Bravissimo!

Jag vill bara skrika av glädje, yeeey! (nej jag har inte vunnit en miljon) - Jag har äntligen skrivit klart den där uppgiften och lämnat in! Gudars så skönt det känns nu, nog för att jag inte räknar med att få mer än G eller högst VG, men det spelar faktiskt ingen roll. Känner mig så otroligt trött på skoluppgifter nu så nääe, klappar mig själv on the shoulder för att denna skickades in i tid!

Drog ju ut och sprang Odlaren runt efter skolan idag, med hjälp av bra musik i öronen så klarade jag rundan på 54 minuter. Är nöjd med det. Men de sista kilometrarna började det bränna som eld på fötterna (hålfoten). Började undra om jag kanske knytit skorna för hårt, men väl tillbaka på gympozz så såg jag vad som verkligen skett. Jag har fått blåsor. Det var som en röd öm linje som sträckte sig över hela hålfoten, antagligen från någon innersöm från skon. Aj aj. Får se hur det kommer gå imorgon när träningsskorna ska på och Attack ska köras, tackar den som uppfann plåster. Nej nog om det, nu ska jag nog kila upp och läsa lite ur Eclipse och sen sova. Vi hörs mer imorgon med lite roliga updates, ledighet underbara ledighet!  Godnatt


In English

Hej på er. Sitter på Engelska C lektion och försöker komma på vad för ämne jag vill skriva om. Vi har nyss fått en ny uppgift som sträcker sig fyra veckor frammåt som handlar om miljö, konsumtion och återvinning. Får se till att komma på vad jag vill skriva om till nästa vecka för nu slutar vi snart. För min del så bär det då av till gympozz för att byta om till löparkläderna och sedan dra ut Odlaren runt! Jag har längtat under hela sportlovet så nu jäklar. Imorse innan vi började så hann jag förresten gå en sväng på stan, köpte de där svarta högmidjade jeansen som jag provat ut och sen även den där hårprodukten hos min frisör som jag ska pröva redan idag efter löpningen.

Hörs mer ikväll, ciao!


LÄSLUS

Sådär, nu har jag både kollat solsidan och påökat min uppgift med några rader. Imorgon ska jag se till att skriva klart den och skicka in!  Imorgon är det som vanligt sovmorgon, börjar inte engelska lektionen förrän 11.40, otroligt skönt! Men jag tänkte ta bussen in till city vid tio snåret för att köpa ett par jeans jag kollat ut och sen en hårprodukt hos min frisör som tydligen ska göra susen för lite frizzit hår, hon rekommenderade den så ska ta och pröva och hålla tummarna för att den funkar för mitt hår.
Men hur som, nu ska jag kila upp och läsa ur Eclipse tills jag somnar. Natti natt!


SOLSIDAN

Nu har jag skrivit på den här dumma uppgiften i x antal timmar. Men sen har jag kommit en bra bit längre än vad jag hade innan också så det har varit värt det slit jag lagt ned. Men nu är det ett break för att titta på Solsidan. Därefter ska jag skriva lite till och sen sluta för ikväll. Jag kommer hinna skriva klart den här imorgon kväll och lämna in, och på så vis få vara ledig på tisdag - LOVELY!

By the way: Mitt preliminära avresedatum för USA är den 29:e augusti!


NEW IN

Är nu hemkommen från en härlig tripp till Lager 157 med Lisa. Shoppade en del och avslutade sedan med en matfika i caféet vid utgången innan vi åkte hemmåt. Jag är helnöjd med mina inköp, äntligen lite nytt i garderoben, för oj vad jag väntat!



Nu ska jag betala lite räkningar så som mobilen och H&M faktura. Sen ska jag ta och göra mig en smothie och sen, usch, så ska jag ta tag i den där roliga skoluppgiften som råflinar åt mig varje gång jag loggar in på datorn.. Måste verkligen se till att bli klar med den, kanske inte helt klar idag, men så gott som så jag kan skicka in den imorgon kväll! Hörs senare


Lager 157

God morgon kära läsare! Klockan är bara kvar över nio och jag har redan hunnit duscha, raka benen och äta frukost. Klockan tio ska jag hämta upp Lisa och så tar vi en sväng till Lager 157! Har äntligen hittat tröjan som jag så länge letat efter, och till ett fasligt bra pris! Hoppas bara att det finns storlekar kvar när vi når fram. Lägger upp bild sen så ni får se.  Men nu ska jag upp och göra mig iordning, hörs senare!


Update from the car..

Hej hej. Nu sitter jag i bilen påväg hem från Tandådalen, detta är mitt första mobil inlägg, Yey. Ställde klockan på 8.00 imorse, gick ut med Atlanta, åt frukost och stack sedan iväg på längdskidorna! Vädret var väldigt dimmigt och glidet i skidorna var inte det bästa men jag tog mig igenom 4 km spåret iaf. Alltid någe. Tog en snabb dusch när jag kom hem och hjälpte de andra med det sista som skulle packas in i bilen. Om ungefär en och en halv timme ska vi stanna för en kort "kaffe" paus, och sedan lunch på ett ställa i Ludvika. Jag erbjöd mig att stanna kvar med hunden i bilen dock, kände inte att jag var sugen på det som bjuds där (pizza, kebabbb etc..) så jag gjorde mig en egen liten matsäck bestående av keso, blåbärsyoghurt, flingor, proviva mango och sen lite mörk choklad att smaska på ;) Men nu ska jag försöka mig på att sova en stund. Vi hörs mer ikväll! Take care.

Good night!

Har precis sett Skavlan på kanal 1 (som tillsammans med kanal 2 är de enda kanalerna som vi får in här i stugan). Familjen sitter och kikar på någon film som började nyligen men jag tror jag skippar den och tar plats i min överslaf för att läsa lite Eclipse tills jag somnar. Det har disskuterats lite idag om att vädret avgör om vi åker hem imorgon (lördag) eller på söndag. Det lutar väl mest åt att vi far hemmåt imorgon, vilket jag faktiskt håller tummarna för, det är så mycket skönare att ha en dag hemma innan skolan börjar än att komma hem, packa upp snabbt som satan och sen är det skola.. Nej, håller på hemgång imorgon. Dock så ska jag ställa klockan och se till att jag kommer ut på en sista sväng på längdskidorna! Antar att vi ändå inte kommer åka förrän vid lunchtid, så jag borde hinna ut en sväng och sedan duscha och packa mitt pick/pack. Kommer sakna mina turer på längdskidor, det har varit både utmanande och roligt. Men det ska ändå bli skönt att komma hem, få återgå till vardagen.

Hur som, får väl se om jag hinner uppdatera något imorgon förmiddag beroende på om vi åker hem imorgon eller i övermorgon. Men en kvällsupdate blir det iaf. Nu väntar tänderna på att bli borstade och sen ska jag bädda upp med kuddar så gott det går för att inta position läsa-eclipse-tills-jag-somnar. Ta hand om er, natti natt!


MONKI WORLD


Kvällstankar..

Att skriva en skoluppgift när det lockar mer att läsa Eclipse, ja det säger sig självt att det inte gick så bra med skrivandet. he he. Hur som, nu är det inte direkt lätt att finna någon skriv-ro med tanke på att teven står på högsta volym och allrummet är det enda rummet som har stol och bord. Så ja, jag får väl skriva imorgon, söndag och på måndag för att hinna klart. För hinna klart till måndag det ska jag!  Jag sitter och kikar igenom lite bilder från London, som alltid när jag inte har så mycket annat för mig. Bara längtar tillbaka och drömmer mig bort om att en gång i tiden faktiskt kanske flytta dit och skaffa jobb på något mysigt litet café eller nå. Men en sak i taget, nu är det USA och Au pair drömmen som står högst på min lista, sen Thailand och sen back to London. Men innan dess är det mycket som står på listan över saker att se fram emot, jag snackar om student-kryssningen, STUDENTEN och Magaluf-resan med tjejerna. Jorå, nog allt har jag planer för de närmaste åren. Men det är jag glad över, att ha mål i livet mår man bra av. Men att leva i nuet är minst lika viktigt. En blandning av de bägge är nog det absolut bästa, lagom är bäst (sådär typiskt svenskt..)  ;)


Dag 6, ruskig dimma!

Hej på er! Sitter inne i stugan i värmen från elementet bredvid mig, otroligt skönt. Utanför är det så dimmigt så jag vet inte vad. Vi som brukar se skidbacken från terassen ser nu inte ett skvatt, det är verkligen en tjock dimma som täcker omgivningen. Rickard och jag var till backen och åkte lite slalom imorse, i sisådär två/tre timmar, och när vi satt där i stolsliften så såg vi inte mer än två stolar framför oss. Och väl i backen så ploppade det fram skidåkare och snowboard åkare lite var stans, det gällde verkligen att se upp i backen med andra ord. Efter sista åket så åkte vi ner till hyddorna och fick lite varm blåbärssoppa och sedan kom pappa, mamma och farmor och hämtade oss med bilen och sedan vidare mot ICA affären en bit bort.

Planer för eftermiddagen blir nog att hålla sig inomhus iaf, har nyss duschat så det blir inge mera skidåkning iaf, varken slalom eller på längden. Men något som jag verkligen måste ta tag i nu är skoluppgiften om fetma bland barn i Sverige jämfört med USA. Ser jag till att bli klar med den och lämnar in uppgiften på måndag så är jag helt ledig på tisdag! Ooh så skönt det vore. By the way: Igår klickade jag hem koftan, väskan, bikinitrosorna och mjukisbyxorna från H&M. Hoppas grejerna uppfyller mina förväntningar, can´t wait!


Wanties




Mail from Cultural Care US Matching Team

This is really happening!! Mitt hjärta hoppade tjugoelva extra slag när jag för en stund sen kollade mailen och såg att jag fått mail från CC i USA. Jag har blivit antagen till programmet, happyface! Det stod massvis med information om lite allt möjligt och att jag ska logga in på mitt "account" och bilda mig en liten profil för värdfamiljerna. Så nu sitter jag och letar efter en bra profilbild som jag ska lägga upp, undrar om jag kan ta samma som jag använde till min ansökan? Det rekommenderas ju att man har en bild med barn och där man ler, så det blir nog den :)  En annan sak som jag har funderat väldigt mycket över den senaste tiden är om jag ska göra en kort video om mig själv etc. riktat till värdfamiljerna eller om jag inte ska. Egentligen så ser jag inga nackdelar med att göra en, det enda är väl att det kommer kännas kontigt att sitta och prata engelska in i en kamera. Men fördelarna är ju att värdfamiljerna får en bättre syn på mig som person, jag tror att ens personlighet kommer fram lättare än om man bara skriver ett brev.. Men sen är det det där med att fixa ordning videon så den blir lite intressant, menar med ljud och bilder etc. Det är verkligen inte ett område där jag brilljerar, så där behöver jag stor hjälp när det väl kommer till sak. Men hur som så kan jag inte göra någon video här uppe i en stuga i fjällen, utan det är något jag får ta tag i direkt när jag kommer hem isåfall. Tankarna snurrar fram och tillbaka.

Men ärligt nu, tänk om jag får en match bara om någon dag?! Har läst om de personer som fått en match bara dagarna efter de blivit antagna, men också om de som väntat i flera veckor (kanske månader..). Det visar sig helt enkelt, från och med idag gäller det att vara beredd på allt. För vem vet, nästa gång jag loggar in på min mail kanske där finns ett brev från en familj i Amerika..  ♥


Dag 4 & 5 (onsdag och torsdag)

Hej hej. Gårdagen bjöd på ganska skapligt väder men det var fortfarande för kallt för att åka slalom hela dagen. Bror och jag åkte någon timme och sedan begav vi oss alla hemåt och grillade korv på terassen utanför. Efter korv-lunchen så snörade jag, bror, pappa och farfar på oss längdskidor och begav oss iväg för en timmes åkning i spåret en bra bit ifrån vår stuga. Vädret höll i sig under dagen och vi fick uppehåll och lite sol under vår färd på längden. Så himla fint att åka i dessa förhållanden, när allt är övertäckt av glimrande snö.



Idag (torsdag) så var jag ute med hunden en kort promenad imorse och kände redan då hur kallt det var ute. Det blåste nå grymt och solen hittade inte fram bakom alla tjocka gråa moln. När jag kom in så åt vi en lång frukost och bestämde oss sedan för att inte åka slalom idag med tanke på kylan (16 minusgrader och sen blåste det storm + snö). Pappa och jag drog istället ut på längdskidor i ett 5 km spår. I början hade vi en jäkla motvind och fick all snö rakt i ansiktet, men när vi vände efter 2,5 så vände även vinden och vi fick medvind nästan hela vägen tillbaka. Väl tillbaka så bjöds det på varm blåbärssoppa utanför "hyddorna". Det var verkligen vad vi behövde efter denna åktur. Jag hade även med mig lite mörk choklad (70% med krossade hallon) som jag åt en bit av innan vi lade skidorna på ryggen och promenerade hem till stugan.

En varm dusch med hårinpackning var precis vad jag behövde när vi kom hem. Nu är mjukisoverallen på och jag sitter i allrummet och smågluttar på längdskidåkningen som visas på TV. Något som jag måste ta tag i snart är skoluppgiften som ska vara klar kommande vecka.. Suck! Orkar verkligen inte lägga ner energi på den uppgiften nu. Vill bara känna av ledigheten och liksom ladda batterierna. Men det är väl så att när jag väl kommer igång med skrivandet så flyter det på. Dock så känner jag inte för att ta tag i den nu den närmaste timmen, det får bli senare. Ciao!


Svar på läsarfråga

Fick en kommentar häromdagen angående vart jag köpt mitt röd-mönstrade pannband. Det är köpt på Intersport förra året, av märke Fun Wear. Rekommenderar det verkligen för det har en bra passform och sitter där det sitter, samt att det är kompakt vilket gör att det håller värmen.


En minnesvärd dag



Skulle föra över lite bilder från pappa och mammas digitalkamera från gårdagen och titta vad jag hittade för bild då? Från den dagen när jag tog körkort. En solig dag den 3:e september -10. Shit vad den dagen var full av lycka, kommer aldrig glömma hur glad jag var när jag ringde till pappa och sen mamma och berättade den glada nyheten. Eller när jag åkte hem till M&M och överraskade dom. Att ta körkort är verkligen en milstolpe i livet, känns så otroligt skönt och befriande att bara kunna ta bilen till träningen, till affären, till kompisar etc etc. Ja, den dagen kommer jag aldrig glömma!


Dag 3, första vurpan med skidorna

Halloj! Vädergudarna höll vad de lovade för idag har solen strålat över fjällen och stugan! Underbart väder har det varit. Rickard och jag åkte några timmar på förmiddagen, prövade på "Svansen" (en svart backe som förra året blev en favorit) och den svek oss inte det här året heller. Jag införskaffade mig även en sån där fusk-olle som jag nämnde i tidigare inlägg. Köpte en i fleece (stavning?) som verkligen höll värmen och gjorde så att jag inte frös om varken halsen eller hakan och kinderna. Men från de positiva till det negativa, eller negativa är väl inte rätt ord, mer klantigt kanske.. Jag gjorde min första vurpa idag. Nästintill stillaståendes. Påväg av liften! Skäääämmigt. Känns ju som att det är mer okej om man ramlar i backen när man åker jättefort och faller pga lössnö etc. Men att ramla när man nästan står still och när man är påväg av ankarliften, det är tamejfan inte roligt. Man vet inte om man ska skratta lite för sig själv eller om man ska resa på sig fort som attans och skida iväg. Hur som, jag gav ifrån mig lite fnitter och reste mig sedan och åkte iväg. 
Dagens lunch bestod av grillade pannbiffar från gårdagens middag, och lite korv med bröd samt blåbärssoppa. Blåbärssoppan har blivit en storfavorit, jag bara älskar det!  Efter lunchen så packade vi ihop vårt pick och pack och gick tillbaka till stugan. Jag värmde mig i en kvart ungefär och bytte sedan om till andra kläder för att dra ut på längdskidor en sväng. Solen strålade och musiken satt fint i öronen. Dock så var vallningen på skidorna inte den bästa, suck. Fick väldigt mycket bakåtglid vilket gjorde mig frustrerad över att det inte gick så fort frammåt som jag ville. Ett tag där när jag möttes av en brant uppförsbacke så ville jag bara slänga upp skidorna i någon gran och hoppa på nästa förbikörande skooter.. Dock så kom det ingen skooter på länge så jag bet ihop och tog mig tillbaka dit jag startade på 40 minuter. 
 

                                     
Nu har jag nyligen duschat och haft hårinpackning i håret, superfresh. Mamma och pappa kom nyss hem från affären och varit snälla och köpt naturell keso och proviva mango till mig. Keson med en sked hallonsylt samt Start blir kvällens mellanmål/snacks. Men nu ska jag nog hänga in mina fuktiga kläder från dagen i bastun så dom hinner torka till imorgon. Take care!
 


Dag 2, första skidåkningen!

Hej i stugan. Idag har vi haft sisådär 8 minusgrader igenom hela dagen, vilket har kännts som en lagom temperatur. Förövrigt så har det snöat lite lätt och varit lite disigt, men vi har i alla fall sluppit blåsten. Dock så har inte solen visat sig på hela dagen, men enligt väderprognosen från klart.se  så ska det bli ändring till imorgon; sol och lite moln. Kändes väldigt härligt att ställa sig på skidorna och staka sig iväg mot ankarliften. Pappa, jag och rickard fyllde en utmärkt trio som skidadade blåa samt svarta backar utan problemas. Vid tolvtiden var det dags för korvgrillning så då tog vi ett litet break innan vi tog oss upp och åkte med släpliften uppe på fjället mot backarna lite längre bort. Att åka sittlift har blivit min passion, oj så mycket skönare det är än att stå med ett jäkla ankare mellan benen. Det enda negativa med dagen var att jag, trots det ganska milda vädret, förfrös min näsa. Det började med att jag frös jätte mycket, sen kändes den helt stum, sen tappade jag känseln och frågade rickard om den såg konstig ut: då var den tydligen vit.. Och att ens näsa är vit är inget gott tecken. Även fast jag hade min stora beiga halsduk runtlindad så lyckades det ändå bildas is och frost på insidan, så imorgon måste jag införskaffa någon slags fusk-olle, eftersom jag glömde röda hemma :(  För då kan jag ha den och dra upp långt över näsan och sen min feta halsduk på det, det blir gallant!



Två bilder från dagen. Sitter i min överslaf av våningssängen i mitt och rickards rum för tillfället. Maten har precis smälts ner i magen och håret är nytvättat och luktar gott. Nu ska jag gå till allrummet och vara lite social med de övriga. Spela lite kort kanske eller dra igång en runda UNO. Ta hand om er så hörs vi mer imorgon.


Dag 1, ankomst till Tandådalen

Hej och hå, hoppas ni alla har det bra och att det inte är alltför kallt hemma i Etuna. Här har solen strålat ända sen vi kom vid tvåtiden, helt underbart! Det var sol under hela bilfärden också, fullträff med väder helt klart. Hoppas verkligen att vädret håller i sig imorgon så man kan få liite färg i ansiktet kanske, fräknar i alla fall  ;) 



Morgonen började med att jag gick upp vid halv sju ungefär, packade ner det sista i väskan (som förövrigt blev proppfull) och sen gjorde jag iordning mina smörgåsar för dagen. Grovt bröd med ost, "köttskinka", röd paprika och bladsallad. Till det drack jag varm nyponsoppa. Smakade väldigt bra!  Det var minst sagt kallt imorse när vi startade, men när vi kom till första fika-stoppet (fagersta) så var det omkring 25 minusgrader. Skönt att det ändrade sig när vi nådde stugan, för här uppe var det bara ca 8 minus.




Solen låg precis på terassen utanför så det var perfekt att bara dra ut en stol dit och sitta med lite musik och en kopp varm choklad. Det kallar jag för avkoppling på hög nivå!


Precis bakom trätopparna där så kan ni skymta backarna där vi kommer åka imorgon. Nej jag klagar inte på avståndet till backen hehe. Finns det snö på marken, vilket det finns nu, så brukar rickard och jag knäppa på skidorna och göra oss startklara och åka skidor direkt från stugan ner till backen. Men imorgon så måste vi fixa med liftkort och sånt först så då blir det till att promenera. Håller tummarna för att vädret är detsamma som idag.


Packningen är i full gång

Hej svejs! Träningen gick bra vilket resulterar i att jag nu känner av en grym träningsverk som jag vet kommer kännas mer imorgon. Men det är det lätt värt. När jag kom hem så duschade jag och skrev till lite saker på pack-listan, sen för ett tag sen så käkade jag en god kycklingsallad. Nu har jag precis letat fram min mössa och mina skidglasögon som ska packas ner i den ännu tomma väskan. Men det blir det snart ändring på, ska ta tag i packningen nu och sen kanske hinna glutta lite på Melodifestivalen.  Äpplena med kanel som jag gjorde under dagen blev förresten smått misslyckade haha. Trodde att ugnen skulle stå på 150 grader, så jag ställde den på det och tog hunden och gick ut i skogen. När vi gått ett tag så blev jag lite osäker på om det verkligen var 150 grader, så jag smsade camilla som har gjort äpplen i ugn tidigare (och lyckats!). Nej 60-70 grader ska ugnen stå på visade det sig. Bra jobbat Emelie! Fanns inte så mycket att göra då förutom att gå klart skogsrundan och sen när jag kom hem vrida ner värmen till 60. När jag tog ut dom några timmar senare så hade dom krympt jättemycket och var ganska hårda. Men lyckligtvis så var smaken ungefär densamma, så helt misslyckat blev det inte. Nu ligger dom i en liten matlåda som jag ska ha i bilen imorgon, något att gnaga på iaf!


Not the largest one, but still..



NEEEJ kolla vad jag upptäckte nyss? Jag har fått en blåsa på insidan av hålfoten.. Kan helt klart vara den jag kände av i slutete av löprundan igår, tyckte väl att det ömmade lite som det inte brukar göra. Här har vi svaret. Måste gå ner och spräcka hål på den meddetsamma så jag inte får känningar av den på attacken. Låter som jag har fått värsta bamse-blåsan nu men, jag lovar, det är inte behagligt att träna med en blåsa på foten! Fastän att den är liten så är det fortfarande en blåsa. Hur som, sen ska jag packa iordning träningskläderna och bege mig in mot gympozz. Har hunnit börja skriva min packlista i alla fall, jag är en sån där som gillar att skriva listor på saker som ska med. Packlistor är min specialitet, hur knasigt det än låter.  För hur trist är det inte om man glömmer någe jätte viktigt, ingen höjdare right. Aja, jag har en tendens att få med allt jag behöver så det känns bra  ;)

Take care, talk to you later!


Apples with cinnamon

Hej på er! Jag kom nyligen hem från en liten skogspromenad med hunden, helt underbart väder ute! Solen skiner och det är aningen varmare än igår, det gillas. Imorgon åker vi som sagt till fjällen (tandådalen för att vara specifik) så idag kommer jag att packa, förbereda mitt "snacks" att ha med mig och även åka in och träna attacken kl 15-16. Mitt "snacks" består av äpplen och kanel som är torkat i ugnen. Väldigt enkelt att göra, väldigt gott och lätt att ha med sig i en liten burk bara och smaska på under den långa bilfärden.


             


Nu ska jag...

... sminka och klä på mig kläder för snart bär det av in till 1st class för en fika med Lisa. Det är så denna fredagskväll kommer spenderas, med bästa vän och med gott fika på bästa fiket i stan. Förresten, jag har nog inte nämt det men vi åker till fjällen på söndag och inte imorgon. Så morgondagen kommer bestå av body attack, packning, åka och handla och sedan får vi se vad som mer hinns med.

Hur som, nu får ni ha en trevlig fredagskväll. Puss och kram!


Don´t hide yourself in regret



Vad mer kan man säga, Lady Gaga does it again! Texten är så otroligt inprickad, love it!


Äntligen fredag & sportlov!

Hej på er! Nu är jag hemkommen från skolan efter att ha skrivit ekonomi prov som faktiskt gick helt okej. Skrev på alla frågor förutom en som verkade alldeles för krånglig för min smak. Hur som så blev det ingen löprunda efter skolan (Odlaren som vi brukar springa camilla och jag). Så jag drar ut nu och springer istället, i hemtrakterna dock men det funkar väl ungefär lika bra. Har en runda som tar mig ungefär 40/50 minuter, lagom en dag som denna. Medan jag låter min iphone ladda lite så jag ska kunna lyssna på musik under löpningen så ska jag börja byta om till löparkläder. Vantar, pannband och långkalsonger är ett måste i den här kylan. Hörs när jag kommer tillbaka!




Ekonomi papper, varm choklad och tre pepparkakor

Nu är jag redo för att lära in ytterligare lite ekonomi till provet imorgon. Det är sjukt egentligen hur påfrestande jag tycker det numera är att plugga till ett prov. Det är som om jag helt glömt bort hur man gör just för att det var så länge sen. Har inte haft prov att plugga till sedan jag läste Matte B i tvåan.. Men det är väl bara att återigen ta sig i kragen och se till att få det här gjort, men jag har inga som helst förhoppningar på att få högre betyg än G imorgon. I just want to get this over with!  Jag lär ju sitta uppe i alla fall en timme till, dels för att mitt hår måste hinna torka (jag fönar sällan håret utan låter det självtorka) men även för att jag måste vänta tills min omgång med tvätt (träningskläder) är klar för att hängas på tork. Men ni får ha en trevlig kväll/sömn, hörs mer imorgon. Ciao!


Den glada Au pair nyheten!

Hey there! Nu är jag hemma från ett grymt attackpass. Galet vad det kändes i kroppen, sådär så man verkligen känner att man ger allt man har. Underbart. Hur som, nu sitter jag nyduschad i sängen med datorn framför mig och Melissa Horn sprudlandes ur högtalarna. Men för att komma till den glada nyheten som jag nämnde - idag skickade jag in min au pair ansökan, på riktigt! Alltså jag menar, jag vet att barntimmarna räcker till, jag har lagt in en bild på min tatoo och jag har även ändrat datum för när jag vill åka. Så allt som jag skulle fixa till sedan jag skickade in den sist är klart. Så nu, nu väntar jag på att CC ska granska min ansökan och sedan får jag förhoppningsvis ett mail inom några dagar där det står - du är antagen till programmet!

Problemet, för er som vill veta, med de 70 barntimmarna som jag sist fick höra att jag saknade, berodde på ett stort missförstånd mellan min praktikplats (dagiset) och tjejen som ringde från CC. Min handledare berättade för mig idag när jag var där att när dom ringde från CC så befann hon sig ute på gården med alla barnen och hade inte tillgång till sin kalender. CC-tjejen frågade hur många timmar jag har lyckats få ihop från dagiset och det var när min handledare började förklara att jag varit där i 4 veckor, 8 timmar om dagen som missförståndet skedde. Vet inte riktigt hur det gick till, men tjejen från CC uppfattade att jag endast varit på dagiset 80 timmar (kan ha och göra med det där 8 timmar om dagen..)  Men hur som, nu när jag ringde dit i eftermiddags så var allting löst och jag hade totalt 250 barntimmar! Jag må säga att jag är stolt över mig själv, för jag har verkligen slitit för dessa timmar. Men då vet ni hur det ligger till i alla fall.




Happy happy happy

Tjenamors! Idag har jag haft praktik på dagiset, busat med goa ungar hela dagen och även varit ute i snön och lekt och lapat lite middagssol. Hur som, jag måste upp och byta om till träningskläder och sen tar jag bilen in till stan för att ge gärnet på Body attack passet mellan halv åtta till halv nio. Sen ska jag raka vägen hem och råplugga till ekonomi provet imorgon.  Sen ska jag uppdatera er om glada nyheter ikväll också, så kika in vid nio/tio tiden!  :D   t a k e   c a r e


I´ve made up my mind

Onsdag morgon och jag tror att sömnen gjorde sitt för idag känner jag "klart jag ska följa med till fjällen!" Vi har ju redan varit iväg och hyrt skidor, och jag längtar på något jätteknasigt sätt efter att få känna vinden och kylan bita i kinderna när man åker ner för de branta backarna. Det var ju lite oklart när vi skulle åka till stugan, lördag eller söndag alltså. Igår ringde pappa till han som hyr ut stugan och då kunde vi komma på söndag, vilket känns bäst faktiskt. Då hinner jag köra attacken och packa på lördagen. Kalasbra!

Nu har jag nyss ätit frukost och ska bege mig upp och packa väskan för dagen. Blir skola mellan 8.40-12.20 ca och sedan jobb på Stadium mellan 13-19. Blir en lång dag med andra ord  :)  Hörs mer ikväll, ciao!


Beslutsångest in i det sista

Idag har jag funderat mycket på om jag verkligen ska följa med till fjällen under hela sportlovet eller inte. Fördelar och "nackdelar" väger ungefär jämt, men den största anledningen till att jag vill stanna hemma är för att jag vill hinna umgås med vännerna. Känner att jag inte alls hinner träffa några under vardagarna, pga skolan och träningar med mera. Det är alldeles för många som jag inte sett på evigheter, och så vill jag inte ha det!
Fördelen med att åka upp till fjällen är att jag får åka skidor (vilket jag verkligen gillar!) samt att jag får träffa farmor och farfar vilket jag inte gjort sedan julafton.. Nackdelen med att följa med är att det ibland är alldeles för mycket dötid då man bara väntar på att klockanska bli så pass mycket att man kan gå och sova. Medan andra kvällar kan bestå av sällskapsspel såsom UNO och annat skoj. Men jag vet inte, är riktigt kluven på hur jag ska göra. Får fundera under natten och hoppas på att morgondagen resulterar i ett beslut.

Men innan jag går och lägger mig så ska jag läsa igenom papperna till ekonomi provet. Ta hand om er så hörs vi imorgon, ciao! ♥


What´s done is done

Var ju hos frisören klockan 16 som jag nämnde tidigare. Jag var beredd på att hon skulle klippa av en bit på längden i och med att det är slitet och frissigt. Men det är ändå svårt att ta liksom. Hur som helst så var det vad hon gjorde, dock så blev det bara typ en/två centimeter, men det känns snarare som en dec. Men nu är håret iaf fräscht och det slitna är bortklippt, så nu gäller det att spara spara spara till juni (studenten). Har ju x antal månader på mig så det ska nog gå finnemang. Bestämde att jag skulle komma in om någon månad och toppa luggen lite eftersom det var där som det var mest slitet.

Påtal om studenten, undrar när vi från JB får våra studentmössor.. De flesta andra har ju redan fått hem sina, men i och för sig så beställde vi mycket senare än vad dom gjorde, så det är väl logiskt att våra kommer senare. Men hur mycket senare? Jag vill ha min nu nu nu!


Zuuuuumba!

Hej där. Idag hade vi en kort dag i skolan, åkte in och gick direkt till Fortet där vi åt frukost (hela skolan). Sen tillbaka till klassrummet där vi kikade på en dokumentär om en normal man (30 års åldern kanske), helt normalt BMI och var frisk överlag. Han skulle pröva att endast äta mål från Mc Donalds i hela 30 dagar! Han var tvungen att bara äta därifrån, till och med vattnet var tvunget att komma från Donken. Riktigt äckligt! Man såg verkligen hur han bara mådde sämre och sämre för varje dag, läkarna (som han hade kontakt med under de 30 dagarna) rådde honom till att sluta pga av att levern tog en väldig skada samt andra inre organ. Hemskt verkligen. Men han stod ut till dag 30 och då hade han gått upp sammanlagt 10 kg!  Det mina damer och herrar, är vad snabbmat kan göra mot en om man inte motionerar och äter nyttigt i grunden.
Efter dokumentären så begav sig vissa av oss till Gympozz för att köra ett pass Zumba. Jag har aldrig prövat det förut så det var trixigt och svårt att lära sig alla steg och rörelser. Men roligt var det iaf.

Nu sitter jag hemma i fåtöljen och har nyss ätit makaroner och köttfärsås. Ska gå upp och packa väskan med träningskläder och sen ta bussen in till stan. Har en klipptid kl 16 och sen ska jag träna Attack och Pump mellan 18.30-20.30. Så emellan klippningen och träningen får jag fördriva tiden i affärerna. Hörs mer ikväll, ciao!


Vilka problem finns med BNP som ett mått på välstånd?...

                                   

Känner mig lagom duktig som faktiskt sitter och pluggar på Ekonomin. Har kommit underfund med att jag lär mig mer när jag skriver frågorna och svaren, istället för att bara sitta och läsa. Så det är vad jag gör nu, skriver av frågor och svar från datorn till papper. Sen lär jag väl läsa igenom det häftet som vi fått, för att kunna få en någotsånär bredare uppfattning om själva området ekonomi. Back to work, ciao!

By the way: Är det någon som vet vilka problem som finns med BNP som ett mått på välstånd?


H&M, the clothes you just want to keep wearing!

Hej på er. Engelska lektionen blev precis som jag förutsett, fylld med skratt och roligheter. Vi lekte lekar nästintill hela lektionen (på engelska förstås) så tiden gick väldigt fort. När vi slutat vid halv fyra tiden så packade jag ihop mitt pick och pack och begav mig en sväng ner till H&M. Och jag säger då det, det är verkligen omöjligt att gå in där utan att hitta något som faller en i smaken. Jag hittade massor bara på tjugo minuter! Underkläder, vårjacka, volangtoppar, övriga festtoppar, svart kavaj, mjukisbyxor etc etc you name it! Dock så fanns inte jackan i min storlek, har även letat på deras hemsida men utan framgång. Blir att kika ute på tuna senare i veckan, för den här jackan vill jag verkligen ha. Ska göra allt som står i min makt för att få tag på denna jacka i storlek fyranoll.


På sista bilden är den svarta kavajen som jag provade och föll för. Gillade att den var lite kortare i modellen.

Men nu är det paus med att blogga, kolla kläder på H&M samt annat skoj som finns. Nu är det dags att råplugga till ekonomi provet som vi har på fredag. Yey, jag jublar verkligen! Är inte det minsta intresserad vilket gör att jag tappar intresset redan innan jag äns öppnat word dokumentet där all fakta står. Usch. Men det är bara att ta sig i kragen och nöta in detta en stund, tror det blir lättare om jag skriver ut det och läser från pappret istället för datorn. Dock så har jag en fråga kvar att besvara sen är det bara att läsa läsa läsa.  T a k e   c a r e


Valentines day ♥

Godmorgon kära läsare! Hade hoppats på mildare väder idag men icke sa nicke, vädergudarna var inte riktigt på min sida idag. 20 miusgrader visade termometern imorse, fick även sms av Camilla hur vi skulle göra med löparrundan som vi gör varje måndag efter skola. Kom fram till att vi ställer in dagens Odlare runda och hoppas på att det är lite varmare imorgon så vi kan dra ut direkt efter idrottslektionen (ska dansa Zumba på gympozz). Annars så är allt som det ska, hade en väldigt trevlig kväll i lördags både innan hemma hos Johannas kille och ute på Nybron. Var väl hemma runt tvåtiden skapligt trött och kall, somnade med bums. Igår mådde jag väl relativt bra, förutom att vinet fortfarande grumlade runt i magen vilket gjorde att jag inte hade speciellt stor matlust under hela dagen. Jag som brukar börja dagen med en riktigt bra frukost fick bara i mig två skorpor med ost och ett glas nyponsoppa igår morse. Illa. Idag blir det bättre, ska plocka fram lite yoghurt, hårdbröd och sen ska jag även blanda ihop en smothie med kesella, frusna blåbär/hallon och lite naturell yoghurt. Inget klår den blandningen!

Måndag idag vilket som alla måndagar innebär sovmorgon till 11.40 då Engelska C lektionen börjar. Idag blir det nog en rolig lektion, det är nämligen vi elever som har fått planerat den. Hela lektionen kommer bestå av olika slags spel, typ Alias (fast vi översätter allt till engelska) och sådana roliga. Uppdaterar mer under dagen, men ni får ha en kärleksfull alla hjärtans dag allihopa!


Nybron ikväll!

Detta inlägg vill jag börja med att säga Grattis Johanna på 19:årsdagen! Håller på och gör mig iordning nu, sen skjutsar mamma in mig till stan där jag träffar tjejerna med flera för att värma upp inför krogen. Nybron it is! Skriver mer imorgon, nu är det hög tid att fullfölja sminkningen jag nyss höll på med. Ha en supertrevlig lördagskväll!  :D    Take care



Update: 13 minusgrader!

Måste bara tillge er nyheten att vi har 13 minusgrader här, usch och burr vad kallt. Vägrar att gå ut med hunden sista kvälls svängen, det får pappa göra. Funderar väldigt starkt på att gå upp och sova nu, känner mig jättetrött och med tanke på att jag ska upp skapligt tidigt imorgon, för att hinna gå på stan en stund innan jag börjar jobba, så kanske det bara är bra om jag får tillräckligt med sömn inatt.

Ska nog börja släcka ner det jag håller på med och börja borsta tänderna etc. Just ja, tandborste ska jag köpa imorgon på stan också, min börjar bli sliten. Men nog om det, ha en fortsatt bra fredagkväll!  Godnatt


59,30 minuter!!

Dagens löparrunda, ja vad ska man säga - WOW! Riktigt impad över att vi faktiskt tog oss ut till att börja med, och sen att vi stod emot tung lössnö, kraftig motvind och en bitande kyla och blåst. Det kändes verkligen som att varje steg var en utmaning och det var riktigt frustrerande när fötterna gled tillbaka varje steg pågrund av lössnön. Förutom allt det tuffa som den här Odlaren rundan medförde så var det jäkligt roligt. Men att få skrattanfall i den värsta mördarbacken är inget som jag tänker göra om ;)  Vi tog oss i alla fall igenom rundan på under timmen. 59 minuter och 30 sekunder! Det är i lägen som dessa som sekunderna gör skillnad.  Vi kom tillbaka till gympozz vid kl fem och kvar över körde jag Body pump i en timme. Hade bestämt innan att jag skulle köra det efter löpningen, sen väl där så tvekade jag om jag skulle strunta i det och åka hem istället. Men jag bestämde mig för att köra i alla fall vilket jag är nöjd över såhär i efterhand.

Nu sitter jag och har lite fredagsmys hemma och kikar på Skavlan. Ska gå och göra mig lite nyponsoppa och äta en skorpa med ost eller kanske ett digistive kex. Imorgon väntar jobb på Stadium mellan 11-16, tänkte åka in lite tidigare till stan för att kika in på H&M, är på jakt efter ett par mjukisbyxor. Kvällen kommer bestå av att fira Johanna som fyller 19!! ♥  Blir utgång på Nybron efter elva någon gång. Längtar!

Angående au pair ansökan så har inte Cultural Care hört av sig idag, så då ringer de säkert nästa vecka efter att de pratat med min handledare på dagiset. Det jag ska fixa under tiden innan de ringer är att lägga in ett foto på tatueringen i albumet.


Snökaos, proviva och premium choklad

Säger bara att det var en jäkla tur att jag åkte tidigt in till stan! Vägarna är det sämsta jag varit med om, det var som att åka off pist fast med bilen. Inte nog med att hela bilen skakade och jag många gånger trodde att den skulle gå sönder, man har knappt någon kontroll alls i och med att det är så mycket lös snö som ligger på vägarna. Ratten levde sitt egna lilla liv med andra ord. Efter mycket om och men befann jag mig iaf på Gympozz, ombytt och klar och så redo man kan bli för ett body attack pass! Energin var på topp och kroppen och hjärnan samarbetade för att ta ut sig till max! En underbar känsla. Tog sedan bilen hem och det första jag gjorde när jag kom innanför dörren var att gå till kylskåpet och halsa lite Proviva Mango. Love it love it love it!



Hade dock inte tänkt äta chokladen ikväll, nej den tänkte jag spara tills vi åker till fjällen vecka 8. Eller ja vi åker på lördag eller söndag nästa helg och blir borta över sportlovet då (datorn följer givetvis med, så uppdateringar kommer det bli gott om!). Nu tror jag att min tvätt med träningskläder är klar för att hängas på tork. Viktigt att sporttopparna hinner torka till morgondagens löparrunda med Camilla, Odlaren 10 km. God natt på er, vi hörs imorgon!


Sol och värme eller snöväder och kyla..




Vädret gör en deprimerad. Big time. Det har snöat hela dagen, eller nej, ordet snöa beskriver inte tillräckligt grovt vad det faktiskt har gjort. Det har varit snöstorm och ett väldans ståhej. För några veckor (månader sen..) njöt jag av kylan och vintern, men just nu vill jag mest av allt ha solen tillbaka!  Hur som helst, jag ska väl springa upp och byta om till träningskläder och ta bilen in till stan. Ska köra extremt försiktigt för att inte bli en av dom stackarna som kör av vägen idag.. hemskt. Tänkte åka kvart i hemifrån vilket innebär att jag har sisådär 45 minuter på mig att köra in till stan, byta om och sådär. Lagom och bra. Pappa är ute och tankar bilen till mig så jag slipper få soppatorsk, det uppskattas enormt. Men nej jag ska väl sluta pladdra på här och kila upp och byta om istället. Hörs ikväll!


O C ♥

Sitter och segar lite framför OC nu. Magen känns mycket bättre så jag antar att det bara var pågrund av något som jag ätit. När programmet är slut ska jag svara på Ekonomi frågorna och sedan ta tag i mitt rum (som jag inte gjorde häromdagen när jag egentligen skulle gjort det). Ikväll väntar Body Attack på gympozz, mellan 19.30-20.30. Tar nog bilen in om inte mamma ska ha den, vore skönt att inte behöva ta bussen. Men nu ska jag återgå till OC.  Take care!


Krångel med Au pair ansökan!

Ringde CC tidigare på förmiddagen för att kolla om de kunde ändra mitt resedatum. Det visade sig att de inte kunde det men istället skickade dom tillbaka min ansökan till mig så jag själv kunde ändra. Så nu har jag ändrat att jag vill åka i augusti/september istället för juli/augusti vilket jag inte kände att jag ville. Sen frågade jag även hur lång tid det skulle ta innan jag liksom skulle bli antagen till programmet, då fick jag höra att jag måste ha minst 200 barntimmar. "Jag har väl över 200 timmar?!" blev mitt svar. Men nej, tydligen så saknades det hela 70 timmar!! Kunde inte begripa det först, jag har ju fått massvis med timmar från vreta, bollskola och barnvakt. Räknade ju ut att det blev över 200 timmar. Det visade sig att min handledare på dagiset bara godkännt 80 timmar, vilket jag blev väldigt förvånad över. Efter att ha lagt på luren så började jag räkna ut alla de tillfällen och timmar som jag fått ihop från dagiset och det är ungefär 140 timmar. Långt över 80 timmar. Jag ringde till dagiset meddetsamma för att reda ut allt och förklarade min uträkning. De höll med helt och hållet och sa att det isåfall måste ha skrivit fel. Ringde tillbaka till CC och förklarade missförståndet och då sa tjejen jag pratade med att dom skulle ringa till dagiset igen och kolla. Thanks god! Vart nästan gråtfärdig när jag hörde om de 70 timmarna som saknades. Men nu väntar jag alltså på att CC ska ringa dagiset och sen höra av sig till mig, och förhoppningsvis kommer de höra av sig imorgon eller nästa vecka så jag återigen kan skicka in ansökan och vänta på att bli godkänd.

Något jag ska lägga till i min ansökan nu när jag har den tillgänglig igen är att jag ska fylla i att jag tagit hand om min lillebror. Frågade hon på CC om det var någon åldersgräns på de barn man tog hand om, och då var gränsen på 15 år, vilket är precis vad min lillebror är. Så nu kan jag fylla i timmar som jag "tagit hand" om honom också, för att vara säker på att timmarna räcker gott och väl.

Angående min tatuering så frågade jag även om jag var tvungen att lägga in en bild på den i mitt fotoalbum eller om det räckte med att jag skickade en bild till CC över mailen. Känns så knasigt att lägga in en bild på sin tatuering i fotoalbumet, men det är vad jag måste göra. Tur att jag har 19 bilder i albumet nu vilket gör att bilden på min tatuering blir den sista bilden. Hade inte velat ta bort något foto direkt, men det löste sig ju  :)



Hemma från praktiken

God morgon! Bestämde mig tidigt imorse efter två besök på toaletten att stanna hemma från praktiken idag. Vet inte om det är magsjuka (hoppas inte!) eller om det bara är att jag har ätit någe knasigt. Jag spyr inte eller någe men magen gör uppror..  No more details.

Ska nog gå ut till vedbon och hämta in lite ved, det börjar ta slut i vedkorgen. Därefter ska jag följa med mamma och handla och senare skriva svar till alla frågor till samhällskunskap ekonomi provet. Har inte haft prov sen matte b kursen, så det känns väldigt ansträngande och jobbigt att plugga till det här provet. John Bauer som ska vara en prov-fri skola. Nej nu ska jag hämta in lite ved, hörs mer senare!


Magbesvär?

Vet inte vad som är min mages problem riktigt. Den bara grumlar runt och gör allmänt ont. Får se hur det känns imorgon bitti när jag vaknar, känns det som det gör nu så stannar jag nog tyvär hemma från praktiken. Känner inte att jag skulle vara ett roligt sällskap med såhär ont i magen. Morgondagen bevisar.
Nu hade jag tänkt gå upp och sova, ska bli skönt att bädda ner sig under duntäcket, speciellt nu när temperaturen bara sjunker lägre och lägre. Våran termometer visar 9 minusgrader. Burrr!  Nej nu ska jag upp och drömma om sol, bad och strandskoj. Take care, ciao!


Aktiv vila

Sitter i sängen nyduschad och med små känningar av träningsverk i magen från gårdagens styrka på Body pumpen. Tandläkarbesöket som jag var på vid tre tiden gick bra, ska tillbaka i början av mars för att ta bort lite tandsten, som jag har en tendens att få gott om.. usch. När jag kom hem från tandläkaren så slog jag mig ner framför teven en snabbis med en skål naturell keso, naturell yoghurt, en klick hallonsylt och lite start. Ett toppat mellanmål! Sen kom det stora behovet av att göra något så då kopplade jag hunden och tog en promenad. Var ute i den bitande kylan i sisådär 40 minuter, mitt face skulle inte klarat en meter till. Kunde knappt prata för att ansiktet kändes stelt som en isglass. Nej jag har sagt det förut och säger det igen - vår och sommar nu tack!
Nu ska jag kila ner och hjälpa mammi med maten (fisk, potatis och morötter) sen måste jag ta tag i mitt rum, lägga in kläder i garderoben samt sätta in alla viktiga papper samt räkningar i min pärm. Hej så länge.


Naturell yoghurt, start och bananas!

Good morning sunshines! Blev ni lika ledsna som mig när ni såg att det var minusgrader ute? Fytusan. Hade ju hoppats att minusgraderna var ett förbibläddrat kapitel och att våren faktiskt var påväg. Antar att vi får hålla ut i kylan några veckor till. Sitter just nu vid frukostbordet och mumsar yoghurt, start och banan - en bra början på dagen! Rix FM Morgonzoo är igång på radion och allt är i sin ordning. Ska ta bussen vid åtta in till stan för att ha lektion fram till 12, därefter bär det av hemmåt och vid halv tre tiden tar jag bilen till tandläkaren. Onsdag idag vilket innebär träningsledigt för min del, kanske blir att jag tar en promenix med hunden, det visar sig. Men ha en bra dag hörrni, ciao!


Time for a work-out

Hey! Den engelska föreläsningen på högskolan idag resulterade i en väldigt öm rumpa. Satt still på en stol mellan 12.15-14.45 (med 20 minuters rast) vilket var väldigt tufft. Det hon pratade om var intressant till en början, men sen blev det lite för mycket information och jäspningarna kom allt oftare. Efter att vi slutat så tog jag bussen hem, åt lite ris och kyckling och satte mig framför teven en stund. Nu ska jag byta om till träningskläder och ta bussen in till gympozz - Body Attack och Body Pump blir dagens träning!  Take care, ciao!


Brother bears 2

Nej nu gör det alldeles för ont i magen så orkar inte sitta här längre. Antar att den berömda lingon veckan är påväg, yey! Har setat och kikat runt på lite studentklänningar och faktiskt hittat ett alternativ som jag känner starkt för. Mycket möjligt att jag klickar hem den i veckan för att prova. Jag känner att jag vill vara ute i god tid, och då är det hög tid att börja leta redan nu. Vet några som redan hittat studentklänningar, lucky them! Att vara ute i sista stund är inget jag vill ska hända. Ska göra allt för att undvika att panik leta klänning veckorna innan.

Imorgon väntar en föreläsning på engelska på Mälardalens högskola kl 12, så jag tar nog elva bussen in till stan. Men nu tänker jag avsluta kvällen med att kolla på Björn bröder 2 och äte lite morötter + paprika chili creme fraiche. Ha det så bra så hörs vi imorgon, ciao!


A total flopp, friday it is!

Mötte upp Camilla på gympozz vid halv fyra tiden, därinnan hade jag varit och solat vilket var väldigt skönt. Huden behöver värme och sol när det är vinter, så är det bara! I alla fall, vi sprang till golfbanan och dit kändes det okej, visst att vi båda kände oss sega i benen sen lördagens runda, men det var ändå OK. Men sen bröt helvetet löst kändes det som. Min mage gav ut och jag fick panikont, Camilla fick sendrag/kramp/träningsverk i sina vader och nej det kändes inte lika okej längre. Så vi bestämde oss för att gå resterande sträckan. Siktar in oss på fredag istället, då blir det inge mes-promenad. Nej nej, då kör vi!


Pink - Fuckin´ Perfect!


Tanka bilen

God morgon! Idag är jag ju som sagt ledig och det var grymt skönt att slå sig ner i soffan och äta frukost och kika på Björnbröder. Mamma kom nyss hem så jag ska upp och klä på mig och sen ska vi iväg och handla lite samt tanka bilen. Den här gången ska jag få försöka helt på egen hand. Men det ska nog gå bra. Andra planer för dagen är att svara på ett personlig hets test som jag nyss fick på mailen av CC. Sen vid två tiden åker jag in till city för att sola och sen springa Odlaren med Camilla.  Take care så hörs vi senare!


Söndag, ljuvliga söndag

Oj vad den här dagen har bestått av slapp tid framför teven, goda mellanmål (äpple med kanel, digistive med ost) och massa annat lugnt och rofyllt! En toppen-söndag med andra ord. Efter att Camilla och jag somnade ifrån en Wallander film igår kväll, så tittade vi klart när vi kom hem från promenaden. Och när den var slut blev det en Wallander film till. Bra serie det där.  Förresten, har jag nämnt att jag är ledig imorgon?! Så himla skönt. Har ju egentligen Engelska C men vi ska gå på en föreläsning på tisdag klockan 12 på högskolan, så det innebär att morgondagens lektion är inställd. En lång helg för min del, underbart är bara förnamnet!


Iphone fodral

Sen flera veckor, nästan månader, tillbaka så har jag varit utan mitt fodral till min iphone. Har letat överallt här hemma men kan verkligen inte hitta det någonstans.. Antar att jag glömt det på praktiken och en har något barn gömt det eller nå. I alla fall, detta har resulterat i att jag fått en väldigt stor spricka över nästintill hela skärmen på telefonen. Inte alls roligt. Så idag klickade jag mig in på Tradera för att buda hem ett nytt. Mitt förra fodral var svart, neutralt och ganska lätt att tappa bort. Så den här gången blev det ett orange färgt. Like it a lot!


Sleepover med Camilla

Hej hej! Igår jobbade jag på stadium mellan 10-15, sen kom camilla in och mötte upp mig så kilade vi till gympozz och sen sprang vi Odlaren. Det gick som det gick, vi lämnar det utan kommentar tror jag hehe.. Säger bara next time!  Därefter åkte vi hem till mig, gjorde lite ris och kyckling och kikade sedan television och lite annat. Söndag idag rå vilket vi inledde med en riktig lång promenad i solskenet, det är verkligen underbart väder ute!




I DID IT!

Herre jösses amalia! Nu har jag skickat in min au pair ansökan! Det är nu det hela börjar på riktigt. Jag är så lycklig! Blir kontaktad av CC (cultural care) i början av nästa vecka med besked om min ansökan blir godkänd eller ej. Om jag blir antagen till programmet alltså. Om jag nu inte räknat fel på barntimmarna, så är jag säker på att jag blir antagen. Uppfyllde iaf det som krävdes så det ska nog inte vara några problem. Kan knappt förstå bara att jag verkligen skickat in den :D  Kommer gå runt med ett léende på läpparna resten av kvällen, det känns så himla bra det här. Längtar så enormt mycket tills matchningsprocessen startar igång.

Ska nog kika på en film nu och sen sova för natten, känner mig väldigt sömnig och jag vet att bara jag skulle slå ner huvudet på kudden så skulle jag somna. Imorgon ska jag jobba på stadium till kl 15 sen ska jag möta upp camilla för då ska vi springa Odlaren. Lovely day!  Ta hand om er så hörs vi, ciao!


Fredag och Odlaren runt!

Snart är samhällslektionen slut och då bär det äntligen av till Gympozz för att byta om och sedan dra ut på en joggingtur med Camilla. Skulle behöva kila förbi stadium först och byta ett par strumpor, men det kan jag ju egentligen lika gärna göra imorgon när jag jobbar..  Take care, ciao!


Photo album

Nu håller jag på och fyller mitt foto album i ansökan med bilder, en bred blandning må jag säga men det är bara skoj. Kan lägga till två bilder om jag vill och sen är albumet fyllt, max antal är 20 bilder vilket är ett precis lagom antal. Ikväll har jag även skrivit till att jag suttit barnvakt som erfarenhet, vilket jag helt höll på att glömma att fylla i. Så tur att jag gjorde det. Om allting är som det ska så ska jag skicka in min ansökan imorgon när jag kommer hem från skolan och joggingtur med camilla! 

Update: Kom precis på att jag måste ringa kontoret imorgon under dagen och fråga en grej angående ansökan. Det är nämligen så att datumet som man fyller i när man vill åka, ändras automatiskt till "as soon as possible" varje gång jag loggar in och ut. Jag varken kan eller vill åka så fort som möjligt, så det ska jag klara upp imorgon. Innan jag skickar in ansökan. Magen kommer pirra sönder av glädje, spänning och lycka imorgon när jag trycker på Submit knappen som tar mig steget närmare USA.


Emelie tipsar!

Besökte Ica i Smedjan häromdagen ihopp om att hitta något gott mellanmål på rasten (jobbade på stadium). Kommer in på Ica och mitt i gången ser jag massa lådor med frukt och nöt mix. En låda för 40 kronor. Lätt värt det! För det var mycket i den. Ett extra pluss var att när jag kom fram till kassan så chansfrågade jag om de tog emot rixkuponger. Förväntade mig ett nej men fick ett ja. Så lådan blev gratis, kan man säga..




Praktikdag och fotografering

Hejsan! Idag har jag spenderat dagen på dagiset där jag praktiserar. Idag fick jag även gå över en sväng på förmiddagen till de större barnen (mellan åldrarna 3-5) som jag spenderade ca två veckor med under höstens praktik. Trodde inte att de skulle komma ihåg mig riktigt, men jodå. Möttes direkt i dörren av minsta killen som är lite blyg av sig. Han gav mig en bamse kram och sa nått i stil med "välkommen". Så otroligt söt. Därefter när de övriga såg att jag kommit så blev det kramkalas och de frågade direkt, "ska du stanna hela dagen?!". Vi lekte, läste sagor, åt mat och lekte frisörsallong. Underbara ungar!

Vid halv sex tiden så tog jag bilen ut till familjen i Hållsta som jag sitter barnvakt hos, för att fotografera mig tillsammans med barnen till min au pair ansökan. Det var bara tjejerna hemma så det fick bli vi tre. Blev väldigt nöjd med fotona, och en av dom blir min profilbild i ansökan. Den bilden som familjerna kommer se först. Ska även lägga in de andra bilderna i mitt fotoalbum.

Nu har jag nyss lagat mat så ska sätta mig ner och äta. Hejs!

Ett glas kallt vatten av bästa slag

Hej på er, sitter här med datorn framför mig och börjar starkt överväga att gå upp och sova. Imorgon är det torsdag vilket innebär praktik på dagis. Ska bli skoj. Men det blir tidig uppgång så sömnen skulle verkligen behövas. Vi hörs mer imorgon! Puss och godnatt


What´s the freakin´ problem ?

Ni som är blogg kunniga - se hit! Förstår inte vad det är för fel med min many spalt. Den vill bara inte hamna där jag vill ha den, nämligen i jämnhöjd med innehållet. Just nu är den -7000px; från toppen. Minus sjutusen! Så ska det väl ändå inte vara? Jag ändrar ju under där det står side, så det är ju inte det att jag ändrar fel sak. Hur som helst, någon som vet vad jag babblar om och kan hjälpa mig?  ;)



Your application is finished!



Det är det här jag har längtat efter så länge nu! Jag är helt klar med min ansökan, ska bara lägga in lite extra bilder i mitt fotoalbum och sen mina vänner, så kan jag skicka in min ansökan! Ska jag vara ärlig så pirrar det nå grymt i magen, det här är verkligen något jag vill göra, så himla otroligt gärna! Men tanken på att faktiskt lämna allt, vardagen. Träningen på gympozz, familjen, släkten, vännerna och allt därtill. Allt. Det kommer bli ledsamt att åka ifrån men det här kommer bli mitt livs äventyr, helt klart!

By the way: Jag kommer inte att önska delstat i mitt personliga brev som jag tänkte göra häromdagen. Genom mycket tänkande, grubblande och råd från övriga så känner jag att jag inte vill gå miste om toppen familjer bara för att jag helst vill till CA. Familjen i första hand och området i andra hand. Sen är det självklart viktigt att det uppfyller de önskningar jag har, som t.ex. att det finns au pairer i området, bra klimat, tränings möjligheter etc etc. Men då vet ni att jag inte kommer att önska delstat iaf. Har hört om de personer som har önskat delstat och sedan fått vänta ett par månader på att äns få en första matchning. Det vill inte jag ska hända, så därför känner jag att jag inte vill begränsa mig genom att önska samt att jag är så öppen som möjligt för alla möjliga familjer.



Navy CIS

Hej på er, träningen tidigare gick superbra! Vill inte äns tänka på hur jag ska klara mig utan passen på gympozz när jag åker till USA. Blir nästan gråtfärdig. Men det var ett jäkla bra attackpass idag iaf, körde järnet! Under de två sista låtarna så kändes det till och med som att musklerna frös, fastän att jag svettades som en gris. Skumt men härligt att veta att man kämpar. Körde även pumpen efteråt, klapp på axeln. Nu sitter jag och kikar på Navy CIS med mamma. Har nyss druckit lite varm choklad också. Nej nu ska jag se slutet, spännande. Godnatt!


Working out

Kikade på Shutter Island förut, en helt okej film men lite förvirrande. Kände inte direkt att jag kunde greppa innehållet, men betyget blir helt ok. Nu ska jag gå ner och ta ett glas yoghurt och sedan packa iordning träningsväskan för ikväll står Body Attack på schemat. Får se om jag även kör pumpen efteråt, vet ju att det känns superbra efteråt så det lutar nog mot det. Det har varit en väldigt väldigt bra dag idag iaf! En avslappnad dag med chokladbollssmet och långfilm. Ha en bra kväll, hejs!


Update

God morgon på er. Idag känner jag mig väldigt utvilad, kan bero på att jag fick sova till halv tio. Riktigt skönt. Tog sedan en promenad med hunden i skogen och nu sitter jag här framför datorn i sängen och ska snart kika lite film. Först ska jag gå ner och göra lite chokladbollssmet, den nyttigare versionen med mindre margarin och inget socker. Suget efter choklad är inte att leka med nuförtiden. Och om man tar bort lite av margarinet, och inte tillsätter någe strösocker alls, utan har i lite vaniljsocker, så blir det ju en aning bättre att äta än vanligt iaf. Skit samma egentligen, jag vill ha choklad smaken bara. Men det är vad jag ska göra nu i alla fall, har inget skolarbete alls som ska göras så då kan jag lugnt kika film nu och bara njuta av en ledig dag. Bye for a while!