Friday 300911

MYSMORGON! Har varit iväg på gymmet och kört 70 minuter på crosstrainern så nu väntar en underbar brunch bestående av havregrynsgröt, plommon, banan, sylt och torkade lingon/blåbär. Beverly Hills också såklart! Efter det, då ska jag ta tag i min fredag, som ser väldigt lovande ut :D



Thursday 290911

Hey there, idag har det varit en ganska nedstämd dag, i alla fall när det gäller körkortsbiten. Jag åkte in till kontoret så jag var där i lagom tid, inväntar en kvinna som jag ska köra med och ska sedan visa henne mitt ID samt försäkringskort för bilen. Det visar sig att det försäkringskort som vi har i bilen inte börjar gälla förräns imorgon, alltså är det ett nytt kort. Och det gamla kortet har vi slängt. Och även fast det bara handlade om en ynka dag så gick det verkligen inte för sig att jag fick köra ändå, jäkla surtant!! Inte ett dugg trevlig och förstående. Aja, hon började pladdra om att jag behövde ringa försäkringsbolaget och be dem faxa över det gamla numret. Så jag ringde min värdmamma först som gav mig numret till kvinnan på vårt försäkringsbolag. Hon var hur trevlig som helst och försökte verkligen hjälpa till. Men det visade sig att kontorets fax var sönder så hon emailade det istället. Men efter att ha väntat 20 minuter på ett mail så var jag tvungen att åka hem för att hinna hämta barnen i skolan. Så det blev helt enkelt så att jag fck boka en ny tid - onsdag kommande vecka!

Förövrigt idag så har dagen rullat på snabbt. Imorse var jag på mitt första Body Step pass, superskoj. Visst att rörelserna och stegen var svåra att hänga med i, men ger jag det några gånger så sitter det nog snart. Några rörelser påminde mig om attack passen hemma, love it!  Ikväll så kom några grannar över på middag och vi åt indisk mat. Smakade bra och sällskapet var supertrevligt. Vid tio tiden gick jag ner till rummet och skypade ett tag med Emma, sen loggar plötsligt mamma in på skype så det blev ca en timmes skype med dem där hemma. Precis innan vi lade på så skulle dem ut i skogen med Atlanta, mysiga rutiner! Själv tickar klockan mot midnatt här i Seattle så det är dags för mig att krypa till kojs och invänta fredagen. Säger hejdå med några bilder från dagen, puss och kram!


Queen Anne avenue, våran huvudgata i området

Mitt gym

hösten är kommen

Wednesday 280911

Idag har det varit en väldigt lång och bra dag! Efter joggingrundan så käkade jag lite lunch och stack sedan över till Hanna för att kolla klart på Stuart Little, den här gången valde vi med svenskt tal vilket blev mycket roligare eftersom man mindes tillbaka när man sist såg den som barn. Åhh, massa roliga scener i den filmen, mycket skratt! Vid ett tiden så kilade jag hem och tog sedan bilen för att hämta upp barnen i skolan, dem slutade nämligen tidigare idag. 2 timmar. Dem var på bra humör och vi åt lite snacks och dansade till wii dance när vi kom hem. Sedan gick vi bort till simhallen och dem simmade i 45 min, M´s basketboll träning var inställd så istället för att gå hem direkt efter simningen så stannade vi ett tag i parken och spelade lite fotboll. Kalas-kul! När vi kom hem så kom vi överräns om att vi skulle göra chokladbollar att ha till efterrätt, och till middag skulle jag göra makaroner och svenska köttbullar. Det gick strålande, förutom den lilla missen att makaronevattnet kokade över lite och hamnade på gasolen, blev en lite större låga än vanligt och mitt hjärta gick väl i 140. Jäklar vad rädd jag blev, såg bara eldlågan och tänkte väl något i stil med - nu börjar det brinna! Vilket det självklart inte gjorde. Fortsatte med matlagningen men på en annan platta och stekte köttbullarna. Under tiden vi lagade mat så hade vi musik på och jag och M små chattade lite i köket, hade en härlig stund. När maten sedan var klar och vi ätit så kunde jag inte fått bättre betyg, dem är väl för goa som ger mig poäng 20 på en skala mellan 1-10. Blev riktigt glad, även fastän makaroner och köttbullar nog är det simplaste man kan laga, men ändå. Dem vill till och med ha det i lunchlådan imorgon istället för smörgåsarna med peanut butter/jelly. Chokladbollarna som M gjorde fick också bra betyg, en utmärkt middag stund helt enkelt! Efter att jag tagit reda på disken och allt så spelade vi go fish, med andra ord - finns i sjön. Efter några omgångar så gick vi ner i källaren och kikade ett avsnitt av Modern Family och sen vid 8 tiden så kom mina värdföräldrar hem.

Jag mötte upp min kära granne Hanna och vi begav oss till Starbucks för lite kvällstankar/häng. Blev en del snack om våra vovvar därhemma. Så knasigt, men mamma och pappa - jag har kommit fram till att jag saknar doften av våt hund! Samt Atlantas rutin med kaviarmackan och vinkningen. Åh kan verkligen inte föreställa mig hur det kommer kännas att få gosa med henne när jag kommer hem om 11 månader. Saknar min vovve!
Just det här med att sakna saker hemifrån känner jag av rätt mycket nu. Saknar personer, rutiner, alla möjliga livsmedel, mitt duntäcke, att krypa upp i soffan en sen kväll och kolla Navy CIS med lite keso och sylt/bär. Eller bara att komma hem sent från en filmkväll hos Lisa. Ja listan kan göras lång. MEN, det jag kommit underfund med när jag gjorde min lista över månaderna, är att jag verkligen ska ta vara på den tiden jag har här. 1 månad har redan gått. Jag befinner mig i Seattle i USA. Detta har verkligen varit en stor dröm och ett stort mål för en längre tid, och nu är jag här. Att jag längtar hem till saker är inget ovanligt, det gör alla au pairer. Men något jag måste påminna mig själv om är att inte låta det påverka mig såpass mycket så jag inte kan se chanserna att uppleva och njuta till fullo av min tid här i staterna. Det är verkligen svårt att försöka förmedla allt man känner, för det går verkligen som i en bergochdalbana och känslorna är sådana jag aldrig haft förut. Längtan efter rutinerna hemma liksom. Rutiner som jag, när jag befann mig hemma, tyckte det skulle bli skönt att byta ut. När jag kommer hem då vill jag verkligen kunna se tillbaka på det här året som ett år med mycket nya händelser, upplevelser och allt roligt som hänt. Jag vill verkligen inte minnas året som ett år då jag längtade hem alldeles för mycket och inte insåg att jag kommer komma hem, så småningom. Och vardagen hemma kommer finnas kvar, definitivt i stora drag iaf. Det gäller att leva nu, fokusera på dagen och vad som sker här och nu. We might not get tomorrow, right? Min tid i USA är här och nu. [vet inte vad jag egentligen fick ut av dessa rader, men det var skönt att få skriva av sig].

Nu ska jag i alla fall krypa ner i sängen. Imorgon bitti ska jag gå på mitt första bodystep pass och klockan 12 bär det iväg mot körkontoret för att ha uppkörning med bilen. Håll tummarna!!  Ha det toppen så hörs vi, godnatt!


Nu är det dags..

.. för en joggingrunda! Sedan bär det av hem till Hanna för att kolla klart på Stuart Little. Hörs senare! puss och kram

1 månad hos min värdfamilj

Igår var det den 26e vilket innebar att jag varit hos min värdfamilj i 1 månad. Förstår ni hur fort tiden har gått, för jag kan verkligen inte förstå hur fort veckorna susar förbi. Hur det bara blir fredag hela tiden, för det är så det känns. Vilket inte är så pjåkigt eftersom det är lönedagen ;)

I alla fall, igår (måndag) så flöt dagen på bra, O hade fotboll efter skolan och på kvällen fick jag följa med min värdpappa, O och M på baseballmatch! Seattle Mariners spelade och vann. Jag var skapligt exalterad över att det var min första baseballmatch någonsinn haha, men det var svårt att hänga med i svängarna med alla regler. Det enda jag förstod lysande klart var när dem gjorde homerun. Det var superskoj att få uppleva iaf!




Idag, tisdag, så släppte jag av kidsen vid bussen vid nio precis som vanligt. När jag kom hem så laddade jag en maskin med tvätt och satte på tumlaren och sen tog jag en powernap på en timme och en kvart. Så himla behövligt och så himla skönt! När jag vaknade vid halv elva tiden så gick jag upp och gjorde ordning lite yoghurt samt hårdsmörgås och kikade lite ensam mamma söker. Vid halv tolv gick jag till gymmet, körde lite crosstrainer och sedan började Body Pumpen klockan 12. Ny release på passet idag, superskoj! Vilket ös. Dock kommer det aldrig kunna ersätta gympozz (saknar attack passen som bara den förresten..) men det var verkligen stenhårt idag. Mycket folk och tre instruktörer som puschade på alla, toppen. Känner av hur benen/rumpa/armarna ömmar redan nu, så kan bara föreställa mig hur det kommer kännas under joggingturen imorgon bitti. Hur som helst, när jag kom hem så duschade jag, fixade med tvätten, åt lite havregryntgröt och drog sedan till skolan för att hämta O och M. Åkte direkt från skolan till deras simträning, och efter det följde vi M till hennes fotbollsträning. Sen gick kvällen förbi, spenderade sista delen av kvällen hemma hos Hanna. Vi kollade på Stuart Little! Och tänkte på hur länge sen det var vi såg här filmen, skrattade åt alla roliga repliker och hade det gött under duntäcke en kylig tisdagskväll som denna.

Nu sitter jag på rummet och håller på att bli galen på min iPhone. Har fortfarande inte fått den att funka även fastän jag låst upp den från telia. Jäkla skit telefon grejsimojs! Min kära mamma ska göra ett (tusendegången) besök på telia butiken imorgon och kolla vad som försiggår. För han jag haft mailkontakt med verkar ju ha gått upp i rök.. Men men, inga sura miner, jag överlever ett liiitet tag till med den unika Nokia telefon jag har, som förövrigt inte äns har snake. Nej, jag ska ta och kika lite Ensam mamma söker under mitt sköna täcke och sedan krypa till sängs. Godmorgon Sverige, godnatt USA!


Avslutar denna helg med..



Svensk feeling!! Älskar detta program, i alla fall förra sässongen. ÅÅH, ska kika detta tills jag somnar. Borsta gaddarna och göra mig iordning för sängen först och sen - Ensam mamma söker, ♥ Sverige.

GODNATT!


Pannkaksfrukost & Modern family

Glömde ju skriva om min otroligt mysiga morgon med M. Mina värdföräldrar sa igårkväll att jag inte behövde ställa klockan, att M kunde komma ner och väcka mig när hon vaknade, så vid åtta tiden kom hon ner och vi myste lite i min säng innan vi gick upp och gjorde frukost. Svenska pannkakor, sirap, sylt, persikor, mini morötter, nutella och grädde. Både hon och jag blev proppmätta nästan direkt. Fick fin fint beröm för mina pannkakor, av tjejen och även min värdpappa som smakade dem när han och min värdmamma kommit hem från sin cykeltur. Efter frukosten så kikade M och jag 3 avsnitt av Modern family nere i sofforna, skrattade och hade det supertrevligt.

Senare under förmiddagen så åkte jag till Emma och hämtade min väska från gårdagen, och när jag kom hem stack jag iväg på en joggingrunda. Så har väl i stora drag min söndag sett ut.
Nu ska jag nog ta ett break i mitt rese letande och kolla lite kurser istället. Behöver ju liiite fler timmar än vad jag hittills kommit upp i. Och jag vill helst inte känna att jag har massa att plugga när våren kommer, så det är lika bra att signa upp sig på så mycket som möjligt nu. Sen ska jag väl ta och promenera hemåt, mörkret har lagt sig utanför och klockan närmar sig snart 8 på kvällen.

Ha det bra alla ni därhemma, puss och kram!


Kvällshäng med datorn på Starbucks

Hej på er, jag sitter på Starbucks sedan 2 timmar tillbaka. Druckit chailatte och ätit något slags blåbärsbröd (favoriten pumkin bread var slut..)  Det är väldigt mysigt här i alla fall, känner att det är skönt att få lite egentid då och då. Bara inse vart jag är, hur allt står till och bara andas lite för ett tag haha. I alla fall, de senaste två timmarna så har jag kollat hostel i Miami, hittat ett billigt sådant minuter ifrån South Beach där josse och dem ska vara en vecka i februari. Har även spanat lite på att det vore himla härligt med en weekend till San Fransisco i januari eller mars. Är väldigt avis på Hanna (min granne) som kom hem idag från sin långweekend där. Hon har haft det toppenbra och kom över till mig idag på lite havregrynsgröt och fotovisning, lovely! Glad att ha dig tillbaka i huset next next door honey.

Något som Hanna inspirerade mig till är att skriva en månadsplanering under året i USA. Vad man har planerat för varje månad osv, vad man vill se och sådär. Så en sådan har jag skrivit ihop. En del saker är endast "kanske" planeringar, men känns bra att ha plats för dem ändå. Tror det är väldigt bra att man har något att se fram emot under varje månad, det bidrar nog stort till att man inte får hemlängtan på samma vis. Såhär ser min månadsplanering ut för tillfället. Sen finns det ju massa mer som jag vill hinna göra, men ja, den kommer fyllas på och göras om, det är en sak som är säker ;)




Kirkland beach, shopping och en bensinfylld bil

Då var denna superlördag snart över. Men oj vilken bra dag det har varit. Började med morgonmys och frukost hemma hos Emma i hennes enormt stora hus med enormt fina utsikt över sjön. Vid tio tog vi bussen in till down town där vi mötte upp Carro och tog sen tillsammans bussen till Kirkland Beach. Vädret var strålande till en början men det blev snart molningt och inte lika varmt som vi väntade oss. Så vi låg kanske och solade i ca 15 minuter innan vi gick och åt brunch på ett mysigt ställe med vattenutsikt.






Potatisbitar, ketchup, melon, jordgubbe, pressad jordgubbssylt, smörgås med skinka/ost/ägg toppat med florsocker. Supergott!

Efter en stund så kom även Paulina, lite sen eftersom hennes värdpappa var en timme sen med bilen som hon skulle låna efter honom. Och det var inte det enda problemet. Hennes värdpappa hade fraktat besindunkar och under färden så hade dessa dunkar vält i bilen och dränkt ner hela mattorna. Han hade försökt få bort så mycket han kunde, men ni kan ju tänka er hur bra bensin flyter in i saker samt hur starkt det luktar. Men eftersom vi verkligen behövde bilen för att ta oss till outletet så fick det gå ändå. När Paulina satte sig ner vid oss så doftade det bensin haha. Så jäkla galet, vi visste vad som väntade, eller? När vi ätit färdigt och gjort ett besök på damernas så knallade vi iväg till den starkt besinluktande bilen. Stanken kändes bara av att stå nära typ. Vi öppnade alla fönster, till och med hela bakrutan (det är en van) så det fläktade på skapligt bra när vi nådde motorvägarna. Men varje gång vi var tvugna att stanna vid rödljus så sträckte vi alla ut huvudena genom rutorna för att få någorlunda frisk luft. OM vi var glada när vi nådde outletet! Men oj vad vi måste luktat bensin haha.





Outletet bestod som av ett stort område, tänk er som ett city/torg gata med massa affärer med outlet priser. Vi strosade omkring i flera timmar och jag kom hem med en ny löparjacka, träningslinne, träningsshorts, solglasögon samt en brottarryggs-bh. Så ja jag är nöjd med dagens shopping, nödvändiga saker ju. Köpte dock inga löparskor, den dagen den sorgen när dem spricker sönder. Det jag behöver hitta någorlunda billigt nu är ett par snygga finskor tills vi drar till Vancouver. Samt en festtopp eller liknande. Men det får jag leta efter i down town nästa helg, och sen helgen efter det är det Vancouver och fest som gäller för hela slanten! :D

Kom hem från alla bussturer och ditten och datten vid halv nio tiden ikväll, så catchade upp lite med min värdfamilj, åt lite pasta och fruktsallad till efterrätt och sedan gick jag ner på rummet. Ska kika några avsnitt av Beverly Hills tänkte jag och sen sussa. Eller jag kanske ska ta och fortsätta läsa min bok, Elsas Mode. Får se vad det blir. Imorgon bitti ska jag i alla fall ha mysmorgon med M. Mina värdföräldrar ska iväg på en cykeltur och O sover över hos en kompis. Så imorgon ska vi ha en riktig mysmorgon med svenska pannkakor och sedan se några avsnitt av Modern Family. Längtar faktiskt till imorgon bitti, ska bli så mysigt, bara lilltjejen och jag. Hade ju varit top 10 om killen också varit hemma, men han får vara med nästa gång det blir mysmorgon. Jag ska iaf spara några svenska pannkakor i en matlåda till honom imorgon, tror det kommer uppskattas.

Hoppas allt är bra med er därhemma och att vädret inte är alltför grått och dystert. Puss och kram!

Hos Emma

God morgon. Sitter hemma hos Emma nu och har nyligen ätit frukost, godaste keson jag ätit här i staterna. Måste lägga det märket på minnet ;) I alla fall, igår kväll kom vi hit vid åtta halv nio tiden, åt pannkakor och gjorde oss en enorm fruktsallad, och sen kollade vi på solsidan! Sån toppenkväll. Dagens planer består av att först spendera några timmar på Kirkland Beach eftersom vädret ska komma upp emot 30 grader celcius här idag. Sen bär det vidare till outlet, med Levis, Nike, osv osv. Ska försöka begränsa mig till att köpa ett par löparskor och sen ett par svarta jeans från Levis, kanske. Om jag finner ett par som sitter bra.

Tack så enormt mycket för de fina "grattis till teoriprovet" kommentarerna. Uppkörningen är veckan som kommer, så nu jäklar hehe!  Vi hörs senare, ha det bäst. Puss och kram

I NAILED IT!

20 rätt av 20 besvarade frågor, kan inte bli mer nöjd över mitt resultat idag på teoriskrivningen. YES!! Har varit en toppenbra fredag och helgens planer ser lysande ut. Ska packa väskan nu och ta bussen till Emma, sleepover där och sen imorgon (lördag) så blir det eventuellt strandhäng och sedan vidare till ett stort outlet med massa affärer. Hörs senare!  :D


På´t igen bara!



Har precis lämnat av barnen vid skolbussen, så nu ska jag läsa igenom denna bok en gång till. Förhoppningsvis blir det sista gången. Sen ska jag ta bilen in till office´t och skriva det där nedrans testet igen. Denna gång SKA det gå! Vågar inte ens tänka hur besviken jag kommer vara om jag misslykas igen. Nej, positiva tankar nu! Nu ska det pluggas, uppdaterar när jag kommer hem hur det gick.
Håll tummarna, will you?! 
;)


Kalles randiga, tack mamma och pappa!




Kände mig så sjukt lycklig när detta paket kom häromdagen! haha. Kalles kaviar och två svenska veckotidningar/modemagasin. Vad mer kan man begära? Somliga au pairer längtar ihjäl sig efter lösgodis osv, jag skulle kunna döda för Proviva mango, arlas keso, arlas yoghurt, mammas lasagne, och sist men inte minst - Kalles randiga såklart! Finns det någon bättre start på dagen än kokta ägg med kaviar, nej skulle inte tro det. Mums. Har inte hunnit inviga den än med ägg dock, men körde den tillsammans med hårdsmörgås från IKEA imorse, funkade det också. Men med ägg kommer det bli succé ;) 

Idag, torsdag, så åkte jag till körkontoret för att än en gång försöka skriva mitt teoriprov. Min värdmamma var så snäll och kollade upp på deras hemsida vad man behövde för att skriva testet osv, och där stod det att om man inte hade ett social security number (vilket jag inte har eftersom mitt inte kommit än..) så kunde man ta med andra viktiga papper som indikerade på att jag är jag och att jag har en address här i Washington. Så det hade jag med mig. När jag kommer fram till första disken där man typ anmäler sig, säger sitt ärende, så förklarar jag hela situationen med att jag inte har mitt social security number, men att vi kollat på hemsidan och att det ska funka iaf bla bla bla. Kvinnan bakom disken har ett uttryck som säger "kom inte hit och tro att du kan sätta dig över oss med dina uppgifter från vår hemsida bla bla". Men orden som kommer ut ur hennes mun är något i stil med - "Oh, sorry sweetie, this is not working to get to do your writing test". Tjurtant, hoppas jag att mitt uttryck sa. Medans min mun artigt sa "nehe okej, så vad gör jag nu då för jag VILL göra det här testet?" Hon gav mig då en nummerlapp och bad mig sätta mig och vänta tills det blev min tur, så skulle jag ta ett foto för att få igång proceduren, eller vad hon menade, förstod inte riktigt. När det sen blev min tur så fick jag prata med en annan kvinna som jag förklarade mitt "problem" för. Hon, hör och häpna, började då kolla igenom mina uppgifter och fixade så jag kunde skriva testet. Innan jag gick in i skrivsalen sneglade jag över på kvinnan som nekade mig att skriva, flinade och satte mig sedan och gjorde testet. Dock klarade jag det inte. Sjukt besviken på mig själv. Men det är sånt man får ta. Har nöt-pluggat ikväll nu så imorgon bitti direkt när jag lämnat av kidsen vid skolbussen så ska jag åka och göra det igen. Då SKA jag klara det! Annars kommer det kännas som att helgen är förstörd. Och det vill jag inte känna för den ser jäkligt lovande ut. Ska åka till Emma imorgon kväll, sova där och sen lördag så ska vi förhoppningsvis (om vi kan låna deras bil) åka till ett outlet med Nike, Adidas, Converse osv. Ska investera i ett par nya löparskor för mina börjar sjunga på sista refrängen snart, och jag vill inte stå där den dagen dem går sönder och inte ha ett andra par. Men som sagt, helgen kommer bli finfin!

Har en del annat att delge er med som hänt, nämligen att den 7-9 oktober så åker vi iväg ett tjejgäng till Vancouver, Canada. F E S T !  Ska bli så galet roligt, ska åka buss dit på fredagkvällen, och jag pratade med mina värdföräldrar ikväll som sa att det var helt OK att vi tar bussen vid 6 tiden. Annars i vanliga fall brukar jag jobba till halv sex/6. Så det känns awesome!

Nu ska jag återgå till teoriläsningen, ska läsa igenom boken på 80 sidor fakta innan jag går och lägger mig tänkte jag. Kanske kanske kanske att jag hinner slappna av lite framför ett avsnitt Beverly Hills. Hörs mer imorgon kompisar, puss och kram!

Jag dricker chai latte och njuter av Seattle!

Sorry att jag inte skrivit här så effektivt som jag inledde min tid i staterna med. Anledning, det har varit en del att göra. Både med att träffa vänner, plugga körkortsteori, ta hand om kidsen och ja allt som hör till att vara au pair. Hur som helst så har hösten nått Seattle, vilket jag kanske redan sagt, jag vet inte, men det är härligt iaf. Jag är redo, so bring it all on! Tycker det är så mysigt att bara ta en promenad uppe på Queen Anne (vårt område) eller sätta sig inne på älskade Starbucks och dricka den godaste chailatten någonsinn. Något som gör mig lite ledsen är att jag vet att jag lovat en del av er vänner därhemma att skypa den här veckan, vilket inte har blivit av. Är verkligen ledsen för det! ♥ Men jag ska försöka skriva ut lite skypeförfrågningar snart nog, för kom ihåg - saknar er grymt mycket! Det, samt svara på lite mail är saker jag känner att jag kommit efter med. Samt sömnen! Det är svårt att få de timmars sömn man behöver när man slutar vid sextiden, äter middag, åker och träffarf tjejorna i down town (oftast) och sedan kommer man hem runt 9/10 tiden. Det enda jag vill göra då är att sitta vid datorn och kolla resor, facebooka med er därhemma, maila, blogga osv osv. Men det enda min kropp behöver och vill är att sova. Krock. Men idag var jag iaf duktig och tog igen 1,5 timme efter att ha kommit hem från avlämning av kidsen med skolbusssen. Skippade allstå min morgonrutin med att gå till gymmet en timme. Men det var så värt det. Behövde den sömnen. Vid halv elva skypade jag med mamma och pappa och vid elva tiden så kom Emma hit och sedan även Hanna så åt vi lunch bestående av pasta, ost, ketchup, hårdbröd och mini morötter. Mums, jovars! ;)  Hanna åkte sedan vidare för att ta sitt amerikanska körkort, stort grattis bruden!
Medans Emma och jag begav oss till Starbucks för bådas favvodryck, den legendariska Chailatten.. En sak som Hanna och jag disskuterade häromdagen var att man skulle ju egentligen hålla räkningen på hur många starbucks man dricker här under sitt år. Läskigt resultat! Och påtal om läskigt resultat, en tidigare au pair i hannas familj hade köpt sig en latte varje dag under hela sitt år. Slutsumman: ca 10 000 kronor. Värt det: för dagen och stunden JA, i slutänden - verkligen inte haha. Förstå resorna man kan få för 10 lax. Får sätta en begränsning till ett par lattes i veckan kanske..


Bild lånad från Emmas blogg

Vid halv två tiden så åkte Emma hem och jag gick hem och facebookade lite och tog sedan reda på tvätt och disk. Sprang iväg till Trader Joe´s (20 sek härifrån) och köpte mjölk, flingor och crackers. Strax innan kl 3 tog jag bilen och hämtade kidsen plus en kompis från skolan. Åkte hem, gav dem snacks, följde M till hennes basketträning och gick sedan hem med grabbarna igen som fortsatte spela det bästa dem vet, nämligen Wii.

På kvällen så åt jag middag med min värdfamilj, vilket var väldigt trevligt. Har på senaste tiden fått känslan av att jag spenderar mycket tid hemifrån på kvällarna, när jag slutat jobba. Och jag vill verkligen inte att dem ska tro att jag undviker dem eller på något sätt inte vill umgås med dem. Vet att dem förstår och vill att jag ska umgås med mina vänner också, men det är en svår kombination det där. Men ikväll kändes det helt rätt att missa svennefika inne i downtown och äta middag hela familjen. En stund efter maten gick jag till gymmet för att köra cosstrainern, 30 minuter och 300 kalorier mindre begav jag mig svettig hemmåt för en skön dusch och sedan på med myskläder. Här kommer lite bilder från de senaste dagarna plus idag :)

Har äntligen fått ordning på mina fina ramar med fina kort!




Jag gjorde för första gången här i staterna min favoritfrukost, havregrynsgröt! Skillnaden var att istället för att äta keso till på sidan så hade jag persikor, funkade minst lika bra!


Idag när jag väntade på att M och O skulle sluta skolan

By the way, när jag satt här och väntade (som jag gör alla veckodagar) så kommer det fram en mamma och stannar framför mig. Hon säger något i stil med: Åh gud vilka snygga boots, var har du fått tag i dem där? Det var mina svarta boots från dinsko hon menade (josse du vet vilka jag menar för du har likadana). Kände mig på något sjukt sätt stolt över att säga att dem var från Sverige. Knasigt jag vet, men glad för komplimangen blev jag verkligen. Det är förresten något som amerikanare är bra på, att ge komplimanger. Och mena dem. Häromdagen fick jag även en komplimang över mina "gubbskor". What more can I say, komplimanger kan verkligen göra ens dag!


Resultatet från en kväll som började på bussen med kommentaren: "Vad för slags språk pratar ni?" från några amerikanare, och slutade med att Hanna och jag befann oss med detta härliga sällskap och målade canvas tavlor. Eller ja, dem stod väl mer för målningen så att säga, men Hanna och jag ställde glatt upp att plasta in rummet för att inte göra hyresvärden besviken. På bussarna i Seattle kan allt hända, eller vad säger du Hanna? ;) 


Idag hände även något otroligt skoj, jag fick post! Och inte bara lite post, ett paket. Ett paket från Sverige. Mer kommer jag inte skriva nu, ska uppdatera er imorgon med bilder när jag smakat (där gav jag er en ledtråd huh) och läst (ännu en). Hoppas ni därhemma i Sverige har det toppenbra, och självklart ni här i USA som läser min blogg. Vill att ni ska veta hur glad jag blir över att ni läser och kommenterar, SPECIELLT ni nära och kära hemifrån. Uppskattas verkligen mer än ni kanske anar ♥

Nu börjar klockan snart närma sig elva så jag ska krypa i säng. Ska försöka ha som mål att gå och lägga mig vid elva om kvällarna för att orka med dagarna och allt som försiggår, bättre. Behöver speciellt få bra med sömn inatt för imorgon förmiddag ska jag till körkortskontoret och skriva teoriprov. Har inte fått mitt Social Security Number än (vilket dem egentligen kräver att man har med sig för att få göra provet). Men min värdmamma kollade på deras hemsida och där står det att om man ej fått sitt SSN än så kan man ta med pass, bankpapper och andra viktiga papper där det står att jag är bosatt i USA och på vilken adress. Krångligt, jo man tackar. Men hoppas det går vägen iaf. Håll tummarna!
Godnatt, puss och kram.

Fredagen och lördagens härliga äventyr

I fredags så jobbade jag på dagen, sen på kvällen åkte vi in till down town för att fira Therese som fyllde 20 stora år i torsdags. Och hur kunde vi fira detta bättre än att gå ut och äta middag hela tjejgänget på Cheescake Factory. Träffade även några nya tjejor vilket var jätteroligt!

I lördags stod en heldags shopping i down town på schemat! Åkte in så vi var inne vid elva tiden, då var det bara Hanna och jag. Sen mötte vi upp Hanna-Håkan och lite senare ändå Therese och Malin och sen även Paulina. Var en riktig höstdag i Seattle, det till och med regnade lite, men skulle mer kalla det duggregn. För efter tio minuter så var det uppehåll igen. Fick känslor av marknad och höst kom vi fram till, haha. Underbar dag helt enkelt!


Hanna och Hanna-håkan,  grymma tjejor ♥


Showtime på torget i downtown

Plånbok - Urban Outfitters
Slapp tshirt - Forever21
Virkad tröja - Urban Outfitters
Toms skor - Nordstrom
Herrskor lookalike - Forever21
Fjäderörhängen - Forever21
Mocka/skinn väska - Urban Outfitters
id mineral sminkset


Här i USA så går de flesta runt med dessa slags skor, Toms. Jätteskön canvas modell men det är inte allt. För varje par som säljs så skäns även ett par till fattiga barn som är i behov av skor. En jättefin gest! I kartongen medföljde även en jättefin tygpåse/flagga.




Billiga nagelack för ungefär 10 kronor styck.

Var hemma från staden vid fyra tiden och då bytte jag om till träningskläder och gick till gymmet för att svettas på crosstrainern i 40 minuter. Gick hemmåt, duschade och åt sedan tacos med min värdfamilj. Blir förvånad flera gånger i veckan här över saker som jag smakar och faktiskt tycker om. Bönor är ett bra exempel. Inte sjutton åt jag bönor hemma, jag menar, det relaterade jag till Anna Skipper och att det var äckligt. Men oj så fel jag hade, här har jag både smakat bruna och svarta bönor. Svarta bönor är en storfavorit! Så mamma och pappa, när jag kommer hem till Sverige igen och lagar min första måltid så kommer det bjudas på svarta bönor, just be prepared okay?  ;)  Efter en trevlig middag så rusade vi allihopa ner till teven för att se slutet av matchen mellan The Sounders och ett annat lag som jag inte minns namnet på. Seattle laget vann iaf med hela 3-0! YEY! Sen blev det ett skrattfyllt avsnitt av Modern Family innan jag begav mig ut i höstregnet och mötte Hanna. Vi promenerade upp till Starbucks och märkte lyckligt nog att dem hade öppet till klockan tio. Så där spenderade vi våran lördags kväll, i sköna fåtöljer vid fönsterplatsen inne på dundermysiga Starbucks med retro musik och en stilfull vintage inredning. Bestämde oss båda två för att vi ska se till att bli stammisar där, haha, något säger mig att det inte är något vi måste jobba på för att uppnå. Har nämligen varit där 4 gånger den här veckan, och fler gånger kommer det bli när jag har köpt mig en Apple Macbook air, sätta sig där med datorn med en chai latte och bara njuta av livet.

Sen var det ju söndag som stod på schemat. Var tänkt att jag skulle jobba på morgonen eftersom min värdpappa är "on call" hela helgen, vilket innebär att om de ringer från sjukhuset så måste han åka och jobba direkt. Vid sjutiden åkte vi iallafall tillsammans med M och O till sjukhuset för att han behövde jobba lite grann. Vi satte oss i cafeterian och åt frukost och sedan åkte vi allesammans till en park där min värdmamma skulle gå i mål, hon deltog nämligen i ett Triathlon imorse. Så jäkla duktig! Simning, cykling och löpning. När hon kommit i mål och sådär så åkte vi hem. Jag kilade då ner till mitt rum för att slötitta på Beverly Hills och bara njuta av en härlig söndagsmorgon/förmiddag. Tog sedan tag och städade mitt rum, och vid ett tiden så gick jag över till Hanna. Har träffat hennes värdpappa i veckan men nu fick jag även träffa hennes värdmamma, jättetrevligt. Hannas värdpappa är svensk och mamman är amerikansk. Härligt att kunna prata lite svenska faktiskt. Hur som, senare gick vi till Bartell (supermarket) och framkallade foton, för att fylla tomma ramar med samt blivande scrapbooks. Gick sedan till, hör och häpna, Starbucks för att kika igenom bilderna och dricka lite chai latte respektive vanilla latte.


Senare på eftermiddagen så stack jag ut på en joggingrunda, gick lite emellanåt och sträckan blev allt som allt 9 km så det kändes bra. Tog en dusch och åt lite middag och har även hunnit med att plugga teori. Nu äntligen ska jag få pyssla med det jag längtat efter, nämligen att pyssla med mina foton, sätta in i ramar och göra det hemtrevligt!




Söndagsmys!

Hej på er, har precis kikat på ett avsnitt av Beverly Hills och bara myst en timme eller två. Imorse åkte jag iväg med min värdpappa och värdbarn för att kolla när min värdmamma utförde ett triathlon. Vi var hemma igen vid halv tio så då gick jag ner till mig och slöade lite. Jättemysigt! Hur som, helgen har passerat och jag vet att jag inte uppdaterat er någonting. Så vad jag tänkte är att jag skriver ett separat inlägg för helgens bravader. Kanske kommer in här på bloggen senare ikväll. Ska nämligen ta och fota lite saker jag shoppade igår (riktig shopping lördag!) och sen ska jag plugga teori, för imorgon (måndag) ska jag in till kör-kontoret och skriva provet. Nervös, JA! Men jag hoppas det kommer gå bra, känner att jag har lite koll på det mesta. Det kommer vara 25 frågor och man får ha högst 5 fel, så alltså svara rätt på 20 frågor.

Kika in här lite senare, för er hemma i sverige blir det imorgon bitti, det vill säga tisdag morgon ;)  puss och kram


Love from the very beginning




Hösten har nått Seattle och det gäller att rusta upp sig och vara redo. Snygga skor och snygga väskor, självkart! Ska ta en sväng in till butiken på lördag, annars blir det en beställning i helgen.

Idag har jag jobbat, kört Bodypump, lagat svenska pannkakor, ätit fruktsallad med Emma och färgat håret. Resultatet blev snäppet mörkare än jag tänkt mig, även fastän jag tog ljusbrun. Nästa gång blir det mörkblond, för detta är banne mig inte ljusbrun.. Aja, kommer säkert gå ur lite när jag tvättar det imorgon. Och nej, det är inte mörkt som svart eller så, det är brunt. Bara att jag hade väntat mig ett ljusare resultat. Men men, sånt som händer. Kan vara att jag är ovan med tanke på att jag stått ut med mitt ljusa hela sommaren. Hur som, en stor elouge till Emma som agerade hårfärgare idag! Gick ju bra tillslut när jag stoppade håret under själva kranen i badkaret. HAHA. När vi skulle skölja ur färgen ur håret så kom jag på att min dusch ej har någon slang, utan sitter fastmonterad högt upp. Så tillslut körde vi in huvudet under kranen, det funkade ju det också ;)


Emmas och min grymt goda hemmagjorda fruktsallad! Smakade så himla bra :D

Nu ska jag utfärda lite saker som jag skrivit upp att jag vill hinna med ikväll. Tillexempel att kika/läsa mer om datorer på amazon.com, kolla resor till Miami beach samt "kolla på Beverly Hills tills jag somnar". Godmorgon Sverige, godnatt USA!

"A small chai, it´s Emily right?"

Gick med barnen till busstoppet imorse och hör och häpna, chauffören kommer äntligen i tid. I tisdags "glömde" nämligen skolan skicka ut en skolbuss till vårt område, helt crazy blev det så min värdmamma fick åka hem från jobbet för att skjutsa iväg dem och ja. Struligt med andra ord. Men nu verkar det funka som det ska, så bra när saker och ting funkar som de ska.

Strax efter nio så befann jag mig på mitt Starbucks häruppe. Inte lika mycket folk på morgonen så jag tog en bekvämare plats än häromdagen. När jag skulle beställa min small chai och pumpkin bred så var det samma kille som gjorde min chai igår. Tydligen kände han igen mig också för han utbrast "A small chai right, and your name was Emily, huh?" Blev smått chockad, jag menar, förväntade mig knappast att han både skulle komma ihåg vad jag ville ha samt mitt namn. Jag var där första gången ever igår. Plus att det inte direkt är så att dem har några kunder på det där stället, och så kan man lära sig namn på bara en gång? När jag står vid "baren" och väntar snällt på min lilla mugg chai latte så säger samma kille "Oh hi Charles, how´re you doing this morning?" Jag blev impad på riktigt, vilken äkta Starbucks feeling, får verkligen en att känna sig välkommen. Love it! Satt hur som helst där och läste teori i ungefär en timme och nu är jag hemma och har precis bytt om till träningskläder. Ska bege mig iväg till gymmet för en timmes BodyPump kl 12-1. Hörs senare!


B Y  T H E  W A Y :  Tack Sofia för rådet ang. datorn.
Här kommer en följdfråga: Vad är skillnaden mellan en vanlig Apple Macbook och en Pro?  thanks ♥

Amazon.com

Fika träffen på Starbucks ikväll var super trevlig. Är så otroligt glad att jag har dessa tjejor härborta alltså, vore inte alls detsamma utan dem ♥

När jag kom hem vid halv tiotiden så åt jag lite middag och har sedan ett tag tillbaka setat och klickat mig runt på Amazon.com. Oj vilken underbar hemsida! Hittar massor som jag vill ha, farligt mycket. Vill ha en vattenkamera, ny ipod, en mac dator och ett par rayban. Sen behöver jag köpa plattång samt locktång. Kommer helt klart göra en beställning därifrån snart. Dock så vet jag inte hur jag ska göra med dator-frågan, är rätt kluven. Jag vill ha en smidig dator (antingen 11 eller 13 tum, inte mer) som är lätt att ha med sig när man reser, samt om man ska sitta och plugga någonstans osv. Valet står mellan en MacBook Air eller en MacBook Pro. Air varianten är ju betydligt tunnare och säkerligen lättare att ha med sig på resor osv. Det jag inte har kollat upp med den än är om det går att sätta in minneskort i den, samt om usb uttagen är normala (vilket jag tror dem är). Någon som är mer kunnig gällande datorer, vad bör jag välja som stämmer in på min önskan?  :)



Som vanligt såhär om kvällarna så hinner klockan bli alldeles för mycket innan jag är klar med allt jag vill hinna med. Vill hinna skriva till alla på facebook, alla fina vänner därhemma som jag saknar nå grymt mycket! Samt maila, kolla resor till Miami, hitta mer kurser, och så nu då kika runt mer på Amazon.. Tur att det snart är en ny dag med nya möjligheter! Nu är det sova som gäller, natti!


Wednesday

Hej på er, sitter vid köksbordet och har precis läst några sidor ur teoriboken. Läste ut den igår, men nu går jag igenom dem "viktigaste" sidorna en gång till. Idag på morgonen så var jag på gymmet en timme, crosstrainern har verkligen blivit en passion härborta. I helgen ska jag försöka mig på en joggingrunda, var ett tag sen. Efter gymmet gick jag hem och duschade, åt lunch och tog sedan bilen för att "övningsköra" lite. Körde till ett ställe som heter Kumon, det är där kidsen hämtar sina matteuppgifter som dem gör varje morgon. Tror dem hämtar nya varannan vecka eller liknande. Så dit körde jag, med hjälp av GPS såklart, men det kändes bra. Dit och till barnens skola är platser jag kommer åka till mycket framöver. När jag kom hem så kilade jag iväg och köpte balsam, duschtvål, cashewnötter, mörk choklad och hårfärg. I och med att sommaren är över så kan jag äntligen passa på och färga håret brunt igen. Har känts rätt onödig när solen fortfarande varit framme, eftersom det bleks och allt. Men nuså, tror jag att hösten även har nått Seattle. Så nu är det dags! Har lärt mig av mina misstag gällande köp av hårfärg, så tog en ljust brun färg. Hellre att det blir för ljust och jag gör det mörkare efteråt med ytterligare en färg. Än att det blir för mörkt på en gång och det blir frisörbesök plus X antal dollar. Emma kommer hit imorgon kväll och hjälper mig, ska även passa på att äta lite fruktsallad då som vi båda längtat efter :D

Nu ska jag åka iväg och hämta kidsen från skolan, första gången! Dem slutar inte förrän 15.25 vilket är om ca 1 timme. Men jag vill vara där i tid första gången, tar med teoriboken så ingen dödtid slösas bort. Ikväll blir det fika med tjejorna på Starbucks. Förmodligen kommer ett inlägg ikväll när jag kommer hem. Tills dess, ta hand om er! XOXO

Teoriplugg på Starbucks

Sådärja, nu sitter jag bekvämt under tjockisfilten vid mitt enorma amerikanska skrivbord, som jag förövrigt älskar. Gårdagen utspelade sig som så att jag jobbade på morgonen, spenderade 40 minuter på gymmet, skypade samt pluggade teori. På kvällen övningskörde jag med min värdpappa en sväng och åt sedan god middag med familjen. Efter det så mötte jag upp min granne Hanna och en tysk tjej som bor lite längre upp i området (det området med de "typiska amerikanska" husen finns). Hon har varit här i 8 månader och var verkligen hur trevlig som helst. Vi gick sedan hem till henne en sväng för att få se huset samt kika i hennes scrapbook som hon redan påbörjat. Min plan har ju hela tiden varit att göra en scrapbook (en bok med massa foton och minnen) från mitt USA-år när jag kommer hem. Men att börja redan nu är ju supersmart, så ska nog göra detsamma. Nästa vecka ska jag köpa mig ett album och starta. Kommer bli skoj!

Idag (tisdag) så jobbade jag och stack sedan till gymmet. Blev ett väldigt bra besök idag, på grund av att jag orkade hela 60 minuter på crosstrainern. Kändes grymt! Gick hem, duschade, gjorde mig lite "lunch" och stack sedan ut och körde bil. Körde två gånger fram och tillbaka till barnens skola, för att verkligen lära mig vägen utantill. Ni därhemma tycker säkert det låter onödigt, men det var min värdfamiljs idé samt att jag har uselt lokalsinne (tyvärr) och tycker det är väldigt svårt att lägga vägar och beskrivningar på minnet. Så det hjälpte verkligen för nu känner jag mig säker på vägen dit. Ska hämta kidsen från skolan imorgon! När jag kört klart så tog jag min teoribok och gick bort till vårt Starbucks här i området. Första gången jag besökte det men absolut inte den sista. Helt klart det mysigaste starbucks jag besökt hittills!! Och så nära också, perfekt. Satt där i ca 2 timmar och läste, drack chai latte och åt lite pumkin bread.
Har väl inte berättat för er hur det ligger till med körningen och mitt Amerikanska körtkort, men det är så att min värdfamilj vill att jag skriver det teoretiska testet den här veckan. För när jag har skrivit det så måste man nämligen vänta i ca 3 veckor innan man får tid för uppkörning. Så det är bäst att göra det skriftliga så fort som möjligt. Så därför kommer den här veckan bestå av mycket läsning i teoriboken, och förhoppningsvis så kan jag skriva testet i slutet av den här veckan. Vi håller alla tummar va!

Ikväll så följde jag med min hostmum och kidsen till IKEA. Andra besöket på 3 dagar. Lovely! Köpte en ram som jag snart ska fylla med foton, och galgar.


Här ska tavlan upp..

Fin fina påsar från Bartell, supermarket


Idag har väder lyckan vänt här i Seattle. Det regnar inte eller nåt sånt, men det är lite kallare och vit/blå himmel. Så antar att hösten är påväg hit också, har hört att den redan anlänt till Sverige i form av regniga dagar. Men mig gör det inget att hösten kommer, en ganska mysig årstid faktiskt. Speciellt att få ha jeans och snygga grovt stickade tröjor eller mysiga flanellskjortor. Ett plagg som jag måste införskaffa inför hösten är en khakigrön "militärjacka". Snyggt och lätt att bara dra på sig till det mesta.

Nu ska jag googla runt lite på resor till Miami beach i februari/mars. Josse och hennes familj åker dit på semester kring den tiden och jag vill VERKLIGEN se till att jag befinner mig där och träffar dem då. Nämnde det lite lätt för min värdmamma idag när vi åkte hem från IKEA och hon sa att det skulle gå att ordna. Och att det nog skulle vara bättre för mig att åka en hel vecka dit istället för bara en weekend som jag först tänkt. Miami, Florida är ju trots allt en bit härifrån, en ganska lång bit. Så en vecka vore toppen. Ska leta runt lite. By the way, häromdagen så fick jag bilder från när vi åkte "intertube" med familjens båt. Så galet skoj!


Godnatt USA, godmorgon Sverige.  XOXO

Söndag och LCC möte

Idag var jag på mitt första LCC möte. En gång i månaden så hålls ett möte för alla au pairer som har samma LCC (kontaktperson i ens område). Så igår hölls det något så kallat "Scavenger Hunt", vilket innebar att ALLA au pairer från hela Seattle deltog och möttes upp 9.30 i downtown. Vi delade sedan upp oss i grupper om 4 personer, men vi var 5 i vår grupp. Därefter fick vi troligt snygga och svala, knallblåa tröjor från Cultural Care som vi bar under de två kommande timmarnas spring runtom i city. Svettigt, jovars! Men riktigt roligt ändå. Det gick i alla fall ut på att varje lag fick varsitt häfte med massa "uppgifter" som vi fick två timmar på oss att besvara/klara av, innan vi skulle mötas upp utanför Space Needle klockan 12. T.ex. så var det ungefär 20 frågor som skulle besvaras, sen var det uppgifter som skulle göras och till slut saker som vi skulle samla in eller ta kort på, exempelvis - "Ta kort på er tillsammans med en person i Seattle tröja". Sådana saker. Det gick bra för vår grupp, vi besvarade det mesta (med mycket hjälp från hjälpsamma Seattle bor, tillskillnad från andra fuskare som använde sina smartphones.. inte okej). När vi sedan kl 12 befann oss utanför space needle och fick vårt häfte rättat så visade det sig att ca 10 frågor var felsvarade, och gissa hur vi fått tag på svaren på de frågorna? Jo vi hade frågat en "snäll" officier, som sa att han kunde allt det där. Vi antog att han pratade sanning, men liksom misstänkte att något lurt ändå låg bakom hans plötsliga smile. Sjukt irriterande, för om vi hade svarat rätt på de där 10 frågorna så hade vi kommit på andra plats och kanske till och med haft möjlighet till första plats. Första pris var varsitt presentkort på H&M på 50 dollar! (1 dollar=7 SEK). Andra platsarna fick varsitt presentkort på Starbucks av värde 20 dollar. Good stuff helt enkelt!

Efter att varit med på en enorm gruppbild i våra fina blåa tröjor så strosade vi runt en sväng på stan. Köpte äntligen ett par jeans inne på Levi´s!  Satt som gjutet, gillar dem skarpt! Det roliga dock är att jag vanligtvis har storlek 28 eller 29 på jeans hemma, iaf på mina cheap monday. Så jag grabbade tag i ett par 27or här för jag har hört att dem gör storlekarna större här med flit för att undvika size zero eller nå liknande. Slutade med att jag köpte ett par i storlek 25 (?!). Kändes som ett skämt, jag menar - 25. Det förklarar ju verkligen att dem gör storlekarna större. Nåväl, bra satt dem och mycket kommer dem användas.





Kostnad: 85 dollar! Så alltså 600 SEK.

Senare så åkte jag tillsammans med Paulina, Hanna-Håkan och Carro till IKEA. Blev ENDAST godis/gotti shopping. Dem ska nämligen sluta sälja svenska märkena på Ikea, såsom daim och marabou. Istället kommer dem kanske ha samma innehåll fast med Ikea märke, vad vet jag. Men vi köpte på oss ett stort laget i alla fall. Sen åt vi självklart mat där, jag åt makaroner och köttbullar, typiskt svensk  ;)

På kvällen stack jag iväg till gymmet och sedan var det tänkt att jag skulle ut och köra lite, men hann inte med det eftersom min värdfamilj var ute med båten när jag kom hem. Sen på kvällen så kikade vi ett avsnitt av Modern Family, som min värdfamilj verkligen gillar. Skrattas för fullt, härliga stämning. Sa godnatt och gick sen in på mitt rum för att runda av kvällen med Marabou och Beverly Hills. Somnade sen gott.

L ö r d a g

Sådär ja, nu är vi inne på rätt dag igen. Kände att jag ville göra ett eget inlägg för fredagen, bara för att ;)  I alla fall, den här helgen har jag ledigt lördag och söndag men jag känner att jag har spenderat mycket tid i downtown på sista tiden och inte ätit hemma om kvällarna osv. Så idag har jag spenderat dagen med min fina värdfamilj. Och oj vilken dag det har varit! Började med att jag sov ut ordentligt, vaknade av mig själv vid kvart i tio. Så otroligt skönt med tanke på att jag endast sover ca 6 timmar/natt i veckorna. Vid tio tiden befann jag mig på gymmet och körde 25 minuter på crosstrainerna. Gick hem, duschade och åt rester bestående av kyckling i curry och ris. Sen vid tolvtiden så åkte jag, O och min värdpappa tillsammans med två bekannta till familjen iväg på... en The Sounders match! The Sounders FC är fotbollslaget här i Seattle och de är faktiskt, som jag har förstått, ett bra lag och mycket älskade av stadens invånare! Märkte direkt när vi åkte in och skulle parkera bilen för att gå den sista biten, hur mycket folk som strömmade överallt, iklädda de självklara blå/gröna sounders tröjorna samt halsdukar, kepsar osv osv. Utanför arenan hade dem massa aktiviteter innan matchen började. Bland annat minifotbollsspel som vi stannade till vid ett tag. Sen var det matchdags. Kan ärligt säga att jag gapade när vi gick uppför trapporna för att komma till rätt sektion plus platser. Det var enormt och en så himla cool feeling! På arenan befann sig ca 30 000 människor, och varav dem så var väl 97% Sounders fans och resterande 3% från Real Salt Lake (motståndarlaget). Innan matchen började så hölls en liten tyst stund för morgondagen. Imorgon (söndag) är det nämligen prick 10 år sedan tragedin med terrorattacken mot World Trade center, "tvillingtornen". Det var stora amerikanska flaggor, raketer som fyrades av och en annan fin sak var att vid varje sittplats på hela arenen så fanns det små amerikanska flaggor i tyg som man fick. Sedan när matchklockan visade 9:11 så viftades det så fint med allas flaggor. Just i den stunden när jag såg alla människor runt omkring mig, viftandes med sina amerikanska flaggor, så var jag nära till tårar. Att det imorgon är 10 år sedan tragedin inträffade i NYC, 9/11 - en dag som ingen människa på jorden någonsinn kommer glömma. Tankarna bara for snabbt genom mitt huvud på alla människor som förlorade någon dagen dagen. En förälder, barn, make, bästa vän.. Listan kan göras lång. Man ska uppskatta livet, leva och njuta av de ögonblick man får tillsammans med de man tycker om. Till familj, vänner och de JAG tycker om vill jag bara uttrycka mig på detta vis - ♥ !

Här kommer bilder från matchen, min första The Sounders FC match:









Efter matchen så åkte vi hem, bytte om och åkte ut med båten hela familjen. Min värdmammas föräldrar är på besök den här helgen så även dem följde med, såklart! Väldigt trevligt. Vädret överträffar verkligen, minns inte äns att vi hade det såhär varmt i Sverige när det var som varmast. Det är liksom skönt ute fastän klockan är nio på kvällen, så skönt så att man kan gå i shorts utan att frysa det minsta. I alla fall, båt turen nere i hamnen var klockren! Sån himla frihetskänsla att vara ute på vattnet, se allt från ett annat perspektiv och ja, bara njuta av lugnet och det otroligt fina utsikten. Hade med mig kameran så bilder kommer här,

















Sånna här såkallade "Seaplanes" finns det gott om, vore coolt att åka med ett någon dag..

Längs vattnet så finns det båthus, eller vad dem kallas. Vissa människor bor där året om medans vissa endast använder det under sommarsässongen. En del är väl lyxigare än andra så att säga, men de flesta ser väldigt mysiga ut.












Här är den såkallade "båtbilen" som åker guidade turer runtom i Seattle. Så fräscht att det ena sekunden är en bil och sen helt plötsligt en båt.

Ikväll så åt vi middag bestående av lamm, mosad potatis och grönsaker. Efter maten kikade vi lite tennis och sedan kilade jag iväg en snabbit till Safeway (ett supermarket en bit härifrån, gångavstånd). Köpte bland annar en People magazine och 2 Ben&Jerry´s med smakerna Smores och Halfbaked. Så vad jag ska göra nu är att bädda ner mig i sängen med ena glassförpackningen framför obegränsat antal med Bevery Hills. Tills jag somnar helt enkelt. Godnatt USA, godmorgon Sverige!

F r e d a g

Jobbade på morgon och eftermiddag, korta pass. Sen under dagen så var även min kära neighbor Hanna ledig så hon kom över och vi lagade svenska pannkakor till lunch! Så himla efterlängtat och så himla gott. Min värdmamma hade köpt hem nutella kvällen innan (min favvo) så det åt vi till, samt färska jordgubbar och grädde. Kunde inte blivit bättre!


På kvällen åkte jag in down town för att träffa tjejorna för bio-mys - Friends with benefits. Väldigt underhållande film, får helt klart stämpeln "sevärd" av mig. Efter bion vandrade vi runt i fina downtown alá Seattle. Mycket folk var i rörelse ute och mitt på "torget" så var det ett band som spelade och en hel svärm av människor som stod och lyssnade. Även fastän klockan var över 9 på kvällen. Fick en härlig feeling av det. Nåväl, passade på att fota lite grann så att ni ska få se, men det är nog smartare att jag fotar staden när det fortfarande är ljust ute, min kamera är ju trots allt inte den bästa av dom bästa. Men detta är vad jag fångade på bild iaf.




Så himla goa tjejor, är glad att jag får lära känna och spendera tid med er! Awesome ♥



Kommentarer

Lisa: Åh har dem snapple där? Jag kommer direkt ;)
- Yesbox, i massor! Man kan liksom köpa storpack med 12 flaskor, ska nog ta och göra det någon dag. Bästa drycken jag någonsinn smakat!

Josse: Med tanke på shoppingen, hur är priserna i USA?
- Shoppingen är farligt bra. Priserna kan variera, billigaste plaggen hittar du inne på Forever21 så misstaget man gör är ju att när man kommer in på American Apparel så jämför man med Forever21 priserna, vilket blir knas. För det är skapliga priser inne på American Apparel, som den butiken i Stockholm fast aningen billigare, en del saker. I överlag så är det billigare än i Sverige, exempelvis så köpte jag ett par svarta låga converse för 40 dollar + taxan som tillkommer, i detta fall 3 dollar. Så sammanlagt 43 dollar och dollarn ligger på 7 svenska kronor. Vilket resulterar i ett subtotal pris på 301 kronor. Lovely!

Daniella: Får du credits för danskurserna? :D
- Nej, det räknas i timmar. Så totalt ska man ju komma upp i 72 timmar, vilket motsvarar de 6 credits som man ska ta under sitt år som au pair. Så för Zumba kursen och Yoga klassen tillsammans så får jag ihop 21 timmar. Funderar på att välja till ännu en kurs att läsa nu under hösten så det blir mindre att läsa på våren sen. Får se om jag hittar något av intresse bara ;)


En torsdag med Starbucksfika



Jobbade två timmar imorse och gjorde frukost till kidsen, "lunchlådor" samt röjde undan disk osv. Sen följde min hostmum dem till skolbussen och jag tog och åt lite frukost. Senare så skypade jag med Ida och därefter med Camilla. Så himla trevligt! ♥  Därefter så bokade jag in skypedejt med bästa-Lisa imorgon bitti klockan 11 (min tid) vilket är kl 8 på kvällen i Sverige. Vid halv tolv kilade jag iväg till gymmet för att köra Body Pump kl 12. Ä N T L I G E N !  Och det bästa av allt var att det är precis samma pass som det är hemma på Gympozz. Samma "företag" så att säga som gör dem så aaaa, kändes toppenbra. När instruktören kom in i hallen så kom hon fram till mig och frågade om jag var ny, vad jag hette osv. Då sa jag att jag är ny här men att jag är bekannt med Body Pump sedan innan, att jag var från Sverige och så. Hon var verkligen jätte trevlig och det kändes bra att hon kom fram och presenterade sig liksom. Sen körde passet igång, jobbigare än vad jag väntat mig men så otroligt underbart på samma gång. Efter passet så kom hon fram igen och menade på att hon insåg att jag verkligen inte var någon nybörjare på BodyPump osv, sa massa snälla saker. Känner mig väldigt välkommen där, så det blir helt klart minst ett eller två pump pass i veckan för min del. Hur som helst, nog om träningen.
När jag duschat, ätit och sådär så - hör och häpna - tog jag en drive med bilen! Helt själv! Kändes märkligt, för även fastän jag kan köra bil så är det ju en del saker som är annorlunda här. Mer filer på vägarna, mer stoppskyltar, lite andra regler osv. Men jag körde bara till ett närliggande supermarket så det gick finfint. Imorgon ska jag köra lite mer, så att jag förhoppningsvis kan börja hämta kidsen från skolan nästa vecka.
I alla fall, vid fyra tiden så kom kidsen hem från skolan, så då åt vi lite mellis och sen strax därefter så kom mina värdföräldrar hem och jag blev då free for the evening. Vid halv sex tog jag bussen in till city för att byta storlek på mina converse samt lämna tillbaka ett par röda ballerinaskor som vart för små. Vid sjutiden så mötte jag först upp Emma och sedan även Hanna (min granne) och vi styrde stegen mot Starbucks för lite myshäng. Beställde pumpkin bread och Chailatte. Jättegott, dock måste jag säga att Chailatten på First Class hemma i Etuna smakar bättre. Sorry Starbucks!  Vid nio tiden skiljdes vi åt och tog respektive bussar hem.

Nu sitter jag nere på mitt rum och har precis lyckats ladda ner ett program som tydligen behövdes för att kunna se på mina Beverly Hills avsnitt som jag har med mig. Hela 8 sässonger i DVD format! Ska nog kolla på ett avsnitt innan jag går och lägger mig, då kommer jag somna gott. Höres mer imorgon, fredag fredag fredag!

Cheescake Factory

Idag var det skoldags för kidsen, gick promenad dit vilket tog oss ungefär 45-60 minuter med stopp för frukost. Sedan sprang/gick jag hem eftersom föräldrarna begav sig vidare till sina jobb. När jag kom hem kilade jag vidare till gymmet, körde lite crosstrainer och gick sedan hem och duschade, åt och skypade med mamma, pappa och rickard! Känslomässigt samtal denna gång, men det känns så skönt att få prata med dem iaf. Man finner styrka och alla funderingar och tvivel man hade innan klarnas upp på nå vis. Kändes toppen! Efter skypesamtalet så begav jag mig iväg på lite ärenden. Först till banken för att aktivera mitt Amerikanska bankkort som anlände igår, samt fixa lösen till online konto osv. Sedan vidare till apoteket för att hämta ut antibiotika eftersom min förkylning/hosta/något annat knas, inte vill gå över efter en två veckors tid. Ska äta i fem dagar, dubbeldos idag och sen en tablett om dagen. Sen är jag (förhoppningsvis) frisk som en räka igen! Frågade även han på apoteket om jag kunde fortsätta träna osv under medicineringen, och det tyckte han var helt okej. När det var pröjjsat och klart (ca 300 kr) så gick jag till supermarket och köpte energibars samt favvodrycken Snapple. När allt det var klart så knallade jag hemmåt igen för att sitta en kort stund i solen innan det var dags att gå upp och möta kidsen vid busstoppet där skolbussen skulle stanna. Efter en timmes försening så kom dem äntligen och vi gick hem och åt mellis och spelade kort.

Vid halv sju tiden tog jag bussen in till Downtown för middag på Cheescake Factory med Emma, Hanna, Hanna (granne) och Carro. Jag beställde kyckling och ris med en god sås. Även fastän jag var skapligt mätt så beställde jag självklart efterrätt vilket är detta ställets specialitet - Cheescake. Tog en med choklad och massa godsaker. Åt väl sisådär halva och tog resten med mig i en doggybag, blir gott att smaska på imorgon ;)





Hela kalaset (min cheescake är den andra bilden) gick på 25 dollar. Vilket är ungefär 175 kronor. Så det är väl kanske inte något man kommer äta en gång i veckan, men helt klart en gång i månaden eller så, himla gott!



När vi ätit upp så tar Hanna och jag bussen tillbaka till vårt kära område, så otroligt gla att vi bor så nära varandra (ett hus emellan), guld värt. Vid tog vägen förbi utsiktsplatsen i Kerry Park, klockan närmade sig tiosnåret på kvällen och utsikten var grym, as usually! När jag kom hem sen så bokade jag och min hostmum in mig på ännu en klass den här hösten, Zumba! Kommer säkert bli superskoj, speciellt eftersom Hanna förmodligen ska ta den hon också. 8 tillfällen med mycket skratt, helt klart något att se fram emot! Hur som, klockan har passerat midnatt här och jag börjar vid sjutiden imorgon så det är dags att krypa till sängs för min del nu. Godnatt USA, godmorgon Sverige.

Heldag med kidsen

Hej på er, idag har jag haft en heldag med mina värdbarn med start klockan halv åtta till kl 6 ca. Deras sista dag på sommarlovet så vi hade en riktigt trevlig dag bestående av lite fotboll ute i det strålande vädret, lunch på ett bagel-ställe (jättegott, jag tog en russinbagel). Vi gick sedan till en bokaffär där de valde tre böcker vardera, sen hem, lekte/spelade kort/spelade wii. Sen medans O hade en kompis över så passade jag på att baka lite med M. Vi bakade chokladbollar, eller ja så gott det gick. Dock hade jag nog i lite för mycket havregryn för det var inte det lättaste att forma dem till runda bollar, men det smakade kalasbra! Pärlsocker hade dem också vilket var ett stort plus i kanten ;)  På kvällen signade jag och min värdpappa upp mig på gymmet ca en minuts promenad från huset. Kommer verkligen trivas där, dem har det mesta. Tyvärr inte bodyattack vilket jag redan saknar nå enormt. Men Bodypump och bodystep från Les Mills iaf, det är alltid något. Så efter att ha kört 20 min på crosstrainern så skyndade jag mig hem, in i duschen, slängde i mig pasta med "örtsås" och gick sedan för att möta upp Carro, Malin och Hanna (min granne) på Menchie´s, ett Frozen Yoghurt ställe. Fanns hur många smaker av yoghurten som helst, hur mycket olika toppingar såsom godis, kaksmet, nötter, frukt, choklad osv osv. Samt grädde och alla möjliga såser. Allt detta får man gå och plocka ihop själv i en egen bägare, sedan går man fram till kassan där dem väger bägaren och det är så priset bestäms, beroende på hur mycket det väger. Så det kan både bli dyrt och "billigt", min blev dyr.. Men en första gång är en första gång. Ruskigt gott var det i alla fall!




Imorgon är det första skoldagen för mina bägge värdbarn så vi bestämde i familjen att vi ska promenera med barnen till skolan just imorgon eftersom det är första dagen och sedan ska jag springa hem. Tar nog en sväng förbi gymmet också och kör någe styrka eller nått, innan jag beger mig hem för lång frukost och skype med min kära familj ♥ 

Något att tillägga som jag vet att många andra au pairer som kom samtidigt som mig redan känt på, är hemlängtan. Jag vet inte riktigt vad det är jag känner, tror inte det är hemlängtan på riktigt, mer saknaden av allt vardagligt. Som att se Allsång på Skansen på tisdagskvällarna, sitta uppe länge med mamma och kolla på Navy CIS. Okej nu börjar tårarna komma när jag skriver det här så mm.. Men sådana saker saknar jag, samt all svensk mat/frukost/mellanmål/produkter. Saknar en riktig frukost bestående av grovt längtan bröd med ost, leverpastej och röd paprika. Eller äggfrukost efter att ha tagit en långpromenad med vovven. Det mesta härborta är verkligen annorlunda, det behöver verkligen inte vara till det negativa. Men jag tror att det kommer ta mig ett tag att hitta in i en rutin, få en vardag härborta och veta vad jag vill äta till frukost istället för bagels, våfflor eller yoghurt. Antar att den kommer komma så småningom, jag har trots allt bara varit här i lite mer än en vecka. Allt är nytt, det är oerhört mycket nytt att lära och komma ihåg, och man går på helspänn för att visa sig från sin bästa sida, typ.  Men hur som helst, nu börjar klockan bli mycket här borta i Seattle, dags för att sova. Hörs mer imorgon med nya uppdateringar. XOXO


Hemma i Seattle igen!

Sådärja, nu är jag tillbaka i mina kvarter och kära stad Seattle igen. Känns jättebra, men helgen har verkligen varit kanon! Det har bjudits på mycket ögongodis i form av obeskrivligt vacker natur, superfint hus, supergod mat och en lång hajk samt en kort. När vi kom till huset i lördags så packade vi in allt, gjorde oss hemmastadda och sedan åkte min värdfamilj samt den familjen som ägde huset, iväg på en cykelhajk. Jag stannade kvar i huset och satte mig på balkongen i solen och läste, så himla relaxing! Dem var iväg i ungefär 3-4 timmar så jag passade på att ta en promenad runt och fota litegrann. På söndagen var det dags för lång-hajk till en sjö. Vi vandrade på en väldigt populär vandringsstig så det var mycket folk som var ute samtidigt som oss. Sträckan för dagen var sammanlagt omkring 1 mil. I stort sett hela ditvägen (till sjön) bestod av uppförsbacke, bland stenar rötter och jag vet inte allt. När vi äntligen kom fram till sjön så åt vi lite och gick sedan tillbaka till startplatsen där vi hade bilarna. Åt god middag och senare på kvällen så tände vi upp en lägereld utanför huset. Så himla mysigt! Jag fick smaka på mina första Amerikanska "smores". Det, för er som inte vet, består av grillad marschmallow som man lägger emellan två bitar kex i form av digestive samt en tunn chokladkaka bit. Gudomligt gott, garanterat något jag ska medföra hem till Sverige! Mamma, pappa och Rickard - Ni kommer älska det! ;)

Idag, måndag, så packade vi ihop och städade allting och gick sedan en sammanlagd sträcka på 5 km till en "naturlig rutschkana". Det var liksom som stenar i form av en bana, superballt. När det är vår och vattnet är mer strömt så kan man tydligen verkligen åka i den. Nu var det mer badplats eller vad man ska kalla det. Dock glömde jag kameran i bilen idag så det var synd, för det var väldigt fint där! När vi sagt hejdå till familjen som ägde huset så fortsatte vi vår väg hem till Seattle. Efter 20 minuters körning så stannade vi för att äta, jag tog nachosallad (mums!) och sen gick vi till ett Nikeoutlet som fanns några tiotal meter därifrån. Det var grymt! Hittade självklart en hel del, hade kunnat köpa på mig ännu mer, men känner att jag kanske bör tänka lite på ekonomin om jag vill ha chans att resa osv. vilket sätts högre på min "to do list" än att shoppa. Även fast lite shopping inte skadar då och då ;)  I alla fall, hittade lite gott och blandat såsom hoodtröja, träningsskor inomhus, strumpor till extrapris, korta löpartights osv. Här kommer lite bilder från helgen, titta och njut!





















Ikväll var jag och handlade lite på supermarket inte ens en minut från vårt hus. Har saknat keso nå enormt så det köpte jag, samt naturell yoghurt, bananer och flingor. Prövade hela kalaset när jag kom hem senare på kvällen, och vilken besvikelse. Keson går INTE att jämföra med den i Sverige. Snyft! Och naturellt smakade det inte heller. När familjen kommer på besök i April så får jag väl be dem ta med kylväska med keso, kesella hallon, proviva, riktigt smör osv. allt sånt som jag saknar. Dock blir det säkert krångel i tullen igenom, hmm. Får klura ut en lösning helt enkelt..
Efter att ha gjort min inhandling på supermarket så träffade jag Hanna och Carro. Vi köpte med oss varsinn latte (ja, jag försöker att lära mig) och satte oss vid utkiksplatsen i Kerry Park. Jag kommer nog aldrig vänja mig vid den utsikten, helt magiskt! Satt och pratade ett tag tills jag var tvungen att kila hemmåt för ca 2 timmars jobb. När kidsen kommit i säng ordentligt så satte jag mig nere vid datorn och antecknade upp lite i min kalender. Har mitt första LCC möte på söndag, ser fram emot det för vi ska ses alla Au Pairer från Seattle nere i down town för en gemensam aktivitet. Bilder kommer att komma upp när det är avklarat, lovar! Den här veckan ser ut att bli kalas-bra faktiskt. Jobbar hela veckan men har helgen ledig, det vill säga lördag och söndag. Men på kvällstid i veckan är jag ju ledig och då har jag en del inplanerat, t.ex. imorgon är vi några tjejer som ska träffas vid Space Needle och uppleva utsikten däruppifrån. På onsdag är vi ett gäng som ska ses i downtown för att äta på berömda Cheescake Factory samt avsluta med bio. Kommer bli awesome!  Men nu börjar klockan ticka mot alldeles för sena tider, godmorgon Sverige - godnatt USA!

Är och hajkar i bergen lördag-måndag!

Jobbade två timmar imorse och tog sedan en snabb frukost för att hinna med snabbaste bussen in till Downtown för att träffa Emma. Visade sig nämligen att jag blev ledig resten av dagen, det tackar man för! Vi begav oss i alla fall runt på en liten shoppingsväng på 5th / Pine street, vilket innefattade Forever21 (såklart!), Niketown, American Apparel och Nordstrom. Sen blev det en fika på Starbucks också, väldigt trevlans! Bestämde med Hanna (Emma och Hanna är dem svenka tjejerna som jag umgicks med på Training School och sedan flög tillsammans med till Seattle) häromdagen att vi tre ska styra upp ett besök på det välbekannta Cheescake factory nästa vecka! Längtar massor :D 
Efter att Emma tagit bussen hem för att jobba så stannade jag kvar i DT och gjorde ett besök på bland annat H&M och mobilaffär för att försöka lösa telefonproblemet med simkort osv. Visar sig att för att det ska funka att använda mitt amerikanska simkort som just nu sitter i min amerikanska jobb-mobil, så måste jag kontakta telia för att låsa upp min iphone. Krångel krångel, nåväl det är fixat tack vara världens bästa mamma som ska åka in till telia butiken i början av nästa vecka. Allt löser sig, på ett eller annat vis.

På kvällen så gick jag upp till downtown här i området och köpte lite snacks, för att fylla på mitt snacksförråd som jag har i byrålådan haha. Kommer till användning på kvällarna ska ni veta, jag som är van att äta "mellis" på kvällarna efter kvällsmaten. Känns ju inte direkt lägligt att springa upp och göra det här, så då har jag hellre min snackslåda. Just nu består den av mörk choklad, mörka chokladkulor med jordgubbsöverdrag samt torkade bananer. Efter att ha inhandlat det så gick jag och köpte mig en kyckling smörgås med pesto, samt pommes som tydligen ingick till smörgåsen (?), begav mig sedan till Kerry Park där utsiktsplatsen är. Satte mig på en bänk med musik i öronen, åt min smörgås och njöt av livet samt den otroligt vackra utsikten. Klar himmel ikväll vilket gjorde att berget syntes i bakgrunden, sweet! Här följer lite bilder från dagen,








Klänning - Forever21
Tights som jag ska klippa av och ha under klänningen som längre trosor- Forever21
Solglasögon (behöver nya eftersom jag råkade hoppa i vattnet med mina på huvvet, dem sjönk rätt fort) - Forever21
Svarta låga converse - Nordstrom
Concealer - supermarket
Bigsize väska (bra att ha vid resor osv) - H&M
Svart baslinne - H&M

Har packat sedan en timme tillbaka för imorgon åker jag med min värfamilj upp mot bergområdet och hajkar i tre dagar, från lördag-måndag. Vi ska inte till min värdfamiljs stuga utan till en annan familj som har ett hus som vi ska bo, tillsammans med den familjen såklart. Detta innebär att det kommer bli tyst här på bloggen fram tills måndag kväll/tisdag, för datorn får stanna hemma. Åker härifrån vid åtta tiden imorgon bitti och resan dit skulle inte ta mer än någon timme, gött! Men ja allesammans, ta hand om er så hörs vi om några dagar. Bamsekram!

PS. Tack till er alla som kommenterade inlägget ang. debit eller credit. Uppskattades verkligen!

Walking downtown

Började jobba klockan sju imorse med att fixa frukost till O och M, deras luncher hade min värdpappa redan fixat kvällen innan så det var grönt. När dem åkt iväg till soccer camp så bytte jag om från pyjamasen till sköna byxdressen och gjorde mig redo för en promenad in till Downtown. Det tog ungefär 45 minuter. Ditvägen var helskön, väldigt mycket nerför, vilket kom att bli en mardröm när jag skulle hem sen. Men i alla fall, vädret var toppen så det gick ingen kål på mig. När jag nådde 5th Street och såg stora Nordstrom så visste jag att jag var helt rätt, gick lite längre upp längst 5th och hittar Nike town, H&M och såklart Forever21. Himmelriket! Jag hade hört mycket gott om Niketown innan jag åkte så hade väl lite förväntningar iaf, och dem uppfylldes helt klart. WOW! Åkte direkt upp till andra våningen där det var skor/kläder/tillbehör för dam. Kände mig som ett litet barn som varit utan godis flera veckor och äntligen besöker en godisaffär. haha. Kom självklart därifrån med en del saker, samt från både H&M och Forever21..




Stickad randig tröja - Forever21
Virkad oversize väst - Forever21
Bred halsduk - Forever21
Jeansshorts boyfriend modell - H&M
Ballerinaskor - H&M
Tränings shorts - Niketown
Köpte även en svart löpartröja kort ärm samt en sporttop, men dem ligger i tvätten nu efter att ha invigs på dagens löptur. Bägge från Niketown!

Förresten, måste höra mig för om det är någon som drabbats av samma sak som hände mig idag. Först när jag skulle betala inne på Niketown så betalade jag ju med mitt Visa, då får man ju välja om man vill betala med Debit eller Credit. Och eftersom jag inte vill ta kredit så blir det ju debit, men det funkade inte. Kortläsaren sa ifrån och nekade. Jätte skumt, för jag vet att jag har pengar på kortet så det är inte det! Han i kassan frågar då om jag vill ta det på credit istället och förklarar att skillnaden är att pengarna dras lite senare bara, men från det kontot som jag betalade med. Någon av er läsare som är hajj på hur detta funkar? Har det hänt någon av er? Uppskattar svar. Samma sak hände inne på H&M när jag skulle betala med kortet, så det fick lov att bli credit där också.

I alla fall, när klockan närmade sig ett så bestämde jag mig för att promenera hem igen. Visste vad som väntade, nämligen dem inte så mysiga uppförsbackarna.. Men det var bara att sätta fart på benen och gå.




Ca 45 minuter senare var jag hemma, törstig och varm. Bytte om till bikini och gjorde iorning yoghurt, färsk persika samt musli och satte mig sedan ute i solen. Läste lite Elsas mode och sen kom barnen hem vid halv fyra. Fixade lite mellanmål (säger hellre det än snacks, för det låter som att dem får godis eller nått) och sen spelade vi lite kort, spelade wii osv. Senare mot kvällen så följde jag med min värdfamilj till barnens nya skola där det hölls som en infokväll, eller vad man ska kalla det. Alla barn var där med sina föräldrar och så var alla lärare där, så gick man runt och träffade sina lärare för kommande termin osv. Självklart fanns det ett helt långbord med snacks och gottesaker,  blir knappt inte förvånad över sånt längre, Amerika är Amerika - väldigt annorlunda från Sverige. När jag presenterat mig för bägge barnens lärare så tog jag en löprunda hem, var ombytt och så. Gick superbra, vädret var perfekt för en joggingtur. Kom hem, åt middag, spelade lite wii med O och tog sedan en dusch. Efter det så har jag faktiskt varit duktig och anmält mig till en Yoga klass som startar den 11e oktober. Den sträcker sig över 9 tisdagar mellan 10-11.30AM så jag kommer få ihop 13 timmar. Totalt måste jag läsa 72 timmar. Men detta känns som en toppenstart, att vara igång med kurserna!

Ska ta och googla lite resor till Florida nu tänkte jag, eftersom Josse och hennes familj ska dit i början av kommande år, så vore det ju sjuuukt roligt om jag kunde ta en weekend och träffa dem samt halvt kunna bocka av Florida på min "to do list". Så det ska jag göra nu och sen sova. Imorgon blir det att gå upp strax innan kl 7, vanliga morgonrutinerna och sen promenera in till Downtown för att träffa Emma kl 10. Hörs mer imorgon, xoxo!


Forever21 & Starbucks

Spinningen imorse var jobbig men det gick bra, första gången är ändå första gången. Nästa gång vet jag vad som väntar och kan utgå från det. Gick hem och duschade och sen skypade jag med Lisa. haha ja vilket skypesamtal det visade sig att bli, envägskommunikation eller vadå? Hennes cam var inte av bästa kvalité om vi säger så och hennes mic var ännu mer illa drabbad. Hörde väl ungefär ett ord av fem så vi körde gisslek, skriva på papper, tumme upp/ner osv osv. Men vi pratade ett bra tag och hey - grattis till det oerhört vackra smilet!! (hon har äntligen fått tagit bort tandställningen efter xxxxx antal år). Enormt kul att höra att allt var bra och sådär ♥
Senare på dagen medans kidsen var iväg på soccer camp så gick jag en sväng i områdets "downtown". Gick till en affär som har det mesta och köpte nagelack, torkade annanas bitar samt shampoo. Och på tal om shampoo och sånt så har jag nog funnit mitt favorit val - TRESemmé. Blir att fortsätta med det hemma i sverige sen, om det inte är alldeles för dyrt i längden.. När jag kom hem satte jag mig ute på verandan i solen och läste Veckorevyn samt prövade det nya lacket.

När jag slutade halv sju så fick jag övningsköra in till riktiga Downtown där jag skulle möta tjejerna för Starbuckshäng. Mötte dock upp Carro först inne på Forever21 och vad kan jag säga, mer än att oohlala! Det kommer LÄTT bli min favoritaffär! Bara när jag kom innanför portarna så kändes det som jag förflyttats till himmelriket (haha). Sprang direkt upp till tredje våningen för att möta Carro så medans hon provade lite kläder så kikade jag runt lite. På 5 minuter, inte äns det, så hade jag en väska och halsband i famnen. Love it love it love it!






Sen var det dags för fika på Starbucks.
Jättetrevliga tjejor som jag verkligen hoppas få se meeer av under året! Blev upphämtad av min värdmamma halv nio för att se till att vara hemma vid nio då min LCC kom över för att checka av så allt var bra osv. Hon var väldigt trevlig och jag känner verkligen att har jag några som helst frågor, eller ja vad som helst, så kan jag ringa/kontakta henne. Känns kanon helt enkelt!
Nu ska jag kika lite på kurser och sen sova, börjar klockan 7 imorgon precis som vanligt.  Godnatt, xoxo!