Skype with Seattle family

Pratade nyss en stund över skype med mamman, killen och tjejen innan bägge barnen var tvungna att gå till skolbussen. Det var jätteroligt att få se dem eftersom förra gången (vilket även var den första gången) vi pratade över skype så hade dem glömt slå på webb kameran så då kunde jag ju inte se dem. Dock så hände det något med mitt ljud under samtalet, plötsligt så kunde dem inte höra mig. Men jag kunde höra dem jätte bra (gesterade med tummen upp haha) så killen pratade lite om hans insats som målvakt i fotbollslaget  :)  Efter att jag ivrigt försökt leta reda på problemet så hade tydligen min mick stängts av (??!!) helt utan anledning.. Kanske bör köpa till en bättre utrustning till min bärbara, jobbigt om den ska hålla på och krångla. Får se om elgiganten har nå bra priser på sådana grejer.

När vi sagt hejdå och önskat varandra en fortsatt trevlig dag och jag har tryckt på den röda "lägg på" knappen så märker jag hur himla glad jag känner mig inombords! Blir så lycklig. Mamman skulle maila mig under dagen (klockan är ju bara morgon hos dem nu) så förhoppningsvis finns ett mail i inkorgen ikväll eller imorgon bitti.
Nu ska jag byta om till träningskläder och ta bussen in till stan för ett hårdpass - Body Attack. Ha det så bra, xoxo!



David Beckham

Mamma och jag satt nyss och kikade i gamla fotoalbum och jag säger då det, oj vad roligt och känslosamt det är att sitta och bläddra sida efter sida fyllda med foton! Alla minnen kommer tillbaka och man minns dagarna som igår. Att bläddra i fotoalbum fyller helt klart en annan känsla än att sitta och kolla på kort över datorn. Ett album känns mycket starkare känslomässigt. Både mamma och jag kom fram till att det verkligen är synd att vi inte framkallar lika mycket kort nu förtiden och sätter in i album, det blir liksom inte av. Vi båda var överäns om att vi borde boka upp någon söndag framöver och att vi då skriver ut foton (från skrivaren här hemma, med fotopapper såklart) och sätter in i album och skriver sånna här roliga korta texter under varje bild. Love it!  Hur som, när vi satt och bläddrade så ploppar plötsligt en bild från min tid som besatt av David Beckham. haha.



Bilden är från min födelsedag (minns inte vilken) och som ni ser så får jag en David Beckham tröja efter att han nyligen bytt lag till Real Madrid. Gillar att jag varvar mina väggar med Nalle puh, Ior och Beckham..


Nu ska jag..

.. ut och springa i vårsolen! Underbart är bara förnamnet.




Studentmössan har äntligen anlänt!

Idag hade vi endast en lektion i skolan, vi ska planera för att ha en tjugominuters stund för de två idrottsklasserna under oss. Min grupp har temat Mental avslappning. Så vi tänkte lyssna på en avslappningssaga och sedan spela en låt som gör att man blir ännu mer avslappnad. Vi var klara efter ungefär två timmar så då fick vi gå hem, härlig skoldag yepp yepp! Hur som, idag var det inte vilken dag som helst - idag fick jag min studentmössa!! ÄNTLIGEN. Nu känns det lite mer verkligt att vi faktiskt ska ta studenten den 11:e juni.





All this happiness because of you!

Jag har nog inte riktigt förstått helt att jag faktiskt ska till Seattle i Augusti. Allt gick så himla fort från det att jag blev matchad med familjen till att vi sa JA till varann. Jag var verkligen inställd på att matchningsprocessen kunde bli lång och att jag iaf skulle få räkna med fem matcher.. Men så blev det verkligen inte, och det är jag så obeskrivligt glad för! Jag hade adrig hittat en bättre familj som passar mig bättre än den i Seattle. Allt känns så bra och jag vill verkligen åka nuuuu!



Men så till det jag menade med rubriken
. På facebook så har Cultural Care egna sidor, både för oss här i Sverige men också där borta i USA, där alla kan skriva och så såklart. Jag är så himla glad över att det finns sånna här sidor, där man kan ta kontakt med tjejer/killar som kommer bo nära en själv eller någon annan stans i USA. Och det som gör mig ännu gladare är att alla är verkligen så himla öppna och trevliga, berättar gärna om deras erfarenheter och ger superbra tips! Shit vad detta uppskattas ska ni veta. Det känns så himla roligt att få kontakt med tjejer redan nu som man vet kommer bo nära än därborta. Men inget kommer slå det avståndet som Hanna (http://whathappensinamerica.blogspot.com/) och jag kommer ha mellan varandra. Grannar med ett hus emellan! Det kan fasiken inte bli bättre, är så obeskrivligt glad över det! Och att vi har kontakt nu innan och ska träffas innan avresan till staterna känns så sjukt roligt :D
Man får verkligen speciella band, oss au pairer emellan, som en enad stor kompiskrets! Alla befinner sig i samma situation och delar många tankar och funderingar. I just love this, att åka som au pair till USA känns som det bästa valet jag gjort hittills i mitt 18 (snart 19) åriga liv.  Ville bara framför det.  Xoxo


Monday morning

Sitter och kikar på DR90210 och innan det så kikade jag Vakna med the Voice. Underbart att ha sovmorgon på måndagar, har hunnit med en timmes promenad med hunden och haft en lång och god frukost! Kikade även mailen för en stund sen och där fanns ett nytt meddelande från värdmamman där hon svarade på mitt mail som jag skickade för några dagar sen. Ska svara senare när jag kommer till skolan för nu ska jag göra mig iordning för skola och packa väskan. Men hur som så ska vi Skype snart igen (I´m sooo looking forward!) antingen den här veckan eller nästa.

Vi höres! Ciao


My own addiction




När jag röjde lite på rummet tidigare i eftermiddags så märkte jag hur mycket tidningar jag faktiskt samlat på mig. Jag har även en tendens att inte kasta bort någon tidning utan att spara spara spara.. Roligt att faktiskt kolla tillbaka på gamla mode nyheter som nu kanske verkar som bortblåst.  Hur som, den här helgen har varit ganska fartfylld. Igår jobbade jag på Stadium mellan 9.50-14.45, sprang bort till gympozz och bytte om snabbt som blixten och körde sedan Bodyattacken mellan 15-16. Kom hem och åt, duschade och gjorde mig iordning för att sedan spendera kvällen hos Alma med ett härligt sällskap för att sedan styra kvällen vidare mot Nybron. En kväll med mycket skratt vilket gillas starkt!  Något som inte är lika poppis är huvudverken som jag vaknade upp med imorse, men efteren frukost med skorpor, te och ipren så gick det över tillslut. Tog sedan bilen in till Stadium och jobbade mellan 11.50-16. Måste bara tillägga, för jag är lite små stolt haha, men både lördag och söndag när jag har jobbat så har jag hållit till på sko avdelningen där det minst sagt har varit högt tempo! Sko kunder är nog de mest krävande med tanke på hur klurigt det kan vara att hitta rätt skor och göra kunden nöjd. Hur som, bara under dessa två dagar så känner jag verkligen mig mer bekväm där, har lite mer pail på hur skolagret är, vart man ska leta, löparskor med pronation eller neutrala löparsteg.. you name it! Känner att jag har höjt mig ett snäpp vilket känns strålande roligt  :D  Och blir man inte lite extra glad när det är en kund som kommer in och bjuder oss personal på hemma gjorda godis/kakor. Vissa människor är bra underbara!


Faktura på programavgiften..

Äntligen fredag igen, så underbart! Idag har jag gått hel dag i skolan och efter det så blev det en sväng på stan med Josse och Anna. Jag var på jakt efter en blus/topp/överdel till morgondagens utgång, och jag fann vad jag letade efter.

                                     

Idag fick jag även mail från Cultural Care innehållande min faktura på programavgiften. (4 870 kronor inkl. avbeställningsskydd). Sen kommer det tillkomma en del kostnader för att få visum, Amerikanskt och internationellt körkort, läkarundersökningar och polisregisterutdrag etc. Men helt ärligt så tycker jag att detta äventyr är värt varenda krona, vartenda öre! Detta kommer helt klart bli mitt livs äventyr, och jag är så lycklig över att jag fått min drömfamilj.

Nu sitter jag i sängen med en skål chokladbollssmet och pärlsocker och ska klicka igång gårdagens avsnitt av Big Brother. Får la se, kanske att jag hinner kolla på dagens avsnitt på webben sen också innan jag somnar. Det visar sig. Ha det bra så hörs vi!  xoxo


Dags att sova ikapp..

Natten som var när vi "sov" över i skolan så somnade jag vid tre tiden ungefär och sen upp igen vid 6.00. Så mycket sömn blev det verkligen inte hehe, men det hör till när man har sleepovers med klassen!  Känner dock att det kanske är bäst att lägga sig skapligt ikväll för att inte hamna efter med sömnen alldeles för mycket, ska jobba hela helgen och sen utgång på lördag så det kommer inte bli mycket sömn då heller. Tänkte läsa lite papper från CC nu (för det har jag inte hunnit göra under dagen) och sen borsta gaddarna och sova!  Så ja, jag säger väl godnatt nu då när klockan är strax efter 8. Känns bra  ;)


Mys med duntäcke!



Kom nyligen hem från en joggingtur, duschade nyss och nu har jag precis mikrat på lite lunch. Gud vad jag uppskattar att vara ledig somliga dagar! Det är så skönt att bara hinna ta hand om sig själv typ; träna, slöa framför teven, läsa en bra bok och bara vara. När jag har ätit upp här så ska jag ta och läsa igenom handboken och andra viktiga papper från CC och sen ladda hem lite fler avsnitt av Grey´s Anatomy samt några tecknade favoriter som Smurfarna eller Richard Scary´s Äventyrsvärld. Gamla godingar som man aldrig kommer växa ifrån!  Puss och kram


Övernattning med bästa Alvidor

Idag var det återigen dags för att sova över i skolan, det som gör den här gången mer speciell är att det kan vara den absolut sista gången! Jag mötte upp Fia och Lis utanför Spicy vid halv sju och så köpte vi med oss mat och begav oss till skolan där the crew väntade. Nu sitter en del och spelar Fifa, en del sitter vid sina datorer och en del sitter bara och gör ingenting. Många tycker säkert det låter super skumt att sova över i skolan. Men här på John Bauer gymnasiet i Eskilstuna så har detta blivit som en slags tradition. Enda sedan vi började här så har vi haft våra övernattningar. I och med att vi sover över i skolan så blir vi lediga imorgon, superskönt!


Min jättegoda smothie som jag gjorde och hade med mig. Blåbär, banan och naturell yoghurt!




Update: Kikade nyss in statistiken här på bloggen och jag har nått besöksrekord: 61 st unika besökare idag! Imponerande, vart kom alla dom ifrån? Antar att det är för att det händer en del på Au pair fronten. Men hur som så är det jätteroligt!!


I´m going to Seattle!!!

Imorse när jag vaknade så var det första jag gjorde att kolla mailen. Blev jätteglad när jag såg att det fanns ett nytt meddelande och att det var från värdmamman i Seattle familjen gjorde mig ännu mer förväntansfull. Hon nämnde att det var kul att mitt och Au pairens samtal igår hade gått bra och sedan över till nästa steg.. Hon skrev att familjen väldigt gärna ville ha mig som deras nya au pair och hoppades på att jag skulle tacka ja. JA JA JA JA JA YES YES YES!!  Jag skrek på mamma såfort jag läst klart mailet och ringde sedan pappa som var på jobbet. Svårt att beskriva hur jag känner för tillfället; överväldigad, glad, förväntansfull och väldigt väldigt LYCKLIG! Den här familjen känns bra ända in i hjärtat och jag vet att mitt år hos dom kommer bli det bästa året någonsinn! Jag svarade nyss på hennes mail, men eftersom klockan är ungefär tre på natten där nu så förväntar jag mig inget svar förrän ikväll. Kära läsare: Jag har blivit med familj!


Nu ska jag ringa till CC kontoret i Stockholm och meddela den goda nyheten  :D


Skype med familjens nuvarande Au pair

Sådär, nu har jag också pratat med Seattle familjens nuvarandra Au pair. Hon var super trevlig och vi pratade i 1,5 timme om familjen, området, hur en vanlig dag såg ut för henne, David Beckham etc etc. Hon svarade verkligen på alla frågor som jag hade och förklarade väldigt väl hennes åsikter och så om familjen. Och jag säger då det, vad jag tyckte om familjen innan har säkerligen stärkts till det bättre! Under morgonen så har jag fått mail av både mamman och pappan som har länkat sidor på deras hiking områden som är Glacier National Park, google på det så får ni se hur fint det verkligen är, som på vykort! De mailade även bilder på deras hus och sådär, och när jag pratade med deras Au pair över skype så visade hon mig även hennes rum, super mysigt!

Så nu inväntar jag svar från mamman och pappan, men de jobbar ju nu så det dröjer nog några timmar. Men fastän att jag vet att de befinner sig 8 timmar efter oss, så kollar jag mailen varje timme.. Jarå nog är man beroende allt  ;)


JAG ÄR GLADARE ÄN GLADAST!!

42 minuter skypade jag med familjen från Seattle. Fick prata med hela familjen vilket var hur kul som helst, de är så himla trevliga, roliga, omtänksamma, ävetyrliga, och jätte jätte jättebra!! Jag har nog aldrig varit såhär glad någonsinn, det känns så rätt :D   Det enda tråkiga var att jag inte är så bra när det gäller skype (första gången jag skypar) så det var någon inställning jag skulle fixa så jag kunde se dem vilket jag inte lyckades med. Men jag hörde dem bra i alla fall och dem såg och hörde mig, så det är väl huvudsaken. Pappan skulle maila lite länkar på hur det ser ut där de bor, där de har sin stuga och lite sådär. Spännande att se bilder och så, man får en lite bättre bild av det hela då. Men hur som, jag kan inte vara gladare/lyckligare eller mer förväntansfull än vad jag är nu. I´M A HAPPY GIRL!  Nästa steg är att skypa med deras nuvarande Au pair på måndag kväll, då ska jag även fråga henne om hon kan hjälpa mig att fixa Skype.

En annan väldigt rolig grej som de berättade under vårt samtal är att två hus ifrån familjen så bor en familj med en svensk pappa och dit ska det också komma en svensk aupair samma sommar som jag kommer dit. Jag frågade då om de visste vad hon som skulle komma dit hette, och fick då bekräftat vad jag kunde ana. Tjejen som ska bo två hus ifrån familjen har jag haft kontakt med genom blogg och fb. Hur stor är den chansen liksom :D
--->   http://whathappensinamerica.blogspot.com/   <---


En timme kvar!


Nu är det endast 1 timme kvar tills jag ska prata över skype med familjen från Seattle! Jag längtar, är lite nervös, och väldigt glad! Nu ska jag byta över till min andra bärbara som har cam och hoppas att allt funkar som det ska. Sen bör jag väl kanske skriva ner/fundera över några frågor eller så.  Men nu ska jag byta om, att skypa i pyjamas känns inte så okej, hehe.  Jag uppdaterar er direkt efter att vi pratat!  Håll alla tummar ni har!! :D


Thanks for the nice feedback!

Vill bara passa på att tacka alla söta människor därute som kommenterat lycka till etc etc inför mitt samtal med familjen och sådär. Man blir så himla glad över att läsa alla kommentarer. Det får mig liksom att inse att jag nu faktiskt är en av de som jag annars bara läser om, jag är matchad med en familj som känns jättebra. Det känns obeskrivligt att från att ha varit på ett informationsmöte i April förra året så är jag där jag är nu, så himla kul!
Ville i alla fall bara tacka alla ni snälla söta rara och meddela att jag svarar på kommentarerna imorgon!

UPDATE: Jag ska skypa med Seattle familjen imorgon klockan 4 svensk tid!! Sooo excited!


Body Attack

Nu ska jag in och träna, ta en sväng förbi Stadium innan för att kolla så att jag inte fått några tider för helgen, finns egentligen inte tid för jobb den här helgen så håller tummarna typ. Är väl hemma i åtta snåret igen, hoppas att mamma eller pappa kommer och hämtar mig, vore så otroligt skönt att slippa ta bussen.

Uppdaterar mer ikväll!  Tjenamors så länge


Skype i helgen

Förhoppningsvis så ska jag få prata med värd-pappan i Seattle familjen nu i helgen, vilket jag verkligen ser fram emot! Jag mailade även iväg lite frågor till mamman som hon sedan svarade att hon skulle svara på antingen ikväll eller imorgon. Frågor som jag inte frågade under vårt telefonsamtal igår och vill ha svar på. Jag fick även deras nuvarande Au pairs email adress (som förövrigt verkar jättetrevlig) så vi ska antingen skypa i helgen eller i veckan som kommer.  Är så himla förväntansfull och blir glad såfort jag drömmer mig bort lite.. :D  Det känns som goda tecken.

Nu ska jag slå mig ner framför teven med en slål keso och Start, ha en bra kväll så hörs vi imorgon!


A call with Seattle!

Okej, vart ska jag börja. Jag har aldrig någonsinn varit såhär nervös i hela mitt liv! Och då är jag riktigt ärlig. Jag var inte äns såhär nervös på jobbintervjun till Stadium, eller när jag skulle rycka tånageln. Detta var riktig nervositet, det ska gudarna veta. Men shit vad jag känner mig glad nu efteråt, för samtalet tycker jag gick jättebra. Precis som jag hade hoppats så höll mamman konversationen igång vilket gjorde att jag började känna mig mer och mer bekväm med engelskan. Speciellt när man får höra: "Your english is excellent and you have nothing to be nervous about". Ändå satt jag där nervös som jag vet inte vad hehe, men det hör väl till. Inte varje dag man pratar i telefonen med en riktig Amerikansk. Hur som, vi pratade lite om området, barnen, en vanlig dag, arbetsuppgifter, intressen, aktiviteter och av alla mina förberedda frågor så ställde jag kanske ett fyrtal.. Men det känns bra att jag ändå var väl förberedd. Hon sa även att jag kunde få deras nuvarande au pairs mailadress så vi kunde prata lite också, få saker ur hennes perspektiv och så vilket jag tycker lät som en jättebra idé. Mamman verkade jätte trevlig och jag längtar tills jag ska få prata med pappan och barnen!  :D

Efter att vi lagt på så sprang jag ner till mamma och kramade om henne, sa att det kändes väldigt bra och berättade vad vi sagt. Sen när jag kom upp på rummet igen så ser jag att Seattle mamman har skickat ett mail, där stod det att hon tyckte det var trevligt att prata och att vi borde skypa. Ja ja ja!! Just nu är jag så otroligt glad, sån lycka så det är inte sant. Vet inte vad jag mer kan skriva, är det något ni undrar så kommentera er fråga eller maila mig (svarar gärna). Nu ska jag byta om till pyjamas och gå och sova, ska upp om sex timmar och spendera dagen på Vreta dagis med alla söta kids. Ha det bäst så hörs vi!


Phonecall kl 10PM!!!

Fick nyss mail från värdmamman i Seattle familjen. Hon frågade om vi kunde prata ikväll kl 10 svensk tid, vilket innebär att klockan är två på dagen hos dom. Jag sa självklart ja! Men nu är jag så galet nervös. För tänk om jag verkligen blir helt stum och inte kan svara på frågor och föra ett normalt samtal.. Shit jag är jätte nervös! Håll alla era tummar för mig kl 22 ikväll!! Uppdaterar er efter att vi pratat, så keep looking out for updates!

Sunshine & Melissa Horn






Nu ska jag skriva på engelska uppgiften i x antal timmar, eller ja - tills den blir klar! Wish me luck..


A free day!

Sitter vid datorn och har inkorgen öppen för mailen, haha är så sjukt beroende av att alltid ha den öppen. Men jag antar att det är en del i själva matchningsprocessen, man vill alltid vara tillgänglig och vara snabb på att svara på eventuella mail från staterna. Hur som, jag är ledig idag så har haft en lugn morgon och frukost med mammi som hade sovmorgon. Bör dock ta och klä på mig nu och ta en sväng i skogen med hunden, så otroligt härligt väder ute! När jag kommer hem så väntar mycket skrivande på engelska uppgiften.. (kill me) Nej men, på måndag är det över och då kan jag pusta ut. Annars idag så ska jag hinna måla naglarna och sen ikväll väntar träning på Gympozz.

Jag skickade ett mail till värdmamman i Seattle igår som jag hoppas hon svarar på idag, om vilken dag vi ska prata och så. Spännande. Vi hörs senare, take care!


Inget samtal imorgon bitti..

Har mailat lite med värdmamman i Seattle familjen och imorgon bitti (ikväll för deras del) passade inte så bra för ett telefonsamtal. Det är tydligen så att om man pratar genom Cultural Care, fortfarande i telefonen men liksom att man kopplar upp sig genom CC på nå vis, så är samtalet gratis mellan vissa tider. Så värdmamman tyckte vi skulle försöka matcha in någon tid under den tiden, vilket jag självklart har förståelse för, ett samtal mellan USA och Sverige är alltifrån billigt. Men vi ska höras den här veckan på telefon i alla fall, onsdag torsdag eller fredag. Vill prata med dem nu nu nu.  Men då vet ni hur det ligger till! Uppdaterar er när vi bestämt en dag  :)


Right now



Har tagit en paus från skrivandet ett tag och gick då ner och gjorde mig en riktig fruktsallad. Så otroligt gott! Päron, mandarin, banan, äpple och så lite kanel på det. Om en kvart ska jag slå mig ner och fortsätta skriva, till sisådär kl 18. Då är det middag och sedan ska även jag få njuta av lite söndagsmys, då är det Solsidan som gäller och sen Big Brother.


Sunday update

Redan söndag, shit vad dagarna/veckorna/månaderna går fort nu! Imorse när jag vaknade tog jag en tallrik yoghurt och drog sedan ut på en powerwalk i en timme. Väldigt skönt väder ute, det blåste inte så mycket och var lagom temperatur. Tog en lång dusch när jag kom hem och började ta tag i mitt rum som minst sagt såg ut som ett bomdnedslag. Kläder, skor, väskor, smutstvätt etc låg utspritt som ett täcke över golv och säng. Jag kan helt ärligt få panik när det är för stökit, man hittar ingenting och det är allmän oreda, nej usch! Gillar att ha ordning och reda, och det har jag nu. Take a look:



Nu skulle jag bara vilja sätta mig bekvämt i sängen och läsa nya Chic tidningen som kom häromdagen på posten. Men det kan jag ju bara glömma de närmsta timmarna, jag har en del att stå i när det gäller en viss engelska uppgift som jag MÅSTE skriva på idag. Ska ha föredrag nästa måndag (inte imorgon men nästa) och jag har inte börjat leta information än. Vet inte äns om jag är säker på att jag vill ha det ämne jag valt att prata om.. Hatar verkligen att känna det här kravet och tidspressen som rör skolan, ska bli så sjukt skönt den 11:e juni när allt detta bara försvinner för gott! Men idag är det bara den 13:e mars, vilket innebär att jag måste ge gärnet för att nå de betyg jag vill ha. Hur som, då vet ni vad jag kommer syssla med största delen av den här dagen. Hoppas ni andra får en toppensöndag med tidningsläsning eller liknande,  ciao!


Mail from Seattle!!

Igårkväll tog Lisa och jag bilen och hämtade upp Hanna och Ellen inne i stan, sedan vidare mot Rix Video och hyrde film, och sedan mot Ica för lite godisköp. Jag köpte en chokladkaka, Marabou Mango, och jag tyckte den smakade fin fint! Har inte ätit godis på flera månader så det smakade extra gott. Kände bara att jag var tvungen att smaka, jag ville smaka, innan den hann försvinna. Men nu återgås det till de vanliga rutinerna ;)

Påtal om rubriken:  När vi stod inne på Ica och väntade på att Lisa (den vel-apan) skulle bestämma sig för vad hon ville ha för gott till filmen, så passade jag på att kika min mail. Och vad ser jag då i inkorgen om inte ett mail från värdmamman i Seattle!! Ville bara skrika av glädje, trodde det skulleta längre tid innan de skulle höra av sig men hade självklart hoppats på att det skulle komma ett mail inom snar tid. Det hon hade skrivit gjorde mig ännu mer ivrig och glad till att prata med dom och lära känna deras familj. Hon skrev och berättade lite om familjen, om området där de bor, om Au pairen de har för tillfället och att det finns Au pairer i området. Hon skickade även med några bilder på omgivningen och vad kan jag säga mer än att det såg väldigt fint ut! Hon avslutade mailet med att säga att de väldigt gärna vill prata med mig i telefon och om måndag kväll (vilket blir tisdag morgon för mig i Sverige) skulle passa bra. Så jag hoppas att vi pratar då och så håller vi alla tummarna för att det kommer kännas lika bra som det gör nu, efter att jag pratat med dem :D 

Jag trodde aldrig att det kunde kännas såhär bra innan jag äns har pratat med dem! Det jag ska se till att göra innan vårt samtal på måndag är att förbereda frågor till familjen. Har en del på lager genom CC samt från andra au pair bloggar, men det vore ju fin fint med extra frågor: Så ni som läser, har ni några förslag på frågor man kan ställa till värdfamiljen?



Host Family Match, #1


                                        

Boplats: Seattle, Washington
Familj: Mamma, pappa och två barn (tjej 7 år samt kille 9 år)
Intressen: Väldigt aktiv familj som gillar att upptäcka nya saker och platser, resa och umgås tillsammans.

Jag satt på bussen in till stan för att träna när jag kollade min mail och såg att jag hade fått mail från matchningsteamet i USA. Klickade mig (såfort jag kunde på touch) in till min profil och läste sedan det som familjen skrivit om sig själva. Under tiden jag läste så kom jag på mig själv med att sitta och le av lycka, delvis för att jag var så obeskrivligt lycklig för att jag fått en matchning. Men mycket eftersom att familjen känns så himla likt vad jag har för intressen, gillar att göra etc etc. Jag vet att jag inte ska skrika hej än förrän jag pratat med familjen. Så imorgon bitti när kontoret i Stockholm öppnat så ska jag ringa in och säga att jag vill prata med familjen så att den INTE försvinner från min profil. Just nu är jag i extas av lycka, shit min första riktiga match och det känns såhär bra? Ska jag vara ärlig så trodde jag aldrig att det äns skulle kännas såhär bra, såhär rätt, fastän jag liksom inte äns pratat med dom. Ska bli spännande att prata med dom, antingen i luren eller över skype, och få ställa lite frågor och så.

Ville bara meddela det  :D


Update

DET ÄR SNÖSTORM UTE!! Vad är detta. Vart är klimatet påväg egentligen!?


Big Brother

Sitter och kikar på Big Brother nu och bara tar det lugnt och har det bra. Funderar på att ta lite yoghurt och flingor. Ja det var väl det jag hade att säga för ikväll. Vilket roligt inlägg det här blev, aja sak samma  ;)  Jag fick fram det jag ville, att jag kikar Big Brother. Take care!  Ciao



bild tagen från google.com


I actually had a match!?

Ringde till kontoret på Cultural Care innan kl 18 och fick prata med en trevlig tjej som alltid. Det jag undrade över var om det här mailet som jag fick tidigare betydde att jag fått en matchning, och det var så det låg till. Jag hade alltså fått en matchning med en familj men den försvann direkt, vilket tjejen från CC förklarade med att det kan ha varit så att en av oss tre tjejer/killar som familjen blev matchad med, hörde av sig direkt och fångade familjens intresse. Då slog det mig att det verkligen gäller att visa framfötterna med detsamma, för annars så försvinner matchen, som i mitt fall. Känner mig smått ledsen över att jag inte såg den tidigare vilket kanske hade lett till att jag iaf kunde gå in på min profil och läsa om dom. Nästa gång jag ser att jag fått en matchning så ska jag ringa in till kontoret direkt och säga att jag vill hinna prata med familjen, det var vad tjejen från CC rådde mig till iaf.

Sen är det såhär att när jag loggar in på min profil, och ska få upp den här printade sidan av min ansökan (den som är det första familjerna ser) så står det att jag har erfarenhet av barn mellan åldrarna 4-13. Väldigt knasigt när jag i själva verket har erfarenhet av barn mellan åldrarna 1-13. Så det frågade jag också om när jag ringde, och så fyllde jag i den där ändrings-rutan att det måste ha blivit någe fel med åldrarna. Så håller tummarna för att det är ändrat imorgon!  :)

Då vet ni hur det ligger till iaf. Jag är så himla ivrig på att få en matchning nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag kollar mailen flera gånger i timmen och sitter som på nålar varje gång startsidan för min inkorg laddas. Hoppas att jag får min "första riktiga" matchning snart, soo excited!


Luncha med Malin

Sitter i skolan nu och vi har precis slutat för dagen, så himla skönt! Om en stund ska jag gå ner och möta upp Malin på stan och så ska vi gå och luncha någonstans. Blir säkert en runda på stan sen kan jag tänka mig, och sen hem till någon och lapa lite sol utomhus kanske. Hörs mer mot eftermiddagen och kvällen. Take care och se nu till att ta vara på solens ljuva strålar rikt på D-vitamin. Ciao!


Barnvakt mellan 17-21.30

Har nyss kommit hem efter en timmes powewalk ute i solskenet! Dock så blåser det lite ute, men att solen skiner väger upp det. Känns inte så mycket bättre i vaden idag måste jag säga, därför vågade jag mig inte ut och springa eftersom gatorna här i skogstorp är täckta av is och slask. Att powerwalka är minst lika skönt. Hur som, nu sitter jag och skedar i mig en tallrik yoghurt med start och sen ska jag ta bilen ut till hållsta för att sitta barnvakt ikväll. Hämta lill tjejen på dagis och sen gå hem och laga middag bestående av makaroner och korv. Lättlagat och gott ;)

Ikväll när jag kommer hem hoppas jag att min video har lagts ut på hemsidan synlig för värdfamiljer. Jag vill ha en match nu nu nu!!  Håller tummarna, alltid lika spännande att kolla mailen these days!  Ha en trevlig tisdag så hörs vi senare ikväll. xoxo


Sträckning i min vänstra vad!?

Jag sprang Odlaren efter Engelska lektionen idag, tog mig runt på 53 minuter, vilket innebär att jag tog mig runt 1 minut snabbare än senaste gången, visst bara en minut men still - yey! Dock så fick jag känningar i min vänstra vad när jag nådde det rosa huset (en bra bit ifrån gympozz). Tog mig fram iallafall men när jag väl satt på bussen hem gjorde det verkligen ont. Så nu har jag fått vaden insmord med tigerbalsam och så håller jag tummarna på att det kommer gå över under natten.

Nu sitter jag och kikar på 101 sätt att åka ur en gameshow, superskoj! När det är slut så ska jag bädda upp med kuddar på rummet och kika gårdagens avsnitt av Solsidan, programmet som alltid får mig att skratta  :D


Right now in school



Har Engelska C och vi slutar om en halvtimme ca. Fia och jag sitter ute i korridoren pga att hennes skol-internet inte funkar och när hon är uppkopplad på ett öppet nätverk så funkar det bara i den här delen av skolan. Och klassrummet för Engelska C ligger helt i andra änden. Så ja, vi tog saken i egna händer kan man säga  ;)  Dock så tror alla som går förbi att vi sitter och säljer saker, typ godis eller biljetter, synd..


YES I DID IT!!

Shit vad stolt och glad jag är nu! Har setat hela kvällen och riggat upp för att kunna göra min au pair video, och vet ni vad: sista tagningen satt! Eller ja, visst går allting och göra bättre men det kan inte vara perfekt så jag är i alla fall nöjd med den och det är väl vad som är huvudsaken! Så nu ska jag logga in på min profil och lägga upp videon, happyface! Sen är det väl dags att sova kanske, dock så känner jag att jag är alldeles för uppspelt för att sova nu, så det lär nog bli tv tittande en stund. Jag har ju sovmorgon och börjar inte förrän 11.40 imorgon, superskönt!




1:st Class

Med magen fylld med grillat, pommes, sallad och creme fraige så mår jag som fina fisken. Idag sov Sofia och Lis här, dock så var vi tvugna att ställa klockan för att jag skulle upp och jobba, så även Fia fast lite senare. Vi gick upp vid åtta snåret, åt frukost och fixade etc etc. sedan tog vi kvart över tio bussen in till stan. Fias mobiltelefon blev stulen (av någon jäkel som inte kan skilja på mitt och ditt) igår på 100 dagars festen, Nybron. Så jäkla surt, vet precis hur det känns, usch! Gårdagskvällen blev lyckad iaf, tack vara det grymma sällskapet innan och på Nybron. Awesome. Kände mig lite tung i huvudet när jag vaknade, fastän jag inte drack några mängder, som tur var gick det över såfort jag kom ut i friska luften, härligt vårväder var det ute också!

Kvällens planer ser ut som så att det blir en kvällsfika inne på First Class med brudarna. Ska ta bussen om 45 minuter så ska väl bege mig upp för att dressa om till något annat än flanell byxor, mjukistofflor och mjukiströja. Ha en fortsatt bra lördagkväll! Puss och kram


Kära sol vad du är tapper!

Sitter här proppmätt i sängen, har nyss tryckit i mig en kopp varm nyponsoppa och alldeles för många skorpor med ost. Men vad gör man inte för det goda right. Idag har vi fått gott om D vitaminer här i E-town, solen har lyst sedan i förmiddags, så himla underbart och bra humör blir man på också. Efter att jag slutat vid tolvtiden så drog vi till flaneur och åt mat, och under maten så vann jag auktionen på 1 par låga vita converse, yey! 271 kronor fattigare, men det är det så värt! Vi begav oss sedan till kiosken och köpte biljetter till Hoffmaestro, lovely! Sa hejdå till de andra och gick själv vidare till Polisen för att reda ut hur det är med mitt pass, att det står Fors som min födelsestad. Hon på polisen tyckte att det var bäst att jag ringde till Ambassaden i Stockholm och pratade med dom, för om vi gör ett nytt pass där det står Eskilstuna istället, och sen kommer jag till USA och mot alla odds måste skaffa ett nyss pass, så kommer det krångla massor om dom får upp faktan att min födelseort är Fors. Så jag förstod det iaf. Så det jag ska göra är väl att kontakta Ambassaden för mer information om hur vi ska göra. Men först ska jag ringa till Cultural Care och höra med dom, innan jag ringer till självaste Ambassaden. Bara ordet låter ju mäktigt..

Efter att jag solat (fake-sol i tjugo min) så åkte jag med mamma hem och sen gick vi ut i skogen med hunden i ca en timme, väldigt härligt!





HOFFMAESTRO



Idag köptes det biljetter till Hoffmaestro den 22:a april när de ska spela på Lokomotivet här i Eskilstuna. Det är långfredag och det är min 19 årsdag! Ännu en sak att se fram emot, det här kommer bli det bästa året i mitt liv, allt talar för det!

Är det några av er läsare som möjligtvis också ska gå/vill gå?



Body Attack på ingång

Nu har jag spenderat sådär lagom med tid till att skriva ned lite frågor och även läsa igenom alla papper. Kommer säkert komma på mer frågor med tiden, så det är ju bara att fylla på dokumentet allt eftersom. Hade tänkt hinna sitta fotbad innan jag drar iväg och tränar, men det ser inte ut som jag kommer hinna det, lika bra att ta det ikväll efter träningen istället.

Angående ansökan så måste jag ta och ringa till kontoret idag (om jag hinner) eller imorgon, det är nämligen så att i de papper som jag fått hem så står det att min city of birth är Eskilstuna. Men i mitt pass så står det Fors.. Knepigt. Under på pappret så stod det även att om något inte skulle stämma överens med det som står i passet så ska man ringa kontoret, så det ska jag göra, imorgon. Nu ska jag upp och byta om till träningskläder och ta bilen in till gympozz. Undrar hur mina limpor till lår kommer må efteråt, nu är det vääldigt stelt må jag säga. Men äsh, det går nog över med lite mer träning ;)  Ciao!


Finally the time is here!

Jag lyckades skicka in uppgiften igår kväll så idag är jag ledig, yey! Tog en timmes promenad med mamma och hunden vid åtta tiden imorse, kom hem och gjorde då iordning en riktig frukost bestående av kokta ägg på hårdmacka, yoghurt med banan och start samt Proviva mango. Jag har nyss städat rummet och plockat in alla kläder i garderoben och nu har jag slagit mig ner vid köksbordet med alla Au pair papper som jag fått från Cultural Care. Har äntligen tiden att läsa igenom allt och skriva frågor till framtida samtal med familjer etc. Känns superbra! Det är galet hur ofta jag kollar min mail these days, ända sen jag blev antagen i torsdags så kollar jag mailen säkert varje timme, bara väntar på att få en matchning! Det är en sån skönt känsla när det känns så rätt, rätt med hela alltihop, Au pair i USA. Känner mig så glad över att det här ska hända, plus allt annat som den här sommaren kommer erbjuda.