Borta bra, men hemma bäst!


Ehm ja, vart ska man börja? Jag är hemma igen, efter en total flopp i England. Tänker inte gå in mer på detaljer men det kan sammanfattas som så att jag helt enkelt kände mig klar med au pair livsstilen samt saknade allt och alla här hemma. Det är då en sak jag insett under mitt år i USA och annat resande som skett, att vi har det riktigt bra här i Sverige. Att jag har helt underbara vänner, en fantastisk familj och ett hemtrevligt hus i en stad som faktiskt är helt okej. Jag känner att jag uppskattar saker på en helt annan nivå än vad jag gjorde innan jag åkte till USA, då det mesta togs för givet.
Hur som, jag landade på Skavsta flygplats i lördags kväll och pappa & Rickard kom och hämtade mig. Vi åkte hem och möttes av mamma i dörren som någon timme tidigare kommit hem från Ullared, samt en glad ylande vovve. Kändes underbart att vara hemma och det gör det fortfarande. Efter Body Pump passet igår, när jag satt i bastun och drog ljupa andetag, kom tårarna. Ett stort lyckorus drog över hela mig och ja, vad mer kan jag säga än att jag är så himla glad över att vara hemma. Och veta att jag inte behöver stressa för att träffa några osv osv. Jag hinner, och det känns superskönt!
 
På kvällen sen så kom Josse och Lisa över hit, vi kikade X-factor, gjorde kanel stekta äpplen samt kollade "den nya" Beck filmen från 2009. Ni är underbara tjejor, så himla underbara!
 
Nu är jag nyss hemkommen från en regnig promenad med hunden. Ska ta och skriva iväg några mail och sen göra mig iordning, sen ta bussen kl 11 in till stan och gå till Arbetsförmedlingen. Lika bra att skriva in sig, I guess. Ha en fin dag så hörs vi, :)
 

Home Sweet Home


Hej på er kära läsare, vet att jag varit riktigt usel rent ut sagt på att uppdatera här men det har verkligen varit intensivt med saker sen jag kom hem för prick en vecka sen. Att vara hemma är verkligen underbart, känslan av att mötas på arlanda flygplats av min älskade familj samt min fina barndomsvän var obeskrivligt. Att få känna deras lukter och att få njuta av en välplanerad picknick påvägen hem från flygplatsen. Äntligen fick jag min efterlängtade leverpastejs smörgås med saltgurka haha. Samma dag som jag kom hem överraskades jag med släkt besök på eftermiddagen vilket jag blev oerhört glad för, hade jag inte räknat med, men självklart hoppats på! På kvällen sen så åt vi grillat, OH MY GOD så gott det smakade. Kommer alltid vara favvo nummer 1. På måndags kvällen sen så blev det ännu mer överraskande. Då hade nämligen Lisa och min mamma ordnat ihop en middag för några av mina vänner. De enda jag visste skulle komma var Lisa och Josse, men sen var det dukat för ytterligare 9 personer. Sen började det ringa på dörren och det blev kära återseenden, åh så härligt det var att träffa alla igen. Obeskrivligt!
 
 
Så ja, sen har dagarna fyllts med massor av grejer, har varit över hos mormor och morfar på morfars underbara köttbullar samt mjölkmakaroner. Har varit nere på stan med lillebror och även hunnit med en utgång, filmkväll med mina fina vänner samt sleepover. Denna söndag eftermiddag samt kväll har jag spenderat med familjen. Jag och rickard spelade lite tennis när jag kom hem från Malin vid tre tiden och sen vid 6 så åt vi middag bestående av flygande jakob, ris och sallad. Så himlans göttigt! Sen spelade vi "med andra ord", vilket var fasligt roligt och det bjöds på en hel del knasiga ordförklaringar samt mycket skratt. I stundens hetta fick jag för mig att det lever sköldpaddor på Antarktis. Att jag menade Galapagos öarna är ju inte lätt för min lillebror till team-mate att förstå.
 
Kan även avslöja att jag flyttar till England på onsdag. Har inte skrivit något om detta här än för det har väl inte varit helt klart samt så har det helt enkelt varit alldeles för mycket i rullning på sistone, med resemånaden, hemkomst och sådära. Men så är det i alla fall, England nästa. Närmare bestämt en liten stad 30 min utanför London som heter Reigate. Där ska jag jobba delvis som au pair hos en familj, ska ta hand om två jättesöta tjejor på 4 och 6 år. Dem kommer inte behöva mig på "fulltid" i och med att tjejorna går i skolan samt att min värdmamma är delvis hemmafru , delvis flygvärdinna. Så min huvudsakliga plan är att antingen skaffa ett extra jobb därborta eller studera. Jag kan väl helt ärligt säga att jag har haft lite kalla fötter de senaste dagarna i och med att allt här hemma är så himla underbart, vänner/familj/mat osv. Men jag har bestämt mig för att ge detta en ordentlig chans, det är ett jobb jag signat upp mig för så ska verkligen göra mitt yttersta. Ett stort plus är att barnen har två veckors lov i oktober så under den tiden så ska jag åka hem och vara hemma. Så ska vara där 5 veckor innan jag får komma hem 2 veckor. Tror och hoppas att detta kommer bli bra.
Hoppas ni läsare som följt mitt år som au pair i USA även hänger med på min nästa resa till UK. Ta hand om er så hörs vi!