Morgonpromenad i ett strålande Seattle






Imorse när jag lämnat av kidsen vid skolbussen så tog jag en rejäl powerwalk först en sväng av den rundan jag brukar jogga och sen ner mot Fremont bron och ner till hamnen. Så himla fint väder ute så man skulle kunna trott att det var maj månad. Varmt var det också så det dröjde inte länge tills jag blev riktigt varm under jackan, men i och med förkylningen så ville jag inte klä mig för kallt så. Lite styrka och en dusch satt fin fint när jag väl kom hem 1 timme & 25 minuter senare.
Nu sitter jag i matrummet, lunchen är intagen och just nu ska jag sätta på ett till avsnitt av Beverly Hills och sen förbereda lite för dagen (disk, tvätt och barnens simväskor samt B-ball + snacks). Hoppas ni får en bra måndag, hörs senare!


"What doesn´t kill you makes you stronger"




Nyligen hemkommen från en myskväll hemma hos Emma. Infann oss på golvet i hennes rum hela kvällen och bara pratade om tunga som lättare saker i livet. Hur månad till månad skulle se ut fram till sommaren samt hur det faktiskt skulle kännas att komma hem igen efter ett år då man levt ett helt annat liv än det man hade innan USA. Tunga saker som hemlängtan togs upp på tal samt hur sjukt det är att för 1 år sedan så visste vi inte att vi fanns, jag menar, jag visste inte att dem fanns och samma gällande dem. Hur mycket som faktiskt kan hända på 1 år och hur himla nära vi kommit varandra på såhär kort tid, för vi har ju bara kännt varandra i sisådär ett halvår. Självklart visste jag att jag skulle träffa nya vänner och så på denna resa, men inte trodde jag att jag skulle bli såhär nära någon/några. Känns som vi kännt varandra så himla mycket längre än vad vi har. Är så oerhört glad att jag träffat er tjejor, ni är obytbara!

Nu ska jag, efter att ha avklarat ännu en måndag, släcka ner här och sova. Vi hörs mer imorgon! Godnatt, xo

Bättre tankar, bättre tider!

Hej gott folk!
Känner mig något bättre till mods för tillfället, ber om ursäkt för det kanske deppiga inlägget innan men behövde helt enkelt skriva av mig lite. Hur som så känns det bättre nu med modet och tillståndet, ögonen är bättre och snuvan är inte lika illa. Det är mest halsen nu känns det som. Skypade med familjen tidigare idag vilket var väldigt behövande, få höra hur dem har det därhemma, tydligen 10 minusgrader vilket jag inte är det minsta avundsjuk på haha. Här har vi ju höst/vår väder ända fram till sommaren igen så, känns toppen. Hur som, vill inte att ni ska få den uppfattning att jag inte trivs här eller på något sätt vill åka hem nu bara för att jag skriver att jag har lite hemlängtan. Eller det är inte hemlängtan, riktig sådan, mer "sjukling längtan". För det är självklart att jag saknar vänner och familj därhemma, men jag skulle aldrig ge upp detta äventyr tidigare pga hemlängtan, och inte när jag har det så himlans bra här! Ibland känns det verkligen som jag måste nypa mig själv i armen för att verkligen inse att jag är här, i USA som au pair och upplever saker som jag länge drömt om. Underbart!

Snart så kommer mina värdföräldrar hem så då ska dem åka iväg med barnen på O´s saxofon konsert. Jag själv ska invänta att Hanna kommer över och sen drar vi till Emma och Mikaela i Mt. Baker. Umgås lite innan dem drar till soligare och varmare vyer. Vi hörs mer senare, ciao amigos!


God Morgon Måndag


Då var det en ny vecka på G, helgerna går alldeles för fort. Imorse gick jag barnen till skolbussen precis som vanligt och nu sitter jag här i matrummet och ska kika ett avsnitt av Beverly Hills. Vi har nämligen besök av en kille från "värmebolaget" som håller på nere i källaren och tar prover och fixar, så kan inte börja ta reda på tvätten än. Känner mig fortfarande seg och sjuk så det blir en lugn dag idag, får se om jag hinner med en promenad eller ej. Ikväll ska jag förhoppningsvis ta mig iväg till Emma och Mikaela i Mt. Baker, dem åker ju till Hawaii i slutet av den här veckan så vill hinna träffa dem innan dem åker. Lyllosar! Hörs mer sen, puss och kram!

Mår pyton rent ut sagt..

Som rubriken lyder, känner mig verkligen inge vidare. Det som började med halsont, har nu utvecklats till snuvig näsa, geggiga ögon, ännu ondare i halsen och så huvudverk på det. Tog mig ju iväg till gymmet i eftermiddags och efter 30 minuters promenad på bandet så gick det verkligen inte mer, kände mig helt slö i hela kroppen och svettades efter att bara ha promenerat.. Nej bra mår jag verkligen inte. Ska ta det lugnt nu i veckan, promenader till max men nå spinningpass imorgon t.ex. blir ju inte av. Just i dessa sjuktider också så kommer hemlängtan krypandes. Vill inget hellre nu än att bara ligga hemma i soffan i vardagsrummet med duntäcke över mig och min långkudde bakom nacken.

Att bo på jobbet är i situationer som denna inte det lättaste, det är ju inte direkt så att jag kan ringa in och säga att jag stannar hemma pga sjukdom. Eller alltså det är klart jag kan prata med mina värdföräldrar och säga att jag är sjuk, men skulle jag göra det för att jag är förkyld? Nej det skulle jag inte. För det skulle innebära att dem blev tvugna att ordna om med sina upptagna jobb scheman och det skulle få mig att känna dåligt samvete..  Nej imorgon bitti och under eftermiddagen så blir det att bita ihop och sluta tycka synd om mig själv. Slå på den goa och glada fasaden och inte se alltför sjuk ut i alla fall. Bläääääää. Håller verkligen tummar och tår för att jag blir frisk inom loppet av en vecka, orkar inte med att må såhär. Det som håller glädjen uppe är alla fina vänner runtomkring, samt att det (hör och häpna) endast är 58 dagar kvar tills mamma, pappa och lillebror kommer hit!! Sen är det Hawaii en vecka efter att dem åkt hem, och sen veckan efter det blir det Coldplay konsert. Som sagt, jag ser fram emot april, det gör jag verkligen!

Efter att ikväll ha kollat säkert 4 avsnitt av Beverly Hills så är klockan nu tjugo i tio på kvällen och jag känner mig redo för att sova. Så vi hörs mer imorgon hörrni, med förhoppningsvis ett bättre humör än just nu. Ta hand om er och godnatt!

Helgens sköna dagar, lördag&söndag

Är precis hemkommen från ett regnigt down town, blev endast en snabb visit in på Nordstrom och sedan hem igen. Har verkligen varit till och från ang. köpet av Hunter stövlar. Visst, dem är ganska dyra, men jag vill gärna ha ett par. Så jag resonerade som så att i och med att jag inte köpte mig någon Mac dator förut som jag planerade, så var jag nu värd detta köp - ett stycke svarta Hunter stövlar bör infinna sig här på onsdag. Yey yey yey :D

För att berätta lite om helgen så följde jag ju med min värdpappa och M till skidbacken i lördags. Även Hanna följde med sin familj så när vi väl var framme så åkte vi tillsammans hon och jag. Hade bra väder, inte för kallt och ganska vindstilla. Mycket snö och skrattiga samtal. Lunch hade vi med oss men efter att ha slagit oss ner framför en lägereld nere vid nåra service hus, och såg att det gick att köpa nygrillade hamburgare så var valet enkelt - grillad hamburgare i skidbacken slår allt! Det plus en kopp varm choklad och rolig musik i utomhushögtalarna gjorde lunchen komplett.








Väl hemma igen så blev det en riktigt varm dusch innan det var dags att ta bussen in till stan för att äta middag, ett gäng på 11 tjejer skulle vi sammanlagt bli. Cheescake Factory stod på agendan och eftersom det var lördagkväll så gick vi dit redan vid sju för att se till att få bord till klockan åtta. När vi kom dit så var stället smockat, SMOCKAT med folk. Vi beställde i alla fall bord och fick höra att det skulle ta upp till 1 timme och 40 minuter. Men vi ville verkligen äta där så vi fördrev tiden på starbucks där resten av tjejgänget slog sällskap med oss och när tiden närmade sig så gick vi tillbaka till Cheescake Factory. Stället kryllade fortfarande med folk och när vi gick fram till disken för att checka av läget med vårt bord så fick vi till vår besvikelse veta att det sällskapet som satt vid långbordet vi väntade på, just skulle beställa in efterrätter.. Just bra det! Så efter mycket om och men så splittade vi i alla fall upp oss på två bås rygg i rygg med varandra, på så vis fick vi bordet klockan kvart över nio ca. Även fastän det blev en ruskigt sen middag som avslutades runt klockan elva, så var det riktigt trevligt. Den nya tjejen, Amanda, som varit här två veckor ca var jätte trevlig och så hade Paulina med sig två kompisar som var sköna dem också.

Sen sov Hanna över här, i och med att vi båda är jäteförkylda så kände vi att det knappast kunde bli värre och ingen kunde ju smitta den andra eftersom bägge redan var smittade. Hade tänkt kika lite OC innan men sömnen blev prio 1. Sov i ungefär 10 timmar och på morgonen bestämde vi oss för att gå till Noahs och köpa bagels till frukost. Blev riktig succé! Sen skypade Hanna med två tjejer som är matchade med hennes värdfamilj, svarade på frågor och sådär och sen kikade vi ett avsnitt OC.

Nu ska jag nog dra på lite promenadkläder, och sedan gå bort till gymmet och powerwalka lite. Även fastän jag är sjuk så har ju aldrig promenader skadat. Plus att i dagens ruskväder så känns det faktiskt mer lockande att ta med en bok och gå på löpbandet än att traska runt i skurvädret utanför. Hörs mer senare, ciao!


Thank God It´s Friday!

Då var det fredag igen och jag vet att jag inte uppdaterat på flera dagar. Har haft fullt upp med annat och har fakiskt (hör och häpna) prioriterat sömnen vissa kvällar. Hur som helst, under de dagar som gått så har jag hunnit med riktigt många skype samtal med underbara nära & kära hemifrån och så Hanna som är au pair i New York. Så kul att få höra från er alla, vad som är nytt hemma i eran vardag och bara prata om allt och inget, viktigt som mindre viktigt. Ni är så himla underbara och jag saknar er grymt mycket! ♥
I onsdags när jag vaknade så hade jag satans ont i halsen, något som bara kommit under natten för jag kände ingenting kvällen innan. Kändes som jag hade en stor klump med taggtrådd som satt fast och det gjorde ont hela dagen. Ingen aptit hade jag heller, fick i mig frukost och sen åt jag ingenting på hela dagen förrän eftermiddagen då jag tog en smörgås. Usch hatar´t!  Senare på kvällen så åkte i alla fall Hanna och jag iväg på våran keramik kurs på North Seattle Community College. Just nu håller vi på med ett hemligt projekt, topphemligt för alla. Men ni kommer få se vad det handlar om inom några veckor när allt är klart.. Kommer bli roliga miner det är allt jag kan avslöja ;)

Igår så skypade jag med födelsedagsbarnet, bästa vännen Lisa som fyllde 20 ståtliga år! Grattis återigen babe. Senare blev det ett body pump pass på gymmet och sen hem och äta lite lunch innan det blev dags att hämta M från skolan. Simning och basket stod på schemat så det täckte upp hela eftermiddagen, sen när Hanna slutade på kvällen så kom hon över hit, vi tog en promenad till Kerry Park och svängde sedan förbi TJ för att inhandla frukt. Blev då sedan fruktsallad och flera skrattfyllda avsnitt med OC i mitt rum.
Idag fredag så vaknade vi här i Seattle, i alla fall vi här uppe på Queen Anne, upp till strålande väder med blå himmel och solsken. När jag sedan gick M till skolbussen så hade dimman tagit över men med tiden så kom finvädret fram igen. Så istället för att power walka på löpbandet på gymmet så bestämde vi oss (hanna och jag) för att ta bilen ut till Green Lake och gå runt istället, ca 5 km runt sjön. Perfekta vädret idag för det verkligen, kunde inte ha valt en bättre dag. Kameran var med så här kommer lite bilder.






Halvdant, inte riktigt en fulländad hoppbild..

.. därja där satt den!!  "We work ooooout"



Älskade väder och älskade Seattle!

Fredag eftermiddag nu då, fick nyss ett samtal av min värdpappa som sa att han kunde hämta upp M från skolan istället, så en extra timmes ledighet för min del. Inte helt fel så att säga. Ska väl gå och ta reda på lite disk och sen sätta mig och kika runt lite mer på lite rese-turer. Är helt insnöad på att antingen ta en weekend i maj/juni till antingen San Francisco eller till Grand Canyon. Tar jag en till San Fran så vill jag boka in en guidad tur och se antingen Yosemite falls (vattenfall) eller/och Alcatraz. Blir det Grand Canyon och Las Vegas så.. Grand Canyon för satan. Wow! Så ja, vi får la se vart det slutar ;) 
Ikväll när Hanna slutat så tar vi bilen ut till Emma och Mikaela i Mt. Baker och har filmkväll tillsammans med Palle. B&J och tjejsnack + film, toppenfredag!  xo

"There´s a wild wind blowing, on the radio I heard, oh baby, it´s a violent world"



Sådär då, hemkommen från både ett mysigt LCC möte på Starbucks samt en super trevlig movienight hemma hos Elin. Sitter nu i mitt uppvärmda sovrum till ca 70F, gött! Utanför hörs susande ljud och det blåser stormiga vindar, för att uttrycka sig milt. Klockan har nu passerat halv tolv på kvällen så det är verkligen dags för mig att stänga ner här och sova för natten. Hörs mer imorgon, godnatt USA & godmorgon Sverige.


LCC möte & movienight i Magnolia

Tjenamors gummigallors, idag rapporterar jag från ett regnigt och grått Seattle, behöver verkligen ta och införskaffa mig ett par gummistövlar.. Hur som, dagen har flytit på bra. Inleddes med gym imorse tillsammans med Hanna, sedan hem och duscha och luncha, hann även skypa en snabbis med mamma & pappa också innan det vid tolvtiden var dags att åka och hämta kidsen på skolan. Tidigare hemgång idag av någon anledning som jag inte kommer ihåg, men dem slutade iaf tre timmar tidigare än vanligt. Vi åkte hem och åt lite snacks, lade lite pussel och spelade tvspel innan det bar iväg till Kumon (mattestället) och sedan direkt till simlektionen. Efter 1 timme där så hade M basket träning och O saxofon lektion här hemma.

Nu sitter jag nere på mitt rum och ska snart ta och göra mig iordning för kvällen, ska nämligen iväg först på LCC möte på Starbucks i Magnolia. Efter det så drar Hanna och jag vidare till Elin på movienight. Ska hyra film från redbox och mumsa på något gott (jag har gjort lite chokladbollssmet som jag tänkte ta med, hehe). Men nu är det dags att fixa sig lite grann och sen invänta sms från Hanna att hon är redo att åka. Hörs mer senare, ta hand om er!


5 månader i USA!

Glömde ju helt bort att nämna att jag igår nämligen hade min 5 månaders dag här i USA. Hur galet är inte det, att tiden går så sjukt fort alltså. Hur som, den här måndagen har allt återgått till det normala igen efter nästan en hel veckas "snow days" och massa saker som varit inställda. Gick på spinning pass imorse, skypade med mamma och mormor vilket var huuuur trevligt som helst! Efter det gjorde jag lite lunch och skypade sedan med Ida, long time no see, saknar dig vännen ♥

Klockan 3 åkte jag och hämtade kidsen från skolan och skjutsade dem till simningen. Därefter följde jag M till hennes piano lektion innan jag promenerade bort en andra sväng till gymmet för dagen. Mötte Hanna där så vi körde crosstrainers på övervåningen och sedan styrka i rummet på nedre plan. Vi roade oss även med att komma på olika namn till några charmiga personal grabbar. Låt oss presentera - Mc Steamy, Mc Dreamy & Mc Smör. Och när alla jobbar så blir det - Mc Dreamy & company. hahahha. Humorn är där den ska ;)
Nej nu ska jag läsa lite ur Elsas Hemlighet som jag lånat av Hanna och sen släcka lampan om ca 20 min, har ju trots allt fortfarande liiite sömn att ta igen från helgens bravader. Ta hand om er så hörs vi, godnatt!

"L.E.G.E.N.D.A.R.I.S.K.A."

Hej hej hej, nu är jag smått återställd efter en helg i Vancouver, som som alltid levererade!! Tiden i Vancouver BC var maxad, men söndagen kommer alldeles för fort. I och med att vi kom dit sent fredagkväll så kändes det i stort sett som att vi endast hade lördagen där, vi var väl framme på hostelet vid tiotiden på kvällen och checkade då in snabbt för att sedan kila iväg och köpa kvällens dryck. Sedan blev det att fixa det sista inne på rummet innan vi drog ut på äventyr. Kvällen spenderades på Venue (min absoluta favorit), dem har bra med utrymme, bra musik och ja, det är ett bra place. Där dansade vi och hade det grymt skoj hela natten lång och jag och paulina catchade sedan upp med lite trevligt folk utanför cluben när dem stängde vid 03. Kom i säng gjorde vi väl runt 6 tiden på morgonen. Strax efter kl 8 på morgonen befann vi oss nere i lobbyn och åt bagelfrukost och drack rikligt med vatten. Sen blev det en nap på rummet för oss alla innan det plötsligt knackade på rumsdörren någon timme senare - "housecleeeeeeaning". Då gav jag upp med sömnen och gick för att fixa till mig istället. Någon timme senare så befann vi oss på Starbucks för dagens lunch. Hanna och Palle bestämde sig för att dra nytta av dagen och promenera bort till Stanley Park. Linn åkte från hostelet redan på morgonen för att träffa hennes förra värdfamilj (hon var au pair i Canada tidigare). Så över blev jag, Mikaela och Emma, vi bestämde oss för att strosa runt på stan och njuta av Vancouver samt det faktiskt fina vädret.

Lördag kl 5 befann vi oss allihopa på en thairestaurang för att äta tidig stormiddag. Senare drogs förfesten samt fixandet igång på hostelet och vi var alla riktigt taggade för den sista utekvällen/natten för denna helg. Linn hade med sig hennes förra värdfamiljs nya au pair, Sabina, supertrevlig tjej, så hon hängde med oss. Förfestandet bjöd på ölspel, o-charmigt hög sång till "Don´t stop believing" med Journey samt mycket dans på mycket trång rumsyta. Tog en drink i baren innan vi sällskapde iväg till Roxy, med inställningen att det skulle bli kul att prova något nytt. Tyvärr så fyllde det inte mina förväntningar det minsta så jag saknade Venue med detsamma, som tur var hamnade vi där tillslut och gick inte hem förrän dem stängde vid 03. Väl tillbaka på Hostelet så var varken Palle eller jag trötta, så vi gick och satte oss i "uppehållsrummet". Där var det några grabbar + en tjej som spelade biljard. Vi slog oss ner i soffan men det dröjde inte länge tills även vi spelade. Killarna var från Australien och jag kan nog inte säga det bättre än vad Paulina uttryckte sig "Mer Australienare till folket tack!". Good looking x10000000! Och hur trevliga som helst, satt och pratade med en av dem ett tag om det ena och det andra, exempelvis att han ej gillade att åka bergochdalbana haha. Lustigkurre. Mikaela kom även en stund efter oss och visade upp sina grymma skills i biljard. Dock precis efter att jag (av ren felbedömning av både boll, pinne och position) råkat skjutit den vita bollen över bord.. OM jag framstod som pajas sen va ;)
Vid kvart över fem på morgonkvisten så tackade vi i alla fall för en god match och återvände till vårt rum på 3e våningen. Jag gick och tog en dusch och somnade sedan en haltimme senare. Ja som ni hör så har det inte blivit speciellt mycket sömn, tror jag sammanlagt under helgen sov ca 5 timmar. Men det betyder ju verkligen att jag inte låtit någon tid gå till spillo på att sova, känns som en rimlig anledning om ni frågar mig. Under helgens gång så tog jag tyvärr inte så många bilder, överlät det ansvaret till resterande tjejor i ligan. Men detta är vad jag lyckades fånga på bild,



På söndagen blev det skaplig uppgång för att hinna äta frulle och packa ihop våra saker & checka ut innan kl 11. Perfekt tidsplanering och allt den här gången för vi bokade in oss på den bussen som gick från Vancouver kl 12 till Seattle istället för kl 18 som vi gjort tidigare gånger (och det har alltid varit lika långdraget). Så för att fördriva lite tid när vi checkat ut satte vi oss i uppehållsrummet och fick sedan sällskap av en av grabbarna från gårdagskvällen. Visade sig att han var britt, men lika good looking för det. Precis när vi skulle gå till bussen, sagt "It was nice meeting you" och vice versa så sa han "You girls are legendary!". Dem orden fick oss att tänka till, och faktiskt dra den slutsats att det fasen stämmer. Vi är ett glatt och positivt gäng med olika personligheter, men som tillsammans tillför det bästa och kompletterar varandra till det bästa! love ♥

Kvällen avslutades sedan med Ben&Jerrys och några avsnitt OC under tjockt duntäcke tillsammans med Hanna i hennes källare. Men när klockan närmade sig halv nio och mina ögonlock x antal gånger varit nära att stängas så sa vi godnatt och en halvtimme senare så sov jag i min säng ett hus bort.
Tack Vancouver, alla grymma människor och kära babes för en enastående helg!


VANCOUVER WEEKEND BABY, YEAH!!

Känns som timmarna idag verkligen har sniglat sig framåt och i förmiddags kändes det aldrig som att klockan skulle slå 5. Nu är det nämnda klockslaget här och jag ska alldeles strax kila över till Hanna. Sen får vi skjuts av hennes väldigt snälla värdföräldrar ner till bussen som tar oss utanför USA's gränser, nu är det Canada som gäller och vårt älskade Vancouver. Det ska bli jätte skönt att komma iväg på en "minisemester" om man nu kan kalla det det, men det är ju vad det är så ;) I alla fall, är riktigt galet taggad och vill helst av allt bara vara framme nu nu NU! Men vi väntas väl vara framme vid tiotiden ikväll så det blir bara att snabbt byta om till festligare outfit och fräscha upp sig lite för att sedan ta oss an krog-gatan. Har nog bestämt mig i sista stund att inte ta med min iPad, för det första skulle jag aldrig förlåta mig själv om den skulle bli stulen. Och för det andra så känns det inte som att det ändå kommer bli så mycket "dödtid" de här dagarna så den kommer behövas. Har ju mobilen att surfa runt på i sånnafall.
Hur som, ni alla andra får ha en toppenhelg så hörs vi igen på söndag när jag är tillbaka i Seattle igen. Tills dess ska vi dansa som aldrig förr, ciao amigos!

Trask i slask

Hej på er, ännu en till snödag här i Seattle vilket innebär att skolan varit stängd och barnen varit hemma hela dagen. Idag hade vi pannkaksfrukost i följt av en mix av lite allt möjligt. Det var playdates, pianolektion, lunch, pulka åkning, tjafs och skrik osv osv.
Helt plötsligt så var klockan halv fem och jag befann mig återigen här hemma efter att ha åkt pulka med M vid Big Howe backen. Jag bytte om till träningskläder och kilade iväg till gymmet, och som jag befarat så stängde dem även idag kl 6.. Hann i alla fall köra 50 minuter på crosstrainern och sen drog Hanna och jag ut på en promenad längs Queen Anne avenue. Minns innan jag åkte hit till Seattle att mina värdföräldrar berättat hur dem stänger av den gatan (branta backen) när det kommit snö samt att många då åker skidor och pulka nerför eftersom det är trafik fritt. Denna syn fick Hanna och jag se idag! Massor med folk hade samlats med sina värdkoster, för ja, det var verkligen "man tar det man hittar" som dög. Folk hade klätt in det mesta i sopsäckar, någon åkte på en solmadrass och en annan kom på snowboard. Fort gick det också, jisses! Riktigt kul att se, så stannade till flera gånger och bara skrattade åt dem som svischade förbi i 130 ;)

Bildbevis på hur moddiga gatorna verkligen är här uppe, dem plogar ju som sagt inte..




Svårt att inte bli varm i hjärtat av allt det här, Queen Anne och Seattle, ♥


Vägen uppför backen var då liiiiite jobbigare än vägen ner, förvånandsvärt nog eller.. Vi gick i alla fall förbi Kerry Park på hemvägen och körde lite styrka med hjälp av en bänk och utsikt över Space Needle och downtown, helt galet fint! Sen kilade vi hemåt, Hanna till sig och jag till mig. Duschade, åt och sedan mötte jag upp Hanna utanför min trapp och vi gick till Trader Joes och köpte lite torsdagsmys till OC hemma hos henne därefter.
Vid halv elva kilade jag hemmåt för att skypa med mamma och rickard, trevligt som alltid! :)
Nu sitter jag & väntar på att lacket på naglarna ska torka, sen ska jag stänga ner här och sova. Jag har hunnit kommit en bra bit med packningen så jag inte behöver göra så mycket imorgon. V-A-N-C-O-U-V-E-R!!!!  Längtar nååå grymt!  Nehepp, nu verkar det som dem torkat någotsånär och jag behöver verkligen få lite sömn. Något säger mig att det inte kommer bli alldeles för många timmar av det under denna helg..  Ta hand om er så kanske vi hörs mer med ett liten update under helgen.  XOXO

Let it snow, let it snow, let it snooow!

Idag var skolan som sagt stängd så jag har jobbat hela dagen. Eller ja, det känns verkligen inte som att jag jobbat så mycket idag eftersom vi varit ute mestadels av dagen och lekt i snön. Vi gick till parken där en av vägarna förvandlats till pulka backe för hela Queen Anne. Både jag och barnen hade hur roligt som helst, plus alla andra som var där för det var smockat. Vi stannade väl i ca 2 timmar och roade oss med att åka tåg och göra coola svängar som då och då slutade med en sidokrock och snö innanför tröjan haha ;)  Det har verkligen snöat på bra idag vilket har gjort att det ligger rikligt med snö på vägarna, och jag fick reda på att tydligen så plogar dem inte "småvägarna" runt om i kvarteren här utan fokuserar istället på de större vägarna. Så jag såg en del människor idag som dragit på sig sina längdskidor och åkte runt, såg riktigt skoj ut. Här kommer lite bilder från vår snödag.





När vi åkt klart så gick vi hem och åt lunch samt drack lite varm choklad med mini marshmallows. Min värdmamma jobbade hemifrån idag så hon hjälpte till lite vid lunch innan hon gick och handlade inför bakningen hon skulle göra med tjejerna lite senare (M och hennes två kompisar). Det är ju O´s födelsedag idag så dem bakade en chokladtårta med glasyr till honom, som förövrigt smakade riktigt bra. Sen efter lunch, disk och tvätt så drog vi på oss kläderna igen och gick ut för att göra en snögubbe. Senare kom även två kompisar till O så då var vi plötsligt 6 barn och jag. Full fart är väl en underrubrik haha. Det blev en snögubbe tillslut i alla fall, en ganska snygg en..


Jag fick sådana barndomsminnen av att bygga snögubbar så jag kom att tänka på dessa snölyktor som jag och min bror ofta skulpterade upp nedanför entré trappan när vi var mindre. Blir ju så himla fint när man sedan sätter i ett ljus och det är mörkt ute. Precis det gjorde vi ikväll, min värdmamma blev alldeles paff av hur finurligt och vackert det var. Drog ut hela familjen på trappan när jag skulle tända ljuset i mina "Swedish tradition things" haha. Kändes väldigt fint alltihop!


Senare på kvällen så gick jag och körde en timme å gymmet och sen så åt vi middag, mina värdföräldrar, jag och så 6 vilda ungar. Inte en lugn stund vid bordet så att säga haha ;)  Lite senare så kom grann familjen över och så åt vi alla tårtan som bakades på dagen. Lite senare ändå så kom Hanna över och vi gick ner till mitt rum och kikade OC. Flamsiga au pairer som är övertrötta efter en lång dag. Eller ja, speciellt hanna i alla fall. Flamsfia! När jag berättade för henne att Emma ringt och kollat med bussbolaget för att få klart i att bussarna till Vancouver på fredag ej kommer ställas in, så blev vi båda så glada att vi började rulla runt med armarna och tjoa glatt. Saken var bara den att min rumsdörr var lite öppen, tillräckligt för att en av O´s kompisar skulle kunna se oss och fick en ganska förvånad men road antiktsmin. Jisses vad vi skrattade, och stängde dörren helt! ;)  Nu ska jag stänga ner datorn här och få lite sömn. Imorgon började jag 7.30 och jobbar hela dagen tills mina värdföräldrar kommer hem runt 5 tiden. Då blir det gymmet och sen får vi la se vad som sker. Måste förbi affären vid något tillfälle för tandkrämen är slut.. Aja, hörs mer imorgon! Ta hand om er, xoxo.

Svar på kommentar ang. organisationer

Fick en fråga häromdagen som jag tänkte att jag skulle svara på, frågan lyder som följande -

"Hej!
Jag heter Emma och följer din aupair-blogg sedan ett par månader tillbakaoch är nu själv intressed av att åka. Är i det stadiet där jag ska välja organisation, och valet står just nu mellan Cultural Care och Scandinavian Institute. Tänkte att det kunde vara bra att höra hur någon i som har varit i denna situation resonerade. Vilken organisation åkte du med, och är du nöjd med den? Vilka valde du mellan, och varför valde du tillslut den du valde?

Skulle uppskatta svar, men du ska absolut inte känna dig tvingad!
Mvh/ Emma Österberg"

- Hej Emma, vad roligt att höra att du följer min blogg. Självklart ska jag svara på din fråga så gott jag kan, vet själv hur många frågor man hade när man var i första stadiet till att åka som Au Pair, nämligen att välja organisation.
Jag åkte med Cultural Care (CC), vilket jag är väldigt glad över för jag har endast fått positivt bemötande och den hjälp jag har behövt genom första steget till att nu befinna mig hos min underbara värdfamilj i Seattle.
Jag forskade faktiskt inte runt speciellt mycket bland de olika organisationerna innan jag åkte för jag hade en kompis som åkte med CC, hade hört väldigt mycket gott om dem så jag signade upp mig på ett av deras informationsmöten. Efter det mötet så var jag säker att jag ville åka med dem. Så jag kan tyvärr inte så himla mycket om de andra organisationerna och vad som skiljer dem åt. Det enda jag vet kan vara en nackdel med Cultural Care är att när du är i matchningsprocessen och får matchningar med familjer så kan du endast "matchas", alltså komma i kontakt med, 1 familj åt gången. Medans du med SI (Skandinaviska Institutet) kan matchas och prata med flera familjer samtidigt, vilket verkligen kan vara en stor fördel. När jag matchades med min värdfamilj så kände jag direkt efter att läst deras personliga brev att dem var drömmatchen för mig. Våra intressen klaffade perfekt och jag var säker på att det var hit jag ville. Men låt säga att jag inte hade varit sådär säker, att jag inte visste om jag ville tacka ja eller nej.. Då kanske jag hade velat veta om det skulle komma bättre matchningar för mig, och för att få kunna matchas med nya familjer så måste jag då tacka nej till familjen.
Som du hör så kan det allstå bli krångligt om man är väldigt tveksam. Det jag har för mig att man kan göra i det läget är att ringa till CC kontoret och säga som det är (att man inte bestämt sig men vill se vad som mer väntas), så matchas man vidare. Märker man sen att det inte kommer någon bättre familj så kan man kontakta den första familjen igen. Men det kan ju vara försent, kanske har den familjen redan hittat sin au pair då.. Med SI så kan du matchas med flera samtidigt, vilket är en fördel då du kan jämföra dem och hitta den familj som passar DIG allra bäst.

Jag kan annars bara prata gott om Cultural Care, tycker det är en väldigt bra organisation som finns där med mycket kunskap och svar på alla frågor. Självklart finns det människor som kanske inte haft samma positiva upplevelse med CC som jag har haft, men det kommer finnas sådana fall inom alla organisationer, det är jag säker på.
Men känner du att du inte vet riktigt vilken du ska välja - läs runt på deras hemsidor, ring till deras huvudkontor och prata och försök klura ut vilken organisation som skulle passa dig bäst. Att gå på ett informationsmöte är också till väldigt stor hjälp, gav i alla fall mig en mycket större inblick i hela "äventyret". Tycker verkligen att du ska åka som au pair, det är verkligen ett beslut jag är sååå glad att jag tog. Inte nog med att man får vara med och uppleva mycket nytt, så växer man som person, träffar nya vänner för livet och får meriten att faktiskt ha jobbat och bott 1 år utomlands. Jag hoppas att svaret var till någon hjälp och vill också önska dig stort lycka till valet av organisation och allt som hör till. Svarar gärna på fler frågor i fortsättningen. Ha det bra!  :)

Kram
/ Emelie

Svettigt på gymmet dock utan bastu..

Befann mig på gymmet vid kvart i sjutiden och när Hanna lagat klart mat därhemma så kom även hon för att utföra kvällens pass. Blev crosstrainer + den som inte har några "armar" och sen powerwalk på löpbadet för oss båda. Sen blev det styrka på mittenplan och oj vad vi längtade efter att få hoppa in i duscen och sedan in i en varmt ångande bastu. När vi kommer fram till bastudörren med balsam kvarsittande i håret för skördandets skull så inser vi att vi totalt missat att man tydligen måste slå på bastun själv. Jag trodde verkligen att den skulle vara på liksom.. Men nej usch vad besvikna vi blev, vem vill sitta i en fisljummen bastu liksom. Inte speciellt skönt och avkopplande direkt, mer irriterande och inte alls så trevligt. Aja hur som, får ta bastun en annan kväll när vi satt på den innan vi börjar träna så den hinner bli varm.
Var jätteskönt att duscha där och gå hem fräsch och vara klar liksom. När jag kom hem så gjorde jag iordning lite gröt och åt lite baconrostade mandlar på sidan om och sedan gick jag ner till mitt på nedre plan.  Nu har jag precis skypat med mamma en snabbis och nu sitter jag och lyssnar på Rix Morgon Zoo, innan jag släcker ner här och sätter på ett avsnitt Beverly Hills så ska jag slå in paketen jag införskaffat till O som fyller år imorgon. Förövrigt så har skolorna stängt imorgon så det blir jobb för min del, men min värdmamma kanske ska jobba hemifrån och jag fick iaf sovmorgon till kl 9. Så det blir att ställa klockan på kvart i, ååh så skönt det ska bli att sova längre än vanligt! :D  Vi hörs mer imorgon hörrni, ta hand om er!

PS. Jag svarar på bloggkommentar imorgon, ifall någon undra :)


S.N.Ö.K.A.O.S.

Hej där, hoppas ni har det fin fint vart ni läsare nu än är bosatta ;) Igår tog jag mig fram och tillbaka till stan gallant i alla fall, eller ja jag fick mig ju lite vardags motion på köpet eftersom dem (som jag befarat) stängt av Queen Anne avenue för busstrafiken. Men väl nere i downtown så hittade jag allt jag skulle ha och var hemma igen vid femtiden. Hanna och jag möttes upp senare och begav oss till Starbucks och sedan tillbaka hit efter att hon haft sitt familjemöte och så kollade vi på OC. Måste verkligen köpa hela den boxen när jag kommer hem! Samt Grey´s Anatomy. När man väl börjat kolla så blir man.. ja ganska fast va.

Angående snön så är det ingen tvivel om att hela den här staden är i mer eller mindre kaos. Helt ärligt så är det ganska skrattretande hur allt bara ställs in. Kan ta idag som exempel. Barnens skoldag blev framflyttad 2 timmar så jag gick dem till skolbussen så dem åkte med den vid elva tiden och sen gick jag hem. När jag varit hemma i 30 minuter så ringer min värdmamma och säger att hon fått samtal från skolan om att den stänger pga snön. Jag kollar ut genom fönstret och är nära att skratta, helt ärligt, det regnar mer än snöar ute och inte alls mycket. Inte mycket man kan göra åt saken när skolan stänger dock, så jag åkte och hämtade kidsen samt en kompis till O och skjutsade hem honom innan vi nådde vårt hus. Senare nu under eftermiddagen så får vi reda på att barnens simlektion är inställd och så även O´s saxofon lektion samt M´s basketträning. Och grejen är att nu på eftermiddagen så har det till och med varit bra väder, varken snö eller regn. Men dem verkar ta det säkra före det osäkra, vad vet jag. Jag räknar med att skolan kommer vara helt stängd imorgon, ryktet går nämligen att det ska vara snöstorm här ikväll/inatt. Så jag förbereder mig att jobba hela dagen imorgon, vilket för de flesta au pairer kanske är vardagen, men när man är van att ha ett antal timmar egentid under dagen så man hinner med gym och skypa med vänner därhemma osv så känns det skapligt surt.. Men för att hålla humöret tappert på topp så räknar jag ner dagarna till Vancouver, fredag närmar sig med stormsteg! Ska börja packa på torsdag så känns det ännu närmare :D

Nu är M hos sin kompis och O har en kompis här så dem spelar Wii. Jag har fixat fint i köket (vilket innebär tagit reda på disken) och laddade nyss in en maskin med tvätt. När min värdmamma kommer hem snart så ska jag kila iväg till gymmet. Sen kommer Hanna dit och vi tänkte avsluta kvällen med att basta på gymmet. Oj så länge sen det var jag bastade, ska bli riktigt härligt. Hörs mer senare, ta hand om er! xo


Martin Luther King, Jr. Day

Idag är barnen lediga från skolan pågrund av att det är röd dag, det är även min värdmamma så hon gav mig ledigt hela dagen. Det enda jag behöver göra är att vika tvätten, en bagatell. Imorse körde jag spinning på gymmet och sedan lite mag/rygg styrka + stretching efter. Benen kändes som spaghetti när jag promenerade hem, gårdagens pump pass sitter kvar och så spinning på det, jarå! Hur som, nu har jag precis ätit lunch och gjort mig iordning så tänkte försöka ta mig ner till downtown. Har lite ärenden som jag måste göra därnere som inte kan vänta, bland annat födelsedagspresent till O som fyller år på onsdag. Och imorgon kommer förmodligen jag jobba hela dagen för barnen kommer antagligen vara lediga från skolan eftersom den kommer vara stängd på grund av snön och halkan, stor farorisk för skolbussarna med massa barn osv.
Får se hur lätt det blir att ta sig in till stan med buss idag bara, räknar med att det tar några extra minuter om jag säger så.. Huvudsaken är att jag kommer in till stan och hem igen i gott skick, sen får det ta längre tid det gör mig inget. Är det "snökaos" så är det. Hörs mer senare, ta hand om er! xo

♥ Söndagsmys ♥


Ikväll kom grändgrann familjen över på middag och även Hanna, en stormiddag alltså vilket blev väldigt trevligt. Sen kilade jag och Hanna ner till mig och kollade på OC och senare blev det även lite fruktsallad toppat med lite choklad. Mumsfillibabba!  Hanna gick nyligen hem så jag ska stänga ner här snart jag också, men ska lyssnar liite till på Rix Morgon Zoo innan lampan släcks. Godmorgon på er nyvakna hemma i Sverige, godnatt USA!


Snökaos i Seattle

Hej på er, sitter med Hanna vid ett högt bord och datorerna framför oss på Starbucks. Planerna för dagen har ändrats helt, och vet ni på grund av vad? Johodå, snön har kommit till Seattle. Allt och alla är i stort K-A-O-S!!  Imorse när jag skulle dra upp gardinen och såg att det snöade så skickade jag snabbt iväg ett sms till min LCC och kollade hur det skulle bli med dagens Au pair möte (vi skulle åka skridskor). Mina värdföräldrar vill inte att jag åker bilen när det är snö/isigt ute så jag sa att det skulle bli svårt att ta sig till mötet med buss, så hon svarade att mötet skulle bli inställt och framflyttat.
Jag bytte sedan om till träningkläder och begav mig till gymmet för att köra den nya releasen av Body Pump. Det var smockat med folk på passet och oj vilket härlig pass och nya sköna låtar som tillkommit. Loved it! Körde lite extra styrka och stretching efter passet och kilade sen hem och duschade samt åt. Hade bestämt med Emma att mötas upp i down town och även Paulina, Elin och Hanna skulle kanske även också komma. Smsar med Emma medans jag lagar iordning lunch och får veta att det är kaos. Ringer upp henne och hon befinner sig på bussen in till stan för att gymma innan vi skulle ses. Dock blir hon tvungen att gå av bussen för den samt 8 eller 9 andra bussar blir stående på rad i trafiken på grund av snön. Allt kan bara sammanfattas i KAOS. Kommer det fortsätta snöa imorgon så kommer förmodligen barnen antingen börja skolan senare på tisdag eller vara lediga för att skolan kommer vara stängd. Queen Anne avenue kommer stängas och det kommer bli andra vägar att ta. Den största anledningen till att det blir sån här uppståndelse när det snöar här är för att vinterdäck på bilar inte alls är vanligt. Folk anser inte att dem behöver införskaffa det eftersom det bara snöar här i Seattle typ 1 gång om året under några dagars period. Men tro inte att bara för att det ligger snö på vägen och det kan vara isigt att bilförarna saktar ner.. En del tror ändå att dem har samma kontroll och kör som vanligt. Så att vara ute och köra på vägarna är väl inte att räkna med de kommande dagarna..
Hur som helst så bestämde vi oss alla för att stanna i våra kvarter denna dag, så Hanna och jag är "fast" här uppe på Queen Anne. Inte så synd som det lät dock, jag menar - vi har ju allt vi behöver här uppe. Och det viktigaste av allt, vi har Starbucks , right? ;)  Innan vi satte oss här så gick vi en sväng förbi Kerry Park för att se det snötäckta landskapet.






Så ja, nu sitter vi på Starbucks sedan ca 2,5 timme tillbaka. Hoppas ni därhemma haft en bra helg och är redo för en ny vecka. Jag är supertaggad för på fredag bär det av till Vancouver med supergänget! Håller bara tummarna för att det slutar snöa innan dess så det inte börjar krångla med vår buss så den blir inställd eller nått. Men det ska nog lösa sig, enligt väderleken skulle det bara snöa tills på tisdag och sen övergå i regn, vi hoppas på att dem håller vad dem lovar, speciellt den här gången ;)
Ta hand om er så hörs vi, xoxo!


Skidåkning & tjejkvälls lördag

Lördagen började då tidigt med frukost och sen kom Jorid, vid halv åtta tiden kom vi iväg i bilen mot Snoqualmie (ett skidställe ca 1 timme från vårt hus). När vi närmade oss så övergick Seattle regnet till snö och det visade sig att vi fick mycket snö hela dagen lång. Barnen hade skidskola så Jorid och jag åkte själva. Backarna var bra men kylan, våta kläder och snöstormen gjorde oss väldigt kalla. Gick in och värmde oss och hade lunch, åkte lite till och sen var vi tvugna att besöka "Ski patrol" (typ som sjukstugan) för Jorid kunde inte röra på sina tår, ena foten var värre än den andra, där var tårna frusna som isbitar. Så efter ca en halvtimme därinne väl omhändertagna så åkte vi några åk till innan det var dags att gå bort till bilen för att börja färden hemmåt. Under dagen hade det kommit totalt ca 15 cm nysnö, helt galet. Men allt var som borta när vi närmade oss Seattle igen, där hade det även slutat regna och solen visade sig till och med lite grann.



När vi kom hem tog jag en lång varm dusch och åt sedan lite kyckling, morötter & bröd och lite senare fick jag skjuts av Chris in till downtown (han skulle hämta upp barnens kusin i samma veva) så jag kunde ta bussen ut till Mt. Baker där tjejligan befann sig för kvällen. Väl där skärde jag upp en stor skål med frukt och bröt lite av min mörka choklad med apelsin över allt, supergött! Sen blev det tjejsnack och film i stil av Love and other drugs, uppe på tredje våningen, älskar det stället mer än nå annat typ haha ;)  När klockan närmade sig halv tolv på kvällen så begav Hanna och jag oss till busshållsplatsen för att ta bussen till down town och sedan byta till 2an mot west Queen Anne. Grejen var bara att vi fick vänta 30 minuter på bussen från Mt. Baker, 30 kalla och frussna minuter men sen kom äntligen bussen. Nere i down town fick vi sedan vänta ca 15 minuter och var påväg att få en "bamsekram" från en äcklig pundare. Oh no sa jag och backade undan, medans Hanna körde Don´t touch me please och backade undan hon också. Djupt inne menade han säkert väl för han såg att vi stod och frös, men ville vi ha en kram av honom, nej verkligen inte! Tillslut kom vår buss och vi var väl hemma på Queen Anne ungefär vid ett tiden.

När jag kommer in ser jag att jag fått ett grönt paket från kära folket därhemma. Går ner på rummet för att öppna det men loggar in på datorn först, då är mamma inne så vi skypar under tiden jag öppnar..


Lyckan som uppstod när jag såg att jag fått det jag önskat sååååå mycket: Messmör! Ska bli gudomligt gott på morgonsmörgåsarna framöver. I kuvertet låg ett brev som Rickard skrivit, ord som gick rakt in i hjärtat och resulterade i forsande tårar nerför kinderna. Att ha ett syskon är.. obeskrivligt grymt bäst! Speciellt när man växer upp, får bättre kontakt än vad man någonsinn haft innan och märker genom åren hur fighter och bråk byts ut mot tennis matcher, löprundor och roligheter. Jag antar väl att det är sant så som de säger,  syskonkärlek börjar alltid med bråk ♥

Innan jag somnade sen på natten så hann jag kolla ett avsnitt av Beverly Hills, fastän klockan hade passerat 02. Lite smågalet, men slappt och skönt. Har blivit som ett kvällsberoende jag inte kan somna utan.. ;)


"Med en enkel tulipan, just på bemärkelsedan.."

Grattis på födelsedagen kära mormor! (Inte ännu här i USA men i Sverige är det din dag just nu) Hoppas dagen fylls med blommor & blader, något gott till kaffet samt gratulationer av nära & kära

Efter barnens basketmatcher så gick vi hem tillsammans och åt middag, kyckling och sallad. Sen medans jag tog reda på disken så kollade dem på Zack & Cody´s hotelliv på netflix över datorn. Efter en stund kom Jorid över med sina skidgrejer, hon ska nämligen följa med oss och åka imorgon vilket ska bli suveränt roligt :D  Vi åker tidigt på morgonen, redan vid 7.30 och kommer hem runt 5 tiden. En lagom dag i backen vill säga.

Förövrigt idag så har jag varit på gymmet, lite crosstrainer samt Forever fit/Beam vilket visade sig vara hur kul som helst. Stretchade och körde sedan styrka tillsammans med Hanna. Duschade och åt när jag kom hem och sedan skypade jag med Hanna som befinner sig som au pair i New York området. Var alldeles för länge sedan vi hördes av så det var jättetrevligt att få prata. Kom båda fram till att vi borde prata oftare. Sen flöt eftermiddagen och kvällen på om vartannat och nu sitter jag nere på rummet och ska inom loppet av 5 minuter stänga ner datorn, släcka lampan och sova för natten. Klockan ringer ju skapligt tidigt imorgon, och jag känner verkligen att jag vill vara lite utvilad iaf. Hörs mer imorgon, ta hand om er!


Kreativitet på keramikkursen




Fredag idag då, kan skriva ett inlägg senare vad jag har haft för mig. Nu ska jag nämligen iväg till skolan och hämta kidsen, sen ut till Kumon (deras mattematik ställe) och sedan skynda hem för att byta om till matchkläder, båfa två har nämligen basketmatch här på community centret kl 5.  Ikväll jobbar jag till kl 10. Hörs mer sen, xo!

Torsdagshärligheter

Idag började jag morgonen med en riktig grötfrukost, mums så gott det var. Sen blev det frukost till kidsen och avsläpp vid skolbussen. Jag kilade hemmåt, tog reda på morgonens disk och satte mig sedan tillrätta för att skypa med Lisa. Underbart som alltid! Tidern gick som väntat alldeles för fort och sen ringde malin så vi skypade efteråt. Eller ja, vi gjorde ett tappert försök i alla fall. Med Malins röst som lät som en snabbspolning och min som lät som en seg robot och några skrattattacker senare, så beslöt vi oss för att skypa en annan dag istället ;) Så istället så pratade jag med mamma och pappa ett tag innan det var dags att kila iväg till gymmet strax efter klockan elva. Väl där blev det cross trainern i 20 minuter och sedan body pump mellan 12-1. Och oj vad det passet är roligt! Blev extra glad också för efter passet så kom instruktören fram till mig (som när jag gått på två pass tyckte jag var duktig och verkade vara van med passet osv) och sa att jag borde fundera över att inte börja leda body pump klasser jag också. Chockad men oerhört oerhört glad sa jag något i stil med tack och att jag skulle kolla närmare på hemsidan, Les Mills (dem som gör själva passen). Jag kan väl säga såhär på rak arm att jag inte kommer börja med nå liknande här i USA, men det känns som en liten bekräftelse på att jag vet vilket område jag vill jobba med i framtiden. Träning, PT / Kost .

Efter passet så blev det dusch och lunch här hemma till ett avsnitt av Beverly Hills. Därefter blev det diskning och sedan iväg för att hämta kidsen på skolan och sedan direkt till simningen. M hade basket efter så O och jag åkte hem och åt lite grann. Jag körde sedan på full växel med att vika tvätt medan O spelade dator. När mina värdföräldrar kom hem blev det middagsdags och efter en lång stund vid middagsbordet så gick jag ner till mitt rum. Sen helt plötsligt så bankar det på rumsdörren och M kommer in skyndandes i mitt rum och säger att jag måste komma upp för dem är på slutspurten med det stora fiskpusslet (som vi trodde vi skulle vara klara med vid thanksgiving..).  Så sen satt vi där allihopa och kämpade med de sista bitarna, vred och vände och försökte få bitar att falla på plats. Vet ni vad, tillslut lyckades vi. Så snyggt blev det, yey!



Kvällssnacks

Nu ska jag ta och skriva ett brev till farmor & farfar och sedan kolla lite Beverly Hills innan jag somnar. Kika lite resor och sånt kanske också hinns med. Ha det bra så hörs vi imorgon, xo!

Tankar & beslut kring förlängning..

Hej på er, hoppas ni mår fin fint. Själv mår jag bra, de senaste dagarna har varit väldigt känslomässiga that´s all. Jag har inte nämnt "detta" någonting alls i bloggen men tänkte att det säkerligen finns personer som läser min blogg som också ska åka som au pairer eller redan är det (precis den situation jag befann mig i förut) så det kanske kan vara till en fördel för en del att ta upp ämnet och skriva om det lite. Såhär är det nämligen, förra veckan så ploppade mina värdföräldrar frågan om jag ville förlänga hos dem ett år till när detta året är slut. Jag hade kännt på mig sen veckor tillbaka att den frågan kanske skulle komma, i och med att dem har varit nyfikna hur mina vänner ska göra om dem ska förlänga eller ej, samt att vi pratat lite lätt om det innan och så. Jag har, redan från månad 2 egentligen, varit helt säker på mitt beslut att bara stanna ett år. Det finns för mycket saker jag vill sätta i verket och genomföra när jag kommer hem, och att jobba som au pair ett år till är inget som var i toppen av den "to do" listan.  Detta beslut beror inte det minsta på familjen, för som ni förhoppningsvis förstått så har jag en helt grymt suverän värdfamilj! Men den stora frågan var bara HUR jag skulle säga detta till mina värdföräldrar. Grubblade och tänkte febrilt i flera dagar, väge för och nackdelar även fast jag redan visste vad jag innerst inne ville. Jag ville (och vill fortfarande) avsluta mitt år i Augusti och vara hemma i lilla landet lagom och alla nära & kära i September. Nu tänker ni som läser säkert "ja men det är väl bara att säga som du känner, ditt beslut". Men grejen är den att när man blivit frågad att stanna ett år till av sina värdföräldrar, och även av barnen x antal gånger, då är det fasiken inte så lätt. Även fast jag inte på något sätt bryter mot något avtal eller liknande, jag har ju trots allt bara signat upp mig för 1 år, så kände jag i alla fall att jag gjorde dem besvikna. Jag visste ju hur gärna dem ville att jag skulle stanna. Trodde att dem skulle bli arga och att stämningen skulle bli helt annorlunda.
I måndags bestämde jag mig för att berätta. Det må kanske inte ha varit det bästa tillfället, men skulle det någonsinn bli ett bra tillfälle för att säga det jag skulle säga.. Så på kvällen när jag kom hem från att ha umgåtts med supergänget och efter att ha fått några peppande ord ifrån min fina kompis Hanna, så rätade jag på kragen och berättade när jag kom innanför dörren. Deras reaktion var mild, jag menar, min värdmamma sa att hon hade det på känn men att det såklart var tråkigt eftersom dom velat att jag skulle stanna. Jag förklarade (nervös som ett rådjur på hal is) för dem vad anledningen var och sen var det egentligen bra med det. Vi sa godnatt och jag gick med snabba steg ner till mitt rum, låste dörren och började gråta som aldrig förr. Jorå, som en bebis som blivit av med godisklubban på stan. Tror mycket väl att det berodde på att all oro släppte, den feta klumpen i magen som jag haft ända sen dem frågade började äntligen försvinna och jag kunde pusta ut. Skypade med mamma på kvällen och kände mig mer eller mindre som ett vrak, rabblade upp allt som varit tungt de senaste dagarna och bla bla. Skönt att veta att mamma och dem där hemma alltid finns där och lyssnar, stöttar och för över mig till positivare tankar. Om ni bara visste hur mycket ni betyder i sånna ögonblick ♥

Den natten drömde jag hemska mardrömmar om det ena och det andra, att familjen nu inte ville ha mig alls osv osv. Så när jag vaknade så var kudden blöt av nattens tårar. Godmorgon Emelie.  Hur som, med nervösa steg gick jag uppför trappan, rädd för att stämningen inte skulle vara densamma som innan jag sa mitt beslut. Till min lättnad så kom min värdmamma ner och var precis som vanligt, vilket fick mig att slappna av. Kanske nojjade jag för mycket, men det var så jag kände, att jag hade svikit dem och att dem innerst inne var arga. Den kvällen när jag kom hem från stan så var alla däruppe så jag satte mig nere och pusslade lite tills min värdpappa kom ner. Jag kände att jag ville förklara mig än en gång, säga att det var väldigt svårt för mig att säga mitt beslut, samt att jag inte ville göra dem besvikna på någe sätt. Vi satt där och pusslade samtidigt som jag fick klart för mig att jag inte alls behövde känna så. Att dem inte skulle vilja att jag tar ett beslut att stanna kvar och sen går runt "olycklig" ett år. Att jag skulle göra det jag ville.
Med dem orden i tankarna sa vi godnatt och jag kände att jag kunde pusta ut på riktigt, nu hade jag ju fått bekräftat att dem inte var arga eller liknande. Självklart har dem rätt att vara ledsna eller så, alltid tufft att få ett nej. Men det känns väldigt skönt att stämningen i huset är densamma, väldigt skönt!

Så mitt råd och tips till er som fått frågan om att förlänga men inte vill - se till att förklara för familjen så dem förstår varför och inte tror att det är "deras fel" på något sätt. Samt, det är ditt liv, dina känslor och ditt beslut! Är du helt säker på ditt beslut så fullfölj det.  
Take care

Hjärtligt stort tack!!



Idag fann jag ännu ett grönt paket (vadderat kuvert) på trappen härutanför, till bara mig! Lycka lycka lycka :D I paketet hittade jag min juleklapp från lillebror, nämligen min absoluta favorit choklad och två triss. Sen även ännu ett ballerina paket av mor&far och sen ett brev från kära farmor & farfar. Ska sätta fart och skrapa trisslotterna nu och sen läsa brevet. Kvällen kommer sedan avslutas med Beverly Hills samt något av det goda att smaska på..  Take care så hörs vi mer imorgon, med resultat av kvällens triss skrapande ;)

PS. Ikväll bokade jag även bussbiljetten till Vancouver nästa helg. Kommer bli en helt galet bra helg, känner det ända in i benmärgen! ÅÅÅÅh vad jag längtar.

Vancouver är bokat!



Hur underbart som helst att få träffa Paulina igen efter hennes visit till Miami. Och självfallet var det lika roligt att träffa Hanna, Mikaela, Emma och Linn också! Vi satt på starbucks tills dem stängde, bokade rum på samma hostel som alltid helgen den 20-22 januari, ett 6-bäddsrum. Kommer bli så jäklarns grymt! Vancouver här kommer vi. Chockerande och alldeles tokbra att alla fick ledigt samma helg också,  woop woop  :D

Skypade nyss med mamma en stund, har haft några tunga dagar så det var skönt att bara få fläka ut alla problem och prata om det. Tack mammi! Och tack till Hanna, grannen/vännen/klippan som ger mig styrka precis när jag behöver det som bäst, precis som ikväll..  ♥

Nu  b o r d e  jag släcka ner här och sova, men ett avsnitt av Beverly Hills är riktigt lockande så det kanske blir ett 40 minuters avsnitt och sen sova. Tror på det, behöver få tankarna på annat, annat som är likamed favoritserien. Hörs mer imorgon, håller tummarna för att vakna upp munter & glad redo för en ny dag med nya möjligheter.  Sov gott USA, godmorgon Sverige!  xoxo


Beställa från Amazon.com - check & done!

Imorse körde jag spinningpass på gymmet i en timme, var ett tag sen senast så det känns skönt att sätta igång med den klassen igen. Ska köra varje måndag om jag har möjlighet. Hade sällskap av Hanna som körde cross/löpband så när vi var klara blev det lite styrka och stretching i rummet därnere. Gick hem och duschade och lagade iordning en stor portion med spaghetti till lunch och gick sedan ner för att vika tvätt samtidigt som jag kollade ett avsnitt av Beverly Hills. Snacka om att vara effektiv :)

För en stund sen så gjorde jag även min första beställning på Amazon.com. Den Amerikanskaste sidan jag vet, typ. Beställde en plattång, uttagsgrejsimojs till ipad, iPad fodral samt ett genomskinligt mobilskal.  Så det kommer väl komma i slutet av januari/början av februari hoppas jag på. Mest längtar jag efter plattången, slippa springa över till kära Hanna och låna hennes när det behövs. Självklart är det skönast att äga en själv ;)
Neheni, nu ska jag väl byta dresscode från nike hood & flanellbrallorna till något lite vettigare. Nog för att folket här i Seattle både går runt i flip flops, hotpants och handdukar nu i januari, men att gå ut i rödrutiga flanell byxor är väl inte något jag tänker bjuda människor att skratta åt, hehe. Ska åka iväg och hämta kidsen från skolan om 20 min ca, älskar den lagom långa bilturen dit, med hög musik i bilen och sång sång sång. Nåväl, ha en bra dag så hörs vi senare. Slänger nog in en update ikväll när jag kommit hem från Starbucks. Paulina har äntligen kommit hem från Miami så det blir girlpower träff på starbucks ikväll inklusive några andra filurer.  Xoxo


Längtan efter månaden med stort A..

A P R I L .

Hanna lämnade mig här på starbucks för ett tag sen, hon var tvungen att gå hem för att jobba. Jag ska nog kila hemmåt snart jag också, börjar bli alldeles för hungrig. Men jag kan inte låta bli att sluta längta efter månaden som kommer bli en av dem bästa månaderna i mitt liv, april 2012. Familjen kommer och vi åker till Marina Del Ray i Los Angeles för 5 dagar, jag åker till Hawaii med Palle och Emma samt får gå på Coldplay konsert tillsammans med Hanna och alla fans den 25e. Och saken är den att efter april är det inte alls lång tid jag har kvar här i staterna, så det är med blandade känslor jag vill ha april. Jag menar, jag saknar ju alla er därhemma ruskigt mycket. Men jag har på känn att det kommer bli jobbigt att lämna allt man byggt upp här också. Den vardag som man faktiskt ordnat upp. Men mycket skoj väntar innan det är dags att säga farväl till Seattle och USA, och den tiden, den ska tas vara på!!! :D


Honolulu, Hawaii

This lövely weekend!

Sitter bredvid Hanna på starbucks för tillfället i sällskap av våra datorer. Dricket varsinn varm dryck och mumsar bagels och 8 grain roll. Innan detta så spenderade vi ca 1,5 timme på gymmet, kändes superbra. Och extra skönt är det att ha någon att göra sällskap med till gymmet, att köra styrka tillsammans med och att kunna peppa varandra, är så glad att vi kör tillsammans Hanna! :)

Nå, helgen då. Började i fredags med tacomys hemma hos Emma, oj så jag hade längtat!! Hela fredagen gick jag bara och väntade på att det skulle bli kväll så vi kunde åka till Mt. Baker. Åt en grym middag och kollade sedan på den första Harry Potter på tredje våningen. Dock så slocknade jag efter 10 minuter och sov som en stock. Efter några timmars sömn i soffan däruppe så vaknade vi till liv och omplacerade oss till Emmas rum och något bekvämare säng med duntäcke. Och om vi sov, ända till klockan 11 dagen efter. Åt frukost vid tolvsnåret och tog sedan en skön promenad vid sjön. En perfekt start på en ledig superlördag!





Efter promenaden i det sköna januari vädret så umgicks vi lite hemma hos Emma innan vi vid fyra tiden tog bussen in till downtown. Gick till Nordström och provade lite skor samt mötte upp Mikaela som jobbat under dagen, sedan gick vi alla fyra till Cheescake Factory för att äta middag och sedan avsluta det med ett biobesök. Maten var utsökt god och sällskapet på topp. Våran manlige servitör var inte så pjåkig han heller, så pass godkänd att han fick ett "puss&kram" på ett av våra kvitton. Innan vi gick hann vi se hans glada förvånings min, haha, oslagbar.




Efter middagen på Cheescake så gick vi över gatan och in på biografen och köpte biljetter till kvällens visning av New Years Eve. Filmen var hur bra som helst, verkligen sevärd! Skrattade en hel del och grät även en skvätt vid ett tillfälle. Efter bion så tog Hanna och jag bussen hem vid tiotiden. Fick självklart sällskap av en pundare som stod och pulade i sig en mcdonalds burgare och tyckte att han behövde prata med oss samtidigt. Lite småäcklig, så hanna och jag blev skapligt lättade när han hoppade på en buss och lämnade oss. Strax därefter kom våran kära buss nr. 2 mot west Queen Anne. När jag kom hem höll jag alla tummar och tår för att mitt julpaket från mamma & pappa kommit. Och när jag skymtar den gröna kartongen som ligger på trappan så hoppade hjärtat typ några extra slag. ÄNTLIGEN! Sa hejdå till Hanna och sprang sedan in med sleepover väska och paket och loggade snabbt in på facebook och skype för att få tag på dem därhemma.
Några långa minuter senare så svarade mamma, dem var vakna och redo för att skypa samtidigt som jag öppnade mitt paket. Var så himla härligt att äntligen få öppna det, slita upp julpapperet som jag vet har slagits in hemma på köksbordet.. Blev så obeskrivligt glad för allting så jisses!!! Ett oändligt tack till mamma & pappa för hela paketet. Samt ett stort varmt tack till M&M för julklappen och julkortet. Nu väntar ytterligare 2 julklappar som ska anlända snart, hoppas på den här veckan. Älskar att få paket, och just att detta paket kom var nog det bästa någonsinn! På kvällen sen när jag skypat klart med mamma och pappa så åt jag choklad, fruktsallad och kollade på Beverly Hills nedbäddad i sängen. Vaknade utvilad av mig självt imorse kl halv tio, åt lite frukost och sedan blev det som sagt gymmet med Hanna. Det är vad jag gjort denna helg, hoppas eran helg varit finfin den också. Ta hand om er och varandra, xoxo


Just nu..



Dresscode pyjamas och nu väntar fruktsallad och några avsnitt av Beverly Hills. Godnatt Seattle, godmorgon Sverige!  xoxo

Torsdag 05.01.12

Sitter här i sängen iklädd pyjamas, känns som det behöver mysas lite efter ett hårt body pump pass på gymmet samt 20 min på crosstrainern innan. Innan träningen så skypade jag med underbara Malin, fick även chansen att hälsa på hela familjen inkluderat deras nyskott, lilla Nellie. Så galet söt, och om söta ögon kunde döda? ÅÅh, längtar tills jag får hålla om henne och inte bara vinka genom datorn!

Måste bara berätta om min och Hannas keramik kurs igårkväll. Till en början så startade allt med att vi kom ca 20 min försent pågrund av segaste trafiken någonsinn samt att vi inte hittade till rätt byggnad från start (väldigt stort område). Efter att äntligen ha hittat rätt klassrum så satte vi oss och lyssnade på lärarens introduktion, hon är jättebra och jag fick meddetsamma känslan av att detta skulle bli en intressant kurs. Sen kom det,  "Så, då har väl alla lera med sig så vi kan sätta igång?"  Hanna och jag kollade chockat på varandra - skulle man ha egen lera med sig?! Det visade sig att vi blev tvungna att gå till bokaffären runt hörnet och köpa. Så med en stor lerbumling och 10 dollar fattigare så satt vi återigen i klassrummet och tog in info om vår första uppgift som skulle bli att göra en symbol av något slag. Jag bestämde mig för att göra en fjäril och hanna gjorde en flugsvamp. Svårare än det var sagt, men för att vara första gången tyckte jag vi båda fixade det rätt bra ;) Bildbevis kommer nästa vecka, på våra grymt fina mästerverk..

By the way, jag har knåpat ihop en liten nedräknare tills min kära familj kommer hit. Kan verkligen inte inse att det inte dröjer alltför länge innan dem verkligen kommer hit och jag får ta emot dem på Tacoma/Seattle airport och visa dem runt i denna underbara stad.


Nu ska jag kila upp och äta litegrann innan det är dags att åka och hämta kidsen på skolan. Efter det blir det simning för båda och sen har M basketträning direkt efter. Jobbar till nio tio tiden ikväll för mina värdföräldrar har datenight. Så funderar på att gå upp till redbox och hyra film senare som vi kan kolla på, ha en lugn kväll så att säga. Hörs senare,  xoxo!


Starbucks & drömmar med Hanna

Sitter på Starbucks med Hanna och bara tar vara på lediga timmar. Var länge sen vi bara gick hit med våra datorer och bara satt så efter 1,5 timme på gymmet idag så var detta ett självklart val, efter att ha duschat och ätit nå lätt. Utanför fönstret ösregnar (!!) det men härinne är det mysigt till max, finfin musik och härlig personal som jobbar.. ;)  Hanna och jag sitter här och drömmer oss bort till tiden efter USA och detta äventyr. Finns mycket man vill göra och vi har turen (tillsammans med en viss Emma) att ha samma ungefärliga mål efter denna resa. Det är lång tid tills dess så ingenting är planerat ännu, en resa i taget så att säga, men vi har våra målsättningar - definitivt!! 

Nu ska jag följa med Hanna och hämta hennes värdbarn och sen får jag skjuts hem. Ska väl kika om tvätten behöver göras och sen vid 3 bär det iväg för att hämta barnen på skolan. Ikväll har Hanna och jag vår keramik kurs, mellan 6-9. Ska bli jätte spännande!  Hörs mer senare,  see you later alligators!




Nyårsfirande med Emma & ett glas mjölk

Gårkvällen blev fin fin, Emma kom över vid åtta tiden och vi åt en utsökt middag för två. Jag hade gjort iordning lax i ugnen samt klyftpotatis och en stor "typisk svensk" sallad med gurka, isbergssallad och tomat. Till det hade vi lite sås och kvällens alkoholfria dryck - kall mjölk! Kändes väl lite lagom minderårigt sådär haha, men är man 19 år och bosatt i USA så är det precis vad man är, minderårig. Men Emma och jag hade det trevligt ändå. Åt oss proppmätta och hamnade i matkoma nästintill, så efter maten så tog vi en promenad upp till avenyn och hyrde Harry Potter del 2 på RedBox. Kom hem igen och skar upp en ordentlig fruktsallad och började kolla lite på filmen nere i källaren. När klockans visare stod på 11.45 så åkte skorna på och vi kilade bort till Kerry Park. Smockat med folk och bilar överallt! Bilarna stod så felparkerade så lapplisorna kunde tjänat in en årslön. Men väl framme i Kerry Park så var parken fylld med festglada och uppklädda människor som alla var där av samma anledning - att fira in 2012! Här kommer bildbevis på min och Emmas vilda kväll :








Fyrverkerierna var hur fina som helst och det var verkligen mäktigt att befinna sig i Kerry Park vid just detta tillfälle. Efter allt så begav vi oss hem till mig igen och intog återigen våra platser framför Harry P med fruktsallad och braskaminen igång. Gav Voldermort nytt smeknamn och sjöng om Harry potter "Harry och jag, vi är goda vänner, men så väldigt ooolika. Harry kan trolla, det kan inte jag.." Humorn var som den kan vara när sömnigheten börjar slå till ;)  Vi somnade väl vid halv tre ungefär efter att ha sagt gott nytt till varandra en sista gång.

Idag söndag så var jag helt ledig, så även Emma. Men vi ställde klockan på halv elva för vi båda skulle skypa med våra mammor. Fick den bästa nyheten någonsinn, mamma pappa & rickard har äntligen bokat flygbiljetter till Los Angeles i April när vi ska till Marina Del Rey i närheten av Santa Monica. Wiiiihoooo!! Nu är allt klaffat och klart, dem ska komma och resan till LA är fixad, känns hur bra som helst :D

Emma och jag gjorde sedan iordning lite gröt frukost och klockan 12 befann vi oss på Starbucks tillsammans med Hanna och hennes familj för en förmiddagsfika. Satt och pratade i ca 2 timmar om allt möjligt. Idag har det by the way varit vårväder här i Seattle, har gått runt i tygskor hela dagen och kännt mig varm om fötterna. Solen har lyst och det har varit riktigt gött. Känns väl inte direkt som ett januari väder, vilket jag är glad för.
Hur som, senare så tog vi bussen ner till down town och svängde förbi Starbucks där för en chailatte och ett russinbröd för min del. Sen blev det bussen vidare ut till Emma i Mt. Baker, känns som det var evigheter sen jag var där, vilket det också var. Lekte lite med hennes ursöta tvillingar på 1,5 och sedan åt vi grillad stek och potatismos. Därefter blev det ombyte till pyjamasbyxor och film på tredje våningen. Mikaela kom upp och joinade oss när hon slutat jobba, blev en mysig filmkväll, lagom avslut på en söndag efter ett nyårsfirande med mjölk.

Imorgon ska jag jobba till 4 ungefär och sen ska jag till gymmet. Hörs mer då, take care  xoxo!

"Congratulations, you reached your goal of 10 km"

Pjuh, duschad och med mat i magen sitter jag nu här vid skrivbordet och har precis lackat om naglarna. Vid tre tiden tog jag mig ut på en 10 km runda varav 5 jogg och 5 powerwalk. Mina lårmuskler är sinnessjukt stela efter torsdagens body pump, så varje steg känns det som om någon drar alla senor åt olika håll i muskeln. Stramar och gör ont. Men jag tänkte att promenad och lite jogging skulle lätta upp stelheten, eftersom jag vilade musklerna hela dagen igår. Såhär efteråt känns det bra, kanske inte om samma fråga ställs till benen för dem är möra som satan haha.

Nu närmar sig klockan 6 på kvällen här i Seattle och det är dags för mig att sätta igång lite småt med kvällens middag. Emma jobbar till klockan 7 så hon kommer hit såfort hon kan efter det. Foton kommer komma upp allt efter kvällens gång. Och som jag sa igår så även förhoppningsvis en videosnutt från tolvslaget vid Kerry Park. Längtar!! :D  Hoppas ni därhemma hade ett suveränt tolvslag och en lyckad kväll samt natt.

Ta hand om er så hörs vi senare, xo!