Ett nytt år med ännu mera möjligheter!

GOTT NYTT ÅR!!! :D

Kan verkligen inte fatta att det är nyårsafton idag, helt galet. Men det här året, år 2011, har varit ett väldigt händelserikt år för min del. Speciellt från juni och frammåt med studenten som starskott! Därefter följde en 2 veckors sol/party resa till Magaluf med Maria, Sofia, Bettan och Lis. Två helt underbara och smågalna veckor som jag alltid kommer bära med mig, ♥  När jag kom hem därifrån väntade hårt jobb på Stadium i x antal veckor och min avresa mot USA kom bara närmare och närmare i kalendern. Helt plötsligt var det den 21a Augusti och det känns lika klart om om det skedde förra veckan.. Att vi åkte hem till mormor & morfar för en fika och sedan sa hejdå, "på återseende". Att jag senare på kvällen åt en gudomligt god middag tillsammans med min kära familj och några timmar senare befann mig med alla väskor och packning utspritt nere i vardagsrummet. Som ett bombnedslag över hela vardagsrumsgolvet haha. Att jag kramades godnatt och gick för sista natten på länge oh lade mig i min säng för att sova. Minns hur många tankar som for genom mitt huvud den kvällen innan jag äntligen somnade. Var detta verkligen något för mig? Skulle jag klara av att stå på helt egna ben så fasligt långt hemifrån? Skulle jag klara av att vara borta från mina nära & kära här hemma? Hemlängtan, hur skulle jag hantera det. Skulle familjen gilla mig? Ja, vad har jag egentligen gett mig in på?! 
Såhär 4 månader senare kan jag se tillbaka på den gångna tiden med stolthet. Jag har klarat mig bra, visst jag har haft hemlängtan och det var nog de värsta känslorna någonsinn. Men jag tog mig över dem dagarna, jag tog stöd av mina vänner därhemma och mina nyfunna vänner här, och med min familj hemma som stöttade till 110% så kom jag ut från "hemlängtansmolne" starkare än innan. Svackor och tuffa tider går vi alla igenom någon gång, det gäller bara att försöka blicka frammåt även när det är som svårast, sätta saker och ting i perspektiv och ha en positiv attityd. Det är iallafall två saker som har hjälpt mig - blick med större perspektiv och positiv attityd. Jag har nämnt det förut men kan inte sluta att verkligen chockas över hur mycket mer jag värdesätter de saker jag har och är kapabel till att göra, så som att springa cykla och skratta osv. På alla fina personer som jag har i min omgivning som jag inte för en sekund skulle klara mig utan.

Nej, att åka som au pair till USA var det största och bästa jag kunde gjort 2011. Det har lyft mig som person, gjort mig starkare och på så många sätt gjort mig till en bättre människa. För att blicka frammåt mot år 2012 så ser det ljust ut. Jag har många saker inplanerade som jag ser väldigt mycket fram emot och jag vet att många spontana resor är möjliga samt annat spontant roligt.
Vill tacka för ett fasligt grymt 2011 och vill med öppna armar välkomna 2012 - Happy New Year!


Friday it is!

Hej på er, hoppas ni mår bra och är taggade att fira in det nya året , 2012! Tiden går ruskigt fort och att det redan är nyårsafton känns lite småchockat, jag menar, kändes ju nyss som det var 2011 vi hurrade och firade in. Har fina planer för morgondagens afton i alla fall så det kommer bli bra! För att hoppa bland ämnena, har sån sjukt smärtsam träningsverk från gårdagsens träning! Jisses amalia alltså, gör så fruktansvärt ont i låren så jag började nästan gråta när jag skulle gå uppför källartrappen imorse. Galet. Positiva är väl att det är resultatet av att kroppen fått jobba, så det är jag la glad för :)

Morgonen satte igång klockan 7 för min del, gick upp och åt lite äggfrukost och sen kom barnen ner och vi åt tillsammans. En kompis till M kom över strax efter 9 och vid halv elva begav vi oss alla 4 iväg ner till Seattle center och åkte skridskor. Dagen till ära så har det varit superfint väder, solen har tittar fram och det har faktiskt varit skapligt varmt. Har sett folk gå i bode shorts och flip flops, dock så verkar det ju vara himlans vanligt för Seattle borna att gå runt i året om.. ;)  Vi befann oss på plats ca 2 hela timmar, alla hade skoj och vi åt lite snacks innan vi promenerade hemmåt igen och besteg (!!), som så många andra gånger, Queen Anne avenue N.



Efter att sett dessa bilder så kan man knappast tro att dem är tagna den 30 december.. Älskade dagens "vinterväder"!

Det är här Coldplay konserten kommer hållas den 25e april, soo excited!! Hörde på radion för någon dag sen att biljetterna för konserten på Stockholms stadion sålde slut direkt. Hoppas ni som ville hann köpa.

När vi kom tillbaka hem så åt vi lunch och barnen lekte lite självständigt. Vid halv fyra tiden var bägge mina värdföräldrar hemma från sina jobb och följde barnen till deras sista simning för året och då gick jag iväg till frisören som jag hade tid hos kl 4. Äntligen skulle det bli dags att färga och klippa, som jag har längtat! Blev hur nöjd som helst med resultatet, både färg och hårlängd! Men för att tillföra lite grädde på moset feeling så blev jag positivt överraskad när jag skulle betala. Jag var beredd på att det skulle kosta ca 120 dollar. Men så säger hon 85, vilket endast är ca 600 SEK. För både färgning och klippning, kan väl säga att jag gick därifrån med ett brett smile på läpparna.


Tog första bästa bussen ner till down town för att shoppa nå snyggt till nyårsafton samt nästa resa till vancouver. Hittade en snygg paljett/transparent topp på F21 och även en klänning, men tror dock att jag måste lämna tillbaka klänningen på grund av formen, en aning för stor lite här och där. Men toppen behålles!  Var hemma här igen vid åtta tiden, åt lite middag och nu sitter jag nere på rummet och bara myser. Njuter av en lugn fredagskväll samtidigt som jag saknar att ha sleepover hos Emma med bästa brudarna i detta nu. Men får umgås imorgon istället. Jag ska gå upp och göra mig en fruktsallad nu tror jag och sen skypa med mamma, pappa och rickard kl 23, 8 på morgonen hos dem. Hörs mer imorgon, nyår och allt! xoxo

Julkort från de bästa därhemma!



Lyckan var total när jag igårkväll såg att det fanns ett brev med eftermiddagens post, addresserat till mig. I kuvertet fanns ett jättefint julkort från mina kära vänner därhemma, supergänget! Om ni bara kunde ana hur glad jag blev för det, jisses amalia! Ni är väl för underbara. Saknar er nå grymt och bara så ni vet så har ert fina julkort placerats på skrivbordet så jag ser det varje gång jag vaknar ;)

Förövrigt en torsdag som denna då, vaknade tio i åtta och stod i köket och gjorde svenska pannkakor strax efter åtta tiden. O sov över hos en kompis så M och hennes kompis var hemma här och lekte och åt sedan pannkakor till frukost vid niotiden. Lite senare gick vi till parken och när klockan närmare sig halv tolv så skjutsade jag över M och hennes vän till hennes hus och hämtade upp O hos sin sleepover gäst i samma bilveva. Vi åkte sen hem och jag lagade pasta till honom och mig och sen blev det lite wii spelande. Dagen rullade på rätt långsamt, det är faktiskt ganska svårt att komma på aktiviteter att göra. Jag menar, visst att man kan hitta på saker att göra, men sen är det en hel vetenskap att matcha det med vad barnen VILL göra. Hade lite "fight" med M idag efter att vi kommit överräns (!!) om att dem bägge skulle få se ett avsnitt på Netflix (tv avsnitt sida) och därefter skulle vi gå ut och göra något i ca 15-20 minuter. Det kom vi alla överräns om, men efter hennes avsnitt så var den överränskommelsen som bortblåst. Jahapp. Sura miner från hennes sida ett tag medans O redan var påväg ut, han och jag körde lite baseball kast till varandra och kort däreftre så kommer M också ut. Går omkring och sparkar på en fotboll och muttrar för sig själv. Nej det ska ni allt veta, att ta hand om barn är inte det lättaste alla gånger. Samtidigt som det många gånger innebär väldigt mycket skratt och glada miner, så förstå mig inte fel. Men det är långt ifrån en dans på rosor hehe.

Vid fyra så promenerade vi bort till poolen och dem hade sin simlektion. Sedan vid 5 så hade M basket så jag släppte av henne där innan jag och O gick hem. Vid 6.15 så befann jag mig på gymmet, redo som satan för ett body pump pass. Alltför länge sen sist! Körde det en timme och sedan blev det löpning på bandet 20 min och en stunds promenerande efter det. Sen innan jag begav mig hemmåt avslutade jag med magövningar. Kropp-uppdatering :  MÖR!  Känner verkligen att jag kört igenom stora muskelgrupper och även dem som jag inte tränat på ett tag, armar tillexempel. Kommer somna gott snart, garanterat!  Nu ikväll så har jag pratat med Emma och planerat lite inför nyår, hon är för tillfället magsjuk men är på bättringsvägen. Så nyår kommer bli fin fint! Sen åt jag risotto som min värdmamma gjort, supergott! Och första gången jag någonsinn äter det också så. Efter det så skypade jag med pappa, mamma och atlanta. Min julklapp till dem hade kommit fram så dem öppnade den. Var roligast att se när vovven öppnade sitt: pipleksak och godis. Hon älskade leksaken! Till mamma, pappa och rickard gav jag en tripp upp i Space Needle när dem kommer hit. Tänkte att det är något som vi bara måste göra så, passade bra som juleklapp. Dem blev också glada för det, och den pyttelilla chokladasken (innehållande 4 bitar) som jag skickade med fick tummen upp av pappa. Perfekt ;)

Nu har jag nyss kollat klart ett avsnitt av Beverly Hills och ätit en grymt god fruktsallad med päron, banan, mandariner och russin. Så nu ska gaddarna borstas och kuddarna läggas till rätta, dags att sova. Godnatt USA, godmorgon Sverige!  xoxo

Sverigefika

Hej hallå tjenamors, hoppas ni haft en bra onsdag so far. Min har varit lång, väldigt lång. Började jobba kl 7 imorse och slutade vid 5. Under dagen så har vi gjort en himla massa saker: varit ute och spelat basket/tennis, varit i parken och spelat fotboll (trots det regniga vädret), både O och M har haft playdates så jag hade 4 kids att mata vid lunchtid, gick fin fint! Sen har killarna spelat en del wii och tjejerna möblerade om i hela dubbelsoffan här nere och körde gymnastik uppvisning. Vid fyratiden så bar det iväg på simning för deras del och sen begav jag mig hem vid fem, för min värdmamma hämtade upp dem från poolen. Gick hem och bytte kläder i ösregnet, det vräker verkligen ner här, och sen till gymmet för att köra en timme på crosstrainern och magövningar. Sen hem snabbt och duscha och slänga i mig lite pasta&bolognese för att sedan bli upphämtade av Hanna och hennes mamma & bror. Hade först planerat att fika uppe på Starbucks på Queen Anne (självklara valet!) men tydligen så fick dem för sig att stänga tjugo över sju ikväll istället för kl 10, på grund av ombyggnad eller nå skit.. Så vi åkte vidare och letade men hamnade tillslut på El Diablo. Åh, kände hur glad jag blev över att få sitta och småprata där om allt och inget (bokstavligt talat haha, jag menar - kuddkvalsterbajs? jag dör)  Förstår verkligen hur glad och lycklig och ja, helt glad Hanna måste vara i detta nu, ha dem här liksom! Längtar nu ännu mer tills min familj kommer, åååh vad jag längtar! Satt kvar på fiket nästan tills dem stängde, sen blev det en sväng till... Kerry Park! Utsikten därifrån är ju ganska kollosalt mäktig, det tyckte även dem när vi stod där och kikade ut över stadsvyn och Space Needle. Sen sa vi hejdå i alla fall och jag promenerade hem till mig och befinner mig nu sittandes skapligt bekvämt i sängen med myskläderna på och lyssnar på Rix morgon Zoo. Älskar det!

  

Imorgon börjar jag inte förrän klockan 8. Så nu ska jag nog kika ett avsnitt av Beverly Hills och tugg lite äpple och russin till det. Eller nej, jag ska bannemej gå upp och göra en fruktsallad, har ju en apelsin också plus satsumas. Blir ju supergott det ju, perfekta film myset en kväll som denna. Take care,  xoxo


Ösregn, jo man tackar!

Kom nyligen hem från tacomiddagen hemma hos Palle i Redmond. Var supertrevligt, det var jag, Emma, Mikaela, Paulina och Hanna-håkan. Käkade gott och körde lite dansmoves för att tagga igång till Vancouver i januari. Sista gången där med Palle innan hon åker hem, om 3 månader.. Kommer sakna henne nå grymt. Har nog aldrig träffat någon som är så utåtriktad och go som hon! Fin fina bilder från middagen kommer här,





När jag körde hemåt igen så ösregnade det ute, läs ÖSREGNADE! Vindrutetorkarna var på full effekt och stora droppar dunsade ner på rutan stup i ett. På en del ställen så hade stora vattenmassor samlats på vägarna och som grädde på moset så var det dimmigt ute vilket gjorde sikten framåt ännu sämre. Kände hur jag satt på helspänn hela vägen hem till Seattle igen och tills jag såg Space Needle och kände att jag kunde pusta ut, när äntligen motorvägen byttes ut till mindre vägar. När jag passerar påfarten till motorvägen, i5, så ser jag massa blinkande polisljus och köbildning. När jag kommer lite närmare (men åkandes i motsatt riktning, hem) så ser jag att det är en stor lastbil som förmodligen kört in i vägräcket och står liksom på lutning. Ser ut som den ska tippa över på sida typ. Superläskigt! Glad att jag hade mindre än 10 minuter innan jag skulle köra uppför Queen Anne ave kullen och närma mig huset.

Nu sitter jag i sängen och ska la släcka ner datorn och få lite sömn. Imorgon blir det fulldag med jobb från 07-5 (10 timmar). Sen på kvällen bär det av till gymmet & lite senare blir det Starbucks fika med tjejorna samt Hannas familj. Ska bli supertrevligt!
Ta hand om er. Godnatt USA, God morgon Sverige!

Back to business

Imorse ställde jag klockan på 05.30 för att bränna bort helgens "julfrossa" och gå på ett spinningpass kl 06. Inte alls speciellt pigg, men jag tog mig till gymmet iaf och började värma upp på cykeln. Tio minuter passerade, 15, 20 och 30. Ingen instruktör. Jag kan väl erkänna att jag var skapligt irriterad eftersom jag verkligen hade gått in för att få köra spinning, speciellt kl 06.00 på morgonen! Men hur som, jag körde i 30 minuter och sen lite mage på det, sen begav jag mig hemmåt, duschade och återvände till den varma sängen som någon timme tidigare varit sååååå svår att lämna. Vid klockan nio vaknade jag igen och gick för att boka om min klipp och färgningstid, fredag kl 4 ska jag äntligen fräschas till med ny färg och frisyr! Lagom till nyår och allt :D

Min värdmamma hade morgonen off så hon var snäll och lät mig börja vid halv elva tiden. Barnen har jullov till tisdag nästa vecka så idag har spelat wii, lekt krigare (med mjuka skumgummi svärd), ätit och vi tog även tag i att måla muggar, presenten som jag gav dem när jag kom hit.. Vart riktigt fina. Här är mitt exemplar:

"Have a nice day!"

Nu sitter jag i sängen & lyssnar på Coldplay, får lyckorus av tanken på att Hanna & jag har biljetter till deras konsert här i Seattle. GALET! Påtal om Seattle så har staden fått finbesök av Hannas mamma, mormor och lillebror. Kan inte riktigt förstå att hennes nära&kära faktiskt är här, i staden med stort S. Ska få träffa dem imorgon över en fika, längtar! Kan knappt bärga mig tills min mamma, pappa och lillebror kommer hit i april. Min kära familj. Det är endast lite över 80 dagar kvar, känns overkligt. Kommer bli så bäst.
Hur som, för att återvända till nutiden så ska jag väl ta och byta om från myslinne och mina rödrutiga nyinköpta flanell byxor till lite hyggligare outfit och sedan ta bilen till Paulina i Redmond. Är nämligen överbjuden på middag, tacopaj! Vet att Emma och Mikaela också kommer, sen får vi se om det blir fler kända ansikten. Ha en bra kväll, och en bra morgon för er hemma i Sverige.  Puss & kram

Merry Christmas in American style

Hej alla julglada läsare!
Hoppas ni alla haft en underbar julafton och juldag. Märkte idag när jag chattade med min lillebror och han fick lov att rätta mig i att mellandagsrean startade idag hemma och inte imorgon som jag trodde, jag har verkligen tankarna på annat det märks ;)  Förövrigt då, jo igår anlände vi hit till Salem, Oregon, till Stephs föräldrar. Och vad var det första jag upptäckte, jo att huset bredvid tillhör guvernören av den här delstaten.. Ganska cool granne så att säga. Kunde inte låta bli att tänka tanken på detta scenario - Du får slut på socker och går över till grannen och lånar, i detta fall guvernören : Kan jag låna lite socker.. Haha. Okej det där var mycket roligare i mina tankar än nedskrivet här i en dialog, men whatever.

Igår gjorde vi inte så särskilt mycket, vi gick till parken och på kvällen åt vi en god mexikansk middag. Love that food! Stephs systers familj är också här, alltså kusinerna till M och O. Ni kan tänka er hur glada barnen är över att leka med varandra, det får mig att påminnas om hur skoj det var att ha kusinerna över när jag var mindre. Speciellt kusinerna från Västerås, som brukade komma och sova över på nyårsafton. Allt roligt vi gjorde. Hur vi var uppe sent på kvällen, drack barn champagne, hade tomtebloss och sedan klämde ihop oss så många som vi bara kunde i våran marinblåa bäddsoffa.. Fina minnen! Hur som, innan vi gick och lade oss på kvällen så ställde alla barnen fram kakor och mjölk till tomten. En amerikansk tradition, jämfört med att vi ställer ut tomtegröt. På morgonen kom O in och väckte mig kl 06.50, exalterad över att få öppna sina klappar under granen. Vi öppnade paketen i julstrumporna innan frukost och sen efter frukost öppnades alla klappar under granen. Pustade ut ordentligt när jag såg att O älskade sina sport bok som jag gav honom och M gillade sina böcker så även hon. Jag skälv fick väldigt fina klappar också, av M och O så fick jag the, en ödla som man stoppar lös-the i och stoppar i muggen, super skoj ide haha! Och så även en the mugg med texten "my neighborhood" och så är det bilder runtom i Queen Anne. Av mina värdföräldrar fick jag bland annat en skidjacka (fick den i förskott så jag kunde använda den i Whitefish), löpartröja från Nike, presentkort på både Forever21 och starbucks och en fleecetröja av samma märke som jackan. Sen hör och häpna så fick jag även en present av grannfamiljen över gränden (familjen som är hur go som helst & som vi firade thanksgiving hos) nämligen en lila färgad tunnt stickad halsduk. En väldigt lyckad Amerikansk julmorgon. Efter allt paketöppnande så fördrev vi lite tid i parken, lekte med barnens leksaker som dem fått & sen tickade timmarna på rätt fort. Vi har nyligen ätit julmiddag, vilket inte alls var i närheten av det svenska julbordet. Vi åt kött, pressad potatis/mos, bönor och en stor sallad. Till efterrätt blev det paj och valet stod mellan pumpa eller äpple paj, för mig ett självklar val - äpplepaj! Måste också tillägga att jag nästan var nära till skratt attack när vi åt paj, vilket, om jag inte hållit den inne, blivit en pinsam situation. Barnens morfar kommer nämligen in i matrummet med sin tallrik med pumpa paj. Men ni kan aldrig gissa vad han bytt ut glass/grädda som vi övriga hade till, johodå - OST!! En stor fet ostskiva låg som en täcke över portionen med paj. Säg mig någon, finns det i överhuvudtaget någonting som amerikanare INTE föredrar att ha ost till? Tvivlar på det haha. Här har dem fasiken ost på allt, allt från bönor & broccoli till pumpapaj. Det finns mycket som jag varit med om under dessa 4 månader i staterna som säkerligen kommer följa ned hem till Sverige igen. Men grejjen att ha ost på i stort sett allt, är knappast något som jag kommer fortsätta med. Just so you know..
,
Barnen är uppe och kollar på julfilmer och de vuxna tittar antingen på sport tv eller sköter disken. Så jag såg min chans att ha lite egentid med min kära tillhörighet, Mr. iPad. Imorgon någon gång på förmiddagen så rullar bilden hem till Queen Anne och Seattle igen. Ska antingen ta en runda till gymmet (om den har öppet) eller en lång löptur. På kvällen beger jag mig hem till Emma som jag inte träffat sen lucia framträdandet den 10e december. Går typ sönder av längtan efter min polare i Mt. Baker.
Ta hand om er så länge så hörs vi,  Xoxo

Julkväll hos Elin!

Ikväll var jag och x antal andra au pair tjejer överbjudna hem till Elin för att ha en riktigt fin julkväll med mat, musik och umgänge. Blev en riktigt lyckad kväll med underbart god julmat, precis som den ni hemma i Sverige säkerligen har börjat mumsa på i detta nu. Det vet jag med säkerhet att min familj gjort iaf hemma hos underbara M&M. Kanske till och med så att andra rundan väntar snart.. ;)  God jul än en gång!





Åh jag kan helt enkelt inte få nog. Sitter uppe fastän klockan passerat halv fyra på morgonkvisten, sova? Jo det vore ju ett smart val, speciellt när min väckarklocka står på 7 imorgonbitti.. Men jag kan helt enkelt inte stänga av julradio.se, är helt fast. Hur som, imorgon bitti vid 9 tiden så åker jag med familjen till Stephs föräldrar som sagt. Kommer ta med mig ipaden men vet ej hur det ser ut med uppkoppling till internet osv. Kommer tillbaka till Seattle måndag eftermiddag någon gång, hörs då isåfall. Ha en toppenjul och mellandagar.
Puss & Kram


Bilder från Whitefish, Montana

























Under hela veckan så delade jag rum med barnen, det vill säga M, O och sedan en kille i samma ålder som O. Vi var nämligen där med en annan familj som hade ett barn. Hur trevliga som helst, bor också här på Queen Anne! Men dem åkte hem en dag tidigare än oss, så sista natten så bytte jag till mig detta sovrum istället. Jorå, mycket bättre!



Hade verkligen en jättetrevlig vecka med min värdfamilj, så glad att jag hamnat så pass utmärkt!


Härmed vill jag önska er alla..



.. en riktigt riktigt GOD JUL  ♥    24.12.11

Har nyss avslutat ett långt skypesamtal med min underbara familj. Att se mamma, pappa, rickard och atlanta (vovvsingen) därhemma, med julmusik i bakgrunden och turas om att ta plats i den speciellt fåtöljen för att öppna sina juleklappar. Att se deras glada miner när julpappret åker av och innehållet avslöjas. Att få se min älskade vovve slita upp sina paket så som hon gör allra bäst, och att sedan ta några osäkra skutt baklänges när leksaken i paketet ger ifrån sig ett alldeles för orealistiskt ljud.. Lyckan inom mig är enorm, maxad, top notch!!! Att få se min lillebrors knäck-mästerverk, att få se julgranen och att få en rum för rum rundtur i hela huset. Ja, jag är lycklig! Även fastän jag befinner mig flera tusen mil hemifrån, ja helt enkelt på andra sidan atlanten, så känns det så bra att veta att därhemma idag, så kommer det firas en underbar jul, med massvis av god mat, morfars och farmors så olika men så ljuvligt goda köttbullar. Morfars som är pyttesmå och sådär goa och söta. Medans farmors har en större storlek och mer salt och lökig smak. Säger bara traditioner. Älskar julen, och har verkligen insett (tillsammans efter att ha pratat med älskade Hanna idag) att hela december månad verkligen är en familjemånad. En månad då man umgås lite extra mycket med vänner och familj och ha det gött bara!

Vet att ni kommer få en toppenbra jul och jag är så obeskrivligt glad att jag fick vara med på morgonkvisten. Älskar er till månen och tillbaka.

Nu ska jag packa om väskorna från Whitefish för att istället bege mig iväg med värdfamiljen imorgon bitti till min värdmammas föräldrar för att fira jul. Amerikansk jul! Längtar faktiskt. Packa står på agendan som så även att slå in en sista juleklapp och även publicera ett inlägg med bilder från skidveckan i Whitefish. För att känna av den julstämning som råder för fullt hemma i Sverige nu så lyssnar jag på julradio.se. Ta hand om er allesammans, & Merry Christmas / Happy Hollidays

Update from Whitefish, Montana

Hej hej och åter hej! Hoppas ni alla har det bra och inte deppar ihop för mycket över min tysta bloggsida. Jag har sedan i fredags morgon befunnit mig i Whitefish, Montana, med min värdfamilj. So far så har vi åkt skidor, bowlat, haft julklappsutdelning, åkt skridskor och såklart - umgåtts i mängder. Min värdpappa är härifrån så hans släkt bor här, dem är nog de mest utåtriktade och socialaste människorna jag träffat! Skojar inte. Kände mig verkligen välkommen meddetsamma, och ja vad mer kan jag säga än att dem verkligen är supergoa! Och min värdfamilj, bäst! Under de gångna dagarna har jag verkligen fått ta emot fina komplimanger, blir helt rörd, känns som jag måste nypa mig själv för att inse att detta verkligen är mitt au pair äventyr och ingen annans. Yesbox, jag lever verkligen fina fisken!
Saknaden efter Seattle och mina fina babes är smärtsam. Tanken på att jag inte fått min vardagliga Starbucks-dos på snart en vecka likaså. MEN, allt finns kvar när jag anländer till Seattle igen fredag morgon, awesome! Idag när jag stod på gymmet (min värdfamilj signade upp sig för en vecka på ett stort gym (läs- superdupermega stort och fräscht som satan!!) så jag har kunnat gymma en del också. Iaf när jag var där idag så kopplade jag upp mig på deras wifi (har ingen internet åtkomst alls i huset där vi bor, därmed den usla uppdateringen) och vem var inne på Facebook om inte.. Mamma! Så några minuter senare pratade vi över Skype medans jag stod och slet på crosstrainern. Köndes verkligen som att man fick två viktiga saker gjorda i samma stund, strålande! Pratade på ett tag men eftersom klockan närmade sig midnatt därhemma i Sverige så sa vi hejdå och en slängpuss, som alltid. Love you mom!
Nu sitter jag på ett urmysigt café, ni vet, ett sånt där med fin karaktär! Ett mysigt ställe. Under min 1,5 timme som jag spenderat här tillsammans min iPad så har jag slukat i mig en kopp earl grey Tea och två otroligt goda havrecockies. I hörlurarna spelas rixfm, lyssnade nyss på Gerts värld. Underbart att bara få höra lite svenska radioröster som man känner igen. Om en halvtimme ca så blir jag upphämtad av min värdfamilj, sen får vi la se vad kvällen har att erbjuda. Senaste kvällarna har det blivit en hel del läsning ala Elsas Värld.
Förresten - jag såg att jag fått en kommentar ang. Au pair livet osv, svarar på den när jag kommer hem till Seattle (älsklingsstaden alla kategorier), en aning lättare att skriva med riktiga tangenter istället för touch ;)  Kommer även lägga upp alla veckans bilder när jag kommer hem och får tid, är en del må jag säga. Fattar inte varför, men på något vis så lyckas jag inte överföra bilderna från min kamera till iPad. Får ta hjälp av någon kunnig när jag kommer hem.
Ha det bra och ta hand om er och de nära & kära runtomkring. Lite extra mycket nu i juletider.
Xoxo / Emelie

Coldplay kommer till Seattle!!!!



Tror knappt mina ögon och öron, men det är så sant så sant. Coldplay kommer till Seattle och spelar i Key Arena (tio minuter från mitt hus!!!) den 25e april. Biljetterna släpps den 17e december, och självklart ska jag dit. Ingen tvekan om saken. Kommer bli awesome!  :D

Christmas spirit



Våran väldigt fina julegran står så grann och fin och sprider massa julkänsla. Känner verkligen att det är tipp topp nu att få fira jul här, jag menar, hur häftigt ska det inte bli! Plus att jag är jätte excited inför skidveckan i Whitefish, åker med tåget (som är ett nattåg) på torsdag eftermiddag och når Whitefish, Montana, fredag morgon. Då ska vi bara ta det lugnt, packa upp alla saker, gå till gymmet i närheten (glad tjej!) och ja bara umgås. Sen på lördagen drar vi igång med skidåkningen. Ska bli jätte roligt.

Hur som, idag började dagen med uppvärmning löpning på bandet i 10 min och sedan Forever Fit tillsammans med Hanna i en timme. Det var en ny koreografi idag men det gick bättre än förväntat. Har ju som sagt inte den bästa kordinationen. Efter passet så gick jag hem och gjorde mig en riktig brak-lunch. En skål pasta och två äggmackor + en liten skål rökta mandlar. Och till det en kopp varm svensk oboy. Mumsade på det samtidigt som jag kollade två avsnitt av Beverly Hills. Sedan satte jag fart med tvätten och gick sedan till Bartells för att köpa sista julklapparna och även hårfärg för ikväll försvinner min osmickrande ljusguldiga utväxt. Efter nyår ska jag satsa på att gå till frissan och färga istället, få den färg jag verkligen vill ha som slutresultat. Brukar alltid bli för mörkt när jag färgar med köpta hårfärger. Håller tummarna för att det blir skapligt ikväll iaf. Hanna kommer över och hjälper mig, den stålkvinnan!



Ikväll ska vi även fira M lite grann eftersom hon fyller när vi är i Whitefish så vill dem inte ta med alla presenter dit. Så vi ska ha lite mini kalas ikväll. O ska spela "Happy Birthday" på sin saxofon och det blir tårta och grejer. Hörs mer senare, xoxo

Måndagen & tisdagens händelser

Måndagen inleddes med hårt spinningpass tillsammans med Hanna. Kände oss grymma efteråt när vi lämnade gymmet svettiga och slutkörda. Sen rullade måndagen på ganska normalt. M och O simmade och senare hade O basket träning. Vid halv sju tiden ca så åkte Hanna och jag till U-village för att köpa klart de sista julklapparna. Jag hittade födelsedags present till M som fyller år den 21a december. Köpte en målarbok och en finfin armbandsklocka med peace-märken i granna färger. När vi kom hem därifrån vid kvart i nio så hade Hanna "veckomöte" och sedan rusade vi tillsammans iväg till Menchies för att avnjuta deras grymt goda frozen yoghurt. Fick höra att det är nyttigare än glass. Sen beror det väl ganska mycket på vad man toppar allt med också..  ;)
Min längst till höger,   l o v e


Idag, tisdag, så började jag dagen med att få iväg julklappen till mamma, pappa, rickard och atlanta därhemma. Äntligen kom det iväg! Nu håller jag bara tummarna för att det ska nå fram till julafton. Lite senare på morgonen så skypade jag med mamma en snabbis och då sa hon att dem även skickat mitt "julpaket" till mig så det anländer nog om en vecka, vilket innebär att det kommer vara här när jag kommer hem från Whitefish ( ska upp och åka skidor en vecka med värdfamiljen med start nu på torsdag ). Efter det så skypade jag med Josse. Har inte skypat med henne själv en endaste gång sen jag kom hit till USA. Skypade tillsammans med 3 andra kompisar för några veckor sen, men det är inte samma sak som att skypa själva och kunna fråga mer frågor osv. Under skypesamtalet så upptäckte jag hur mycket jag verkligen saknar henne. Visst, jag har vetat om det innan att jag saknar henne och alla vänner därhemma, men inte hur mycket! Samma sak en timma senare när jag skypade med Malin. Jag har verkligen helt underbara vänner, blir helt sentimental men jag är verkligen så himla glad över att ha dem vännerna jag har, umgås med de jag gör, och har kontakten med dem jag har.

Sen nu ikväll så jobbade jag lite längre och sen vid halv nio så drog Hanna och jag iväg en sväng till gymmet. Älskar att det ligger så nära, och älskar att Hanna har signat upp sig där så vi kan gå tillsammans. Alltid mycket roligare. För även fastän vi inte stod och pratade när vi körde crosstrainern så lämnade jag av henne och hämtade henne, hon är fullt OK.
Nej men hörni nu slocknar mina ögon här snart, klockan är snart halv tolv på kvällen. Vi hörs mer imorgon, xoxo


Lyckan som uppstår när man inser hur fina vänner man har

Idag har jag skypat med mamma, Josse och Malin! Underbarare än underbarast! Berättar mer när jag kommer hem från gymmet om någon timma, väntar på att någon av mina värdföräldrar ska komma hem så jag kan möta upp Hanna och gå till gymmet. Skriver om det senaste då.
Take care
Xoxo

Jingle Bell run - "We run for those who can´t"

Imorse var det upp med tuppen som gällde för min kära sleepovergäst Hanna och jag. Vi skulle nämligen delta i ett väldigt omtyckt och stort lopp här i Seattle som går av stapeln i downtown och är hela 5 km. Man kan antingen välja att springa eller gå och man får en väldigt snygg tröja tryckt med Jingle Bell run/walk. Pengarna som samlas in går till människor som drabbats av en hemsk sjukdom, Artrit, som gör att man har problem med lederna i kroppen vilket för många leder till att man inte är fullt så rörlig. En del kan inte springa eller gå. DET, var något vi gjorde åt deras vägnar idag under loppet. Stora som små, renar, tomtar, pepparkaksgubbar och alla möjliga människor med utklädskostymer. Helt magiskt att se så många människor utklädda till så många roliga saker, och att vi alla var där i grund och botten för samma sak -  "We run for those who can´t!"










När vi gjort ungefär en fjärdedel av loppet så når vi påfarten till en del av motorvägen som är avstängd bara för oss! Kändes ju skapligt mäktigt att liksom springa/gå där, höra bilarna från vägen ovanför oss och där kommer vi, julfixade till max.

Vackert dekorerat skyltfönster utanför Macys, typiskt fint i Amerikansk style.


Var verkligen jätte roligt att delta i loppet & både Hanna och jag var glada och nöjda när vi nådde "the finish line."
Efter loppet så åkte vi tillbaka till Queen Anne, stannade till och gottade lite munkar och sedan hem. Hanna och jag chillade lite här några minuter och sen gick vi till Noahs och köpte med oss bagels och gick tillbaka hit och mumsade lite brunch. Russin/kanel bagels med smör & hallonsylt och en värmande kopp the, mums! Sedan så susade timmarna förbi, jag skypade en kortis med mamma och sen bakade jag en dubbelsats kladdkaka till eftermiddagens LCC möte. Julklappsutdelning och cockie-party!



Var hemma vid halv sex tiden & bytte med detsamma om till gymkläder och gjorde dagens 35 minuter crosstrainer. Med gott samvete begav jag mig hem, duschade och åt sedan god middag med familjen. Vid halv nio tiden mötte jag upp Hanna och vi promenerade till vårt favorit fik,  Starbucks! Satt där till stängning och bloggade, kollade resemål runt Thailand och pratade om allt från himmel till jord ♥

Nu ska jag snart stänga ner datorn här & läsa lite Elsas Värld innan jag somnar för kvällen. Godnatt Seattle, Godmorgon Sverige.


Lucia kvällen jag sent kommer glömma!

Vad mer kan jag säga, lucia kvällen / den svenska julkvällen blev AWESOME! Tror faktiskt att den blev så grymt lyckad för att jag verkligen inte förväntat mig något speciellt mer än luciatåg, mat och dans. Men detta, kära vänner, it totally blown me away so to say.. Lucia framträdandet kunde gått bättre, men med en pianist som kom av sig lite och en hel lucia kör likaså, så blev det som det blev - jävligt roligt! Vi skrattade, publiken skrattade och allt var fred och fröjd. Lite extra kul var att i staffan stalledräng (de fyra grabbarnas visa) så bytte dem ut orden i en av verserna till "julepök och julemus".. Det roliga var ju att 95 % av alla som satt och lyssnade var amerikaner och fattade inte ett skvatt vad vi sjöng om, bara att det lät fint. Men vilka som var svenskar eller förstod vad vi sjöng, syntes direkt för dem såg skapligt frågande och generade ut haha. ;)  Vad mer då, jo efter lucia tåget så bjöds vi på GUDOMLIGT god julmat (såklart inte lika god som hemma, men oj så tillräckligt god!). Åt, som vanligt på julafton, alldeles för mycket och upptäckte sedan efter andra portionen att det dukades upp med efterrätt.  Och inte vilken efterrätt som helst - Ris alá malta! Hur gott som helst. Ett moment där "lyckan som uppstår" passar perfekt! Efter maten så satte dansen igång, mycket dans blev det även för oss lite yngre. Så himla roligt, dansade i ring mitt på dansgolvet och lät de äldre roa sig i mitten medans vi stod och tjoade runt omkring. Vilket jäkla intryck vi måste gett dem av Sverige, jisses haha. Men kul hade vi! Sen var det dags för ringdans runt julgranen. Bildade två stora cirklar och körde alla julgranssånger ni kan tänka er. Dansade runt runt, och genom kök och hall och hela faderullan. Avslutade självklart med raketen vilket var väldigt uppskattat. Här kommer en bildbomb från kvällen och även några videos.













Kvalitén på denna film är inte den bästa, men med tanke på omständigheterna (att jag faktiskt höll kameran i handen under hela ringdansen). Plus att det är knappast kvalitén som är det viktigaste, den sprider sån enorm julkänsla så jag tror jag trillar av stolen, om jag setat på någon.. Älskar den! :D

Happy Hollidays

För idag är en bra dag

Lucia kvällen blev så himla bäst! Åt julbord så jag nästan sprack och såklart ris ala malta till efterrätt. Stor ringdans runt julgranen och så sjukt mycket annat roligt! Uppdaterar mer beskrivande imorgon, klockan är nämligen mycket nu och Hanna & jag ska sova för att ladda inför Jingle Bell Run imorgon bitti i down town. Innan vi släckte ner datorn så youtubade vi på massa gamla godingar från förr i tiden, inom sång branschen. Småstjärnorna, melodifestivalen på Barbados tid och ja massa fina barnminnen. Säger därför godnatt (godmorgon Sverige) med den här otroligt sköna hiten från barndomens vilda dar, haha. Menar, vem har inte mimat till denna låt eller köpt er likadana (gräsligt fula) platåskor för att efterlikna idolerna. I have!  Enjoy


Julshoppingen är igång!

Hann aldrig uppdatera igår om vad jag hade för mig så tänkte börja med det nu. Jag skippade gymmet på morgonen och åkte ner till down town så jag var nere redan klockan tio. Vädret var strålande men kallt, så det blev en mix av gubbskor, solbrillor, vantar och tjocka halsduken. Jag började med en chailatte inne på starbucks för att få igång julkänslorna lite, alltid så mysig julstämning där med julstrumpor och julmusik. Efter ett tag där med sällskap av min kära vän Mr. iPad  så kilade jag vidare till H&M för att byta en snävåtsittande skjorta till en skön grovt stickad tröja istället. Nöjd begav jag mig vidare till Bed, Bath and Beyond där jag fyndade en del av julklappen till mina värdföräldrar samt en vardera sak att lägga i barnen julstrumpor. Vid elva tiden så kom Hanna in & då gick vi och lunchade på Chipotle, ett burritoställe men jag föredrar att ta utan brödet och ta en "bowl" istället. Då får man allt som man annars får innuti burriton, i en skål. Lättare att äta + godare. Efter en pratfylld lunch gick vi vidare, kollade på alla fina juldekorationer och stötte även på en man med säckpipa, favorit i repris..  ;)

 


Vackert väder med molnfri himmel och julgranen står pyntad och ståtlig utanför Westlake


Utanför Starbucks på 5th street så stod det en man utklädd till tomte och skakade med en sån där bjällra och önskade alla "Happy Hollidays" när man passerade. Jag passerade 1, 2 och 3 gånger. Tredje gången när Hanna och jag passerade tillsammans sa hn slutligen med ett leende & skratt "Happy hollidays to you again". När vi passerar ett skyltfönster så ser vi att tomten sitter där innanför och fotas med alla barnen. Så himla söta! Så var det riggat med mikrofoner och allt så att vi som passerade utanför kunde höra barnens söta önskningar av tomten. Hur gullligt som helst.



Vi tog bussen hem vid halv två tiden och begav oss förbi Kerry Park för att spana in den fina utsikten. Sen gick jag hem och förberedde kidsens simväskor och vid tretiden åkte jag och hämtade dem på skolan. I och med att simbassängen här på Queen Anne hade stängt så åkte vi till en bassäng i Ballard istället (ca 10 minuter från skolan). Sen efter simningen åkte vi till Kumon (ett ställe där barnen gör mattetest och får matteuppgifter att göra om mornarna). Därefter åkte vi tillbaka hem och stannade förbi Redbox och hyrde en film. M och O kom överräns om Smurfarna. När vi kom hem käkade vi middag och sedan gick dem ner och startade filmen medans jag tog reda på disken. Sedan kilade jag ner och kollade också, visade sig vara en väldigt rolig film. Smurfarna var tecknade (såklart!) men hade av någon slump hamnat i New York och bosatte sig hos en familj osv osv. En barnfilm värd att se, fick mig att skratta till då och då iaf ;)  Eftersom mina värdföräldrar var iväg på middag så hade jag barnen hela kvällen. Vid halv tio låg dem i sina sängar och sov och jag gick ner för att kolla på Beverly Hills innan även jag slocknade vid elva tiden.

Idag lördag är det LUCIA festen!! Med julbord, lucia tåg och dans runt granen. Det ska bli så otroligt roligt!! Jag ska ta med mig kameran så jag kan fota lite så får ni se imorgon. Men nu har jag en del saker att göra innan jag ska åka dit till klockan fyra. Det ska julshoppas lite till, lucia linne ska strykas, outfit för kvällen ska ordnas, naglarna ska målas och ja, lite andra hemliga saker.  Ha en toppenbra lördag så hörs vi mer imorgon!  ♥

Mammas födelsedag & skypedejter! 08.12.11

Vad är det för dag idag, är det en vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag för det är MIN MAMMAS födelsedag, hurra hurra hurra!

Torsdag idag, säger som alltid - dagarna går bra fort. Om prick en vecka sitter jag på tåget påväg till Whitefish, Montana, med min bästa värdfamilj. Som blev ännu mera bäst, bättre än bäst, igårkväll när jag kom hem från lucia träningen och möttes av den glada nyheten att dem fixat så att jag är ledig på lördag eftermiddag och kväll. Dem lyckades lösa det med vem som ser efter barnen om min värdpappa behöver åka och jobba osv. Och allt detta för att jag ska få åka iväg och fira svensk lucia med julbord av svenska kockar samt dans runt julegran. Blev så himla glad och insåg än en gång - jag har nog hamnat i USA´s bästa värdfamilj!

Vad har mer hänt idag då, jo, jag har skypat en hel del. Först skypade jag med släkten som befann sig hemma hos oss för att fira mamma. Mamma och Rickard svarade när jag ringde och skickade sedan vidare laptopen till farmor & farfar. Känslorna for genom kroppen, lyckoruset nådde klimax och allt bara bubblade över. Sen rann tårarna för fulla muggar. Jisses vilka mäktiga känslor. Inser hur mycket man saknar dem där hemma när man verkligen får se och höra deras röster. Och något som kändes riktigt knasigt var att dem faktiskt befann sig hemma hos mig, i mitt vardagsrum, i skinnsofforna och skypade med mig, sittandes tusentals mil ifrån hemadressen i hemorten. Fick sedan prata med mormor & morfar. Åh! Tårkalas än en gång. Fick även chansen att säga hej och småprata lite med övriga nära och kära i släkten, riktigt riktigt uppskattat. Så oerhört roligt att se alla, få höra allas röster och få veta att alla har det bra därhemma. Vore jag miljonär, eller ja, tillräckligt rik i alla fall, så skulle jag inte tveka en sekund på att flyga över dem allihop hit till Seattle. Men, eftersom så inte är läget så får det nöjas med bilder från denna underbara stad och några rader här i min alldeles egna livsdagbok.
Efter skypen med familj & släkt så skypade jag med Lisa och sedan även med Ida. Alltid lika roligt att höra ifrån vännerna hemma. Höra vad dem har för sig, vilket är alltifrån råplugg inför uppkörning och teoriprov för körkort till att nyss ha kommit in på en distansutbildning med start i januari. Stort grattis återigen Ida! :)

Ikväll så åt jag min andra hamburgare här i USA. En hemmagjord sådan dessutom, grillad och smarrig. En dryg timme efter maten drog jag en andra vända till gymmet för dagen och läste lite Elsas Värld medans svetten rann & benen slet på maskinen. När jag precis tvättat av maskinen och skulle bege mig hemåt så ringde Hanna, promenad och starbucks sugen. Två saker som jag verkligen prioriterar högt så att säga. Så det var till att springa hem från gymmet, hoppa in och ta en snabbdusch och sedan möta upp Hanna för att hinna spendera de sista 20 minuterna på starbucks innan stängning. Tog sedan våra varma drycker och gick till Kerry Park för lite bänkmys. Promenaden hem från Kerry Park blev väl ganska annorlunda..  När vi passerar ett staket så är det enda jag ser en skugga och i nästa sekund hör jag Hanna skrika till (högt!). Trodde direkt att det var en tvättbjörn så skrek som en galning jag också och skuttade runt. Det visade sig till vår fördel att det vi trott var en ilsken tvättbjörn redo att attackera, var en supersöt kissemiss som var hur gosig som helst. Så kan det gå ibland va ;)
Nu sitter jag hemma i sängen med värmen på full nivå på i rummet. Ska kika ett avsnitt av Beverly Hills för att relaxa lite, äta lite bacon-smakande mandlar och sedan sova. Hörs mer imorgon, godnatt Seattle -  Godmorgon Sverige!


Pepparkakahus bygge med kidsen, 07.12.11








Resultatet av mitt pepparkakshus bakande med barnen häromdagen. Hade verkligen a good time, lyssnade på julmusik och alla var på bra humör.  Nu börjar det verkligen kännas att julen närmar sig. Och vet ni vad, jag är såå himla redo för att fira jul här i USA, en Amerikansk jul med amerikanska traditioner. So excited!

Klappar stolt mig själv på axeln..



Handtvätten är äntligen (efter x antal veckor) done and done, så nu sticker jag iväg och hämtar upp kidsen på skolan. Mössan åker på precis som igårkväll, ruskvädret och kylan har slagit till även här i Seattle. See you later alligators..

Tisdags besök på U-Village


Bilden är av kass iPhone kvalité, men jag var tvungen att ta och visa er hur fint och pyntat det är här omkring.

Tisdagen rullade på fort, gjorde min SISTA yoga klass och fick mitt certificate på dem timmar som jag varit där, vilket vill säga alla. Efter yogan så drog jag till gymmet och slet på crosstrainern i 40 minuter. Hem och duschade, åt och åkte sedan iväg och hämtade barnen klockan 3. Åkte vidare till poolen och dem har simträning i ca en timme, gick över med M till hennes basketträning direkt efter och hem med O som hade saxofon lektion med sin privatlärare här hemma. Åt sedan middag med familjen och sen tog jag bilen till U-Village för att träffa Hannah från simningen. Gick runt och kikade lite och avslutade med starbucks,  the och pumpabröd. Det självklaraste valet ever! Och ja förresten, fick en jättefin och såååå behövlig gåva av en mamma vars barn följer med oss från skolan till simningen 2-3 gånger i veckan. Även fast jag sagt att det verkligen verkligen inte behövs, att det absolut inte är någon som helst börda att ha med hennes barn i bilen, vi åker ju ändå den vägen så jag menar, vad gör det att ha ett extra barn i bilen. Men för henne är det ju betydelsefullt. Så jag fick ett presentkort på.. STARBUCKS, på 25 dollar!! Blev hur glad som helst, vad kunde passat bättre liksom  ;)

Idag är det onsdag och morgonen startade fint med att Hanna signade upp sig på gymmet och vi körde Forever Fit tillsammans. Awesome! Nu kan vi gå dit tillsammans om mornarna, vilket känns topppen. När jag kom hem gjorde jag iordning havregrynsgröt med keso, sylt, russin, flingor och banan. Supergött! Kikade ett avsnitt av Beverly Hills och skypade sedan en snabbis med mamma som var mitt uppe i bakningen inför födelsedagen imorgon. Älskade mamma! 
Nu ska jag gå ner och handtvätta några blusar som blivit liggandes i tvättkorgen alldeles för länge.. "Idag ska jag ta tag i det" känns det som jag tänker hela tiden, idag är dagen kommen. Måste.  Sen ska jag hämta upp kidsen från skolan, baka pepparkakshus och sen åka iväg på sista Lucia träningen ikväll inför den stora kvällen på lördag. Hörs mer senare, ciao!
 

Svar på kommentar

Fick en kommentar på inlägget "100 dagar i USA" som jag småglömt att svara på men upptäckte igen idag. Antar att bättre sent än aldrig passar perfekt i detta sammanhang ;)

Fråga:
hej där!
jag har följt din blogg ett tag och det känns lite dumt av mig att jag aldrig kommenterat! jag menar, det är ju alltid trevligt med sånt :)
ville alltså bara säga att jag uppskattar din blogg jättemycket då jag själv skall åka som au pair! längtar supermycket tills det är min tur :)
dessutom jag har en liten fråga (om du har tid att svara på den förstås). jag undrar hur det funkar med pluggandet som man skall göra over there! hur går det till? vad kan man göra? känns det mer som en "börda" än en möjlighet, om du förstår vad jag menar?

som sagt, hoppas allt är bra och din blogg är verkligen toppen! :D

Svar:
Glad jag blir att höra det! Vet precis hur du menar, det blir lätt så, man läser men glömmer kommentarsbiten. Minns själv hur skönt det kändes att läsa andras au pair bloggar, att få läsa om deras vardag och få en lite större inblick i en au pairs liv än endast genom den informationen man får från de olika organisationerna. Du gör verkligen helt rätt i att åka som au pair, ångrar inte en sekund att jag åkte! Visst, det kommer stunder då det är extra jobbigt och jag inte vill något hellre än att sitta i skinnsoffan hemma i vardagsrummet med min familj och vänner. Men allt det som jag får uppleva här, allt som jag får se och lära mig, hur jag växer som person och utvecklas och om inte tala om alla nya människor jag får träffa och knyter starka band till. DET är något jag kommer vara tacksam för hela livet!

Angående din fråga om studierna så är det som så att för att få åka som Au Pair så måste man under sitt år plugga ihop 72 timmar (6 eller 7 credits) genom att ta olika kurser. Kurserna är väldigt varierande och det finns något för alla i stort sett. Det finns kurser där det krävs att du lägger ner lite extra tid och pluggar till test osv. Sen finns det även mer "ploj" kurser som aktiviteter av olika slag. Jag har t.ex. precis avslutat en Zumba kurs, och även en Yoga kurs. Jag har även nyligen anmält mig till en keramik kurs för nybörjade i början av januari som kommer ge mig hela 30 timmar. Så kurserna varierar mycket, så även i pris och timmar såklart. 
Jag ser det verkligen inte som någon börda, jag menar inte om du håller det igång under hela året. Kan förstå att dem som väntar tills in i det sista månaderna får det kämpigt att samla ihop 72 timmar. Men signar du upp dig för någon kurs direkt när du kommer, och sedan räknar ut på ett ungefär hur många timmar du behöver ha ihop för att inte känna stress i slutet, så kommer det bli kalas. Tar mig själv som exempel: jag har avslutat min Zumba kurs och avslutar imorgon (tisdag) även min Yoga kurs. Sammanlagt så ger dem kurserna mig 22 timmar, lägger jag det till de 30 timmarna jag får från keramikkursen så blir det hela 52 timmar. Då har jag endast 20 timmar att tjäna ihop, vilket kommer vara lätt med en längre eller två kortare kurser.

Återigen, att åka som au pair var det bästa valet jag kunde tagit efter studenten och jag uppmanar verkligen alla er som läser detta och som kanske tvekar över om det är 100 % er grej. ÅK! Prova! Visar det sig att det inte var din grej att jobba som Au Pair (för det är ett jobb du åker iväg på, inte semester), så är inte hemresan längre än ditresan. 
All lycka till med sökandet när det blir dags och jag hoppas verkligen att svaret var till hjälp  :)


Home sweet home, Seattle!

Då befinner jag mig äntligen hemma i mitt kära Seattle igen. Helgen har varit jättebra och deras "släkting" som vi bodde hos var bland de trevligaste jag träffat. Är så himla glad att jag följde med istället för att stanna hemma här. Alltid roligt att få se nya platser, även fastän vi inte befann oss så mycket i själva down town Portland. Men det kommer bli fler resor dit så, en bamsestor shoppingresa om inte annat ;) Här är fynden som jag kom hem med därifrån,


- Varm vintermössa från H&M
- Vit neutral skjorta från H&M, att ha under tjockstickade orangefärgade tröjan
- Uggs kopior från American Eagle Outfitters
- iPad2 !!!!!

Vi åkte från Portland vid elva tiden och stannade och åt på ett riktigt bra hamburgeställe på vägen hem. Vädret var helt klockrent bäst och när vi närmade oss Seattle lite mer så bjöds vi på strålande vyer över berget Mt. Rainer.

Kan ni skymta berget, till höger om den gröna skylten

Skapligt bra zoom för att vara med min kompaktkamera, vackert!



Vi var hemma här i huset ungefär vid 3 tiden, packade in allt från bilen och sådär sen gick dem iväg och fixade julgran och jag drog ut på en löprunda. Riktigt skönt efter att ha setat still i en bil under en längre tid. By the way, kikade på Föräldrafällan med M, älskar verkligen den filmen, med Lindsay Lohan. Hur som, sen blev det middagsfixande blandat med julfix. Julmusiken löd i högtalarna och alla var på finfint humör. Åt jättegod middag bestående av kött, potatis och sallad. Till efterrätt blev det julkakor samtidigt som vi pyntade den oplastiga granen med massor av dekorationer. Fick verkligen riktiga julkänslor!



Amerikanskt och traditionellt med julstrumporna över spisen. Något som gjorde mig varm om hjärtat var att även jag fått en strumpa, den stora röda som ni kan skymta till höger. Happy girl!

Nu fick jag nyss sms av Hanna att hon slutat jobba så ska springa ut och möta henne och sedan hyra film. Blir alltså en lugn söndag, ett härligt och perfekt avslut på en helg och speciellt på en andra advent! Hörs mer imorgon, xoxo!

Weekend i Portland med värdfamilj

Befinner mig från igår kväll i Portland, Oregon hos en nära bekant till familjen. Hur fint hus som helst och vet ni vad som är ännu mera awesome då? Jo jag köpte äntligen min efterlängtade iPad2 idag!!! :D  kände mig som ett barn på julafton när jag kom hem hit igen och fick packa upp den och lattja runt lite efter att min värdmamma och jag kommit hm från det närliggande köpcentrumet, om förövrigt var gigantiskt! Eftersom det är taxfree här i Portland, vilket innebär att man ej betalar någon taxa som man gör i seattle och resterande USA i stort sett, så passade jag även på att fynda lite annat som jag behöver. Dock kan jag inte lägga in bilder än för har inte rätt sladd för det. Så bilder kommer imorgon.
Hoppas ni har en finfin helg, sjukt att det redan är andra advent imorgon. Godnatt från Portland!

"You are like a big sister to me"

Torsdagskvällen med kidsen gick hur bra som helst, vi hade verkligen en toppenkväll! Åt middag, tacos och lite rester från en kyckling sen tidigare. Mina värdföräldrar åkte till Portland en dag tidigare än vi, så jag ska ta tåget med barnen dit idag. Så igår kväll när de skulle sova så längtade M jättemycket efter mamma och pappa. Såklart, är man 7 år så gör man det. Minns själv hur tufft det var i den åldern. Men jag satte mig i hennes rum med datorn på hennes förslag, det fick henne på bättre tankar. O somnade ganska direkt efter att ha läst ett tag. När båda sov, trodde jag, så gick jag ner och satte mig i köket, lyssnade lite musik och facebookade osv. En halvtimme senare kommer M ner med röda ögon och gråten i halsen. "I miss my mummy and daddy!". Vi satte oss i soffan ett tag, pratade, kramades och gosade innan jag följde henne upp på rummet igen. En timme senare kom hon ner igen, hon sa att hon trodde det var morgon. Kändes mer som att hon ville kolla så att jag satt kvar. Förklarade än en gång, som jag gjort hela kvällen, att skulle det vara något så är det bara att komma ner till mitt rum. Med dem orden sagda så gick vi återigen upp till hennes rum och hon somnade till slut.

Jag somnade väl vid halv tol tiden kanske och vaknar upp någon gång mitt i natten av att det knackar på min rumsdörr. Sov typ fortfarande men såg att det var M som kom in, kröp upp bredvid mig i sängen och frågade om hon fick gosa med mig här nere istället. Hade verkligen inte mage att skicka upp henne till sitt rum, med saknaden efter sina föräldrar och allt. Som sagt, vet ju själv känslorna i den åldern. Så hon somnade tätt intill mig och vaknade vid tjugo i 6, vi låg och pratade till halv sju. Är så himla tacksam för relationen vi byggt upp till varandra, vilket gäller O också, helt klart! Dem har sina ups and downs, tvivla inte på det. Men mestadels är dem helt underbara och förstående ungar!  Och hur glad blir man inte på en skala av att få höra av sitt 7 åriga värdbarn innan hon ska sova att hon känner sig trygg med mig här, att hon älskar mig och jag är som en storasyster för henne. Blev helt varm i hjärtat,  "I love you too sweetie"

Nu sitter jag i alla fall nere på rummet och målar naglarna,
packningen är i full gång och om en timme ska jag åka och hämta barnens "matteuppgifter" och sedan hämta dem i skolan. Senare bär det av med taxi till tågstationen och så ta tåget därifrån till Portland, där mina värdföräldrar möter upp oss på stationen! Kommer bli en kanon helg känns det som, bästa av allt är att jag äntligen ska investera i min efterlängtade iPad2.
Jag kommer ej släpa med datorn men kanske blir en och annan mobilupdate. Ha en bra fredag och start på helgen så hörs vi senare!  xoxo

Om sanningen ska fram



Så är jag otroligt glad att jag träffat och lärt känna er!  ♥

100 dagar i USA och lucia träning, 30.11.11

Onsdag idag redan, kan inte fatta vart dagarna tar vägen. Vecka efter vecka. Just idag så har jag varit här i USA i hela 100 dagar! Känns mäktigt, overkligt och jäkligt jäkligt roligt! Fatta att det endast är 265 dagar kvar.. Sjukt, ledsamt och stressande för det är så mycket jag vill hinna göra. Men 265 dagar är ändå 265 dagar, det mesta ska nog hinnas med  ;)

Dagen har rullat på fint, gymmet på förmiddagen och körde Forever Fit och sedan skypade jag med mamma, pappa och rickard i närmare 1,5 timme. Så himla bäst! Sen nu på kvällen så har jag varit iväg på lucia träningen. Det är nämligen så att Swedish Cultural Center anordnar det svenska Lucia firandet varje år, och så även iår. Så det är en kvinna som har tagit kontakt med oss alla svenskar (funkar även om du är norsk eller dansk) och har anordnat alltihop så det ska äga rum den 10onde december, eftermiddagen+ hela kvällen. Kommer vara en dunderkväll med svenskt julbord, dans runt julgran, liveband och självklart - luciatåg! Kruxet, läs snarare det möjliga problemet är att jag är uppskriven på att jobba den kvällen, just den kvällen.. Men min värdpappa är "på samtal" så det kan komma sig att bli så att jag kan åka på lucia kvällen iaf. Håller alla mina tummar och tår, vill verkligen INTE missa det! Så ja ikväll i alla fall så tränade vi på luciasånger, fick massa lyckorus för det påminde mig så mycket om när man var liten och alltid hade luciatåg med skolan, i kyrkan eller vartstans. Kom till och med på mig själv med att vara extra fnissig ikväll, kan det ha att göra med att det alltid var fnissigt när man sjöng lucia sånger som barn?  Skoj var det i alla fall, alla sjöng för fulla muggar och jag åkte därifrån med ett tjockt sånghäfte samt lucialinne + rött sidenband (nej jag ska inte vara lucia, alla ska ha rött band, kommer bli superfint!)

Var hemma här igen strax efter klockan tio på kvällen, och närmare klockan elva så gjorde jag sällskap på en minipromenad med Hanna till Kerry Park. Sjukare än sjukast är att det kändes som vi inte setts på huuur länge som helst, och så sågs vi i söndags liksom. Förklarar bara hur stor betydelse du har i min vardag sweetie, bästa du!



Utsikten från Kerry Park är alltid lika häpnandsväckande, ikväll var inget undantag. Så jäkla vackert! Nu ska jag stänga ner här och sova. Får ta tag i mailsvarande, ladda ner musik, leta flyg till LA och allt sådant imorgon, då jag även måste packa inför min weekend med värdfamiljen i Portland. Ha det bra så hörs vi, xoxo!