Extra dagen 29.02.2012.


Lite kul att den här dagen bara kommer vart fjärde år faktiskt, när man tänker på det. Lider dock med de stackarna som föds denna dag, födelsedag vart fjärde år, hmm.. Antar att dem kanske antingen firar dagen innan eller efter de här andra tre åren, hur som ;)

Imorse hade kidsen tid hos tandläkaren på morgonen så min värdmamma tog med dem dit, så jag var off vid strax efter kl 8. Tog reda på frukostens disk och stack sedan iväg till gymmet, körde en mix av crosstrainer, löpning och powerwalk + styrka. Provade även på lite Forever Fit, som är ett aerobic pass, men dagens var mer åt dans koreografi hållet så jag gav upp efter 30 minuters frustration över att inte kunna stegkombinationerna som bara blev fler och fler. Kom hem och gjorde det vanliga haha, lunch och ett avsnitt beverly hills. Kom på häromdagen att om jag kollar klart på hela boxen innan mamma, pappa och bror kommer så kan ju dem ta med alla skivor hem sen. Så slipper jag släpa runt med det på resemånaden. Smart så smart!
Vid klockan tolv så skypade jag med Ida om allt möjligt. Upptäckte även att vi kan smsa över Viber så nu kan vi få tag på varann över telefonen också, känns kanoners. Ska uppmana alla andra vänner därhemma att skaffa viber också, kanonbra funktion! ♥

Nu närmar sig klockan snart 3 så det är dags för mig att åka iväg och hämta barnen från skolan. Ikväll eftersom det är onsdag så står keramikkurs på schemat, näst näst sista gången. Kanske slänger in ett inlägg ikväll också, om lite andra tankar som rör sig runt i en au pairs huvud. Ha det jättebra så hörs vi!  C I A O


Monday 27.02.2012.


Hej och hå, då var det måndag och ny vecka återigen. Körde spinningpass idag på gymmet eftersom det är måndag. Men jisses vad det brände i låren!!!! Under den näst sista låten trodde jag nästan att senorna i låren skulle gå av eller nått, MEN jag tog mig igenom alla inclines och tempoökningar till sluttampen så nu känns det för himla bra. Har nyss ätit två stekta ägg på smörgås med kalles randiga samt en fruktsallad (äpple, banan och jordgubbar) med keso och kanel. Smarrigt smarrigt!
Dagens väderprognos för Queen Anne är soligt och blå molnig himmel. Dock är det lite småkyligt ute i skuggan men det överlever man ju, så länge solen visar sig ;)  Planerna för dagen är att jag ska skypa med mamma & pappa vilken minut som helst, sen vid tretiden åker jag och hämtar kidsen från skolan - direkt vidare till simningen & efter det har M piano lektion och O har basketträning. När allt det är klart så möter jag upp Hanna och Paulina för en fika på Starbucks.  Känns för bra att ha dem båda hemma på Seattle mark igen, Hanna som varit i mexico som ni vet och Paulina har varit borta nästan en vecka med sin värdfamilj och åkt skidor i Idaho.
Nu loggade mamma in på skype, hörs senare hörrni! xoxo

Svar på kommentar!


Fick en fråga häromdagen angående au pair ansökan som jag tänkte svara på här;

Från Maja
Hej! Kanske en ganska dum fråga egentligen..
Jag håller på med min ansökan till CC just nu och jag blir osäker på en grej.. På den där man ska skriva sitt fullständiga namn, precis som det står i passet. Mitt efternamn innehåller Ö precis som ditt och jag undrar hur du gjorde? Jag har frågat CC och dom säger skriv som det står i passet och där det står mitt efternamn står det ett vanligt Ö men längst ner i passet, på den "kodade" delen med massa siffror och sånt, står "oe." Vet du hur jag ska göra? :)

Svar: Absolut inte en dum fråga, det är inte lätt när man har förnamnnamn/efternamn med å, ä eller ö eftersom dem inte finns med i det amerikanska alfabetet. Minns hur rädd jag var att det skulle bli fel och massa krångel innan jag åkte och kom iväg, för det står nämligen olika i mitt pass och i mitt visum. I passet står det med O istället för Ö men i visumet så har dem skrivit med OE. Väl här i USA så skriver jag alltid mitt namn med bara O och jag har inte stött på några krångel pga mitt efternamn. Men för att du ska vara helt säker så skulle jag ringa in till kontoret och prata med dem igen, för det är ju viktitg att det blir rätt gjort, på deras vis så du inte stöter på problem med det senare i processen. Min gissning är att du bör skriva med bara O, men ring in och kolla med dem för säkerhets skull. Lycka till med ansökan och hör mer än gärna av dig om du har fler frågor!! :)

Som en lugn söndag ska spenderas..


Hej fina läsare. Idag har det verkligen varit en lugn och skön söndag som ändå har innehållit mycket. Det började med att jag ju sov över hos Emma och Mickis från igår efter den ruskigt läskiga filmen, Gone. Jag och Emma satt och klämde sönder varandras händer genom större delar av filmen för ja, den var sjuuukt hemsk men ändå rätt sevärd antar jag, haha hur nu det egentligen kan gå ihop.
Hur som, imorse så ställde vi klockan på lite innan nio för att jag skulle åka och hämta M hos hennes kompis vid kvart över nio, hennes kompis bodde nämligen typ i samma område så det var ganska nära. Hämtade hem henne sen när vi kom hem så åkte hon med min värdmamma till gymmet. Min värdpappa och O var ute och gjorde en cykelhajk så jag blev ledig där en stund. Ringde över Hanna så vi käkade lite ägg frukost tillsammans. När M kom hem igen så åkte vi tre ut till Discovery Park och promenerade och lekte i en lekpark med linbana bland annat. Fint vårväder ute men lite småkyligt ändå, skönt promenad väder iaf.


Någon som nyss kommit hem från kritvita stränder och värmebölja är lite fryssen tror jag..


Charmigt med rött

När vi kom hem vid tvåtiden så åt vi alla lite lunch, och placerade oss sedan i soffan och kollade på lite svenska klassiker över youtube. Började med tomtens verkstad från Kalle Ankas jul, i följd av några korta shows med Pluto och till sist en goding, nämligen tjuren Ferdinand.
Lite senare gjorde Hanna och jag ett försök till att få en lugn café stund på Starbucks, men oj vad det var smockat med folk därinne. Var bara att inse att vi inte skulle få plats, till och med stolarna vid barnbordet var upptagna. Så vi återvände hem igen, gick förbi TJ på hemvägen och köpte lite torkad frukt som vi gottade på när vi kom hem hit igen. Satt och kollade runt på lite sajter med jobb i Norge, galet vad jag bara vill sätta igång med planerna efter USA. MÅste verkligen försöka hejda mig själv för jag har mindre än ett halvår kvar här nu, vill verkligen ta vara på varje stund som går. Någon timme senare när klockan slog sju så tog vi oss iväg till en thai restaurang kors över gatan till Starbucks, där åt vi en jättegod middag! Som avslut på denna söndag så kollade vi på Dear John här hemma. Vi lät filmen stå och buffra medans vi var och åt så den inte skulle hacka när vi kollade sen. Men efter en timmes tittande så började den såklart hacka i alla fall. Jag tjurade lite över det och satt och pratade med mig själv hur irriterande det var. Inget svar från Hanna. Filmen började bara hacka mer och mer och jag blev mer och mer irriterad. Fortfarande tyst från henne brevid. Efter ett 77nde hackande i filmen och fortfarande tyst så börjde jag mig ner över och möts av en sovande Hanna. Haha. Vi släckte ner för kvällen och får la kolla klart en annan dag i veckan. Var precis i en sorglig scen så måste verkligen se klart!

Nu sitter jag i sängen i ett riktigt uppvärmt och skönt rum. Värmefläkten pumpar ut värme för fullt och rummet är i snitt på 70F=gött! Ska dock stänga ner här nu och sova för natten, vi hörs mer imorgon! Godnatt Seattle, Godmorgon Sverige.

U P D A T E
- 30 dagar till familjen kommer
- 46 dagar till Hawaii

25.02.2012.

Hej på er, hoppas ni haft en finfin lördag hittills och likaså med morgondagen. Känns skönt att det rutinerna går tillbaka till vanligt igen nu kommande vecka, för det har blivit en hel del jobb den vecka som varit. Både under dagarna plus kvällarna. Det är väl skönt att mina kids är så pass stora att dem klarar av att leka på egen hand samt ha kompisar över osv, men det är ju ändå jag som har huvudansvaret för dem när inte deras föräldrar är hemma, så nog känns det att det har varit en fullspäckad vecka allt.
Igår, fredag så jobbade jag på dagen och på kvällen så hade M och O basket matcher som jag var med och kollade på för direkt efter så skulle mina värdföräldrar iväg på en teaterföreställning så jag tog hand om barnen, likamed jobbade. Vi hade det gött dock, jag lagade tacos med min svenska kryddning så det blev otroligt gott. O och hans sleepover kompis nämnde inget, så tror inte dem kände någon skillnad. Hur kan man inte liksom? Santa Maria smakar såå mycket bättre! Men så är jag ju svensk också.. ;)

Idag lördag så skulle vi egentligen ha åkt till Snoqualmie och åkt skidor, men efter att ha kollat väderrapport för dagen och insåg att det skulle komma över en halvmeter snö samt blåsa stormiga vindar, så bestämde vi oss för att slå om planerna lite. Så istället åkte vi iväg till deras gym i stan, stort gym med massa maskiner, basketplan, tennisplaner, bassänger, massagerum osv osv. Var väl där runt nio tiden imorse och kom hem runt tolv igen trötta och hungriga. Jag körde en mixad träning av följande; powerwalk, löpning, crosstrainer samt cykling. Det sistnämnda var ruskigt roligt för man satt som på en spinningcykel och så hade man en skärm framför sig med massa olika inställningar och val. Så där kunde man välja olika rutter att cykla, typ om man ville cykla inne i stan, bergen, skogsliga terränger osv. Så var det som ett race att man tävlade mot andra, styrde och allt. Och när det kom en uppförsbacke så blev motståndet tuffare i pedalerna, precis som i verkligheten. Jag kände att jag blev riktigt peppad av att kämpa hårdare och sedan passera mina motståndare, speciellt när det bara var meter kvar till the finish line. Nära på att skika YEY när jag passerade honom/henne på utsidan och kom ett steg högre på pallen, men lyckades hejda mig i sista stund, tur det haha.

Nu sitter jag på mitt älskade Starbucks med datorn och surfar runt, planen var att gå till Caffee Fioré som bara ligger 30 sekunder från mitt hus bortanför gränden, men det stället var fullsmockat med folk så, gick hit istället. Nog för att det är fullt här med, men det finns fler platser och fåtöljen bredvid barnbordet var ledig precis som för det mesta. Så här sitter jag nu med en vanilla tea. Lite senare ska jag ta bilen ut till Emma & Mickis i Mt. Baker och så ska vi ta oss in till downtown och njuta av lite biomys. Eller ja njuta och njuta, vi ska se skräckfilmen "Gone" med Amanda Seyfried, vi får la se om det går att somna efter den..  Ska sova kvar där så slipper sova själv i alla fall. Take care så hörs vi, xoxo!


Idag kör jag på nya lavendel/marinblå tröjan från Levis outlet, så gosig och skön!


Kreativitet


Igår kunde jag ta hem två saker som jag gjort på keramikkursen, nöjd tjej!


Idag är det fint väder här i Seattle, det är väl inte klarblå himmel men på vissa ställen blått med mycket molnighet men varmt och skönt, för er som ville ha en väderrapport haha ;) Gick och tänkte på det igår när jag lämnat av kidsen på deras basketcamp, hur sjukt det känns att det fortfarande är snö och lite kyligt hemma medans det här är vårväder/höstväder. Sååå skönt att faktiskt slippa den långdragna vintern för en gångs skull.
Nu sitter jag i köket och ska nog ta och kocka två ägg och sedan kika ett avsnitt av Beverly Hills innan det är dags att bege sig och hämta upp barnen igen. Vi hörs mer senare, xoxo!

U P D A T E
- 34 dagar tills mamma, pappa & Rickard kommer
- 50 dagar till Hawaii med Emma & Paulina

6 MÅNADER I USA!!!


Ja gott folk det stämmer faktiskt, idag har jag på pricken varit i USA ett halvår, halva min tid, 6 månader! Känns galet, så himla galet att jag nu har hälften kvar, det vänder liksom nu. Ja, jisses amalia vilken känslomässig tanke :D
Bjuder på lite pics från mina spenderade månader i USA, månad för månad.

A U G U S T I
Efter en mycket känslomässig morgon med avsked av bästa vän hemma samt familjen på flygplatsen så började min stora resa, den 22a augusti. X antal timmar senare så anlände jag (tillsammans med flera andra goa tjejer) till träningsskolan i NYC där vi var från måndag-fredag. Allt kändes så overkligt, men sååå mäktigt!





Den 26e Augusti anlände jag till min värdfamilj, minns så väl hur satans nervös jag var när jag åkte upp för rulltrappan och visste att däruppe skulle dem stå och vänta. Lycklig över att äntligen vara framme!


S E P T E M B E R
Denna månad bjöd på mycket skoj, det var riktigt fint sommarväder och vi gjorde massa roligt tillsammans jag och värdfamiljen. Tubing och hajk med deras bekannta bland annat.



Kärleken för Starbucks inleddes!


Första besöket på Cheescake Factory


Första gången med Svenska pannkakor i USA, tillsammans med Hanna om jag inte minns fel ;)

Åt hur mycket persikor som helst, funkade även perfekt som extra på havregrynsgröten


Åkte ut till Alkii Beach med Carro, Emma & Paulina där vi brunchade på ett matställe vid vattnet.

Jag hade turen och fick följa med min värdpappa och kidsen på min första baseball match!

O K T O B E R
Denna månad bjöd på Halloween firande, fina väderdagar, spöktur runt i Public Place Market, ett första besök på IHOP och kanske det allra största - vår första tripp till vår allas favoritstad, Vancouver!









N O V E M B E R
Då var vi redan framme i November månad, bjöds på ännu mer fina dagar, ännu en tripp till Vancouver med Emma & Hanna, Thanksgiving, bowling, middag hos Matilda, bagelfrukostar och en tripp till flygplansmuéumet.







D E C E M B E R
Julens månad, det blev självklart tufft att inte fira med familjen & släkten, men kan tacka skype för att det blev så pass bra som det blev. Hur som, december bjöd på massa roligheter såsom skidåkning i Whitefish, Montana. Även pepparkakehus bygge, julkort i Kerry Park med Hanna, nyårsfirande med Emma även det i Kerry Park, Jingle Bell run med min värdfamilj och Hanna, en tripp till Portland med v-familjen samt svenskt lucia/julfirande på Swedish Cultural Center.








J A N U A R I
Nytt år med nya möjligheter bestod av en tripp till Vancouver, snövecka i Seattle och allt blev kaos men ganska komiskt, lördags skidåkningar, promenad runt Green Lake med Hanna och massa paket från Sverige.






F E B R U A R I
Då är vi inne på nuvarande månad som iochförsig snart flexar över till mars månad. Men februari har bjudit på en hel del, bland annat grymt fint vårväder, lunch på uteservering, svensk tacos, super bowl och mycket trevligt folk!






Så, nu återstår mars, april, maj, juni, juli & augusti. Ska bli riktigt skoj att se vad dessa månader har att erbjuda. Har på känn att det kommer bli en riktigt riktigt RIKTIGT underbar tid!! :D
xoxo

Fettisdagen, 21.02.12.


Hey you guys, antar väl att de flesta av er har käkat semlor idag? Fettisdagen hemma i Sverige dagen till ära. Vi brukar ha som "tradition" att alltid pappa kommer hem från jobbet på kvällen med semlor från farmor & farfar. Saknar det lite granna faktiskt, men det är väl tur att jag inte är hemma just den här dagen egentligen eftersom jag har mitt "stoppa-sötsuget-vad" tills hawaii i april, så hade ändå inte kunnat äta en semla.. Men men, hoppas ni njutit av dem därhemma! ;)

Idag har det varit en väldigt annorlunda men helt okej dag för min del. Började klockan 8 med att jag gick upp och gjorde frukost till mig, min värdmamma var fortfarande hemma och skulle ta kidsen till deras basketcamp eftersom det var första dagen idag. Dem åkte vid halv nio så då satte jag mig och påbörjade brevet till farmor och farfar samt läste lite. Vid tiotiden så kom de två barnen som jag sagt att jag kunde passa under dagen för att deras föräldrar jobbar bägge två och kunde inte hitta någon barnvakt. Och eftersom dessa barn (tjej 8, kille 5) är tighta med O och speciellt M så gick det ju fin fint. Fick även extra cash för att ta hand om dem, vilket inte kändes behövligt men självklart tog jag emot det, sitter väl aldrig fel egentligen. Vi pusslade och lekte lite hemma innan det vid halv tolv tiden blev dags att sätta oss i bilen för att åka och hämta M och O från deras camp. Dem blev självklart överraskade & jätteglada över att se kidsen jag hade med mig, så allt var frid och fröjd. Vi åkte hem till oss igen alla fyra och när vi kommit hem så kom O´s kompis från hans fotbollslag över och spenderade dagen med oss. Vi åt lunch allesammans, spelade tvspel och spenderade sedan över en timme i parken på Big Howe med att spela amerikansk fotboll. Började med att tjejerna lekte för sig uppe i lekparken medans jag och grabbarna körde football på gräsplanen nedanför. Superskoj!

Nu ikväll så stack jag iväg en snabbis till gymmet när jag slutat. Vid strax efter halv åtta så befann jag mig hemma hos Emma i Mt. Baker och spenderade kvällen där med massa tagg inför Hawaii om 51 dagar (whoop whoop) och så kikade vi typ halva Breaking Dawn, ska kolla klart på lördag då det äntligen vankas sleepover hos Emma & Mickis. När jag sedan skulle köra hem vid halv tio tiden så fick jag en vacker syn när jag var påväg nerför backen, nämligen två racoons som sprang över/på/längsmed vägen lite längre fram. Dem ser ju så himla oskyldigt söta ut, men oj vad skenet bedrar. Dem är allt lömska och aggressiva när det kommer till kritan, kan man inte tro..



I alla fall, nu sitter jag hemma här i sängen och tänkte läsa lite innan jag somnade, men så kom jag på att jag inte bloggat någe för dagen så prioriterade faktiskt det. Vi hörs av mer imorgon kväll när jag kommer hem från min keramik kurs. Xoxo


President´s Day


Såhär känner jag nu..


Men såhär kommer det kännas i helgen när min kära Hannis kommer hem igen..


Hahah, snygg bildillustration huh? ;)  Nej men helt ärligt så är det rätt sjukt, Hanna åkte i lördags kväll och det känns som jag inte träffat henne på huuur länge som helst. Saknar henne så det gör ont och påminns varje gång jag går ut och ser hennes hus. Och det allra konstigaste är ju att jag inte träffat mina fina vänner hemifrån på snart 6 månader, jag saknar dem så det gör ont i hjärtat, missförstå mig inte. Men vännerna här knyter man ett annat slags band med, man är i samma båt, pratar och disskuterar samt klarar av alla svårigheter här borta i USA tillsammans och ja, man blir tighta på så himla kort tid. Det går nog inte att förklara så att ni ska förstå men, det är saknader på olika vis. Och självklart har jag andra super goa & helt underbara vänner som är kvar här i Seattle så det går väl ingen nöd på mig, men aa, Hanna är saknad! ♥

Idag har det varit President´s Day här i USA så det har varit som en röd dag kan man säga, med andra ord George Washingtons födelsedag för er som är mer intresserade. Men jag har inte påverkats så mycket av det mer än positivt. Började jobba klockan 12.30 i förmiddags då jag åkte och hämtade O från hans simträning. Så det betyder att jag hann med mitt spinningpass imorse på en timme, galet löövely men såå slitsamt. Var galet trött efteråt men på ett skönt sätt, helt utpumpad på den energi jag hade. Dagen har sedan gått fort, O hade en kompis över här så dem spelade lite med deras football kort och sedan Wii. Mina värdföräldrar åt middag ute på avenyn med kompisens föräldrar och sen kom M hem vid sextiden så jag lagade svenska pannkakor till allihop. Efter maten och lite pussel med M så kikade vi hela familjen, för då hade mina värdföräldrar hunnit komma hem, på ett avsnitt Modern Family.
Nu sitter jag nere på rummet och lyssnar P3, har blivit som en härlig vana. Ska nog kila upp och skära upp antingen en mango, ett äpple eller en apelsin och sedan knäppa igång ett avsnitt av Beverly Hills innan jag ska sova. Imorgon börjar jag kvart över åtta, så lite sovmorgon blir det allt. Ta hand om er hörrni så hörs vi, xoxo

Outletfångst



Fyndade svarta tighta jeans samt stickad tröja inne på Levis samt sporttop i grann & härlig färg inne på Nike.

Äntligen hemma efter en fullspäckad dag. Men självklart rolig eftersom jag umgåtts med dem jag har. Outlet vistelsen startades med lunch meddetsamma, vi var alla väldigt hungriga. Sen började shoppingen och jag blev huuuur glad som helst när jag fann ett par svarta jeans. Eller ja det är mer åt treggings hållet, som en mix av jeans och leggings. Men sjukt sköna och tighta! Inne på Nike kände jag precis som alltid, "om jag ändå hade en miljon.." Där finns så himla mycket snyggt, allt från snygga sporttoppar till löpardojjor och löparjackor eller byxor. Men en sporttop fick det i alla fall bli :)  Vid sjutiden så begav vi oss hemåt till Emma och Mickis hus och släppte av Palle på vägen. Kikade runt lite på datorn hemma hos dem sen och jag fick även se lite bilder från deras hawaii resa. Galet att om 53 dagar så kommer jag befinna mig där i paradiset, tillsammans med Emma och Palle. Så sjukt vad jag längtar till semester!
Nu ska jag ta och bädda ner mig i sängen och läsa lite ur Elsas Hemlighet. Imorgon behöver jag inte jobba något på hela förmiddagen tydligen, för mina värdföräldrar skulle ha barnen. Så jag kan glatt kila iväg på mitt spinningpass på morgonen som jag var inställd på att få avboka. Sen blir det jobb på eftermiddagen och så kanske hem till Emma och Mickis på kvällen för att kika Harry Potter, om jag kan låna bilen. Ni får ha en finfin början på den nya veckan så hörs vi mer imorgon.  xoxo

Fartfylld Söndag


Idag tog jag återigen sovmorgon och sov till halv tio, känner verkligen att jag tagit igen veckans vekliga sömntimmar. Pigg och glad gick jag upp och gjorde en dunder frukost bestående av äggsmörgås med kalles randiga, ett glas juice och så en skål med yoghurt och K-special medans jag lyssnade på Morgonpasset i P3 och läste lite ur Veckorevyn tidningen som kom i det senaste paketet. Perfekt start på den här dagen!
Nu sitter jag och väntar på att Paulina och Mickis ska komma hit, ska ta en sväng förbi Starbucks förhoppningsvis och sen Kerry Park. Sen skjutsar min värdpappa iväg oss till mitt LCC möte i Shoreline där vi ska åka skridskor. Min värdmamma möter sen upp oss där med den bilen jag ska låna för efter mötet så åker palle jag och mickis till The Premium Outlets för lite dags shopping. Behöver bland annat kika på jeans och nya löpardojjor. Mina har ju varit med i sisådär 2 år och det börjar kännas i sulorna och dämpningen. Så får se vad jag hittar därborta, kommer definitivt bli shopping på Nike butiken iaf, eftersom det är outlet priser. Efter en dag på outletet så åker vi vidare hem till Emma & Mickis place i Mt. Baker för att ha tjejmyskväll ♥

Hoppas ni hemma i Sverige har haft en finfin söndag, take care så hörs vi mer senare! xoxo

Svensk myslördag & svensk tacos!


Sådär då, lördag kväll och sitter här i sängen & har nyss kikat två avsnitt av Beverly Hills, men så kom jag på att jag inte bloggade någe igår samt på hela dagen idag, så här kommer en liten update om vad som försigått under helgens början. Igår fredag så jobbade jag som vanligt på dagen, var ledig som vanligt och gick till gymmet med Hanna samt skypade med mamma och pappa. På kvällen var vi ett gäng som möttes upp inne i downtown för att se den nyutkomna biofilmen The Vow, rekomenderar verkligen den filmen så när den kommer till Sverige (eller om den redan har, ingen koll) SE DEN! Det som var extra roligt med kvällens sällskap var att en kompis från Österrike hade med sig killen som bjöd ut henne på Alla Hjärtans dag samt att han hade en kompis med sig. Fick veta av Jorid (österrike tjejen) att killen jobbade på gymmet som vi går till. Hanna och jag började självklart spekulera i vem det kunde vara, rädslan fanns att det kunde vara vår snygga Mc Dreamy. Ja rädslan, han är ju vår! Hur som helst, började nästan skratta gärnet när vi såg vem det istället var. Jo, Mc Steamy, han killen som alltid kollar efter Hanna och mig när vi går förbi och uppför trappan till övervåningen på gymmet. Och killen han hade med sig (helt okej good looking) var han som signade upp mig på gymmet när jag kom i augusti. Dock har han slutat att jobba på gymmet nu men ändå. Både Hanna och jag kände att vi fått in en fot i kontaktnätet, ett steg närmare vår alldeles egna Mc Dreamy. Tiden får utvisa om vi någonsinn kommer säga något mer till honom än, "Hi" och "how are you doing".

Imorse när vi vaknade (Hanna sov över här) så var klockan runt halv elva, sovmorgon var såååå behövligt! Vi gick upp och gjorde iordning lite havregrynsgröt samt rostad smörgås med peanut butter and jelly. Efter frukosten så kollade vi lite på The Notebook eftersom jag inte har sett den (fy skam jag vet..) Men den buffrade så mycket så vi gav upp. Hanna stack sedan hem till sig en sväng medans jag spenderade lite mer än en timme på gymmet. Crosstrainer, powerwalk i uppförsbacke och så styrka på det. ca 40 minuter därefter så befann jag mig hos Hanna med en påse frukt från TJ. Kikade ytterligare ett tag på filmen och sen kom Elin och Matilda över. Vi gick iväg till TJ igen för att handla till kvällens middag, nämligen tacos. Fick post från Sverige idag (tredje paketet på en vecka, lycklig tjej!!!) som bland annat innehöll Santa Maria, taco kryddmix påsar, så det var ett självklart val att köra en tacokväll! Blev så himla gott och jisses vilken matkoma vi alla hamnade i efteråt ;)




Klockan nio på kvällen satt Hanna och jag i bilen med destination airport. Hanna ska nämligen spendera kommande vecka i inget mindre än Cancun, Mexico. Som det nämndes under kvällen, Cancun är USA´s motsvarighet till Magaluf eller Alanya, så hon kommer ha det så grymt bra! En kall Corona på de vita sandstränderna med lite fräsch frukt under ett palmträd med solbrillor och stråhatt. You go girl!
Var inte alls så svårt heller att hitta till flygplatsen som jag trodde, visst jag hade GPS med mig men jag var beredd på att köra fel eller att det skulle vara krångligt att hitta. Nej det var superbra skyltat plus att det bara tog ca 30 minuter från port till port. Gav Hanna en bamsekram innan hon försvann in genom dörrarna med sin stora trunkväska och ett leende på läpparna. Kommer sakna henne nå enormt, vilket jag insåg i bilen på hemvägen så tårarna började rinna. Galet att på så kort tid, så står du mig så himla nära hjärtat! ♥

Klockan börjar ticka på här hörrni, ska nog ta mig ur sängen för att borsta tänderna och göra mig redo för lite sömn. Morgondagen har en hel del att erbjuda, uppdaterar er mer om det imorgon :)  Godnatt!


6 veckor, 40 dagar imorgon!


Hej på er goa och glada! Hoppas ni haft en bra vecka, en bra alla hjärtans dag fylld med kärlek och glada stunder. Själv kunde jag inte fått en bättre dag, titta vad som anlände i brevlådan under dagen, oh yeah paket från Sweden! Tack älskade mamma & pappa. Dock måste pärlsockret lagras ett tag i skrivbordslådan eftersom jag ska hålla mig borta ifrån gottesaker (så även chokladbollssmet med pärlsocker..) fram tills Hawaii. Men ätas upp ska det, så småningom ;)



I onsdags hade Hanna och jag keramikkursen igen. Denna gång var det dags att fixa tidigare skulpturer, glacera och placera på hyllorna så dem ska eldas (in i ugnen), samt att jag fixade till min skål från förra gången. Blev faktiskt riktigt nöjd med den, plus att nu har den även en "fot" så den numer ser ut som en riktig skål. Kom underfund med att det kommer bli en perfekt skål att fylla nötter med, mandlar eller annat gott. Perfect size ;)
Idag började jag min dag (dvs kl 9 när jag lämnat av kidsen vid bussen) med att skypa med bästa bästa Lisa. Stackarn är magsjuk därhemma, alla krya på dig hälsningar till dig vännen! Annars idag så gick jag till gymmet vd elva tiden och körde 20 minuter crossT och sedan lite promenad på löpbandet innan det blev dags för body pump pass kl 12-1. För vad är väl en torsdag utan pump, nej precis, inte fulländad. Älskar att ha ett speciellt pass en speciell veckodag. När jag kom hem så blev det lite havregrynsgröt och hårdsmörgås med paprika och cream cheese med smak av rökt lax, blev en helt okej mix. Tog sedan tag i tvättberget och vek allt i fina högar, samtidigt som jag kollade på ett avsnitt av Beverly Hills. Sen rullade eftermiddagen på med pickup från skolan, simning för kidsen och så basketträning för M medans jag och O kastade lite football i gränden.
Sen ikväll så hade mina värdföräldrar datenight så jag lagade middag, pasta & pesto och sen cesarsallad till det. Efter maten kollade vi det nyutkomna avsnittet av Modern Family. Svårt att hålla sig för skratt till dem där avsnitten, gosssh. 

Angående rubriken så kan ni nog gissa vad det handlar om, jo, nedräkning tills min kära familj kommer hit! Kan inte inse att efter 179 dagar i USA, så ska jag om 40 dagar få krama om och umgås med dem igen!!! ♥
Just at the moment så lyssnar jag på Morgonpasset i P3 och ska nog ta och förflytta mig från skrivbordet till sängen med kuddar & täcke. Ni får ha det så jättebra så hörs vi mer imorgon, F.R.E.D.A.G. whoop whoop!

PS. Idag fick jag brev från kära farmor & farfar. Lyckan som uppstår är ju obeskrivlig när man får brev här. Att få slita upp det försiktigt och börja läsa vad som händer därhemma, I´m loving it! Ska sätta mig under helgen eller i början av nästa vecka och knåpa ihop en början till svar. Tack tack enormt tack farmor och farfar för de fina raderna, på sisådär 4 sidor :)   Puss & Kram!


Glad Alla Hjärtans Dag


Vill önska alla läsare och vänner en underbar Alla ♥ dag. Lite extra till er nära & kära därhemma som jag saknar och gillar så på tok mycket, ha en jättefin dag fyllt med skratt ock kärlek! Sänder massa bamsekramar till er, kusinerna, farmor och farfar, mormor och morfar, vänner och familj! love you



Sitter för tillfället vid frukostbordet och har nyss fått i mig en tallrik med yoghurt. M vaknade precis så ska stänga ner här och förbereda frukost och sedan blir det kladdkakebakning på G.  Ta hand om er så hörs vi mer senare, puss och kram!


Svensk middag!


Då har även denna måndag passerat, fort som alla måndagar. I alla fall så gick dagen som vanligt med spinning imorse och sedan skypade jag med Hanna, mycket trevligt. Eftermiddagens aktiviteter var sedan som vanligt simning för barnen och så basket för O. När min värdmamma kom hem vid halv sjutiden så sprang jag över till Hanna för att ta bilen ut till Emma och hennes föräldrar som är på besök. Där bjöds vi på underbar middag som hennes pappa lagat, köttgryta med potatismos och god sallad!! Och det smakade verkligen så himla svenskt, dem här smakerna som man brukar krydda med hemma, mer gräddigt och mumsigt! Ja oj så gott det var. Satt sedan kvar vid bordet och pratade ett bra tag, om vardagliga saker och lite djupare samtalsämnen. Man märker verkligen hur mycket man mognat under den tiden man varit här, hur mycket mer erfarenhet man skaffat sig samt hur man ser på saker och ting med andra ögon, en bredare vy. Det var med blandade känslor som vi sa hejdå för kvällen innan hanna och jag åkte hem. Kommer ju inte få träffa hennes föräldrar igen förrän hemma i Sverige i sommar, riktigt trevliga var dem. Tur att vi har Emma kvar iaf, goa grymma super-tjej! ♥
Imorgon är det ju förövrigt Alla Hjärtans Dag, eller ja hemma i Sverige är det ju den dagen nu. Jag och barnen har en lite överraskning på G, vi ska nämligen baka en kladdkaka imorgon bitti och sedan glacera den med florsocker, strössel och sen så köpte jag gelehjärtan idag som vi ska dekorera i en hjärtform. Sedan har jag skrivit ut ett foto på barnen med texten Happy Valentine´s day. Blir nog bra det ;)

Nu har jag precis skickat iväg ett mail till M&M med en liten alla hjärtans dag hälsning. Så nu ska jag släcka ner här och sova, behöves! Godnatt på er så hörs vi mer imorgon. xoxo



Saturday & Sunday


Lördagen bestod av en joggingrunda på morgonkvisten, sedan IKEA besök med superpinglorna Linn, Hanna, Paulina och Evelina. Började besöket med det självklara och allra viktigaste - äta svenska köttbullar såklart! ;)  Strosade sedan runt där inne och jag fick med mig två paket med knäckebröd innan vi åkte hem, något som jag verkligen saknar hemifrån. Knäckebrödsmacka med leverpastej och röd paprika. Fy fasiken vad gott! Blir första frukosten när jag kommer hem sen och får återgå till mina svenska vanor. Hur som, efter IKEA så åkte vi till Mt. Baker och tog varsinn varm dryck på deras mysiga café Mioposto.



Lördagskvällen spenderades sedan hemma hos Linn där vi fixade oss och sedan tog oss vidare till Evelinas två amerikanska killkompisar i Bellevue. Där blev det lite musik och trevliga pratstunder innan vi sedan tog oss till en under-age klubb i Bellevue och sedan sov vi hos Paulina. Trevligt att träffa lite nytt folk, speciellt amerikanare kombinerat med de supervännerna jag funnit här, kanon kombo.
Idag söndag så åkte vi in till down town och mötte upp Emma och hennes föräldrar som är på besök från kära Sweden. Blev starbucks och massa prat, jätte trevligt att få träffa dem samt att få träffa Emma igen, efter nästan två veckor, känns skönt att ha henne tillbaka på hemma plan igen! ♥ Vi strosade runt lite på H&M också innan Hanna och jag tog bussen hem till vårt kära Queen Anne.
Tog en dusch när jag kom hem och tog sedan nåt att äta eftersom magen kurrade nå grymt. Sen blev det fruktsallad och fyra avsnitt av Beverly Hills, såååå himla mycket söndag man kan få. Love it!  Nu är det hög tid för mig att släcka ner här, vi hörs mer imorgon hörrni. Godnatt godnatt!

Läsarfråga


Fick en kommentar på fredagens inlägg som jag tänkte svara på här eftersom jag tänkte att det säkerligen finns fler därute som också ställt sig samma frågor. So here we go ;

Hej! Jag har under några dagar nu läst igenom hela din blogg haha. Bästa au pair-bloggen! :)
Jag funderar själv på att bi au pair, första steget får bli att praktisera på något dagis och få timmar och erfarenhet. För jag är inte helt säker på min kompetens med barn, hur vet man om man klarar av det? Hur visste du att det var "din grej"? Eller behöver det vara det, lär man sig ändå?
Är så jäkla sugen på att åka utomlands efter gymnasiet, gärna USA. Innan ville jag bli utbytesstudent där och nu är det som sagt au pair som lockar istället. Att bo(och jobba) i en amerikansk familj, se nya platser och träffa nya vänner, växa som person, hade ju varit så coolt...
Kram!

Först och främst, blir jätteglad att höra att min blogg kommer till användning och gillas, TACK :)  Åh vad roligt, ja det låter som ett alldeles perfekt första steg för att få en liten inblick hur det skulle vara att ha hand om barn och jobba som au pair ett år. Jag praktiserade också på ett dagis (förskola) innan jag åkte för att få ihop timmar men också för att kanske innerst inne få bekräftat hur jag skulle klara av att handskas med svåra situationer med barn samt vad det innebär liksom. Jadu, om du tycker om att ta hand om barn och inte ser dem endast som små monster som ställer till med besvär, utan ser hur ärliga och fasligt roliga samt givande dem kan vara så tror jag inte att du behöver oroa dig att du inte kommer klara av det. Sen självklart så beror det ju på vilka åldrar du är sugen på att ta hand om, mindre barn eller lite äldre. I mitt fall så kände jag att jag inte skulle vara bekväm att ta hand om för små barn, t.ex. barn under 2 år, just för att jag inte har den erfarenheten. Men om du ser till att skaffa dig så varierad erfarenhet som möjligt innan du åker, så tror jag inte att du har något att oroa dig för. Jag satt även barnvakt någon gång i veckan till några barn vilket jag lärde mig mycket från också, som läggdags + middags situationer.
Jag kan väl inte säga att jag någon gång kände "detta är helt klart min grej, jag är 100 % säker på detta". Det jag visste var att jag gillade att praktisera på förskolan under de veckorna jag hade där, samt att jag såå gärna ville ut och resa efter studenten, så att då kunna kombinera jobb med nöje kändes som en gyllende möjlighet. En möjlighet som jag nu, såhär 5,5 månader boendes här i min värdfamilj, är så grymt glad att jag utforskade och åkte iväg på! Jag har lärt mig grymt mycket om mig själv, om barn och hur jag ska handskas i situationer som jag hemma var osäker på hur jag skulle göra/säga. Detta är så mycket mer än bara ett jobb där man tar hand om en familjs barn. Du får så himla mycket mer än en veckolön, mat och boende. Du växer som person, träffar nya vänner för livet samt får alla dessa resemöjligheterna att kunna resa runt och utforska USA.

Jag uppmanar dig verkligen till att åka!! Och är det så att du känner dig osäker på om det är något som passar dig eller ej, så ta kontakt med de olika organisationerna som finns. Många av dem som jobbar inom dessa organisationer har själva tidigare varit i USA och jobbat som au pair. Så därifrån kan du få riktigt bra råd och inblickar. Ett nästa steg kan även vara att signa upp dig på ett informationsmöte, jag var på ett med Cultural Care (den organisation som jag åkte med) och efter det så var jag helt säker på att det var detta jag ville göra. Men självklart tvivlade jag på mig själv många gånger om när veckorna och mitt avresedatum närmade sig, självkänslan spökar och jag insåg att det jag snart skulle ge mig iväg på helt klart skulle bli ett av mina största äventyr och steg i livet. Men såhär sittandes nu i Seattle, så är det det absolut bästa jag kunde gjort efter att ha tagit studenten. Man har ju verkligen inget att förlora, visar det sig efter några veckor i USA att detta inte är ens grej så är inte vägen hem längre än vad den var dit. Men jag uppmanar verkligen er alla som läser detta och funderar på att åka - ÅK!!! :D
Hoppas att mitt svar var till hjälp, och hör jättegärna av dig mer om du har fler frågor, det gäller även er andra som läser också. Hjälper gärna till med att svara på era funderingar.

Åå så var det fredag igen!


Det är sjukt, jag vet att jag nämner det i var och vartannat inlägg men tiden här går så sjukt fort. Veckorna, månaderna. Om 12 dagar så har jag varit här i USA ett halvår, avverkat halva min tid som au pair. DET känns helt sjukt. Samma sak när jag började räkna ner tills min familj kommer, började någonstans över 80 dagar, och nu är det under 50 dagar kvar. Kändes liksom som igår och det var 30 dagar sen.. Det är väl med blandade känslor som jag gillar att tiden går fort, samtidigt som jag bara vill att den ska stanna upp ett tag, för ibland känns det knappt som jag insett att jag äns är här, haha. Jaja i alla fall, idag blev det gymvisit med Hanna på morgonkvisten som vanligt, sen hem och duscha samt äta lunch innan jag skypade med hela familjeskaran därhemma. Dem hade fredagsmys framför nya tvprogrammet The Voice. Fick kämpa lite smått med att hålla tårarna och känslorna tillbaka, jag ville ju också sitta där i soffan och trängas. Klappa hunden liggandes på slagsida under vardagsrumsbordet. Njuta av alla upptända värmeljus och lite gott fredagsmys snacks. Fick nöja mig med känslan jag fick över datorn, funkade väl lite i alla fall, bättre än inget så att säga ;)

Under eftermiddagen så har det varit full rulle. Hämtade kidsen som vanligt, så körde vi ut till deras matte ställe och hämtade nya uppgifter samt att dem gjorde varsinn där. Min värdpappa kom sedan och hämtade upp O till hans basketmatch. Jag och M åkte hem och hon fick lite snabb snacks innan vi gick över till hennes basketmatch här i kvarteret. Sen när vi kom hem 1 timme senare så började jag med middag, enkelt med pasta och pesto samt grönsaker. Mina värdföräldrar kilade iväg på en middag med några arbetskollegor så jag hade barnen själv. Lite senare tog vi bilen alla tre till deras skola där det hölls "game night" ikväll. Var faktiskt mer familjer där än jag trott så det var väldigt skoj. Satt och spelade lite monopol och chack bland annat. Visste ni förresten att det numera finns monopol där man har en mini kassa och kreditkort istället för pengar? Samt att istället för att få 2000 när man passerar gå så fick man nu miljonen. Finns den versionen hemma i Sverige mån tro?

Nu ligger kidsen och sover och jag sitter vid datorn här nere. Disken från middagen är undantagen så jag ska nog skära upp lite fruktsallad och sedan trycka igång ett avsnitt av Beverly Hills. Behöver få lite fredags feeling känner jag. Hur som, ta hand om er så hörs vi mer imorgon, då står IKEA och ny biofilm på agendan, can´t wait!  xoxo

P.S.


...  Mindre än 50 dagar tills min familj kommer hit. Gaaaahhhh vad jag är excited!


Wednesday & Thursday


Hej hej hej, hoppas ni precis som jag är redo för en skön helg. Igår var en bra dag, startade på gymmet tillsammans med Hanna, och under tiden vi körde styrka så planerade vi upp lite personliga mål inför kommande månader. Till exempel så kom vi överrens om att hålla oss borta från godis, chips, mechies och så kanske det allra svåraste, nämligen Ben&Jerrys. Jag har mitt mål satt tills vi åker till Hawaii!! Träna på precis som vanligt och sen tänka extra på vad jag äter om dagarna, så som att äta ordentlig lunch om dagarna och fortsätta md att göra fruktsallad, så grymt gott. Känns bra att vi kommer kunna peppa varandra också, lär behövas i stundernas hetta när suget efter B&J tar över alla tankar på att ta ett äpple med kanel istället.. ;)
Förövrigt igår så hade vi ju keramikkurs på kvällen, gick bra för vet ni vad?! Jag gjorde min första skål på drejhjulet igår!!!!! Så himla glad när jag äntligen lyckades, blev en liten söt skål som kommer glaceras och finfixas nästa gång.

Idag så började jag morgonen med att göra svenska pannkakor till kidsen, som jag lovat eftersom det var torsdag och allt (pannkaksdagen). Det gillades och efter att jag släppt av dem till skolbussen så gick jag hem och skypade med Lisa och sedan med Malin. Underbara tjejor, snart bara 6 månader kvar tills jag får krama om er igen! ♥
Vid tjuo i tolv kilade jag iväg till gymmet, möttes av Mc Steamy i dörren, alltid någe haha. Blev sedan body pump mellan 12-1, riktigt behövligt och jag kan ju säga att jag kommer känna av alla benböj och utfall i rumpa och ben imorgon, men så gött i alla fall. Duschade, åt lunch och kikade Beverly Hills innan jag åkte och hämtade kidsen från skolan och sedan direkt till simningen. Kvällens planer ser ut som så att Hanna och jag vid åtta tiden tar bilen ut till Mt. Baker för att hälsa på våra superbrudar som äntligen anlänt hem från Hawaii med sin värdfamilj. Like I have to say that I´ve missed you guys? Oerhört skönt att ha dem hemma igen!  Xoxo

Lösgående minigris på Queen Anne


Eller ja, jag skulle väl inte kalla den minigris direkt kanske, ganska stor och biffig. Hur som, hela grismysteriet började igår när jag sprang på Hanna och hennes värdbarn påväg till simningen för att hämta upp M. Dem berättade att dem sett en gris gå omkring bara ett block iväg. Helt själv utan ägare eller nå. haha. Blev helt paff, vem släpper liksom bara ut sin gris på grönbete i ett bostadsområde? Kom väl fram till iaf att den ju måste rymt från någon. Sen i förmiddags idag när jag var ute och joggade och kom samma raksträcka som Hanna sagt att dem sett grisen så vad tror ni inte stor där och bökar i gräset? Jo, grisen!! En svart tjejgris med massa ragg. Blev lite småskraj så skyndade hem, vad vet jag om den börjar känna sig hotad och får för sig att börja jaga mig eller nå.. Inte för att jag tror att det skulle hända men, man kan aldrig vara för säker.
Sen på eftermiddagen när jag skulle åka och hämta barnen från skolan så stötte jag på grisen igen, nu liggandes i gräset i solen på samma ställe som tidigare. Lustigkurre tänkte jag och körde vidare. Berättade sedan för barnen vad jag sett och självklart blev dem helt excited, det snackades om att gå på grisjakt osv. Så för att ge dem en chans att se grisen så åkte jag en liten omväg till simningen för att passera gatan där jag senast såg den. Grisen var kvar, och hade även fått sällskap av flera barn samt mammor som stod runtomkring. Självklart ville O och M kliva ur bilen och titta närmare, och eftersom vi hade lite tid över så parkerade jag bilen och lät dem hoppa ur. Det visade sig att grisen, med ett väldigt drottninglikt och cheesy namn som jag glömt för tillfället, bodde i huset som hon låg utanför. Dens ägare stod uppe på gården och fixade i rabatten så han berättade hur grisen gillade det sköna vädret och att vara utomhus. Så mysteriet var då löst, grisen hade en ägare. Samt att den inte verkade farlig för fem öre ;)

Förövrigt idag så har jag skypat med Josse och Camilla, supertrevligt! Saknar dem nå oerhört. Sen blev det en joggingrunda och sedan en "picknick" i Kerry Park sittandes på muren i vårsolen med Hanna. Vyn idag var oslagbar, kunde se hur långt som helst samt att Mt. Rainer (berget) syntes klart och tydligt och man riktigt såg hur toppen täcktes av snö.



"Kommer med solsken till mig, kommer med solsken till oss"


Ny dag, ny vecka, nya möjligheter. Ja, den här veckan har verkligen startat på bästa sätt. Vädret har varit strålande även idag vilket Hanna och jag självklart tog till vara på genom att sätta oss på Caffee Fioré med varsinn kaffe/te. Satt ute i solen och bara njöt av livet, och solen tog faktiskt lite grann. I alla fall tillräckligt för fräknarna att blomma igång. Älskar vårsol!



Gymvisiten imorse var kanonbra också förresten, efter ett smööörigt (=snyggt) bemötande i dörren till gymmet av Mc Dreamy & company så körde jag spinning en timme. Galet skönt att vara tillbaka där jag trivs som bäst, blir lite smågalen av att vara sjuk och inte kunna träna intensivt. Sen nu ikväll så har jag och Hanna kollat på OC och skojjat runt. Bästa grannen jag kunnat fått härborta, goa du!

Nu ska jag ta och släcka ner här och sova för natten, hörs mer imorgon. Ciao amigos! ;)


Super Bowl Sunday


Sista dagen på helgen idag då, men nog har den spenderats bra allt. Började med svensk pannkaksfrukost på Swedish Cultural Center med min värdfamilj. Man fick pannkakor, jordgubbssylt och grädde samt en bit skinka på sidan av. Smakade verkligen svenskt och gott! Hanna  var där med sin familj också så det var stort plus.


Efter den lite sena frukosten så skypade jag med lisa en timme och sen mamma, pappa och rickard en timme ca. Sen var det dags att snöra på löparskorna och dra ut på en riktigt riktigt efterlängtad löprunda. Nu har jag inte det minsta ont i halsen längre samt att den rinnande näsan börjar bli bättre också så whatta hell, det var dags för en löprunda idag! Körde 5 km vilket räckte gott och väl för idag, imorgon bitti blir det gärnet på spinningpasset 9.30. I alla fall, efter löprundan så duschade jag och slängde i mig en bagel och tog sedan bilen ut till Paulina i Redmond för att kika på Super Bowl. Skulle egentligen kollat med två av hennes vänner hos en av dem men det blev ändrade planer så det blev bara Palle och jag. Inte bitter för det, resulterade nämligen i en toppenkväll nere på en bar/restaurang med en large pizza att dela på. Chocken som uppstod när vår servitör kom in med den dock, hahahah. MEN, den gick i ganska bra. Vi båda resonerade som så att - det är ju bara Super Bowl i USA en gång, så lika bra att göra detta på riktigt. Matchen höll på i sisådär 3 timmar, med coola reklamer som man spenderat miljontals dollar på samt en mellanpaus som var helt okej va, Madonna är ju trots allt Madonna. Det stora frågetecknet för eftermiddagen kvarstod ju dock även när matchen blåstes av och The Giants vann - vilka är egentligen reglerna för amerikansk football? Tror inte jag någonsinn kommer förstå mig på denna sport.. ;)



När jag kom hem från Palles place så svängde jag förbi TJ och köpte lite frukt och i samma stund som jag lastar upp allt i mitt rum några minuter senare så ringer Hanna och frågar om vi ska köra en visit på Starbucks kvällen till ära. Så här sitter vi med varsinn dryck och våra datorer. Hannas humor är.. hanna-humor så att säga. Inga ord att tillägga haha. Men jag gillar dig ändå tjejen!
Nu stänger dem igen här om ca en kvart så vi ska väl snart bege oss hemmåt, behöver ladda ner lite ny musik till min träningslista samt några Melissa Horn låtar som jag tycks tappat bord någonstans. Hörs och synes, xoxo


Lördag den 4:e Februari 2012


.. Kommer nog föralltid att bli den bästa 4e februari genom tiderna! Jisses vilken dag det här har varit, så himla himla himla underbar!
Börjar med att Hanna sov över här och vi sov ändra fram till klockan 11 då vi båda vaknade av oss själva, bara det att inte behöva ställa någon klocka liksom :D  Utvilade och redo för ännu en fin vårdag i Seattle så började vi allt med stekt ägg med kalles kaviar och ett glas mjölk i mitt kök. Sen vid ett tiden så tog vi bussen in till downtown där vi begav oss ner till Public Place Market på jakt efter någon uteservering som serverade lunch. Vi hittade ett ställe, supermysigt uppe på en ballkong där man hade vy över hela bergskedjorna och vattnet och hela marknaden! Solen stekte och allt var bara tipp topp verkligen. Lite senare så kom Matilda och Paulina så vi beställde mat och varsinn iste. Sen satt vi där med våra goa måltider och bara njöt av vädret och varandras sällskap, underbart!
Vi bestämde oss sen för att skippa allt som hade med shopping att göra och istället göra lite turistande runt i marknaden. Så vi gick till tuggummiväggen, bevittnade fisk-kastningen, gick till första Starbucks (jodå, det första Starbucks någonsinn var här i Seattle), lyssnade på massa fin gatumusik, köpte smothie och satte oss i solen och vi fick även nöjet att se Paulina låna en killes (vars kompisar var jätte trevliga) cykel och göra ett tappert försök att ta sig frammåt. Viktig detalj - hon hade långklänning. Så istället för att trampa med pedalerna, så skuttade hon fram som när man precis lärde sig cykla utan stödhjul. Vacker syn!!!
Jätteglad att jag hade med mig kameran denna dag, för oj vad jag hade missat grejer annars. Här kommer dagens fångst så att säga.













(Om inte denna video går att visa här så gå in på denna länk ---> http://www.youtube.com/watch?v=qshUCW1LOAU , och kolla där. Det är värt det jag lovar, riktigt duktiga!)










Nu när jag sitter och lägger upp dessa bilder så blir jag typ helt varm i hjärtat bara av att tänka på hur fina vänner jag träffat här på andra sidan jordklotet. Hur mycket dem nu betyder för mig och alltid kommer göra! Hur lycklig jag är att jag hamnade i Seattle av alla platser i USA, denna underbara stad kommer att tvinga fram floder av tårar när det är dags att packa ihop väskorna i sommar. Fantastiska minnen för livet!

Hanna och jag var åter hemma på Queen Anne runt 6 tiden, åt lite makaroner här och tog sedan bussen vidare mot West Seattle för att bowla med Sofie och Amanda. Roligt, men som alltid så är jag väl ingen höjdare i bowling. Dock måste jag erkänna att detta nog var min bästa omgång någonsinn haha, ett tag där i första serien så låg jag till och med i ledning, den ni ;)  Var tillbaka hemma här igen runt halv tio tiden, skönt för att vara lördagkväll. Min värdmamma och M kollade på basketmatch i källaren så jag satte mig med dem och kollade sista kvarten. Huskies (Seattle laget) vann så det var frid och fröjd. Nu sitter jag inne på rummet och lyssnar på rixfm som vanligt, kanske blir några sidors läsning innan lampan släcks för sömn. Imorgon bitti blir det pannkaksfrukost svensk stil på Swedish Cultural Center med min värdfamilj, trevligt ska det bli. Hörs mer imorgon, xoxo

USA feelings


Sitter för tillfället vid mitt rustika skrivbord och har nyligen ätit middag, pasta vilket var gott som alltid. Satt och bläddrade i mitt bloggarkiv alldeles nyss och insåg hur mycket den varit med om (hur mycket jag har varit med om) hur mycket som har hänt de senaste åren. Hur jag jobbat mycket på Stadium, haft stora skoluppgifter, tagit körkort, varit på Adventure Camp hajk med klassen, tatuerat mig och till sist men inte minst - bestämde mig för att åka som au pair till USA efter studenten. Tänk egentligen hur många val vi gör här i livet och hur mycket dem faktiskt kan komma att innebära. Jag är sjukt tacksam i dagens läge att jag valde just au pair i USA efter studenten. För allt som hänt här, bra som mindre bra saker, har verkligen gjort att jag utvecklats och mognat ännu mer. Träffat fantastiska människor, fått större perspektiv och faktiskt insett att Sverige (lilla landet lagom) är ett fantastiskt fint land som jag nu uppskattar så mycket mer än vad jag gjorde innan jag åkte.
Det är häftigt ändå, att få chansen och se hur stor skillnad det faktiskt är beroende på var man befinner sig. Hur människor beter sig annorlunda, hur man har andra vanor och rutiner och även regler.

Nu har jag snart gjort halva min tid här i USA, galet va? ;)  Då blir det nedräkning åt andra hållet istället, nedräkning åt att få träffa alla nära&kära därhemma som jag saknar så olidligt mycket. Återstående halvår vet jag kommer rulla förbi ännu fortare än vad det första har gjort. Lite små läskigt hur fort tiden faktiskt går utan att man riktigt tänker på det. Jag vet att mitt andra halvår kommer innebära många resor och saker att se fram emot. Det som står på tur härnäst är en weekend till Vancouver i början av mars, sen i slutet av mars kommer min älskade familj hit och vi åker till L.A, sen bär det av till Hawaii med Emma och Palle och veckan efter att jag kommit hem så är det Coldplay konsert med Hanna. Sen återstår endast maj, juni och juli samt augusti då jag inleder min resemånad, wihooo. Under dessa månader så ska jag förhoppningsvis få in en weekend till San Francisco och åka ut till Alcatraz, roadtrip & tälta med tjejorna, fira 4th of July och sen såklart ha en sista festhelg i fantastiska Vancouver.

Ja, det är nog ingen tvekan om att detta USA år kommer bli ett av de händelrikaste åren i mitt liv. Ska verkligen njuta av varje stund, för jag vet ju att Sverige och hemma är något jag snart återvänder till. Med detta sagt så ska jag nog slå en pling till Hanna och höra om jag kan komma över. Ikväll ska vi på bio, sent dock, 9.30PM så hoppas jag klarar att hålla ögonen öppna.. Hörs mer imorgon, xoxo


Februari levererar!


Ännu en solskensdag och det är verkligen varmt och skönt ute. Hanna och jag tog en lång promenad (totalt ca 2 timmar) runt här i området först och sen ner till hamnen där vi satte oss vid vattnet ett tag och bara njöt av att solen värmde. Såg massa folk som var antingen ute och gick med hund/barnvagn eller ute och sprang eller cyklade. Promenerade i löparbyxor och hood tröja, men kan ärligt erkänna att hade jag varit hundra procent frisk från min förkylning så hade inte tshirt suttit fel, speciellt på hemvägen när det var uppförsbacke i stort sett hela biten. Kändes verkligen som det var maj månad, mycket kanske också för att fåglarna kvittrade och de som var ute och joggade hade shorts och tshirt. Galet skönt väder!  När vi satt där och njöt av vädret och allt med Seattle så kom vi fram till att man blir på så mycket bättre humör när det är fint väder ute för allt blir så mycket finare, allt är grönt och vi såg till och med ett körsbärsträd som börjat knoppa/blomma. Svårt att vara sur när vädret är så vackert som idag, perfekt inledning på helgen. Lovely city!




Nu har jag nyligen fått i mig lite lunch så jag ska la gå ner och göra mig iordning snart och sen fixa barnens simväskor samt snacks. Kvällens planer ser ut som så att det blir bio med Hanna och Molly (amerikansk tjej) och sen så sover Hanna över här, lite OC och fruktsallad kanske avslutar vår fredagkväll. Ha det så bra så hörs vi, xoxo

Torsdag 02.02.12.


Då var även den här torsdagen genomförd och vädret för dagen har varit toppen. Det är verkligen riktigt vår väder ute, känns inte alls som februari. Fick bekräftat att jag ej var den enda som tycker det är vackert ute och skönt med vårväder, idag när jag gick med kidsen till simningen så mötte vi en äldre kvinna (pensionär), vi fick ögonkontakt så jag log precis som alltid när man får ögonkontakt med dem man möter. Då utbrister hon "Have you seen the clouds today? They are sooooo beautiful!!" Jag svarade något i stil med att ja verkligen och att man inte kan tro att det är februari. Vackra moln i Seattle - check.

Annars under dagen så har jag kört bodypump, samt så gick jag lite på löpbandet innan passet. Kändes förjävligt rent ut sagt att inte kunna köra ut sig totalt på crosstrainer eller löpa på bandet, men jag har bestämt att "ta det lugnt" den här veckan ut och så köra på kommande vecka med start på måndag med spinningpass, oj som jag längtat! Efter bodypump passet så gick jag hem hit, duschade och fixade sedan ihop lite plock lunch, resulterade i en riktig smaskig kompott..


Efter lunchen + ett avsnitt av Beverly Hills så tog jag reda på lite disk och åkte sedan för att hämta barnen från skolan. Sen bar det av direkt till simningen och M hade basket efter. Åkte hem med O och började plocka fram lite för middagen, tacos. Sen när mina värdföräldrar kom hem så åt vi allesammans och pratade innan dem vid sjutiden begav sig ut på deras datenight. Så jag och barnen kikade på en basketmatch i källaren varvat med lite disney channel.
Nu ligger dem uppe och sover & jag sitter nere i matrummet och kikar runt lite på datorn och lyssnar på rix morgon zoo, love it! Just nu taggas det igång för helgens start av Melodifestivalen och spelas nu gör ABC med Anna Book. Nåväl, ska nog ta och skära upp ett äpple och svara på lite mail.
Ta hand om er så hörs vi mer imorgon, det vankas fredag och ledig helg! :D 


At the moment..


Då var barnen upphämtade från skolan och båda två har sina kompisar här. Vi har ätit snacks, killarna har gjort sin gemensamma skoluppgift och tjejerna har beslutat att (precis som det egentligen var bestämt från början..) ha simlektion senare. Så vad gör jag då? Jo för tillfället sitter jag här vid datorn och kikar runt, resor och allt möjligt. Disken är fixad och det ser rent ut i köket. Ska nog ta en sväng ner och göra lite tvätt om ett tag. Sen är det mellanmål dags för mig också, ibland känns det som man går på nån skalmanklocka med alla tider i huvudet för mat och sömn ;)  Hörs senare!

W e d n e s d a y


Skrev ingen update igår kväll men jag åt i alla fall middag tillsammans med familjen och tog sedan bussen in till stan så jag var inne runt kl 8 för att möta upp Elin och Amanda. Vi gick till Starbucks för en kvälls te/kaffe och lite senare kom även Hanna och slog sällskap med oss. Supertrevlig kväll med supergoa tjejor!
Redan onsdag idag, ute är vädret fint och det ser ut som att det ska förbli fint under helgen också. Temperaturen kommer ligga runt 9-13 plus grader, känns verkligen helknas med tanke på att det är 1a februari. Hur som, imorse när jag lämnat av kidsen vid bussen så tog jag en powerwalk på 1 timme (har fortfarande ont i halsen). Det vart en skön promenad och även en del fina bilder.





När jag kom hem igen vid 10 snåret så gick jag ner och körde lite styrka. Plötsligt hör jag några steg i trappen ute och sedan en duns. Paketleverans!!!! Sket i att avsluta magövningen jag var mitt uppe i och rusade istället upp för att kolla om det kunde vara så att mina Hunter stövlar kommit. Catching! ;)



Satt verkligen som en smäck, förstår att i stort sett hela Seattles befolkning äger ett par av dessa godingar. Hur sköna som helst!
Riktigt nöjd med mitt köp.

Dagens planer för övrigt är att hämta kidsen från skolan tidigare, dem slutar nämligen 1.30 idag. O ska ha med en kompis hem från skolan och M ska ha en av hennes kompisar här sen också, blir trevligt!  Och i och med att det är onsdag så är det ju keramik dags för Hanna och mig, ska få testa på att köra med hjulet idag. Spännande men smått nervöst också. Ska försöka mig på att göra en kopp, vi får la se hur resultatet blir.. ;)  Ha en bra mini-lördag gott folk, ciao!