operation makeover: halsband!

 


Här ser ni före och efter bild av mitt halsband som jag köpte på gina igår. Tyckte inte riktigt att de vita pärlornarna stämde in i den rommerska stilen som jag tycker att halsbandet hör till. Nöjd över resultatet helt klart! Nu ska jag ner och stryka min outfit för ikväll, sen fixa mig och locka håret etc etc. Sen blir det middag med de bästa plus en grym kväll som vi sent ska glömma. Ha en trevlig kväll och ta det lugnt med det goda, puss och hej.


The end of the year

God morgon, uppe med tuppen idag jag vet, men jag börjar jobba klockan 9.50 så inte speciellt konstigt. Har även den del saker som jag måste göra nu på morgonen innan jag åker iväg och jobbar, för när jag slutat antar jag att det blir lite stressigt. Hur som helst, jag kommer antagligen inte uppdatera något resten av den här dagen eftersom mitt dags-schema är ganska späckat, så jag vill passa på att önska er alla ett gott nytt år! Imorgon infinner sig ett nytt år med massor av nya möjligheter, och även ett och annat mål som kommer uppfyllas! 

Take care


Victoria´s Secret Fashion Show




Jag satt nyss och kikade på Victoria´s Secret och det går inte att ungå att man rycks med i musiken och adrenalinet. Men imorgon är det våran tur, nyårsfirande med de bästa alvidorna någonsinn. Ser verkligen fram emot morgondagen, jag jobbar först mellan 10-14 men därefter så är det raka spåret hem och fixa iordning lite grann och sen bär det av mot Sofia för en riktig tjejmiddag. Till att börja med i alla fall..


Monopol med Qvarsell

Hej på er, haft en bra dag? Min har varit suverän faktiskt, det började med att lisa och jag tog en sväng till tuna park och där köpte jag ett halsband som ska bäras på nyår (kommer upp bilder snart) sen vid halv tvåtiden så begav jag mig till Malins nya bostad inne i skogen. Och kors i taket vad det var snyggt! Att det var högt i tak i köket/allrummet/matrummet gjorde mig knäsvag. Jag kände verkligen en sån där mysig hemmakänsla där man bara vill tillbringa flera dygn med härligt hemma slappande. Hoppas på en sleepover någon gång!  Hur som helst, jag hade med mig monopol så vi tillbringade några timmar med att ruinera varandra på dessa papperspengar. Vem som vann är ointressant.. Det speciella med malin, mig och monopol är att vi kommer på reglerna under tiden vi spelar, vi har flera utdelningar av tiotusen-lappar från banken och vi har inte lika höga straff när man hamnar på någons tomt med hotell. Jag gillar våra regler, dom infinner sig i en klass för sig ;)

Nu sitter jag på rummet och har precis kommit hem från en snöfylld joggingtur. Vädret var verkligen emot mig ikväll. Snöflingorna var stora som pingisbollar och landade i ögonen stup i kvarten, inte okej. Jag tappade motivationen efter tjugo minuter och begav mig hemmåt. Så nu ska jag hoppa in i duschen och sedan äta middag. Ciao for now!


SATC och fruktsallad får avsluta min onsdag

Hey you, idag har jag jobbat på stadium mellan 10-14, kort och lagom tid hehe. Därefter gick jag till monki för att lämna tillbaka en tröja, sen tog jag bussen hem. Åt lunch direkt, vrålhungrig som jag var och sen hjälpte jag pappa lite med vår dator som förövrigt inte är som alla andra datorer. Den hakar upp sig, låter jätte mycket, tar inte emot programvaror samt är allmänt seg. Men tillslut lyckades vi koppla in det vi ville ha inkopplat och då åkte jag iväg till stan för att träna. Körde body pump och tre låtar på attack-passet. Kände inte för att vara kvar, ville hellre hem och duscha och ha en lugn kväll hemma, så det var precis vad jag gjorde. Nu sitter jag här på rummet och kom precis på den briljanta idén att kika några avsnitt av Sex and the city. Ska bädda upp med alla kuddar jag äger och göra mig en liten fruktsallad att smaska på. Kvälls mys på hög nivå, ta hand om er!


Vintern och höstens måsten!

När vintern började krypa sig på så var det äntligen dags att plocka fram dessa underbara "klädesplagg" som för mig är ett måste under vintern och en bit in på hösten. Jag pratar förstås om halsduken. Löst stickad, grovt stickad, virkad, tub modell, lång med toffsar,  you name it!  Det finns en modell för alla, och då menar jag verkligen alla.




Padding hit och margin dit

Jag blir så snurrig oc frustrerad över att sitta och ändra i stilmallarna, så nej nu ger jag upp. Har i alla fall lyckats skilja på innehållet och menyn, men det som återstår är att headern ska ligga centrerat över bägge dessa..  Om någon av er läsare vet hur man gör så snälla snälla, jag ber er, kom med tips. Nu ska jag släcka ner här och krypa till kojs. Glömde förresten berätta att vi nu har beställt hem en Gustav III säng till mig. Så om sisådär tre veckor så kommer jag sova som en prinsessa!  Take care.


Nyårsafton närmar sig med stormsteg

Har precis betalat mobilräkningen för december månad till telia över nätet, smidigt och enkelt är dagens dilemma. Har även fört över pengar till Sofia inför nyårsmiddagen etc. Åh vad jag längtar till nyår! Känns verkligen inte som att det är på fredag, men så är läget. Jag kommer att fira in det nya året först med jobb på stadium mellan 10-14 men mot kvällen med en riktig tjejmiddag hemma hos Sofia med ungefär 12 tjejer från klassen. Därefter kommer det några andra bekanta och när klockan närmar sig tolvslaget så tar vi bussen in till city för att fira in det nya året med fyrverkerier och glada människor. Känner på mig att detta nyår kommer bli något utöver det vanliga, lite sådär extra bra helt enkelt. Sista nyåret som Alvidor, snyft. Men nu ser vi till det positiva, it´s gonna be a hell of a good time!

Nu ska jag försöka ändra utseendet lite på bloggen, vill ha menyn för sig alltså att den inte sitter ihop med innehållet. Samt att jag vill ha headern för sig själv, och kanske slänga dit en annan london bild. Men för att lyckas med detta så behöver jag lite choklad dryck, oboy med andra ord. Wish me luck..


Jobb på Stadium 12-18

God morgon, ja som ni förstår enligt rubriken så försvann min lediga tisdag.. Dom ringde nyss och frågade om jag kunde jobba idag istället för på torsdag, jag svarade att jag kunde jobba några timmar och så fick jag tiden 12-18. Helt okej. Får tänka frammåt när lönen kommer och inte fokusera på allt jag inte kommer hinna att göra. Det som jag tycker är så frustrerande är att min au pair ansökan har kommit i andra hand, jag behöver fortfarande skriva mitt personliga brev samt finslipa hela ansökan så den blir riktigt bra. Aja hur som helst, det får jag väl försöka hinna med lite senare. Har själv satt en deadline för när jag vill att min ansökan ska vara klar, och jag vill senast lämna in den i februari. Då har jag ungefär ett halvår på mig att matchas ihop med en familj samt fixa alla förberedelser.  Men nu ska jag väl börja göra mig iordning, packa väskan så jag kan sola direkt när jag slutat jobbet och sen ta bussen hem.  Hörs ikväll då, ciao!


Ooops.. vad är detta, en ledig dag?

Efter en nogrann titt i min kalender så ser jag att jag sett fel på jobbtiderna på Stadium. Jobbar onsdag, torsdag och fredag. Vet ni vad detta innebär?!  JAG ÄR LEDIG IMORGON. Har redan en del saker jag ska se till att få gjorde, till exempel så måste jag impregnera mina boots och kilklackar, åka in till stan och tuna park för att lämna tillbaka och byta lite varor samt sola. Aja, ville bara få ur mig lyckan över att jag får en ledig dag imorgon hehe. Missförstå mig inte för jag älskar verkligen att jobba på stadium, arbetskamraterna och allt är helt toppen. Men att vara ledig är ändå att vara ledig, skönt slappt och underbart!

Nej nu ska jag läsa lite ur Eclipse, var sjukt länge sen som jag läste ur den sist så kommer nog sitta uppe ett bra tag för att komma in i handlingen igen. Vi hörs mer imorgon, natti natti!


It´s gonna be fabulous!

Resan till Magaluf i sommar är något som jag längtar till nå grymt! Och jag vet att Sofia, Lis, Bettan och Maria håller med helt och hållet. Två veckors semester kommer kännas såå underbart och verkligen en perfekt början på livet efter studenten. I alla fall, häromdagen skickade Sofia ett par bilder på lägenheten där vi kommer bo, utsikten och lite sådär. Och jag kan väl inte mer än att säga sshiiiieeet! Vilket kanonläge och med en utsikt som är extraordinary! Vi ska bo på 13:e våningen och har egen balkong med utsikt över stranden och havet precis nedanför.





Dagens träning: body pump & body attack

Det blev en längre dag i Västerås än vad jag väntat mig, var inte hemma förrän tjugo över fem. En kvart senare satt jag i bilen påväg in till stan för att träna pump och attack. Och som alltid när man har bråttom och en tid att passa så får man ett snille till förare framför sig. Vad är det för fel på en del folk?! Visst att det är isgata på vägarna, det vet jag med om, men att köra 40 km/h på en 70 väg är allt annat än okej. Aja, jag hann precis in till pumpen i alla fall där det redan var tjockt med folk i lokalen. På attackpasset likaså, värmen var olidlig och det gick knappt att andas på grund av all den dåliga luften. Hoppade över den sista låten innan styrkan och åkte istället hem och åt lax samt tog en efterlängtad sval dusch!  Nu sitter jag här framför datorn och borde väl egentligen sova, men innan dess så ska jag skriva in mina jobbtider på Stadium i kalendern. Den här veckan jobbar jag tisdag (10-14), onsdag (12-18) samt nyårsafton (10-14).


Vinterland

Hej på er! Har precis kommit hem från en väldigt tung skogspromenad med hunden. Snön inne i skogen är ju minst sagt bortskottad, jesus vad mycket snö det var! Sen när vi äntligen kom fram till ängen där jag tänkt att vi skulle kasta fresbee, så gick snön upp till mina knän. Vilket betyder att den nådde atlantas rygg, galet. Men hur som helst så lekte vi lite där, sen pulsade vi vidare mot en lite mer trafikerad stig eller vad man ska kalla det, som ledde oss hemmåt. Atlanta ligger helt utslagen i sin korg med filten jag lade dit, och jag ska göra iordning lite lunch nu hade jag tänkt. Blir ganska simpelt: stekt potatis och prinskorv som blev kvar från gårdagens middag. Mamma kommer hem om en halvtimme ungefär och då åker hon och jag till Västerås för att bland annat hälsa på farmor och farfar och kanske ta en sväng förbi IKEA.  Ha en bra dag, ciao!


Mellandagsrean är väl en självklarhet

Idag startade mellandags rean och självklart åkte jag och lisa ner till klockan tio för att vara där vid starten. Jo vi är ganska precisa när det gäller just rean, det gäller att vara där tidigt, varje år! Dock så hann jag bara gå knappt två timmar idag, började nämligen jobba på stadium klockan tolv. Så våran första anhalt på rea-rusningen blev gina tricot, chockat nog. Jag hade nämligen sett ut en jacka som jag bara var tvungen att ha!



Därefter gick vi med snabba och bestämda steg mot monki, favorit butiken helt klart. Var väl där ungefär kvart över tio och då var redan butiken smockad med människor. Vi ilade runt där lisa och jag och till slut ställde vi oss i den långa kön med famnen full av kläder etc.  Det här är det jag kommer behålla av det jag köpte:





Utöver dessa inköp så har jag dessutom köpt min nyårs outfit. YEY!  Dock så får ni ej se någon bild på det jag ska bära, blir en liten surprise till nyårsafton, som förövrigt är på fredag. Tiden går verkligen fort nu. Men det känns väldigt bra att ha hittat något att ha på mig denna afton. Att åka ner till city och panik shoppa något just för nyårsafton känns inte så frestande.

Jobbade som sagt på Stadium mellan 12-18, åkte sedan hem och åt god middag med familjen. Och nu sitter jag här vid köksbordet men ska nog förflytta mig in till vardagsrummet för jag ser att min favorit fåtölj har blivit ledig. Ciao!


En kopp te i handen och mystofflor på fötterna

Har varit hemma ett tag nu, åkte väl från Västerås vid tio tiden. Är helnöjd med dagen och alla fina julklappar jag fått, bland annat presentkort på lite olika affärer, en stor tjusig popcorn skål samt ett par mystofflor med lurv inuti. Nu sitter jag, mamma och pappa framför teven och kollar på någon gammal pang pang film på sexan. Te koppen står framför mig och från brasan sprakar det för fullt. Härlig julstämning vill säga! Imorgon är jag helt ledig och bara tanken av att faktiskt kunna sova ut känns underbart. Det blir nog en mys dag hemma imorgon, är vädret lite mildare så blir det en joggingrunda, annars håller jag mig inomhus.  God natt och sov gott!


Julaftonsmorgon

Vill börja detta inlägg med att önska alla läsare en riktigt GOD JUL! Hoppas ni får en dag full med juleklappar, supergod mat samt annat smått och gott. Jag kommer spendera min julafton som så att vi har paketöppning med familjen nu på morgonen (såfort mamma och pappa kommit hem från promenaden med Atlanta..) Därefter äter vi en riktig julfrukost med gröt, julskinka och annat som hör till. När klockan börjar närma sig 12 så åker vi till M&M i Borsökna för att fira med släkten från mammas sida. Där blir det julbord, julklappar och självklart Kalle Anka klockan 15 ;)   Ungefär vid halv fyra/fyra tiden så tackar vi för oss och åker vidare till kusinerna i Västerås för att fira med släkten på pappas sida, farmor och farfar bland annat. Så där äter vi ännu ett julbord och öppnar paket, sen beroende på hur länge vi stannar så kanske vi hinner se en bit av Tomten är far till alla barnen som börjar 21. Det är för mig en riktigt klassisk julfilm, som bara måste ses en gång om året och det är på julafton. Nog för att man kan alla vitser och skämt utantill, men det har liksom ingen roll, dom är lika roliga för det. 


Tomten har i alla fall varit här under natten, lovely! Nej ni, nu ska jag kila in och väcka rickard som fortfarande sover (jag är chockad!!) sen ner och öppna paket för just i detta nu så kom mamma och pappa hem med hunden.  Ha en riktigt god jul, puss och kram.

 


Locka håret

Har precis borstat gaddarna och gjort mig iordning lite grann. Nu väntar jag på att locktången ska bli tillräckligt varm för att jag ska kunna locka håret. Får skjuts in av mamma och pappa till stan så jag slipper stå och vänta på en kall och kanske försenad buss, härlitt. Borde väl gå upp och se så att lockisen inte bränner hål på min hylla. Hej så länge!


Julklappsinslagning, check!

God morgon sömntutor! Hoppas ni alla är lite exalterade som jag över att det faktiskt är julafton imorgon! Jag har tyvär inte kännt någon riktig julstämning det här året, vilket säkert har att göra med att jag jobbat så mycket och kommit hem sent om kvällarna. Men nu, såhär dagen innan, nu känner jag av att det är juletider. Sitter vid frukostbordet nu och ska precis bre mina skogaholmslimper och göra mig en kopp te. Idag blir det jobb på Stadium mellan 10-16, vilket känns som en perfekt tid. Efter det ska jag gå till JC och kolla om dom har en sån där "pippi" tröja som jag vill ha. Sen vid halv fem så har jag bokat tid för att sola, sen tar jag bussen hem till kalla skogstorp.

Igår kväll slog jag in lillebrors juleklapp och idag när jag kommer hem sen så ska jag fortsätta med att göra klart mamma och pappas julklapp. Ska lägga upp en bild på vad det är här på bloggen senare, men just nu kan jag inte avslöja något utifall det skulle vara så att dom kikar min blogg..  Hur som helst, nu är det frukost-time, ha en bra dag så hörs vi mer ikväll!


Tisdag den 21:a december

God morgon, idag har jag sovmorgon - yyeeeeess! Börjar nämligen inte förrän klockan tolv (jobbar 12-18.30). Kändes riktigt skönt igår kväll att gå och lägga sig med vetskapen om att jag får sova ut imorgon bitti, vilket är precis vad jag har gjort. Vaknade självmant kvart över nio helt utvilad vilket känns riktigt härligt. Gör inte speciellt mycket för tillfället, äter lite frukost och eldar i braskaminen så värmen hålls igång. Utomhus visar temperaturen på 17 minusgrader. Hemskt!

Ska klicka mig in på H&Ms hemsida nu för att beställa hem en klänning som, om den sitter bra, jag kan ha på nyår. Vi hörs mer ikväll när jag kommit hem från jobbet. Ha en bra dag allesammans.


Måndag den 20:e december

Hej, skrev inget inlägg om gårdagen så tänkte passa på att göra det nu. Igår jobbade jag på Stadium mellan 10-20, men tiden gick verkligen fortare än vad jag trott. Hade en kund under eftermiddagen som var på jakt efter ett underställ av de tunna varianterna. Han skulle nämligen ha det att sova i under en vistelse i Amazonas regnskogar. Vi stod och pratade i säkert tjugo minuter om regnskogen och hur häftigt det verkligen var att se alla djuren på nära håll och sova ute mitt ibland dom. Jag blev riktigt avundsjuk. Han berättade vidare att när han var där senast (för det var inte första gången han var på expedition i regnskogen) så hade dom hyrt en egen personlig guide som visade dom allt som var värt att se. Jag blev helt insnöad på att detta var något jag också vill göra, ännu en sak att lägga till på min "det här ska jag göra innan jag blir för gammal" - lista. Men sen kom jag på att jag har näst intill fobi för insekter, getingar, myggor etc. Får panik av deras närhet. Och i den vildaste regnskogen så lär det nog vara långt ifrån insektsfritt.

När jag jobbat klart tog jag bussen hem, så var väl hemma sisådär tjugo i nio. Då åkte löparkläderna på och sen drog jag och min träningslista på sotify ut på en joggingtur. Riktigt skönt! Är glad att jag gav mig iväg ut och inte stannade hemma pågrund av tröttheten i benen. Detta var minst sagt en bra avslutning på dagen.


Bokat och klart

Nu är resan till Magaluf helt bokad och klar! Till 100%. Bokade nyss flyg, för boende har vi sedan någon vecka tillbaka. Känns så underbart, tre dagar efter studenten liksom. Det kan inte bli så mycket bättre! Så himla bäst tjejer, galet bäst!  14-28 JUNI 2011



Nu är det dags att börja göra sig iordning för natten, kanske fastnar en stund framför teven. Men sen är det läggdags, imorgon väntar nämligen en tuff dag på Stadium mellan 10-20. Ja ni läste rätt, kommer jobba 9 timmar (har ju 1 timmes lunch + en kvarts rast). Hoppas att timmarna går snabbt, det återstår att se.  Natti natti.


En ledig söndag

Halloj, idag är det fjärde advent vilket känns lite smått ofattbart. Om fem dagar så är det julafton! Och som tur är så har jag äntligen köpt klart ALLA julklappar. Känns jättebra, och jag är nöjd med mina köp. Idag var Rickard (lillebrorsan) och jag nere på stan för att köpa den sista julklappen men också den svåraste: till mamma & pappa. Vi hittade det vi sökte och åkte sedan hem till M&M för saft och saffrans bullar. Vi följde även med mormor bort för att kolla på de två husen som brunnit upp. Usch så hemskt! Men det som gjorde mig förvånad var att det fortfarande luktar brandrök. Hur kan det liksom fortfarande lukta rök när det gått nästan en vecka.. Lider med de människor som blev av med i stort sett allt de ägde. Satt och diskuterade just detta med M&M vid fikabordet: om äns hus stod i lågor och man endast fick rädda en sak/pryl/sak av värde, vad skulle man rädda? Det vi kom fram till var att man nog är så chockad av händelsen att man nog kan komma ut med vad som helst, kaffekockare som servettställ. Men det av mest värde är nog ändå fotografier, videos som är fulla med alla minnen!



Duktiga tjejer!

             

Lisa och jag (eller okej mest jag) blev lite sugna på popcorn och bestämde oss för att micra en påse. Det gick en minut, två minuter, tre minuter och fyra minuter.. När vi upptäckte att det slutat poppa så var det redan för sent. Dom var brända och det luktade pyton! En stickande lukt för både ögon och näsa, hemskt! Hur som helst, dom åkte ut i soporna och vi tog en ny popcorn påse, som vi förövrigt faktiskt lyckades med. Nu är det slut


Weekend!

Hej där, nu har vi fått jullov från skolan och äntligen kan ledigheten börja. Eller kan den? Jag jobbar måndag-torsdag, varav två av dessa dagar mellan 10-20! Får se det från den positiva sidan - c a s h !  Men imorgon, söndag, då är jag i alla fall ledig. Vilket ska bli väldigt skönt, sovmorgon och god frukost är en väldigt bra inledning.

Idag har jag jobbat på stadium mellan 10-15. Eller rättare sagt tjugo i tre, drog nämligen in rasten och stack iväg lite tidigare för att hinna til gympozz för att köra nya Body Attack Releasen. Grymt! Dock så började jag blöda näsblod i slutet av den tredje låten, men det gick över en låt senare och jag kunde köra igen. Tog sedan bussen hem och lite senare blev det middag bestående av grillat och pommes frittes, sallad och sås. Smältande gott. Vi kan nämligen inte hålla oss till att grilla bara på sommaren, utan vi gör det året om, haha. Gott är det i alla fall ;)

Nu väntar jag på att lisa ska komma, hon är väl påväg snart hoppas jag..  Hej så länge!


Over and out

Nehe ni gott folk, klockan börjar ticka mot midnatt och det är väl hög tid för mig att släcka ner här och gå upp för att sova. Imorgon ringer väckarklockan 05.00, endast för att jag ska kunna ställa om den och sova en timma till. Knep som jag fått av Sofia, vilket verkligen funkar jättebra :)  Men jag skriver mer imorgon, natti natt!


Kurrande mage vill ha frukost!

God kväll, sitter här i köket och har precis kollat på det näst sista avsnittet av Paradise Hotel, och även det sista avsnittet av Alex ask. Även fast jag åt kvällsmat för ca två timmar sedan så kurrar magen massor, den vill ha frukost vilket det är några timmar kvar tills..  Hur som helst, idag har jag haft min näst sista dag på praktiken vilket känns både bra och dåligt. Bra för att jag saknar klassen plus att det innebär att det är jullov men dåligt för att jag kommer sakna alla barn, vuxna etc. Men det positiva är ju att jag kommer praktisera på Vreta varje torsdag under hela vårterminen också. Ser fram emot det, för det kommer innebära att veckorna i skolan kommer kännas kortare, perfekt!

På eftermiddagen/kvällen så har jag varit ute med Atlanta en sväng, städat rummet samt tränat på gympozz. Körde pump och attack, dock så gick jag ifrån sista låten på attacken. Kände mig helt slut och ville bara hem. Ooh, by the way så hade Peter rättat slutuppgiften i religon idag, blev väldigt glad när jag läste de tre bokstäverna M,V och G, som också kommer bli mitt slutbetyg för kursen. Gött!


Music is my drug

                            


Do they know it´s christmas time at all

Kom just att tänka på att idag är det endast 10 dagar kvar till julaton!  T I O   D A G A R !  Känns så overkligt att det gått så himlans fort allting. Och gissa om jag hunnit köpa några julklappar då?  Naej, inte en enda lien jule klapp. Men jag har bestämt att åka in till staden för att julklappsshoppa på söndag (min enda lediga dag innan jul förövrigt). Längtar tills söndag, får bland annat äntligen äta min första advent frukost med familjen (har nämligen jobbat alla andra advent-söndagar). Men just nu känns det bara som om allting går så himla fort, det har redan gått en termin sedan sommalovet och nu är det endast en vårtermin som återstår på hela skoltiden! Det om något känns helt sinnessjukt. Knasigt. Knäppt. Men sååå härligt! Studenten, Magaluf, Au pair i USA! Jag har så himla mycket som jag ser fram emot. Livet börjar efter studenten, så känns det ibland ;)

                        


Bjällerklang, bjällerklang, cykla bak och fram

Hej! På dagiset spelas det jullåtar för fullt och barnen är helt galna i bjällerklang låten. Såfort den spelas på julskivan så sjunger alla genast med och skrattar. Idag har vi pysslat en del, ritat och även varit ute och lekt i snön. Förutom praktiken så har jag varit och provat säng på Kungssängen (ute vid tuna park), hittade en hög och jätteskön säng exakt som jag letar efter. Blir att vänta och se vad tomten kommer med på julafton, håller tummarna!

Klickade nyss in mig på fronter för att kolla om Peter rättat religionsuppgiften, men nej det är fortfarande bara ett frågetecken.. Blir lite stressad över att den inte blivit rättad än ifall det nu skulle vara så att jag måste komplettera (vilket är det högst trovärda) så måste jag hinna det innan söndag kväll. För att gå på julstugan är inget alternativ för mig, jobbar nämligen på stadium måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Så det är kört. Därför måste jag hinna få den här uppgiften rättad så jag har chans att få det slutbetyg jag vill ha. Kom igen Peter, rätta rätta rätta!


London, England



 
 

Varning för halt väglag!

Sådär ja, hemkommen från träningen och har både ätit och duschat. Påväg hem från träningen så miste jag kontrollen över bilen tre gånger, i korsningar och svängar. Anade väl att det skulle vara halt, med tanke på kylan och snön etc. Men inte att det skulle vara så halt som det verkligen är ute. Usch. Kan inte bara vintern vara över och våren starta! Inte för att det kommer hända på ett chillevipp, först ska det ju vara slaskigt i typ 1000 miljarder år.. Magaluf,  I just can´t wait!

Nu ska jag skriva ut lite intervju frågor så jag kan bli klar med intervjuerna som tillhör ergonomiuppgiften. Sen ska jag klicka mig in på kanal6.se och kika på kvällens avsnitt av paradise hotel. Efter det, ja då kommer jag nog sova som en stock. Ciao!

 


13:e december, Lucia

Hej på er! Idag är det Lucia och man kan väl säga att vi firat det på dagiset där jag är. Redan när jag kom imorse så sprang alla barnen omkring med sina tomteluvor, pepparkaksdräkter samt lucia kronor. Fastän lucia tåget skulle vara klockan tre. Vi fick julbord idag till lunch och till efterrätt (vilket sällan händer att vi får) så fick vi frukt cocktail. Mycket smarrigt. Sen blev klockan halv tre och det var dags att klä på alla barnen deras utstyrslar. Men eftersom vi skulle lussa utomhus så var de tvungna att ha ytterkläder under tomtedräkter etc. Men det funkade bra, det gjorde även sången och allt annat. Föräldrarna såg mycket stolta ut, och barnen sprang runt och var glada.

Ska snart åka iväg in mot gympozz för att köra pump och attack. Häääärligt! Lär nog kila upp och byta om för att hinna in till pumpen innan platserna tar slut. Hörs mer ikväll!


Christmas Lights

Börjar känna mig väldigt väldigt trött så ska nog pallra mig upp och borsta gaddarna och kanske läsa lite ur eclipse. Något som jag garanterat ska göra precis innan jag somnar är i alla fall att lyssna på Coldplays nya låt Christmas Lights som får mig att känna ett inre lugn. När dom sjunger om Oxford Street tänker jag tillbaka på den fantastiska helgen som lisa och jag spenderade i London i somras, och just gick på Oxford Street. Jag gillar verkligen låten skarpt. Coldplay are the greatest, that´s just how it is!

Imorgon ringer väckarklockan tidigt, precis som den gjorde imorse. Dags att bädda upp kuddarna och sova lite. Godnatt


Au pair-intervju i Västerås med Sofia och Hanna

Hey you! Idag har en riktigt trevlig dag spenderats i Västerås med sofia och hanna. Vi var ju på ett informationsmöte angående Au pair USA i April det här året. Men för att få åka som au pair så måste man även göra en intervju, inget avancerat men för att de ska se att man kan göra sig förstådd på engelska helt enkelt. Så det var vi tre tjejer iväg och gjorde idag. Fia sov här så vi åkte och hämtade upp hanna vid åtta tiden imorse, och var sedan framme i västerås strax innan nio. Gjorde intervjuerna hemma hos våran kontaktperson Caroline och allt gick finnemang. Vi fick även lite hjälp med vissa delar av ansökan som vi undrade över, samt lite svar på andra frågor kring att åka som au pair. Vid halv tolv tiden åkte vi in till city för att spendera några timmar i affärer och på spicy hot. Spicy hot i eskilstuna - släng er i väggen!! Spicy hot i Västerås tar hem den segern any time! Stället var jättestort, precis som en restaurang. Och maten ska vi inte tala om, vi alla tre gick därifrån proppmätta!

Efter en del shopping så närmade sig klockan halv fyra och vi drog oss tillbaka till bilen och åkte hemmåt. Eller inte direkt, vi lämnade av Sofia i kungsör först. Var hemma strax efter klockan fem, så har hunnit ätit kvällsmat, varit ute med hunden samt sett ett avsnitt av Sex and the city ur sässong 1. Nu ska jag öppna Au pair ansökan på datorn och fylla i det som behövs.  Take care, ciao!


Så mycket bättre

                                 
Klockan är nu åtta och det är dags för det sista avsnittet av "Så mycket bättre". Tycker det har varit ett jättebra program och det har verkligen varit en bred målgrupp, gillas av både unga och äldre. Sitter i matrummet så ser teven tydligt och bra härifrån. I reklamen måste jag upp och städa rummet, bädda rent och lite sådär. Sen måste jag ut och sätta i värmaren i bilen så att den är varm vid tiotiden, för då ska jag åka in och hämta upp Sofia som jobbar på McDonalds till 22. Kanske borde gå ut och sätta i värmaren nu, det är ju bara två timmar kvar tills jag ska ha bilen..


Frågor till au pair mötet imorgon

Good morning everyone. Har nyss fått i mig lite yoghurt, banan och start på morgonkvisten och nu sitter jag och försöker komma på lite frågor till au pair mötet som jag, Sofia och Hanna ska på i Västerås imorgon. Blev lite förvånad för det är inte så jättemycket som jag undrar över kring ansökan, inte vad jag kan komma på nu i alla fall. Men när man väl sitter och pratar med vår rekryterare Caroline imorgon, så tror jag nog att det kommer poppa upp frågor, har inte jag några så kanske Sofia och Hanna har.

Fick nyss ett samtal från Palle, Stadium, om jag kunde jobba till fyra idag istället för tre. Självklart, en timmes dubbel-betalning tackar man inte nej till! Grejen är bara den att jag missar attack-passet som jag hade tänkt köra (15-16) men jag får väl ta en joggingrunda när jag kommer hem från jobbet istället. Det funkar det också.  Senare ikväll kommer Sofia hit, hon ska sova här eftersom vi ska åka till Västerås vid åtta tiden imorgon bitti.

Men nu ska jag göra mig en matlåda inför jobbdagen, vi hörs mer frammåt eftermiddag/kväll. Take care!

                         
Enligt mig så borde det varit Olle och Jay i Idolfinalen igårkväll. Men never mind, det brukar ju gå bäst för dom som inte hamnar i finalen. Vi kommer nog få se mer av denne extraordinary gotlänning i framtiden, I hope for it!


MAGALUF, DÄR MÅSARNA SKRATTAR SIG HESA

Nu tänkte jag avslöja den hemlis som jag tidigare under veckan sa att jag skulle avslöja idag. Det är nämligen så att jag, fia-lotta engberg, maria, lis och bettis har bokat en resa till Magaluf den 14-28 juni! Perfekt intajmat efter studenten som är den 11:e. Genom några kontakter som Sofia har så kommer vi bo i en lägenhet med det ultimata läget nära stranden och allt skoj, för endast 1600 kronor per person. Galet bra ellerhur? Så nu återstår det endast att boka flyget tur och retur, men det har vi kollat upp lite i skolan idag och hittade den perfekta tur och retur erbjudandet för endast 2000 kronor per person. Men eftersom ingen av oss hade en summa på upp emot 10 000 på konto kortet så får vi boka under veckan som kommer istället. Men som sagt, hela resan för 3600 :-  :D  Åh vad jag längtar. Ska bli så himla roligt att åka iväg de tjejerna som ska med, underbara människor helt klart och jag är så otroligt glad över att ha lärt känna dom under dessa Alvida år som vi haft tillsammans. Vi kommer få en toppen resa helt enkelt!

Nu har jag precis skickat in religionen, äntligen! Så nu tänkte jag värma på lite kvällsmat och sedan promenera över till Josse för en idolkväll tillsammans med Anna. Se till att vinna nu Jay!


Sista mvg kriteriet på religionsuppgiften

Sådär ja, nu är det dags att återigen kämpa på med religionen. Måste bli klar och lämna in den på fronter idag, det känns bäst i alla fall. Så jag slipper tänka på den över helgen. Skrev ganska mycket idag i skolan så nu återstår endast en sista fråga. Peter skulle rätta allas uppgifter under helgen och sen får vi veta om vi måste komplettera i början av nästa vecka. Känner på mig att jag kommer på komplettera, men tänk vad skönt det vore att slippa. Att vara helt klar och få MVG i kursen. Aja, är inte där ännu så ska kämpa på nu. Ciao!


Monki wishes

Hey their homies! Hoppas eran fredag varit bra, och att ni inte förfrysit er i kylan. Fy tusan så kallt det är ute! Och grejen är den att det är en väldig skillnad på temperatur inne i stan och i lilla Skogstorp. Rysligt kallt när jag klev av bussen och påbörjade vandringen hemmåt, kändes som att näsan skulle trilla av pga kylan. Nej, oj så mycket jag längtar efter sommaren. Och efter min januari lön! Shit vad den kommer vara fet. Vet redan vilken affär jag ska besöka först när pengarna anlänt in på kontot. Och på annandagen såklart. M o n k i  in my heart!


Nedräkning till dagen med stort S

S-T-U-D-E-N-T-E-N
Har skaffat en liten nedräknare till dagen då livet börjar, typ. Nej men ärligt talat så tror jag att jag i alla fall kommer känna att det är då det börjar på riktigt. Man får göra vad man vill och bestämma över sin vardag och vad man vill syssla med helt själv. I mitt fall är det  Au pair i USA och sen en lång tripp till Thailand som är de högsta prioriteringarna. I alla fall - 183 dagar kvar!


Har du ingenstans att bo eller?

Hallå på er allesammans! Igår fyllde mamma år så då blev det finsång på morgonkvisten. Med min hesa stämma också, lovely! Dagen gick bra och flöt på fort på Vreta och jag fick den knasiga frågan varför jag var på förskolan. Om det berodde på att hjag inte hade någonstans att bo.. Blev lite full i skratt av frågan, men förklarade att jag bara skulle vara hos dom i någon vecka till. Efter praktiken skyndade jag mig hem för att hjälpa mamma att städa lite och fixa annat med dukning och så tills gästerna skulle komma. Sen vid sex tiden tog jag bilen in till city för att köra pump och attack. Äntligen!! För oj vad jag har längtat efter att få köra dubbelpass, och just den här dagen var det så otroligt roligt och allt kändes så bra! Ny release på pumpen också, grymt bra! Attacken var super den också, var så taggad på att köra eftersom jag inte kört på gympozz sedan nästan två veckor tillbaka. Sen duschade jag och åkte hem och hann träffa några av gästerna samt äta mat.

Idag (torsdag) har det återigen varit en bra dag på praktiken, kände mig väldigt trött imorse men det gick över under dagen. Kom hem strax efter klockan fyra, då åt jag lite mellis och läste tidningen. Vid halv sex tiden åkte mamma och jag till hållsta. Hon skulle på planeringskväll och jag skulle träffa familjen jag ska sitta barnvakt åt. Och jag säger då det, vilken toppen härlig familj! :)


Att nysa i andras hår är inte okej

Idag har jag spenderat min praktikdag på storsidan, det vill säga med barn i åldrarna 4-6. Ska spendera tiden som återstår av praktiken där och än så länge känns det bra. Visst, jag saknar personalen och de små knattarna på lill sidan, men jag ser dom alla nästan varje dag ändå så. Urgulliga barn verkligen. Men över till något som inte alls var lika trevligt. Idag när jag satt och skulle hjälpa en kille på med ytterskorna så hördes en nysning och jag förstod direkt. Killen hade nyst rakt över mitt huvud. På mitt huvud. Försiktigt kände jag efter med handen i håret och hoppades på att inte känna något alls. Men självklart. Lillkillens nysning hade resulterat i slem i mitt hår. Fräscht! Bad honom att vända sig om nästa gång han skulle nysa och torkade sedan bort slemmet från håret, sedan var det inge mer med det. Men det är nog något av det värsta med barn. Dom nyser, snorar och hostar bara rakt ut. Så det är väl antagligen från barnen som jag fått min förkylning. Det är sånt man får stå ut med och man ska spendera dagarna med barn  ;)

Kom hem från praktiken vid fyra tiden, bytte om och tog sedan bilen till Tuna park för att köpa födelsedagspresent till mamma som fyller år imorgon. Är nöjd med vad jag köpte och jag vet att hon kommer bli glad, vilket är huvudsaken. Ikväll är det final i Bartenderskolan kl 22 och innan dess ska jag skriva lite på religionsuppgiften hade jag tänkt. MVG delen is killing me! Ska göra mitt bästa och ta resten på fredag i skolan när Peter finns där.
Ha det bra, puss och hej!


Vad har jag för syn på livet?

Oh gud, jag tror seriöst att jag spyr på den här religionsuppgiften snart. Den kräver så mycket. Eller så är det jag som har höga krav, men jag måste verligen göra det här bra för att få MVG i slutbetyg för religion. Men just nu har jag verkligen ingen ork för att skriva och det är helt blankt i huvvet, får verkligen inte fram något vettigt alls just nu. Vore så mycket lättare om man vore i skolan och kunde diskutera frågorna med klassen, men det kommer inträffa på fredag så får vänta tills dess. Då är det hårdskrivning som väntar, shit pomfritt!

Eftersom jag var hemma idag från praktiken så har jag varken tränat pump eller attack. Mår dåligt av att träningen sackar efter på grund av den här äckliga förkylningen. Men ärligt talat så skulle det inte bli bättre av att jag tränade. Snarare tvärt om - jag skulle aldrig bli frisk.. Inte på väldigt länge i alla fall. Ska träna dubbelt på onsdag har jag bestämt. Kommer må så bra efteråt.  Men nu ska jag kika paradise hotel och sen sova. God natt!


Hemma och är sjuk!

Hej på er. Idag stannade jag återigen hemma från praktiken, var ju hemma i torsdags också. Usch jag hatar verkligen det här, vill bli frisk NU! Aja nu är det som det är. Ska ta en ipren och hoppas att huvudverken släpper och sedan göra iordning lite te. Just nu sitter jag och småskriver lite på au pair ansökan. Försöker komma på en bra inledning på det personliga brevet, och vad det ska innehålla eftersom jag inte vill upprepa mig om det jag fått med i övriga ansökan. Väntar även på att kontoret i stockholm ska ringa upp mig, hade en fråga om en låst barnerfarenhet som jag inte kan ändra eller lägga till någonting i.. Den är helt låst. Hoppas verkligen det går att ändra så jag slipper skriva om allt.

Nu har te vattnet kokat klart, dags att ladda koppen med socker och tepåse. Hej så länge!


Nerfällda rullgardiner

Okey, nu är det nog för min del ikväll. Nu stänger jag av min dator till kompis och bäddar upp med kuddar och duntäcke i sängen för en läs-stund, Eclipse. Imorgon väntar morgonpromenad med Atlanta och sedan praktik mellan 8-16. Känner jag mig lite piggare (är fortfarande väldigt förkyld..) så ska jag köra pump och attack eller bara ett av dom. Avskyr verkligen att vara förkyld: vara snorig, ha ont i halsen, vara varm i pannan och ha hosta. Men det hör väl till den här årstiden känns det som. För att vara förkyld är inte alls lika vanligt på somrarna. Jag längtar till sommaren och vad den kommer medföra, både avslut och början på livsäventyr! Hur som helst, ha en fortsatt trevlig kväll, puss och hej!

Update - På fredag kommer förhoppningsvis en riktigt galen grej att avslöjas, en galet rolig grej som kommer inträffa två dagar efter studenten den 12:e juni. Fyra tjejer vet redan myket väl vad jag pratar om,  men vet ni? Fredag!  ;)


Fredag, lördag och söndag

.. Förlåt för en dålig uppdatering under helgen. Dock så beror det på att det har varit full rulle varje dag den här helgen och det har helt enkelt inte funnits tid över för att blogga och lägga in bilder. Men nu tänkte jag i alla fall ta en liten resumé av vad som hänt:

F R E D A G
Jag, Lisa och Alma hade äntligen bokat bio biljetter till Harry Potter och dödsrelikerna. Och vad ska man säga? HUR bra film som helst, rekomenderar den verkligen! Den lyckades innehålla mycket spänning och en del humor, så det var en skön blandning där. Filmen var 2,5 timme och detta var endast första delen, den andra delen kommer släppas fram mot sommaren om jag förstått det hela rätt. Det kommer vara värt väntan, lovar!

                                  

L Ö R D A G
Jobbade på Stadium mellan 9.50-16.10. Tog bussen hem, drog ut på en liten joggingrunda och sedan duschade jag och åt grillat tillsammans med familjen. Gjorde mig iordning och tog sedan bussen tillsammans med Josse in till stan för att föra lite fest hos Michis syster. Väl där lockade jag håret och umgicks med övriga trevliga människor. Vid halv elva tiden promenerade vi bort till Lokomotivet för lite party. Blev lite chockad över hur stort det var därinne, på ett väldigt positivt sätt dårå. Hur mycket utrymme som helst, jätte skönt! Kvällen rullade på bra och tröttheten började krypa på, så vid ett tiden ringde vi efter skjuts hem. Tack för kvällen girls!

                                   
                                   


S Ö N D A G
Idag är det 2:a advent och jag har jobbat på Stadium mellan 9.50-14. Väldigt väldigt underbar tid. Fick förfrågan om jag kunde jobba till fyra, men det fick bli att tack nej till det eftersom min eftermiddag var planerad in i minsta detalj. Jag skulle ju julbaka! Och det är precis vad jag har gjort också, jag har bakat lusse-bullar. Eller ja, en del såg ju ut som lusse-bullar i alla fall. Medan andra mest såg ut som en stor klump som vridit sig lite. Aja, smaken är densamma för fastän formen svek mig lite ;) Ska ta ett smakprov till en kopp te ikväll tänkte jag.

Men nu är det nog dags att öppna religon dokumentet återigen. Ska påbörja MVG delen hade jag tänkt, har som mål att lämna in uppgiften på fredag. Take care!

 


Parcermoni i Paradise Hotel

Glömde nämna att Anna, Josse och jag hade vår första kund i vårt företag idag. Vi åkte och handlade åt min mormor och morfar på Ica Stenby, och passade självklart att välja just idag när dom har nyöppning av butiken. Men allt gick strålande och vi fick med oss allt som stod på den färdiga inköpslistan. När vi kommer fram till kassorna så står det naturgodispåsar i en kundvagn med röda prislappar på. Endast 20 kr för en påse med blandad mix av yoghurt saker, nötter etc. Påsen var redigt stor och sen bara för 20 kronor, superbilligt! Men här gällde det att inte köpa grisen i säcken, så vi öppnade en påse för att se så det inte bara är massa äckliga bitar däri. Men där låg en frestande blandning som tilltalade mig ;)   Naturgodis for life!

Nu ska jag klicka mig in på tv6.se och kika kvällens avsnitt av Paradise Hotel. Parcermoni ikväll och det ska bli väldigt spännande att se vad som hände och vem som fick åka hem. Hörs mer imorgon, god natt!


Secondhand fynd

Hallå där, jag sitter och skriver på religionsuppgiften så tangenterna ryker.. Eller? Njae men jag försöker i alla fall. Har påbörjat skrivandet på VG och jag ska skriva hur jag visar respekt till människor med religiös uppfattning. Hoppas att jag hinner klart med det ikväll så jag kan fokusera på MVG delen på söndag och kommande vecka.

Idag var jag ju som sagt hemma från praktiken (läs föregående inlägg) så när mamma kom hem så åkte vi iväg och storhandlade, och på lite ärenden innen i stan. Jag släppte av henne i stan och åkte vidare till röda korset på Västeråsvägen för att kolla utbudet. Var väldigt länge sen jag var och second hand fyndade och jag har verkligen saknat det! Den lustiga och smått äckliga lukten, svettlukten som en del människor drar med sig vart dom än går och så självklart alla fynd man kan göra. Precis som jag gjorde idag! Jag köpte en sammet väst med lila/plommon färgade blommor på, ett vanligt brunt skärp, en khakigrön blus med lite transparenta delar samt en svart liten tygväska med en häftigt touch. Detta kostade mig ynka 17 kronor. Sammanlagt. Så nu känns det bra i själen, att handla second hand och samtidigt fylla på garderoben  ;) 


13 minusgrader


Nu ska jag städa rummet hade jag tänkt, sen bär det av för att veckohandla tillsammans med mamma. Hörs frammåt eftermiddag/kväll.


Resultat efter Stadium kväll med 30%



Nike löparskor, Jeans boyfriend modell, tjocka löparbyxor med förstärkning för låren, träningsbyxor capri modell samt ett svart pannband till löpningen. Jag är mycket mycket nöjd över mina inköp!  Dock smått besviken på de tjocka löparbyxorna. Tycker det är jättebra att det är förstärkt material för låren, men baksida lår och rumpa då? Där är materialet precis som på en vanlig löparbyxa.. Tyvär så har jag en tendens att förfrysa partiet precis under skinkorna/baksida lår när jag är ute och springer i kylan, så hade nog behövt lite varmare material där också. Men men, dessa är mycket bättre än att springa i dubbla löparbrallor i alla fall.

Nu ska jag klä på mig vinterkläder och gå ut och leka i snön! För även det är något man aldrig kommer att växa ifrån.. 


Hemma från praktiken

God morgon! Idag känner jag mig inte speciellt kry, har varit förkyld och haft halsont hela veckan egentligen, men har haft förhoppningar om att det skulle gå över dagen efter. Men det har det inte gjort så idag stannade jag hemma för att kurera mig med lite te och julmusik. För att vara hemma så har jag en ganska fullspäckad dag framför mig, men allt går att göra roligt, förutom skrivandet på religionsuppgiften, men det ska nog gå bra i alla fall. Om en timme sisådär hade jag tänkt att ta en lekpaus ute i snön med hunden, får se till att ha så mycket kläder på mig som möjligt för att inte förvärra förkylningen. Men tills dess så ska jag fortsätta städa mitt rum till ljudet av härlig julmusik! Kommer lägga in lite bilder senare på vad som inhandlades igår kväll på Stadium-kvällen! Morsning så länge  ;)

                                         
                                                                          Stor kärlek till denna film!