Kan det bli bättre?

.. tror icke det. Imorgon är jag ledig hela dagen! Hade egentligen bestämt att vi skulle ses i skolan och jobba med ett grupparbete som ska vara klart på onsdag. Men eftersom att det bara går att få godkänt samt att vi får hela lektionen på onsdag till att jobba så sa vi att vi skulle hinna klart då. Vilket innebär en ledig dag för mig imorgon. Mamma erbjöd sig att gå ut med hunden innan hon åker till jobbet, på så vis får jag sovmorgon. Stort plus!

Har nyss fått håret färgat, så nu är den oranga fula utväxten väck! Får se ett klarare resultat när det torkar, lite svårt att se när det är vått eftersom det typ ser svart ut nu, vilket jag vet att det absolut inte är. Nu ska jag kika lite bloggar och kanske även ha en liten movie-time här i min alltför bekväma säng. Ha det bra, hejs!


California

Under engelska lektionen idag så satt jag och Sofia och disskuterade ifall man ska önska delstat eller ej. Lite fördelar och nackdelar. Den största nackdelen med att önska delstat är att man begränsar sig från så många möjliga familjer, samt att det kan tyckas petigt att önska, vad vet jag. Fördelarna är att det är den delstat jag främst vill till. Jag vill känna av att jag befinner mig en lång bit hemifrån kalla Sverige. Eftersom det bor ca 34 miljoner människor där så kan man ju räkna ut att det finns många au pairer, vilket är en till stor fördel. Det är precis som Sofia sa: Det här är vårat år, visst att man begränsar sig genom att önska delstat, men det är fortfarande vi som ska spendera tiden i staterna och det är vi som ska uppleva allt. Jag tycker det lät klokt. Så vet ni vad jag gjorde för fem minuter sen? Jo, jag loggade in på ansökan och skrev till en önskan av delstat i mitt personliga brev. Lade även till under att det viktigaste för mig är familjen som jag hamnar hos, vilket är självklart!   Under skoldagen kilade jag även in på Stadium för att be någon där att vara referens. Palle ställde gärna upp, vilket jag är väldigt tacksam för. Så nu väntar jag svar från två referenser, när de ha svarat så är jag 100% done with my application. How weird isn´t that? 



Klockan närmar sig the end

Hej på er! Sitter här bredvid Sofia och har Engelska C som slutar om sisådär tjugo minuter. Efter den här lektionen så ska jag och camilla bege oss mot gympozz för att byta om och sedan springa Odlar rundan. Därefter så ska jag skynda till solcity för att förhoppningsvis bli en ton brunare. Sen blir det bussen hem, duscha och sedan ta det lite lugnt.


Klarar jag att sätta deadline veckan som kommer?

Har skrivit till en del på min Au pair ansökan och jag börjar nu känna mig helt klar faktiskt. Visst att det finns mycket som skulle kunna skrivas bättre och sådär, men huvudsaken är att jag är nöjd med det jag åstadkommit. Jag är helt klar med mitt personliga brev, alla kolumner med information känner jag mig klar med och det enda som återstår är referenser och att lägga till lite foton i mitt album. Idag fyllde jag i mina barntimmar som jag fått ihop på dagiset där jag har praktik och nu inväntar jag svar från handledaren därifrån. När hon har svarat så har jag två barnreferenser, vilket jag nöjer mig med. Jag har hittills en personlig referens och känner att jag minst vill ha en till, så jag ska nog fråga på jobbet ifall de kan ställa upp och vara referens. Går det så skulle det innebära att jag har sammanlagt fyra referenser vilket skulle kännas toppen! Mitt fotoalbum innehåller för tillfället 10 foton, men jag ska lägga till foton på mitt hus, min familj och mina vänner. Albumet rymmer 20 bilder, så det ska jag nog kunna få ihop.

Jag har hela tiden varit inställd på att skicka in min ansökan i mitten av februari, men eftersom jag nu känner mig väldigt redo och klar så ska jag försöka få klart allt och skicka in den under veckan som kommer. Det är ju trots allt bara referenser och foton kvar. Visst, det är inte hela världen om jag inte hinner skicka in kommande vecka, men det vore skapligt skönt att ha den inskickad och veta att man inte kan gå in och ändra mer, bara att vänta på svar från intresserade familjer. I´m soooo excited!


En helt vanlig söndag

Hej på er, idag har jag inte gjort alltför mycket spännande och roligt som bör skrivas om direkt. Men tänkte att jag skriver ett litet inlägg om hur min dag sett ut i korta drag anyway. Ställde klockan imorse och stack iväg på e joggingtur, mötte sedan upp mamma som var ute och gick med hunden. Kom hem, duschade och åt en jätte smarrig frukost bestående av allt! Yoghurt, varm choklad, smörgås, röd paprika, jucie.. you name it. För min del var den perfekt. Vid halv tolv tiden så tog jag bilen in till city för att jobba på Stadium mellan 12-15. Efter en lugn dag i affären så gick jag och köpte mig lite hårfärg (min utväxt sträcker sig flera mil, och jag skojar inte) och sen tog jag bilen till ica stenby där jag mötte upp mamma och pappa för att handla lite. Kom hem, satt vid datorn, åt middag och kollat på solsidan. Nu sitter jag här i sängen med brillorna på och kikar au pair bloggar och inspireras. En helt vanlig söndag helt enkelt, som en söndag ska vara. Puss och hej


Jobbigaste rundan på länge

Hej hej. Sitter i min höga, nya och underbart sköna säng med datorn i knät och hunden liggandes bredvid mig. Myskänsla till max. Natten i min nya säng resulterade i den bästa sömnen jag haft på hur länge som helst. Imorse när väckarklockan ringde så var det verkligen inte bara värmen som det tog emot att kliva upp från utan även hur bekvämt det faktiskt var! Har nyligen ätit kvällsmat och nu ska jag bara blogga klart här och sen göra mig iordning för att ta bilen in till Hanna, i tornen (som mamma brukar kalla det, tuna vallen med andra ord..)  Blir en lugn och skön fredagskväll helt enkelt.

Joggingturen med Camilla idag gick inte riktigt som förväntat.. Det gick rättare sagt uselt. I alla fall till en början, sen mot slutet så fick vi upp tempot och stegen lite grann vilket gjorde att det gick lite lättare. Aja, på´t på måndag igen bara! Då hoppas vi kunna slå tiden som aldrig tycks vara på vår sida. Nej ni, jag ska väl börja röra mig från min säng till tron och göra mig iordning. Ha en bra fredagskväll!


Birthday time

              

Grattis på 19 årsdagen bäste vän! Galet vad tiden går fort, det kändes som nyligen då vi sprang omkring hos din mormor och morfar och gjorde en vinbärsblandning till hönsen. Hoppas du får en underbar dag och många fina presenter. Du är bäst!

Sitter på golvet i mitt alltför tomma rum nu med datorn framför mig. Det är nämligen så att min nya säng har kommit hem till mig så den gamla har pappa och jag precis bärt ut i teve rummet. Har rensat bort allt damm som befann sig därunder och även alla påsar med gamla kläder..  Men nu ska jag göra mig iordning och bege mig bort till Lisa för att fira, hon har lovat gott fika vilket jag tror stenhårt på att det kommer bli. Take care!


Chokladdryck klockan 23..

Sitter här i all ensamhet och dricker oboy, känner mig lite för pigg för att gå upp och sova precis nu. Idag i skolan gjorde jag ingenting vettigt, lektionen är till för att man ska jobba med de uppgifter som man behöver göra klart/ligger efter i. Som fredags-stuga kan man säga. Men i mitt fall som inte hade några uppgifter att göra klart, så spenderade jag timmarna med att läsa Au pair bloggar. Men från och med nästa vecka så kommer mitt schema att göras om, jag kommer nämligen att vara helt ledig på tisdagar om jag inte har blivit kallad till stugan som är på eftermiddagen (som ett bearbetningspass). Men ser jag till att alltid vara klar med allt innan tisdagen kommer så är jag ledig, underbart! 

I eftermiddags så åkte vi till kanotcenter och hyrde skidor. Vi ska ju upp till Tandådalen vecka 8 med farmor och farfar, så det var dags att boka skidpaket nu. Längtar lite smått faktiskt, gillar att åka skidor både slalom och längd. När vi var klara där så blev jag avsläppt på gympozz där jag fick vänta en timme innan Attacken drog igång. Sedan körde jag även Bpdy pump direkt efter. Tvekade om jag skulle köra eller ta bussen hem istället, men tanken "när jag ändå är här så kan jag lika gärna köra hårt!" övertalade mig till att köra pumpen också, vilket jag är glad att jag gjorde såhär i efterhand ;)

Nej, ska nog ta mig ett glas oboy till och sen kanske slöa framför teven eller gå upp och sussa.  Hörs mer imorgon!


Something fabulous

                        

Sitter och kikar Levis jeans på Tradera, oj vad de får mig att vilja ha vår och framför allt sommar! Avklippta jeansshorts, någon snygg virkad topp, låga converse, brunbränd kropp, fräknar och solglajjor. Det kan inte bli bättre! Men istället för att bara längta ihjäl mig till sommaren så antar jag att det gäller att ta vara på snön medan den ligger kvar. Dock så måste jag medge att våren och sommaren är de bästa årstiderna på året, inge snack om saken!

Nu ska jag stänga ner här och titta lite på Navy CIS innan det är dags att sova, konstigt nog så känner jag mig inte alls trött. Inte nu i alla fall, det är helt andra bullar imorgon bitti när klockan ringer, men det tar vi då..  ciao!


Bästa manliga huvudroll



Så rätt, Joel Kinnaman!


Man kämpar för en plats som passar både här och där och snart så har man glömt vem man är

Hej, kom precis in från en kort promenad med mamma och hunden. Det är väldigt härligt väder ute, känns att vi går mot bättre och varmare tider - vår och sommar! Springturen med Camilla gick bra, kändes lite tungt i början vilket jag tror kan bero på lite sega ben från joggingturen igår. Men vi tog oss iallafall igenom milen på timmen, kom tillbaka till gympozz vid fem och då duschade jag och tog sen bussen hem. Väl hemma lagade jag lite mat tillsammans med pappa nämligen spaghetti och prinskorv samt blomkål.

Nu sitter jag vid datorn och ändrar lite design på bloggen, kikar studentklänningar (alternativa studentklänningar..) och även skor till studenten. Ska även logga in på min au pair ansökan och göra lite ändringar samt lägga till några saker. Det känns så otroligt skönt att inte ha något plugg att göra alls, att ha kvällen fri. Nu ska jag ta vara på denna lediga måndagskväll på bästa sätt, hej så länge!


Finally!

Nu är engelska uppgiften äntligen inlämnad på fronter, bra eller dålig det kvittar, jag gjorde mitt bästa i alla fall.. Ska packa ihop datorn snart och möta upp Camilla som har Matte C för tillfället, sen ska vi till gympozz och byta om för att springa milen runt Odlaren! Jag har seriöst längtat hela dagen! Ska bli så skönt att få springa av sig och tänka på annat, speciellt nu när jag hann klart med engelska uppgiften. Om fem minuter slutar vi, då lägger vi benen på ryggen och njuter av friheten! 


Monday morning

Hello sunshines! För helt ärligt, solen skiner ute och det är en ganska så blå himmel - lovely! Ställde klockan imorse och gick ut med hunden på en 45 minuters promenad, kom hem och åt frukost framför "Vakna med the Voice" och sedan satte jag mig här vid datorn för att skriva på engelska uppgiften. Har nu skrivit till lite om tandvården i Sverige så det som återstår nu är ett bra avslut och sen bara finslipa hela artikeln innan den lämnas in på fronter. Engelska lektionen börjar 11.40, jag älskar måndagar, jag älskar att ha sovmorgon. Extra mycket tid hemma till att göra sig iordning och fixa och dona.

Nu ska jag packa iordning träningsväskan, efter skolan väntar löpning 10 km runt Odlaren med Camilla, varje måndag och fredag. Ska ut med Atlanta en sista gång utanför bara innan jag tar elva bussen in till stan. Take care!


Morden i Midsomer

Nu har jag setat och skrivit på engelska uppgiften i stort sett hela kvällen, vill ju verkligen ha den färdig men är så seg på att godkänna den själv liksom. Vill bara skriva bättre och bättre och så känns det inte som att jag fått med bra saker etc etc. Men whattafuck nu har jag bara Sveriges tandvård att skriva lite om och sen är jag klar.. Har ju sovmorgon imorgon och behöver inte ta bussen förrän 11, så antagligen så kan jag skriva lite då, och sen halva lektionstiden förstås. Jag borde hinna!  Sitter och småkikar på Morden i Midsomer, tycker programmen är jättebra och jag blir typ kär i accenten, den där riktigt brittiska!

By the way, smothien som jag gjorde tidigare idag blev lyckad! Ska ta det som är kvar nu och sen glo television. Ha en fortsatt bra söndagkväll, ciao!


E n g l i s h

Nu ska jag verkligen ta mig i kragen och skriva på engelska uppgiften vi har tills imorgon. Nog för att vi får halv lektionen till att skriva, men jag vet att jag inte direkt tar vara på tiden i skolan så då får det bli hemma jobb. Uppgiften går ut på att vi ska välja en del ur området sjukförsäkringen i USA och sedan jämföra med Sverige. Jag har valt att skriva om hur tandvården skiljer sig åt i USA och Sverige. Uppgiften ska vara som en artikel och alltså inte vara längre än en sida i word, så sätter jag fart att leta fakta och skriva ihop något nu så är jag ju klar sen!  Ska sätta fart nu, to explore the dental care in the US vs the one we have in Sweden, is there any similarities.... ?


Run to the hills, run for your life!


När vi kom hem från M&M så drog jag ut och sprang/gick i 45 minuter. Trodde verkligen inte att det skulle vara halt som det var på vissa ställen, i och med att när vi springer Odlaren och inne i skogen på en väg så är gatorna nästintill rena och jätterbra springunderlag. Jag tog mig fram iaf, nu har jag nyss duschat och ska gå ner och fixa ordning en smothie! Kesella, naturellyoghurt, banan och jordgubbar. Ska koka lite makaroner också, lunchen får man INTE hoppa över direkt.
Later


M & M

God morgon på er! Nog för att jag har varit vaken sisådär två timmar, men det är ju fortfarande morgon/tidig förmiddag. Var ute med hunden på en promenad och nu ska vi iväg till mormor och morfar en sväng, mormor ville ha hjälp med att ladda över foton från digitalkameran till datorn, så det ska jag hjälpa henne med. Hoppas det inte tar alltförlång tid dock, har lite planer för den här dagen som jag vill hinna genomföra ;)  Ciao


It´s hard to describe how much you really mean to me



Fick nyss sms av denna brud så nu ska jag gå en liten promenad på sisådär tio minuter och så ska vi umgås hela kvällen. Skriver mer (och fixar till min header och design på bloggen) imorgon. Take care, ciao!



Melissa Horn

Idag har jag jobbat på Stadium mellan 11-16, väldigt härligt att få jobba. Tog kvart över fyra bussen hem och började hjälpa mamma och pappa med maten nästan med detsamma. Nu sitter jag i soffan och låter magen jäsa lite, haha. Vi åt grillat till middag, och det kan ju inget annat än smaka bäst! Måste också meddela er att jag verkligen fått upp öronen för Melissa Horn, vilken musik och vilka texter den kvinnan för fram! Amazing.

Igår var det fredag vilket betyder hel dag i skolan med hela två lektioner, suck. Efter skolan så drog jag, Camilla och Helena iväg på Odlaren rundan (1 mil). Oj så härligt det var, det var lagom kyligt och inte alls så halt som vissa verkar tro att det är på gatorna. Efter att ha hämtat min väska på gympozz så tog jag bussen hem och duschade, åt och gick sedan över till Josse för att spendera kvällen med henne och Anna. Kikade lite på Let´s Dance och avnjöt ett bra fredagsmys ;)


Everybody here's got somebody to lean on

Hey friends. Jag har spenderat ännu en trevlig och rolig dag på praktiken, varit ute i det fina vädret och ätit falafel för första gången i mitt liv, vilket smakade förvånansvärt gott faktiskt! Gick lite tidigare från praktiken, klockan tre med andra ord, för att hinna hem och byta kläder och sedan ta bilen ut till hållsta där jag skulle vara barnvakt. Parkerade bilen och gick sedan till dagiset och hämtade yngsta tjejen klockan fyra, påväg hem till dom så möter vi andra tjejen och bägge bröderna. Väl inne så satte vi på dansbandsmusik (vilket tjejerna gillade nå grymt, jag var i chocktillstånd, dansband liksom..) och jag började laga mat - köttfärssås och spaghetti. Tjejerna hjälpte självklart till med sallad, dukning och köttfärsåsen och tillslut efter lite krångel så stod maten på bordet. Barnen verkade tycka det var gott och tog flera gånger, då lyckades jag iaf  ;)  När pappan kom hem så åkte jag snabbt in till stan för att köra attacken, men var framme vid gympozz fem i halv åtta (träningen började halv) och kände inte att jag orkade stressa att byta om, gå på toa etc. så köpte bara ett träningskort och tog bilen hem igen. Gjorde lite magövningar och tog en dusch när jag kom hem istället, och nu har jag precis ätit lite kvälls-mellis eller vad man ska kalla det;  naturell keso, lätt kesella, lite jordgubbssylt, havre fras och banan pengar. Väldigt gott!  Hade tänkt vara duktig och skriva på engelska uppgiften, men har verkligen ingen ork till det så ska nog upp och läsa lite ur Eclipse istället, det var väldigt länge sen sist. Take care, natti natti!


Klappar stolt mig själv på axeln

Åh så härligt! Jag lämnade precis in ergonomi uppgiften på Fronter, så nu hoppas jag bara att det räcker för att få det betyg jag vill ha, annars får jag väl komplettera helt enkelt.. Aja jag gjorde så gott jag kunde så kan inte göra mer än att hoppas på det bästa. Orkar inte med något alls nu förutom att gå och sova så det är precis vad jag ska göra. God natt på er.


Lights will guide you home

Nu har jag avklarat dagens träningspass vilket känns otroligt skönt i både kropp och själ. Åt precis upp en liten portion makaroner och köttfärsås samt en hårdmacka med salami, mums. Nu sitter jag med datorn framtagen och gissa vad jag ska sysselsätta mig med de kommande timmarna? Kolla bloggar - nej, kolla på studentklänning - nej, vara inne på facebook och fördriva tid - nej, skriva klart mvg kriteriet på ergonomiuppgiften - JA! Skulle kännas så bra om jag skrev klart och lämnade in det ikväll, att vakna upp imorgon och veta att man är klar, grymt! Så nu jäklar ska jag se till att bli klar, annars är ju min morgon helt förstörd..  ;)


Här sitter jag i hotpants och ett blödande knä..

det är resultatet av att raka benen lite för snabbt än vad man egentligen klarar av.. Grejen är att det inte vill sluta blöda, har setat här minst tio minuter och det bara sipprar ut blod. Usch. Den här eftermiddagen har jag inte gjort mycket alls, haha, bara segat. När vi slutat vid tolv så tog jag mig i kragen och gick till kicks och köpte parfym, fick även med mig hårinpackning därifrån. Tog en sväng förbi stadium och sedan bussen hem till hunden för en liten skogspromenad. Sen flög timmarna förbi framför teven och nu har klockan redan passerat fem. Dags att byta om till träningskläder och bege mig in mot stan för två pass på gympozz, Attack och Pump. Hej så länge!


Mellanmål för de aktiva

Nu har jag faktiskt varit duktig och skrivit på ergonomiuppgiften så nu har jag endast mvg uppgiften kvar, och då ska jag jämföra två arbetsplatser med varandra för att hitta likheter och skillnader när det gäller det ergonomiska arbetssättet. Har även setat och googlat runt på lite nyttiga mellanmål som är lätta att ha med och tillaga, jag har nämligen riktigt dålig fantasi när det kommer till just mellanmålen och äter nästan alltid yoghurt med flingor eller smörgås. Dessa tre mellanmål ska jag absolut testa under kommande veckor, verkar väldigt goda!
- Fruktsallad med keso och cashewnötter
- Fruktsmothie och hårdbröd med röd paprika
- Kesella med frukt och start/funlight saft

                                                              

Känner mig rättså färdig för ikväll nu så ska kila upp och sova. Take care!


It´s all about..




Hej på er, då har även denna måndag snart passerat och en ny vecka är igång. Idag var det dock inte vilken måndag som helst för idag kom äntligen Camilla hem från Thailand!! Eller ja hon kom hem i lördags men var i skolan första dagen idag. När jag såg henne komma i korridåren så ville jag bara skrika och krama henne i timmar, saknat henne nå grymt. Brun var hon också, det var även Malin som varit med henne de två månaderna i thailand, fatta två månader i paradiset! Vid fyra tiden stack Camilla och jag iväg på den efterlängtade Odlaren rundan, varje måndag från och med idag, kommer bli awesome. Pallade inte duscha på gympozz och eftersom mamma inte kunde komma och hämta mig så tog jag bussen hem, svettig och illa luktande aja.. Väl hemma tog jag en banan eftersom magen börjat kurra och sedan en låång dusch med inpackning. Nu ska jag sätta fart och skriva på ergonomi uppgiften, har som mål för kvällen att göra klart vg kriterierna, så har jag tisdag och onsdag på mig att skriva klart mvg. Nu ska tangenterna ryka, hej svejs!


Ett stycke outfit från föregående vecka





Good morning sunshines! Sitter här vid frukostbordet och ska snart upp och göra mig iordning för Engelska C lektionen som börjar 11.40. Ska dock ta bussen 11.05 och innan dess ut och kissa hunden en sista gång. Nu på morgonkvisten så har jag äntligen skrivit klart mitt personliga brev och skrivit in det i Au pair ansökan. Jag känner mig väldigt nöjd med vad jag skrivit och det känns som jag fått med viktiga och bra saker. Känner jag mig själv rätt så kommer jag väl gå in och ändra x antal gånger i alla fall, typ meningar och göra om ord etc etc. Skickade nyligen iväg ett mail till Caroline (min kontaktperson från CC) och frågat om hon kan läsa igenom brevet och ge mig lite åsikter. Har även lagt till ett och annat foto i mitt fotoalbum, men det som återstår är att ändra profilbilden och såklart en del andra små saker som ska göras innan min ansökan är helt klar.

Ska kila uppåt och fixa fejjset och håret nu,  ciao ciao!


1013 ord..

har jag hittills skrivit på ergonomi uppgiften "Brister och styrkor i arbetsmiljön". Har en del kvar att skriva dock, bland annat mvg kriteriet som verkar aningen komplicerat. Men jag ska kämpa på nu och skriva lite till, ska sätta klockan 22 som deadline. Då ska jag ha skrivit klart de fysiska och mentala förbättringarna som kan göras på arbetsplatsen. Wish me luck with that huh! Ska nog försöka lägga mig skapligt sen för att få sova ut ordentligt, imorgon har jag sovmorgon och börjar inte förrän 11.40, men ska ut med hunden på promenad innan samt packa väskan med löparkläder, för imorgon blir det odlaren rundan med Camilla. Så jäkla efterlängtat! Det bara spritter i benen för jag vill så gärna ha imorgon eftermiddag. Hoppas bara att isgatan som täcker hela eskilstuna för tillfället har lyckats smälta lite över natten så vi slipper halka omkring som två bambis på hal is. Take care så hörs vi mer imorgon!


Great sense of humor?

Hey allesammans, sitter och ska precis logga in på ica banken för att kolla mitt konto saldo, förde nämligen över mer pengar till Magaluf kontot idag, en liten slant sådär. Ska även betala mitt studentpaket med mössa och allt därtill idag, eller imorgon om det inte går en söndag, vad vet jag..  Att jobba gick bra idag, tiden gick alldeles för sakta men det är väl så de flesta söndagar ska vara, tröttsamma/långsamma. Hur som helst, när jag slutat vid tre så prövade jag lite skidbyxor och fick även med mig ett par hem, kommer behövas eftersom vi åker till Tandådalen med familj och farmor&farfar under sportlovsveckan. Tog sedan kvart i fyra bussen hem och fick hembakta pannbiffar till middag, väldigt gott.

Ikväll är det äntligen dags för Solsidan igen, gud vad jag avgudar den serien! Skämten är dåligt bra och hela den komiska biten är absolut klockren. Men innan dess ska jag skriva på ergonomi uppgiften och då menar jag verkligen rå skriva, den ska nämligen in på torsdag. I nuläget vet jag att jag inte kommer hinna, men det skulle vara riktigt skönt att ha det avklarat, så ska nog lägga i högsta växeln och skriva på nu. Take care!


this is it

Nu somnar jag snart i soffan framför teven så det är dags att gå och borsta tänderna och bädda ner mig under täcket. Imorgon väntar jobb på Stadium mellan 12-15 sen en sväng på stan och köpa ny parfym, den gamla tog nämligen helt slut igår..  Godnatt på er!


The day after yesterday

Ställde klockan imorse på 8 i och med att Sofia och jag skulle med kvart över nio bussen, jag började jobba 9.50 och hon skulle ta tåget till stockholm. Vi båda två vaknade upp med lite huvudverk, om det var från gårdagen, trötthet eller av att det var väldigt varm i mitt rum är oklart. Väl på jobbet så gick de första timmarna ganska fort, medan eftermiddagen sölade sig framåt. Klockan blev tillslut tio över fyra och jag gick till bussen och åkte hemmåt. Drog om till löparkläderna och stack iväg på en joggingtur, och tog sedan en lång dusch samt bastade efteråt, väldigt avslappnande och härligt!

Nu sitter jag och myser framför Fångarna på fortet med datorn i knät som ett värmande element. Later babes!


Första studentfesten!

Hey, ber om ursäkt för en dålig update de senaste dagarna men jag har haft en del att stå i. Igår var det som sagt årets första studentfest och fler kommer det ju lugnt att bli ;)   Kvällen började vi hemma hos mig med ett super trevlig sällskap med lite fixande, drickande och alias-spelande. Haha, snacka om att det spelet tar fram det ivriga och hetsiga hos folk oj oj. Men det är det som gör alias till alias, superskoj! Efter mycket om och men angående om vi skulle ta sena bussen in och riskera att inte komma in på Harrys, eller beställa en taxi så blev det alternativ 2. En väldigt trevlig chaufför kom och hämtade oss i sin taxi-buss vid tiotiden, och vid tjugo över tio var vi inne i stan, helt perfekt. Vi styrde mot Harrys och spenderade några grymma timmar där. Var länge sen jag hade såhär roligt, awesome! Stort tack till alla som bidrog.

                                               { fotot är taget från thereses facebook när vi inne på harrys toaletten upptäcker att vi har likadana halsband }



Imorgon väntar första dagen på praktiken

Nu har jag setat hur länge som helst och letat på internet efter mönster till virkade klänningar, är sugen på att skapa en egen (ta hjälp av någon sy kunnig) till studenten för att få en så egen klänning som möjligt. Men tyvär så hittar jag inget, får väl leta vidare vid ett senare tillfälle. Klockan är alldeles för mycket och imorgon ska jag upp tidigt för att vara på praktiken klockan 8-16. Ska bli väldigt roligt att komma tillbaka till Vreta och träffa barnen igen. Efter praktiken imorgon så ska jag direkt ner till gymmet och sola och sedan hem för att påbörja storstädning innan jag åker iväg till stan för att träna Body attack halv åtta till halv nio. Nej men nog om morgondagen, nu behöver jag sova så god natt med er.


Framtiden består utav att spara!

Hej på er, sitter och småskriver lite på min ansökan, som jag gör för det mesta nu förtiden. Har kommit lite längre på mitt personliga brev och efter att ha pratat med Sofia i telefon så har vi tillsammans kommit fram till det perfekta avslutet på brevet ;)  Skoldagen slutade tjugo i tolv, då gick jag till stadium för att returnera en för stor sporttop samt prata med de som jobbade. Några snöstormiga minuter senare så befann jag mig på H&M där jag fyndade bodylotion för 39:90 kronor, så passade på att köpa två. En bra produkt till ett bra pris, how great isn´that. Väl hemma ca 40 minuter senare så gick jag en skogsrunda med hunden och slog mig sedan ner trött och teve-sugen i soffan med ett glas apelsinjuice samt korv med bröd.

Under lektionen idag så satt Sofia och jag och disskuterade lite priser för att åka som au pair. När jag räknade ut priserna för sisådär några månader sedan så låg det i snitt på 10 000 (då ingår en depositionsavgift som återbetalas om man fullföljer sitt au pair år). Men när vi klickade oss in på Cultural Cares hemsida för att extra kolla så hade priserna höjts till ca 12 000. Så med den summan framför sig + alla de pengar som behövs till Magaluf så vet jag med största säkerhet vart mina Stadium-pengar kommer gå de kommade månaderna. Säger då det, om man ändå vann lite pengar på lotto..


Forever young, I wanna be forever young

Sådär ja, då var dagens träningspass avklarade och oj oj oj vad skönt det känns nu efteråt! Så oerhört glad att jag började träna på gympozz så jag skulle kunna skriva miljarder ord hur det har förändrat mitt liv, min livsstil. Från att vara en orklös fotbollsspelare, till att faktiskt orka köra dubbelpass med attack och pump vilket jag för sisådär ett halvår sen aldrig trodde att jag skulle klara av. Men med supergänget och atmosfären på gympozz så går allt, jag tror även att min inställning till att peppa mig själv har förändrats en stor del till det bättre. Och påtal om det nya schemat så är jag totalt förälskad i det, om jag får med mig min homie Camilla på joggingtur och sen pump på måndagarna vill säga. Nå, vad sägs vännen?

Såhär kommer förhoppningsvis mitt individuella träningsschema se ut som jag ska följa om inga hinder uppstår:

Måndag: Löpning med Camilla 1 mil + Body Pump
Tisdag: Body Attack + Body Pump
Onsdag: Vilodag
Torsdag: Body Attack

Helgen är lite osäker eftersom det helt beror på om det finns några planer för vänner, utgång etc. Eller om jag jobbar lördag och söndag till exempel. Men dessa möjligheter har jag under helgen:


Fredag:
Body Pump och/eller Body Attack
Lördag: Body Attack eller löpning
Söndag: Vilodag eller promenad/löpning, beroende på hur helgen varit.


Ombytta roller på Gympozz

Hej på er alla läsare. Dagen har varit bra förutom att jag missade tre bussar när jag skulle hem idag, haha hur lyckas man!? Det visade sig att min armklocka gick alldeles på tok för tidigt mot vad klockan egentligen var, hela fem minuter! Då är det inte så konstigt att jag missade bussen. Hur som helst, jag kom i alla fall hem tillslut och satte mig vid datorn för att skriva på en skoluppgift. Var även ute i skogen med hunden en sväng och sedan hem för att fortsätta skrivandet samt äta en tallrik mannagryns gröt.

Var inne på gympozz häromdagen för att ta ett schema för vårterminens träning, och wow vad fint dom har gjort det i entrén! Det är verkligen ett helt annat välkomnande, väldigt fräscht. Något jag också märkte var att schemat över de olika passen bytt plats med varandra, så det är i stort sett ett helt nytt träningsschema. Till en början gillade jag det inte alls, man är ju fast med de gamla rutinerna liksom. Men efter en dag såhär så gillar jag det skarpt, till och med bättre än de förra. Så ikväll ska jag in och köra body attack och därefter body pump, kondition först och sedan styrka. Ska upp och byta om nu och sedan brumma iväg med bilen. Lär ju ta det vääääldigt försiktigt med tanke på väglaget här i Eskilstuna, det kan inte bli så mycket sämre..

Hörs kanske ikväll, ciao!

Right now



Sitter väldigt bekvämt i soffan på övervåningen med kuddar runtom mig, mystofflorna på fötterna och med datorn i knät. Var nyss nere och gjorde iordning lite kväll snacks, bestående av fruktsallad och apelsinjuice med fruktkött. Godare kan det inte bli, detta är då inte något man får magknip av i alla fall, tack för det!  Har setat och skrivit på mitt personliga brev nu och har kommit en bit längre än innan. Känner att jag fått till en ganska bra inledning, har börjat på själva innehållet och sen gäller det att få till ett bra avslut. Ska möta upp Sofia halv elva imorgon bitti i skolan för att tillsammans gå igenom ansökan och speciellt det personliga brevet. Våran Engelska C lektion börjar inte förrän tjugo i tolv så vi har ungefär en timme till att jobba med ansökan. Nu är det nära, från att ha varit en dröm till att bli verklighet, USA snart kommer vi!


Dags för krubb!




Dagens middag består av grillat, ris och sallad! Observera mitt fina försök till att göra en stjärna av gurkan.. Aja, smaken var densamma  ;)


Isfyllda gator, se upp!

Hade jag vetat hur halt det var ute så hade jag nog tänkt över joggingturen lite.. Shit vilka isgator! Varje steg jag tog gled jag bakåt med foten, det var alltså inget fäste alls. Och det räckte inte äns med att trottoarerna var grusade, det var snorhalt ändå. Tillslut fick jag springa precis på kanten av snövallarna på sidan, där fäste i alla fall skorna lite bättre. Efter 40 minuters besvärlig jogging var jag framme vid ica stenby, mamma var inne och handlade så jag väntade utanför bilen. Sen åkte vi hem, jag tog en dusch och sedan en tallrik yoghurt med banan och start. Har även suttit fotbad och nu håller jag på att ladda hem Solsidan.


Nu ska jag plocka undan tallrik och bananskal och sedan logga in på au pair ansökan och skriva lite på mitt personliga brev. Tycker verkligen det är svårt att få ihop något bra när man fått med i stort sett all information i ansökan, så vad ska man skriva om som inte gör att man upprepar sig själv?  Dom tipsar att man ska ha med varför man vill åka som au pair och erfarenheter man haft med barn. Så det ska jag absolut skriva med, men sen vill man ju att ens eget brev ska sticka ut ifrån mängden (på ett bra vis), och det gör det hela lite svårare. Menmen, jag skriver väl så får jag se hur det blir. Känner jag mig själv rätt så kommer jag ändra det tusentalsgånger innan jag blir helt nöjd.  Take care!


Dagens träning

Hej på er, det var med ett stort smile som jag kollade termometern imorse - 4 plusgrader! Tänk om väderleken vänder nu trots allt, vore ju underbart. Jag ska i alla fall utnyttja denna "värme" med att ta en joggingtur, måste till ica stenby och köpa tamponger och frukt, så varför inte jogga dit och sen åka bil hem (mamma skulle också dit och handla). Perfekt. Så nu ska löparkläderna på och hörlurarna in i öronen, hörs senare!


Godis, chips och ostbågar etc etc.

För att hålla mig vaken när jag var barnvakt så blev jag efter mycket om och men tvungen att knapra på något. Jag hade sjävlklart glömt tuggummi hemma och inte hade jag någon frukt med mig heller. Det som stod framme var godis, chips och ostbågar. Så efter mycket om och men så började jag knapra ostbågar, vilket jag inte ätit på jag vet inte hur länge. Vilket kanske förklarar dess konsekvenser. Magknip! Och nu menar jag inte nå mesigt som går över efter lite mag-massage, nej det här var fan värre än en hemsk pms-vecka. Så där fick jag det bekräftat återigen - godis, chips och ostbågar är inget för mig och min mage. Bättre att hålla sig till saker som inte leder till smärta, frukt till exempel. Imorgon ska jag ta och googla runt på olika snacks alternativ samt lite nyttiga mellanmål som är lätta att ta med. Imorgon är jag ledig by the way, feeels gooood!


Barnvakt mellan klockan 20-02

Igår kväll satt jag barnvakt för första gången hos familjen jag haft kontakt med ett tag nu. Föräldrarna skulle ha en utekväll och under tiden passade jag barnen. Tjejerna på 4 och 6 år var spralliga som vanligt, vi pysslade, byggde lite med lego, kollade på Let´s dance och lite av "Pippi på de sju haven". Medans vi kollar på Let´s dance så säger plötsligt 6-åringen: "Man måste vara riktigt smal för att få vara med i tv". Jag tänkte att hon syftade på de smala dansarna på tv och att hon trodde att det var idealet liksom. Så jag svarar: "Nej det behöver man inte alls vara, varför tror du det?" 6-åringen: "Joho, hur ska dom annars få rum innanför teve skärmen!?" Där fick jag så jag teg ;)  Kvällen gick i alla fall jättebra, vid halv elva gick jag och borstade tänderna med tjejerna och sedan tog vi plats i dubbelsängen för att 6-åringen skulle läsa bok, Lasse Majas detektivbyrå. Därefter somnade 4-åringen hållandes i min hand, so sweeet! Sa godnatt till 6-åringen och gick sedan och satte mig vid teven för att hålla mig vaken tills föräldrarna kom hem klockan 02, och då brummade jag hemmåt för att sova.


It´s killing me

Snön tar allvarligt kål på mig, eller ja snarare på mina stackars armar och rygg. Efter snörstormen som var imorse så begav jag mig ut på förmiddagen för att återigen skotta av uppfarten. Men den här gången orkade jag inte allt så lämnade kvar en liten hög som pappa får ta med snöslungan på söndag. På baksidan av tomten där snön lagras och lagras, så nådde den mig till knäna. Så passade på att göra lite gympa övningar medans hunden lekte med sin frisbee.







Till vilken nytta?

Snöstormen som försiggår utanför just nu medför bara dåliga konsekvenser. Jag hade tänkt dra ut på en joggingtur, men känner ingen direkt lust med det nu när det snöar för fullt. Samt att teven just lade av för att det antagligen kommit för mycket snö på parabolen. Helvete. Våren och sommaren kan mer än gärna få byta plats med denna hemska årstid.
Nu på morgon kvisten så har jag varit ute en liten sväng med hunden samt ätit en stabil gröt frukost. Oh yes nu hoppade teven på igen! Ska kika Smallville ett tag till och sen grovstäda mitt rum. Därefter kommer jag spendera dagen med att skriva på au pair ansökan. Behöver skriva mitt personliga brev, har börjat och kommit en liten bit, men det är mycket som fattas känns det som. Jag behöver även räkna ihop mina nuvarande barntimmar och se hur långt jag har kvar upp till 200 timmar som är minimum för att få ansöka. Take care for now!


Home is where your heart is



Det finns inga ord som beskriver hur mycket jag vill ut och resa och se mer av världen just nu! Resa runt och upptäcka nya platser och nya människor, lämna Sverige och alla dess snöflingor. Blir så avis på alla som reser iväg utomlands i solen och värmen just under den här vinter perioden. Ärligt, när jag kom hem från jobbet idag så skottade jag av hela våran uppfart! Och de mina vänner är no piece of cake. 100 dagar senare med ömmande axlar och rygg var jag äntligen klar och gjorde iordning pommes, kyckling, sallad och bea-sås med chilismak. Nu sitter jag framför teven och zappar mellan kanaler, har nyligen varit ute med hunden för sista gången ikväll och ska väl börja tänka på refrängen, vilket för min del är att sova.  Take care


James Morrison

God morgon, sitter här i lugn och ro och lyssnar på musik/målar naglarna. Gick en promenad med hunden lite tidigare men ska snart ut och rasta henne igen, innan jag åker in till stan för att jobba. Ska åka bilen in, ska bli så skönt att slippa åka buss, och framförallt slippa springa till bussen ifall jag blir lite sen. Hur som helst, ska gå upp och göra mig iordning nu, ha en bra dag!


It´s all about doing the best you can

Jag håller på att fixa för fullt med stilmallar och koder etc. och jag måste medge att jag kommit en liten bit i rätt riktning. Det ser i alla fall bättre ut än innan. Idag har jag jobbat mellan 11-15 och därefter blev det en lång fika/mat stund med gänget: Lisa, Alma, Josse och Madde. Med tanke på att det är som en lördag idag så stängde de flesta caféer fyra eller fem, vilket var alldeles för tidigt för våran smak. Vi gick då till kära 1st Class där det alltid är öppet, det är i varje fall vad det känns som. Helt underbart, jag tog varm choklad och kycklingsallad :-)

Ikväll har jag varit ute och sprungit med hunden i tjugo minuter och så även klickat hem en grå stickad halsduk från asos. Funderar även på att klicka hem skorna från H&M innan dom försvinner, kanske väntar till imorgon eller fredag och hoppas på det bästa. Nu ska jag ta och göra mig en liten fruktsallad, ta hand om er!


Gör om, gör rätt!

Efter att ha försökt ändra i mina stilmallar tusen miljoner biljoner gånger så bestämde jag mig nu för att börja om från skratch. Så nu har jag tagit bort allt sen tidigare och ska lägga till nytt! Kommer få sitta hela kvällen, men ärligt talat så tycker jag det är roligt att pillra med pixlar och headers. Eller ja, i alla fall när det går bra.


Sex and the city

Har precis laddat hem den femte sässongen av SATC så nu blir det lite film dags. Har på den senaste tiden blivit som besatt av serien, älskar allt med den! Huvudpersonerna, New York, temat - allt. Synd bara att det endast finns sex sässonger, för det innebär ju att jag bara har en sässong kvar att se. Men whatta hell, det går ju att kolla på alla avsnitt om och om igen, jag överlever  ;)
Tänkte mumsa till det med lite naturell keso och en gnutta jordgubbssylt. Nyårslöftet för 2011 är att hålla mig borta från godis, och försöka minska ner på mitt småätande av kakor etc. speciellt under kvällarna. Godis har jag varit utan redan i några månader så det ska jag tamejfan klara av, däremot så blir det nog lite svårare med småätandet. Men så länge vi har vatten i kranen och frukt på faten så ska jag nog klara av det också. I alla fall minska ner. Popcorn har förövrigt blivit en stor passion dessa dar, så himla gott! Det tillsammans med en kopp varm nyponsoppa, delikatess!   Hur som helst, nu ska jag ta fram min keso och trycka igång första avsnittet ur sässong fem. Imorgon väntar jobb på stadium mellan 10-18, ta hand om er så hörs vi mer imorgon kväll!


Tummen upp för internet shopping

Hallå i stugan, idag har jag varit ledig hela dagen och mamma och jag har varit iväg till lite affärer bland annat elgiganten. Vi tog även en sväng förbi mormor och morfar för att fika lite grann, nybakta bullar är inget man säger nej till direkt. Under dagen så har jag även varit iväg och joggat, men benen kändes väldigt tunga (kan bero på joggingturen jag tog igår) så det blev bara en 35 minuters vända. Kallt var det också så näsan bara rann, inte roligt alls och väldigt irriterande.

Nu har jag precis slagit in ett litet paket med två långklänningar som jag ska lämna tillbaka till H&M, dom var inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Istället ska jag klicka hem de två skorna som jag lade upp på bloggen igår kväll. Måste måste måste ha dom! Men som sagt, hoppas bara att dom gör sig lika snygga på fötterna som på bild. Jag ska även klicka hem en halsduk och ett pannband från asos, precis de modeller som jag kikat runt på stan efter, så där blir det nog inga sura miner.  Hej så länge


SPRING SEASON 2011, BY H&M







Hur mycket vår men främst sommarkänsla sprider inte dessa skor!? Min hjärna börjar se plagg som skulle kunna matchas till bara utav att kolla på dessa godingar. När min lön kommer ska jag garanterat klicka hem två av dessa fyra par, och det är nummer två och fyra.
Platåskon som påminner lite om en träsko har helt fallit mig i smaken, hoppas bara att dom sitter bra på foten och inte bara gör sig snygga på bild.


Fin nyårsmiddag för att fira in 2011



Vill börja med att tacka alla er tjejor som befann sig hemma hos Sofia i fredags för att fira in 2011. Middagen var av hög klass och sällskapet lika så, ni är så bra och jag vet att vi flera gånger pratade om det under kvällen: tänk vad tajta vi tjejer faktiskt har blivit. Och då menar jag inte tajta så att man hela tiden behöver gå och visa det, fjäska etc. Vi vet vart vi har varandra och kan umgås som en grupp utan konstigheter. Det pratades även en del om att många av oss säkerligen kommer mista kontakten när väl studenten är tagen och skolan är slut. Och även fastän man säger att "Åh vi måste verkligen ha återträff om några år" så är det tyvär så att det i många fall inte blir av. Men jag hoppas så innerligt att våran klass, Alvida, är det stora undantaget med stort U. Helt ärligt nu, jag är så otroligt glad över att jag valde den här linjen och har fått spendera de här 2,5 åren, snart 3, med er allihop (även er som inte befann sig hos sofia såklart, ni är precis lika underbara!) Jag är så glad över att ha lärt känna er och jag kommer alltid att minnas de här 3 skolåren som de bästa i mitt liv. Ni är underbara.