Weekend, over and out!


Då var denna jobb helg över, mina värdföräldrar kom hem idag och hade haft en bra helg i Chicago. Just nu är dem ute och äter lunch med M samt deras släktingar från Montana som varit här i Seattle över helgen och deltagit i en betong-kanot tävling.
Morgonen gick bra, M hade fotbollsmatch som vi alla kollade på och hon gjorde mål, matchen avslutades lika. Efter hennes match när alla var hemma så drog jag ut på en jogging runda och nu ska jag kila ut till Mt. Baker och hänga hela kvällen med middag och Kill Bill 2. Hoppas ni haft en bra helg! Hörs och syns, ciao!

Another lovely day in Seattle


Tidigt imorse så åkte mina värdföräldrar iväg till Chicago, jobbrelaterat. Så det är jag och barnen hela helgen, vilket till en början kändes tufft men efter att idag ha spenderat eftermiddagen nästan bara jag och O så känns det mycket bättre. Det är verkligen helt annorlunda att vara med dem var och en istället för att ha bägge. Dem blir som andra personer nästan, pratar mer och ååh, jag älskar verkligen mina värdbarn! Såhär såg vår hektiska eftermiddag ut: Jag hämtade upp dem från skolan vid halv fyra, vi åkte direkt ut till deras matte ställe där dem gör matteuppgifter, hem en snabbis och ge M lätt middag, direkt till hennes Lacrosse träning (vilket var riktigt intressant att se). Åkte en kvart tidigare från Lacrosse träningen för att hinna ut till hennes basketträning som började kl 6. När vi släppt av henne där så åkte O och jag vidare till ett hamburge ställe som han bestämde till middag. Han är så roligt, vet precis vad han ska ha, ger rekommendationer och beter sig så moget (IBLAND). haha. Efter att han varit på toaletten så kommer han tillbaka med ett stort smile på läpparna och berättar att dem hade en rittavla (ni vet en sån där svart som alltid fanns i skolan). Han hade då ritat en stor gubbe som han beskrev detaljerna på osv. Innan vi lämnade restaurangen (som förövrigt får 8/10 plus) så ville han ivrigt visa sin målning, och eftersom toaletten var både för män/kvinnor så absolut. Kommer in på toaletten och ser den största gubben någonsinn som täcker typ hela tavlan (som säkert är 2x2 meter), med megastor fult ritad näsa och pricken över i:et är texten under - något i stil med "Mr. Bajsman". Humorn där alltså, O skrattade och jag likaså. Kände mig som en riktigt vettig au pair, haha NOT! Men men, whatever. Vi hade det skoj i alla fall och det är som jag sa, verkligen superskoj att få spendera lite egentid med dem, blir ju inte så mycket sånt i veckorna då deras scheman med aktiviteter och grejer ofta är fullspäckade och majoriteten av det jag gör är att skjutsa runt dem.

Efter att O och jag varit och käkat så hämtade vi upp M från hennes basketträning och skjutsade henne till en sleepover med hennes bästa vän. När O och jag kom hem vid halv nio tiden så kikade vi lite på tv innan det var dags för honom att krypa i säng.

Imorse var jag förresten och lämnade tillbaka min skidutrustning. Gick fin fint, sista inlämningsdagen är 1 maj, så det känns skönt att ha det gjort redan. När jag kom hem så var det fint väder så jag drog ut på en timmes powerwalk. Man blir nästan helt stum av hur fint det är här uppe på Queen Anne och runt om i Seattle nu på vårkanten när allt börjar blomma. Speciellt körsbärsträden som det finns väldigt väldigt gott om, så himla vackert! :)


Nu ska jag ta mig en kopp the och kanske se ett avsnitt av Beverly Hills innan även jag säger godnatt för denna fredag. Ta hand om er så hörs vi mer imorgon, xo!

Hawaii i bilder





HAWAII var helt klart en av de bästa resorna jag någinsinn gjort. Och med Emma och Paulina som sällskap så kunde inget gå fel, underbara tjejor! Upplevde så himla mycket under veckan vilket nu såhär i efterhand känns overkligt, det var så himla otroligt amazing! Träffade på mycket nya människor, upplevde kulturen, turistade lite, besökte stränder likt paradiset, ja jisses vad vi hade det skoj! För er som är au pairer och läser min blogg, rekommenderar verkligen att ni räknar in Hawaii på er resemånad, ETT MÅSTE! ;) Och surfa, ett måste likaså!

COLDPLAY


Finns inga ord, jag svävar på moln för tillfället! Är nyligen hemkommen från Coldplay´s konsert inne på KeyArena här i Seattle (5 min med buss från mitt hus). Konserten var BÄST BÄST BÄST! Hanna och jag var där vid sjutiden och hann kolla båda förbanden samt göra ett toalettbesök innan Chris Martin m. kompani intog scenen. Förutom att alla blev helt galna, skrek och klappade av förtjusning så hade dem ordnat en supercool effekt i form av ett armband med lysdekoder inuti. Alla i publiken fick varsitt i entrén. När arenan sedan släcktes ner och Coldplay började spela så lyste alla dessa armband i alla möjliga färger. ÅÅÅåh, det var så mäktigt!!!!
Hanna och jag var helt till oss, dansade som aldrig förr och sjöng med i säkerligen alla låtar. Konserten blev komplett när dem spelade Fix You som en av de sista låtarna, som vi hade längtat efter den. Passar på att tacka bästa-Hanna för ett grymt konsertsällskap, åååh vad jag är glá över att ha dig i min vardag snuttan!!! :D


Fler närbilder från själva konserten kommer in senare när jag fått bilderna från Hanna tagna med hennes systemkamera.

Nej nu tickar klockan på, dags för sängen. Har absolut inte glömt bort Hawaii inlägget med bilder, kommer under helgen eller imorgon om det hinns med :) 

Seattle, I just love you!


Idag har Seattle bjudit på solsken så det vara glänser om det haha, har varit såpass varmt så man har kunnat gått i linne och kännt sig varm. Sjukt gött!
På morgonen körde jag spinning pass till halv elva och sen lite styrka tillsammans med Hanna. Gick sedan hem och åt lite, duschade och sådär innan jag mötte upp Hanna och vi gick till Trader Joes, köpte apelsiner och äpple och gick sedan bort till vackra Kerry Park. Satt på en bänk där och bara njöt av vädret, Seattle och vårt läge här. Det var en helt underbar förmiddag vill säga :)



Min värdpappa kom hem vid femtiden och tog med sig bägge barnen till O´s baseball match så jag slutade jobba kl 5. Åt middag ute på terassen i solen som fortfarande värmde och nu sitter jag nere vid datorn och inväntar att Hanna ska höra av sig så vi kan kila ut till Mt. Baker en snabbis. Två av Emmas kompisar från Sverige anlände hit till Seattle idag och ska vara här en vecka, så det ska bli jätte trevligt att träffa dem :)

Hörs mer senare, och ja , hawaii inlägget är på ingång, villl bara ha alla bilder först så inväntar dem från Paulina och Emma först. Hang in there ;)  xoxo

Aloha Seattle / Birthday Girl


Hej på er kära kamrater! Jag vet att det varit ett stort tomt glapp på uppdateringen här på bloggen, och jag trodde det kanske skulle bli något inlägg under vår vecka i Hawaii. Men som alltid när man har roligt och är på sol semester så går tiden alltid alldeles för fort. Veckan där med Paulina & Emma plus allt annat super trevligt folk som vi träffat på har verkligen varit topnotch allting! Vi har badat i havet, hängt på stranden, solat, ätit gott, powerwalkat, hyrt mopeder och utforskat ön lite mer samt, möjligtvis det bästa på hela resan - Jag har lärt mig att SURFA!! :D  En stor stor dröm som äntligen besannats, och oj så häftigt det var! Adrenalinet av lycka pumpade och jag föll pladask (bokstavligen i vissa lägen..) för surfingen och charmen i det. Sååå himla underbart!


Mer bilder från våran grymma Hawaii resa läggs in under de kommande dagarna, lovar! :)

Idag är det söndag 22/4, och det är inte bara min 8 månaders dag här i USA utan även min födelsedag, närmare bestämt 20 årsdag! Det har varit en helt helt underbar dag tack vare mina fina vänner här. Hanna och Emma fixade överasknings picknick för mig, i Mt. Baker i gräset vid vattnet. Strålande finväder, jordgubbar, melon, baguette, cream cheese, choklad och bubbelvatten. Såååå gott!
Under morgon kvisten hann jag även med att gå på au pair möte samt skypa med först Lisa och senare även mamma, pappa och Rickard. Vårt flyg från Hawaii anlände till SEATAC kl 06 på morgonen lokal Seattle tid, vilket är klockan 03 på morgonen Hawaii tid, så trött var man ;) 
Nu på kvällen så blev det födelsedagsmiddag på en god Italienskt restaurang inne i downtown med tjejorna. Väl hemma igen vid nio tiden så har jag packat upp hela resväskan och ställt in den i garderoben igen tills nästa gång, samt tagit reda på en stor del av all tvätt. Resten får jag ta imorgon för nu är det dags att sova så jag orkar upp imorgon.
Tack i alla fall alla ni som gratulerat mig på någe vis under dagen, värmer rakt in i hjärtat ska ni veta! Puss och kram.

HAWAII UP NEXT!!!!


Sådär ja, väskan är packad med en slutvikt på 17 kg, känns säkert och bra! Nu ska jag ta bussen till Emma, myskväll med brudarna där och sen imorgon bitti vid 4 så går taxin mot flygplatsen och klockan 6 går planet. Kommer vara framme på Hawaii runt vid 12 tiden. Åååååååååh vad jag längtar! Crazy! Ska bli så galet sjukt roligt, och så himla härligt med solsemester :D
Vi hörs säkert någe under veckan, en solhälsning från beachen eller nå. Ha det så superduper bra så hörs vi!  A L O H A

HERE COMES THE SUN




Imorse när jag vaknade så var det blå himmel och solen sken ute! Går det att få ett bättre uppvaknande, nej jag tror inte det. Helt amazing vårväder som vi självklart tog vara på. Jag hämtade upp Emma vid halv tio tiden och vi åkte ut till Redmond till Paulina, tog oss in till smeten och satte oss på Starbucks i solen. Kikade igenom och sådär inför Hawaii (i övermorgon!!!!!!!!) och bara hade det gött i solen. Vi åkte även till en affär och köpte bärbara högtalare, viktigt viktigt, och sen bar det av hem till paulina. Hon har ju jobbat sin sista dag redan (i tisdags) men bor kvar i huset och hjälper den nya au pairen och så med rutiner bland annat. Hon hade iaf stor rensat sitt rum för att få med sig det allra viktigaste hem till Sverige och sa till Emma och mig att vi skulle gå igenom om vi ville ha något av det hon hade packat ner för "slängning". Jag fick med mig ett par gråa mjukisbyxor och ett par pösiga "monki/weekday" brallor i mullvadsfärg, as fräscha! Glad tjej, tack Palle ;)

Dagen har sedan rullat på, hunnit skypa med mamma en snabbis, hämtat barnen från skolan och skjutsat samt gått till aktiviteter. Till middag lagade jag tacos och nu för ett tag sen så kom mina värdföräldrar hem så nu är jag off. Planen för kvällen blir - GYMMET! Big time! Ska nog kila dit nu och sen kommer Hanna när hon slutat om typ en halvtimme. Hörs mer imorgon, ta hand om er!

Changed of plans


När jag kom upp imorse vid sjutiden som alltid och började fråga barnen vad dem ville ha till frukost så sa dem att dem skulle iväg och äta frukost ute med min värdpappa. Så lucky me fick en lugn morgon med grötfrukost framför ett avsnitt av Beverly Hills. Nu ska jag kolla upp när Premium Outlets öppnar för dit ska jag nu på förmiddagen på lite uppdrag och sedan posta på paket hem till Sverige eftersom min kära lillebror glömde kvar sina glasögon (ej solglasögon) samt löparskor här i Seattle.
Ikväll har jag min ritkurs, missade ju första gången när jag var i LA med familjen, så det ska bli väldigt spännande och jag ser verkligen fram emot det. Dock hade vi fått en läxa tills idag fick jag höra av Hanna, nämligen att man ska göra ett självporträtt av sig själv.. Så någon gång under dagen får jag väl försöka få det klart ;)   Ha en bra onsdag så hörs vi senare, xoxo!

Familjelyckan sitter i


Yep, I´m alive! Skjutsade min älskade familj till flygplatsen i söndags men skypade med dem redan igår för att höra så att hemresan och allt gick bra. Kändes väldigt väldigt konstigt att se dem genom rutan över skype igen, när man liksom för bara en dag sen kunde kramas och ha dem här. Att säga hejdå till dem när dem skulle åka var verkligen något jag försökt förtränga under hela deras vistelse, men kan såhär i efterhand säga att jag trodde det skulle vara värre än det var. Det tuffaste var just det ögonblicket när dem gick in genom dörrarna på flygplatsen utan mig, och jag skulle sätta mig i bilen och köra hem till Queen Anne igen.. Men efter att några tårar fällts så ryckte jag upp mig och mindes samtalet mamma och jag haft några kvällar innan. Om hur bra jag verkligen har det här, hur fina vänner jag har samt kanonbra värdfamilj! Jag kunde verkligen inte fått det bättre här. Så med dem tankarna puttade jag långsamt bort dem tomma känslorna som uppstått på flygplatsen.
Nog om avskedet, vad har vi gjort då och hur har tiden varit. Svar: Det har varit bäst och helt underbart att ha dem här! Jag har verkligen njutit av varje stund med dem och att få kramas godnatt och godmorgon har varit mer värdefullt än någonsinn. Att få skratta, uppleva saker och ha dem nära har varit så himla guld värt. Att kolla på online shower över datorn med lillebror innan läggdags, att äta frukost tillsammans, att vara på stranden i Santa Monica tillsammans och ja, allt, har verkligen varit värdefullt, varje ögonblick.
Dem kom ju hit till Seattle på torsdagskvällen, så stannade vi allihop här tills på söndag tidig morgon då planet bar iväg till Marina Del Rey, CA. Där stannade vi på ett jättebra Best Western hotell med suverän service och utmärkt frukost. Att dem hade ett mini-gym var självklart ett plus ;)  Vi bodde med ungefär 15 minuters gångavstånd till Venice Beach och det tog ca 20-30 minuter med buss in till Santa Monica, så himla vackert!
Vi har verkligen haft det hur bra som helst. Jag har även under denna resa lyckats uppfylla några av mina mål med USA: Santa Monica Piren, sett Hollywoodskylten, Hollywood walk of fame, Universal Studios samt Beverly Hills. Och sist men inte minst - joggat längs stranden!! Här kommer en mix av bilder från vår härliga 10 dagars semester, enjoy!



Läsarfråga


Hej Emelie! Jag har en fråga och det är vad du tycker om organisation du åkte med? Visst var det cultural care? Hur var dem under hela processen och hur fungerar den i USA? Hoppas du har tid att svara någon dag :) tack på förhand! Hälsningar Evelina

Svar: Jag känner mig nöjd som valde Cultural Care, verkligen! Dem gav mig all den hjälp jag behövde hemma i Sverige från stockholmskontoret och här i USA har jag inte hittills behövt ta kontakt med dem, men jag har en fantastiskt bra LCC (kontaktperson) som jag vet ställer upp till 100 %. Dock har jag en kompis som också åkte som au pair, till Florida. Hon hamnade i en situation då hon behövde hjälp av sin LCC som då vände henne ryggen i och med att LCC:n var "BFF" med min kompis värdmamma.. Så det är klart det finns sämre exempel av kontaktpersoner och så, men det stöter man nog på vilken organisation man än väljer.
Sammanfattningsvis är jag helnöjd med att jag valde CC!
Kikade in på din blogg häromdagen och såg att du var i stort sett klar med ansökan, härligt! Stort lycka till med matchningsprocessen och det stora klivet till USA :)  Att åka som au pair till USA är verkligen bland det bästa jag gjort i mitt liv!