Hejdå vinter och hej vår och sommar!



Så himla fina!  (Bilden är tagen från google.com)

Igår var det äntligen dags för dessa tjocka och varma vinterkläder att säga hejdå till utrymmet i min garderob och vikas ner i lådorna istället. Och äntligen fick vår och sommarkläderna (mest sommarkläderna) packas upp och in i garderoben. Finally! Lite senare på kvällen kom Lisa över och vi kikade på reprisen av det kungliga bröllopet mellan prins William och vackra Kate.


Saker jag vill uppleva under mitt år i U.S.A.

  • Simma med delfiner
  • Vandra i Grand Canyon
  • Åka till Florida, Hawaii, San Fransisco, Los Angeles, NYC med flera..
  • Skrika - "Hollywood baby yeah!!" framför Hollywood skylten
  • Promenera i Beverly Hills
  • Bada i vattenfall
  • Se massa kändisars hus
  • Åka rullskridskor längs kusten (som dem gör i riktigt Amerikanska filmer)
  • Lära mig surfa!!
  • Hoppa fallskärm (?!)
  • Se en riktig Baseboll match samt Amerikansk fotboll
  • Promenera längs Hollywood walk of fame
  • Löpträna längs kusten med ett leende på läpparna!

Oj så bra det känns att sitta och tänka på allt som man vill uppleva, och verkligen kommer få chansen att uppleva under mitt år i U.S.A. Ärligt talat så tror jag fortfarande inte att det är sant, att jag ska åka menar jag. Senast för någon dag sen fick jag frågan, vad jag ska göra efter studenten, och svarade såklart att jag ska till Seattle, USA som Au Pair i ett år. Grejen är att DET känns så långt borta, dagen då jag verkligen lämnar min trygghetszon här i Sverige för att upptäcka en helt annan och främmande plats, Seattle i USA. Jag vet att det kommer vara riktigt svårt att lämna allt och alla här hemma, riktigt svårt är nog bara förnamnet.. Men det som väntar är något som för mig känns helt rätt! Till 110 procent. Jag kan nog inte få er att förstå hur lycklig jag är över att ha matchat med den familj som jag nu ska åka till. Jag vet med säkerhet att det är rätt, så rätt som det kan bli! Jag blir bara så himla lycklig av tanken på att det är dem jag ska åka till, att dem har valt mig och jag dem. Att få mail från dem där det står att dem ser fram emot att få träffa mig, tills jag kommer till Seattle och få välkomna mig till deras familj, sådana saker betyder så oerhört mycket, det får mig att känna mig trygg, för helt ärligt så har jag hittat min drömfamilj! Utan tvekan.
Att mitt år hos dem kommer bli the best year of my life är jag bombsäker på!







I feel.. success!

Äntligen var jag då klar med uppgiften om skuldsanering i samhällskunskap, nu är den inlämnad på fronter och jag tänker inte (i n t e) öppna den igen och skriva mer. Är jag nöjd? Ja sådär. Kunde jag ha gjort bättre? Verkligen. Men jag kände verkligen att jag bara ville ha den klar och ett G ska jag väl lyckas få iaf. Det nöjer jag mig med, ärligt talat! Satsar hellre på de ämnena som jag ligger och väger till högre betyg i, som hälsoämnena tillexempel.
Sak samma, nu kan jag totalt koppla bort skolan igen och fokusera lite på USA, Magaluf eller allt annat skoj som står på schemat i mitt liv :D  Men nu först så ska jag kila ut och spela tennis med lillebror, couldn´t be better!


Dags för dagens träningsdos

Sådär ja, nu har jag skrivit lite grann, i alla fall kommit igång med uppgiften. Shit, den ska vara inlämnad senast imorgon innan 23.59. Jag lär ju få kämpa hårt om den ska bli klar tills dess, men det är väl så de kommande veckorna kommer vara nu, kämpigt i varje ämne med slutuppgifter hit och dit. Men belöningen är såå värd allt slit - S T U D E N T E N, BABY! Hur som, nu lägger jag ner pluggandet för ett tag och drar in till stan för ett Body Attack pass. Efter gårdagens body pump pass så känner jag smått träningsverk på precis det området som jag vill träna, så det känns lyckat! Med dagens konditionsträning varvat med styrka kommer jag ännu närmare mina mål. Beach 2011, bring it on!


Helt rätt val av dag

Hela lovet så har jag verkligen lagt allt skolarbete åt sidan (det handlar om 1 specifik uppgift-samhäll). Och jag måste nog säga att jag är väldigt glad att jag gjort det, för en gångs skull har jag verkligen bara haft lov! Annars brukar jag ha en tendens att ibland plugga på loven, ifall det behövs. Men inte detta lov, vilket har varit underbart på alla sätt och vis. Bestämde att idag är dagen då jag ska skriva klart uppgiften i Samhällskunskap, vilket var ett bra val eftersom vädret inte alls är lika fint som det varit under lov-dagarna.
Hur som så ska jag skriva en uppsats om Skuldsanering. Området har jag valt själv i och med att jag tycker det är intressant med skulder, pengar och hur man bara kan bli av med det. Men det tar emot att börja skriva. Aja, jag har idag och imorgon på mig att skriva klart och lämna in!  Nu ska tangenterna ryka, ciao!


Great news

Måste bara meddela den, för mig, underbara nyheten. Igår fick jag veta att det är en tjej från Tyskland som ska till Training School i NYC samma datum som mig, men det är inte allt. Hon ska nämligen vidare till, gissa vart. Jo, SEATTLE!! Detta är ju helt suveräna nyheter. Det innebär ju att vi kommer ha sällskap av varandra från skolan i New York och flyga till Seattles flygplats tillsammans. Åh, känner mig genast mycket tryggare, att ha en resekamrat är ju det bästa som kan hända!


Just love yourself and you´re set

Hej och hå, nu var det ett tag sen jag uppdaterade. Alltför mycket har inte hänt sedan sist, jag har njutit varje sekund av det här lovet genom att umgås med vänner, spenderat så mycket tid som möjligt ute i solen och haft det kanon. I fredags fyllde jag 19 vilket firades med bästa tjejerna och jättefina presenter.

På Au Pair fronten så har inte heller alltför mycket uppdaterats,  min värdfamilj har varit iväg till Hawaii på semester och vi har därmed inte kunnat prata över skype, fick ett mail av pappan idag med jättefina bilder. Min video till familjen blev klar för någon dag sen men tyvär så är den för stor för att bifoga i ett mail. Hur sjutton ska jag göra då? Jag har ju verkligen lagt ner massa tid på den här videon och vill att dem ska få se den. Någon som vet annat sätt att skicka den på? p l e a s e


Från i fredags när tjejerna var här på mat, efterrätt och partajj


Hur frestande ser inte det här ut liksom? Min dröm är att lära mig surfa, det bara SKA jag genomföra under mitt år i USA.



Picknick i solskenet på Strömsholmen!

Igår var det en riktigt trevlig dag! Det började med att jag tog en långpromenad med hunden, gjorde en favorit i repris och åt frukost ute. Sedan tog jag bussen in till stan vid tio tiden för att sola, hem igen och sedan in med halv ett bussen för att ha picknick i det underbara vädret med Hanna, Lisa och Josse. Vi hade minst sagt en trevlig dag, placerade på en filt ute på Strömsholmen i solen med allt från jordgubbar till naturgodis. Vi spelade kort, pratade, solade och skrattade.









Frukost ute i solen!

Himmel vilken härlig start på påsklovet, solen skiner och det är varmt ute! Bar ut stol, bord och fotpall till framsidan för en timme sedan och satte mig sedan och åt yoghurt och flingor här ute. Underbart! Hunnit med att måla tånaglarna och läst i Chic har jag också gjort. Nu ska jag njuta här i solen några minuter till innan jag gör mig iordning för att träffa Malin inne i city. Det börjar dra ihop sig inför studenten och jag har fortfarande inte hittat skor samt klänning på kvällen, så det är vad jag ska gå på jakt efter idag.  Ha en toppen dag och se till att spendera så mycket tid av den här dagen ute i solen!


Hur många lingon finns det i världen?



Jag rekommenderar verkligen den här filmen!! Humor, glädje, tankeväckande, sorg, ja den hade verkligen allt. Det bästa var att jag verkligen inte trodde den skulle vara så bra som jag tyckte den var. Så blev verkligen positivt överraskad.

Nu ska jag sätta mig tillrätta och kolla på gårdagens avsnitt av Big Brother. Ha det gött! xoxo


Video till min värdfamilj!

Min värdfamilj åkte till Hawaii igår och ska vara borta i hela 11 dagar. Någon som är avundsjuk, oh ja! Men snart kommer jag få besöka det paradiset också, min tur kommer den också. Hur som, för någon dag sen så bestämde jag mig för att göra en video till familjen. Tänkte, dem har ju ändå inte sett jättemycket mer än fotona jag hade i mitt album i ansökan. Så den här videon kommer innehålla bilder på min familj, vänner, Eskilstuna, Skogstorp, hur jag bor etc etc. Kommer bli ett litet projekt men jag tycker verkligen det är roligt att sitta och knåpa ihop foton & korta video snuttar till en stor video! 

Tänkte lägga upp en liten video på hur jag tabbade mig när jag gjorde introduktionen idag, men nej jag vet inte hur man gör?! Är det någon snällis som vill berätta hur man laddar upp ett videoklipp som jag har ligger i mina dokument så den kommer upp på bloggen?  Vore supersnällt!


Lördagsmys

Idag skiner solen lagom bra över Eskilstuna, det är så himla härligt att bara kunna vistas ute i tunnare kläder utan att frysa samt att bara känna värmen. Idag har jag jobbat på Stadium mellan 11-14.55, sprang sedan till gympozz för att köra attacken mellan 15-16. Första attack passet på typ två veckor med tanke på min halsfluss, fyfan det gick som det gick. Jag var minst sagt död efter passet. Efteråt duschade jag och gick för att möta Sassa och Calle utanför Rio för att köpa biljetter till Lingon i världen filmen. Ikväll klockan 20, lördagsmys! Någon som har sett den som vill ge lite omdöme?


Äntligen påsklov!!

Idag fick vi påsklov tre timmar tidigare än väntat, det var nämligen så att våran lärare i samhällskunskap var borta och de skulle ha ordnat med en vikarie, vilket de inte fixat så vi hade ingen lärare och fick då åka hem. Inga var/är gladare än vi :D  Så nu sitter jag hemma och ska snart städa rummet samt invänta lillbrorsan för att sedan ta en löparrunda tillsammans. Ikväll bär det av hem till Lis i Kungsör för att träffa alvida tjejerna. Girlpower! En perfekt start på lovet med andra ord.


Just bring it on!

Idag har jag spenderat dagen på Vreta dagis med alla underbara småttingar. Fast när jag kollar tillbaka på foton som jag tog på barnen till mitt fotoalbum för Au Pair ansökan i början av min tid där, så har dem verkligen växt till sig och utvecklats nå grymt! Många av de som knappt kunde få fram bra meningar pratar nu på för fullt och viseversa. Så himla skoj! Imorse var jag riktigt trött, ville verkligen inte kliva upp ur sängen och speciellt inte när jag visste vilken lång dag jag hade framför mig (en dag mellan 8-4 känns oliiiidligt lång när jag annars är bortskämd med halvdagar). Hur som så tog jag cykeln till praktiken fortfarande trött och inte så jätte pepp. Men tänk hur snabbt det skulle ändras! Såfort jag kliver innanför dörren på dagiset, mitt i frukosten, så utropar en tjej "Emeeeliee!!", lämnar frukost bordet och kommer springades och kramar om mig. Det var det bästa välkomnandet jag någonsinn kunnat tänka mig hihi. Tänk vad barn är gooa, rakt igenom! Under dagen tog vi en promenad med barnen upp till en gård här i närheten med får och hästar. Fåren hade även fått lammungar, vilket gjorde oss alla väldigt förtjusta.

Mot kvällningen bestämde jag mig för att ta en promenad in till stan. Hade lagt undan lite grejer som jag skulle köpa på H&M så tänkte att jag kunde gå in och ta bussen hem. Tyvär så svek min kissblåsa mig redan efter en kvart och det blev riktigt jobbigt att fortsätta gå, så när jag kom till fröslunda så tog jag bussen för att så fort som möjligt ta mig till gympozz för ett toalettbesök. Blev en liten promenad iaf, plus att jag fick med mig lite hem från H&M så nu är jag redo för sommaren och stranden!


Dags för en vårpromenad..

Inventeringen gick strålande, visst att jag var trött men det var ju alla andra ocksås så inget att klaga över ;)  Jag blev först uppskriven att jobba till klockan 16 efter inventeringen, men det blev sedan ändrat så jag fick åka hem. Det behövdes känns det som, har en skoluppgift som ska vara klas och lämnas in imorgon som jag endast börjat smått på. Sen behöver jag sova ikapp lite förlorade sovtimmar känner jag, samt bara njuta av en dags ledighet!

Nu sitter jag ute på altanen iklädd hoodtröja och filt, så härligt! Sitter och skriver på skoluppgiften och har kommit en bra bit, har bara en del kvar sen kan jag lämna in den. Men nu tänker jag ta ett break från skrivandet på en timme ca och ta en promenad med hunden i det underbara vår vädret! Måste bara meddela att imorse när jag åkte hemifrån, 04.15 så var det hela 6+ grader ute!! Nu är våren här mina vänner, awesome!


Inventering på Stadium imorgon

Nej nu är det dags för mig att få lite sömn, klockan ringer strax efter 04 inatt/imorgon bitti, för vid femtiden bär det av in mot city för att medverka på Stadiums inventering. Får se hur det blir sen om jag jobbar några timmar i butiken efter det eller om jag åker hem och pluggar. Vi hörs imorgon i vilket fall, godnatt!

PS. IDAG ÄR DET PÅ PRICKEN 2 MÅNADER KVAR TILL STUDENTEN!!!


Soccer in Seattle?

Under mitt skype samtal med min värdfamilj igår så kom vi in på ämnet fotboll. Dem sa att det fanns möjlighet för mig att få spela fotboll i området eftersom det finns som ett korpenlag typ. Har funderat lite på denna tanke om att kanske faktiskt ta upp fotbollen igen väl därborta, fast såklart bara för skojs skull. Men antar att man får se hur allt känns när man anländer, men i dagsläget känns det som en rolig idé. Då bör jag dock ta försäkringspaket 2 där det ingår sport tillägg, men den hade jag tänkt välja i vilket fall så, just eftersom att familjen åker skidor och är aktiva med mycket annat. By the way, här är en svensk kille som familjen pratade om under vårt samtal. "He´s from Sweden and plays really good". Denna svenske man är Erik Friberg, som alltså spelar i Seattle Sounders.


(Bild tagen från google.com)

Kan knappt vänta tills jag får ta första joggingrundan eller promenaden eller vad som helst i Seattle! Se och upptäcka allt nytt och bara andas lite Amerikansk luft haha. Har redan planerat att mina nyinköpta löparskor följer med till staterna, kommer bli kanon!


Imorse agerade jag hjälte!

Imorse när jag satt och kollade på Vakna med the voice och njöt av sovmorgon och frukost framför teven så får jag plötsligt syn på en liten blåmes flygandes på vår inglasade altan. Skrämd som den är, och säkert frustrerad över att inte komma ut, flyger den in i fönsterruta efter fönsterruta. Jag bestämmer mig ganska snabbt för att självklart göra en räddningsinsats genom att gå ut på altanen och öppna upp hela kortsidan där vi har skjutdörrarna. Efter att den lille blåmesen störtat in i fönsterrutorna x antal gånger och sitter helt utmattad på filten nedanför dörrarna, så vågar jag mig ut. Iklädd en filt och hoodtröja, för att inte bli attackerad, öppnar jag försiktigt upp skjutdörrarna och säger åt lillen att flyga ut. Han vrider sitt lilla huvud och kollar mig rakt i ögonen och flyger sedan glatt ut till närmsta tall. Jag tolkar ögonkontakten som ett tack. En bra start på dagen, att få rädda någon som inte kunde rädda sig själv.


CITYFESTEN

Igår kväll var det fest på Lokomotivet för alla butiker i City, och självklart var vi från Stadium där. Here you go,



(Bilderna tagna från etuna.se)

Kruxet var att när jag skulle åka hem igår kväll, så hittade jag inte tillbaka till bilen! Gatorna såg ju för tusan likadana ut och parkeringen jag ställt mig på var inte den lättaste att hitta. Virrade omkring där halv tolv på natten och letade i ungefär 20 minuter. När jag väl hittade bilen blev jag typ gråtfärdig, vilken lättnad!


Vårvärmen är här!

Hey you! Hoppas allt är finnemang med er, jag mår i alla fall strålande. Mycket tack vara det väldigt fina vädret idag. På förmiddagen idag när Rickard och jag tog bilen in till stan för att inhandla varsinna löparskor, så fick vi lov att skruva ner värmen/kylan under 18 grader, just pga av värmen. Men tolka det inte fel, I LOVE IT! Det bevisar verkligen att vi lämnat den dystra, kalla och alltför långa vintern bakom oss och går mot varmare tider. Påtal om vårtecken så har vi fullt med blåsippor på gärdet utanför, så fint.


Och här kommer en bild på löpardojjorna som jag köpte. Dem ska invigas imorgon när jag ska springa Odlaren för första gången på lite över en vecka, har saknat löpningen nå grymt! Promenader är inte alls samma sak..



Förövrigt så kommer min söndag bli lugn, kl halv fem ska jag Skypa med min värdfamilj. Tills dess nu så ska jag äta, läsa lite eclipse och ikväll tänkte jag ta en powerwalk, kanske inviger de nya skorna redan då, vore kanske smartast för att förhindra att få köttiga skavsår under morgondagens löpning  ;) 


Frusna bär & naturell yoghurt




I och med att jag åt mat i form av Lasagne på First Class så gjorde jag iordning lite lättare kvällsmål: naturell yoghurt, frusna blåbär och hallon samt färska jordgubbar toppat med Start hasselnöt. Mumsfillibabba! Nu har jag nyss kollat Big Brother och tänkte kila upp och sova. Imorgon väntar en dag på Vreta dagis med start klockan åtta. Innan jag stänger av här så vill jag bara länka till min kära vän Sofias blogg, hon ska också åka som au pair i sommar och har preliminärt datum den 29:e Augusti. Hon är i matchningsprocess nu och har för tillfället en familj som kollar på hennes ansökan! Soo excited.

Klicka er in på hennes blogg och följ hennes matchningsprocess här --->  http://sofiaaupair.bloggplatsen.se/


Fika på First Class

Idag känner jag mig mycket bättre, har inte alls ont i halsen om man jämför med vad jag hade i fredags, lördags och söndags! Nej, jag har faktiskt inte ont alls när jag sväljer nu, jätte skönt. Dock så ska jag försöka hålla mig ifrån att träna veckan ut, för att inte riskera att halsontet kommer tillbaka eller att jag drabbas av nå annat. Känner mig så konstig utan träningen, går inte riktigt att beskriva med ord men det känns alltifrån bra iallafall. Ser verkligen fram emot måndag när jag får snöra på löpardojjorna och springa Odlaren runt!

Idag blev det ett kärt återseende när jag, Michis och Sophiie träffades för att fika/äta på First Class. S har varit ute och rest en hel del (bland annat i Thailand) så det var länge sen sist. Det var väldigt trevligt att catcha upp lite grann om allt möjligt.

Nu ska jag sätta mig och plugga grammatik inför det stora provet i Engelska C som vi ska ha på måndag. Wish me luck!  xoxo


Weekend summary

Hej på er, jag har inte varit så aktiv med bloggandet de senaste dagarna så tänkte ta en liten sammanfattning:

Fredag: Var i Stockholm hela dagen med Lisa, Annika och mamma. Vi hade en toppendag! (läs föregående inlägg).
Lördag: Jobbade på Stadium mellan 9.50-16.10. Kände mig jättedålig hela dagen, svettades och frös om vartannat och hade också väldigt ont i halsen varje gång jag skulle svälja. Det var en utmaning att ta sig igenom dagen, men jag ville verkligen jobba så jag kämpade på. På kvällen skulle jag ha träffat Ida, men avbokade det i och med att jag verkligen var helt slutkörd. Min hals dödade mig!
Söndag: Idag firade vi pappas 50-årsdag (han fyller år idag men vi firade med släkten igår) hela dagen med främmande och god mat/tårta. På kvällen när alla gäster åkt hem och det var dags för Big Brother så hade jag nå grymt ont i halsen. Aldrig upplevt nå liknande, smärtan när jag svalde var hemsk. Slutade med att jag varje gång jag behövde svälja, gick in på toaletten och spottade det i handfatet istället..
Måndag: Idag stannade jag hemma från skolan och åkte till läkaren halv tolv. Där får jag veta att det var som jag anade, jag har halsfluss!! Det är något jag aldrig haft förut så har inte förstått riktigt vad det inneburit mer än att det gör ont i halsen. Men shit, ont är bara förnamnet! Det här är ju som att svälja en stor bunt med taggtråd. Hoppas verkligen att det går över snart. Halsfluss = ingen löpning eller body attack = olycklig Emelie!

Nu ska jag kila och göra mig iordning, vi ska nämligen åka in och äta på Akropolis med familjen för att fira pappas 50-årsdag. Ha det bra så hörs vi!

En dag i huvudstaden Stockholm

Dagen har spenderats tillsammans med Lisa och båda våra mammor i Stockholm. Vi har ätit gott morgon-fika på Vete Katten, lunch på Kungshallen och spenderat timmarna med shopping och promenader. Mitt mål med den här dagen var att finna min studentklänning samt ett par nya jeans. And guess what: Jag fann bägge!! Studentklänningen köpte jag på Salt, är verkligen supernöjd hur den sitter och ser ut - precis vad jag ville ha! Jeansen är likadana som jag haft tidigare men som blev försmå, Cheap Monday självfallet!

Under dagen så har vi även Lisa och jag sett tre kändisar! Den första vi såg var Rolf Lassgård, ni vet han skådespelaren. Senare så såg vi även han Johan (tror jag han heter) som presenterar program för SVT. Brunt lockigt hår. Ni vet nog vem jag menar, ser ganska stilig ut. Sen när vi satt samlade på Centralstationens ena café för att invänta vårt tåg hem, så ser vi Lulu Carter, känd från Äntligen hemma. Det går inte att förneka att man blir lite små larvig när man ser en kändis sådär på stan bara. Små coolt helt enkelt.  Här följer lite bilder från dagen: