Spinning 9.30

Barnen har nyligen blivit hämtade för sitt soccer camp och jag ska precis packa väskan, eller ja inte så mycket att packa mer än vattenflaska, och sen bege mig iväg till gymmet 5 minuter härifrån. Har ett veckokort där hela den här veckan så idag tänkte jag pröva på mitt första pass vilket kommer bli spinning. Kommer antagligen köpa årskort där sen när den här veckan är slut, dem hade nämligen en del pass som jag gillar (bodypump) samt gymdel förstås. Andra planer för dagen blir att leta kurser att läsa för att uppnå mina 6 credits jag måste läsa sen på eftermiddagen ska jag promenera in till Downtown för fika på Starbucks med de svenska tjejerna härifrån, längtar massor!

xoxo


Neighborhood






Lite bilder på hur det ser ut i mitt område. I alla fall, har precis skrivit en liten karta som jag ska använda imorgon när jag går till Downtown så nu är det dags att borsta gaddarna och sen sussa. Godnatt USA, godmorgon Sverige!


T U E S D A Y

Idag mina vänner, ta da, så körde jag bil här för första gången! Min värdpappa var med i bilen såklart, förklarade regler och sådana saker under tiden jag körde. Vi åkte runt lite i området och ner till Down Town. Allt kändes verkligen jättebra, sååååå otroligt skönt att det är en automatbil, vilket innebär att jag ej behöver oroa mig för att få motorstopp i alla dessa branta backar som det finns gott om, eftersom bilen inte har några växlar samt koppling. So sweet! Idag har jag även börat lära mig lite hur dagens rutiner ser ut, hur jag kommer jobba på morgonen och på eftermiddagen. Känns superb! O och M hade soccer camp idag hela dagen så dem åkte hemifrån imorse vid 8.30 så därifrån fram till klockan 3 hade jag egen tid. Så först skypade jag med mamma och pappa, sen med Camilla. Lyckliga känslor, och lyckliga känslor endast! Så himla skoj att få se några bekannta ansikten för en gångs skull. Men jag måste medge att det kändes konstigt att prata så mycket svenska, nu när man börjar vänja sig med Engelska 24/7. Efter det så prövade jag en lunchklassiker här i Amerika, nämligen smörgås med jordnötssmör. Det var ingen hit, inte tyckte jag det iaf! Tog lite persikor och yoghurt istället vilket föll mig mer i smaken. Efter det så gick jag den korta biten till Kerry Park där utkiksplatsen är, tog lite kort, gick hem, bytte om och drog ut på en joggingrunda. Irrade omkring i över en timme, kom hem, duschade, åt en persika och inväntade sedan att barnen skulle komma hem. Då gjorde jag ordning lite snacks aká mellanmål sen spelade vi kort och ritade.

Ikväll så åt vi god middag bestående av mexikansk blandning och sen övningskörde jag. Nu sitter jag nere i mitt rum i källaren och ska ta och googla fram en karta över down town för att få ännu mera klarhet i hur jag ska promenera imorgon. Ska nämligen ta en promenad till down town, förhoppningsvis hinna shoppa lite och sen fika med svenskorna på Starbucks kl 7, och sen kommer antingen min hostmum eller hostdad och hämtar mig eftersom vi har möte med min LCC imorgon kväll.

Förresten, här kommer lite bilder på hur "Min version av boken om Sverige" blev. Mina värdföräldrar samt kids blev väldigt glada iaf vilket gjorde alla timmars slit såå värt det:








View point, Kerry Park









Kan verkligen inte fatta att jag verkligen befinner mig där jag befinner mig. Att dessa bilder INTE är från google utan från min kamera tagna av mig. Underbar feeling, verkligen underbar!  ♥


Mitt hem i Seattle!

Idag har jag varit inne i down town en sväng med min hostmum. Vi fixade mitt Security number (något alla au pairer måste fixa för att få jobba och tjäna pengar här osv) och öppnade ett bankkonto samt skaffade mig ett vecko-kort på gymmet så jag kan pröva på. På hemvägen åkte vi förbi Trader Joe´s som är ett litet supermarket en minut från vårt hus. En cool sak som jag har upptäckt att dem har i de nya Amerikanska bilarna (jag vet inte, detta kanske finns i Sverige också) är att man kan koppla upp sin iphone genom bluetooth till en liten sak som sitter där radion är placerad. Sen kan du ringa vem du vill och liksom prata genom bilen fast egentligen genom mobiltelefonen, men ja ni förstår. Det är som högtalarljud från bilen. Jag fann det skapligt häftigt.
I alla fall, när vi kom hem så bytte jag om till löparkläder och drog ut på en joggingsväng. Min hostmum ritade upp en liten karta över den sträckan vi sprang häromdagen, men jag lyckas springa vilse iaf, även fastän kartan var detaljerad med gatorna etc. Men men, min åsikt är att det är ett riktigt bra sätt att lära sig hitta bättre, när man väl kommer vilse. För oftast är de dem gånger som man sprungit vilse och sedan hittat sin väg tillbaka, som man minns allra mest. Jag hittade tillbaka till huset efter att ha försäkrat mig om att utkiksplatsen över staden (nära där jag bor) var rakt fram genom att fråga en snäll dam på vägen.
Barnen har varit på fotbollscamp hela dagen så det har bara varit jag och min värdmamma hemma. Passade på att höra med henne om det var okej och jag lade upp bilder på huset, mitt rum samt barnen här på min blogg, och det sa hon var okej sålänge jag visar dem bilderna på barnen innan samt inte ger ut barnens namn eller adress (vilket jag självklart inte kommer göra!). Så för att klargöra så det blir lättare för er läsare att hänga med, så kommer jag kalla 9-åriga pojken för O och 7-åriga tjejen för M.  Här kommer lite bilder på hur huset ser ut från insidan samt mitt rum. Enjoy!

Del av vardagsrummet

Kök, del av vardagsrum samt "matdel" där dem endast äter vid finare tillfällen, som att ha folk över osv.

Köket med matplatsen där vi äter

Mitt rum!

Spegel, byrålåda och den fina blombuketten som jag fick på flygplatsen!

Mitt skrivbord samt sängbord, flaggan över skrivbordet stod dem och viftade med på flygplatsen.

Mitt obeskrivligt fina kuddfodral som jag fick av Lisa innan jag åkte! Det betyder massor och kommer betyda ännu mer under de kanske svåra stunderna här på andra sidan atlanten.


På eftermiddagen, vid femtiden ungefär så åkte jag, hostmum och hostkids till det Svenska IKEA. Och vet ni vad, det kändes faktiskt som jag gick runt hemma i Sverige igen! Allt var verkligen svenskt, jag menar alla namn på saker var på det svenska viset plus att dem serverade svenska köttbullar, potatismos, lingonsylt och brunsås i restaurangdelen. Sååå himla gott! Vi köpte lite saker till barnens rum samt till mitt rum som ni ser på bilden nedan. Fotoramarna ska jag sätta i kort på vänner och familj, måste bara kika vart jag kan få foton utskrivna. Skulle vara skoj att fylla min tomma anslagstavla med lite foton hemifrån också.



Idag ringde min LCC också, verkar supertrevlig! Hon kommer hit på onsdag kväll för att "checka" så att allt hittills har gått bra i stort sett. Innan dess ska jag in till Down town och träffa en massa andra svenska au pairer för "svennefika" på Starbucks. Längtar såå, vill verkligen träffa alla andra!
Nej nu ska jag nog snart släcka ner här och sen sova. Imorgon ska jag upp vid halv sju för att kunna observera och vara delaktig i hur dagarna kommer se ut. Men inann läggdags så ska jag först kolla lite mer alternativ på kurser, äta lite mörk marabou choklad och läsa Elsas mode.  Godnatt, puss och kram!

Supersöndag!

Godmorgon Sverige, känns skumt att säga eftersom här är klockan fortfarande på söndag sidan (tjugo i elva). I alla fall, idag har det varit strålande väder precis som igår. Tror till och med att det var aningen varmare idag. Dock så var det osäkert imorse med lite dimma och så, men sen slog det om totalt och blev superfint. Vi åt en låång söndagsfrukost vilket var superhärligt, sen gjorde vi oss iordning och åkte tillsammans med grann familjen ut med min värdfamiljs båt nere i Lake Union, samt ut i den större delen som kallas Lake Washington. De visade mig runt lite och jag blir lika positivt chockad varje gång jag ser utsikten häromkring, den är helt underbar! Imorgon ska jag ta en promenad samt joggingtur i området och fota så ska ni få se!! Men i alla fall, när vi kommit ute till den större sjön så slog vi ankare och simmade/badade en stund kring båten. Musiken från båten var toppen, vädret underbart och sällskapet hur trevligt som helst. Vi åkte även tub efter båten, ni vet sånna här gummileksaker/gummiring som man ofta har efter motorbåtar. Det var hur kul som helst! :D  Mamman i den andra familjen hade med sin systemkamera och tog en del bilder under dagen, så hon sa att hon skulle skicka dem senare. Så när jag väl fått dem så får ni se.

När vi kom hem från hamnen så tog jag en dusch och fixade mig inför kvällens stormiddag. 5 familjer med barn. Maten bestod av mexikanskt och det var supergott! Alla gäster var jätte trevliga, kommer träffa de flesta regelbundet i framtiden eftersom deras barn går i samma skola eller har samma aktiviteter som mina värdbarn. Angående engelskan, för ni kanske är några som undrar hur jag tycker det går med språket, så gåt det väl helt okej. Jag menar, för att bara ha gått två dagar så känner jag mig redan mer bekväm, dock är det svårt att förklara saker på rätt vis ibland. Med grammatik, och även att få fram meningarna och syftet på det vis jag vill. Men med tiden så kommer det antagligen lösa sig.
Nu sitter jag nere i mitt rum med datorn och kollar lite alternativ på kurser som jag kan läsa till hösten samt våren. Det är nämligen dags att anmäla sig till höstkurserna nu, så det är lika bra att kolla upp. Sen ska jag sova för imorgon ringer klockan vid 7, ska nämligen iväg med min värdmamma på lite ärenden såsom fixa bankkonto, security number och lite annat. Vi hörs mer imorgon MED bilder, jag lovar!  XOXO


Första heldagen i Seattle!

Idag var alltså min första riktiga dag i Seattle, och wow vad den har varit händelserik. Dock har jag inte haft med mig kameran alls idag så detta blir ett inlägg utan bilder, men imorgon ska jag ta med den så ni får hålla ut tills dess. I alla fall, vi åt frukost vid niotiden och sen gick vi över till några grannar en bit bort för att hälsa samt hämta upp tjejen som skulle följa med oss på förmiddagens äventyr. Dem var hur trevliga som helst! Sen återvände vi hem till oss för att hämta bilen och köra ner till hamnen för att paddla kajak för ett tag! Kunde inte fått en bättre dag som denna, solen har strålat hela dagen så det var perfekt med lite kajakpaddling på förmiddagen. När vi kände oss klara så begav vi oss ner till hamnen längre bort för en bit mat. För min del blev det en första gång med Fish N´Chips, och det smakade väldigt gott faktiskt. När vi var klara åkte vi hem och bytte om från de våta badkläderna och sen fick jag en rundtur i kvarteret/området. Suuuuperfint! Jag känner mig så himla lyckligt lottad att jag hamnat hos den här familjen, i det här området och i den här staden. I´m blown away that´s for sure!
Hur som helst, när vi kom hem så tog vi det lugnt ett tag, spelade kort med tjejen och sådär. Sen stack jag, min hostmum och tjejen (på cykel) ut på en joggingtur i området! Gissa om det var efterlängtat, oj vad jag saknat att träna under veckan i New York. Så detta var verkligen vad jag behövde. När vi sprang förbi utsiktsplatsen (som är ca 5 minuters gångavstånd från vårt hus) -

.. så var det några som helt ärligt hade sitt bröllop där! Och precis när vi sprang förbi så höll prästen på att säga löftena osv. Min värdmamma sa att på senaste tiden så har det blivit en väldigt populär plats i och med den fina utsikten. Och det säger väl ganska mycket bara att några gifter sig där?  ;)

När vi kom hem från joggingturen så tog jag en välbehövlig dusch och sen åt vi middag bestående av pasta (!!) i örtsås, mini tomater och sallad. Väldigt gott! Senare spelade vi lite kort och sen fick vi gymnastik uppvisning i källaren av tjejen, hon är riktigt duktig!  Förresten så har jag fått höra massa fina saker som en au pair vill höra såhär i början, bland annat frågade hon om jag inte kunde stanna i två år, att jag är bäst samt att jag redan fått tilldelat ett smeknamn - Emy. Men det låter mer som - Ämmi när hon säger det. Så ja, alltid något.

Men denna dag har verkligen varit toppen bra! Jag känner mig mer än välkommen i den här familjen och jag har redan träffat några grannar, kommer träffa mer bekanta till familjen imorgon för det är stormiddag på G. Jag har så himla mycket att se fram emot så det är helt galet! Imorgon tillexempel så ska vi åka ut med familjens båt, tillsammans med en annan familj. Sen när veckan kommer så ska jag kontakta Carro, Hanna och de svenska tjejerna jag mötte på Au pair skolan som är i Seattle och träffa dem! Göra Down town så att säga. Finns EN DEL saker jag behöver shoppa ;)  Men nu är klockan snart halv ett på natten här så det är bäst för mig att stänga av och sova för natten. Vi hörs förhoppningsvis mer imorgon. Godmorgon Sverige, godnatt USA.

NYC - I´m in love already!

Jisses amalia vilken dag det här har varit. Mestadels har vi nog alla setat med munnarna öppna och flängt med huvudet åt alla möjliga håll, har ju nämligen varit iväg på NYC turen idag. Det var, OBESKRIVLIGT! Kort och gott. Kommer aldrig någonsinn kunna förklara hur det kändes att verkligen stå och ha utkik över Empire state building och allt annat vackert som Central Park. Det var verkligen en blown-away-feeling. Men innan vi åkte iväg på den guidade turen så hade vi en sista lektion här på campus, vi fick alla våra "slutintyg", ett intyg på att man uppfyllt alla de timmar som krävs av studier här på skolan. Känns ju gött! I alla fall, jag antar (och hoppas) att ni vill se lite bilder från dagen för här kommer en bildbomd (några bilder är lånade av Matilda, systemkamera):





Påväg in till City åkte vi förbi en kyrkogård, kingsize såklart. Sträckte sig nämligen på bägge sidor av vägen och var enoooorm.

När parkeringsplatserna tar slut så har man löst det på detta vis i USA, då bygger man på höjden!






Till minne av 11:e September



  


Day 3 at Training School, NY

God kväll Sverige, eller ja hos er är klockan närmare halv 5 på morgonen så kanske ett godmorgon skulle passa bättre. Här är klockan halv elva på kvällen så jag sitter i entré rummet med datorn. Idag har det varit en lååång dag. Började med frukost vid halv åtta och sedan har vi haft "lektioner" mellan 8.15-20.30 ca. Förutom att ha jobbat med barns olika utvecklingsfaser så har vi haft den internationella "Sing a long" (=alla personer delas in i sina nationer, svenskar med svenskar, tyskar med tyskar osv. Varje grupp väljer sedan en barnsång som sjungs av hela gruppen inför resterande au pairer). Vi hade sedan besök av den berömde donut-älskande polismannen som var så himla härlig! Pratade om en del saker som man får och ej får göra i USA, vad som är lagligt och inte. Sen berättade han även en del historier som har inträffat och sådär, intressant men läskigt när man vet att dem hänt!

En sak som är väldigt bra här på skolan är att man träffar så himla många nya människor och vänner. Idag hamnade jag t.ex. i samma grupp som en tjej som också ska till Seattle när vi jobbade med barns utvecklingsfaser. Hon är verkligen huuur trevlig som helst. Detta får mig att inse hur underbart detta år kommer bli! Just det att man möter nya människor från alla möjliga länder och som alla delar samma upplevelser, en häftig känsla.





Speciellt känner jag att jag fått extra bra kontakt med bland annat de tjejor som jag åkte med från Arlanda. Känns så himla skönt att ha dem här, plus de andra svenska tjejerna som det känns som man connectat bra med. Känns som en trygghet, och redan nu efter bara några dagar så är dem de vänner man skaffat sig här, det kommer bli jätte tråkigt att säga hejdå på fredag. Men vi bara måste hålla kontakten under året, även fastän de som jag flög tillsammans med kommer bo på New York sidan. Kommer sakna dessa tjejer, det är en sak som är säker!

Jag måste bara säga att vädret här går ju knappast att klaga på! Supervarmt dagen lång. Dock har det varit lite blåsigt ikväll, vet inte om det kan ha något att göra med att en storm tydligen är påväg in över Florida, men det har blåst en del iaf. Imorgon är det äntligen dags för den guidade turen i självaste New York City, kommer bli grymt! Vi kommer ha lektioner på morgonen och kommer bege oss in mot NYC på förmiddagen vid ett tiden tror jag det var. Men hur som så ska jag ställa klockan tidigt imorgon för att duscha och raka benen etc. samt packa ihop sakerna som behövs till NYC. Vi har ju gemensamma toaletter här, alltså bara vi tjejer i och med att killarna bor i ett eget hus längre bort. Och det brukar alltid vara tjockt med folk från halv sju tiden fram till halv åtta typ så det är lika bra att gå upp tidigt så man kan ta god tid på sig.

Förresten mamma och pappa: Min röda stora resväska har redan gått sönder! När jag hämtade den från bagage bandet på flygplatsen i NY så var den för det första helt smutsig och det verkligen syntes att den varit med om en hel del under resans gång (den var sprillans ny när jag åkte). När jag kommer fram till skolan och ska ta med den in på rummet så märker jag hur hela ena hörnet är sönder, ett hål liksom. Men den ska nog hålla tills jag kommer till min värdfamilj iaf, sen till hemresan får jag väl i värsta fall köpa en ny om jag inte kan sy ihop den på nå vis. Det löser sig på nå vis, det gör det alltid ;)

Ha det bra Sverige så hörs vi imorgon kväll, då ska jag bombardera bloggen med bilder från NYC turen. Puss och kram

JAG ÄR FRAMME I NEW YORK!

Sådär ja, äntligen gick det att koppla upp sig på skolans nätverk, är väl sisådär 40 au pairer om inte mer som sitter i samma lokaler som mig och försöker koppla upp sig, därmed den sega åtkomsten. Nåväl, detta kommer säkert bli ett ganska långt inlägg men jag vet att mina parents och nära&kära säkert vill veta hur allt gått. Flygresan gick förvånantsvärt bra, trodde att det skulle bli jobbigare än vad det var men det fanns ju tv screens med filmer och så på planet från london-new york. Jag kollade på både Red riding hood och Water for Elephants. Vi landade på JFK, NY lite senare än väntat, vid sjutiden. Som ni förstår så är det ganska (!!) många säkerhetskontroller, lappar att fylla i osv osv innan man kan passera allt och är grön för att komma in i landet. För oss, vi var 7 svenskar på samma plan så vi höll ihop, gick det bra allting och vi hittade kvinnan från CC som väntade på flygplatsen. När vi väntat på alla som skulle med oss så begav vi oss till bussen som skulle ta oss till skolan, ungefär en timme från flygplatsen. Bara det att nära vi kom till bussen så fick vi vänta över en timme på att alla som skulle med hade kommit, så när vi väl var framme vid skolan så var klockan 11. Skolan är helt okej, känner inte att jag kan klaga och området är superfint! Lite bilder kommer här:





När vi kom fram till skolan i alla fall, så hade vi lite informationsmöte (+ pizza för de som ville ha) innan vi fick gå till våra rum med alla våra väskor och sova. Jag delar rum med två tjejor som båda ska till Seattle. En av dem hade jag kontakt med innan över facebook. Superskoj för det är huuuuur många som helst som ska till Seattle! Svenskar, tyskar osv.

TISDAG
Idag ställde jag klockan på halv sju för att hinna duscha och så innan frukosten som är mellan 7-8. Badrummet är typiskt offentligt, ni vet, dörrarna går inte ända ner och det är väldigt oprivat om man kan säga så. Men men, det är bara veckan ut så det ska jag nog klara av. Efter frukost var det dags för dagens första lektion, visade sig att vår klass fick en superbra lärare som vi kommer ha hela veckan förutom när det är gemensamma aktiviteter, t.ex. som Sing a long som vi ska ha imorgo. Under lektionen gick vi igenom en hel del om barnsäkerhet, vi fick presentera oss själva osv. Sen var det dags för lunch som bestod av friterad kyckling, broccoli, ostsås och bakad potatis. Helt ok, för att vara här. Dock måste jag medge att jag redan saknar svensk mat. Min mage har redan börjat göra uppror, det är verkligen socker i allt man äter här verkar det som. Vitt bröd ska vi inte prata om haha. Nåväl, efter en timmes lunch så begav vi oss tillbaka till class. Hade lite korta presentationer om sjukdomar och sen hände det något som jag aldrig trodde jag skulle vara med om såhär tidigt på mitt år i staterna. Satt och jobbade vid borden och plötsligt kände jag hur min stol började skaka, trodde först att det var min bordsgranne som sparkade till den men sen märkte jag hur golvet under fötterna började skaka och allt vibrierade. Det visade sig vara efterskalv från en jordbävning som skedde i Virginia (tror det var den delstaten iaf). Så för att vara på den säkra sidan så tyckte lärarna det var bäst att vi evakuerade klassrummen, så det gjorde vi allihopa och samlades utanför den stora trappan. Efter att ha stått därute i ungefär 5-10 min så kunde vi gå in igen och forsäta lektionen. Måste medge, även fast det kanske låter hemsk, men det var en ganska mäktig känsla det där med jordbävnings skalv. Väldigt lättad över att det inte var värre än vad det var bara!

På torsdag är den guidade turen i NYC så därför gick vi några stycken för att anmäla oss och betala för den. När jag kom fram och bekräftade mitt namn så fick jag reda på att min värdfamilj redan betalat både den guidade turen samt den extra delen att man får besöka The top of the rock. Hur snällt är inte det!! Blev så himla överraskad och så himla glad. Men det är inte allt. Senare på eftermiddagen så sa vår lärare att några av oss hade fått överraskningspaket av våra värdfamiljer, och de som fått det skulle hon ropa upp och ge en lapp. Uppropet börjar och efter tre/fyra namn ropar hon upp mitt! När jag hämtade ut överraskningen så visar det sig att dem gett mig det "stora paketet" vilket innebär den stora korgen med saker (tröja, presentkort på Starbucks, godis, keps, vattenflaska med mera) samt både turen i NYC och vistelsen på top of the rock. Såååå lycklig!

Efter middagen som bestod av grillade hamburgare (som vi förövrigt fick äta utomhus för att en del av innertaket i matsalen fallit in på grund av efterskalvet), så gick vi till ett supermarket bara fem minuters promenad från skolan. Ett riktigt Amerikanskt Supermarket, kändes små coolt! Vi gick dit ett helt gäng svenskar, säkert 10 stycken, jätte trevliga tjejor som det kommer bli tufft att säga hejdå till sen. Inna på supermarket fanns det extra stora avdelningar med snacks, inte det minsta överraskad men ändå, king size på det mesta. Bildbevis kommer här:

Och nej jag köpte inte burken med cheeseballs, usch och fy. Vattnet däremot + två bananer.

När vi kom tillbaka från supermarket så gick jag raka vägen och duschade samt tvättade håret. Nu sitter jag i entré rummet i en bekväm fåtölj med datorn i knät. Nu när jag uppdaterat bloggen så ska jag skicka ett mail till min värdfamilj och tacka så mycket för NYC trippen samt presentkorgen. Sen även skicka ett mail till familjen därhemma. Ärligt talat så kan jag fortfarande inte förstå att jag verkligen är här. Så himla häftigt. Även fast tiden här på skolan går fort samt är väldigt händelserik och rolig, så längtar jag nå grymt till fredag när jag äntligen får åka till min värfamilj. Att leva från en resväska är inget för mig, så känslan av att få packa upp allt, hänga in i garderoben samt göra sig hemmastadd är något jag verkligen längtar efter.

Vet inte vad jag mer skulle kunna uppdatera er om, eller jo en lite små cool sak är att här på skolans område (som är superstort by the way) så finns det vilda tvättbjörnar, kaniner, rådjur, ekorrar osv. Har blivit varnade att inte klappa tvättbjörnarna eftersom de förmodligen har rabies. Hoppas verkligen inte att jag stöter på någon ;)  Nu är klockan 22.30 här i NY så jag ska nog avsluta detta inlägg för idag och återkomma imorgon med en update of the day. Ha det bra, puss och kram!


22:a Augusti!!

Har haft panik över alla möjliga saker nu de senaste timmarna, allt ifrån packning till viktiga papper och pass osv. Men nu äntligen verkar allt vara under kontroll inför avresan till New York och mitt år i staterna. Finns väl inte mycket mer att säga än att jag kommer sakna alla underbara människor i min omgivning. Det vill säga farmor och farfar, M&M, släkten, familjen, vännerna osv. Men jag ångrar inte en sekund att jag ger mig iväg på detta äventyr, att flytta till Seattle för att jobba som au pair ett år. Känns verkligen som jag slänger mig ut i världen, lämnar trygga Eskilstuna bakom mig och upptäcker nya platser och träffar nya människor i nya omgivningar och kulturer. Det känns verkligen rätt det här, att åka som Au Pair till USA, samtidigt som det känns tufft att säga "på återseende" till alla här hemma. Men det kommer man nog aldrig komma ifrån, sorgliga avsked. Men att åka iväg såhär är en möjlighet som inte kommer vara lika aktuell senare, inte för mig iaf. Så nu ska jag ut i världen och leva min dröm, NÄSTA GÅNG NI HÖR IFRÅN MIG SÅ BEFINNER JAG MIG I NEW YORK!!


Imorgon imorgon imorgon imorgon!

Imorgon är det den 22:a Augusti, min avresedag mot USA! Sitter och äter en rejäl grötfrukost nu, som min näst sista frukost i Sverige. Galet! Hur som, sitter samtidigt och laddar ner lite musik till min ipod och inväntar att Camilla ska logga in på Skype.

Dagen ser ut som så att jag ska PACKA, samt göra lite sista ärenden inne i stan. Bland annat göra om mitt abbonemang hos telia till kontantkort, köpa adapter osv. Har haft väldiga problem med min adapter förstår ni. Det började med att jag köpte en på Clas Ohlson som inkluderade många länder, bland annat US och UK. När jag kommer hem så lade jag den i packhögen men fick sen höra av Sofia (Florida sofia) att hennes inte hade funkat så det var bäst att jag prövade innan. Så det gjorde jag, och vad hände inte om ingenting. Kontakterna går inte äns i den där jäkla adaptern, som jag köpte i Sverige på Clas Ohlson. Dåligt är bara förnamnet! Hur som så åkte jag ner till Clas Ohlson igår och berättade problemet och då gav han mig en likadan adapter men en annan för han trodde det var just min det var fel på. Det visade sig att han hade lite fel, för när jag kommer hem och provar den här "nya" så funkar inte den heller. Väldigt glad att jag kollade det här innan jag åkte iväg iaf, man räknar ju med att det ska fungera, en svensk adapter till svenska kablar. Men nej, uppenbarligen inte. Ska prova min lycka hos Kjell och company istället, hoppas deras funkar som dem ska ;)

Sista farväl samt skypedate x 2

Idag började jag dagen med att diska/städa osv sen gårdagen, tog väl sisådär två timmar för att vara exakt ;) Men det var såååååå värt det! Käkade lite frukost till ett avsnitt av Beverly Hills, nästa gång jag kikar ett avsnitt så är det i USA!! Bara det känns ju skapligt otroligt att säga. I alla fall, efter att jag ätit och sådär så åkte jag in till city för att uträtta lite ärenden samt träna mitt sista Body Attack pass på Gympozz kl. 16. Det var grymt! Har väl aldrig tagit i och verkligen pressat mig själv så mycket som jag gjorde idag. Kändes som ett perfekt farväl. Och ännu mera farväl blev det på kvällen när jag fikade tillsammans med Alma, Lisa och Madde på First Class. Hjälp vad jag kommer sakna er brudar (+josse, sen är gänget komplett). Att vi har hållt ihop så länge, inte för att vi ses särskilt ofta men när vi väl ses så känns det som att vi sågs häromdagen bara. Love it. Love you.

För några timmar sen loggade jag in på Skype och vem var inte online då om inte Sofia som just i detta nu befinner sig i Delray Beach, Florida!! Så vi skypade i över en timme, sååå härligt att få prata och höra allt som hänt osv osv! Miss you sweety, and remember "Never quit". ♥



Precis när Fia och jag lagt på så ringer Camilla så då pratade vi i en halvtimme ungefär, bestämde även att vi ska skypa imorgon 9.45 en sista gång innan jag åker. Nej nu börjar klockan ticka till sena timmar, dags att gå och sussa! Näst sista natten i min säng, känns ju skapligt overkligt. Puss och kram.


Farvälmiddag med vännerna!



L O V E !

Usch vet inte hur jag ska börja skriva eller vad jag ska säga. Känns som allt snurrar inom mig, alla känslor och funderingar osv. Jag kan inte fatta att det är jag som åker om 2 dagar och att denna avskedsmiddag med mina underbart fina vänner var för mig. Två saker som jag vet helt säkert är iaf att jag har väldigt fina vänner som jag uppskattar till 110%, samt att vare sig jag har fattat det eller ej - så om 2 dagar beger jag mig iväg till andra sidan Atlanten och bosätter mig i USA!!

Det har varit en väldigt trevlig kväll med god mat, fin fina pajer och såklart ett underbart sällskap! Fick väldigt fina presenter av tjejerna, bland annat ett armband med texten -"Angels exist, you are one of them" samt en CD skiva innehållande ett bildspel på mig och en kompis från när vi började lära känna varandra och vidare till nutid. ÅÅh, vad mer kan jag säga än att JAG KOMMER SAKNA ER ALLA SÅ SJUUUKT MYCKET! Men vid dem tillfällen då jag kommer antingen få hemlängtan eller ha det allmänt jobbigt där på andra sidan Atlanten, så ska jag tänka på er och kämpa mig igenom allt svårt. Vore inte lycklig utan er! Vänner är vänner, det dyrbaraste man kan ha!

Men nu har klockan precis passerat halv tre så det är dags för mig att säga godnatt. Har en del att åstadkomma imorgon nämligen. Hoppas hinna göra ett inlägg imorgon bitti, innan eller efter att jag tagit reda på mitt "disk-Mount Everest". Puss och kram på er!


3 dagar kvar!

OOOOH SHITT! Nu är det endast 3 dagar kvar. Sinnessjukt. Borde väl egentligen gå och lägga mig, behöver verkligen sömnen, men jag ska kika igenom lite foton som jag ska skicka in och få framkallade (100 foton för 0 kronor!), måste göras innan jag åker dvs innan söndag kväll. Blir nog en blandad kompott från roliga stunder, magaluf, london osv. Vid ett senare tillfälle ska dessa foton bilda en början av ett stort album, ett album som med tiden ska fyllas på allt eftersom.  Men det är något jag tar tag i efter USA.

Nu ska jag leta foton, puss och hej!

4 dagar kvar!

Mormor & morfar, farmor & farfar och Maja (gammelfarmor) & Kjell var här ikväll på avskedsmiddag. Kändes verkligen inte som att det kommer dröja ett år innan jag kommer träffa dem igen. Många kramar blev det och jag fick även brevpapper och kuvert av farmor och farfar, som en pik att dem vill att jag skickar brev till dem såklart ;) 

Under dagen så var Sofie (josses mamma) här och sa hejdå, fick ett jättefint foto i ram på mig och josse från studenten, har bestämt att det kommer packas med och ställas upp på mitt skrivbord i mitt blivande rum. I mitt blivande rum, ja nästa fredag befinner jag mig där. I Seattle i mitt blivande rum, i mitt blivande hus hos min blivande värdfamilj!


Studentfoto Alvida


Idag fick jag hem de foton som jag beställde från ABC-gruppen (det företag som fotade vår student). Beställde självklart ett klassfoto samt ett foto på bara mig som jag faktiskt blev nöjd med hör och häpna. Det jag vill säga är att dessa tre år på gymnasiet har varit de bästa skolåren hittills och det kommer nog förbli så!  A l v i d a  ♥


5 dagar kvar!

Dagarna passerar förbi fort som tusan och idag är det endast 5 dagar kvar!! Skulle ha ringt till Cultural Care idag angående om jag gjort rätt med utskrift av biljett osv, känns som jag glömt någon superviktig detalj (nojjar säkert som vanligt i onödan) så det känns bäst att få klara besked, därför ska jag ringa imorgon direkt när dem öppnar, klockan 9 om jag inte minns fel..

Ikväll var jag och mamma och handlade alla hygienartiklar som jag behöver inför resan, samt mat osv inför middag imorgon med M&M, F&F samt middagen för vännerna på fredag. Gick runt därinne på Ekängen med en sån där King size vagn, vilket verkligen behövdes. När vi kom hem vid åtta snåret så stack jag iväg på en joggingrunda. Otroligt skönt, så nu har jag precis målat naglarna och ska skriva en fulländad lista på saker jag verkligen vill se och uppleva i USA. Pyssla lite med boken och kanske sedan avsluta denna sista onsdag i Sverige med ett avsnitt Beverly Hills.
 ciao!


In till city

Ska in till stan för att fika med Jonna. Blir ett sista avsked eftersom hon åker till Turkiet imorgon (snyft). Puss och hej!


By the way..

Under informationsmötet så fick jag bland annat reda på att den guidade turen i New York City kostar omkring 30 dollar (vilket är omkring 200 kronor), ska helt klart åka på den!!


6 dagar kvar!

När Lisa och jag var ute och joggade så kom jag underfund med att detta är ju faktiskt min sista tisdag i Sverige på ett tag, ett år närmare sagt. Kommer bli sista av allt de här dagarna som är kvar innna jag åker på måndag. AAAAAA, mindre än en vecka nu! Vet inte hur jag ska beskriva allt som jag känner inombords, det är minst sagt svårt att förmedla med ord, går knappt. Idag åkte jag en snabb sväng in till stan där jag hittade CD fodral samt extra lösa plastfickor, så nu kommer jag verkligen få med mig hela min Beverly Hills box, ♥  På bussen hem kom tankarna kring allt, var nära till tårar men hann skärpa till mig innan dem svämmade över kanten. Antar att allt som händer nu gör att jag blir såhär, känslosam, allt känns så mycket. Då menar jag, man känner sig så himla upprymd. Dessa känslor, oj oj. Längtar tills jag sitter på planet till New York och slipper all den här "stressen/paniken" nu innan.

Nu ska jag fortsätta pyssla med boken, skriva ut lite bilder och hitta ännu mera fakta. Melissa Horn spelas i högtalarna så det kan inte bli mycket bättre. Puss och hej!


Online möte med Cultural Care

Just nu sitter jag på online möte med Cultural Care, dem går igenom i stort sett allt som jag redan vet om, men det känns ändå väldigt skönt att få all information updated så att säga. Under tiden som jag lyssnar på vad som sägs så passar jag på att samla lite sista info till min bok till värdföräldrarna, för att så gott som kunna slutföra den idag. När mötet är slut så ska jag ut och jogga en sväng med Lisa. Hörs mer ikväll, ha det kanon och simma lugnt!


Idag kom posten med..




.. brev från Cultural Care med schema på dagarna i New York, infotags till väskorna, försäkringskort och lite annat. SÅ ORTOLIGT GLAAAD! Speciellt över vad som kommer ske dag fyra, nämligen den efterlängtade turen till NYC!  I´m soo excited. Och sen dag fem när det är dags att verkligen träffa värdfamiljen. Påtal om värdfamiljen, ska ta och skicka iväg ett mail till dem nu innan dem åker iväg på en liten hajk.


1 week, and 1 week only!!


Idag är det endast 1 vecka kvar, 7 dagar tills jag åker. Känns heeeeeelt ofattbart! Varje gång jag passerar tv rummet med alla mina packsaker så känner jag både lycka och lite panik. Panik för att allt inte ska få plats, fastän jag verkligen tror att det kommer få det. Men aaaa, man nojjar så himla mycket i onödan.

Anyway, idag har jag pysslat med boken, deadline imorgon!! Ska inhandla en silverpenna i stan innan jag kan slutföra projektet, sen är det bara inslagning av alla paket kvar, gött! Sen ikväll så har jag cyklat fram och tillbaka till stan samt tränat mitt sista Body Pump pass på Gympozz. Dagens pass var verkligen hårt, jag lade på lite mer vikter än vad jag brukar ha i vissa låtar, exempelvis rygg. Så imorgon minsann kommer jag ha skaplig träningsverk  ;)


20 kg

När jag hade packat i alla kläder, skor, etc i den stora röda väskan så vägde den 20 kg (får väga 23). Men då har jag inte packat med några hygienartiklar, men jag har heller inte packat i något alls i mitt handbagage som jag har tillåten vikt 23 kg. Så detta ska nog fasiken funka i alla fall ska ni se. Nu ligger alla kläder som jag ska ha med mig i soffan på övervåningen, snacka om att jag kommer ockupera tv rummet den här veckan, men är det någon gång som det är okej så är det nu.

Kom precis hem från att ha hämtat lillebror ute i Ellfolk. Så nu ska det snart bli middag bestående av grillat, mums!


Lunchbreak, 13.17




Än så länge så är detta vad jag vill packa med, har dock inte börjat kika på varken träningskläder eller skor.. Jag LÄR ju få sålla ut x antal gånger för att verkligen få rum med allt, jisses vad det ska vara svårt att packa!


kl 12.07



Nu är jag igång med städningen av garderoben, Veronica Maggio spelas på högsta volym och jag känner en svag känsla av iver att få sätta igång och rensa. Tur att jag har nästan hela dagen på mig.. ;)


Today´s duties

- Rensa ur garderoben
- Provpacka
- Välja 100 foton att skicka in för utskrift
- Göra klart "boken" till värdföräldrarna
- Lära mamma Skype och Facebook

Sådärdå, detta är vad min söndag kommer bestå av. Har haft någon slags inre stress som kommit krypandes inför själva packningen, så det känns väldigt skönt att ta en dag till detta. Ska börja med att ta tag i min garderob, slänga ut alla (ALLA) kläder på golvet och verkligen sortera och rensa - slängas, packa med till USA och spara hemma är dem tre högarna som kommer bildas utifrån en bamsehög.. Återkommer med bildbevis!


8 dagar kvar!

Igår spenderade jag några timmar på lisas soldäck och pratade, lyssnde på musik. Ljuvligt lördagshäng! Tog mig sedan hemåt för att gå en promenad med hunden, ta reda på gårdagens disk samt en joggingrunda på 47 minuter alá 8,3 km. På kvällen kom Lisa över och vi åt middag ute på inglasade altanen med ljus och värmelampa. Det blev lax, potatisgratäng och broccoli, skapligt mätta tjejer efteråt! ;)




Vill inte ens tänka på hur mycket jag kommer sakna alla vänner, speciellt de allra närmaste, när jag befinner mig i USA. Ni gör mig verkligen lycklig och jag är så himla tacksam för att ha sånna fina vänner, love


9 dagar kvar!

Har precis tvättat mina bikinisar så nu inväntar jag att en av dem ska torka (annars åker hårfönen fram som extrahjälp) för att sen åka över till Lisa och lapa lite sol. Blir en lugn lördag, vilket behövs efter gårkvällens festligheter.

9 dagar kvar till USA nu, crazy!!


Härliga fredag!

Igårkväll blev det en sista utgång i Sverige för min del på ett tag! Så himla lycklig över hur kvällen visade sig bli, och speciellt för att det firades med finfina vänner!





tack för en underbar kväll


Länkar till helgkurser

Fick frågan om jag inte kunda lägga upp länkarna till de olika helgkurserna som min LCC skickat, och visst kan jag göra det, (tryck på länkarna för att komma till respektive skolor).

Sojourner Douglass College, Maryland (erbjuder även några klasser i Florida och Illinois) - http://www.aupairweekend.org/Home_Page.php

The College of St. Rose, Silver Bay Campus, New York - http://www.silverbayaupaircourse.com/index.html

Long Island University, CW Post Campus, New York - http://www.liu.edu/CWPost/About/Offices/Au-Pair.aspx


Nu ska jag stänga ner datorn och placera mig ute i solen en timme. Klockan ett blir det lunch med familjen och M&M inne i stan, håller tummarna för Papas Tapas. Sen ska jag uträtta lite ärenden fram tills Body Attacken börjar klockan 16. Sen cykla hem, duscha äta och sen göra mig iordning för en sista utekväll med härliga vänner! Eskilstuna, make some noise tonight!


"Ice cream break" ??!

8:00am Breakfast
9:00am-10:15am Class Session with 4-8 class options
10:30am-11:45am Class Session with 4-8 class options
12:00pm Lunch
1:00pm-2:15pm Class session with 4-8 class options
2:30pm-3:45pm Class session with 4-8 class options
4:00pm Free Time with 2-4 recreational options
5:30pm Dinner
6:30pm Class session in large group
8:00pm Ice cream break
8:45pm Class session in large group
11:00pm Social/Club Disco Night

Här är ett exempel på hur en lördag kunde se ut på en av skolorna där helgkurser hölls. Men jag menar - en glasspaus mellan lektionerna? haha, sååå USA, jisses!


"Fall classes registration"

Sitter och klickar mig runt bland länkarna som min LCC skickade med via mailet häromdagen, angående klasser inför hösten. Som de flesta kanske redan vet så måste man ju läsa 6 credits för att fullfölja sitt au pair år, så under det året som man är i staterna så får man signa upp sig på olika kurser/program som ger poäng/credits. Jag är mest sugen på att ta någon helgkurs, men efter att ha gått in och kikat vart dem hålls så känns det lite opepp -  Maryland, Florida, Illinois och New York. Ingen av dessa är speciellt närliggande med Washington (min delstat).



Men vem vet, det vore ju inte helt fel att ta en helgkurs i New York direkt, sålänge det är grönt från familjens sida. Antar att detta är sånt vi lär disskutera och ordna när jag kommer till familjen. Men det kan ju vara bra att ha lite vetskap om vilka kurser som finns att läsa och vara lite allmänt förberedd. Ska kika vidare.


Pysseldag

Idag har jag verkligen kämpat med min present till värdföräldrarna, minns inte när jag skrev såhär mycket och länge senast.. Kan ju medge att jag har en rejäl kramp i fingarna där man greppar en penna. Men så har jag ju fått mycket gjort också, har som mål att bli klar innan den här veckan är slut, och vet ni vad - jag tror det kommer bli så också! Är ju klar med barnens presenter, så det är endast föräldrarnas kvar och sen ska jag slå in allt i nå fint presentpapper och snören etc.  Skulle mer än gärna vilja lägga upp bilder på mitt "projekt" men jag är nojjig över att min värdfamilj kan ha hittat min bloggadress via facebook, och jag vill verkligen att detta ska bli en överraskning så därför får ni läsare vänta tills jag gett dem presenten. Lovar att lägga upp bilder då ;)

By the way, idag är det 11 dagar kvar!! På pricken 2 veckor kvar tills den guidade turen i New York city! Det börjar kännas att jag ska åka nu, ligger vaken om nätterna innan jag ska sova och bara tänker. Tänker på hur första kvällen i mitt rum kommer kännas, om flygresorna kommer gå bra, hur allt kommer lukta, om jag kommer klara av det engelska språket, om mina värdbarn kommer gilla mig, osv osv osv. Tankarna börjar gå på högvarv om jag säger så, och mer på högvarv kommer de väl gå ju närmare avresedatumet kommer. Men hey, allt känns fortfarande så otroligt rätt och underbart och jag vill verkligen inte göra någonting annat än att ÅKA TILL USA SOM AU PAIR! Blir extra lycklig när jag tänker på vilken underbar värdfamilj jag har, vilka trevliga au pair tjejer jag har kontakt med, och vilka härliga människor som kommer befinna sig i vackra Seattle.  I can´t wait  ♥


CHECK

[x] Skriva ut flygbiljetterna
[x] Betala in avgiften för Internationella körkortet
[x] Fixa p-piller för hela min tid i staterna (garderade mig med att fixa för 2 år)
[x] Köpa fina pennor att dekorera presenten till värdföräldrarna med

sådär ja, har hunnit med bra idag känns det som. Nu ligger hunden i sin bädd och väntar på att vi ska gå ut, och det känns väl lika bra att passa på nu medans det är uppehåll från ösregnet. Regnjackan åker på i alla fall, är det Svensk sommar så är det..  Klockan 17 ska jag vara hemma och redo vid datorn, för då har jag Skypedate med Camilla som befinner sig i Norge och jobbar. Superskoj!!


12 dagar till USA!!

Idag fick jag ett mail av min LCC, det stod lite om September´s kommande Au pair möte (som jag längtar massvis till), vilka au pairer som nyligen anlänt till Seattle och vilka som snart kommer. Sen stod det även en del information om skolor, kurser och helgkurser som man kan läsa nu till hösten. Har inte hunnit kolla närmare på det ikväll men ska definitivt gå in och kolla imorgon. Är väldigt sugen på att ta någon slags helgkurs eftersom en del sådana ger många credits direkt. Så istället för att anmäla sig till en kurs och gå en gång i veckan under en viss period, så kan man anmäla sig till olika helgkurser och få bra med credits direkt över en helg. Känns mer som min melodi. Ska bli väldigt spännande att se vad för sorts kurser det finns att välja mellan.

Ikväll har jag översatt en hel bunt med recept till min present till mina hostparents. Imorgon ska jag börja renskriva in i blocket, klippa och klistra lite bilder och fylla den med massa svenskt. I have a good feeling about this..

Men nu är det dags att sova, imorgon kl 11 väntar fika på First Class med kära Sophiie och Michis. Godnatt, puss


A trip to Sundbyholm

Idag tog Lisa, Ellen, Hanna och jag bilen ut till Sundbyholm för lite trevligt umgänge. Vädret verkade osäkert här hemma i Skogstorp, därmed tog vi bilen istället för cyklarna som det var tänkt från början. Men det visade sig att när vi kom till Sundbyholm så sken solen och det var strålande väder. Dagens snacks bestod av inget mindre än keso (woho what a surprise), 70% choklad med hallon samt K-special och en banan. Kan inte bli mer mums! Ett litet bildcollage från dagen, enjoy!






Första avskedsmiddagen

Ikväll var det dags för min första avskedsmiddag, för Josse och Malin som imorgon åker utomlands på semester i 2 veckor och kommer hem dagen efter att jag åkt till USA. Därmed kvällens avsked, läs På återseende middag. Dem kom vid sextiden och vi käkade gott, följt av efterrätt samt snacks på det. Så vad räknade vi ut, att vi ätit konstant i tre timmar haha. Men det är OK! Fick fin fina saker av töserna, nämligen 4 (!!) chokladkakor av min favorit, nämligen Marabous 70% med smak av bland annat hallon och apelsin. Sen fick jag även en bok fylld med sånger/låtar som personer sjungit fel. Fel vers till fel låt alltså. Den kunde väl inte passa mig mer än rätt haha. Utöver det fick jag ett väldigt välskrivet kort av min kära vän Josefine, kände att tårarna ville fram men jag kan ändå inte inse vad som händer. Att jag ska vara borta i ett år. Trodde verkligen att tårarna skulle rinna när vi skulle säga hejdå sen när klockan passerat elva. Men nejdå, ögonen hölls torra, iallafall mina.. Åååh underbara tjejer vad jag kommer sakna er!! Ni är guld i mina ögon, det vet ni om ♥



Love you ,


Skypecall with parents and hostparents




Hallå där, är hemma i välskick från kryssningen med familjen. Vi hade väldigt fint väder hela ditresan, satt ute på däck och gassade i solskenet ett bra tag innan det var dags för middagsbuffé kl 21. Det var en trevlig kryssning och det kändes bra att få lite extra spenderad tid med familjen samt sysslingarna. På hemresan tog vi ett besök i taxfree:n och där köpte jag bland annat godis (till vår candy picnic som vi ska ha i New York bland annat), solglasögon samt ett armband från märket "Snö of Sweden". Kände verkligen att jag fick nån sorts samhörighet med det där armbandet, kanske just för att det är kopplat till Sverige. Det kommer garanterat att användas med hälsan.

Hur som helst, igår när vi kom hem från kryssningen så stack jag iväg på en joggingrunda alá 8 km, väääldigt skönt och behövligt! Kom hem, duschade och gjorde mig sedan klar för att skypa med värdfamiljen kl halv nio. Den här gången var även mamma och pappa med under samtalet, sa hej och sådär. Och på nå konstigt vis så blev det mer verkligt när mina föräldrar fick se och prata med min värdfamilj. Att det verkligen är DIT jag ska om två veckor. Mamma sa det hon också, att det blev mer verkligt. Samtalet gick iaf jätebra och både dem och jag längtar tills jag kommer dit. 13 dagar kvar nu, it´s definitely coming closer..


Familjekryssning lördag-söndag

Igår hölls det avskedsfest/middag hemma hos Sofia i kungsör. Hon åker ju till USA på måndag, vilket känns helt sjukt att tiden redan gått såhär fort!! Även fast jag såg all hennes packning igår kväll och liksom ville förstå att hon ska åka på måndag så fattar man ändå inte. Hur svårt ska det vara att ta in egentligen? Inte förrän vi sa hejdå i hallen när vi skulle åka hem till eskilstuna igen så slog det mig, hon åker verkligen om tre dagar och nästa gång vi ses så är det i mäktiga USA! Känslan där var obeskrivlig. Sofia om du läser detta, det kommer gå så himla bra för dig, du är grym! Ska bli så otroligt roligt att träffas om några månader och bara delge allt som hänt under den första tiden i staterna, but until then I will miss you sweetie!

Nu har jag precis packat klart min lilla resväska på hjul för en familjekryssning lördag-söndag. Innan jag går upp på rummet och fixar det sista så ska jag skicka iväg ett mail till min värdfamilj. Förhoppningsvis så ska vi skypa på söndag kväll när vi kommit hem, och då ska mamma och pappa vara med. AAAAH!? Gudarna vet hur det kommer gå.. Förhoppningsvis kan dem göra sig förstådda iallafall så det ska nog gå fint. By the way, idag är det endast 16 dagar kvar innan jag lämnar svensk mark!

                         


Samtal med British Airways

Idag kom jag äntligen i kontakt med British Airways, och blev smått chockad när det var en brittisk person som svarade i andra änden, eftersom jag valt "hjälp på svenska". Men men, försökte väl få fram det jag undrade, det vill säga hur mycket mitt incheckade bagage får lov att väga. Kvinnan i andra änden frågade efter mitt flightnumber och lite annat innan hon kunde ge mig precis den infon jag behövde. Såhär ligger det till:


Alla max-mått som gäller står på deras hemsida, www.britishairways.com

Incheckat bagage: maxvikt 23 kg (jag tänker ha min röda stora nyinköpta resväska)
Handbagage: maxvikt 23 kg (tänker ha en liten resväska på hjul, eftersom det är smidigare än att bära runt på en bag)
Handväska/laptop väska: måtten finns på hemsidan (tänker ha en vanlig svart väska med axelband)

Handbagaget, alltså den lilla resväskan är den väskan som jag kommer få ha under min vecka i NYC. Det stora incheckade bagaget kommer låsas in i ett sepparat rum på skolan med anledning av att det tar för stor plats om alla Au Pairer ska ha alla sina väskor på rummet, eftersom man delar rum några stycken. Så jag måste tänka smart när jag packar, samt så kommer jag ha min laptop i den lilla resväskan, så den blir lättåtkomlig. Kommer säkert även att få packa ner mina vår/höst boots i lilla väskan för det är dem tyngsta skorna jag har med mig, får la se hur full den stora röda väskan blir.. ;)


18 days left!!

Idag är det endast 19 dagar kvar tills avresa mot USA! Helt helt helt sjuk känsla, tänk när det endast blir 10 dagar kvar? Sen fyra, tre, två, en - sen helt plötsligt så är det 22:a Augusti!
Igår kväll hann jag en bit på min present till värdföräldrarna, ska fortsätta ikväll när det inte finns ett strålande väder som lockar utomhus. Men innan jag tar plats i solstolen ute på terassen så tänkte jag slå en pling till British Airways för att få klart i hur mycket mitt incheckade bagage får väga. All annan info om handbagage (som chockerande nog får väga upp till 23 kg!?) samt handväska/laptop väska, står på deras hemsida så på den fronten är det grönt.

By the way, igår åkte jag till elgiganten och lämnade tillbaka min mini-pc. Skäl: den var alldeles för seg, man kunde inte ha CD-skivor i den samt att man inte heller kunde göra nå så simpelt som att byta bakgrundsbild.. Så nej, jag bestämde att det går fin fint att ta med mig min gamla skoldator (den som vi fick i studentpresent), den känns bekväm och har alla funktioner som jag vill att den ska ha. Dock är den ju tyngre än vad mini-pc:n var, men sak samma, det är värt vartenda kg! ;)


Sandbankarna




Ikväll bar det iväg till mysiga sandbankarna för lite kvällshäng med Lisa. Blev lite kändis quiz och en del hollywood läsning samt ett halvhjärtat första "bad" för min del. Om man nu kan ränka att stå med vatten upp till vristerna som ett första dopp i Sverige för i år, hehe aja.


Nu har jag nyss googlat massa bilder på mat/kaffebröd etc. som jag ska skriva ut för att sedan klistra in i "receptboken" som ska bli till mina värdföräldrar. Har bestämt att jag ska översätta några recept ikväll också, så jag kommer någon vart. Jag har sisådär 18 dagar på mig att slutföra detta projekt, finns bara att lyckas!


Mor & dotter dag!

Idag har mamma och jag spenderat dagen (förmiddagen och en bit in på eftermiddagen) bara hon och jag. Vi möttes upp i stan efter att jag klippt mig och varit på Clas Ohlson och inhandlat en reseadapter. Vi begav oss till Papas Tapas för att äta lunch och oj vilken lunch. Jag tog nacho tallrik och mamma Oxfilé spett. Himmelskt gott! Har aldrig kännt sådan mättnadskänsla haha. Satt där ett tag och smälte maten innan vi gick vidare för att uträtta x antal ärenden. Blev sedan en sväng ut till Elgiganten där vi köpte webcam till familjedatorn här hemma, så att vi kan prata över skype när jag befinner mig i USA. Avslutade med lite mathandling på Ica innan vi for hemmåt.


 Ikväll så har jag tränat body attack inne på gympozz, skyndade sedan hem för att hinna äta framför teven och se sista halvtimmen av Allsång på Skansen, som jag velat besöka innan jag åkte till staterna, men men man kan inte alltid få som man vill. Jag har även hunnit rensa upp lite på rummet så snart är det väl dags att sussa. Puss och kram!


Internationellt körkort - check!!



Skapligt glad jag blev idag när pappa kom in med posten. MITT INTERNATIONELLA KÖRKORT!! Nu är alla "viktiga" saker som jag var tvungen att fixa innan USA avbockade, så som få hem visum, betala avgifter, skicka in alla viktiga papper som ska hit och dit, samt nudå - fått hem internationellt körkort! 20 dagar kvar, om en kvart är det bara 19..

 


Solhäng, body pump & First Class

Dagen kunde inte börjat bättre, nämligen äggfrukost ute på altanen med strålande väder! Mamma och jag placerade oss sedan i varsinn solstol och njöt lagom bra av den svenska värmeböljan. Senare på dagen kom M&M över på lunch och därefter mötte jag upp Ellen för en tripp till Sandbankarna. Blev kvar där någon timme och gassade i solen innan vi cyklade hem igen. Packade väskan och tog bussen in till stan för att låta kroppen få en timmes träningsdos alá Body Pump. Efter en varmdusch (slut på kallvatten, är det möjligt!!?) och tusen eftersvettningar så begav jag mig bort till First Class där jag mötte upp Lisa och Ellen för en kvällsfika. Is chailatte för min del, mums!


bilden är sedan ett tag tillbaka, men också tagen på First class med Lisa och Ellen

Nu ska jag göra mig iording för natten, borsta gaddarna och röja bort alla kläder på sängen innan jag kan sova. Natti natt!

 


Augusti månad

Kan ni tänka er att Augusti redan är här? Om tio minuter är det endast 20 ynka dagar kvar tills min avresa mot staterna. Idag fick jag mail av min värdmamma som "gratulerade" till att jag fått mina flygtider samt så sa hon när dem kommer och hämtar mig vid flygplatsen i Seattle. Åh jag är så hima pepp på det här!! På det här äventyret och allt som komma skall. Att lämna det här lagomfyllda landet för ett mycket större, mäktigare och mer annorlunda USA! Jag kan väl medge att jag börjar inse mer dag för dag att det verkligen är MIN tur om 20 dagar. Jiiiissseeess!!! Lyckligare kunde jag inte vart, detta är underbart!  :D