Lyckligast på jorden!

Det gick bra att hämta dem från flygplatsen igår kväll. Trafiken var dock hemsk så det tog mig ett tag att komma fram men dem dröjde längre att komma från customs och allt sånt så det var lugnt. Att se dem stå där gjorde mig varm i hjärtat, ååh att dem faktiskt är här!! Jag höll dem uppe till ca halv elva på kvällen men sen slocknade dem med detsamma.
Nu är det morgon och rickard sover fortfarande, mamma och pappa är vakna och pappa ska följa med mig när jag skjutsar barnen till skolan. Sen blir det hem och hämta mor och bror och sedan ta oss ut till Premium Outlets.
Jag ska verkligen ta vara på varje stund dem är här nu, varje ögonblick. Känner mig som den lyckligaste tjejen på jorden just nu! Xoxo


Pirr i magen av excitement!!!


Idag är äntligen dagen kommen som jag längtat efter så enormt, om några timmar åker jag iväg till flygplatsen och hämtar upp mamma, pappa och lillebror!!! :D ÅÅÅÅÅÅH, det här är så himla galet, att dem sitter på flyget HIT till mig nu, wohoooo!!
Jag har precis ätit lunch och tänkte nu förbereda lite smörgåsar att ta med till dem, för dem lär väl vara hungriga efter denna långflygning med bara flygplans mat.. M och O har även hjälpt mig att göra en stor skylt där det står välkommen och så svenska flaggan osv, som jag ska ta med till flygplatsen. Jag är så sjukt galet lycklig just nu så det går inte att beskriva!!! Kommer ju typ krama ihjälp dem på flygplatsen haha. Nej men nu ska jag sätta igång med allt jag måste göra innan det är dags att hämta kidsen från skolan.
Jag kommer nog inte uppdatera bloggen speciellt mycket nu när familjen är här för jag vill ju spendera varje ledig stund med dem. Men vi får la se, ett litet inlägg kanske det blir. Ta hand om er och ha det superduper! XOXO

I.M.O.R.G.O.N.


.. Då är dem här, mamma pappa och lillebror!!!! Känslorna svämmar typ över och jag vill bara hoppa runt och lycko-skrika. Skypade med dem nyss, sa godnatt för sista gången över skype, för imorgon säger vi godnatt face-to-face och kan kramas! Sitter nu här typ med tårar i ögonen för jag längtar så mycket, att få visa dem runt här och sen att vi ska till Los Angeles kommer bli så himla bäst! Man inser verkligen när man varit ifrån sin familj länge, i mitt fall över 7 månader, hur mycket dem betyder och hur mycket man saknar att se dem var och varannan dag ♥

Imorse efter att jag släppt av kidsen till skolbussen så drog jag direkt ut och joggade i det morgonfina väder. När jag varit ute i ca 40 minuter med mix av powerwalk och running så började det småregna. Tog mig hemmåt och fick sammanlagt en runda på 1 timme, duschade och sen kom Hanna över för en planerad pannkaksbrunch innan hon åker iväg till San Diego ons-sön. Kikade på Top Model Sverige och moffade pannkakor med keso och nutella med mera. Gott som satan! ;)



Ska ta och måla naglarna nu samt tvätta badlakan och lite annat samt röja lite på rummet. Borde även kolla igenom vad jag ska packa med till L.A., kanske också behöver handtvätta några toppar.. Tar emot lite dock för det tar sån lång tid, men det måste nog göras så. Vi hörs senare ikväll, XOXO

Wonderful weekend


Tänkte köra en stor sammanfattning av helgen, från fredag till söndag så här kommer den med bilder.

Fredag morgon så skippade som sagt Hanna och jag gymmet och tog vara på det fina vädret med en skön promenad. Vi hamnade på gator som jag aldrig gått på tidigare och det var så himla fint med körsbärsträd som slagit ut och utsikter över vattnet och bergen. Fick verkligen vårkänslor!







På kvällen åkte jag sedan hem till Mickis och Emma där även Palle befann sig. Vi möttes upp nere på QFC och köpte lite gott inför kvällen innan det blev film på tredje våningen. Palle och jag sov sedan över där.

LÖRDAG
Dagens inleddes tidigt (för att vara lördag) med frukost och fixande för kl 10.35 skulle jag, palle och mickis (Emma jobbade tyvärr hela dagen, suck!) åka med färjan från hamnen inne i stan. Väl framme i stan mötte vi upp Hanna innan vi sprang till hamnen för att komma i tid. Tyvärr gick den färjan som vi skulle med precis när vi närmade oss hamnen, så vi väntade ca 30 minuter innan vi kunde boarda nästa. Färjan ut till Bainbridge Island tog ca 30 minuter och vi spelade kort, kollade den otroligt vackra utsikten och bara gottade oss i en strålande fin dag. När vi kom ut dit så kändes det precis som en liten gammal svensk stad, fick även en känsla av gamla stan i Stockholm. Vissa gator sådär. Det var jättefint därute och allt blommade, speciellt körsbärsträden! Vi letade ganska direkt upp ett brunch/lunch ställe där vi slog oss ner. Beställde in jättegod mat och känslan där inne var väldigt hemmatrevlig. Elin, Amanda och Anna kom sedan också dit och gjorde oss sällskap och så var Paulina tvungen att åka hem för hon skulle jobba. Vi andra åt klart och strosade sedan runt en del, tog kort och letade sedan upp en populär glass/smothie butik. Köpte en enormt god smothie med mango och jordgubb, sååååå god! Vi satte oss sedan väldigt bekvämt nere vid hamnen och glassade i den varma vårsolen. Kände verkligen hur alla bekymmer flöt iväg med vågorna och livet, ja det bara lekte.























Hanna jag och Mickis åkte sen hem till Queen Anne och hämtade lite sleepover saker och så begav vi oss ut till Mt. Baker för en andra övernattning denna helg, åh vad jag kommer sakna att ha sleepover där sen.. Hur som, Emma och jag tog en powerwalk och sedan blev det en rejäl fruktsallad och Sex and the city som avslutade denna grymma lördag.

SÖNDAG
Våffeldagen skulle absolut firas även fast vi inte befinner oss i sverige! Emma gräddade och vi andra dukade fram och höll sällskap. Super duper goda våfflor, jisses! På hade jag keso, jordgubbssylt, skivade mandlar och så några jordgubbar och en liten klick grädde. Gudomligt! 2,5 och sen var magen proppmätt ;)



Egentligen hade jag au pair möte denna dag kl 1 ute i västra Seattle, magdans stod på schemat. För det första var jag inte det minsta up for magdans, inte det minsta bekväm att dansa så inför massa folk, plus att Paulina åker hem om alldeles för några veckor och jag vill inte missa en heldag med henne. Saken är den att jag är verkligen inte en sån som "skippar" möten och viktiga saker hit och dit, det vet ni som känner mig. Samma sak egentligen när det gäller au pair mötena, men på mitt au pair år så får jag högst missa 2 au pair möten, missar jag fler än 2 så får jag betala för mitt flyg hem till Sverige själv. Men detta kommer inte vara någon fara för jag KOMMER att medverka på vartenda andra möte så, no stress.

Emma, Palle, Hanna och jag (för idag var det Mickis tur att jobba, suck!) tog tåget in till city, strosade runt i det fina vårvädret nere på Pike Place Market. Åt lunch på ett nytt ställe med god vietnameisk mat. Sedan köpte vi oss varsinn kaffe/the/smothie och satte oss nere vid marknadens "park" med utsikt över vattnet och allt fint.














Åkte sedan hem på eftermiddagskanten och tog en joggingrunda och sedan blev det middag hemma hos gränd-grannarna. Gott gott och jättetrevligt! Vid halv nio tiden så hade Hanna jobbat klart och jag ätit klart så då åkte vi ut till.. Mt. Baker! haha. Vi får då inte nog av det stället alltså ;)
Har verkligen varit en superduper helg, och ja, det känns helt ärligt som att våren äntligen är påväg.

Sol, vind och vatten!


Hej allesammans, jag har verkligen haft en jättebra helg från fredag eftermiddag till söndag kväll! Helt underbar verkligen med toppat sällskap och vädret likaså. Har också haft med mig kameran runt dessa dagar så massa bilder finns att visa och en del att skriva också för den delen ;)  Men nu är klockan över halv tolv på kvällen här så jag måste verkligen prioritera sömnen om jag ska orka upp imorgon bitti. Men imorgon kväll tänkte jag köra en helg sammanfattning med alla bilder och så.
Nu ska jag röja bort alla kläder, väskor och grejjer som ligger utspritt på min säng och sen sova. Godnatt USA, godmorgon Sverige.


På färjan hem från Bainbridge Island med hela Seattle i ryggen, så himla vackert!

Friday 23.03.12.


Idag när jag drog upp rullgardinen vid sjutiden imorse så var det blå himmel och ljust ute, så ser det fortfarande ut och förhoppningarna om att våren äntligen anlänt på riktigt hit till Seattle börjar kännas av. Så underbart! Hanna och jag skippar gymmet och tar en promenad istället, solbrillorna åker på och humöret är på topp.

Kom precis på att jag inte skrivit någe alls om hur Mamma Mia musikalen var. Ärligt, det var så grymt roligt! Så himla fint och kul att sjunga med, dansa i slutet och massa massa roligt. På raden bakom oss satt även ett svenskt äldre par som bott här sedan x antal år tillbaka. Dem var jätte trevligt och vi satt och pratade när det var mellanpaus. Detta var min första musikal och jag är så himla glad att jag följde med, för oj vad jag hade ångrat mig om jag inte sett denna. Helt underbar!! I slutet av showen när personerna bockat och bugat och vi i publiken applåderat som galningar så körde dem tre extra låtar, vi såg vår chans och drop på några snygga dans-moves och bara njöt! Tyvärr, eftersom min kamera fortfarande är kvar hemma hos Elin, så kunde jag inte ta några bra bilder. Egentligen fick man inte ens fotografera därinne, men jag lyckades ta två bilder med min iphone kamera utan blixt, bästa kvalitén verkligen.. ;)



Äntligen fredag idag igen då, härligt värre. Och att jag nu kan säga att mamma, pappa och rickard kommer hit kommande torsdag känns så ofattbart, yeeeeey! Har en hel lista på saker som dem ska ta med hit, men dem kommer nog få med sig mer tillbaka hem haha. Kommer skicka med vinterjackan, mina f-uggs och andra boots och lite skidsaker som bara kommer ta onödig plats i väskan när jag ska hem sen. 5 månader kvar här i USA, kan inte fatta att tiden flyger förbi så pass fort som den gör. Får mig att inse hur mycket jag verkligen ska ta vara på den här tiden som är kvar, och allt roligt som jag har framför mig. Hawaii om 3 veckor, whoop whoop!  Nu ska jag ta och stänga ner här och sätta mig ute i solen tills Hanna hör av sig att hon är redo för att promenera lite. Ta hand om er, xo!

"En uppsats om en ko"


Kvällsfördriv alá Hanna och Emelie, ni måååååste se!!


8 dagar kvar!!!


Jaa, snart är dem verkligen här. Prick en vecka imorgon, galet är bara förnamnet på hur det känns. Längtar så!!
Dagarna som gått sen jag skrev sist har inte varit alltför utanför det vanliga. Jag var och klippte mig igår, inte alls mycket men bara toppade lite och sådär. Dock var det den hemskaste gången någonsinn hos en frisör. När jag kommer in till sallongen så ser jag att min frisör står och pratar med sin kollega och jag hör på rösten att ho gråter. Det kommer fram att hon under natten flygit hem från San Fran. för att ta farväl av sin pappa som dog under natten av levercancer. Mina ögon fylldes av tårar när hon berättade och jag insisterade på att omboka min klipptid. Men hon höll hårt på att det itne behövdes, antar att det är hennes sätt att för stunden få tankarna på annat.. Hon berättade också att när hennes familj flyttade från Kina till San Fran. för ca 20 år sen så valde hennes pappa ut huset dem skulle bo i, med husnummer 320. Datumet han gick bort var 20e mars. 3/20, som dem skriver här i USA med månaden före dagen. Fick ärligt talat gåshud på armar och ben när hon berättade det, som att han valde att vänta till den dagen.. Rest in peace!

På kvällen så kom en tjej som heter Amanda över hit, hon är från Brazilien och ska förlänga ytterligare ett år som au pair, kanske möjligtvis i min värdfamilj. Hon är huur trevlig som helst och jag tror verkligen att hon skulle passa in bra här, plus att M och O verkade gilla henne också så. Kändes dock väldigt konstigt att se M ge henne en bamsekram innan hon skulle gå. Jag är ju medveten om att någon kommer byta av mig, det är ju delvis mitt val också, men det känns bara så konstigt att allt händer så snabbt. Imorgon har jag liksom varit här i 7 månader. 7 månader!!!!  Senare så mötte jag upp Hanna, vi gick till älskade Trader Joes & köpte frukt och gjorde fruktsallad och kikade på det senaste avsnittet av Top Model Sverige.
Idag, onsdag, så har jag nyligen ätit lunch och inväntar nu skypesamtal med Ida om en kvart och sen Ellen därefter. Sen ska jag hämta kidsen från skolan, till simningen och sen ikväll.. Baradam dam dam daaaa - MAMMA MIA MUSIKAL!!! Är verkligen jätte exalterad, ska bli superroligt! Hörs mer sen, ta hand om er!

Weekend resumé


Då har ännu en helg passerat och datumet då min kära familj kommer på besök närmar sig med stormsteg. Endast 10 dagar kvar nu tills jag får krama om dem igen!! Känns helgalet, att dem verkligen ska komma hit :)

Lördagskvällen blev supertrevlig med middag hemma hos Elin med alla tjejor (Paulina, Hanna, Elin, Anna, Sandra, Amanda, Mickis och jag). Åt mandarin chicken med ris och så sallad till. Och till hade Elin fixat med grönt vin till dagens ära, supercoolt! Musiken spelades på dansvänlig volym och alla var glada. Vid niotiden tog vi bussen in till downtown med förhoppningarna om att vi som inte var 21 skulle lyckas komma in på en club iochmed att Elin känner han som jobbar där. Men, eftersom det var St. Patrick´s Day så hade dem orndat med mer vakter och bevakning så det var ganska kört. Vi strosade omkring och försökte iaf, träffade på sjukt mycket roligt folk som, de flesta i alla fall, bar något grönt. Jag fick fin positiv respons på min gröna "bow tie". Kände mig riktigt läcker, haha ;)  Vid tolvtiden så befann sig Paulina och Elin inne på en club, tjejorna från Mercer Island (Amanda, Sandra och Anna) hade tagit taxi hem och jag, Mickis och Hanna stod och väntade på bussen. Strax efter tolv var vi hemma i Elins hus igen, iskalla. Det är verkligen nå som amerikanska familjer har gemensamt, att stänga av värmen på nätterna eller ha på ruskigt låg temp hela dagarna, för att spara energi och pengar.. Nåväl, efter att ha roffat åt oss alla fleece plädar vi kunde hitta så slog vi oss till ro i sängen i gästrummet på nedervåningen framför klassikern Madagaskar 2.

Morgonen efter låg vi och pratade allihopa i x antal timmar. Elin och Paulina hade en del att berätta om deras nattliga äventyr, och så bara massa gossip om allt möjligt. Supermys! Blev sedan lite ihopplockad brunch vid tvåtiden; för min del plättar med socker samt Mc&Cheese med sallad. Jag glömde förövrigt kvar min kamera hemma hos Elin så bilderna från kvällen lägger jag in senare under veckan. Så länge bjuds det på lite facebook bilder. Oh, by the way, när vi stod utanför en club och inväntade Palle och Elin så började vi prata med några killar bredvid varav den ene inte hade det minsta gröna på sig. Jag såg mitt tillfälle och... nöp honom i armen! haha. Inget hårdnyp såklart, men ändå ett nyp. Kände att det gjorde min kväll fulländad ;)

St. Patrick´s Day, nu kööör vi!




Huskies basketball game!


Igår var jag iväg på min första basketmatch här i USA, Huskies. Atmosfären därinne var enormt härlig, det var live orkester, cheerleaders, maskot och massor med hejande folk. Sjukt roligt! Mitt tack går till Emma och Mickis som hade 4 fribiljetter och räknade in mig, gött mos!







Idag, Lördag, så firas St. Patrick´s Day här i USA. Anledningen till att man gör något speciellt av denna dag är för att det är Irlands nationaldag och man firar till minne av landets skyddshelgon Saint Patrick. Det roliga med denna dag är att man ska bära något grönt, klädesplagg som smycken har ingen roll, något grönt helt enkelt. Och ser man en person som inte har något grönt alls på sig så har man enligt seden tillåtelse att nypa denne person. Jag har redan planerat att kila över till Bartell inom 20 min för att införskaffa en grön rosett till kvällen. Är nämligen hembjuden till Elin på stormiddag + dryck med tjejorna, ska bli superskoj!!

Imorse när jag loggade in på skype för att prata med mamma och pappa,
så möttes jag av två helt andra personer framför kameran. Nämligen mormor och morfar! Åååh, det var underbart att få prata lite med dem och höra hur dem hade det. Älskade M&M! Fick även update om att farmor och farfar nu befinner sig på Gran Canaria kommande 3 veckor framöver, fin solsemester där! Pratade sen iaf med mamma, pappa och bror en stund innan dem skulle börja med lördagens middag, som självklart skulle göra mig nå grymt avis.. Dem skulle grilla. Finns verkligen inge godare än att grilla! Nåväl, om ca 5 månader får jag också käka grillat alá Grönlund igen ;)
Nej ni, nu ska pyjamasen av och jag ska kila iväg till Bartell och handla rosetter och möjligtvis grönt nagelack om dem har. Ha en finfin lördag!

14.03.2012.


Med Coldplays nya musik sitter jag för tillfället i matrummet och tar mig lite tid åt bloggen, som utan anledning inte har uppdaterats de senaste dagarna.. I alla fall, veckan har inletts bra och extra trevligt var det igår när jag och hanna åkte in till downtown på morgonen direkt när vi slutat och mötte upp emma vid tiosnåret i stan. Vi gick till Starbucks och bara hade det allmänt trevligt, pratade om allt mellan himmel och jord etc. Kommentarer som "Du får va huuuuuur snyyyygg du vill" satte igång skrattattackerna och de väldigt graciösa bilderna..




Så skönt att ha vänner som man inte behöver göra sig till inför, inte spela någon annan utan bara kunna vara sig själv. Vänner som uppskattar en för den man är, i både lätta och svåra stunder. Har så himla fina vänner hemma och nyfunna vänner här som jag helt ärligt inte vet vad jag skulle göra utan, ni fyller verkligen min vardag med glädje och så himla mycket positiv energi. All kärlek till er ♥

På kvällen mötte jag sedan upp Hanna och vi avklarade dagens gympass. Sedan begav vi oss hem hit till mig och fixade iordning varsinn fruktsallad med nötter och dylikt till det senaste avsnittet av Top Model Sverige. Hejjar på både Rebecka och Nina, men blev smått förbannad när viktfrågan dras upp, för alla ni som följer sässongen vet att Nina inte alls behöver tappa i vikt, hon är ju försjuttsingen smal!! Men, i modellvärlden är idealen inte mänskliga vilket vi har fått bevisat gång på gång, tyvärr så går det inte att sluta bry sig även fastän man vet att det inte är speciellt hälsosamt att banta ner sig smal som en sticka och samtidigt leva ett hälsosamt liv. Nej, livskvalité ska det va! Slänger in en bild på Hannas och mitt goda snack till showen,



Nej ni, nu är klockan 2 på dagen här så det är dags för mig att slänga in tvätten i tumlaren därnere och sen baka ihop en kladdkaka till kvällens sista keramikkurs. Läraren bestämde att vi alla skulla baka/laga något till sista gången så har inte direkt nå val, min stora utmaning blir att inte äta ens en endaste bit eller ens slicka skeden. Det SKA jag klara!! Vid tre åker jag och hämtar kidsen och så till simningen, sen vid femtiden så drar hanna och jag iväg. Ha det bra så hörs vi, puss och kram!

Mamma Mia musikal!




Har ju helt glömt bort att nämna att den 21a mars så ska jag, Linn, Mickis, Emma och Hanna gå på Mamma Mia musikal!! Har aldrig varit på musikal förut så jag ser verkligen fram emot det :D

Spinningpasset imorse gick bra, svettigt och tungt men så himla skönt när det är klart. Nu har jag precis ätit lunch och inväntar att mamma & pappa ska logga in på skype. Vid tretiden åker jag som vanligt och hämtar kidsen och åker direkt därefter till simningen. Sen ikväll blir det antingen film eller starbucks med Hanna.


Rymd.Nåls.Minne.För.Livet


Blev tyvär ingen tripp med färjan ut till Bainbridge Island igår som jag hoppats på, blev nedröstad hehe. Vädret var inte det bästa, grått och regnigt, så jag antar väl att det inte hade varit som roligast att åka ut med färjan till ön ändå. Får helt enkelt bli en dag med finare väder. Så vi började lördagen med en låååång pannkaksfrukost hemma hos Emma, med massa goda tillbehör som keso, jordgubbar och mango. Perfekt morgon! Vid ett tiden drog vi oss med bussen in till downtown allihopa, funderandes på vad vi skulle sysselsätta dagen med, så hojjtar plötsligt Hanna till ; "Men tjejer, ska vi tatuera oss??!" haha, what? Tro det eller ej gott folk men eftermiddagen slutade med att vi efter mycket letande efter rätt store, hittade fram till Under the needle, som hade öppet och drop in. Hanna skaffade äntligen sin lilla spaceneedle som hon velat ha. Blev skeeta snyggt!


Nöjd men lite småskakis, du är grym!

Körde även på en jättegod lunch på en Italiensk restaurang, ruskigt gott verkligen!


Idag söndag så jobbade jag några timmar på morgonen. Därefter tog jag mig ut på en löprunda, följt av dusch och ett snabbt skypesamtal med mamma innan det var dags att bege sig in mot downtown för att möta Emma och Paulina för lite Hawaii planerande. Vi tog reda på hur mycket vi har kvar att betala på boendet samt vad vi kan sysselsätta oss med därborta utöver sola & bada och bara relaxa. Jag är helt inställd på att jag SKA surfa, så länge ingen naturkatastrof slår till så det inte går så ska jag göra det! Skulle vara en stor dröm som går i uppfyllelse :)  Kikade även lite på att hyra moperder och lite annat smått och gott. Kan inte fatta att det verkligen närmar sig, 14e april bär det iväg. Whoop whoop!
Jag följde sen med Emma hem, hon lagade iordning pasta och köttbullar som smakade ruskigt gott. Alldeles för länge sen jag åt köttbullar, mums! Senare kom även Hanna över så vi kikade film allihopa innan vi begav oss hem vid halv elva tiden. Nu har klockan passerat midnatt så det är dags att släcka ner och sova för min del. Hörs mer imorgon, ha en fin måndag! xo

See ya later alligator!


Sleepover väskan är i full packning och jag ska precis sätta mig och måla naglarna, tror jag, om jag hinner ;) Morgondagens planer har ändrats från att åka till Olympia till att kanske istället ta färjan ut till Bainbridge Island, en Ö lite utanför Seatte. "Svenska maffian" åker. Hoppas på solsken och värmande väder, men ska man följa väderprognosen så kommer det regna, så länge det inte ösregnar så funkar väl det också. Känner mig så himla glad att jag inte vet vart jag ska ta vägen just nu, tacokväll och sleepover hos Emma och Mickis med massa supertjejor är next up, imorgon väntar också äventyr och idag, dagen till ära så är det endast 20 dagar kvar tills mamma, pappa och rickard kommer!!! Jag är så lycklig tralalalala!
Nej hur var det med dem där naglarna då.. Hörs mer på söndag eller imorgon maybe baby. Ha en finfin helg med en positiv attityd och öppet sinne för äventyr!  Xo

Väkommen Fredag 09.03.2012.


Äntligen äntligen fredag igen, har sagt det förut och säger det igen, veckorna rullar på bra fort alltså.. Sitter här i finmatrummet med datorn framför mig, har nyss ätit lunch och kollat ett avsnitt av Beverly Hills så nu ska jag kolla upp buss/tåg till Olympia imorgon, hoppas jag hittar nå bra. Gick nyss iväg med mjölken till kylskåpet också och kände vilken nedrans träningsverk som satt sig i benen, både från löpning+body pump men också från gymmet imorse. SÅ glad att Hanna är frisk igen och är tillbaka på gymmet, det är verkligen roligare att gå dit med någon :)

Igår så var det förövrigt superfint och varmt väder ute, vindarna som blåste var varma och jag skymtade nedcabbade bilar när jag åkte och hämtade kidsen från skolan. Låt oss hoppas att våren nu är påväg på riktigt, längtar verkligen! Hoppas ni har det bra därhemma och ni andra läsare, och får en finfin fredag!

Vårpromenad med Hannisen


Igår (onsdag) så bjöd Seattle på väldigt fint förmiddagsväder, så Hanna och jag skippade träningen innomhus på gymmet och tog en härlig promenad istället. Helt rätt val en dag som denna.









Wednesday 07.03.2012.


Sitter här och kikar lite info om vad man kan göra i Olympia, huvudstaden här i Washington. Vi är några tjejor som nämligen funderar på att åka dit nu på lördag för att vidga våra vyer, verkar som en fin stad med ett flertal parker också så det vore ju klockrent om vädret var på vår sida :)
Nej, ett besök på damernas och sen följa med O till hans simträning. Ska nog vandra runt lite utomhus under tiden, får se, så himla varmt och skönt i själva simhallen så det är himlans lätt att slumra till.. Hörs mer ikväll efter den näst sista keramikklassen. Ciao amigos!

Hot tub/shopping/dog-birthday & familydinner


Då forsätter vi med helgens resumé, för efter att Palle släppt av mig vid Kerry Park så tog jag en lång och behövlig dusch eftersom man svettats och frysit om vartannat ute på vår härliga hajk. En timme senare så begav jag mig iväg med bilen till QFC i Mt. Baker och köpte kött & sedan hem till Emma och Mickis för att sedan alla tre bege oss hem till Paulina i Redmond för en riktig tjejkväll. Började med middag vilket bestod av klyftpotatis, sallad, kött och skysås alá Mickis (såååå gott!). Efter middagen blev det Hot Tub ute på Palles bakveranda, det var verkligen riktigt avslappnande och härligt. Satt där ett bra tag och bara umgicks och njöt av värmen samt kylan ovanför vattenytan. När vi kom in väntade efterätt - frukt i ugnen! Mums så galet gott det var, och jag har inte ens tänkt på innan att det verkligen inte bara är banan med kanel som är gott att ha i ugnen. Vi körde även på kiwi och mango, supergott med några stänk kanel sen. Ska bli fler gånger :D 




När jag var hemma igen vid elva tiden (skulle jobba söndag morgon så kunde inte sova över) så satte jag direkt på datorn efter att myskläderna åkt på. Gissa vad som väntade??


Johå då,  V A S A L O P P E T!! Dem visade live på Svtplay, blev så himla glad när det gick att kolla. Så hade sändningen på ända fram till 01 på natten här men sen var det dags att sova eftersom jag skulle upp och jobba 2 timmar vid halv åtta morgonen efter.
Söndag inleddes med frukost till kidsen (och till mig själv förstås) och sen kikade dem på tv medans jag vek tvätt nere i källaren. Vid niotiden så kom mina värdföräldrar hem igen och en timme senare så begav jag mig iväg till gymmet och körde lite crosstrainer och powerwalk på löpband. När min värdpappa kom hem med bilen lite senare så lånade jag den och åkte till space needle och hämtade upp Mickis sen drog vi ut till Seattle Premium Outlets. Vet, vi var där för typ två helger sen, men gejen är den att då när vi var där så hittade jag en jacka inne på Levis butiken som jag föll pladask för, ni vet sånt där love at first sight. Jag köpte inte jackan då eftersom jag inhandlade jeans och tröja, men kunde inte sluta tänka på jackan veckan efter så jag ringde och kollade om dem hade den kvar, och det hade dem! Så därmed åkte vi ut dit idag, och jag köpte min jacka! Köpte även ett träningslinne från Adidas, men som en del gånger tidigare så köper jag för stor size, för jag gillar inte att ha träningslinnen slimmade efter kroppen i vanliga fall, men just detta linne gjorde sig verkligen inte bra i en storlek större. Så ska byta den när min familj kommer hit och vi garanterat kommer åka ut dit!
Hittade även en parfym som jag ska köpa sen, äntligen har jag kanske hittat en favorit att hålla mig fast vid!




Var hemma från outletet strax efter fem, skyndade hem som en idiot eftersom vi skulle äta middag vid femtiden och vi inte har ätit tillsammans allihopa på hela veckan i stort sett. Men som tur var så höll dem precis på och duka när jag kom hem och maten var klar för servering, riktig tajming där va ;)  Var verkligen jättegod middag och supertrevligt, fick verkligen känslorna av hur mycket jag älskar min värfamilj och hur jobbigt det kommer vara att lämna dem. För nu är dem igång med sökandet efter ny au pair, har redan matchats med två nya tjejor och jag ska nu efter detta blogginlägg besvara ett mail med frågor som jag fick utav en av tjejorna :) Känns jättekul att jag kan hjälpa till absolut. Håller er uppdaterade om det händer nå mer på den fronten.

By the way, idag är inte vilken söndag som helst för det är nämligen min kära lovey där hemmas födelsedag, 6 människoår! Saknar henne så, verkligen en människas bästa vän för oj vad många gånger vi myst under vardagsrumsbordet på lurvmattan tillsammans då jag delat med mig om mina problem. ♥


Nej hörrni, nu börjar klockan passera läggdags snart och jag har ett mail att svara på. Vi hörs mer imorgon, godnatt på er!


Hiking at Rattlesnake Lake


Då börjar även den här helgen att lida mot sitt slut, redan söndag kväll och jag har nyss kikat lite beverly hills och tänkte nu ta tag i en liten update om helgen. Startade i fredags med tacomys och sleepover hos Emma och Mickis med Paulina. I lördags vaknade vi först tidigt av skrikande barn men lyckades somna om och hade huset för oss själva när vi sedan vaknade vid halv tio snåret. Åt frukost och gjorde oss sedan redo, Paulina och jag taggade till för en hajk runt Rattlesnake Lake medans Emma skulle in till stan och sedan gymmet och Mickis jobbade. Så på med löparskorna för Palle och mig sen begav vi oss iväg, stannade till vid starbucks och en mack där vi köpte varma drycker samt tankade bilen och köpte energibars samt vatten till hajken. När vi nådde rätta stället så blev vi båda helt förbryllade över hur vackert det faktiskt är här i Seattle, vilka platser det finns att besöka, alla gigantiska berg och hur det skiljer sig från Sveriges natur. Det tog oss mellan 45 minuter och 1 timme att ta oss till toppen, eller ja inte allra allra högst upp för det såg väldigt brant ut, men tillräckligt högt. Vägen upp till toppen var delvis jordig/lerig medans vissa ställen var delvis snö/slask täckta, vilket gjorde att det blev riktigt halt såklart. Men vi lyckades ta oss upp utan att drutta på rumpan, men nog var det nära många gånger. Här följer lite bilder från hajken :)





D r a k e ?








Självklart var vi sedan tvugna att stanna till vid Kerry Park





To be continued..


Miss you guys!




Å, till Magaluf styrde vi vår första resa
Och vi kunde inte hindra oss
Ingen vet vad det var
Men vi ville bara stanna kvar
I MAAAAAGALUF!!!!!


Friday 02.02.2012.


ÄNTLIGEN FREDAG!
Dock så startade dagen inte direkt som jag önskat, M var på ett humör som passade en treåring, skrek och var oförskämd i stort sett hela morgonen. Kändes bra att mina värdföräldrar var hemma på morgonen och handskades med henne för jag hade tappat tålamodet efter tre röda. Jag var verkligen inte på "dalt" humör, hade skickat upp henne på rummet med detsamma efter allt hon fräste ur sig och bara hysterigrät. The reason? Några mattetal som hon uppenbarligen tyckte var svåra..

Fick min egentid kl 9 som alla vardagar när jag släppt av kidsen vid bussen, så kilade även idag iväg till gymmet och körde gärnet, riktigt nöjd med morgonens insats. Insåg hur mycket roligare och mer givande det är att köra intervaller på crosstrainer, i alla fall sista halvtimmen. Jag började med att köra 30 min på crosstrainern och efter det så powerwalkade jag 20 min på löpbandet. Sen blev det tillbaka till crosstrainern för att köra 30 till. Att då köra intervaller á 2 minuter var den perfekta avslutningen. Körde 2 minuter på intensiv nivå med armar pendlande i 90 grader, sen 2 minuter basic nivå då jag fortfarande hade armarna igång men sänkte incline och tempot. Funkade verkligen jättebra och det gjorde att jag blev mer och mer peppad inför de 2 intensiva minuterna. Efter den sista minuten som var den tyngsta av dem alla så gick jag ner till stora styrke rummet och körde mage och rygg samt stretch. Känner redan nu av träningsverk lite här och var, gött!

Nu har jag precis ätit klart min lunch (två äggsmörgåsar med kalles randiga, ett äpple & en skål med keso + en sked naturell yoghurt och blandade bär samt K-special. Mums mums mums ;)  För att ha det avklarat så ska jag kila ner i källaren nu och ta reda på all tvätt som ska vikas. Därefter ska jag nog packa iorndning sleepover väskan inför kvällen så jag kan åka in och möta Emma i stan såfort jag slutat. Längtar så till ikväll, love fridays! Ha en fin dag så hörs vi mer sen :D


Thursday 01.02.2012.


Hey hey all of you. Ingen har väl missat att det är fredag imorgon? Så himla gött. Längtar verkligen efter helgen, precis som varje vecka för det är ju under helgerna man kan planera lite större utflykter/roligheter med vännerna. Den här helgen ser väldigt ljus ut, har smidigt lite planer med Emma och Paulina för morgondagen och förhoppningsvis så blir lördagen full av äventyr också :)  Idag förövrigt så har jag skypat med Sofia, familjen och därefter Malin. Älskar att få lite fina updates om vad som händer hemma, dock var det lite uppkopplingsproblem från allas parter men whattaheck, det ordnade sig tillslut. Kan ju bara säga att Malin, du frestade mig bra nådigt med att äta dem där chokladbollarna som du berättade var så himmelska framför datorn när vi skypade. Och så sitter man här och har sötsug som aldrig förr men har lovat mig själv att hålla mig ifrån dylikt till hawaii. Har dock insett att det kommer bli svårt när mamma, pappa och lillebror kommer hit (vilket för ert intresse är om prick 4 veckor idag) eftersom jag vill ta med dem till Menchies som är ett frozen yoghurt ställe. Samt MollyMoon som är ett populärt glass ställe mitt emot vår gränd. Och då när jag tar dem dit så vill ju inte jag direkt ba: Nej men ät ni, åh så gott va? Mums. Utan att äns smaka själv. haha. Nej då kommer jag äta, men jag behöver ju knappast vräka på med all topping på Menchies som jag gjort tidigare, kaksmet och annat mumsigt får bytas ut mot någon jordgubbe eller gammalt hederligt stössel. Det kommer garanterat att lösa sig ;)

Körde bodypump på gymmet mellan 12-1, dock väldigt besviken för det var en annan instruktör som inte bara hade alldeles för låg musikvolym på, utan även måste ha glömt sina skivor med träningsmusik hemma för det enda hon hade att bjuda oss på var kärleksballader. Hur peppande är det på en skala egentligen när man kör utfall med vikter och nästan håller på att gå av? Naej, inte speciellt pepp va..  Aja, blev en workout iaf.
Nu sitter jag i vardagsrummet/köket i sällskap av M som sitter och spelar spel på datorn. Kvällens middag (fick laga själv för alla andra åt annat..) bestod av en mixad taco. Tacobröd med svarta bönor, sallad, orange paprika toppat med lite ost. Blev faktiskt riktigt gott så magen är mätt och glad nu.



Nu ska jag skicka iväg ett mailsvar till käraste M&M, hörs senare! xo


God Natt..


Är alldeles för trött för att skriva ett långt inlägg nu om tankar och åsikter, men förhoppningsvis blir det av imorgon för då har ju mina värdföräldrar datenight vilket innebär jobb för mig.. I alla fall så hade jag ju keramikkursen ikväll med Hanna, fick en hel del gjort och ser verkligen fram emot nästa gång så jag kan börja avsluta alla påbörjade projekt, nästa gång är ju för all del den näst sista. Önskar all krya på sig till stackars Hanna som drabbats av ett väldigt elakt halsvirus, håller tummarna för att det går över tills nästa vecka vännen ♥

Nu har jag precis kollat klart skiva 2 av sässong 8 med Beverly Hills och ätit en jättegod fruktsallad bestående av äpple, banan, päron och ananas. Japp, köpte en hel ananas på Trader Joe´s under dagen och skar upp ikväll. Hade riktigt tur för den var sådär saftig och utsökt god :)  Nu ska jag in och borsta tänderna och sen välkomna John Blund. Godmorgon Sverige, Godnatt Seattle och USA.