Kesella hallon

Vill börja detta inlägg med det glada beskedet att jag INTE har halsfluss, yeeees!! Så det är alltså ett förkylningsvirus som slagit till och det botar jag med alvedon/ipren/halstabletter. Gladare än gladast att det inte var halsfluss, oj så härligt besked.

Idag har jag spenderat dagen tillsammans med Sofia på stan. Hittat klänning till studentkvällen vilket känns som en väldig lättnad! Efter att ha strosat runt på stan lite så mötte vi upp Anna och begav oss mot Hemköp där Sofia och jag köpte oss varsinn Kesella hallon (bästa och godaste någonsinn!) sedan gick vi och satte oss på skolans bakgård och mumsade i solskenet. När Anna kom tillbaka från frisören så satte vi oss och fixade med klassens present till Helena, ett litet hemligt projekt sådär.



Något som jag glömde göra idag var att kolla upp vad Fotobutiken inne i stan tar för foton till visum. Så det får jag lov att göra imorgon och då även skriva det sista på DS-160. Är i stort sett klar med alla frågor, några kvar bara och sen för att bli helt klar krävs det ju att jag har ett foto. Igår postade jag i alla fall lappen om polisregisterutdrag samt en kopia av mitt pass till Polisstyrelsen i Kiruna. Även fastän jag vet att jag har ett prickfritt register så känns det lite småpirrigt. What if liksom..


Farbror doktorn

Nu har jag verkligen tröttnat på det här J**LA halsviruset. Har haft ont sen förra söndagen, vilket är över en vecka. Usch! Så imorse ringde jag till vårdcentralen och fick en tid idag kl 11.15, gillar att det går att få snabba tider ibland. Håller verkligen tummarna för att det är något lindrigare som går att bota snabbt för jag har redan planerat att jag ska köra pumpen imorgon samt springa Odlaren (1 mil) på måndag! Ska jag må bra och få en lyckad student samt vecka innan så behöver min kropp det den älskar - träning och utmaningar!
Varför lyckas jag drabbas av sånna här hemska virus nu, jag som sällan blir sjuk förutom åker på lindriga förkylningar. Studenten nästa vecka (!!!!!) och alla fester som är nu innan som jag verkligen INTE vill missa. Det är så himla lägligt att bli sjuk nu, verkligen bra tajmat..

Håll tummarna för att vad det nu än är som jag drabbats av, går att käka medicin mot med snabba resultat!


Au Pair preparations

De senaste dagarna så har det hänt lite på Au Pair fronten. Jag har:

- Fått hem "Personbevis 120 alla relationer".
- Ringt till Cultural Care kontoret och lagt till försäkringspaket 2 (med sporttillägget) och avbeställningsskydd, bidragit med 50 kr till Kids first, köpt ett Amerikanskt kontantkort och ett passfodral.
- Fyllt i Polisregisterutdraget (posta på måndag)
- Skrivit under DS-2019 (posta på måndag)
- Gjort det klart och tydligt för mamma och pappa att jag önskar mig en resväska (big size) i studentpresent.
- Påbörjat DS-160 (Gör klart imorgon)

Känns skönt att ha kommit ännu en bit av allt som ska göras innan min avresa den 22:a Augusti. För nog är det en hel del saker som ska göras, men efter att man har blivit klar med sak efter sak och kan kryssa bort dem i ens "To do list" så känns det hela mycket bättre och USA känns närmare för varje check..


Sista skoldagen och shopping i Västerås

Igår gick jag min sista skoldag på John Bauer gymnasiet. Hur galet låter inte det?! 3 år har redan passerat förbi, vilket känns helt sjukt, tiden har som alltid gått riktigt riktigt fort. Igår fikade vi i klassrummet, kollade på gamla videos som vi gjort under dessa 3 år samt skrev ett brev till våran lärare Helena som ska gå hemma nu och vänta på att barnet i magen ska ploppa ut. Förhoppningsvis hinner det ske innan eller efter vår student. Men INTE på studentdagen, det finns inte med på kartan, Helena måste verkligen vara med. Vi lämnade även in våra skoldatorer för ghostning (får tillbaka dom typ nästa vecka eller nästnästa) samt lämnade in skol-blippen.

Efter skolan mötte jag och josse upp lisa på stan och sen åkte vi vidare för att spendera en heldag i grannstaden Västerås. Jag köpte en liten vit/brun sommarväska samt en vit kavaj ur H&M's Conscious Collection och de andra tjejerna fyndade även dem. När fötterna började strejka så satte vi oss på Espresso House för en fika. Chailatte har blivit en ny storfavorit hos mig, men något jag längtar extra mycket till är att få köpa mig en god Choklad Frappe på Starbucks i Seattle. Mumma!

Förresten, här är mina nyinköpta skor som ska bäras på Studentfesten på Lokomotivet. Jag är nöjdare än nöjdast!


Hej jag är sjuk

Finns det något värre än att vara sjuk eller, nej tror inte det.. Och det absolut värsta med att vara sjuk är att jag INTE kan träna. Att varken få köra BodyAttack, BodyPump eller löpträna gör att jag mår ännu sämre - psykiskt. Borde verkligen vara så att dem som ändå hatar att träna kan bli sjuka istället. Det här är ju verkligen värdelöst. Har haft ont i halsen sen i söndags när vi kom hem från studentkryssningen, och nu de senaste dagarna så har jag hostat och snorat. Imorse var även båda mina ögon hela gäggiga. Antingen rör det sig om en äckel-förkylning eller så är det halsflussen som kommit tillbaka. Jag ringde sjukvårdsrådgivningen imorse och pratade och hon tyckte jag skulle äta pencilin, vilket jag har börjat med idag. Så förhoppningsvis gör det snabb verkan så jag kan sätta fart med träningen, saknar löpningen mest!! Vill ju känna mig på fit for fight till studenten ju, samt Magaluf resan. Aja, när jag väl blir frisk så ska det tränas som aldrig förr, love it!

Skulle igentligen ha jobbat både idag och imorgon men jag ringde och sa ifrån om det. Tog verkligen emot att säga nej till jobb (c a s h) men jag känner mig verkligen inte kry och speciellt inte så pass bra för att jobba i butik bland massa människor.

 


SATAN I GATAN

KRYSSNINGEN VAR GRYYYM! Så sjukt jäkla roligt har jag inte haft på länge. Minns att jag var så lycklig under hela kvällen/natten/morgonen för att tillbringa underbara timmar tillsammans med underbart sällskap! Så otroligt maxat allting!! Direkt när vi kom på båten så letade vi rätt på vår hytt, lämnade väskorna där och skyndade sedan ner till buffén som helt klart fick godkänt med en stjärna i kanten. Därefter var det taxfreen som gällde för hela bunten haha. Delade bland annat en Sourz Äpple med Josse, smakade mumsfillibabba må ni veta! Efter att ha spenderat lite cash där så återvände vi till vår hytt för att fixa oss inför de kommande partytimmarna. Kl 22 lämnade vi hytten och framtill kl 05 dansade vi gärnet, sjöng i hytterna, åkte hiss, njöt vid trubaduren, hittade gamla klasskamrater och hade allmänt superskoj! Klockan 05 öppnade frukostbuffén så vi kilade dit och åt frukost vid halv sex tiden. Frukosten var gudomlig!! Aldrig har väl en frukost smakat bättre haha. Och dem hade precis det som jag äter till frukost hemma så det var perfa. Efter frukosten, hör och häpna, så gick vi och lade oss några timmar. Jag sov 3 timmar och sedan ringde klockan och det var dags för lite uppfräshning och väckning av kamraterna i de övriga hytterna och sen var vi alla igång.. igen.

Vill verkligen tacka alla i Alvida och övriga superstars som gjorde den här kryssningen så himla bäst! Är så tacksam för att jag har er som vänner, ni vet vilka ni är. Vill inte äns spekulera i hur det kommer kännas att inte träffa er på ett helt år..  LOVE YOU


Började med en mysig förfest hemma hos Jonna


Endast vi som var så smarta att ha med lite bussfördriv. Underhållning på hög nivår när Anna fick för sig att hon kunde spå..

Vår vackra hytt!

Mer bilder kommer när jag fått av övriga classmates!


Lördag - Söndag




Me heart Coldplay



Det är fullkomligt omöjligt att inte ryckas med i känslorna som Coldplay skapar. Jag tänker tillbaka till kvällen i Augusti sommaren 2009 när dem hade konsert i Stockholm, shit vad den kvällen var underbar! Att en musikgrupp med charmig dialekt, humor, ljuvliga sångröster och stor känsla för musik kan få en att må så bra.. Galet!


Sista dagen på Vreta förskola

Efter alla dessa veckor och torsdagar som jag spenderat på Vreta så har jag idag varit där min sista praktikdag. Känns både bra och dåligt. Dåligt för att jag kommer sakna den trevliga och gästvänliga personalen och självklart alla spontana och söta kids! Bra för att jag lämnar Vreta med en mycket större erfarenhet när det gäller barn än vad jag hade innan. Jag har lärt mig otroligt mycket under den här tiden och jag är så tacksam och glad för att jag praktiserade där jag gjorde. Men inte nog med det, jag har verkligen fått bekräftat efter varje torsdag att jag verkligen vill åka som Au Pair, jag vill verkligen ta hand om barn och bli del i en Amerikansk familj. Jag vill se mer av världen och jag vet att jag kommer få det så grymt bra i Seattle i den familj som jag ska till, så om ni bara visste!

Igår kväll bakade jag två kladdkakor som jag bjöd personalen på idag, serverat med en mix av hallon och blåbär i en skål bredvid. Mums! Fick beröm för mina bakverk men så fick jag även detta ifrån den avdelningen som jag spenderat allra mest tid på:




Blev rent ut sagt rörd när jag fick detta! Kortet har barnen själva målat, soo sweet. Alla ville lukta och känna vid de fina blommorna som jag fått och en av minstingarna norpade åt sig chokladasken och började suga på ena hörnet. Vad ska man säga, barn är barn - spontana, glada och underbara!


Visumpapper!

Idag fick jag äntligen det stora rosa/vita kuvertet från Cultural Care med alla papper för att fixa visum på Ambassaden i Stockholm. 19:e Juli klockan 8.00. Perfekt! Har inte hunnit kolla igenom allt så nogrannt ännu men tänkte sätta mig och bläddra lite nu och sen försöka hinna med att läsa mer ingående imorgon. Har många lediga dagar nästa vecka så det blir perfekt att sitta och skriva/fixa med detta då.

Ni som gjort klart allt, hur lång tid tar det på ett ungefär?


Vilken klass får springa ut först på studenten?

ALVIDA ALVIDA TJALALALALA! Vi är såå bra, idrottsklassen gör det igen. Känns ju för himla bra att våran klass ska få springa ut först på studenten, yey! Detta avgjordes igår när det hölls en dodgeball turnering för alla treor i Ellfolk-hallen. Under året så har det hållits flera tävlingar och så där man kunnat samla poäng osv, och igår avgjordes det - våran klass vann! Varje klass fick dela upp sig i flera lag (så många som gick) med minst 6 spelare i varje lag. Mitt lag gick in stenhårt och körde på en touch av rosa under lagnamnet - grisdamerna! Ni hör ju, bara namnet skriker power, haha. Vår klass ställde upp med tre lag, medans de övriga klasserna hade svårt att få ihop med ett lag på grund av den stora frånvaron. Vi kom, kämpade och segrade!


Promenad i ett regnfyllt Eskilstuna

Hej!
Imorse åkte jag och lisa in med elva bussen för att gå en promenad inne i stan. Tyvärr hade vi verkligen inte vädret på vår sida, men men. Efter att jag köpt mig en tjockare tröja än den jag hade på mig så var vi redo för lite promenerande ändå. Begav oss bort mot Djurgårdsparken och vek sedan av in mot city igen eftersom regnet bara blev värre och värre. Blev sedan ett stopp vid Röda korsets sh-store, sen tog vi bussen hem. En skön start på våra lediga dagar blev det i alla fall.

När jag kom hem kollade jag några avsnitt av Sex and the City och åt lasagne. Nu sitter jag vid datorn, what a big surprise huh? Nej men, jag måste verkligen hitta en klänning till studentkvällen, så letar för fullt på Asos, Nelly och H&M. Har hittat ett alternativ på Nelly, och den klänningen skulle även kunna passa perfekt på Midsommarafton i Magaluf. Hur amazing låter inte det?! Midsommar i Magaluf, med underbara tjejerna. Hur som, jag ringde även nyss och beställde klipptid till den 13de juni, dagen innan vår avresa. Mitt hår är verkligen i stort behov av en klippning, så det var tur att dem hade tid den dagen jag ville! Nu ska jag fortsätta mitt letande efter klänning. Ikväll blir det träning på gympozz, Body attack och Body pump står på mitt schema. XOXO


Outfit till studentkryssning - check!



Idag gav jag mig sjutton på att jag skulle komma på kvällens outfit till studentkryssningen som är nu på lördag-söndag. Efter lite provande och en hel del knäppningar med kameran så bestämde jag mig. Beige blus, jeans shorts med skapligt hög midja, tunna tunna svarta strumpbyxor, rött läppstift och mina kära bruna Vagabond kängor. Väldigt bekvämt men fortfarande stilfullt. Hoppas och tror att det kommer bli en lyckad helg, kryssning. Ser fram emot de nå grymt, speciellt att få umgås med allt folk!

Förresten, tack för alla fina kommentarer angående slutbetyget i Engelska C. Tänk vad era kommentarer kan göra mig glad och på bra humör! Love it, love you. Nu ska jag väl ta och släcka ner här och kila i sängs. Imorgon är jag ledig och ska för en gångs skull få ta sovmorgon (mamma tar morgonpromenad med doggy). Godnatt och sov så gott allesammans. Det kommer jag göra!


VG i Engelska C!!

Yes, I did it! Nådde mitt mål i Engelska C, nämligen att gå ut med ett VG i slutbetyg. Det var precis på håret att jag klarade det med tanke på att jag under hela kursen legat på G+, VG- och VG. Så gissa om jag känner jag lättad nu, oj så glad jag är!!  WIHOOO


Ny kategori med speciella dagar alá USA

Den här helgen har verkligen bara svept förbi, alldeles för fort som vanligt. Och jag har jobbat hela helgen. MEN inte bara, i fredags sprang jag milen efter skolan och åkte sedan hem för att ha en riktig myskväll och bara spenderade kvällen helt själv hemma framför några avsnitt av SATC och chokladbollssmet. Jag beräknade verkligen allt bra för precis när jag tog sista tuggan så var pärlsockret slut. Så kan det gå. Igår blev jag hembjuden till Lisa på middag, jättetrevligt och god mat förgyllde verkligen min lördag! Sen bar det av hem till mig för att glutta lite på Eurovision, såklart.

Jag planerar att skapa en kategori här på bloggen som ska innehålla några av Amerikas speciella dagar och högtider, som tillexempel St Patrick´s Day. Tänkte att det kan ju vara roligt/intressant för er här hemma i Sverige att kunna läsa lite extra om när jag väl är i USA och firar någon av dessa händelser. På så vis kommer jag slippa berätta kort om vad det innebär den dagen, då kommer jag bara kunna hänvisa till kategorin.

Så håll utkik, inom kort kommer jag börja fylla kategorin!


100 dagar till USA, 1 månad till Magaluf!!

Idag är det på pricken 100 dagar till min avresa mot New York City och på pricken 1 månad till Magaluf-resan med tjejerna! Behöver jag säga att jag längtar ihjäl mig?!! Kan inte förstå hur mycket som ligger framför mig just nu. Hur många äventyr, roligheter och lyckliga saker som jag ska få göra! Är så himla glad för alla de beslut jag tagit inför USA, allt som bestämts inför Magaluf och ja, så jäkla glad helt enkelt :D

Idag har jag jobbat hela dagen och ikväll är jag hembjuden till Lisa på middag, väldigt trevligt. Har nyligen duschat och ska snart göra mig iordning. Men innan dess tänkte jag skicka iväg ett mail till min värdfamilj angående skypa i helgen. Dem är nämligen i Washington DC för tillfället och kommer hem imorgon, iaf mamman och barnen, pappan stannar några dagar till. Så får se hur vi gör, om jag pratar med mamman och barnen imorgon eller om vi bestämmer att skypa nästa helg istället. Nu ska jag stänga ner här, ha en fin lördagskväll!


Träklackarna har hittat min svaghet


Är helt fast för dem bruna kilklackarna i mitten! Imorgon när det finns tid på någon rast så ska jag skynda mig ner till Eurosko för att pröva dessa. Hoppas hoppas hoppas verkligen INTE att mina breda fötter sviker mig som så många gånger tidigare. Håller tummarna! Passar dem, så är dessa mina skor till utspringet alá studenten, utan tvekan!!

Nu ska jag ta fram pappret och plugga inför redovisningen i samhällskunskap som vi har imorgon. Usch vad jag är opepp på det! Märker verkligen hur jag börjar sänka mina egna krav när det gäller skolarbeten såhär i slutet. Jag har verkligen ingen ork kvar. Zero! Men jag ska göra mitt bästa och se till att lite fakta kring EU och vad dem sysslar med fastnar i hjärnan tills imorgon eftermiddag.
I´ll need all the luck I can get, gosh..


I´m out for a run!



Nu bär det av ut i värmen för en löprunda, träningslistan på Spotify är i beredskap och löparskorna väntar därnere. Ciao!


Idag kom posten med..

.. MIN PERSONLIGA ALMANACKA!! Är helnöjd med designen och har redan börjat skriva in vissa datum etc. Det är som alltid lika roligt att kolla upp vilken veckodag man fyller år. Och jag må väl säga att jag är lite besviken, jag fyller nämligen år på en söndag.. 20 år på en söndag. Aja, det kommer säkert bli awesome anyway!






NEW IN



- Vit tubtopp, H&M, 50:-
- Mönstrad bikiniöverdel, H&M, 50:-
- Armficka för Iphone, Clas Ohlsson, 200:-

Idag har det varit ännu en fantastisk dag med massa solsken. Det gillas! Skoldagen avslutades efter endast en timme eftersom jag var klar med allt, så gick en sväng med tjejerna på stan. Innan jag tog bussen hem kilade jag in på Guldskytten för att bestämma hurdan ID-bricka till halsband jag vill ha. Tvekar lite på storleken på själva brickan, antingen den lilla eller mellan.. Svårt det där, får tänka i några dagar och sedan göra en "beställning".


All love to H&M


1 JUNI


Idag ringde jag till vårdcentralen för att boka en tid för hälsoundersökning. Har hört från många håll och kanter hur en del betalar feta stålar endast för en simpel hälsoundersökning. Vet dem som betalat över 500-lappen. Så det var vad jag var inställd på. Men när kvinnan sedan säger att hon trodde priset låg på 300-400 kronor så jublade jag inombords. Nice! Hoppas bara att det är så också, den 1:a juni ska jag dit i alla fall. Då kan jag äntligen bocka av ännu en punkt på min "To do list".


Presenter till värdfamiljen

Både igår och idag har solen verkligen visat sig från sin bästa sida, och både igår och idag har jag jobbat inomhus på Stadium.. Som tur är så har solen varit tillräckligt stark när jag kommit hem vid tjugo över fyra, så jag har hunnit njuta lite grann. Idag hann jag till och med sola innan jobbet, ett stort plus! Nu är helgen slut och det är dags för ännu en vecka i skolan. Men det märks verkligen hur lite det är kvar, jag menar - imorgon har jag min sista Engelska C lektion, SISTA!! Näst nästa helg är det studentkryssning och sen är det inte långt kvar till studenten den 11:e juni. Galet!

Jag har funderat väldigt mycket de senaste dagarna på presenter till värdfamiljen när jag kommer den 26:e Augusti. Till mamman och pappan vet jag redan vad jag ska ge, men något till pojken och flickan kämpar jag fortfarande med att komma på. Sverige tröjor hade varit det mest ultimata, men i och med att deras nuvarande Au Pair är svensk så har dem redan fått sådana tröjor av henne. Därför känns ju inte det som något jag också vill komma med. Det enda jag egentligen har kommit fram till är att jag vill köpa något som kännetecknar Sverige, något som har med aktiviteter och sporter att göra samt något som de finner personligt och roligt att få.  Har ni några förslag på vad man kan ge till en tjej på 7 år samt en kille på 9? Och ni som ska åka som Au Pair: vad ska ni ge er värdfamilj när ni anländer??

xoxo


Glädje för andra

Vill börja med att säga stort grattis till Ellinore som har matchat med en familj från New Orleans, LA. Har följt hennes blogg för en tid och verkligen hållt tummarna för att även hon ska få sin final match, och nu har det inträffat. Grattis! :D

Min kära klasskompis Sofia är i matchningsprocessen nu och har en match med en familj från Florida. Kika in på hennes blogg och följ hennes process till att hitta den rätta familjen, intressant och glädjefyllt!

(Tryck på tjejernas namn för att komma direkt till deras bloggar)


Ambassaden 19:e juli!!



Jag ringde ju som sagt till kontoret tidigare för att få lite svar, dock så glömde jag fråga om försäkringen vilket var det näst viktigaste men aja, kan ringa och kolla det imorgon eller nästa vecka. Hur som helst, angående tid för Visum på Ambassaden så sa hon jag pratade med att dem är påväg att skicka ut brev till alla som åker inom vissa datum som kommer få samma tid på Ambassaden. Så, 19:e juli bär det av till Ambassaden för att fixa visum. Jag fick även veta att det även kommer hållas ett förberedelsemöte för alla Au Pairer den dagen, och det är ju verkligen jättebra! Då får man ju träffa alla och kanske även hittar fler som åker samma dag som jag. Är så förväntansfull! Vet bland annat en svensk tjej som kommer vara på Training School i NYC samtidigt som mig, Sanna, en jätte trevlig tjej som har samma mål och drömmar som jag att uppfylla i USA, superskoj. Hon ska bo i New York så vi kommer bo en bra bit ifrån varandra, men planerna på att besöka varandra känns som en toppen-idé! Alla personer som man får kontakt med nu innan som också ska åka som Au Pair till USA, känner man sån samhörighet med. Kommentarer som man får och allt stöd och positiv respons. Ni är alla underbara!


Magaluf möte!

Hej allesammans! Idag stannade jag hemma från praktiken, kände mig genomförkyld och inte alls lämpad för en dag kring barn. Plus att jag INTE vill riskera att förkylningen ska bli värre, vilket det sannolikt hade kunnat bli om jag gått till praktiken.

Måste bara berätta att igår hade vi vårt första Magaluf möte med tjejerna! Så kul. Vi satte oss på First Class och drack olika drycker samt med datorerna uppe och antecknade alla bra idéer som kom på tal. Det är verkligen inte långt kvar och det ska bli så sjuuuukt skönt med 2 veckors semester! Det enda som grämer mig lite är tillgång till mailen, jag kommer ju knappast ha med min iphone dit så kommer inte kunna använda det mobila nätverket. Vilket jag kanske hade undvikit i vilket fall eftersom den räkningen hade blivit saftig. Men Sofia sa att det sannolikt skulle finnas caféer i närheten med tillgång till datorer och internet. Vore ju perfekt. Under mötet kom vi fram till lite olika saker, som t.ex. att vi ska lägga pengar för en gemensam matkassa vilket kommer underlätta i längden. Allt känns så bra, och tjejer - shit vad skoj vi ska ha, wiho! 40 dagar kvar.

Nu tänkte jag skriva klart min del i grupparbetet som vi har i Samhällskunskap, sen ska jag ringa till CC kontoret angående tid för att fixa visum på Ambassaden, samt lite övriga frågor som jag har. Uppdaterar senare.


"We loved it"

Direkt när jag vaknar om mornarna så kollar jag alltid mailen, en vana som jag fått. Den här morgonen var det extra roligt att öppna inkorgen och se att jag fått en mail från värdfamiljen. Blev direkt lite nervös eftersom jag förstod att dem kollat på min video och kom med respons. Men nervositeten förvandlades snabbt till ren lycka!! Dem gillade den jätte mycket! Extra roligt var att tjejen (mitt värdbarn) hade skrivit vad hon tyckte om den och att hon gillade den jättemycket, "loved it" som dem faktiskt skrev (jag blir så glad!!). Hon tyckte den lilla videosnutten på min hund Atlanta var rolig, speciellt när jag skulle visa lite tricks som jag lärt henne och hon bara gick iväg och inte ville vara med på film. Hon tyckte även det var roligt hur vår skola låg ovanför en H&M butik, vilket jag kan tänka mig eftersom min skola skiljer sig väldigt mycket från Amerikanska skolor. Hon skrev även att dem längtade tills jag kom till dem och tills vi ska göra aktiviteter tillsammans.  

26:e Augusti, då kommer jag äntligen att få träffa dem! Behöver jag säga att jag är hur lycklig som helst, gladare än någonsinn, förväntansfull och längtar nå enormt?!  :D


Snö igår, idag, föralltid?

Om jag hade sagt "åh kolla det snöar ute" och det hade varit typ januari, så hade det ju varit normalt. Men att det snöar den 3:e och 4:e maj är verkligen långt ifrån normalt. Det sjuka är ju att förra veckan, eller ja påsklovsveckan, var ju vädret helt underbart! Och nu, snö? Nej, ärligt talat så börjar man ju fundera en del på klimatet, eller jag gör det i alla fall. Ozonlagret, växthuseffekten etc etc. Läskigt om det fortsätter snöa, vem vet - vi kanke få en ännu vitare student utöver vad våra kläder kommer medföra..


bilderna är från igår morse, checka in all snö, 3:e maj..


Jättetrevligt besök!

Att köra till Västerås gick som smort, var framme ungefär tjugo över tre så satt kvar i bilen ett tag och väntade på att Hanna skulle sluta. Vi fick sedan skjuts (av hennes snälla vänner) in till city där vi strosade omkring en stund innan vi satte oss på ett fik och drack varm choklad med grädde och marsmallows. Pratade om allt möjligt med självklart mest om USA och Seattle. Hur galet det faktiskt är att vi ska bo grannar därborta, haha, jag tror fortfarande inte jag förstått det! Kommer bli awesome. Vi sa även att vi ska ses igen, och då är det Hannas tur att besöka Eskilstuna, och vad vore inte mer klockrent då än ett besök på Parken Zoo, Eskilstunas stolthet (typ..). Var faktiskt jätte länge sen som jag besökte djurparken och vad jag har läst i tidningen så har dem ju förnyat det en hel del genom åren. Ska bli spännande.

Hur som helst, det var en jätte trevlig dag verkligen! Nu ska jag läsa igenom lite inför testet vi ska ha om akupunktur och akupressur imorgon, sen ska jag sova, finally!


Till Västerås för att träffa Hanna

Idag är jag ledig och har nyss kommit hem från en snabb tripp in till city. Håller på att laga iordning lite lunch nu (makaroner och korv) och sen ska jag ut en vända med hunden innan jag beger mig på dagens äventyr. Ska nämligen ta bilen till Västerås och träffa Hanna. Ni som läser min blogg vet att jag nämnt förut att Hanna och jag kommer bo grannar (ett hus emellan) i Seattle. Helt sjukt och galet bra känns det! Så nu ska vi träffas här i Sverige för första gången, början på en fortsatt Amerikansk vänskap hehe. Ser väldigt mycket fram emot dagens händelser iaf. Tänkte även slå en pling till farmor och farfar och kolla om dem är hemma nu på förmiddagen. Passa på att besöka dem när jag ändå ska till Västerås, dem bor i Skultuna. Nu är maten klar, vi hörs senare ikväll, ha det toppen!


19 dagar till studentkryssning, 40 dagar till studenten!

Idag hade vi muntligt stor-prov (blandning mellan vanligt prov och nationella) i Engelska C. Jag hade totalt glömt bort att vi skulle ha det idag, trodde det var nästa vecka. Men som tur var så var det inget man kunde förbereda sig på, det var liknande som det muntliga i Engelska B, man får sisådär 20 minuter att förbereda sig och sen är det dags att prata. Det gick väl helt okej, allt kan göras bättre men jag är ändå nöjd med dagen. Fick även det chockande beskedet att nästa måndag är vår sista lektion med Engelska C. Den sista!! Resterande veckor kommer bestå av kompletteringsuppgifter etc. för de som behöver komplettera sina betyg. Men det är lagom galet att det är sista nästa vecka. Det kommer ju innebära att om jag får det betyg jag vill ha och slipper komplettera så kommer jag vara ledig måndagar och tisdagar. Gött!

Tidigare i eftermiddags så fick jag mail från min värdmamma att dem ska kolla på min video ikväll och så berättade hon även lite vad som försiggår i Seattle och sådär.
Så nu har jag nyss svarat på hennes mail och hoppas att det finns ett svar imorgon när jag vaknar, eller någon gång under dagen. Jag är så himla spänd på deras reaktioner av videon, vill så gärna att dem ska tycka om den. Hur som, nu ska jag kila upp och sova! Godnatt.

By the way - Jag vet att det är en del kommentarer jag inte svarat på än, lovar att svara imorgon. Hoppas ni inte blir otåliga hehe.


En dag med ärenden

Idag tog jag bussen in till stan vid tio tiden som jag nämnde igår, just för att hinna uträtta lite ärenden. Det var verkligen bra att jag åkter ner i tid, för oj vad mycket människor det var inne på Forex! Jag vet ju att det brukar vara smockat därinne, men så tidigt på morgonen trodde jag det skulle vara mindre.. Förmodligen tänkte alla så och så blev det som det blev. Hur som helst, när det var min tur så fick jag veta att dem tyvär inte hade den summan USD som jag vill växla till, men hon reserverade pengar till mig på onsdag när dem får leverans. Så på onsdag ska jag växla in och jag håller tummarna för att den inte stiger i värde.

Efter mitt långa besök på Forex så kilade jag vidare till Telia butiken för att få klarhet i mitt abbonemang etc. För jag kommer absolut inte ha Telia under mitt år i USA. Så därför kollade jag upp redan nu med uppsägningstid och sådär, så nu har jag pratat och bestämt med Telia att mitt abbonemang avslutas den 20:e augusti, det vill säga två dagar innan min avresa - perfekt! Under tiden i NYC så kommer jag köra på kontantkort.

Sen tog jag en sväng in på Stadium för att köpa min undanlagda regn/allround jacka! What can I say, I just love it! Den kommer helt klart användas flitigt i Seattle, de må jag säga!




Blir att besöka Forex imorgon!

De fyra timmarna på jobbet idag gick helt okej, var väldigt väldigt lite människor som cirkulerade på stan överhuvudtaget så det fanns inte så speciellt mycket att göra. Men timmarna passerade och så äntligen var klockan 4.

Imorgon börjar jag ju inte förrän 11.40 och brukar då ta elva bussen in till stan, men imorgon åker jag nog in tidigare, vid tio närmare bestämt. Har några ärenden att uträtta, bland annat boka tid för en hälso-undersökning sen även besöka Forex och växla in lite Amerikanska dollar. Dollarn är faktiskt nere på 6,2 vilket är lägre än vad den brukar ligga på. Om jag växlar in 1000 kronor så motsvarar det ungefär 150 USD. Sen kan man ju aldrig veta, dollarn kanske sjunker ännu mer de kommande månaderna, men den kan ju öven höjas. Men att växla in 1000 kronor känns som en rimlig och bra idé.   Är det någon annan som tänkt tanken eller redan har växlat till sig lite USD?  :)


Jobb på Stadium mellan 11.50-16.10

Har nyss ätit frukost framför teven, härlig söndagsmorgon. Kollade på Miami Ink och kom precis på att jag har en till punkt på min "att upptäcka lista" - Besöka Miami Ink förstås! Vore även för himla coolt att göra en andra tatuering där. Men då måste jag veta vad jag vill göra samt ha en del cash, det lär kosta kosing att bli tatuerad där. Hur som, ska upp och göra mig iordning för en dag på jobbet. Hörs senare framåt eftermiddagen/kvällen.


BY THE WAY:
Efter mycket (!) krångel med att kunna skicka min video som jag gjort till min värdfamilj, så lyckades jag äntligen skicka den till Felicia (deras nuvarande au pair) igår kväll över msn. Det tog 2,5 timme för den att överföras, 6 minuter video och 210 MB i storlek. Galet vad tid det ska ta. Den var för tok för stor för att bifoga med att vanligt email så detta var min näst sista utväg för att få iväg den. Nu är den i alla fall skickad till Seattle och jag fick positiv cred av Felicia direkt, vilket känns jätte roligt eftersom jag fixat en del med den där videon! Nu väntar jag på att värdfamiljen ska få se den och jag håller tummarna för att den uppskattas!


We just wanna make the world dance, forget about the price tag!



"Okay!
We need to take it back in time,
When music made us all unite
And it wasn't low blows and video hoes,
Am I the only one getting tired
Why is everybody so obsessed
Money can't buy us happiness
Can we all slow down and enjoy right now
Guarantee we'll be feeling Alright."