För vi har tagit studenten, fyfan vad vi är bra!



Studentdagen var den bästa dagen i mitt liv! Herre gudars vilken dag, tur med vädret och stämningen var maxad. Vår klass är den bästa, stor kärlek till er alla! Dagen/kvällen/natten var underbar på alla sätt och vis, jag är helnöjd och de här tre åren som nu passerat har varit de bästa skolåren någonsin och kommer alltid att vara. Alvida i mitt hjärta!

Jag lovar att uppdatera med mer bilder om 2 veckor, för vad händer nu: JO DET ÄR DAGS FÖR 2 VECKORS SEMESTER I MAGALUF, SPANIEN!! Tillsammans med Sofia, Maria, Bettan och Lis. Helt underbart ska det bli. Så imorgon vid halv tre tiden sitter vi på planet till sol, bad, fest och en massa roligheter! Då vet ni hur läget ser ut. Nu hinner jag inte skriva här längre, har ögonfransar att färga och sen är det hög tid att sova hehe.
Ni får alla ha det så otroligt bra så hörs vi när jag kommer hem igen,  kärlek och respekt ♥


Måndag, tisdag, onsdag och hela veckan!

Nu är vi inne på sista veckan, shit sista veckan! Det är helt sjukt och det känns så himla ofattbart. Den här veckan händer det massa skoj tillsammans med bästa klassen. Vi har nämligen planerat att göra saker tillsammans varje kväll ända fram till studenten. Så här kommer vårt fina veckoschema:

I måndags var vi hemma hos vår kära lärare och mentor Helena som blev mamma den 3:e juni. Så himla söt liten tjej, Ophelia som hon heter. Och vet ni vad, hon heter Alvida i mellannamn!! Alltså vårat klassnamn, så vackert och en rejäl ära. I alla fall så var vi där med klassen i måndags eftermiddag/kväll och grillade, pratade, planerade studenten (!!), satt nere på bryggan vid vattnet, spelade kubb och hade en allmänt trevlig Alvida-kväll.



I tisdags stod käk på Akropolis på agendan och även fast det alltid är svårt att få så att alla kan så blev vi ändå 20 stycken Alvidor som samlades för en gudomlig måltid på restaurangens uteterass. Det blev god mat, härligt umgänge och ännu mer planerande inför de kommande dagarna.

Igår (onsdag) åkte jag först på dagen in till stan för att göra ännu ett besök på fotoaffären eftersom mitt visumfoto krånglat och när jag försökt ladda upp det i DS-160 så står det "the background may not be suitable", vilket varken jag eller de i fotobutiken kunde begripa vad det innebar. Det slutade med att jag fick ta nya foton och dem funkade när vi testade ladda upp dem på Ambassadens sida. YES! Jag tror det kan ha varit så att på de gamla fotona så hängde mitt hår fram över axlarna så konturerna inte syntes så bra, eller så var det för att mitt huvud kanske inte täckte upp mer än 50% av bilden.. Hur som, de nya fotona funkade och direkt när jag kom hem så laddade jag upp det i ansökan och blev klar. Känns så galet bra. Nu ska jag bara samla ihop alla papper och kolla så att jag inte glömt något inför besöket på Ambassaden den 19:e juli.

På kvällen blev det förfest hos Jonna och Billy och sedan utgång på Nybron.
Det blev en toppenkväll verkligen, hade så himla roligt ute och roligare blir det när man träffar människor man känner igen och från gamla klassen. Det enda negativa med kvällen var värmen på krogen. Det stod helt still och svetten rann, knappt så att det hjälpte att stå ute vid rökrutan i och med att det var smockat med folk. Men hur som; kvällen var grym och jag tror att alla vi blivande studenter som var nere i Schlagerbaren när studentlåten spelades tänkte på en och samma sak - lördag lördag lördag!

Torsdag:
Idag ska jag in till stan och lägga undan Euro tills på måndag inför Magaluf, samt gå till Stadium och skriva upp alla mina jobbtider. På kvällen blir det träning i form av Body Attack och efter det direkt hem till Jonna för tjejmys med Alvidaflickorna.

Fredag:
Kvällens planer är att fixa allt inför lördag när det gäller flaket och presenter etc. Och självklart tagga inför morgondagen, sista natten som elev på HIP programmet på John Bauer gymnasiet. Imorgon är jag en fri fågel påväg mot nya stora världsäventyr!




KLAR MED VISUMANSÖKAN!

Gjorde nyss klart min online-ansökan om Visum. Äntligen funkade allt med foto etc. :D  Uppdaterar mer inatt när jag kommer hem. Nu väntar nämligen förfest hos Jonna samt utgång med bästa klassen i världshistorien - Alvida!!  Hörs mer sen, har lite bråttom att hinna duscha, bestämma outfit och äta.. Puss och kram


Fredag, lördag och söndag!

Nu har jag inte uppdaterat på hela helgen, vilket jag ber om ursäkt för. Men den här helgen har varit ganska händelserik, eller ja - det har i alla fall inte funnits tid till att sätta sig vid datorn och skriva här. Så nu tänkte jag ge er en sammanfattning av min helg, något ni undrar så fråga gärna.

FREDAG: Idag solade jag en stund på morgonen innan jag tog en stekvarm buss in till stan för att bland annat hämta ut mitt graverade id-halsband och köpa inflyttningspresent med Josse till Jonna och Billy. Väl hemkommen från stan så drog jag direkt vidare till Lisa för några timmars solande på hennes terass. Så himla skönt!! På kvällen drog vi ut på en joggingrunda och sen tog vi bilen in till stan där vi mötte upp Hanna och Ellen för en trevlig fika på First Class tills dem stängde vid midnatt.



LÖRDAG: Idag åkte jag och Rickard ut till mormor och morfar kl 9 för en god frukost på deras framsida under parasollet. Den bästa frukosten på länge! Klockan elva så mötte jag upp Hanna (från västerås), Hanna, Sofia och Caroline för att spendera dagen i Parken Zoo. Kan dra det från början: När jag var och besökte Hanna i Västerås för några veckor sen så bestämde vi redan då att vi skulle ses igen och att det vore skoj med ett besök på Parken Zoo. Sen ville Sofia (i min klass, som ska åka som Au Pair till Delray Beach, Florida, i Augusti) också följa med, och Hanna (min vän som även hon ska åka som Au Pair i New York) ville gärna också med. Caroline har gått på samma skola som mig och tog studenten förra året. I Augusti ska även hon åka som Au Pair till USA. Och kan ni gissa vart hon har sin värdfamilj??!! I SEATTLE!! Så sjukt galet. Så hon följde också med, vilket innebar att vi sammanlagt var 5 Au Pairer som strosade runt i Parken Zoo och lärde känna varandra. Det var speciellt roligt att lära känna Caroline lite bättre, och speciellt skoj att hon kommer bo i närheten av både mig och Västerås-Hanna i Seattle. Men det ABSOLUT ROLIGASTE var dett vi hade så trevligt allihopa tillsammans, skrattade non-stop.
Så tjejer: Tack för en toppendag!!




Efter en mycket lång bilfärd hem från Parken Zoo,
på grund av köbildningar och köstopp pga Å-varvet som startade klockan tre samt tågstopp i Skogstorp så var det inte det lättaste att ta sig ut från stan. Jäklar vilket kaos. Men till sist lyckades både jag och Fia (som åkte egen bil hem till mig) ta oss hem. Väl hemma lagade vi mat och fixade oss sedan för inflyttningsfesten hos Jonna och Billy. Väldigt trevligt hemma hos dem med härliga människor. Promenaden från lägenheten (som ligger bakom munktell typ) in till stan tog väl liiiiite längre tid än vad det normalt sett borde tagit haha. Väl framme i city så bokstavligt kryllade det med folk. Unga som gamla, juniorer som seniorer. Kändes verkligen att det var för mycket folk, jag menar - att stå och köa för att komma in till varje uteställe är inte okej. Nej en liten flopp sådär, men men, sällskapet och stämningen var det positiva!


SÖNDAG:
Idag tog jag verkligen sovmorgon, ehm ja jag sov till halv tolv. Helt sjukt för att vara jag, men efter att ha setat uppe till strax efter 03 inatt och kollat på Sex and the city och ätit yoghurt och flingor efter kvällens bravader så var sömnen rätt välbehövlig. Jag gjorde iordning lite havregryns gröt och satte mig sedan ute i sol-blåsten. Lisa hörde av sig och vi bestämde att ta en promenad vid halv fyra, gick i en timma vilket var väldigt skönt. När jag kom hem åt vi grillat och sedan åkte mamma och jag iväg och storhandlade. Älskar verkligen att öppna kylskåpet och skafferiet när det är nypåfyllt, allt finns liksom. Nu ikväll så har jag kikat finalen av Big Brother, inga sura miner där heller - Grattis Simon!! Just nu sitter jag faktiskt ute på våran inglasade altan med datorn i knät och en filt över mig. Tålde inte den kvava värmen som var inne. Antar att det snart är hejdå och godnatt, men jag blir nog kvar här ett tag till och njuter av närkommande verkligheten: Studenten på lördag och Magaluf tre dagar därefter. It´s going to be the best summer ever, of that I´m totally sure!!


Skype with Seattle!

Nyp mig någon? haha nej men ärligt, jag kan inte inse hur underbar värdfamilj jag hittat! Idag (torsdag) kl 1630 PM Skypade jag med hela familjen i en halvtimme. Tyvärr så hade jag glömt fixa en inställning med min nya webcam så den gamla webcamen som är inbyggd i min bärbara tog över, vilket ledde till att dem till och från inte kunde höra mig. Men vi lyckades föra en konversation i alla fall hehe. Pratade lite om semester, deras tripp till Washington DC, sport, spel och min video som jag gjorde till dem. Fick veta av värdmamman att lilltjejen har satt upp mig på hennes lista över världens bästa au pairer, hur glad blir man inte då!!

Det går nog inte en enda dag utan att jag tänker på USA, Seattle och min värdfamilj. Lyckan är gigantisk och obeskrivlig, magkänslan skriker JA och jag längtar nå enormt till slutet av Augusti!






Just nu..

.. sitter jag här och njuter av en ledig kväll. Inväntarf Big Brother och sen ska jag väl ta och städa upp på rummet lite innan jag sussar för natten. Imorgon väntar lite ärenden i stan.



Måste bara berätta om gårdagens träningspass, ja ni hörde rätt - igår tränade jag äntligen för första gången sedan kryssningen eftersom jag haft nå halsvirus sen dess! Body pump. Jag var sjukt taggad och det känslan efteråt var obeskrivlig. Kände mig hel som människa igen haha. Tro inte att jag är nå jäkla freak nu men det var verkligen så det kändes, grymt bra! Men OM jag hade det tufft genom passet, oh yes! Aldrig har väl mina ben och fötter skakat så mycket under benlåten, aldrig har jag väl kämpat så hårt genom arm-låtarna och ALDRIG har väl viljan varit så stark. Jisses vad det kändes, och det märktes verkligen att jag inte kört pump på ca två veckor. Galet.

 


Foto till visum

Igår, Onsdag, så skulle jag ha gjort min hälsoundersökning. Men vad tror ni hände? Jo jag glömmer bort det, totalt. Lagom besviken på mig själv, vet hur svårt det är att få tag på en ny tid. Såfort jag kommit på att jag missat tiden så ringde jag in till vårdcentralen och förklarade och hon jag pratade med tyckte jag skulle kontakta Aros vaccin istället eftersom dem sysslar med hälsoundersökningar. För vårdcentralen hade 4 veckors väntetid fick jag veta. Men efter att ha lagt på luren så kom jag på att fyra veckors väntetid gör mig ju inte så mycket, det blir ju veckan efter magaluf.. Så imorgon tänkte jag ringa in igen för att se om det finns så jag kan få tid då, annars blir det ett samtal till Aros vaccin istället.

Idag sov jag ut riktigt ordentligt, till klockan halv elva närmare bestämt. Det behövdes verkligen efter att tidigare dagar ha ställt klockan på sju halv åtta för att gå morgonpromenad med hunden. Vid tvåtiden tog jag bussen in till stan för att ta foton till mitt Visum. Gick till gamla Expert på stan och fick två utskrivna i handen efter de mått som det ska vara samt en skickad över mailen för att kunna ladda upp i min ansökan om Visum som görs på internet. MEN, trots att killen i butiken frågade vilket land jag skulle till, jag svarade USA och sa att att det var ju speciella bestämmelser som dem har bla bla, och han ba: ja jag vet. Så vad händer om inte att fotot är i ett för stort filformat!!! Det går alltså inte att ladda upp i ansökan. Känner mig lagom arg och lurad. Vet att det finns lärare på skolan som lätt kan fixa så att filen blir mindre, så det är inga större problem så. Men grejen är att jag har betalat för att få det här fotot plus att killen som tog det visste att jag skulle ha det för att fixa visum till USA, då ska det fasiken vara rätt storlek också, tycker knappast det är för mycket begärt. Så imorgon ska jag åka in till stan och prata med han, förhoppningsvis fixar han till det. Annars får jag väl kräva pengarna tillbaka eller nå..