Vanligheternas tisdag, yoga osv. 29.11.11

Idag hade jag min näst sista yoga klass, jublar lite smått (läs ganska mycket!) inombords. Det har verkligen varit intressant, tro mig, men det är verkligen inget som föll mig i smaken. Det är för mycket stillasittande och det känner jag inte att jag har tid med när det finns tusen andra saker jag hellre gör än att sitta med benen i kors i 1,5 timme (okej vi sitter bara med benen i kors i typ tio minuter, men ni fattar vinkeln) Nåväl, jag får ihop 15 timmar för denna kurs så det är ok. Så tillsammans med Zumba kursen så har jag sammanlagt 22 timmar, behöver ytterligare 50 timmar för att bli godkänd under mitt år. Annars.. vet jag inte riktigt vad som händer men det är reglerna för att få vara här, att man ska studera under tiden. Ikväll ska jag även signa upp mig på en keramik kurs som jag ska ta tillsammans med Hanna. Den kursen är tio tillfällen, 3 timmar/gång, så då får jag ihop 30 timmar = 52h sammanlagt. Känns som jag kommer hinna innan året är slut ;)

Något som jag även måste berätta om som är helt galet bra är att ett flygbolag här har enorm rea på flyg osv, t.ex. så kan du flyga härifrån Seattle till San Fransisco för ca 100 dollar, till New York tur och retur 260 dollar!!! Vilket är under 2000 SEK, tur och retur! Får la se hur jag gör, ska ju spara så mycket jag bara kan till hawaii så, + resemånaden. Här är webbsidan -   http://www.airfare.com/

Idag förövrigt så har dagen gått fort, vi har ätit en supergod pasta middag med paj till efterrätt, och nu sitter jag på rummet med kära datorn i knät och ska ladda hem lite musik, leta hostel i Santa Monica tills min kära familj anländer hit om några månader och sen, när allt som finns på min dagens att göra lista är avbockat så är det dags för att sova. Ta hand om er så hörs vi!

PS. Fick en skön kommentar av M häromveckan som jag glömt att nämna. När jag stod i köket och förberedde lite snacks så kom hon upp från källaren efter att ha spelat piano, då säger hon plötsligt - "Emelie vet inte du hur man byter toalettrulle på toaletthållaren?" Dunderseriös. Jag höll på att dö av skratt, vilket jag höll inne såklart. Då är grejen som så att när toalettpapperet tar slut så ställer jag bara en ny rulle på den gamla, ni vet lite sådär kaka på kaka som man brukar göra. Slöhet är väl en annan förklaring, I guess  ;)


Vancouver resumé med Emma & Hanna

Sådär ja, då var andra festsvängen till Vancouver också över, för denna gång. Började resan med en alldeles för lång bussresa, mycket längre än förra gången. Men tillslut kom vi fram och möttes av bästa rummet någonsinn. Nej men, mycket bättre än förra gången helt klart! Kylskåp, 2 speglar, supersköna sängar och ja, lokaliserat precis mitt emot dam-badrummet. Klockrent! När vi lämnat av grejerna i rummet så begav vi oss hungriga som stryk ner på stan för att äta middag, hamnade på en god kinarestaurang. Sen drog kvällen igång och vi hamnade på favorit cluben Venue. Kom in gratis gjorde vi också tack vara en snäll tjej som stod och delade ut gratis kort en bit från cluben. Efter att ha kommit fram till, eller ja, efter att Emma kom fram till att folket därinne inte var dansvänligt längre vid tvåtiden så begav vi oss tillbaka till hostelet. Tur gjorde vi väl i det, påvägen upp till vårt rum så stannade vi och tog en liten paus i trappen och lite senare får vi sällskap av ett gäng grabbar från Australien. 5/5 toasters! Vi gick till uppehållsrummet ett tag och sedan blev det dags för sömn.

Lördagmorgon blev det bagelfrukost och sedan låååång mysmorgon i dubbelsängen på rummet och massa gossip om gårdagskvällen. Inser mer och mer för varje minut hur glad jag är för att ha dessa tjejer här allstå ♥  Dagens väder var rusk med blåst och regn. Så vi tog en shoppingrunda, starbucks och sedan lät vi Hanna gå hem och vila upp sig på hostelet för stackarn blev galet sjuk med halsont, säkerligen feber och taskig huvudverk. Så Emma och jag fortsatte shoppingen och var hemma lagom för lite middag på hostelet, potatismos&kött-paj. Helt ok, tills jag nådde botten och såg att den innehöll ärtor, då försvann aptiten ;)  Kvällen drog sedan igång med förfix, grym musik och allt möjligt latjo lajban. G a l e t !  Planen för kvällens val av club var Roxy men efter att ha stått alldeles för länge i en alldeles för orörlig kö, så blev det Venue återigen, kära Venue! haha, och efter Emmas fina taktik att gå fram till vakten med frasen något i stil med "I really have to pee soo badly, can you let me and my friends in?" Så fick vi gå före kön och in direkt, lite hjälp på traven kan ha vart att vakten kände igen Emma sen kvällen innan. Men vad gör det, in kom vi i alla fall. Lördagskvällen på Venue bjöd på mycket dans, flörtande, jägermeister shots och andra sjukt roliga stunder!

Söndagsmorgonen inleddes även den med bagelfrukost fast lite senare, men lika gott för det. Vi packade sedan iordning alla våra saker och checkade ut från rummet innan kl 11 som bestämt. Allt bagage lämnade vi av i bagage-rummet och sedan blev det brunch på Starbucks i några timmar. Insåg då helt plötsligt att det ju faktiskt var första advent, julmusiken löd i högtalarna och julkänslan fanns där för en kort minut. Ända tills.. en gubbe börjar spela säckpipa PRECIS utanför Starbucks, och sjävklart överröstar hans säckpipa den ljuva julmusiken. Besvikelsen som uppstår, jo tack! Nåväl, vi hade en mysig stund där i alla fall och sedan gick vi tillbaka till hostelet för att fördriva lite tid. Gick upp till uppehållsrummet och facebookade, pratade, kollade foton/videos från fredags+lördags samt roade oss med att spela hänga gubbe på mobilen. Åt en tidig middag vid fyra tiden och sen tog vi bussen hem vid halv 6.
Jag sov i stort sett 80% av bussresan hem, vilket var grymt skönt och kanske även lite behövligt. Sista biten så led vi av enorm hunger, klockan hade då passerat 9 på kvällen. Så för att mätta hungern så pratade vi om alla goda delikatesser som vi var sugna på. Smart eller inte, blev mycket prat om julskinke-smörgås med julbröd och senap. Potatisgratäng, grillat, beasås, lasagne..  Dock så blev det som fick mätta min mage när jag kom hem vid halv elva inget av det nämnda, utan istället havregrynsgröt med flingor, banan & sylt samt rostmacka med sylt + apelsinjuice. Så gott så.  Så ja som ni läser och säkert förstår så hade vi överlag en jättebra helg, bortsett från att Hanna var sjuk förstås.

Här kommer en bildbomb med lite göttiga bilder, njut!






















 




ONCE AGAIN - PUT YOUR HANDS UP FOR VANCOUVER! Tack babes för en finfin helg.


Young, wild and free!

Kör mitt första inlägg från mobilen någonsinn. Men jag ville bara säga att vi har det otroligt bra i Vancouver! Buss resan vart längre än väntad men när vi väl kom fram till hostelet så blev vi glatt överraskade när vi insåg att: 1 vi hade ett litet kylskåp, 2 sängarna var sköna, 3 vårt rum låg mitt emot toaletten, 4 rummet var rymligt plus innehöll två lagom stora speglar. Ett annat stort plus var att Emma fått låna med sig högtalare till iPod/iphone så det blev riktig partystämning!
Nu har vi nyss avslutat en god brunch på starbucks med julmusik och fina grejjer. Nu ska vi bege oss iväg på en liten shopping tur och sedan tagga igång för sista festkvällen i Vancouver. För denna gång.. ;-)

Avslutar inlägget med att säga hur lycklig, glad och tacksam jag är för att vara här med Emma och Hanna. Kan nog inte med ord få fram hur mycket ni betyder för mig.


Vancouver 25-27.11.11

Nu är väskan så gott som packad och jag tror jag fått med mig allt, borde ha fått ;) Det som absolut inte får glömmas bort är ju pass och DS papperet, och dem är redan nerpackade.
Thanksgiving var underbart och jag berättar mer om det när jag kommer hem, nu blir det dans och mycket skoj med Emma och Hanna i Vancouver, Canada över helgen. Men först blir det lite "förfest" med Forever Fit på gymmet en timme, innan jag beger mig iväg in till området vid Space Needle tillsammans med Hanna för att möta upp Emma och sedan ta bussen mot Vancouver klockan 1.

Ha en trevlig helg så hörs vi när jag kommer hem!
xoxo,
/ Emelie

Happy thanksgiving 24.11.11

Idag är det då Thanksgiving här i USA, en högtid då alla (bör vara) lediga och det är som en helgdag. Under dagen så ska man visa extra tacksamhet till det i ens omgivning och man äter galet mycket mat. Stoppad kalkon är huvudmålet och sedan massa annat mumsigt. Jag är riktigt förväntansfull!

Imorse, eller ja det är fortfarande morgon här, men jag ställde klockan på 6.30 för jag var inte säker på om jag skulle jobba eller inte. Fick för mig att jag skulle. Men självklart var detta min "sleep in" morgon. Men men, nu har jag fått i mig lite keso och flingor och tänkte snart dra ut på en joggingtur. Sen packa inför Vancouver, och sen skypa med mamma.
Vi ska iväg på thanksgiving middag klockan 4 hos grannarna, vilker ska bli riktigt trevligt! Hörs senare, hejs!


The museum of flights 23.11.11

Gårdagen gick i ett och det fann inte direkt tid för att uppdatera blogge, så gårdagens update kommer här istället. M och O hade inget basket camp idag så vid nio tiden så åkte vi, + O´s sleepover kompis, till ett flygplans museum. Jag insåg i bilen dit att detta skulle bli mitt första besök på ett riktigt museum, kan inte minnas att jag varit på något tidigare, så jag såg verkligen fram emot att komma fram. Det gjorde självklart barnen också för den delen. När vi kom fram så delade vi upp oss så grabbarna gick för sig och M och jag strosade iväg och kikade lite. Museumet var väldigt stort och dem hade flera olika "avdelningar" med olika saker. En avdelning vi fastnade en längre stund på var avdelningen speciellt för barn. Hur kul som helst, fanns massor som dem kunde göra där.









Vid ett tiden begav vi oss hemåt efter att ha ätit lite lunch samt kollat en kort film om flygplan. Det ösregnade verkligen ute, har inte varit med om att det regnat så mycket sen jag kom hit. Helt galet! Men vi tog oss hem i alla fall och lekte lite samt hade lite snacks. Vid fyra tiden promenerade vi till simningen, och senare hade både M och O basketball träning. Mina värdföräldrar åkte iväg på en sorts teater, så jag och barnen åt middag här hemma, busade, spelade monopol och åt sedan banana split till efterrätt. Sen blev det tidig läggdags för deras del.

Hanna kom över vid tio och vi planerade lite inför Vancouver och även vart vi ska åka på Black Friday rean. Vi bestämde tillsammans med Emma och Mikaela att åka till South Mall. Dem öppnar vid midnatt så det kommer bli awesome. Visst, man kommer vara helt död på bussen till Vancouver sen som går klockan 1 på fredag förmiddag, men det är det värt. Sen igårkväll så skypade jag med mamma en liten snabbis, innan jag somnade vääldigt gott!
xoxo
/ Emelie


Yoga klass, kärt återseende & 3 månader i USA

Redan tisdag vilket innebär yoga klass för min del, nu har jag endast bara 2 eller 3 gånger kvar innan jag får mina timmar för denna kurs. Visst har jag lärt mig mycket genom denna kurs, men yoga är verkligen inte något jag känner att jag vill spendera tid på under dagarna. Nåväl, efter kursen så åkte jag hem, hann käka lite och sedan tog jag bilen ner till Space Needle och träffade, trumvirvel, Matilda!! Den Matilda som jag träffade för första gången på Arlanda den 22:a Augusti, den Matilda som jag flög till USA tillsammans med och sedan spenderade tiden på Au Pair skolan med. Jisses vilket kärt återseende det blev. Tårarna rann på oss båda och vi kunde nog inte riktigt fatta att vi faktiskt träffades igen. Matilda bor i New Jersey men åkte hit till Seattle med sin värdfamilj i några dagar innan dem beger sig vidare till några i släkten. Önskade bara att vi hade mer tid att ses, men den pratstunden vi fick på sisådär 30 min var mycket värd. ♥

Regnet har vräkt ner hela dagen och det är riktigt gråkallt och burrigt ute. Efter att jag kommit hem från träffen med Matilda så tog jag en varm dusch och åkte sedan för att hämta upp M och O från deras basketball camp. Senare så hade O saxfonträning med hans lärare som kom hit och under tiden så spelade M piano i källaren, medans jag vek lite tvätt.

Idag är det exakt på dagen 3 månader sen jag stod hemma på Arlanda och sa hejdå till min familj. 3 hela månader har jag tillbringat i detta stora, annorlunda och vrålhäftiga land! Jag är stolt över mig själv att jag åkte, glad lycklig och allt man kan vara för att jag tog den här chansen och för att jag har lärt mig och utvecklats som person på den här tiden. Jag kan verkligen säga att jag fått ett bredare perspektiv på livet, ens vardag och de nära & kära man har omkring sig. Hur saker och ting skiljer sig åt beroende på vilket land man befinner sig i, samt hur värdefullt det är att ha vänner här som sitter i samma båt. Jag har gjort 1/4 av mitt au pair år, en fjärdedel!? Tiden går bra fort när man har roligt.


Nu är mina ögonlock tunga som bly så jag ska stänga ner här och släppa alla saker jag ville hinna med under kvällen men som fortfarande kvarstår. Idag kommer sömnen i första hand, ja det stämmer! Ser fram emot morgondagen för vi ska åka till ett museum med massa flygplan, jag och barnen plus en sleepover gäst till O. Hörs mer imorgon. Godnatt Seattle, godmorgon Sverige

XOXO,
/ Emelie


Monday 21.11.11

Har precis kollat klart på sista avsnittet av Ensam mamma söker, och för en gångs skull så tyckte jag att alla valde rätt! Kalasbra.
Den här veckan är barnen lediga från skola i och med att det är -->Thanksgiving<-- (klicka för att läsa på lite angående denna dag) på torsdag, så därmed är dem lediga hela veckan. Jag kommer självklart fira denna dag med min värdfamilj och vi är överbjudna till våra underbara grannar tvärs över gränden på middag. Ska bli jätte roligt för dem är alltid så trevliga och pratglada, det kommer bli en fin dag!
M och O är anmälda till ett basket-camp måndag och tisdag ungefär i samma område som deras skola ligger. Dock hade jag även ett  h e l v e t e  att hitta dit imorse, som vanligt förlitade jag mig alldeles för mycket på GPSen och den sa helt fel väg. Men efter att ha fått rätt beskrivning av min värdmamma så hittade jag äntligen rätt och vi var endast 3 minuter sena. Det droppade in barn långt efter också så det var ingen fara, huvudsaken var att vi var framme och dem kunde komma igång. Basketen håller på mellan 9-4 så när jag hämtade upp dem på eftermiddagen var dem helt slutkörda, duktiga hostkids kan jag lugnt påstå iallafall! Under tiden dem var iväg på camp så började jag min dag med att köra ett pass Forever Fit mellan halv tio till halv elva, gick hem och tog en liten skål med yoghurt och satte sedan igång med ALL tvätt + vikning. Har nog aldrig skådat större tvättberg haha, galet. Men med lite musik och sång så var all vikning snart gjord och med en känsla av extra energi så bestämde jag mig för att dra ut på en joggingrunda. Sprang och gick i hela 9 km, 1h & 10 min. När jag kom hem var benen möra och jag var frussen så en varm dusch var riktigt efterlängtad. Sedan blev det lunch bestående av potatismos & hårdsmörgås från IKEA med ägg och kalles-randiga samt ett glas oboy till.

Efter att jag hämtat upp barnen vid fyra så fick jag i dem lite mellanmål, följde M till hennes pianolektion, gjorde middag till O, lämnade av honom på hans basketträning (jadå, basketcamp hela dagen och sen träning på kvällen, han är 9 år.. Kan säga att jag är impad) och under tiden dem var iväg på sina aktiviteter så gick jag och handlade lite, bland annat keso. Senare på kvällen åt jag middag med min värdfamilj, riktigt trevligt och vi körde även några middagslekar. En lek var som så att medans en person höll för sina ögon så skulle alla andra kring bordet plocka bort något från bordet och sen skulle personen som inte sett, gissa vilka föremål som försvunnit. Ganska roande ;)

Kvällen spenderades sedan på the one and only STARBUCKS med Hanna-Håkan och Hanna. Satt och pratade och tiden bara rusade iväg för helt plötsligt kommer en personal fram och säger att dem stänger om 4 minuter, alltså klockan 10. Då knallade vi bort till safeway för båda hannorna skulle shoppa lite och sen fick vi skjuts av Hanna-Håkan den långa vägen hem till oss. Nästan pinsamt hur man blivit lat när det gäller att ta bilen såhär i USA, även fastän det mesta är inom nära avstånd. Nåväl, Hanna skulle ju ändå köra i den riktningen så, why not liksom? Varmare och bekvämare att åka bil än att gå en regnig höstkväll som denna. Hur som, nu ska jag stänga av här och sova, får 30 minuters sovmorgon imorgon, börjar klockan 7.30 istället för 7.   Superfint!  Godnatt Seattle, godmorgon Sverige.

Kram,
/ Emelie


Kvällspromenad med Hannisen längs Queen Anne Boulevard



Vid niotiden fick jag ett meddelande på facebook chatten av Hanna som undrade om vi skulle ta en promenad, det blev det perfekta avslutet på denna söndag. Vi gick längs Queen Anne Boulevard, passerade Highland och även Kerry Park samt den lilla "parken" som stängs på kvällarna. Så himla mysigt ute, speciellt när man passerar hus som detta, med massa ljusdekorationer. Det var inte alltför kallt ute heller, ganska lagom för att vara en sen höstkväll i november.

Är så lycklig över att Hanna bor så nära, med endast ett ynka hus emellan. Att kunna ses utan att behöva planera, kunna dra iväg på impulssiva kvällssaker samt ha ett väldigt nära och stort stöd i alla lägen. Trodde inte att man kunde få vänner som de jag fått här på den här korta tiden jag varit i Seattle och USA. Men det kan man verkligen, oj vad man kan! Utan er vore denna nya vardag inte i ens i närheten av så underbar som den är, inte för fem öre. Ni är guld värda, i alla lägen!

Nu ska jag ta och trycka igång ett avsnitt av Beverly Hills och äta lite ballerina kakor, hörs mer imorgon! Godnatt Seattle, Godmorgon Sverige!


Noahs och Kerry Park

Jag skypade med mamma i en timme och sedan gick jag för att möta upp Hanna och Jorid, vi promenerade längs Queen Anne och tänkte svänga in på Starbucks men det var knökat med folk så vi valde att gå till vårt kära bagelställe istället. Kanske inte lika stor mysfaktor som starbucks, men vad kan man begära av ett bagelbakeri liksom. Gillar ändå stället skarpt! Hanna och jag kom fram till, efter att ha sett att dem öppnar klockan 5 på mornarna, att vi borde ställa klockan någon dag tidigt och gå dit och äta frukost och sedan gå hem och sova igen. Vore supermys! Framtiden får bevisa om vi gört eller ej.



Efter besöket på Noah´s så gick Hanna hem för hon började jobba och jag och Jorid gick till Kerry Park. Visade sig att det var ett bra drag, för jisses vad det var fint där idag! Mt. Rainer visade tydligt upp sig med sitt snötäcke i bakgrunden av Space Needle och det var verkligen en mäktig utsikt. Önskar att jag hade en kamera som kunde ta lika bra bilder som jag kan se det här i verkligheten. Men här kommer tappra försök,





Nu är jag hemma och hjälper till med middagen, riktig söndagsmiddag idag - stek och potatis + sallad! Kommer bli riktigt gott. Kvällen kommer bli lugn och spenderas härhemma tror jag, känner bara för att mysa till det med lite läsning av Elsas Mode eller några avsnitt Beverly Hills. Kika lite flyg och boende till LA står också på att göra listan. Take care, xo!

Frostiga bilrutor, snötäckta berg & zumba klass

Nu är det på riktigt så att kylan slagit till i Seattle, imorse blev det officiellt vinter med tanke på att jag fick skrapa bilrutorna. Ruskigt kallt var det ute också, men min dunväst gjorde ett mycket bra värmande jobb. Åkte själv till zumba klassen idag för Hanna har åkt på en riktig förkylning med halsont och hela baletten, så hon stannade hemma och kurerade sig. Påväg till zumban i alla fall så får jag en klar syn över bergen som sträcker sig vid horisonten, men vet ni vad som var det vackra? Bergen var täckta med snö och solen lyste klart så det syntes tydligt! Så himla fint så det inte går att förklara med ord. Sånna vyer får mig att verkligen inte vilja åka hem, bland mycket annat då såklart, haha. Men det är faktiskt en faktor till varför jag älskar att bo där jag bor här. Seattle är underbart och Queen Anne likaså.

Efter Zumba klassen så tog jag en dusch och gjorde sedan ordning en stor portion havregrynsgröt med banan, plommon och cranberries samt mjölk och sylt. Nu befinner jag mig i sängen inne på mitt rum och inväntar att mamma ska logga in på skype. Sen vid två tiden så ska jag möta upp Jorid och vi ska ta en promenad i det härliga vädret och självklart klämma in en sväng förbi Starbucks. Kameran åker med så bilderna läggs upp i kvällens inlägg. By the way, 90 spenderade dagar i USA. Snart når även jag 100-dagars sträcket :D

xoxo,
/ Emelie


Välkomnande, solsidan, IKEA och kärlek till Seattle!

Hej på er underbaringar. Nu är helgen i full gång och den lider väl tyvärr mot sitt slut antar jag. Igår kväll (fredag) så tog jag och Hanna bilen över till Emma i Mt. Baker efter att Hanna slutat vid sextiden. Där var det välkomstmiddag för deras nya au pair som stod på schemat. Hon var hur trevlig som helst och kommer passa in som handen i handsken i vår härliga lilla skara av svenska tjejor. Det bjöds sedan på god lax-soppa som Emmas svenska värdpappa tillagade och även mycket trevligt prat vid matbordet. Senare på kvällen så hade jag och Hanna sleepover där och vi kikade på vår favoritserie när de är sleepover dags, nämligen Solsidan. Sen vid elva, hör och häpna, så stängde vi av för att jag höll på att slockna x antal gånger. Men istället för att somna så låg vi, eller ja mest Emma och Hanna, och pratade om framtida, man - barn - villla - inredning - ALLT! Ni är för goa tjejor! Vi somnade i alla fall tillslut och jisses vad vi sov, Hanna och jag vaknade av att Emma kommer in och tjoar halv elva på morgonen. Sovmorgonen vi alla väntat på, såå otroligt härligt! Vi gick ner allihopa och hade bagelfrukost eftersom Hanna och jag stannat till på Noah´s häruppe på Queen Anne och köpt med oss bagels. Emma och jag klämde fyra hela bagels, high five på den! Efter en bra start på dagen så begav vi oss iväg till IKEA, hämtade upp Evelina på vägen och sen var vi påväg. Något roligt, småchockerande och så typiskt amerikanskt som hände när vi åkte där på den 6-filiga motorvägen var att det var en bil som åkte förbi oss på vänster sida full med killar, och samtidigt som dem passerar så visar den ena killen i baksätet upp en skylt från det nervevade fönstret med texten: "I ♥ you". Vi gjorde väl inget annat än skrattade, och önskade att vi hade papper och penna i bilen så vi kunde skriva "IKEA!".  Nåväl, när vi väl nådde IKEA så mötte vi upp Paulina, Carro, Hanna-Håkan och Amanda. Samlade ihop vårt stora gäng och åt lite svenska köttbullar och potatismos och sedan gick vi runt och ögon-shoppade litegrann bland möbelavdelningarna och avslutade med svenska matmarknaden där jag fick tag på knäckebröd. Nästa gång vi åker dit, lite närmare jul så ska jag köpa glögg och tillbehör. Det är ju förfasiken första advent nästa söndag. Helt galet vad fort tiden går. Men så himla mysigt, älskar hur alla juldekorationer börjar komma upp här och var. Här pyntas i stort sett varenda träd med ljusslingor och på Starbucks har julsortimentet på drycker kommit in samt så strömmar det julmusik ur högtalarna.




När vi släppt av Emma, Mikaela och Evelina i Mt. Baker så begav Hanna och jag oss hem till kära Queen Anne. När jag kom hem så kikade jag dagens post det första jag gjorde eftersom paketet mamma och pappa skickade för en vecka sen borde verkligen ha kommit senast idag. Och ja, lyckan som uppstår när man ser ett grönt paket ligga på trappan och bara vänta på att slitas upp. Åååh! Kilade ner på mitt rum med detsamma för att öppna, visste redan vad paketet skulle innehålla. Eller ja, det var vad jag trodde innan i alla fall..



- Ballerina kakor
- Älsklings-vantarna
- Ansiktscreme
- Veckorevyn
- RayBan kopiorna
- X antal Kalles kaviar i miniformat
- 70% premium choklad med apelsin (favoriten!)
+ Med i paketet var även min svarta Everest dunväst

Mamma, jag förstår dig nu när du sa att paketet var FULLT, när jag frågade om du kunde få med någe mer. Jag har sagt det förut, men tror inte ni därhemma förstår riktigt hur glad man blir av att få paket såhär. Tårarna började nästan rinna såfort jag skymtade den gröna färgen av paketet på trappan. Galet. Så enormt stort tack mamma och pappa! Skrattade till extra mycket när jag såg de små tuberna med Kalles kaviar, jisses haha. Men så himla användbart. Love you ♥

När jag kom hem strax efter fem så hade jag tänkt gå till gymmet, men det visade sig att jag fick börja jobba 1,5 timme tidigare istället. Så antar att det får sparas till imorgon, efter den sista Zumba klassen. Kvällen gick hur som helst bra, vi åt en mixad middag bestående av köttbullar, pasta med pesto&cheese, morötter, äpplen och jag smaskade i lite rester från den indiska takeaway maten vi åt tillsammans med grannarna i veckan. Efter maten så tog jag reda på all disk medans O och M läste lite böcker och sedan var det dags för efterrätt och därefter två avsnitt av Modern Family. Kvällen avslutades sedan med Lego-skepp byggning uppe i O´s rum. Vid halv tio tiden så sov dem gott och jag begav mig ner till mitt rum för att avnjuta lite lördagkvälls feeling. Tände lite värmeljus och tog reda på sleepover väskan. Så nu sitter jag i sängen med en överhettad dator i knät och lyssnar på favorit radiostationen 103.7 The Mountain. Ska nog sätta på ett avsnitt av Beverly Hills eller läsa några sidor ur Elsas Mode och sen sova. Godmorgon Sverige,  Godnatt Seattle!



Utrustning för skidsässongen - CHECK!




Sådärja, nu har jag äntligen varit iväg och hyrt skidor, pjäxor och stavar inför skidsässongen! Kom tillsammans med min värdfamilj fram till att det skulle vara bättre att hyra hela sässongen än att behöva hyra varje gång vi ska åka upp, samt om jag vill åka upp med vänner. Så den här utrustningen blev min för 290 dollar ända fram till maj månad.  Nu sitter jag och äter lunch, rester av taco pajen som jag gjorde igår. Eller ja jag gjorde två små, så det blev över. Blev först orolig att jag kryddat färsen för mycket så att barnen inte alls skulle äta det, dem är trots allt ganska kinkiga dessa barn haha. Men, när O provade så gjorde han tummen upp och ställde sig nästan upp från stolen, och sa "This was soooooooooo good Emelie!" Då blir man lycklig inombords (nöjddansen haha, internskämt). Själv tycker jag att den blev ganska bra, men gör jag den igen så ska jag rådfråga med mamma hur jag ska göra för att inte pajskalet ska bli så nedrans torrt. Såfort man skärde i det så sprack det ju nästan.. Ändå följde jag receptet till punkt och pricka. Nåväl det smakade bra i alla fall, och vi hade nachos till så det blev toppen.

Jag har nyss målat naglarna och väntar bara på att dem ska torka så jag kan börja packa sleepover väskan lite smått. Ska nämligen till Emma ikväll tillsammans med Hanna. Emmas familj får en ny au pair idag, och nejdå Emma ska inte åka hem. Dem ska nämligen ha två au pairer. Så vi är bjudna på välkommen-middag för den nya tjejen hemma hos Emma ikväll och sen blir det att sussa där. Och imorgon bitti blir det bagelfrukost som planerat, Hanna och jag var iväg och köpte imorse. Färska bagels, finns inge godare alltså. En russin bagel med lite smör och hallonsylt på, mums fillibabba!  Nåväl, nu verkar det som lacket torkat så nu ska jag sätta igång med packningen, plus tvätten som är i maskinen. 

Ta hand om er,
/ Emelie

Redan torsdag igen! 17.11.11

Jahaja då var det redan torsdag igen, jisses amalia vad dagarna och veckorna går fort när man hela tiden har saker att göra. Gårdagens höjdpunkt var att jag provade på ett nytt pass på gymmet, Forever Fit. Passet var en timme och innehöll dans, kondition och lite styrka. Det var verkligen huur kul som helst, och största anledningen till varför jag föll så pladask för detta pass är nog för att det är snarlikt body attacken därhemma på Gympozz. Mitt favoritpass genom tiderna! Så ja, detta ska jag helt klart börja gå på varje onsdag morgon.

Idag har jag en helspäckad morgon och förmiddag. Nu på morgonen innan klockan tolv så ska jag skypa med Lisa, Sofia & kanske Lis och sedan med mamma och pappa. Sen mellan 12-1 så är det body pump på gymmet som gäller, älskar torsdagar på grund av det. Till lunch har jag redan bestämt mig för att något plus äggsmörgås skulle sitta för himla fint, äggsmörgås med Svenska kalles randiga kaviar såklart ;)  Och just ja, ikväll ska jag laga middag, första gången jag ska laga för hela familjen. Annars har jag ju bara gjort till M och O. Men jag har bestämt mig för att göra tacopaj. Kan nog bli mumsigt, om jag lyckas vill säga. Uppdatering kommer hur det gick.

Förresten, såg att jag tidigare i veckan fått en kommentar varifrån jag laddar hem musik. Jag laddar ner från piratebay, har inte riktigt förstått grejen med det där om det är olagligt eller inte, i och med att jag tar bort filerna såfort dem är nedladdade, så jag delar ju alltså inte med mig. Vad jag har förstått så är det själva delningen som är olaglig, men jag kör ju bara för eget bruk så att säga. Funkar i alla fall fint :)

Nu ska fortsätta dricka mitt earl grey tea här och sedan logga in på skype och "träffa" lisa.  Hörs senare, ciao!

Finn rätt känsla.. trött!

Hej på er, hoppas ni alla mår bra och har haft en bra onsdag. Ni hemma i sverige har ju morgon nu, lyllosar. Här är klockan dags för läggdags, speciellt för min del eftersom det tycks som att sömnen inte riktigt är något jag prioriterar allra högst. Måste verkligen bli bättre på att somna i tid om kvällarna, annars blir det som idag när jag somnade till x antal gånger under barnens simträning. Ni vet hur man bara känner att ögonlocken är tunga som bly att man får kämpa för att hålla dem uppe. Så kände jag. Nej så detta blir ett kort och tråkigt inlägg, kan skriva mer imorgon om vad jag haft för mig. Ta hand om er tills dess ♥

Underbara barndom




- Varför kletar du korv på fönstret?
- För den kletar fast mycket bättre än köttbullarna!

älskade Lotta på bråkmakargatan alltså, man blir aldrig för gammal ♥


Ensam mamma söker & bokning av Vancouver




Efter att jag slutat jobba runt 6 tiden så åkte Hanna och jag till Emma i Mt. Baker. Vi stannade på QFC innan och köpte craisins till Emma medans Hanna och jag gottade till det med varsinn half baked Ben&Jerry. Väl hos Emma såååååå, BOKADE VI VANCOUVER! Åker fredag (dagen efter thanksgiving) till söndag och det blir bara vi tre. Med själva rum bokningen så var vi inte helt säkra på hur vi skulle göra eftersom det inte går att boka 3 bäddsrum samt att vi inte ville ha någon okänd människa i vårt sovrum bland våra ägodelar. Så då hade vi nästan helt bestämt oss för att boka ett 4bäddsrum och sen dela på summan vi tre. MEN, istället så provade vi bara att söka 3 bäddsrum på det hostelet och vad kommer upp då om inte ett rum med en queen sized säng och en enkel. Kalasbra! Så det körde vi på, kommer bli hur bra som helst. Dock får vi ha någon slags tävling på rummet när vi kommer dit, om vem som måste sova enkelsängen i överslafen.. Inte speciellt lockande må jag säga haha.

Nu sitter jag hemma i mitt rum och har precis loggat in på mailen för att svara på mailet från M&M. Meddelandena från facebook får jag ta imorgon, alldeles för trött för stunden. Men mormor och morfar, ni får svar alldeles snart. Ta hand om er så hörs vi imorgon, natti natti!

Right now 14.11.11

Den här måndagmorgonen så har jag hunnit sola, varit på gymmet mellan 9.30-10.30 med Jorid och sedan klippt håret mellan 11-11.45. Jag har även hunnit äta havregrynsgröt, druckit blåbärssoppa och kollat ett avsnitt av Beverly Hills. Nu ska jag nog ta en snabbdusch, känner att jag har små hårstrån från klippningen kliandes på ryggen och sedan ladda ner massa ny musik och bilda en sepparat träningslista. Talk to you later, ciao!



LCC meeting, Potluck

Den här månadens LCC möte var väldigt roligt, vi hade en Potluck och bafann oss på Ballard community center där alla au pairer från två lcc grupper var samlade med sina familjer och hade med sig antingen mat eller bakverk. Efter att O tyckt att chokladbollar var för vanligt så gjorde jag två kladdkakor istället. Nästa gång ska jag ta ut dem lite tidigare bara för dem blev endast kladdiga i mitten, men smakade gott gjorde dem i alla fall. Det var även intressant att se vad alla andra gjort. Något som jag gillade allra mest var Elin som gjort Janssons frestelse, såååå god! Hennes värdmamma är svensk också så den blev riktigt lyckad gjord. Det var även skoj att få träffa massa nya människor och självklart dem man inte sett på ett tag. Plus att man blev skapligt mätt efter att ha smakat lite av allas gottigheter från alla möjliga länder.



M hjälpte mig att dekorera kladdkakorna i granna Sverige flaggan färger.




När vi kom hem därifrån så kilade jag och Jorid över till Starbucks i någon timme. Nu sitter jag hemma i sängen, trött som bara den, men jag har skjutit upp alldeles för länge att fixa en lista med träningslåtar så ska försöka hinna ladda hem iaf ett par nu. Så jag har något nytt att lyssna på under träningen på gymmet. Hörs mer imorgon. Godnatt USA, Godmorgon Sverige.


Sunday 13.11.11, Grattis pappa på fars dag!

Idag är det inte vilken söndag som helst utan det är Fars dag, så stort grattis till kära pappa därhemma!

Vaknade upp vid halv nio tiden i Hannas stora sköna säng och gick över till mig för att byta om till Zumbakläder. Vid nio tog vi bilen och körde en timmes workout ala Zumba, nästa gång är den sista. Känns tråkigt för jag gillar verkligen Zumba klasserna, tycker man får en bra start på söndagen och det ger extra glad energi. Den enda nackdelen är att det är så tidigt på morgonen, men får ingen chans till sovmorgon direkt, vilket kan vara påfrestande om man vill vara uppe sent/halva natten på lördagen. Så jag har inte riktigt bestämt mig än om jag ska välja till en ny Zumba klass samma tid och dag, eller om jag ska kolla efter andra klasser istället.

När jag kom hem från zumban så tog jag en halvtimmes promenad/jogging och sedan käkade jag lite pasta, och duschade. Nu har jag precis avslutat ett väldigt givande skypesamtal med kära familjen. Efter en investering i ny laptop så fick jag en guidad tur runt i huset, vi har ju trots allt gjort om en del sen jag åkte i augusti. Att få se hur allt såg ut fick mig verkligen att känna mig närvarande men ändå så långt bort. När jag fick se mitt rum blev jag typ tårögd, precis som när jag fick se matrummet med det stora matbordet och alla stolar. Min plats där jag brukade sitta och läsa E-kuriren varje morgon med en stor frukost framför mig. Älskade mornar! Det var väldigt roligt att få se att allt var i sin ordning i alla fall, och Atlanta (hunden) hade intagit sin favoritplats på övervåningen; nämligen mamma och pappas säng..

Ikväll mellan 5-6.30 så är det LCC möte och den här gången ska värdfamiljen vara med, eller ja iaf föräldrarna. Mötet idag består av att alla au pairer ska laga/baka något som symboliserar deras land. Jag ska göra chokladbollar, för jag älskar det så mycket, plus att pannkakor och köttbullar redan var taget av Carro och Amanda ;)  Men chokladbollar funkar det också. Så får man gå runt och smaka av allas bakverk, ska bli superskoj! Så nu tänkte jag kila upp och göra klart det och sen återvända till sängen och kika ett avsnitt av Beverly Hills. Vi hörs sen, puss och kram.

Saturday 12.11.11

Då var kvällen här på denna lördag också, dagarna går för fort alltså. Imorse väcktes jag av att O spelade saxofon på övervåningen, ja saxofon, inget tyst instrument direkt.. Men jag fick mina 19 timmars sömn så det var väl ok. Vaknade dock med en himla huvudverk så jag smsade Hanna och frågade om hon ville med på en promenad, tänkte att frisk luft är ju aldrig fel på morgonkvisten. Kan ju även dämpa huvudverken. Vi gick till starbucks först och köpte oss varsinn latte, jag chai och hon någon annan jul-smak. Sen gick vi en liten promenad och avslutade med Kerry Park.



Vid ett tiden ungefär så tog vi bussen in till downtown Hanna och jag, gick och åt på Chipotle. Jag beställde en skål med brunt ris, tomatblandning, kyckling, svarta bönor, sallad, creme fraige och guacamole. Och Hanna körde på en traditionell burrito. Väldigt gott! Sedan så mötte vi upp Paulina, Ryan, Hanna-Håkan, Matilda, Emma och Carro för lite shoppinghäng. Försökte spana efter en klänning men var verkligen inte på shoppinghumör, kan ha berott på att det var smockat med folk i affärerna. Ska nog åka in någon dag i veckan istället och leta, får passa på när de flesta jobbar så att säga ;) Vi hade en härlig (men väldigt kall, blåsig och regnig) dag nere i down town Seattle.

Det var dans och sång på torget utanför Westlake Center

Julgranen är redan framtagen, kommer säkert även pyntas närmaste veckan. Vackert!

Hanna, Carro, Emma och Matilda  ♥


Vid femtiden så tog jag bussen hem eftersom jag ville hinna äta och sådär innan jag skulle börja jobba vid 6.30pm. Var meningen att jag skulle promenera med O och en av våra grannar nerför Queen Anne ave N och kolla på en basketball match som skulle vara ticketfree, alltså gratis. Men när vi kommer dit så visar det sig att man behöver biljetter iaf, så vi traskade hem igen. Mycket promenad i regnet för ingenting, nåväl lite extra motion skadar väl aldrig. Vi gick hem till grannkillens hus och umgicks för min värdfamilj och några grannar hade middag idag. Men vid halv niotiden så gick vi hem hit igen och kollade på några avsnitt av Modern Family i källaren.

Nu ligger barnen och sover däruppe och jag sitter i min sköna säng i ett uppvärmt rum och väntar på att Hanna ska komma hem från tacokvällen hos Carro. Hade sååååå gärna varit där ikväll! Älskar att umgås med tjejorna, dem bästa som finns här ju. Nåväl, fler tillfällen framöver. När Hanna kommer hem så sticker jag över till henne och har sleepover där, känner att det behövs. Hoppas även att hon vill följa med mig till Safeway och köpa glass eller nått gott, är vrålsugen så håller tummarna för det. Hej så länge! puss och kräm


"Elsas Mode" tajm

Sådär då, då var kvällen gjord. Vi kollade på Cars 2 och åt popcorn, insåg inte förrän jag tog första tuggan hur mycket jag saknat och verkligen gillar popcorn! I alla fall, vid halv nio så pausade vi filmen för ikväll och gick upp och borstade tänderna, dem bestämde sig även för att dem ville sova på nedervåningen i sitt nybyggda fort med soffan i mitten. Så nu ligger dem och sussar därute och jag sitter på sängen med en popcorn skål som jag börjar se botten på, samt Elsas mode precis bredvid mig. Blir nog lite kvällsläsning ikväll, alldeles för länge sedan. Sen ska jag försöka komma i kull skapligt iaf, vet ju dock inte hur länge jag får sova imorgon i och med att jag lovade barnen att dem som tidigast (!!) kunde sätta på filmen kl 7am. Håller tummarna för att dem är riktigt trötta efter sina sleepovers att dem kommer sova lite längre, men vi får la se. Godnatt USA, godmorgon Sverige


Freaky friday, 11.11.11 (!)

Hey you, har för tillfället några timmars "break" för dagen, hade blivit lite mycket att jobba mellan 7am-10pm. Så när min värdmamma kom hem idag vid fyra tiden så tog hon kidsen med sig och åkte och mötte min värdpappa på gymmet. Så nu har jag lite break till ca 7.30 för dem ska iväg på middag/konsert. Men för att ta den här dagen från början så befann jag mig 7.10 uppe i köket och gjorde pannkakor till 4 hungriga barn. M och O hade nämligen varsinn sleepover gäst. Dubbelsats smet och lite radio ala 103.7 i högtalarna sen var man igång med dagen. Vid elva tiden så gick vi, jag M, O och hans kompis ner till down town för att besöka ett ställe som heter Gameworks. Det är som en stor lokal med massvis av spelautomater, ni vet - typ lyckohjul, dans mattor, skjutspel, svampbob osv osv. Fanns allt möjligt! Det var först meningen att vi skulle gå hela vägen ner till down town men när det började ösregna så tyckte vi alla att bussen var ett myckte bättre alternativ, i alla fall kidsen. Väl inne på gameworks så spelades det på högvarv, från varje maskin så vann man nå slags biljetter som man sedan kunde lösa in mot saker (gosedjur, godis, leksaker, teknikprylar) i en liten butik i själva byggnaden. Så vi gick därifrån med godis (såklart haha) och O som är galen i mjukisdjur bytte till sig sjöstjärnan i svampbob fyrkant, ni vet den där rosa söta. Nöjda och glada gick vi och tog en smörgås på subway innan vi sprang mot busshållsplatsen. Regnet öste fortfarande ner men tillslut så kom bussen, glädjen varade inte länge. När vi åkte några kvarter så får den nå tekniskt fel, säkert något med elledningarna som bussarna här är kopplade till. Så chauffören föreslog att vi skulle försöka ta en annan buss. Efter mycket dividerande om vi skulle vänta på en annan buss till Queen Anne eller om vi skulle börja gå, så började vi promenera hem istället. Visade sig att den buss vi tänkt ta var väldigt sen för när vi kom till början av Queen Anne ave N så kör den förbi oss. Men då hade vi bara (!) backen kvar och sen var vi hemma, så vi promenerade vidare. Barnen frös och var smågriniga men försökte ändå hålla humöret uppe. Är så himla imponerad över att dem faktiskt gick i stort sett hela vägen hem från stan i regn och elände och det fick dem mycket beröm för. Väl hemma så gjorde jag iordning varm choklad/the och vi åt pannkakor från morgonen. Sen rullade tiden bara på, O´s sleepover kompis blev upphämtad och sedan vid fyra då så kom min värdmamma hem och tog med dem till gymmet.

Nu sitter jag helt slutkörd i sängen efter 60 minuter på crosstrainern på gymmet. Ska gå upp och laga iordning lite pasta till mig själv och sedan invänta att familjen kommer hem. Ikväll hade jag väl skapligt mycket hellre befunnit mig hemma hos Carro, och imorgon kväll för den delen, för hon är själv hemma och ska ha mys/taco-mys lördag. Nåväl det kommer fler kvällar med tjejorna, träffar dem bland annat imorgon när vi ska ta och "göra down town". Nej ni nu kurrar magen lite för mycket, vi höres senare!   puss & kräm


KLAPPAT OCH KLART!!



Nu är ÄNTLIGEN Hawaii resan bokad, wiiiehoooo! Bokade både flyg och hostel (superbilligt B&B) så det ser ut som så att vi flyger den 14e april tidigt på morgonen och kommer fram vid 12am tiden. Den 21a april flyger vi hem på kvällen från hawaii och landar i Seattle vid 6 tiden på morgonen på söndagen (min 20årsdag!). Känner mig så galet excited! Hela April kommer bli så ofattbart bäst. Först när min kära familj kommer i 10 dagar och sen en vecka efter att dem åkt hem så drar jag iväg till Hawaii med Palle och Emma. Hur underbart är inte det ♥ 
Stötte på en liiiten komplikation när vi bokade sittplatserna på flyget dock, eller ja vi får helt enkelt se när vi kliver på flyget om det är så eller ej. Men när vi gick vidare från att ha valt säten så stod det något med att sittplatserna var speciellt valda för personer i behov av rullstol. Men kruxet är att det inte stod något om detta när vi klickade vilka säten vi ville ha.. Knasigt jag vet. Men vi hoppas på det bästa, rullstol eller inte - VI SKA TILL HAWAII!!

Godnatt USA, Godmorgon Sverige

University Village, 101111

Idag efter att jag lämnat av kidsen till skolbussen så kilade jag hem, och åt lite "brunch" innan jag tog bilen iväg till University Village district. Det är som ett område med MASSA shopping och affärer, 3 starbucks och ja där finner man det mesta helt enkelt. Väl där så kilade jag in på Apple store, kände och klämde lite på min framtida iPad2 och sedan mötte jag upp Hannah (Brittiska från simningen). Vädret var bättre än bäst för att vara en höstdag i november och vi pratade och strosade runt i lite butiker. Kan inte fatta att jag verkligen inte varit där förut, det är ju bara 15 minuter med bil (om trafiken är bra) från Queen Anne. Det stället kommer jag spendera många lediga lördagar/söndagar på i fortsättningen. Både Hannah och jag gick och spekulerade i hur fint dem säkerligen kommer dekorera där nu när julen närmar sig, så ett besök runt jul ska vi försöka klämma in, innan hon åker hem till sin familj i Wales för "julsemester". Här följer lite bilder från dagen;













Wednesday 091111

Hej kära vänner, vet att jag missade uppdatera om gårdagen men jag var alldeles för trött efter att ha gått upp mitt i natten för att kunna ringa banken hemma i Sverige för att försöka lösa problemet med min internet dosa som jag lyckats få spärrad. Men ingen framgång även fast mamma kämpat på hon också och åkt till banken i city fram och tillbaka. Mne huvudsaken är att jag kommer åt mina pengar, och ännu mera huvudsaken är att imorgon, imorgon ska vi boka Hawaii! Paulina kommer hit till Queen Anne imorgon kväll och så ska vi boka och sen avsluta med lite starbucks. Wiiiieee, känns ofattbart att dra till Hawaii alltså, med toppenbrudar också :D 

Annars ikväll så har jag ätit middag med familjen, träffat Jorid på Starbucks och sedan nu befinner jag mig i sängen och ska precis sätta på ett eller två avsnitt av Beverly Hills, känner att jag är värd en kvälls avslappning. Sen kommer jag somna gott! By the way, har hänt en liten förändring i mitt rum, till det bättre helt klart! Det var nämligen så att jag verkligen saknat en helfigursspegel, kollade runt lite på ikeas hemsida osv men tänkte väl avvakta. Tills häromdagen då Hanna säger att dem har en helfigursspegel som dem tänkte slänga, men att jag kunde få den istället. Det tackar och bugar vi för, gjorde sig super bra i mitt rum. Have a look;



Planerna för imorgon är att möta upp Hannah under förmiddagen [en tjej som jag mött på simningen eftersom hennes värdbarn simmar i samma grupp som mina, hon är från UK) i U-Village. Det är ett område som sägs vara väldigt fint och nästan som en egen liten stad. Så vi ska fika/äta lunch och kika runt lite, hoppas på lika strålande väder som det varit idag. Så varmt så man inte behövde ha jacka äns, hur skönt som helst :) Hur som så kommer jag ha kameran med och fota imorgon, så uppdaterar jag imorgon eftermiddag/kväll. Ta hand om er tills dess så hörs vi,  Godnatt USA, Godmorgon Sverige

A BIG "by the way" - Idag har jag varit i USA i 80 dagar! En liten wow-feeling över det helt klart.

Monday 071111, nej tack visdomstand!

Nämen heej på er, hoppas er månadg varit lika skön startad som min varit. Bestämde igårkväll att jag kunde få en extra halvtimmes sömn imorse, så började alltså jobba 7.30 för min värdpappa skulle vara hemma på morgonen. M och min värdmamma hade åkt till doktorn vid sjutiden så dem var ej hemma. När jag kom upp vid halv åtta så gjorde jag lunchbag till O och en halvtimme senare hade han och min värdpappa åkt iväg för att han ville skjutsa honom till skolan när han hade tid. Fint gjort. Och ännu finare var det att jag endast jobbade 30 minuter och kunde njuta av en lååång gröt frukost, extra bra! Förövrigt idag så har jag powernapat 1,5 timme, skypat med Camilla och mamma, tagit reda på tvätt, hämtad kids från skolan därefter simning, pianolektion och fotbollsträning, kört crosstrainer på gymmet 1 timme i sällskap av Jorid, solat och handlat snacks (torkade bananer och vindruvor) hos Trader Joe´s.

Nu sitter jag duschad och fräsch i kropp och själ i sängen och lyssnar på Melissa Horn. Försöker få tankarna på annat än hur satans ont jag har i en av mina nedre visdomständer som växer så det knakar i tandköttet. Varenda gång jag sväljer så kommer tungan på nå vis emot den vilket gör att det gör ont gånger en miljon. Men förhoppningsvis går det över om ett par dagar, borde göra det. Hur som, nu ska jag svara på lite mail och sedan kolla det senaste avsnittet av Ensam mamma söker. Älskar måndagar pågrund av det programmet alltså, bästa! Saknar dock att ha Emma här vid min sida, vi som gjorde det till en fin vana att kolla tillsammans. Får bli nästa vecka.  Hörs senare, xoxo


Frozen yoghurt och Hitta Nemo!

Godkväll på er, sitter med flanellskjortan och gossar i sängen och tänker på hur skönt det ska bli att få börja en halvtimme senare imorgon, jag behöver verkligen sömnen. Ska nog power napa imorgon innan jag hämtar kidsen, om tiden finns vilket jag hoppas och tror. Hur som, söndag idag vilket innebär Zumba med Hanna på morgonkvisten, idag tror jag vi båda var väldigt taggade och ännu mer visade det sig att bli när vi nådde lokalen och insåg hur mycket folk det var där. Många nya som prövade på och så såklart alla andra. Vart riktigt skön stämning och jag kunde inte sluta att le/små skratta. Ska lätt ta en till Zumba kurs efter den här, ruskigt kul!

Jag jobbade sedan lite på förmiddagen, eller ja hämtade upp O och hans kompis samt gav honom lite lunch. Sedan var jag ledig några timmar på dagen så då gick jag först till gymmet och sedan hem och segade vid datorn lite grann innan jag tog en halvtimmes power nap. Vaknade av att M spelade piano här nere precis utanför min dörr. Helt ärligt så var det ganska skönt att vakna upp till det istället för alarmljudet. Jobbade sedan på kvällen då mina värdföräldrar hade datenight. Hade en toppen kväll med barnen, efter att vi ätit middag och jag tagit reda på all disk så kikade vi en film och hade det gossigt. M satt i mitt knä i stor-fåtöljen och O låg i soffan. Helt plötsligt i en viss del av filmen när det hände rätt mycket samt att det spelades musik så skuttar han upp från soffan och kör ett av sina otroligt härliga dans-nummer. He got the moves, he sure does! ;) Kan inte hålla mig för skratt när jag umgås med dessa alltså, är så glad att dem är i dem åldrarna dem är också. Hur jag kan disskutera med dem och berätta saker och få smarta gensvar. När filmen närmade sig sitt slut så kröp M upp ännu mer i min famn och pussade mig, sådär som barn gör, på kinden och säger "Emelie, I love you!". Gick rakt in i hjärtat ska ni veta, värmde och fick mig att inse hur galet mycket jag trivs i denna underbara familj!

Mina värdföräldrar kom hem vid niotiden så då mötte jag upp Hanna och vi begav oss till Menchies och köpte oss varsinn frozen yoghurt. Promenerade sedan hem i kylan till mig och tittade på Hitta Nemo. Så himla underbar film, och så bra gjord också. Dock kollade vi bara på halva eftersom vi båda ska upp tidigt och jobba imorgon, får ta näta halva någon annan kväll i veckan. Hur som, nu ska jag släcker ner här och sussa, och innan dess med glatt humör ställa klockan på 7 imorgon bitti.
See you later alligator ♥


Saturday 051111

Hej på er alla glada,
min dag började bra med en liten sovmorgon och sedan en sväng till gymmet. Vid ett tiden tog jag och Hanna bussen in till down town och mötte upp Hanna och Emma och åkte till redmond och mötte Paulina. Vi käkade lite lunch på ett kina ställe, riktigt gott och speciellt när man är så hungrig som vi alla var. Vi satte oss sedan på Starbucks och pratade ett tag innan Matilda kom och då gick hon, Hanna och Hanna iväg och handlade inför kvällens middag. Emma, jag och Paulina började då kika runt och planera inför Hawaii resan i april, awesome! Är så himla taggad på det alltså, en hel vecka på självaste Hawaii med inga mindre än Paulina och Emma. Vi hittade ett superbra hostel, billigt och med bra saker som ingår samt bra läge. Hittade även flyg tur och retur med väldigt bra tider på både dit och hem resan. Vi var påväg att boka hela allt idag, men efter att jag och Emma försökt logga in på min internetdosa så låste den sig, så nu måste mamma hjälpa mig att låsa upp den med hjälp från Swedbank i Sverige. Så förhoppningsvis finns flyget vi hittade kvar tills början av kommande vecka. Borde inte ha hunnits ändra så mycket på bara någon dag, hoppas på det bästa :)

På kvällen åkte vi hem till Matildas kungliga hus, jisses där kan vi snacka typiskt Amerikanskt hus. Så otroligt fint, både från utsidan och insidan! Vi pratade, skrattade, dansade, lyssnade massa musik och lagade tacos samt åt såklart. En riktigt bra kväll med riktigt bra tjejor ♥



















(juldekorationerna är redan igång)

Nu ska jag ta och stänga ner här och sova, hörs mer imorgon! Natti natti :)

Bowling in west Seattle

Hanna kom över vid sextiden och vi åt middag här innan vi gjorde oss iordning och tog bussen till down town. Där mötte vi upp Hanna håkan, Emma och Jessica (en ny tjej, jätte trevlig) och vi tog allesammans buss 54 till west Seattle för att möta upp Paulina och Carro för en kvälls bowlande! Kan tyvärr inte skryta om några bowling skills för min del, är dock överlycklig över den enda strike (när man får ner alla?) jag fick under vår timmes spelande, yey ;)







Nu sitter jag i sängen och har min rumsfläkt på för fullt satt på 80 F, ska nog stänga av den snart. Innan jag sussar för natten så ska jag kika lite hotell i Los Angeles och sedan kika ett avsnitt Beverly Hills och smaska på lite fredagsmys bestående av rökta mandlar, smakar typ bacon, riktigt goda! Godnatt USA, god morgon Sverige!

T.G.I.F. 041111

Fredag fredag fredag hela veckan! Underbart känns det, för det känns verkligen som att det blir fredag hela tiden. Veckorna går riktigt fort. I alla fall, imorse hade jag den bästa morgonen so far med mina värdbarn. Dem var riktigt goa ungar, så vi hade en riktigt härlig frukoststund, lade lite pussel, lyssande musik, läste bok osv. Senare gick jag till gymmet och gick på löpbandet en timme, kände att det var rätt dag för det med tanke på träningsverken sen body pump passet igår. Säger bara rumpa och lår! Vid elva tiden så kom Hanna och Emma över och vi promenderade iväg och köpte oss varsinna tre bagels. Alltifrån russin/kanel, blåbär och sesam. Jag köpte även något jag inte tidigare skådat - nämligen cream cheese med jordgubbssmak! Om det smakade bra, JA det kan man väl säga ;) Smakade en mix av krämig glass och hallon kessella. Så att smeta den på mina ny rostade russin/kanel bagels var som grädde på moset. Vi satt här ett tag och bara mumsade bagels, äppelklyftor och drack the. Mycket mysig brunch med mycket fina girls!






Nu har dagen rullat på med skypesamtal med mamma, pappa och rickard, hämtat barnen från skolan och skjutsat till simningen, träffat min brittiska vän Hannah på simningen och nu är jag hemma i huset och väntar på att andra Hanna, min granne-Hanna, ska komma över på lite middag (köttbullar och makaroner, minimorötter och mjölk) sen ska vi ta bussen till down town och sedan vidare till west Seattle för att möta upp resten av supergänget och sedan spendera kvällen med att bowla. Var riktigt länge sen sist så det ska bli väldigt roligt :D  Hörs mer imorgon, peace and love!


Wednesday and thursday

Hey you guys, uppdaterade inte igår för jag var alldeles för trött på kvällen, som förövrigt spenderades på Starbucks med Jorid och Hanna. Förövrigt så hände något STORT, UNDERBART & ALLDELES GALET BÄST igår, mamma pappa och rickard bokade sina flygbiljetter hit i april! Är så himla lycklig, kan inte riktigt förstå att dem faktiskt ska komma HIT! Vi ska vara här i Seattle några dagar och sedan är planen i nuläget att åka några dagar till Los Angeles. LYCKORUS :D



Det kommer säkert vara jobbigt att säga hejdå igen när dem åker hem, men vilka farväl är inte jobbiga? Men det positiva den här gången är att det inte alls kommer dröja så länge innan jag får se dem igen. Kommer ju komma hem i mitten av September ungefär så från april tills dess kommer tiden bara susa förbi. Däremellan så är det ju midsommar, sen pratar Hanna och jag om att dra iväg och campa hela gänget någonstans och ja det kommer finnas en massa roligt att göra.

I alla fall, idag så började frukosten med lite jobbiga attityder men tänka sig hur mycket bättre det blev. Jag tog med M och O till tandläkaren för M hade tid där kl 8 och under tiden så gick jag och O först och köpte ett dussin bagels och sedan förbi starbucks där han fick sig ett pumpabröd och jag tog en the. Vi satte oss sedan där någon minut tills han ätit upp, pratade om allt möjligt. Sedan gick vi tillbaka till tandläkaren och kastade lite boll innan M kom ut och var superglad för hon fått värsta påsen med leksaker, tandborst -et och klistermärken osv osv. Jag kommer själv ihåg att när jag var mindre så fick man ett klistermärke hos tandläkaren när man var klar. Självklart är allt större i Amerika, en hel påse liksom hallå, självklart ;)
När vi satt i bilen påväg till skolan, med fint höstväder utomhus, M och O lyssnandes på Harry Potter på cd skiva i baksätet och jag med min the från starbucks i mugghållaren bredvid handbromsen, så kände jag mig så sjukt lycklig! Kände mig riktigt amerikansk också med tanke på the drickandet i bilen. Hela den här dagen har faktiskt varit fylld med lyckorus om vartannat. Kunde inte låta bli att le för mig själv på vägen hem från skolan med min favorit radiokanal på volym 14 (=högt!). Att köra upp för Queen Anne avenue N och känna att "här bor faktiskt jag nu", i alla fall för ett år. Nej det känns för himla bra ska ni veta, jag känner mig hemma här! Jag känner mig bekväm och jag älskar att prata engelska och inse hur mycket jag utvecklats sen min första helg här i augusti. Jag känner mig stolt över att ha bestämt mig för att åka som Au pair, slitit med ansökan, lagt ner hjärta och själ i att hitta familj, säga hejdå till alla nära och kära hemma och faktiskt - att jag genomför detta nu! Att gått från en önskan, något man vill uppnå och sen faktiskt genomföra det och att det känns såhär bra, jag kan inte vara gladare än vad jag är. Det var som häromkvällen när Hanna och jag möttes upp sent och gick förbi starbucks, köpte oss varsinn varm dryck och knallade ner till Kerry Park och satte oss i höstkylan. Lyckan som uppstår när vi satt där, med utsikt över vattnet, staden och självaste Space Needle. Inga ord kan nog beskriva hur vackert det är här, Seattle har sina moments, det ska gudarna veta! Love it.

Men för att återkomma till dagen då, efter att jag kom hem från att ha skjutsat kidsen till skolan så skypade jag med Lisa i lite över en timme. Alltid lika givande, bästa jag har! Vid halv tolv så befann jag mig på crosstrainern på gymmet och körde ca en kvart innan det var dags för body pump en timme. Tufft men så otroligt härligt, vad tusan skulle jag göra utan mitt gym här alltså? Går inte ens att tänka tanken, älskar det här stället. Efter gymmet så duschade jag och åt havregrynsgröt med jordgubbar och banan samtidigt som jag kollade ett avsnitt av Beverly Hills. Vid tre tiden åkte jag och hämtade kidsen och vi hade en mixad eftermiddag som slutade med peace and love så det var skönt det.
Nu sitter jag nere på rummet och lyssnar på lite coldplay med datorn i knät. Jag tänkte leta lite hotell till LA resan och sedan läsa innan jag, kl 10 senast, släcker och säger godnatt. Vi hörs mer imorgon, kommer bli en toppenbra morgondag med start redan på morgonen tillsammans med två av mina favvo tjejor! See you later alligator .

Tuesday 011111


Starbucks har börjat med sina fina jul-dekorerade muggar istället för de vanliga. Så himla mysigt, inser verkligen att det inte är långt kvar till jul!

Första November idag mina damer och herrar, tiden ärligt talat rusar förbi och det känns som jag hela tiden upprepar att det känns som att det är fredag stup i kvarten, men det är verkligen så det känns ;)  Idag hade jag min yoga klass i Magnusson park mellan 10-11.30, och hör och häpna men idag var det faktiskt givande. Antar att jag inte ogillar yoga så mycket som jag från början trodde. Jag menar, visst jag räknar det mer till stretching än till ett träningspass (även fast vissa övningar kan vara väldigt jobbiga), men under de gånger som jag hittills gått så har jag blivit betydligt mycket vigare. Står jag med raka ben så når jag ända ner med handflatorna i golvet, vilket jag INTE gjorde förut. Ett förflutet som fotbollsspelare gör verkligen sitt..
När jag var hemma strax efter 12 så bytte jag om och drog ut på en kort löprunda. Duschade och gjorde ordning ljuvlig lunch bestående av havregrynsgröt med banan och plommon, samt 2 ägg smörgåsar med älskade Kalles-randiga. Vid tre tiden åkte jag och hämtade upp M och O och det var simning på schemat och därefter piano samt saxofon lektioner. Jag kilade iväg en kort sväng till bartell för att äntligen köpa mig en egen hårfön. För det mesta så låter jag mitt hår självtorka, och i nödfall så har jag sprungit över till Hanna. Men det känns bra att äga en egen, för vem är inte i behov av en hårfön liksom?

I alla fall, vid sjutiden så åt vi en helt grym middag! Grillat kött på den nyinköpta grillen, mosad potatis och ruccola sallad. Till efterrätt blev det chokladtårta ifrån min värdmammas födelsedag i söndags. Godaste tårtan jag ätit! Hade en riktig trevlig och givande kväll med min värdfamilj, M och O och jag busade i soffan och hade kittlingstävling, massage stund och annat skratt framkallande. Jag bara älskar min värdfamilj.  Vid halv tio tiden så mötte jag upp Hanna, vi gick och köpte oss varsinn the/kaffe på starbucks och gick sedan och satte oss i Kerry Park och njöt av den vackra utsikten. Dock så har kylan verkligen slagit till i Seattle nu, så det är ruskigt kallt om mornarna och kvällarna. Måste köpa mig ett par vantar samt tjockare löpar tights (som jag förövrigt går omkring i typ 24/7). Där satt vi i alla fall och pratade om allt möjligt tills klockan var halv elva då vi promenerade hemåt. Älskar dessa spontana promenader om kvällarna och allt spontant prat om allt och inget. Men nu ska jag ta och kika lite hotell i Los Angeles inför min familjs besök i april och sen ska jag sova. Hörs imorgon, godnattkram!

Trick or treat!

Åh jag gillar verkligen halloween! Hemma tyckte jag verkligen det var överskattat, men se på fasiken - här det ju hur kul som helst. Kan ha att göra med att alla verkligen går in för det. Jag menar, när vi gick trick or treat uppe på Queen Anne avenue idag efter barnen slutat skolan, så hade i stort sett alla som jobbade i butikerna där klätt ut sig samt bjöd på godis eller annat gott. Det var helt smockat med människor som gick med sina barn osv, och det roliga var att 90 % verkligen var utklädda, inklusive de vuxna! Glömde tyvärr (jättearg för det) kameran hemma, så det blev bara några inge-bra-kvalité kort med min iphone. Vid halv sex tiden så begav vi oss hemåt så att M och O kunde få i sig lite middag, jag fixade med min Pippi styrsel och sedan gick jag tillsammans med min värdpappa och M och O, trick or treat runt i kvarteren. Vi bockade snabbt av de närmsta grannarna och gick sedan till guldgatorna, som Highland drive. Det är där man ska befinna sig på halloween så att säga. De flesta ger ut galet mycket godis och har gått crazy med alla dekorationer i trädgården och själva huset. Jag såg alltifrån coola karvade pumpor, rökmaskiner med lukt, musik, ljuseffekter liknande blixtar och åska, häxor och spöken som hänger från träden (samma storlek som riktiga människor). Har gått runt och skrattat för mig själv hela eftermiddagen och kvällen, halloween är verkligen en rolig tid på året, så långt ifrån det svenska firandet man kan komma dock ;)  O och M samlade på sig sjukligt mycket godis, jisses! Men något som dem har i den här familjen är "the sugar ghost" (= godis-spöket)  vilket går ut på att dem får sortera ut godis som dem ska ge till godisspöket och sedan så får dem en överraskning i form av någon leksak, storlek helt beroende på hur mycket godis dem ger till spöket. Så i princip så är det som när man ger gröt till tomten på julen. Men godisspöket har en annan liten tvist. Tycker det är en helsmart idé, för eftersom dem vill ha en stor överraskning så ger dem ju i stort sett 60% av sitt godis till spöket.  Tummen upp för det!

När vi gått klart trick or treat här i kvarteren så närmade sig klockan 8, så Hanna och jag promenerade iklädda våra snygga kostymer, iväg till starbucks resterande tid till stängning kl 10. Älskar att det faktiskt är OKEJ att göra det, kändes skönt att se att personalen på Starbucks var utklädda lite dem också, lite moraliskt stöd sådär. Gulligaste var ju när en jättesöt liten kille går förbi Hanna och mig och tittar länge på Hanna innan han säger "I like your costume". Fick även mycket annan positiv respons från övriga gäster som tyckte vi såg fina ut. Man tackar och bugar för det!




Nu sitter jag redo i sängen med datorn i knät och ska kika på det senaste avsnittet av Ensam mamma söker. Ska mumsa på lite vindruvor och yoghurt draperade mandlar, gotti gott gott! Hörs imorgon, godnatt