70 dagar i USA!

Kan ni fatta det eller? Jisses vad tiden går fort, när man har roligt! :D  Har alltså redan varit här i hela 70 dagar. I alla fall, jag fick nyss ett samtal från min värdpappa som sa att jag inte behövde åka och hämta barnen på skolan för han kom ifrån sitt jobb tidigare än väntat, så han hämtar upp dem. Sen när dem kommer hem så ska vi gå trick or treating här uppe bland alla affärer på Queen Anne. Sen senare ikväll så ska vi gå riktiga trick och treat bland grannar i området osv. Är så sjukt excited haha, känner mig som ett litet barn ärligt talat, men är det halloween så är det! M sa att hon skulle dela med sig av sin choklad till mig, det var efter jag sagt att jag avgudade choklad, fin fint!

Mötte för övrigt upp den nya tjejen från Austria på Starbucks vid halv ett tiden. Var lite nervös över att vi inte skulle klicka alls, och att det skulle bli jobbiga tystnader osv osv ni vet, men hon var hur trevlig som helst! Social tjej med humor och vi satt där i ca 2 timmar. Hon har varit här ca en vecka och bor här uppe på Queen Anne så det kan ju inte bli bättre, plus att hon ska signa upp sig på gymmet så vi kommer kunna göra sällskap dit om kvällarna. Påtal om gymmet så körde jag ju spinning imorse, och jag ska nog försöka göra det till en vana, om inte varje måndag så minst någon gång då och då. Så jäkla trött efteråt och helt slut i benen, gav allt! Nu ska jag ta något mellanmål att äta, hörs senare, ciao!

Monday 311011, happy halloween!

Hej där, sitter för tillfället och äter lite lunch efter ett hårt 60 minuters spinningpass på gymmet samt 15 minuters crosstrainer innan det. Men nu ska jag snart springa ner och göra mig iordning för om en halvtimme ska jag möta en ny tjej från Austria på Starbucks, ska bli trevligt. Vi hörs mer ikväll, puss och kram!


Sunday 301011

Sådär då, då befinner man sig där man borde en söndag förmiddag - på Starbucks, med Hanna. Gårkvällen var absolut rolig, men hade varit ännu mer rolig om jag inte hade haft något tidigt inplanerat morgonen efter, som att köra till zumba klassen kl 9. Hanna kom över till mig vid tio tiden och vi fixade oss iordning och inväntade att röset som körde fullt ut på en förfest skulle höra av sig. Vid elva tiden bar det iväg och vi bytte fest plats till en lägenhet på Queen Anne, så Hanna och jag slapp ta taxi och kunde helt enkelt bara promenera, himla skönt. Det roligaste med detta halloween party var att verkligen alla klädde ut sig, och då menar jag inte bara till något simpelt som ett spöke, häxa, wonderwoman eller sånt. De flesta hade verkligen gett allt och var utklädda till supermario, zombies, kyckling, the påse, indianer, hippies, kossa med spenar osv osv. Ruskigt roligt!
Vid ett tiden så fick alla för sig att dra vidare till puben/barer så de flesta av oss i det "svenska gänget" drog oss hemåt för natten. Hanna och jag gjorde detsamma och promenerade upp för branta Queen Anne avenue. När vi kom hem till mig så var klockan närmare halv två och vi tog lite smörgås och oboy innan vi gick ner och lade oss vid tvåtiden cirkus.






Imorse ringde klockan vid halv nio tiden, det är min värdmammas födelsedag idag så jag gick upp med min blombukett från Pike place market som jag köpte igår och den inslagna asken med choklad tryfflar med olika fyllningar samt grattis kort. Dem satt och åt frukost och hon blev överraskad och glad, perfekt när folk älskar choklad. Hanna och jag åkte sedan iväg till Zumba klassen vid nio och var hemma igen vid elva tiden. Var väl helt okej klass idag, vi båda var ganska trötta och slitna men det gick så fint det kunnat gå. Duschade och fixade oss lite och nu befinner vi oss på älskade Starbucks med datorerna i knät. Det är precis såhär en söndag ska spenderas, harmoniskt! Ska snart börja röra mig hemåt och åka med min värdpappa och värdbarnen för att kolla på O´s fotbollsmatch. Eftermiddagen ska jag försöka mig iväg och sola och kanske en promenad, får la se helt enkelt. Vi hörs senare, xoxo!

Let´s get this party started!



Nu sitter jag och väntar på att Hanna ska komma hem från sin utflykt med sin värdfamilj. När hon kommer över så ska vi fixa våra dräkter inför kvällens fest. Medans jag väntar så håller jag på att fixa och forma ståltråden som ska få mina flätor att stå rakt ut. haha. Kommer se sådär lagom muppigt ut, men vet ni - jag klär så mycket hellre ut mig till något roligt än att satsa på någon superwoman dräkt eller playboy kanin. Det får gärna de andra välja, men det är inget som faller mig i smaken. Nöjd med mitt val till 100 %, även fastän det kommer se knas ut. Nåväl, jag ska ta med kameran ikväll så ni får se bilder imorgon. Ha en trevlig kväll ni därhemma, min kommer förhoppningsvis bli awesome! puss och kram ♥


Saturday 291011

God morgon, eller ja god kväll för er hemma i sverige, men här är klockan runt halv elva snåret så det är fortfarande lugn morgon. Idag är jag uppskriven på jobb hela dagen. Min värdmamma jobbar, M sover hos en kompis och O är med min värdpappa på jobbet. Så jag ska hålla mig här i närheten och vara tillgänglig med mobilen hela dagen. Så nu på morgonen så har jag hunnit spendera 40 minuter på crosstrainern, duschat och nu sitter jag med en grym frukost och ska spendera lite tid vid datorn ett tag. Under dagen sen så ska jag ta mig iväg till bibblan, som ligger 2 gator upp från min gata, och sen har både M och O fotbollsmatcher idag som jag nog ska följa med och kolla på, vore skoj att se dem spela! Men nu är det frukost dags, havregrynsgröt, sylt, frukt och lite yoghurt, bästa starten på morgonen ;)




Fredagsmys

Ikväll kom först Emma hit och vi åt massor med lasagne, för 4 personer haha fast vi var bara två dårå, men det gick ju i det också. Skapligt ont i magen hade vi efteråt bara men men ;)  Sen när Hanna kom över strax efter kl 8 så begedde vi oss till Trader Joe´s för att köpa frukt, pumpkin bread samt mer frukt och annat gott, mandlar i yoghurt överdrag till exempel. Sen gicm vi upp till "red box" en liten apparat som står utanför seven eleven butiken. Från den röda boxen så kan man hyra filmer för endast 1 dollar vilket är 7 kronor. Helt galet bra, vi besämde att vi skule se Justin Bieber filmen och ja, jag tycker att den var bra! Antar att jag är svag för sånt där, började till och med snyfta i en scen där en liten tjej blev så glad över att få träffa Justin backstage så kom hoppade upp i famnen på sina föräldrar. Känsligt område, check! Men tack vara bruttorna i soffan bredvid mig så höll det i sig inte mer än en minut. Sen fortsatte  vi kolla filmen, kikade lite roliga och minnesvärda klipp på datorn. Till exempel från Midsommar, när vi var på Magaluf firandet på Beach Cluben. Härliga tider oj oj :D

Men nehe ni, nu håller jag på och somna vilken sekund som helst. Imorgon ska jag jobba och även söndag. Då fyller min värdmamma år också så det ska bli trevligt. Godnatt USA, godmorgon Sverige.

Update: När vi var på Trader Joe´s så köpte jag även..


Friday 281011, Vart är vi påväg?

Imorse blev jag överbjuden på frukost hemma hos grannen Hanna. Jag tog med mig oboypulvret och resten fanns där, vi åt ostsmörgås, havregrynsgröt och drack varm choklad, svensk choklad! Smakade för himla gott.
 

Samtidigt som vi satt och åt så satt jag och läste lite ur en bok med saker som är typiskt svenskar. Boken heter "Du vet att du är svensk.." och jag fick den av mina vänner innan jag åkte till USA. Står för himla roliga påståenden där i, här är några exempel som hanna och jag tyckte stämde för himla bra..

- "Du vet att du är svensk om du har dåligt samvete för att du inte går ut när solen skiner"
- "Du vet att du är svensk om du tycker att det känns obekvämt att ta den rosa marsipanrosen på prinsesstårtan"
- "Du vet att du är svensk om du hela senvåren går och längtar till sommarens program med Allsång på Skansen"
- "Du vet att du är svensk om du inser att det är otänkbart att äta julmiddag klockan 3 på julafton"

När vi ätit klart den långa och goda frukosten så åker skor och jacka på, plånkorna är med och så även det glada humöret. VART TROR NI VI ÄR PÅVÄG?

Började vår resa på Galer St..

.. åkte sedan nerför Queen Anne Avenue N..

.. korsade Mercer St och forsatte mot Denny way..

..Hanna är en myyyyycket säker förare. Att hon skulle göra en "no hands driving" finns ju inte på världskartan, inte äns vid rödljus när bilen står still, ellleerr?


.. nu är vi väldigt nära vårat mål, några gissningar??


SÅKLART,
dags att kolla utbudet i kostym/utstyrsel butiken! ;)




Det fanns så sjukt många roliga dräkter därinne så vi gick runt och småskrattade titt som tätt. Jag har ju bestämt redan vad jag ska vara på halloween så jag var inte ute efter någon dräkt, men hanna däremot köpte en dräkt som föreställer hjärter dam från Alice i underlandet, tror´jag det var iaf. Kommer bli snyggt med sminket och allt som hör till. Det som är så roligt här i USA nu runt halloween är att verkligen 80% går in fullt ut. Jag menar, köper kostymer, dekorerar husen osv osv. Hur som helst, när jag och hanna kom hem så stack jag över till mig, bytte snabbt om till träningskläder och skyndade upp till gymmet. Jag hade max en timme jag kunde spendera där innan jag var tvungen att bege mig hemåt för att hinna duscha och sen hämta kidsen från skolan. Regnet öste ner och jag ville verkligen bara komma fram till gymmet, så jag småsprang lite. Jag kollar in i gränden som jag passerar på höger sidan och ser i ögonvrån hur en stor vit bil kommer emot mig i hög fart. Alldeles för hög fart för att köra på grändens små vägar, samt här i området bland folk. Det går så långt så att bilen faktiskt kör ända fram till mig så att jag, med min arm/kropp, viker hela dens backspegel innåt. Hade jag alltså sprungit en hundradels sekund snabbare så hade bilen kört på mig rakt framifrån. Jag blev rättså skakis men lyckades ändå prata med hon som körde. Kunde se på henne att hon var i chock. Det första hon gjorde var att dra upp händerna till munnen och veva ner rutan och höra hur jag mådde. Jag, som kände på något sjukt vis att jag borde ha varit mer vaksam, ursäktade mig för att jag borde kollat samt att jag vek deras backspegel.. Hon bad om ursäkt tusen gånger om och försäkrade sig än en gång om att jag mådde bra, vilket jag gjorde, som tur var! När bilen sedan körde iväg och jag fortsatte promenera upp till gymmet så insåg jag vad som faktiskt kunnat hänt. Hur nära ögat det faktiskt var att jag kunde vara riktigt skadad eller till och med påväg in till sjukhuset. Tacksam för att så inte var fallet, utan att jag klarade mig oskadd och kunde köra mina 50 minuter på gymmet, crosstrainern.

När jag hämtat upp barnen och en annan kille som åker med oss till simningen så åker vi till poolen och jag släpper av dem där för att sedan parkera bilen hemma (ca 4 minuters promenad emellan). Sedan går jag och tittar på deras simträning och sen kommer den här killen som vi skjutsar, eller ja, har med i bilen eftersom dem går på samma skola och har simning på samma ställe, så är rätt praktiskt. Men i alla fall, när denne killes mamma kommer för att hämta honom så sträcker hon över ett giftcard på Menchie´s (ett frozen yoghurt ställe), på hela 25 dollar!! Blev väldigt väldigt överraskad och förvånad, men självklart väldigt väldigt glad!



Thursday 271011





Sådär då, då har även torsdag passerat förbi med stormsteg och imorgon är det fredag i följd av en jobbfylld helg. Jobbar nämligen både lördag och söndag. Men det kommer nog bli till och från eftersom min värdpappa är "on call" så han måste vara tillgänglig för att jobba men kommer vara hemma. Hur som helst, dagen har varit bra. Fick iväg barnen till skolbussen och sedan gick jag hem för att skypa först med Lis och sedan med Lisa. Men det var något fel med Lis skype så vi ska pröva igen nästa vecka, förhoppningsvis fungerar det som det ska då ;) Men Lisa och jag skypade ca en timme innan jag drog iväg till gymmet. Emma och jag körde först crosstrainer/löpband och sedan body pump. Underbart! Sedan gick vi hem till mig och käkade lunch - spaghetti och köttbullar. Jag gick sedan och handlade och Emma tog bussen hem. Åkte och hämtade kidsen på skolan och förberedde snacks och sedan var det dags för deras fotbollsträning. Vid halv sju tiden så mötte jag upp Hanna, min kära och bästa granne, och vi sällskapade upp till Starbucks. En bra stund efteråt kom Paulina efter att ha stått i hemska bilköer i 1,5 timme. Stackarn. Men vi hade en väldigt trevlig starbucks fika, som alltid ♥

Ikväll så har jag skypat med mamma, pappa och rickard. Dem ska under helgen kika närmare och kanske till och med boka flygbiljetter till mig i början av april!! Jag är så lycklig! Ser verkligen fram emot det, att visa dem runt här och sedan bege oss till Los Angeles för att upptäcka det som ska upptäckas och ses där. Pappa och rickard åkte iväg efter en stund till jobb och skola medans mamma och jag pratade vidare. Tänk vad 1,5 timme bara susar iväg. Hade kunnat skypa hela dagen lång. Men mamma skulle ut med atlanta och för min del är det hög tid att säga godnatt. Även fastän jag fick hela 9 timmars god sömn natten som var, så gissar jag att jag kommer somna bums när huvudet landar på kudden. Hörs mer imorgon, puss och kram!

Post från Sweden!



Tack tack tack tack mamma och pappa för det efterlängtade paketet med det ännu mera efterlängtade innehållet. Min älsklings-skjorta, mina älsklings-tofflor, min älsklings-långklänning, läsning och älsklings-choklad! :D Det gjorde verkligen min dag. Såfort jag öppnade paketet så burrade jag in ansiktet i skjortan och bara kände doften hemifrån. Lovely!  När jag såg att det låg 2 av mina favvo smaker på den 70 % chokladen kom lycko tårarna, haha. Är man choklad fantast så är man, what more can I say - ett liv utan choklad är inte äns tänkvärt.

Dagen har varit superduper bra. Imorse spenderade jag 45 minuter på crosstrainern, duschade och åt bästa havregrynsgröten med keso, banan och päron samt sylt klick. Sedan tog jag bilen till Seattle Central College för att lämna tillbaka en bok som jag fick för att jag började den där fotoklassen som jag sedan hoppade av. Så jäkla glad på hemvägen för jag hittade hem utan GPS. Andra gången jag körde dit. Och med mitt lokalsinne (ni som känner mig vet) så är det värt många klappar på axeln! Hur som, det gick fint i alla fall och när jag kom hem därifrån så laddade jag om tvättmaskinen och åkte sedan iväg och hämtade barnen på skolan, slutade tidigare idag så hämtade upp dem halv två. Dem var på super härligt humör båda två: inga läxor, slutar tidigare och ja, allt var frid och fröjd. Och ännu bättre blev det när jag föreslog att vi kunde äta Swedish pancakes till mellis. Så medans jag lagade det och hade musik på så spelade dem spel, pusslade, datorn och läste vartannat. Lite senare var det dags för simning och sedan basket för M. Ja som ni hör så har dagen gått superfort, förstår inte vart alla timmar tar vägen ärligt talat. Plötsligt vart det middags dags och vi åt jättegod pasta med grönsaker och korv (eller om det var kyckling, svårt att avgöra.. kanske en blandning). Hade besämt tidigare idag att jag skulle gå och lägga mig tidigt ikväll för att ta igen timmars förlorad sömn. Känner på dagarna ibland att jag är för himla trött, så jag ska försöka somna vid 10 idag har jag bestämt. Men vet ni vad det bästa är?! Innan jag stängde dörren om mitt rum så frågade jag min värdpappa om dem skulle vara här imorgon bitti, oftast åker dem nämligen tididigt hemifrån för att hinna träna innan jobbet. Han svarade då att han skulle vara hemma till klockan 8 så jag behöver inte gå upp förrän då. Tänk vad en timme kommer göra skillnad, älskart!

Nu väntar inget mindre än det senaste avsnittet av Ensam mamma söker. Sitter i sängen redo för en timmes svensk show, mystofflorna är på och värmer fossingarna och första rutan av marabou chokladen är tagen. Kvällen kommer bli awesome. Godnatt USA, tidig god morgon Sverige <3

Tuesday, day off!

Idag var jag som sagt ledigt, så otroligt skönt! Har varit en toppen dag med start imorse då jag, även fastän jag kunde sovit längre, ställde klockan och traskade iväg till gymmet vid åtta. Halv tio åkte jag iväg till yoga klassen mellan 10-11.30. Det var helt vansinnigt mycket trafik på påfarten till i-5 (motorvägen), så det tog mig 40 minuter att komma till området där yogan är. När trafiken flyter på som vanligt så tar den sträckan inte mer än 20-25 minuter. I alla fall, när jag kommit hem och parkerat bilen så kilade jag iväg och solade. Därefter blev det duschen, lunch och sedan bussen ner till downtown för att träffa Hanna-håkan. Och här kommer de goda nyheterna - HON HAR FÅTT FAMILJ I BELLEVUE, SEATTLE!! Det tog alltså endast en dag för henne, hon skrev på alla rematch papper och sånt igår. Helt sjukt att det gick så fort, men värdmamman i den nya familjen ringde henne idag och dem pratade massor och allt klickade verkligen. Hon var super excited, och det är vi andra också i och med att vi får ha henne kvar i Seattle! :D

Så vi gick först runt lite på stan, shoppade fast vi inte borde på Forever21, vad är det med den affären som gör att man aldrig kan gå ut tomhänt?! Men det positiva var iaf att jag hade giftcard där så för en tröja jag köpte behövde jag endast lägga till 5 dollar = 35 kronor. Sen placerade vi oss på Starbucks ute servering vid Public Place Market och njöt av det fina vädret. När vi setat där ett bra tag så gick vi en promenad och sedan och åt middag på ett gott ställe som stavar sitt namn knasigt, tror det är Chipotle, eller nå liknande. Smakade kanon iaf! När klockan närmade sig sju så tog vi bussen till Emma i Mt. Baker dit även Paulina och Matilda dök upp lite senare. Vi promenerade ner till ett fik i området och satt och mös. När dem sedan stängde vid 9 så gjorde Hanna och jag sällskap med bussen in till down town och sedan åkte jag med min buss hem till Queen Anne. Det var verkligen svinkallt ikväll. Det är så vädret oftast är den här tiden på året här, det kan vara superfint och verkligen varmt på dagen, så varmt så man tar av sig jackan och går i tröja. Men på kvällarna blir det så pass kallt att man önskar man hade dunjacka.. Nåväl, tur att dem inte alls får lika mycket snö som vi får i Sverige i alla fall.

Lite roligt med denna bild är att jag verkligen försökte fånga harmonin typ med Starbucks, Public Market, vackra vädret och lite folk plus trafik. Utsticket är ju absolut mannen med kartong skylten där det står: "I need some cash for weed". Ja, somliga är ju i alla fall ärliga med vad dem ska spendera pengarna på..





Nu ska jag svara på lite osvarade mail och sedan sussa. Hann inte kolla på Ensam mamma söker ikväll så får göra det imorgon istället. Puss och kräm!

Video från Kerry Park, Space Needle




S t a r b u c k s .



Det blev inge Ensam mamma söker för tv3play hade något fel på hemsidan när vi skulle kolla och har fortfarande så, får kika imorgon istället. Men det gick ingen nöd på oss inte, vi gick iväg till Starbucks istället och tog varsitt kaffebröd och dryck. Earl grey har blivit en storfavorit, plus att vill man ha påfyllning så kostar det bara 50 cent, vilket är 3,50 SEK.  Såå värt det! Så där satt vi ett tag, först bara jag, Emma och Matilda. Men sen dök även Hanna upp och fikagruppen var sluten ;)  Satt där tills dem stängde klockan 10.

Imorgon, tisdag, så är jag ledig hela dagen. Anledningen är för att jag ska jobba på lördag och eventuellt söndag, måste kolla upp schemat imorgon. Men så att imorgon ska jag sova lite längre än vad jag brukar, kika iväg till gymmet och sen åka till yogan som är mellan 10-11.30, efter det så ska jag sola ett tag och äta lunch och sen åka in till DT och träffa Hanna-Håkan. Behöver, tror det eller ej, men köpa någon ny tränings tshirt och vanlig topp. Tur att jag har lite pengar kvar på mitt tillgodokort på Forever21. Kommer bli en bra morgondag med andra ord :)

Photographs

Här kommer lite bilder från dagens soliga promenad,



Biblioteket här i Queen Anne, ska väl försöka besöka det någon dag hade jag tänkt.












Mitt tappra men misslyckade försök att göra en snygg hoppbild. Självutlösaren var inte på min sida.. ;)





Nu ska jag hämta upp M från pianolektionen och sen invänta resten av familjen för att sedan äta middag. Tror vi skulle äta lax ikväll, ser jag fram emot! Senare kommer som sagt tjejorna och vi ska ha en trevlig måndagskväll. See you later alligator.

Monday 241011



Idag när jag vaknade så regnade det och var gråväder. Det ändrades dock fort framåt förmiddagen då solen dök upp och lyste över Queen Anne, Seattle! Morgonen spenderade jag en timme på gymmet, med lunch framför två avsnitt av Beverly Hills och sedan en promenad i det vackra vädret. Har tagit fina bilder som dyker in på bloggen lite senare. Nu ska jag hämta upp barnen i skolan och så till simningen. Senare ikväll så kommer Emma över, vi ska kika Ensam mamma söker. Sen kommer även Hanna och förhoppningsvis Matilda, blir lite häng här eller över till Starbucks. Vi hörs senare, puss och kram.


Underbara Seattle!

Jag skulle kunna skriva femtioelva hela A4 papper om hur mycket jag trivs i Seattle. Med min värdfamilj. Med området jag bor i, älskade Queen Anne. Med mina vänner. Med de nya människor jag träffat. Med Kerry Park och utsikten över Space Needle. Med Starbucks. Jag är så himla glad, tacksam och lycklig för att jag hamnat just på denna plats i USA. Träffat just dessa människor och hamnat i just denna värdfamilj. Det är inte förrän man får höra om en rematch på nära håll, med alla fula detaljer etc, som man inser, eller som jag inser, att jag hamnat så himla rätt!

Idag började dagen kanon med löpband och crosstrainer på gymmet samt zumba klass. Sedan hem, duscha och så skypa med mamma, pappa och Rickard. Ni är bäst!! Saknar min bror så det gör ont, på riktigt. Tanken på att han är ensamt syskon hemma är ingen höjdare.. Nåväl, dem kommer hit i April. Och jag har nog spritt lite USA känslor över honom också eftersom tankarna går att tapetsera en fotovägg av Time Square i sitt rum.


Efter att ha skypat i ca timmen så var det dags att lägga på för att hinna ta bussen tillsammans med Hanna in till Downtown. Vi kom underfund med att vi var lite småhungriga (eftersom jag inte hann äta någon lunch och det hade hon inte heller gjort). Så vi gick till ett ställe där dem har goda burritos. Men här kommer det viktiga: På 20 minuter (!!) beställde vi våra burritos, åt upp dem, drack dryck, gick och satte oss på Starbucks. Påvägen kom vi på oss själva med varför vi hade så jäkla bråttom? haha. Antar att den Amerikanska stressen slog till. Jisses. Väl på Starbucks beställde vi varsinn chai och satte oss med våra Seattle-guide böcker för att kika och planera lite framtida roligheter. Behöver hitta på saker som går att göra över bara en dag, som lördagar till exempel. Lite senare kom Emma, Paulina och Hanna. Blev inte så mycket mer planerande då utan mer skräcksnack ang. Hanna som nu officiellt gått in i rematch. (Inte Hanna som är granne med mig utan Hanna som jag var tillsammans med och flög från au pair skolan med). Det är allt annat än okej det hennes värdfamilj put her through. Nej usch. Samtidigt som jag är glad för hennes skull för att hon gjort ett bra val att lämna familjen och börja må bra igen, så känns det förjävligt för att hon har hamnat i rematch kan innebära att hon blir matchad med en familj någon annan stans än i Seattle. Hoppas mer än något annat att hon hittar en värdfamilj här!

Ikväll så har jag spenderat kvällen med min värdfamilj, och det har varit en sjuhimelskt bra kväll. Dem kom hem ca en halvtimme efter att jag kommit hem från stan. och det första M och O frågar mig är om jag är okej med att skaffa hund. Om jag är okej med det? Självklart! :D  Så någon gång mellan januari-juni så kommer det bli tillökning i familjen, en golden retriver på ca halvåret-året. Längtar så efter att få gå promenader igen och leka med den osv. Saknar min vovve hemma så det gör ont, ♥

            

När vi ätit lite middag, jag åt lite pasta från gårdagen så gick vi allihop ner, med popcorn och M´s replik - "Let´s get this party started!" i källaren för att kolla på den animerade filmen "Up". Den var riktigt riktigt bra, så har ni inte sett den än, gör det! Skrattade, blev tårögd och hade allmänt bra film feeling. När den var slut vid niotiden så hade Hanna smsat så vi tog en promenad ner till Kerry Park och en loop runt området. Såhär såg kvällen ut från min iphone,


Så nu sitter jag i sängen och har precis fört över lite bilder från kameran till datorn. Ska snart sätta på ett avsnitt av Beverly Hills och äta upp mina ljuvligt goda Singoalla kakor. Här kommer lite mixade bilder från helgen:

I lördags när vi brunchade på IHOP. Jag valde en jordgubb och banan pannkaka.

Vi besökte Scandinavian Specialties i Ballard

Våran buss nummer 2 som vi tar från 3rd St


Amerikanska duvor ser precis likadana ut som dem Svenska, eller är dem större?

Bästa grannen någonsinn i väntan på burrito

Starbucks häng, precis som en söndag ska spenderas!

Bästa Emma!

Våran egna reseledare Hanna tar tag i letandet efter roliga aktiviteter. Opera, vinter-tubing eller åka färga?


Nu väntar Beverly Hills och sedan sova, imorgon är det måndag och ny vecka. Godnatt USA, Godmorgon Sverige!


Sunday, morgonträning!

God morgon, klockan närmar sig 7.30 och jag ska snart kila iväg till gymmet en ca timme. Kände att det skulle vra skönt att ha det klart innan zumba klassen som är mellan 9.30-10.30, för sen ska jag nämligen skypa med mamma, pappa och rickard. Förresten, igår hade jag varit i USA i hela 2 månader på pricken! Det var ju den 22a igår. Känns skapligt ofattbart att det redan gått 2 månader, men å andra sidan så har jag varit med om väldigt mycket så det är väl en rimlig tidsperiod. Men ja, alltså 10 månader kvar. Ska ta vara på varje dag framöver, varje vecka, varje månad :)

Nu ska jag dra på träningskläderna och ta en banan innan jag kilar bort till gymmet, puss och hej!

Friday and Saturday

Då var helgen här igen, åh vad jag älskar helgerna! Dem känns alltid så långa men korta på samma gång. Fredagens jobb gick gallant, efter skolan så hade M simning direkt och O och jag åkte hem och hade lite snack time. Sen tog vi bilen och hämtade upp M och åkte sedan vidare till Freemont området och lämnade av O på sleepover hos en kompis. Stannade där i ca 30 minuter, mamman var jätte trevlig så vi pratade en del samt så bjöd hon på varm choklad osv. Var hemma igen runt halv sju tiden och då kom Hanna och Carro förbi här och så tog vi bilen ner till Mercer St för att Hanna skulle köpa med sig Sushi (stavning?) hem till Emma som var vår slutdestination. Grejen var bara den att nere på Mercer St så var trafiken hemsk. Bilar överallt och att hitta parkering, ja vi kan väl säga att det inte var det lättaste. Det slutar med att vi ställer oss bredvid en bil inne på en parkeringsplats, dock inte i en ruta men precis bredvid den sista rutan. Lite senare kommer det en bil och ställer sig snett bakom oss och jag ser hur han tittar på oss med en förbannad blick. Så jag får för mig att han inte kan komma förbi oss eller liknande så jag startar bilen och rullar sagta iväg. Vad tror ni den jäkeln gör? Jo han snor min plats såklart! Oooh, jag blev så sjukt irriterad. Hanna hade fortfarande inte kommit tillbaka från sushi stället så vi åkte och ställde oss framför ett hotell liknande hus och väntade där. När hon sen ringer och säger att hon står utanför parkeringen så åker vi dit och hämtar upp henne. Självklart är det då ett busstopp precis innan infarten till parkeringen så när vi stannat och Hanna precis öppnat dörren så ser vi hur bussen närmar sig bakifrån. Jisses! Carro skriker på Hanna att skynda sig hoppa in, vilket inte kan vara det lättaste med sushi förpackningar plus väska. haha. Men tillslut satt vi alla tre i bilen och var påväg hem till Emma i Mt. Baker. Redo för en grym sleepover med solsidan, Ben&Jerrys, Brownies och pasta. Somnade runt ett tiden helt slut.

Lördag morgon vaknade vi runt 10 och runt 11 tiden var vi redo för lite brunch på IHOP. Smakade bra, men de är verkligen saftiga pengar för att få amerikanska pannkakor där. Det är väl just grejen att det är International House of Pancakes. Men nu får det dröja ett tag innan jag besöker det stället igen. Får nöja mig med mina svenska pannkakor eller göra egna amerikanska ett tag framöver ;) 
När jag kom hem vid ett tiden så drog jag till gymmet en timme ca och sedan gick jag över till solarie stället tvärs över gatan och köpte medlemskort för 2 månader framöver. Blev inte så dyrt som jag tänkt mig, visade sig såklart att det blev grymt mycket dyrare att sola singel gånger än att skaffa medlemskort. Solade i 8 minuter också, det var vad hon rekommenderade att man började på för att bygga upp en bränna. Men nästa gång kan jag minst köra mellan 10-15. Men, även fastän jag bara solade 8 minuter så började fräknarna bli synliga. Gav mig känslan av sommar, gillart!

Nu har jag nyss lagat middag till barnen, lite mixad kompott med köttbullar, pasta och chilli. M och O sprang ner i källaren för nu visas Sounders match på TV och jag ska ta reda på berget av disk. Men det är som alltid, såfort man kommer igång så går det rätt fort och smärtfritt. Har lugn musik på i hela allrummet/köket så det är tipp topp. Mina värdföräldrar är förresten iväg på ett välgörenhetsevent och kommer hem senare. Men nu är det disken som kallar, hörs mer senare!

Thursday 201011

Hej på er, detta blir förhoppningsvis inte ett så långt inlägg för jag behöver verkligen gå och sova, skapligt trött. Men jag kände att jag ville skriva några rader här i alla fall, innan jag sussar för natten. Dagen har bjudit på att jag tankade bilen (helt på egen hand), vilket är en klar förbättring från när jag var hemma då jag inte tankade bilen alls, var med när pappa gjorde det 1 gång. Men nu fixar jag det på egen hand. Sen åkte jag och handlade lite matvaror, yoghurt och såntdär. Sen vid halv tolv begav jag mig till gymmet, sprang lite på löpbandet och körde sedan bodypump mellan 12-1. Väl hemma efter att ha fixat lite tvätt samt duscha så gjorde jag iordning en riktigt svensk lunch, bestående av spaghetti, köttbullar från ikea samt orange paprika till det. Så himla gott! Sen åkte jag och hämtade barnen och eftermiddagen susade förbi, O hade simning och sen fotboll och M hade fotboll. Vid halv sjutiden gick jag upp till Starbucks och satte mig med datorn och inväntade resterande tjejor. Dem droppade in en efter en och det blev en mycket trevlig kväll på mitt älskade favorit café här på fina Queen Anne.

Imorgon är det fredag, FREDAG IGEN! :D  Innebär sleepover hos Emma med Ben&Jerrys och solsidan, och lördag förmiddag så blir det IHOP brunch. Helgen kan inte inledas bättre. Men det var allt för nu, jag uppdaterar mer imorgon, nu ska jag sova, puss och kram!

Update: Upptäckte precis att jag befunnit mig 60 dagar i USA. Kan ni tänka er!?


Wednesday 191011

Dagen startade igång bra med att jag gick upp lite tidigare, som jag brukar göra, för att hinna äta frukost i lugn och ro innan barnen vaknar och det är dags att göra frukost till dem samt lunchlådor. Hemma kunde jag sitta uppemot en timme och läsa tidningen vid frukostbordet, saknar dem stunderna. Vi har morgontidningen här med, men jag måste säga att jag saknar Eskilstuna Kuriren, det är någe speciellt med det lokala alltså. Får helt enkelt göra så att jag får läsa den över nätet om mornarna till frukost, skulle ju kunna funka rätt okej. Dock skulle jag saknar tidningkänslan och bläddra sida, men men - man kan inte få allt ;)

Hur som, när jag lämnat av barnen så kilade jag till gymmet och sprang löpband i 35 minuter. Kilade hem, duschade och åt lite uppvärmd pasta samt bröd och tog sedan elva bussen in till downtown för att möta upp Jasmine för en fika. Jasmine och jag var på training school i New York samtidigt och delade även rum. Har endast setts en snabbis en gång på ett au pair möte sedan dess så det var väldigt skoj att ta igen lite av den senaste tiden. Vid halv två tiden tog jag bussen hem för att hinna ta reda på tvätten samt äta lunch + förbereda aktivitetsväskorna (simning och basket dagen till ära) innan det var dags att hämta barnen vid 3. Eftermiddagen gick superfort, och jag åt sedan middag med familjen, vi åt jättegod kyckling med bacon och sås samt klyftpotatis och grönärtor (fast sådana dära långa..)  Efter maten var det dags för filmmys i källaren. Kollade på Gnomeo and Juliet, tecknad väldigt bra film, fick mig på skratt flera gånger. Sorgsen var den också, både M och O snyftade till några gånger, som tur var så hade den som de flesta andra barnfilmer ett lyckligt slut!


Efter filmen så var det dags för efterrätt. Dem hade haft utförsäljning i cafét på min värdmammas arbete, så hon hade köpt med sig en enorm pumpapaj hem, något som jag aldrig någonsinn ätit förut. Supergott var det i alla fall, med en liten smak av jul skulle jag vilja påstå, nästan lite pepparkaka. Så ja som ni hör så har min kväll varit toppenbra, kan inte tänka mig ett år i USA i en annan värdfamilj än denna. Svårt att förklara för er som är hemma, men man hör så himla mycket om au pairer som hamnar i familjer där dem inte känner sig välkomna eller att något annat helt enkelt inte funkar. Man är så beroende av varandra härborta och att det ska klaffa med kemin och allt är i stort sett A och O. Au pair livet kan verkligen framstå som enkelt många gånger, det håller jag med om. Men det som inte alltid kommer fram är att man praktiskt taget bor på sin arbetsplats, även fastän jag känner mig mer som en del i familjen än något annat, men fortfarande - man ställs inför många kluvna och tuffa situationer. Så är det något man kommer ha i bagaget när man kommer hem till Sverige igen (utöver all shopping..) är självständighet! Om ni bara visste hur många gånger jag inte velat något hellre än att ringa hem till mamma och fråga om tips och råd. Men när det inte går så får man klara det själv, och det är många saker jag verkligen är stolt över mig själv att jag klarat av. Jag har insett att jag faktiskt kan klara mig själv med dessa beslut osv. En härlig känsla!

Nu väntar jag på att mamma ska logga in på facebook så vi kan skypa. Var ett tag sen så behöver prata av mig lite. Vi hörs mer imorgon, puss och kram

 


Tuesday 181011

Dagen till ära har vi haft strålande väder, bättre än igår. Idag har det faktiskt varit varmt ute. Folk har gått omkring i shorts, tshirt och flipflopps, haha ja kan ni tänka er - i oktober liksom? Själv hade jag luvtröja och löpartights, det var lagom för mig. I alla fall, imorse tog jag den sexfiliga i-5 (motorväg) till min Yoga klass i Magnusson Park som höll på mellan 10-11.30. Senare när jag kom hem stack jag till gymmet och sprang på löpband samt körde crosstrainer. Gjorde havregrynsgröt när jag kom hem till lunch, sedan var det dags att hämta upp barnen på skolan. Vi åkte hem, hade snackstime och sedan gick vi alla tre och lämnade först av M på hennes fotbollsträning och O och jag gick till parken precis intill och hade målvaktsträning. Sedan kom grannpojken över och vi körde allihopa, trevligt trevligt. Eftermiddagen rullade på och 18.45 befann jag mig återigen på gymmet för en timmes body pump. Hade inte tänkt köra det först, men när jag såg att det var tisdag och den tiden så kände jag mig plötsligt super taggad. Så nu sitter jag i sängen med lagom skön muskelbränna, kind of  ;)

Efter att ha duschat, ätit och chattat lite med värdföräldrarna så gick jag över till Hanna och en timme senare satt vi på... STARBUCKS. Älskade café. Längtar så tills dem tänder den öppna brasan samt börjar spela julmusik, då kommer det tillbringas ännu mera tid där, vilket skulle innebära - varje dag? Kommer hur som bli supermys. Hanna och jag disskuterade iaf alltifrån tatueringar till corndogs. Gillar hur vi bara flyter fram över olika ämnen haha. Såhär ser en corndog ut:


Nu ska jag kolla ett avsnitt av Beverly Hills och sen sussa. Godnatt USA, godmorgon Sverige.

 


Monday 171011

Idag har vi strålande väder här i Seattle! Jag började morgonen med att lämna av barnen vid skolbussen, skypade med Camilla, joggade och duschade. Sedan har jag hållit på lite med tvätten, tumlaren, ätit lunch och tagit en promenad med kameran. Så här kommer dagens fångst.









För tillfället sitter jag ute på terassen med datorn för städerskorna är huset så ville inte störa. Men nu närmar sig klockan 3 så jag måste in och förbereda snacks och packa iordning simsaker till barnen och sedan bege mig till deras skola. Ha det kalasbra så hörs vi, ciao!

Sunday 161011

Vill börja inlägget med att gratulera finaste Josefine på 19 årsdagen! Äntligen är du en i gänget, right ;)

Dagen till ära har varit väldigt bra. Började med bagel frukost hos våra grannar för att fira en judisk högtid, hann dock bara stanna i tjugo minuter för sen bar det iväg till Zumba klassen med Hanna. Kom båda överräns om att det faktiskt var jobbigare idag, kan ha varit för att vi var så galet taggade till Vancouver sist. Men det var skrattfyllt denna gång också. När jag kom hem så tog jag en dusch, och sedan så skypade jag och min värdfamilj med mamma och pappa. Och jag säger då det (mamma jag vet att du läser detta) jag är skapligt stolt över er båda, mest mamma kanske eftersom inte pappa sa så mycket, men han var närvarande och det betyder nog så mycket! Vi pratade lite lätt om saker och ting och lade sedan på. När mamma, pappa och rickard kommer och hälsar på i April så vill jag först visa dem runt i Seattle några dagar, men sen vill jag åka till Los Angeles. Se Hollywood, Beverly Hills och alla andra oändliga turistsaker. MEN, den positiva överraskningen som följer med det är att dem, när dem är här i Seattle, kommer få bo här med mig hos min värdfamilj.  Hade annars tänkt leta efter ett närliggande hotell/vandrarhem. Men min värdpappa insisterade på att dem skulle stanna här med oss. Så himla snällt! Kommer bli så himla toppen, så mycket som jag vill visa dem så oj oj. Mamma, pappa och rickard - förbered er på 7-10 händelserika dagar :D

I alla fall, jag gjorde sedan en stor skål med havregrynsgröt, frukt/bär samt två rostade smörgåsar till det. Vid tre tiden tog jag bussen in till stan för att möta upp Hanna och sedan även Paulina för lite starbucks fika innan kvällens spökliga äventyr..



Följer man denna väg fram till ljuset därframme så kommer man till..

... Trader Joe´s



Efter en stund på Starbucks så mötte Hanna-Håkan och jag upp Hanna för att bege oss till LCC mötet, som till dagens ära bestod av en guidad spöktur nere i Public Market området. Jag, som verkligen inte tror på spöken eller liknande, tyckte verkligen detta var intressant, han berättade om en hel del mysterier och "hunted" restauranger osv. Tror nog att vi alla tyckte det var väldigt spännande.


Här har vi den berömda tuggummiväggen. Så jäkla äckligt jag vet haha. Men den är rätt häftig i alla fall!




Skräckslagna tjejor, eller?

Efter spökturen så gick vi till subway och åt en smörgås och sedan bussen hem. Hanna och lättade verkligen upp den tryckta buss stämningen med skön, svängig och svensk barnsång. Men tydligen ansåg busschauffören att det mest var alldeles för högljutt. Aja, vi hade a good time iaf, synd för de andra om dem led. Ett tv program som vi måste komma ihåg att leta upp på yotube på fredag/lördag när det blir sleepover hos Emma, är NU ÄR DET NU. Minns ni det? Med hon Kattis på SVT1, och med alla dem där hundarna. Åh, minnen! Nu ska jag hur som helst kolla ett avsnitt av Beverly Hills och sen sova gott. Imorgon är det måndag och ännu en ny vecka med helgplaner så det bara sjunger om det, superduper bäst. Peace and love så hörs vi!


The Seattle Sounders FC!

Matchen ikväll var UNBELIEVABLE! Visste att det skulle bli mycket folk, men 64000 människor samlade på samma arena, och i stort sett hela antalet var där för The Sounders. Ja ni, det är mäktigt! Speciellt för den här matchen var att målvakten, Kasey Keller, spelade sin sista match här i något gruppspel eller liknande, det var allafall stor uppmärksamhet runt honom, och låt oss säga såhär - han är grym, och bevisade det än en gång ikväll! Jisses vilka räddningar han åstadkom, var mållös. Och det bästa av allt - Sounders vann med 2-1.





Här kommer ett litet videoklipp när dem sjunger nationalsången. Inte den bästa kvalitén kanske, men för att vara med min kompaktkamera, så helt okej. Hoppas videon får er att inse lite bättre hur mäktigt det var!

 


Nu sitter jag förövrigt i sängen och ska snart släcka ner här och sussa. Har setat och kikat på applestores hemsida ang. iPad2, antingen blir den min i december eller januari. Kommer kosta ca 5000 svenska kronor för den med 32 GB samt skal och extra usbsaker. Känns väldigt värt det!



Imorgon bitti ska jag över med min värdfamilj till våra grannar som bjuder på bagels plus annat. Sen tar hanna och jag bilen iväg på Zumba klass, superroligt!! Men nu är det dags för sömn, eller ett avsnitt Beverly Hills.. Naej, kör nog på sömnen den här gången ;)   Godnatt USA, godmorgon Sverige

Saturday 151011

Nu mår jag bättre än senast jag skrev, det som är grejen när man åker iväg såhär, långt hemifrån och är borta ett bra tag. Är att uppskattning får en helt annan innebörd. När jag var hemma i Sverige så trodde jag verkligen att jag visade de jag tyckte om och saker jag gillade, uppskattning. Men saken är den att det är inte förrän man åker iväg såhär som man faktiskt inser hur mycket sakerna och personerna betyder där hemma. Man inser hur livet inte alls skulle fungera utan dem och hur mycket man trivs i deras sällskap. Djupa tankar, jag vet. Men till er därhemma, ta inte för givet att de personer ni har runtomkring er vet hur mycket dem betyder för er, säg det till dem! Jag kan säga såhär, jag är så himla glad för alla fina vänner jag har hemma, alla fina vänner jag skaffat här, min underbara släkt och familj och alla andra goa människor i min omgivning. Utan er hade jag inte varit den person jag är idag. Uppskattning mina vänner, uppskattning!

Och till er som kommenterade mitt torsdagsinlägg (camilla, cajsa, mormor och mamma), TACK!
Ni anar inte hur mycket era ord betyder.

Eftersom jag inte skrivit sedan i torsdags så tänkte jag uppdatera er lite vad som hänt sen senast. Så, häromdagen åkte Hanna och jag för att bruncha på IHOP (the international house of pancakes). Smakade bra!

Jag valde blåbärspannkaka med grädde och blåbärsylt. Den smakade great, men Hannas kanelpannkakor med grädde och kanelfyllning var godare, så den blir det nästa gång ;)



Sen igår, fredag, så var barnen lediga från skolan så vi började dagen med svenska pannkakor till frukost och sedan hade vi en heldag med Halloween pyssel. Vi gick och köpte två fina lagomstora pumpor och drog hem dem i en klassisk vagn/kärra. Sen var det dags att gröpa ur allt klet inuti och börja karva ut coola mönster. Resultaten blev riktigt bra, och jag erkänner att jag hade superskoj, kände mig verkligen som ett barn. På kvällen följde jag med min värdfamilj till en familj några hus bort på middag. Supertrevligt!!




Idag lördag så tog jag en rejäl sovmorgon till tio. Åt lite havregrynsgröt till frukost och skypade sedan med gärngänget hemifrån. När jag såg dem alla fyra sitta där och skrika när vi kopplades upp på skype, så kom tårarna. Trodde inte jag skulle börja gråta, men där ser man. Glädje till klimax! Kändes så skönt att få prata med dem, fick bland annat veta att dricksvattnet på vissa ställen i Eskilstuna blivit förorenat, att dem måste kocka det innan det går att dricka.. Åååh vad jag saknar mina brudar. Men som en av dem sa, 2 månader avklarat - 10 kvar. Inser att tiden verkligen går fort härborta. I alla fall, efter att jag lagt på så skypar jag med mamma och pappa. Tårkalas där också, men det känns ärligt så mycket bättre efter att ha fått gråtit ut lite. Så nu känner jag mig mycket bättre/starkare än vad jag gjorde i torsdags.. Efter att vi pratat klart så drog jag ut och joggade i ca en timme. Så himla fint väder ute idag, solen skiner och det är faktiskt inte så himlans kallt. Så nu sitter jag nyduschad i sängen med datorn i knät och en kurrande mage. Dags att gå upp och göra mig lite "lunch". Vid sextiden ska jag ta med barnen på fotbollsmatch, The Sounders spelar. Och vet ni vad, det sägs att det ska bli smockat på arenan, ca 60 000 åskådare ;)  Kommer bli jätteroligt, ser verkligen fram emot kvällen. Hörs mer senare, ha det toppen! puss och kram

Thursday 131011

H E M L Ä N G T A N . .

Uppdaterar senare, inte riktigt på humör nu efter en gråtfylld morgon på starbucks samt 1,5 timme på gymmet i försök till att komma på andra tankar. Nu ska jag äta ägg och SVENSK kaviar, puss


Starbucks med Hanna

Hej på er! Nu har det gått två dagar sen helgen i Vancouver, men jag måste erkänna att det mentalt känns som jag fortfarande är kvar där, men att min kropp är här i Seattle, tillbaka i vardagen. Kan inte släppa hur skoj vi hade det alltså, hoppas innerligt att alla kommer kunna åka igen den helg som vi pratat om. Kommer bli awesome! Hur som, just nu befinner jag mig med dator, kalender och telefon på starbucks och inväntar att Hanna ska komma tillbaka. Hon var tvungen att sticka hem en snabbis för kvällsmöte med sin värdfamilj. Men eftersom starbucks har öppet till kl 10 så kan jag lika gärna vänta här. Så himla mysigt här ändå så, love it! Idag var jag på min första Yoga klass, det var väldigt .. annorlunda. Men på ett positivt sätt. Bara det att eftersom min sömn fortfarande ligger lite på efterkälken så somnade jag till då och då under passet. Mest under avslappningen i slutet då man bara skulle ligga stilla med armar och ben utsträckta. Men det var skönt och jag kommer verkligen bli mycket vigare när denna kurs är slut, jisses vad jag insåg hur stel och ovig jag är ;)

Idag i Seattle så har vädret varit ruskigt, det har spöregnat till och från och blåst riktiga vindar. Imorgon när jag och Hanna x2 ska in till downtown för att bruncha på IHOP (international house of pancakes) så ska jag passa på att köpa mig en höst/vinterjacka på H&M som jag kollat på ett tag. Skinnjackan börjar nämligen bli lite för tunn.
Förresten, något som jag inte nämt här på bloggen än är ju att jag har bokat upp vad jag ska göra på min semestervecka i början av april som min värdfamilj bestämt. Jag ska till Hawaii med Paulina och Emma!! Passade oss allihopa så det ser jag väldigt mycket fram emot.  En annan grej som jag ändrat uppfattning om är köpet av en dator, en Mac, som jag pratade mycket om förut. Vinden har vänt helt enkelt och jag har väl mer eller mindre insett att jag kommer få spara arslet av mig för att kunna köpa en sån. Så istället tänker jag både smidigare och ekonomiskare och ska ta och köpa mig en iPad 2 istället. Sitter och kollar varje kväll på applestore´s hemsida, men ska vänta med att köpa en tills vi åker till Portland i januari. Känns som evigheter tills dess, men det kanske blir en sväng innan dess, vill verkligen ha en nu! Så bra att ha speciellt när man inte vill släpa på massa vikt, som när man reser eller liknande.

Nej men, avslutar detta inlägg med några fler bilder från Vancouver. Enjoy!






"Put your hands up for Vancouver!!!"

Helgen i Vancouver var den bästa helgen jag haft på väldigt väldigt länge! Jisses vad vi har haft det roligt tillsammans, och ordet roligt känns verkligen inte som att det räcker till. Vi brudar ägde och Vancouver levererade och rockade!

På fredagskvällen när vi anlände någon gång mellan halv elva och elva, så checkade vi efter MYCKET krångel med rummen och vår bokning in på vårat Hostel som låg mitt på "bargatan" (som förövrigt alltid var avstängd för all trafik på kvällarna så man kunde gå som man ville kors och tvärs över vägarna till de olika klubbarna). Incheckningen skulle gått till som så att vi skulle betalat 64 dollar vardera för 2 nätter, och få två stycken 4 bäddsrum, alltså 8 bäddar tolalt. Men istället får vi ett fyra bäddsrum och två bäddar i ett annat rum, så vi använde bara fyra bäddsrummet eftersom vi inte ville dela med några andra. Ni kan ju till att börja med tänka er hur det ser ut när 8 tjejor delar på 4 små 90 bäddar i form av våningssängar. Golvytan försvann efter cirkus några minuter i och med alla saker, packning osv. Men det var så sjukt härligt i alla fall! Förfesten var i stort sett redan i full gång eftersom vi druckit vin på bussen, så vi fixade till oss det sista och stack iväg till utbudet av barer och klubbar. En del ställen var bättre än andra, en del ställen kom vi in gratis på och fick gå före i kön i och med att underbara Paulina drog en vit lögn att vi stod på VIP listan och att vi kände den och den personen. Samt att Carro alltid puttade in - Vi är från Sverige. Och vet ni vad, det funkar oftast! Det blev en skapligt tidig fredagskväll med hemgång runt ett två tiden.

Lördagen var vi alla inställda på att ta sovmorgon huur länge vi ville, kanske till och med ända tills Hanna skulle komma vid tvåtiden. Men vad händer om inte att vi vaknar yrklara vid åtta nio tiden. haha. Yrkesskada? ;)  Vi går i alla fall ner till frukostbuffén då som överträffade mina förväntningar. Det fanns varma bagels, rostbröd i alla möjliga varianter, frukt, sylt, cream&cheese och sylt samt olika juicer. Efter en bra frukoststart på dagen så begav sig jag, Hanna-Håkan och Emma iväg en liten stros på stan. Var riktigt höstväder ute, inget regn eller så men himlen var vit/grå och det var småkyligt. Kändes som man kvicknade till lite av den friska luften iaf så det var väldigt skönt. Vi gick i några affärer och jag köpte bland annat en svart stickad mössa, perfekt till hösten. Vid tvåtiden så anlände Hanna till hostelet och då hade vi övriga tagit plats nere i entrén i dem enorma sofforna, hon välkomnades med jubel och vågen - partyligan var komplett!  Vi fixade in hennes grejer i rummet, uppdaterade henne om allt som hänt och sedan gick vi iväg och åt på en grekisk jättemysig restaurang, som faktiskt påminde lite om känslan i Mamma Mia filmen. Vi åt god mat, pratade och umgicks i någon timme där och gick sedan och köpte alkohol samt snacks innan vi begav oss tillbaka till hostelet. Där började förfesten smått med fixande, smaskande på det goda och bra musik. Kvällen drog sedan igång på riktigt och det spårade sådär skönt! Mycket snack om allt och inget, dansande i korridorerna, sång, cirkuskonster och mycket mycket mer. Länge sen jag skrattat så mycket, dessa tjejer vet verkligen hur man livar upp en underbar partystämning, finner inte ord för hur bra ni verkligen är!

Hur som helst, glada och färdigfixade så gick vi ner till nedervåningen av hostelet och drack lite drinkar. Sex on the beach, vilket påminde mig om Magaluf eftersom det var den enda drinken man drack där i stort sett. Efter ett bra tag där så begav vi oss ut på bargatan och slutade till sist upp på en superbra klubb med bra musik och skapligt härliga människor + mycket bra DJ! Det var inte jättelätt att hålla ihop 8 tjejer, så jag var tillsammans med Hanna och Paulina inne på denna klubb. Klubben stängde vid 3 så då gick jag och Palle med några till ett hotell med rum på översta våningen med utsikt över staden, magiskt är väl bara förnamnet. Drack lite champagne och hade det trevligt. Somnade till i en skön fåtölj och 2 timmar senare efter en kall promenad tillbaka till hostelet så väckte vi upp övriga brudar ur deras skönhetssömn, eller försök till iaf. Carro och jag gick ner direkt och åt frukost i 2 timmar och när klockan var omkring 10 så var hela skaran komplett efter nattliga äventyr.. ;)  Vi packade ihop alla våra saker eftersom vi skulle checka ut klockan 11. Efter att ha lämnat bagaget i säkerhetsrummet så strosade vi runt lite på stan. Satte oss på Starbucks ett bra tag och hade gossip-snack innan vi med trötta steg promenerade vidare. Efter några timmar gick vi tillbaka till hostelet och tog det lugnt i deras sköna soffa innan vi vid femtiden gick runt hörnet av gatan för att ta bussen hem till Seattle. Efter att sammanlagt fått 6 timmars sömn under fredagen/lördagen så var jag skapligt sliten, men trots det så sov jag inte speciellt mycket under bussresan. När vi kom till gränsen mellan Canada och USA så drog det ut på tiden i och med att Emma tappat bort sitt DS-2019 papper innan vi åkte i fredags, det papperet är väldigt viktigt när man ska resa ut men speciellt när man ska tillbaka in i USA igen. Men efter en dryg timme och med den sköna kommentaren - "Om jag kommer in i Canada, jag kommer knappt ut!" så åkte vi med bussen hem till våran stad igen. Jag var hemma i Queen Anne igen vid halv elva tiden ungefär. Lagade iordning lite havregrynsgröt med banan, keso och sylt, smörgåsar med cream&cheese och kalles kaviar och ett stort glas kall mjölk. Sedan tog jag en välbehövlig dusch och somnade sedan kvickt.

TACK UNDERBARA Emma, Hanna, Hanna-Håkan, Carro, Paulina, Matilda och Sandra för en toppenhelg i Vancouver! Känns verkligen som att vi kommit närmare varandra och jag är så otroligt glad och lycklig över att ha er här ♥ 
Här följer de bilder som jag lyckades fånga med min kamera under helgen, titta och njut!






























Vancouver, Canada 7-9 Oktober

Sådär ja, håller på att packa väskan för fullt till partymusik som only girl in the world. Ska åka och hämta barnen om tjugo minuter och senare bär det av mot downtown för att ta bussen till Vancouver, Canada för en partyhelg med 8 goa tjejor!  Ha en bra helg, det hoppas jag (och vet nästan säkert) att vi kommer få :D

Puss och kram, uppdaterar när jag kommer hem på söndag kväll!

Wednesday 051011

JAG KLARADE KÖRTESTET, ÄNTLIGEN HAR JAG MITT AMERIKANSKA WASHINGTON KÖRKORT!! Är så otroligt glad, och lättad och bara helt jäkla lycklig! Inge mer studier om trafikregler osv osv för min del, har redan lagt boken i skrivbordslådan så jag slipper se den. I alla fall, var sjukt nervös när jag körde iväg med min körperson i bilen. Gjorde småmissar som att jag glömde vrida ratten och hjulen in mot trottoaren när jag parkerat i nedförsbacke. Men jag fick 84% rätt, vilket innebär att jag klarade det. Oj vad glad jag kände mig då, och ÄR fortfarande :D  Fotografiet till körkortet blev som väntat inge vidare, men vad gör det - jag har ett amerikanskt körkort, yeah! Dock har jag en så länge bara en pappersbit, det riktiga körkortet kommer på posten om ca 2 veckor.

När jag kom hem så åkte jag direkt till Safeway och handlade lite, bland annat den perfekta keson som jag ätit massor hemma hos Emma. Den smakar faktiskt mycket likt arlas keso hemma i Sverige. Jag gjorde sedan lite havregrynsgröt, kollade hollywoodfruar, tvättade, diskade och åkte sedan för att hämta barnen på skolan. Åkte direkt till simningen, som dom numera kommer ha måndagar, onsdagar och fredagar. På simningen så träffade jag en brittisk au pair som bor ungefär en kvart med bil från Queen Anne. Hon var hur trevlig som helst och har tvillingar på 8 år som är i samma simlag som mina värdbarn. Vi pratade en stund och bytte sedan nummer, vi kommer garanterat träffa på varandra i simhallen ofta med tanke på att hennes värdbarn simmar varje dag.
Efter simningen så begav vi oss hemåt, jag började med maten - pasta och lite rester + makaroner and cheese till M. Till efterätt gick vi till Molly Moon och barnen fick glass. Fick smaka lite och kan väl säga att det var skapligt mycket grädde i den där glassen, alldeles för krämig för min smak. Men förstår att barnen gillar den..
När vi kom hem därifrån så spelade vi lite kort, dem lade sig sedan i soffan och kikade Sack and Codys ljuva hotelliv medans jag tog reda på all disk sen middagen. Vid halv nio kom mina värdföräldrar hem så då kilade jag iväg till solstället som ligger mitt emot gymmet. Tänkte att det skulle vara skönt (och bra för min hud ärligt talat) att få lite extra färg innan Vancouver. Men inte sjutton hade jag räknat med att betala 25 dollar för 1 session med solning!! Det är ju 175 svenska kronor. Nej då fick det vara, så mycket tänker jag knappast lägga för att få en tillfällig bränna. Det finns säkert billigare ställen i downtown, för min värdpappa nämnde att det där stället är ganska fancy, men jaa vi får la se. Det blir ingen sol innan Vancouver iaf, för fredag närmar sig med stormsteg. Är så himla taggad, fest fest fest med underbart goa tjejor!



Nu ska jag ta och fila naglarna samt ta bort gammalt nagelack. Sen ska jag ha en skön och avslappnande kväll med antingen läsning bestående av Elsas Mode eller dvd tittande alá Beverly Hills. Ha det kalasbra så hörs vi av mer imorgon, puss och kram!

Tuesday 041011

Idag har det varit en sån där braig dag! Började med en ganska lugn frukost samt lite middagsförberedelser och dans till mamma mia. På min agenda idag stod att gå till down town och hitta skor till Vancouver för inte ett allför saftigt pris. Så vid tiotiden så kilade jag iväg, med ett första stopp på banken för att uppdatera lite information eftersom jag har fått mitt Social Security Number. Det var klart på två minuter så blev inget långt bankbesök där heller, inte som hemma i Eskilstuna när man hade bankärenden direkt..  Jag tog sedan en 50 minuters promenad in till city, att hösten har anlänt är det nog ingen som har missat. Massor med löv i granna färger på en del träd samt massvis på marken. Höstkylan som ilar sådär lagom skönt och vädret som är lite ostabilt. Men det var en skön promenad. Gick till forever21 först av allt för att kolla skor där, deras priser är ju iaf överkomliga. Men allt jag hittade där var en ring, så jag begav mig vidare till Nordstroms Rack. Som ett slags outlet till vanliga Nordstroms. Där ni, där fanns det skor!! Gissar att jag spenderade ca en timme därinne. Hitta de storlekar och modeller jag sökte var inte det lättaste, så provade en hel del skor. Tillslut bestämde jag mig för ett par svarta, "virkade" kilklackar. Pris - 26 dollar! Det enda negativa var att dem klämde lite över foten, ni vet där man är som bredast. Och i och med att jag har väldigt breda fötter så har jag oftast lite klurigt att hitta speciellt klackskor, som passar. Men får jag bara använda dem lite och gå här hemma så ska dem nog sitta som en smäck och vara dansgolvsvänliga tills på fredag ;)  Innan jag tog bussen hem så sprang jag in en sväng på H&M, som självklart hade rea. Så kom därifrån med en marinblå festtop för 10 dollar, till Vancouver, så nu är jag REDO för helgen alltså! Det enda jag kommer sakna är min locktång, men jag får göra mitt bästa med att försöka locka med plattången. Vet ju att det går.

När jag kom hem så åt jag litegrann, tvättade, diskade och ringde även Seattle central college om en kurs som jag försökte anmäla mig till men det kom bara upp error meddelanden när vi försökte. Så jag ringde och hon fixade in mig så jag är med i kursen, den börjar på torsdag och är en fotokurs, "street photography". Ska bli väldigt intressant, och det ger bra med poäng också på väldigt kort tid. 5 torsdagar, 3 timmar/gång = 15 timmar! Känns toppenbra. I alla fall, vid tretiden åkte jag och hämtade barnen, åkte hem och åt snacks och sedan gick vi med M till hennes fotbollsträning och O och jag stannade kvar i parken och körde lite målvaktsträning. Han blir verkligen bättre och tuffare för varje gång, så kul att se.
När värdföräldrarna kom hem vid sextiden så stack jag ut och joggade. Helt perfekt väder ute, synd bara att jag fick "kluckmage" men jag tog mig igenom sträckan iaf på ca 7 km. Tog en varm dusch när jag kom hem, åt middag och till efterrätt var det ett självklart val att värma på en glasyrkanelbulle från IKEA. Det är ju trots allt kanelbullens-dag idag, tisdag. Kan väl erkänna att jag saknade mammas hembakta kanelbullar med sådär lagom rikligt med pärlsocker, men är man i USA så funkar det lika bra med glasyr. Kan inte klaga på storleken i alla fall, jisses, king size på allihopa. Här kommer lite bilder från dagen:







Inne i downtown så hade dem byggt upp en schen mitt på torget och där hölls det i matlagning av olika slag. TV var där och filmade också, plus att det var väldigt mycket folk där. Sen utöver det så verkar det ha varit någon demostration av nå slag idag, för t.ex. utanför Forever21 så stod det ett gäng med ett enormt plakat, säkert 4 meter lång och 2 meter högt där det stod - "Shame on you, Forever21"! Men sen gick det runt massa människor med mindre plakat, skrek och hade sig. På en del stod det något med goverment, alltså regeringen. Men jag fattade inte vad det innebar, någon av mina Seattle vänner som har en aning om det var någon speciell dag idag?


Tog tag i mitt rum idag och rensade garderoben, vek sommarkläderna i form av shorts och byxdress åt sidan samt organiserade lite.





Nu ska jag nog kila upp och fylla på min vattenflaska med renat kylskåpsvatten,
och sedan placera mig bekvämt i sängen och kolla ett avsnitt av Beverly Hills. Imorgon är det onsdag och dags för min uppkörning, ni anar inte hur mycket jag vill ha det här körkortet alltså!! Ska göra mitt allra yttersta, bara jag inte stressar upp mig och nojjar över saker som jag vet att jag innerst inne kan utantill, så ska detta nog gå kalasbra. Hörs mer imorgon, puss och kram.


IKEA, MONDAY 031011

Hej på er, redan en ny vecka och den kunde inte börjat bättre än vad den gjort idag. Körde 1 timme på crosstrainern efter att ha lämnat barnen vid skolbussen. Gick hem, duschade, åt lunch och skypade sedan i 3 timmar. Först med mamma och rickard (och atlanta), sedan med Lisa och sedan med Ellen. Så himla härligt att få prata med dem därhemifrån! Sen kom städerskorna, ett par (man och en kvinna) som är huur trevliga som helst. Jag frågade för säkerhets skull om dem hade något emot att jag var hemma under tiden dem städade huset, men det hade dem verkligen inte så jag satt nere på mitt rum ett tag innan jag vid tretiden åkte och hämtade barnen från skolan. Körde direkt till deras simträning, senare blev O upphämtad för fotbollsträning och jag följde M till hennes pianolektion två kvarter bort, mitt emot biblioteket, så nu vet jag exakt var det ligger. Just ja, måste berätta en jäklarns rolig sak, imorse när jag rotade fram min svarta väska som jag typ inte använt sen jag kom hit till Seattle så fann jag 20 dollar i innerfacket. Måste ha hamnat där när jag "spridde" ut mina pengar ifall jag skulle tappa plånboken på flyget osv, och sen glömde jag bort att jag lagt dem där. Hittade även lite svenska valörer, men det kommer jag inte ha användning av förräns i september 2012..  Men en väldigt trevlig överraskning!

På kvällen åkte jag med min värdfamilj och Hanna till IKEA. Åt middag, självklart köttbullar och potatismos samt sås och lingonsylt. Väldigt gott! Sen köpte vi lite gottgott på Swedish food market. Och vet ni vad dem redan fått hem?! JULSAKER. Det fanns glögg, pepparkakshus (själva byggsatsen), pepparkakor, juldekorationer, julgodis, julskinka, jansons frestelse. Så Hanna och jag sa det att vi måste åka till IKEA fler gånger innan jul och köpa massa sånt, ha någon slags glöggafton osv. Men det är inte allt, min värdmamma nämnde att förra året så hade det hållts en kväll på IKEA med svenskt julbord!!!! Förstår ni glädjen vi kände när vi hörde det. Kommer bli en bra jul trots allt, fina vänner och en härlig julstämning. Från Ikea idag så fick jag med mig kardemumma skorpor som jag älskar, julgodis och hör och häpna - marsipan. Ni som känner mig väl vet att jag är smått galen i marsipan, just love it! Så vad jag ska göra nu fram tills det att jag somnar är att kolla nya avsnittet av Ensam mamma söker, äta lite julgodis och smaska lite marsipan. Nå hur låter det va? :D  Godnatt USA, godmorgon Sverige.





Söndagshäng på Starbucks

Måste börja detta inlägg med en resumé från Zumba klassen imorse tillsammans med Hanna och ett 20-30 tal andra glada personer. Detta var helt klart det roligaste träningsklassen jag tagit på länge!! Herre jisses, har väl aldrig kännt att hela kroppen varit så aktiv. Verkligen hela kroppen, och inte bara det - man skrattade, hade hur kul som helst, och tillät sig själv att göra fel. Det var bara så himla roligt, och instruktören bidrog en hel del med sin glada och positiva attityd och puschade på oss allihopa. Aaha ni, har ni inte provat Zumba förut - do it! När Danza Kuduro låten kom så sneglade Hanna och jag på varandra och utbrast; V A N C O U V E R !  Haha, oj så taggade vi blev. Och hela bilresan hem fortsatte i samma fattning, med partymusik och bara sån skön glädje efter en perfekt start på en söndag. Känns ju för himla härligt att vi får poäng för att ta den här klassen, gött!

När jag kom hem från Zumba klassen så fixade jag och min värdmamma min iPhone så nu funkar den, yeeeey! Så ni därhemma, det är ingen idé att försöka nå mig på mitt svenska nummer för det simkortet ligger i säkert förvar här i skrivbordslådan ;)  Hur som helst, jag kände mig så himla uppe i varv efter Zumban så jag drog iväg på en 5 km löprunda. När jag kom hem så skypade jag med Malin i ca en timme, helt underbart! Saknar den tjejen nå enormt. Är så himla ledsen att jag missar hennes fina student i sommar. Men jag lovar dig Malin, när jag kommer hem så ska vi ha ett eget litet studentfirande. När vi lagt på så pratade jag med mamma på skype en stund och sen var jag tvungen att duscha. Åt lite lunch och fixade med kontakter i telefonen och laddade ner program från Apple store osv, så nu börjar den kännas som förut. Kärlek till den som uppfann iPhonen alltså! På eftermiddagen så hade jag det ganska slappt och skönt, spenderade lite tid vid datorn och åt sedan middag med familjen. Sen kilade jag iväg till Starbucks och mötte upp Emma på vägen. Hon skulle egentligen och träna på gymmet häruppe, men det visar sig att det var stängt så det blev starbucksmys istället. Drog den stora nitlotten och köpte en kaffe latte vanilj (jag som verkligen ogillar kaffe men som sååååå gärna vill lära mig tycka om det). Självklart kunde jag inte dricka mer än sisådär 7 klunkar, så beställde en chai latte istället och en brownie. Efter ett tag så kom även Hanna och vi satt kvar tills dem stängde. När vi satt där och pratade så frågade en tjej vid bordet bredvid vilket språk vi pratade, vilket inte är första gången någon frågar. Så vi svarade att vi var från Sverige osv, och så plötsligt reser sig mannen som sitter mittemot i sofforna och ställer sig vid oss, presenterar sig själv och förklarar att han har släktingar/bekanta i Sverige. Så vi pratade ett bra tag, så himla roligt att det kommer fram folk sådär. Han kunde förövrigt några ord på svenska så jaa, det finns fler människor som har något sammanhang med Sverige än vad man tror. När vi sedan gick hem från starbucks så bjöds det på väldigt ljuvlig Mamma mia sång alá Hanna och Emelie, fin fint!

Just ja, häromdagen köpte jag mig en festtop till Vancouver, så nu är det endast festskor som saknas innan jag är komplett för avresa.


Nu ska jag göra klart min träningslista med musik och sedan sussa gott. Imorgon är det måndag igen och ny jobbvecka. Ha det bra så hörs vi, xoxo!


Sunday 021011

Har precis lagat pannkakor till O och hans sleepover kompis, och själv ätit lite yoghurt. Om en kvart kommer Hanna hit och sen bär det av till Zumba klassen, jag är väääldigt förväntansfull! Återkommer med omdöme när vi kommit hem. Puss och kram


Lejonkungen 3

Emma och Hanna gick precis hem, vi har kikat på lejonkungen 3 och pratat barnfilmer haha. Åh vad man är uppväxt med disney filmer och Astrid Lindgren. Tänk liksom varje fredag (eller om det var lördag) då man kollade på disneydags, och när dem visade Alla vi barn i bullerbyn på SVT1 somliga kvällar. Hanna, jag och Emma bestämde att vi skulle ha film-marathon några helger framöver, en helg med Astrid Lindgren och en annan med Disney osv. Man blir så tossig, tecknat och alla slags barnfilmer är verkligen något man ALDRIG kommer att växa ifrån ;)


Nu ska jag ta och ladda hem lite ny och fräsch musik till min ipod,
och bland annat skapa mig en träningslista. Men det kanske jag får organisera imorgon. Får se hur fort tröttheten smyger sig på. Appropå imorgon så kommer söndagen börja med svenska pannkakor till frukost, sedan vid kvart i nio så kommer Hanna hit och då tar vi bilen till våran första klass - Zumba!! Är väldigt förväntansfull och jag tror det kommer bli en väldigt skrattfylld timme. Ska bli superskoj! Senare på dagen så ska jag förhoppningsvis fika med Fel (en au pair från Venezuela som bor i området, vars familj vi var och bodde hos när vi hajkade i bergen/skogen). Sen ska jag plocka fram min skriv-sida imorgon för då ska det skrivas brev till farmor och farfar samt farmor-Maja. Ska nog sätta mig på starbucks och skriva, känns mer känslofyllt då på nå vis. Nej nu ska jag sätta fart med musiken, ha det gött så hörs vi imorgon. Godnatt USA, godmorgon Sverige.

 


Saturday 011011

Hej där, nyligen hemkommen från down town där jag spenderat eftermiddagen med Emma och Hanna. Gårdagskvällen började med bio, hette något med stupid love, gissar att den kanske inte kommit ut i sverige än men jag vet inte, den var i alla fall VÄLDIGT sevärd haha. Skrattade och skämdes en del. En rolig och blandad film helt klart. Efter bion så åkte vi hem till Emma med ett stopp på QFC och inhandlade Ben&Jerrys och sedan vidare till Emma. Kollade på solsidan tills vi somnade vid två tiden, och sedan tog vi sovmorgon till elva tiden och låg och pratade en lång stund. Jättegod frukost och sedan in till down town.



Nu kommer Emma snart hit och vi ska kila iväg till gymmet. Hon är väldigt ivrig på att gymma, jag också såklart. Kommer bli awesome! Senare så kommer Hanna förhoppningsvis över (efter att ha varit på ett väldigt speciellt äventyr..) så då blir det lite gossip och sedan ska vi titta på Lejonkungen 3. En fantastisk fredagskväll och det kommer bli en lika bra lördagskväll, vad skulle jag göra utan er här tjejor, oj oj oj. Ni är underbara!


Mot downtown

Håller på att packa sleepoverväskan för snart bär det av in till downtown för lite ärenden och sen ska jag möta upp Hanna och Emma och färden fortsätter hem till Emma. Ska kika solsidan hur länge som helst inatt och sova ut imorgon bitti. Kommer bli kalasbra! Ska gå upp och koka mig lite makaroner nu och sen kila iväg till bussen. Blåser ganska mycket ute så det är ingen direkt värme, skinnjackan blir ett självklart val. Kanske även bootsen, eller mina toms skor.

Ha det bäst så hörs vi, puss!