Vinbärsplock i trädgården




Söndag idag då, en jobbfri söndag som började med en rejäl sovmorgon till halv elva! Kan ju säga att det känns som år och dar sen man hade det sist. Riktigt härligt och välbehövligt. Några timmar senare mötte jag lisa för en liten promenad och snack innan hon skulle iväg på kalasfirande. Satte mig en timme ute i solen, eller ja, rättare sagt halvsov en timme ute i solen ;)  Mamma och pappa målar om huset för fullt så jag kände att jag skulle dra mitt strå till stacken genom att plocka lite vinbär (dock inte min idé..) Rättså mysigt därnere vid vinbärsbuskarna med musik och toppenbra väder.

Nu sitter jag och har påbörjat min packlista till USA. Känns som det är hög tid för det nu eftersom jag åker om 22 dagar. 22 DAGAR!! Kan inte fatta det än. Men det börjar sjunka in mer och mer för varje dag, speciellt nu när jag fått mina flygtider samt påbörjat packlistan. 22 Augusti närmar sig med stormsteg..

 

 


Sista dagen på Stadium, nästa!

God morgon på er! Står i köket och lagar mat, makaronerna är snart klara och vid niotiden bär det av in till Janelings konditori för att hämta ut tårtan som jag beställt till idag. Jag jobbar trots allt min sista dag på stadium idag innan USA. Känns kalas-bra. Dock så kommer jag sakna stället, plus alla sjukt härliga jobbarkamrater! Men, life goes on så att säga, och för min del sker detta långt härifrån, i delstaten Washington och vackra Seattle :)

Hörs senare, puss och kram!


Tillåtet bagage med British Airways?

Idag har jag spenderat hela dagen med min käre barndomsvän Malin. En vän som jag obeskrivligen kommer sakna borta i staterna. Vi lunchade på stan och strosade sedan runt i några timmar, perfekt väder för lite city-häng. Jag hittade sista presenterna till värdbarnen så nu antar jag att jag är klar. Nej just ja, lite svenskt godis ska inhandlas ocksål, men det gör jag väl dagen innan jag åker eller sådär, för att det ska vara så färskt som möjligt.

Idag upptäckte jag även att de lås som mamma och pappa köpte till min resväska i Ullared är ett sånt där TSA lås som jag nämnde i tidigare inlägg. haha vilken jäkla slump. Det kostade endast 30 kronor i Ullared, och resväskan 300 kronor, vilket innebär 330 kronor allt som allt för resväska och lås - inte illa! ;)

Nu sitter jag och försöker leta upp fakta om babage tillåtelser med British Airways. Har hört en del som säger att de får ha två bagage med sig, ett litet och ett stort samt ett handbagage. Håller tummarna för att det gäller även när man åker med "BA". Den lilla resväskan behöver jag ju under veckan i NYC och sen packa resterande saker i det stora bagaget (som kommer hållas i något separat rum under training school veckan). Ska kika vidare och sen sova, imorgon jobbar jag nämligen min näst sista dag på Stadium. Helt sinnes. Ska ringa till Janelings konditori imorgon bitti och beställa tårta till lördagen också, som blir min sista dag. Ha det bra, puss och kram!


Svar på kommentarer

Madelene: "Du far tanka pa att NYC och Seattle har olika tidszoner, alltsa tar det ca 5 timmar att flyga dit :)
Jag kommer ihag kanslan av att se sina flygtider!! Man var sa himla glad och forvantansfull :D Jag har varit i usa i 4 manader nu och jag sager bara: Kor pa! Du kommer att ha ett otroligt aventyr framfor dig :) Lycka till"
-  Oj ja men självklart är det så, hade jag inte den blekaste tanke på hehe ;)  Ja det kändes helt sjukt bra, så himla lycklig och förväntansfull helt klart! 4 månader,  vartdå någonstans?  I willl, detta kommer bli mitt livs äventyr, ett av de bästa åren i mitt liv helt klart!! :) TACK


Lisa: "Hej! Tänkte höra hur mycket du fick betala för hälsoundersökningen? :)"
-  Hej, jag fick betala 600 kronor för min hälsoundersökning, vilket kändes som rena rånet. Men jag vet dem som fått betala både mindre och mer (!) så antar att 600 är någonstans mittemellan.. ;)

 


JAG HAR FÅTT MINA FLYGTIDER!!!




Fick sms av Sanna för någon timme sen som skrev att hon fått sina flygtider. Ivrig som ett barn i väntan på julklappar skyndar jag att sätta igång datorn, loggar in på min online sida och vad ser jag där - JAG HAR FÅTT MINA FLYGTIDER TILL USA!! När jag såg vart jag skulle mellanlanda påväg från Arlanda - NYC, så började jag gråta. haha. London! Jag älskar London! Ska åka med British Airways och kommer till terminal 5, precis som när Lisa och jag åkte till London på semester förra sommaren. Det här känns som ödet, helt klart! Jag bubblar över av lycka och kan knappt sitta still! Har nog aldrig någonsinn kännt mig såhär upprymd, ska skicka iväg ett mail till värdfamiljen meddetsamma att jag fått flygtiderna. Som ni ser på flygbiljetterna så reser jag från Arlanda kl 12.05, en tid som känns väldigt väldigt bra. Sen fick jag ju reda på nu att det tar ca 3,5 timme att flyga mellan Seattle till NYC.  JAG ÄR SÅ HIMLA GLAAAD!!!

 

 


Beverly Hills sen sussa..

Besöket ute hos Helena och lilla familjen var supertrevligt. Anna, jag och Josse stannade förbi på Ekängen och köpte med oss lite fikabröd, men det visade sig att Helena hade bakat en jättegod paj också, så det blev fika för hela slanten. Väldigt gott!
Vi kom väl hem vid halv nio tiden, då drog jag om till löparkläder och stack iväg på en joggingtur på 6,5 km. Helt okej, skönt när jag nu väl sitter här nyduschad och lagom mör i benen haha. Men det är bara på´t igen, imorgon tänkte jag köra Body Attack igen, det sägs ju att träningsverk enklast botas genom mera träning, we´ll see.. 

Nu ska jag i alla fall ta och kika något avsnitt av Beverly Hills och sedan sussa. Ha det bra, natti!

 


Kompishäng i solskenet!

Ledig idag och till min stora lycka så har solen strålat hela dagen hittills! Sånt underbart väder. Har setat ute i solen med Ida som kom till mig vid tolvtiden och åkte hem för ett tag sen. Supermys! Blev lite kubbspel och lunch under parasollet. Slog nyss en signal till Cultural Care för fråga hur det egentligen ligger till med sånt här lås på resväskorna som många pratar om. Har varit lite skeptisk till om man verkligen måste ha ett sådant, tycker det låter lite dumt att man MÅSTE ha ett speciellt lås. Fick prata med en tjej från kontoret som sa att hon aldrig använder lås när hon reser till USA och att det verkligen inte är ett MÅSTE. Det enda hon kunde tänka sig var att det var något som gäller internationellt att alla har samma lås på väskorna så det ska typ förenkla eller vad hon sa.. Hon frågade även sin kollega som satt bredvid, som pendlar till USA titt som tätt, och hon använder aldrig heller något sådant lås. Det enda jag funderar lite på är om jag ska ha ett sånt där litet vanligt lås, som man spänner fast med en rem runt väskan (kodlås). Det skyddar ju lite, samt att om det skulle vara så att vakterna verkligen behöver se innehållet i min väska så är det ju bara att kapa låset, inte mer med saken.

Nehepp, nu ska jag kila upp och byta kläder. Blir nämligen snart hämtad av Anna och Josse, vi ska göra ett besök hos Helena ute i Björsund. Blir skoj att se lilla bebisen igen, hon har säkert vuxit massor. Hörs mer ikväll, ciao!


I´ve got my VISA!

Idag hämtade jag ut mitt Visum som kom med posten igår! Kan ju medge att det känns mer verkligt nu när jag har min extra sida i passet med texten "The United States of America" (som ej syns på den suddiga bilden). Känns så galet bra att jag HAR mitt Visum klart, då är jag garderad att få komma in i USA iaf vilket känns strålande!

När jag slutade vid två idag så mötte jag upp mamma på stan och så gick vi till banken för att lämna in fullmakten.  Tog inte mer än någon minut så var vi därifrån igen, snabb visit på banken gillas! På hemvägen stannade vi vid konsum där jag sprang in för att köpa frimärke till mitt kuvert med ansökan om det Internationella körkortet. Det gick finnemang och jag hoppas att det befinner sig på posten för uthämtning innan den här veckan är slut.

Ikväll så tog jag cykeln in till city för ett Body Attack pass på gympozz. Benen var skapligt möra redan när jag kom fram, och väl under passet bättrades det självklart på. Väldigt tråkigt med dagens pass var att luften var väldigt fuktig och klibbvarm, äckligt luft vill säga. Vilket inte bara gjorde att man svettades 1000 gånger mer än vanligt, golvet blev även det jätte fuktigt vilket gjorde att man inte fick nå grepp alls och halkade runt typ.  Det var som att ha smetat smör på skosulorna och sen glida omkring i ett got försök om att träna.. Nåväl, alla överlevde utan några större skador och jag satte mig sedan på cykeln och trampade hem. Mör? Oh ja haha. Men om det känns bra nu? Nej, inte i benen, men i överlag känns det kanon!  godnatt

 

 


4 veckor kvar till avresa

Då var det endast 4 veckor kvar tills jag lämnar detta land ett år för ett betydligt större! Imorse klockan sju prick så pratade jag med hela min värdfamilj, till och med barnen höll sig vakna (men trötta hehe). I och med att det är 9 timmars tidsskillnad så var klockan 10 på kvällen hos dem. Det gick fin fint iaf, pratade lite om vad de gjort under dagen samt lite om körkort och vad jag bör packa med mig osv. Är det bara jag eller känner flera panik iför att packa? haha, galet att packa saker för ett år! Nog för att man ska tänka sig vara borta i ca två veckor, men det går ju inte att komma ifrån tanken om att man faktiskt ska stanna ett år.. Aja, den dagen de problemen, än är det inte dags för mig att börja packa, dock börjar det bli dags att skriva packlista, för att se om det är något jag behöver inhandla innan osv. T.ex. så ska jag köpa regnbyxor, stövlar och löparjacka nu innan jag åker.

Idag fick jag även brev hem om att jag har paket att hämta ut på posten, jag är 99% säker att det är mitt visum som ligger där och väntar. Ska hämta ut det imorgon samt posta på ansökan om det Internationella körkortet i samma veva.

Idag har jag jobbat på Stadium hela dagen, 10-19. Sista veckan där nu, jobbar imorgon mellan 10-14 (skönt!), ledig onsdag och torsdag, jobbar fredag 10-19 och lördag 10-16 men ledig söndag! Så lördag blir min sista dag, då blir det att bjuda på tårta. Vet att det uppskattas enormt på eftermiddagens 15 minuters-rast. Men nu är det väl dags att stänga ner här snart och se till att få lite sömn. Hörs mer imorgon! Nattti.


Tidig morgon-skype..

Värdmamman hörde av sig för några timmar sen och vi bestämde att skypa imorgon bitti istället, kl 7.00 svensk tid. Blir att ställa klockan på halv sju i alla fall, så dags att sussa nu så jag är någorlunda pigg imorgon bitti hehe. Godnatt!


Offline ?

Jag loggade in på Skype när klockan var 17:57, för att ha lite tid på mig med inställningarna, ljudet etc. Klockan blev tio över, kvart över och dem var fortfarande offline.. Vet att det har krånglat förut med Skype, att vi då bägge två har varit online men att vi ser varandra som offline. Helskumt jag vet! Men men, känner ingen stress/panik eller vad man nu ska kalla det, över att vi inte skypade idag. Självklart känns det tråkigt, vill ju höra hur dem har det och prata med dem "face/face". Det var säkert något som dök upp som hastigast, så det finns nog ett mail i min inkorg innan kvällen är slut. En sak som vi skulle disskuterat var ang. det internationella körkortet. Jag ska ringa till kontoret imorgon för att kolla hur det ligger till, men ni som läser kanske kan svara as well..


Innan USA så ska jag ansöka om ett Internationellt körkort (vilket typ alla gör), för att jag ska kunna köra lagligt direkt när jag kommer till USA. Sen väl i staterna så ska jag ta ett Amerikanskt körkort för att det underlättar. SÅ, nu till det som min värdmamma och jag pratade lite lätt om. I och med att jag kommer ansöka om det amerikanska när jag kommer dit, som räcker i 5 år, men är i stort behov av det internationella direkt när jag kommer till USA eftersom processen att skaffa amerikanskt kan ta någon vecka, och det internationella räcker 1 år från det att jag fått hem det. Borde jag inte kunna skicka in ansökan om internationellt körkort redan nu? Vet att Cultural Care rekommenderar att man skickar in ansökan senast möjligen eftersom det bara räcker prick ett år, men jag kommer ju ändå inte använda det utan mitt amerikanska sen.. Hoppas det inte blev alltför luddigt, svar uppskattas - big time!

Nu ska jag ut på en joggingrunda! puss och kram!


Snart dags för Skype

Då var man lagom hemkommen från jobbet och har hunnit fått i sig lite yoghurt och flingor. Sitter här och värmer upp inför Skype med värdfamiljen kl 18 (9 på morgonen hos dem). Eftersom vårt internet inte funkar så använder jag det mobila bredbandet, håller verkligen tummarna för att det inte kommer vara alltför segt eller hacka upp sig osv. Men det borde gå bra. Med tanke på alla andra gånger vi skypat och ljudet eller bilden alltid har krånglat så borde nog inte ett mobilt bredband vara något större problem..  ;)


Flygkompisar från Arlanda

När jag reser från Training School, NYC till min värdfamilj i Seattle så vet jag att jag kommer ha sällskap av x antal andra tjejer, bland annat en del tyskar och svenskar. Jag tycker det känns tryggt att veta att jag inte kommer flyga själv från NYC, känns så himla mycket bättre att ha sällskap av andra just när man ska flyga. När jag flyger från Arlanda till NYC så var jag bara för några dagar sedan inställd på att jag kommer få åka själv (som svensk Au Pair vill säga) men vad händer om inte att jag får kontakt med två tjejer som också åker från Arlanda den 22:a Augusti?!! Hur sinnessjukt fantastiskt är inte det på en skala. Blev så jäkla glad. Detta innebär att jag kommer ha sällskap hela vägen från Arlanda, Stockholm, till Tacoma International Airport, Seattle där min värdfamilj väntar!  33 dagar kvar tills jag anländer till Seattle, 29 dagar kvar till Training School i NYC, USA!!!



Mindre än 1 månad kvar!

YEY, nu är det mindre än en månad kvar tills jag åker, woop woop! Häromdagen när det prick var en månad tänkte jag skriva ett inlägg men tyvärr så var det sådant oväder så blixten "tog död" på vårat bredband. I alla fall, veckan som kommer nu blir min sista jobbvecka på Stadium, vilket känns hel skumt. Jag vet att en del jobbar in i det sista innan dem åker, men jag kände att jag verkligen vill ha Augusti innan min avresa på mig att träffa alla nära och kära samt hinna packa, men framförallt hinna förstå att jag verkligen ska iväg.

Igår kom mamma och pappa hem från sin tripp till Ullared, i och med det så kan jag kryssa av ännu en sak på min checklista. Dock så blir jag även tvungen att lägga till en punkt (onlinemöte), just eftersom det var i april förra året som jag var på ett möte med CC och ett sådant möte får inte vara äldre än 1 år innan man åker iväg. Dock så känns det som att om det nu skulle tillkommit jätte viktig information sen det möte jag sist var på, så skulle väl CC hört av sig om detta. Men men, det är bara att acceptera. I och med att jag åker väldigt snart så finns det ej plats på ett vanligt möte där dem står och föreläser, utan jag kommer få delta i ett onlinemöte. Vet inte så mycket mer än att man lyssnar på en person genom datorn, webcam funktion osv. Kan berätta mer när jag haft det den 16/8.

[X]  Skriva i "Prepare for your year workbook"
[X]  Ambassaden och fixa Visum + förberedelsemöte hos Cultural Care
[\]  Ordna presenter till värdfamiljen
[ ]  Onlinemöte
[ ]  Ordna fullmakt på banken
[ ]  Få mina flygtider
[X]  Köpa resväska
[ ]  Ha min "På återseende middag"/Avskedsmiddag
[ ]  Ansöka om internationellt körkort, ca 2 veckor innan avresa
[ ]  Packa
[ ]  Åka till USA!



Sommar med Ernst

Kom precis ut ur duschen efter en joggingtur på 5 km. Slog mig ner i soffan direkt och kikar lite sommar med ernst, men det slutar nu så jag ska väl ta och göra mig nå ätbart. Valet står mellan en mättande smothie alá Sofias pappa eller havregrynsgröt med mjölk och Start. Kanske rent ut sagt blir bägge.. Puss och kram så hörs vi senare.


Skypecall on Sunday

Torsdag idag och jag kom nyligen hem med brorsan från en lång skogspromenad med hunden. Mycket myror, mygg och elände men det var härligt i alla fall. Tidigare fick jag ett samtal av mamma (som är i Ullared tillsammans med pappa och mammas kusin och hennes man), om att hon hade hittat det som jag ville att hon skulle köpa därborta, nämligen delar av mina presenter till värdfamiljen. Osthyvel, måttsats och polkagrisar från Gränna. Polkagrisarna fanns tydligen i en Amerikansk variant också, men gjorda i Gränna förstås, så den köptes också. Längtar tills jag får pyssla ihop och slå in allt! 

Har mailat lite med min värdmamma sen dem kom hem från deras hajk i Montana för någon dag sen. Vi ska skypa på söndag och gå igenom det som behövs innan jag åker. Kan bli sista skypesamtalet innan min avresa till dem, vilket känns helt ofattbart! Snart sitter jag där i den där fåtöljen i vardagsrummet som ser så otroligt hemtrevlig och skön ut. Snart innebär om 37 dagar! Om 32 dagar åker jag till NYC. Känns detta som min verklighet? Nej, det kommer nog ta mig ett tag att inse att det faktiskt är JAG som ska åka iväg ett år, inte någon tjej vars blogg jag läser. Allt är om mig nu, jisses vad ofattbart! Men oj så underbart och fantastiskt på samma gång!


Glacier National Park, Montana! Förstå att få hajka i dessa miljöer, jisses!


Vad menas med fullmakt på banken?

Fick en fråga av Cajsa /tryck på namnet för att komma till hennes blogg) som undrade vad som menas med fullmakt på banken och då tänkte jag att det kan jag lika gärna svara på här i bloggen så fler som kanske undrar kan ta del av det.


Att skaffa fullmakt på banken är något man gör till/med antingen båda eller en av sina föräldrar. Genom att ha en fullmakt så har de tillgång till att utföra olika sorters bankärenden till dig under din vistelse i USA samt att dem då har tillåtelse att gå in på din "konto-sida" eller vad man ska kalla det, och fixa nödvändiga saker som kan komma att behövas. Utan fullmakt så har inte dina föräldrar någon rätt att göra detta och det kommer bara kunna godtas genom att du gör det, vilket kan orsaka problem om du befinner dig i staterna..  Det är kostnadsfritt, i alla fall här i Eskilstuna, och jag kände att det verkligen är värt det ifall det nu skulle behövas att de går in och ordnar saker.


Hoppas det svaret hjälpte
;)


34 dagar kvar

[X]  Skriva i "Prepare for your year workbook"
[X]  Ambassaden och fixa Visum + förberedelsemöte hos Cultural Care
[\]  Ordna presenter till värdfamiljen

[ ]  Ordna fullmakt på banken
[ ]  Få mina flygtider
[ ]  Köpa resväska
[ ]  Ha min "På återseende middag"/Avskedsmiddag
[ ]  Ansöka om internationellt körkort, ca 2 veckor innan avresa
[ ]  Packa
[ ]  Åka till USA!


Känns riktigt skönt att kunna bocka av dessa punkter på min att göra lista inför USA. Jag vet att det är småsaker som jag inte tagit upp, såsom att jag ska köpa adapter, ett stort USB minne etc etc, men listan innefattar det viktigaste. På tisdag nästa vecka slutar jag jobbet kl 14, och då ska jag och mamma gå till banken och lämna in fullmakten så det blir avklarat. Då hoppas jag även att jag snart ser skymten av mina flygtider på min online-profil, sååå ivrig på att få veta vilka tider det blir.

Men nu är det hög tid för mig att sussa, det blev endast 4 timmars sömn natten som var så det behövs.. Imorgon blir det jobb på stadium mellan 10-18.30. By the way, efter imorgon har jag endast 7 jobbdagar kvar på Stadium, gaaalet!  Godnatt

 


Svar på tal

Fråga: "Schysst sida du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)"

Svar: Tack tack! Ja den är helt och hållet designad av mig, dock så har jag tagit mig hjälp av hemsidan www.designadinblogg.se för att få till de detaljer etc. som jag vill ha dem. En jättebra sida, speciellt när man som jag inte är speciellt hemma med kod/stilmallar osv.


Stockholm US Embassy - check!

Då var även besöket på Ambassaden avklarad och gissa vad: Om ca en vecka kommer mitt Visum hem till mig på posten! Så otroligt lättad över att det gick bra och att jag blev godkänd, eller vad man ska kalla det. Jag är nu ännu närmare min avresa till staterna, det här helt galet underbart! Efter att vi var klara på Ambassaden så fick vi en lucka på ca två timmar innan vi skulle på förberedelsemöte hos Cultural Care. Så vi gick ett tjejgäng, Carro och Sofia som jag kände sen tidigare, sen även Sanna och Beatrice som jag haft kontakt med över facebook och bloggen (som också åker den 22:a som jag) sen även några andra jätte trevliga tjejor som också åker iväg samma datum eller i närheten, till ett mysigt ställe nere vid hamnen och tog en frukost-macka.

Mötet gick kalas och man börjar inse ÄNNU mer att det faktiskt snart är vår tur att åka iväg. Pratade en del om hemlängtan som vi allihopa garanterat kommer drabbas av någon gång under året. Jag gick därifrån otroligt taggad för allt som komma skall, och ännu mera medveten vad man ger sig in på.  Vi gick ungefär samma gäng till Kungshallen och åt lunch, och sedan blev det en tripp bort till gamla stan där några av oss hittade presenter till värdfamiljen. Jag köpte en bok med Petsson och Findus när dem ska göra tårta, engelskt översatt såklart. Så nu återstår det bara lite letande hemma efter det sista presenterna till barnen sen så..
Nu är jag och Sofia tillbaka i lägenheten för att hämta vårt bagage och ska snart bege oss in mot centralen igen, tåget går vid sju så ingen bråtska alls, kalas-bra!





Har haft en toppendag i Stockholm och det har verkligen varit hur kul som helst att få träffa alla andra Au Pairer. Träffade bland annat en tjej som åker samma datum som mig och ska till Seattle hon också!! Helt sinnessjukt vad världen är liten.

puss och kram


I Stockholm hos Sofia!

Nu sitter jag hos Sofia i Stockholm, vi har lagat jättegod wook med massa grönsaker, kyckling och nudlar till. Nu sitter vi framför datorerna i soffan och har matkoma typ haha. Förresten, en glädjande nyhet: Sofia har fått sina flygtider!! GALET. Om 3 veckor prick idag åker hon, och om 5 veckor åker jag..  Glada tjejer här ja!

Imorgon blir det upp tidigt, går från lägenheten strax efter kl 06 för att hinna med tunnelbanan som går typ kvart över. Åker då in till centralen där vi ska möta upp Beatrice och Carro och så gör vi alla sällskap till Ambassaden! Så jäkla mäktigt, är så himla förväntansfull! Sen efter Ambassaden så ska vi på förberedelsemöte hos Cultural Care med alla andra au pairer, det ska bli jätte roligt att få träffa alla! Sen ska vi spendera dagen i underbara Stockholm, gå till gamla stan osv och köpa presenter till värdfamiljen, jag ska köpa till värdbarnen eftersom jag redan fixat/vet vad jag ska göra till föräldrarna. Kommer bli en toppendag! :D


Solig söndagsmorgon

Godmorgon, här sitter jag ute på altanen med datorn framför mig med en go frukost och bara njuter av dagens chans till sol. Jobbar på Stadium mellan 12-16 och sen ska vi iväg och fira morfar som fyller år idag!
Igårkväll kom Alma, Madde, Josse och Lisa hit för en väldigt trevlig förfest. Så himla roligt att vi fortfarande håller kontakten även fast vi gick skilda vägar med gymnasieskolorna. Inser nog inte hur mycket jag kommer sakna er när jag åker till USA. MEN, jag vet att ni finns kvar när jag kommer hem igen så jag ska inte bli känslosam nu hehe. Tårarna kommer forsa nog så mycket på min avskedsmiddag längre fram i Augusti..

Hur som helst, strax efter elva tog vi taxin in till city i hopp om att komma in på Nybron. Men nej där står det en bitter-vakt som vägrar att släppa in oss och har redan bestämt sig för att vara stenhård med åldersgränsen (som egentligen var 21). Kruxet är, väldigt irriterande, att det sitter flera i vår ålder + yngre inne på Nybron som har fått kommit in, men vi nekas. Sa jag att jag ogillade vakter?! Men vi hängde bara läpp ett tag och gick sedan till Grappa och satte oss och pratade med folk osv. Var väl hemma vid halv tre tiden och då satte jag mig och kikade Beverly Hills nån timme innan det blev dags att sova..




Love you girls

 


To do list, USA

[ ]  Skriva i "Prepare for your year workbook"
[ ]  Ambassaden och fixa Visum + förberedelsemöte hos Cultural Care
[ ]  Ordna presenter till värdfamiljen
[ ]  Ordna fullmakt på banken
[ ]  Få mina flygtider
[ ]  Köpa resväska
[ ]  Ha min "På återseende middag"/Avskedsmiddag
[ ]  Ansöka om internationellt körkort, ca 2 veckor innan avresa
[ ]  Packa
[ ]  Åka till USA!

Detta är vad jag har kvar att göra innan min avresa till USA (har jag glömt något så säg gärna till!). Det börjar kännas att det närmar sig nu, helt galet! Västerås-Hanna, min blivande granne i Seattle, åker om ca 20 dagar, vilket får mig att inse att det verkligen inte är långt tills även jag åker iväg på detta stora och mäktiga äventyr! Jag vet att man säger det hela tiden, att det känns så himla mäktigt och att man är så sjukt förväntansfull, men ni som inte ska åka som Au Pairer förstår nog inte riktigt denna känsla, svårt att beskriva hur det faktiskt känns att veta att den 26:e Augusti befinner jag mig i Seattle för att spendera ett helt år där med en underbar värdfamilj! DET mina vänner känns mäktigt..


How to spend a workfree day..

I onsdags hade jag denna veckans enda lediga dag, och OM jag var glad över att vädret var strålande! Solen värmde helt lagom och dagen bestod av fika med magaluf tjejerna på First Class för att byta bilder från resan. Sen vidare till synoptik för att hämta ut de nybeställda glasögonen i och med att de andra inte är så trivsamma. Efter det hämtade jag upp Hanna och Ellen och så tog vi en tripp till Sundbyholm och solade, spelade kort och lyssnade musik på deras båt. En kanondag med andra ord!



Beverly Hills, 90210

Känner verkligen inte för att sova än, även fastän jag kanske skulle behöva sömnen mer än någonsinn, he he. Men jag känner mig alldeles för "uppe i varv" för att kunna sussa nu redan. Jobbat hela dagen och sen body attack på det, det jag behöver nu är lite soffhäng framför favoritserien. Imorgon börjar jag inte förrän kl 12, lovely!


Glädjande samtal från Cultural Care

Häromdagen fick jag ett samtal från kontoret i Stockholm. Dem ringde för att checka av lite hur allt går och att tiden bara springer iväg, snart är det MIN tur att sätta mig på planet mot NYC för att sen fem dagar senare flyga med slutdestination Seattle! Hon nämnde även vad det var som jag hade kvar att göra samt skicka in innan min avresa. Först och främst är det ju Ambassad-besöket nu på tisdag som ska genomföras. Kommer bli kanon för jag ska ta tåget upp dagen innan (vilken tid beror på när jag som tidigast kan gå från jobbet..) och möta upp Sofia som redan är där uppe hos sin pappa, och så ska vi sova där. På så vis kommer vi i tid till Ambassaden kl 8.

Sen ska jag skicka in polisregisterutdraget till Stockholmskontoret. Fick hem utdraget idag så postar på det imorgon tänkte jag. Och till sist så ska jag skicka in ansökan om Internationellt körkort till Motormännen, men detta ska göras ungefär 2 veckor innan avresa så det är det ingen bråtska med.

Sen har jag självklart en hel del andra saker som ska göras innan min avresa, men dessa ovanstående är de viktiga för att jag ska få komma iväg! Jag känner mig verkligen bubblande av förväntan, ivrig på att starta detta äventyr som kommer bli det största i mitt hittills levda liv!!

 

 

 


Betala slutfaktura - check!

Sådärja, nu har jag betalat slutavgiften till Cultural Care, det vill säga programavgiften samt försäkringspaketet som jag lade till samt Amerikanskt simkort till mobilen osv. En skapligt saftig summa men det känns bra att ha den betalad och slippa tänka på att den ska betalas.

Jag har nyligen ätit en stabil äggfrukost samt yoghurt så nu borde jag stå mig ett bra tag. Jobbar på Stadium mellan 10-18.30 så fulldag återigen, Augustilönen - I can´t wait! Nu ska jag gå och fixa ordning matlåda för dagen och sedan göra mig iordning. Take care!


Hälsoundersökning, check!

Efter mycket om och men så har jag äntligen fått en fullständig hälsoundersökning från Aros vaccin. Det som har krånglat har varit att få tag på datum från mina vaccinationer som barn. Men tack vare en snäll rektor och skolsyster så ordnade det sig tillslut! Så nu sitter jag och ska precis lägga ner papperet i ett kuvert, klistra på frimärke och posta imorgon.

Annars om dagarna så jobbar jag för fullt, hela juli månad är det jobb på Stadium som gäller. Det finns väldigt mycket att göra nu med tanke på all sommarrea så det är långa dagar mellan 10-19. Men det kommer synas på augusti lönen, me like! Förresten, idag på lunchrasten så kilade jag in på Akademibokhandeln och köpte present till mina värdföräldrar. Eller ja, den är tom än så länge men ska snart fyllas med massa godheter. Jag tror och hoppas att det kommer bli superbra, kommer visa er med tiden hur den utvecklas.

Nu ska jag kika lite 90210 Beverly Hills (äkta serien) och sen sussa. Ha det bäst!


49 dagar kvar på svensk mark

DET är helt sinnessjukt hur fort tiden går nu. Det känns som jag nyss blev matchad med min familj och satte igång med allt som skulle göras. Nu är det liksom mindre än 50 dagar kvar tills jag åker!! Jag är så himla exalterad, kan nog inte riktigt inse vad som komma skall, nyp mig någon? Jag känner att jag kommit en bra bit med mina förberedelser också, detta är vad jag ska försöka hinna uträtta imorgon:

- Gå till banken och betala Visumavgiften
- Fundera över presenter till värdbarnen
- Köp present till värdföräldrarna

Längre fram så ska jag ha både avskedsmiddagar och fester är det tänkt! Vill hinna träffa alla kära vänner och familj så mycket som möjligt de kommande veckorna. Kommer bli tufft att lämna dem, lämna tryggheten man byggt upp här hemma. Men å andra sidan, vilka möjligheter får jag inte i och med att jag åker som Au Pair till USA? Detta kommer bli mitt livs äventyr, och DET tåls att sägas om och om igen, livsäventyr är precis vad det är!

 


Hemkommen från Magaluf

Hej kära kära ni. Herre jisses vad det var ett tag sen jag skrev här, ja precis innan vi åkte iväg till Magaluf rättare sagt. De två veckorna som vi spenderade där var så galet bäst!! Hade aldrig kunnat drömma om en bättre semester. Vi var ju fem tjejer som åkte, och ja jag känner verkligen att jag lärt känna dessa underbara brudar bättre. Under dagarna så låg vi på beachen och stekte och under nätterna så festade vi (när vi inte hade mys-kvällar och tog igen lite sömn). Allt var så sjukt underbart därborta, hela livsstilen är verkligen något som jag känner att jag saknar. Äta frukost ute på balkongen med utsikt över en bred strand och havet, magiskt! Och inte bara har vi njutit av strandhäng, party, god mat (både hemmalagad, beach-lunch och middagar), shopping inne i Palma osv osv osv. Man har träffat så grymt mycket nytt folk, Brittiska, Svenskar, Norskar you name it. Och inga enstöriga tråkmånsar som man stöter på här hemma i denna trista stad, nej nej - glada, spralliga och festligt folk som bara vill ha så roligt som möjligt. Maxat är ordet! Som grädde på moset så firade vi Midsommar därborta, det var helt underbart, även fast det kostade mig 450 kronor för Midsommarbiljetten. Men det var det såååå värt. I det paketet ingick nämligen fest hela dagen med Grabbarna Grus, dans runt midsommarstång, live-musik, midsommarmat, dans dans dans och ännu mera live-musik alá Eric Amarillo. Det var knappast sista gången jag besökte Magaluf det kan jag ju tala om. Från att till en början varit lite skeptisk till om detta verkligen skulle vara min grej - att åka iväg på en "partyresa" till att nästan gråta den dagen vi åkte hem för att jag ville vara kvar. Tänk vad man kan ändra uppfattning bara man upplever det själv och inte bara lyssnar på vad alla andra säger. Livet lekte därborta, DET var underbart!

Utsikten från vår balkong




















Det var ett fåtal av de bilder som jag tagit med min kamera, väntar på att vi ska träffas tjejerna och överföra lite pics från resan. Återuppväcka lite minnen, kärlek!