INTE OKEJ!


Såhär är det: Någon idiotisk jävel har tagit min iphone från garderoben på Epic natten mellan lördag och söndag. Så jävla ledsen och arg och väldigt känslosam för att bli av med den var inte något jag hade räknat med. Hade endast haft den i 3 månader!! Fyfan. Men det är lååångt ifrån allt som hände. Oj oj! Josse, den stackarn, blev av med plånboken (som innehöll kontanter, bankomatkort, id-kort etc.), busskort, sin iphone, helly hansen jacka, hela sminkväskan, vanliga väskan och hemmanycklar! Vilka jävla oärliga människor det finns i denna stad, äcklas av bara tankenpå att någon faktiskt tagit våra saker, våra tillhörigheter, delar av våra liv!!  Lovar, jag skriver mer imorgon om vad som hände från första start. Just nu är jag för tankspridd och arg för att få ut nå vettigt.

Var uppdaterade imorgon, I will be!


Separat konto öppnat för Au pair, USA


Halloj, allt bra med er hoppas jag. Själv mår jag som fina fisken, smått trött bara men det är fullt okej när man gått i skolan, jobbat och tränat. I skolan hade vi bara Engelska C och vi lyssnade på lite redovisningar, läste lite och lyssnade på en berättelse, som fick mig att somna till några gånger dock.. På jobbet drogs det upp mycket dragkedjor och veks ta tre för 199:- tröjor. Slutade jobba klockan sju, då kilade jag iväg till Gympozz för att köra Body Attack. Säger bara oj oj oj så mycket människor det var på passet, fler än 90 stycken! Det blev väldigt dåligt med syre och klibbigt varmt som vanligt. Men såhär i efterhand så känns det jättebra.

Satt nyss här och försökte läsa mig till hur man gör för att öppna ett sparkonto. Men det var inte så svårt som jag trodde, så nu har jag öppnat ett separat konto med namn "Au pair USA", så nu ska det sparas pengar ;)   Vad har jag annars för planer för kvällen då.. Just ja, jag ska kika på Paradise Hotel nu klockan elva. Sen lutar det nog mot läggdags, sömnen behövs.

Ha en fortsatt bra måndagskväll!

Slänger in en bild på Piccadilly Circus från London -10


You look very athletic


God kväll ni bloggläsare, ännu en söndag passerar snart förbi och det är dags för en ny vecka. Det som är så skönt är att vi inte har så fasligt mycket plugg. Vilket betyder mer tid till att jobba på stadium, träna och göra annat. Hade en rolig konversation med en engelsk talande kund på stadium häromdagen. Det började med att han ville ha hjälp att hitta en jacka till sin fru, och ville att jag skulle prova olika jackor för att hans fru hade ungefär samma kroppsstorlek som mig. Så efter att ha provat några jackor och försökt förklara så gott jag kan vilka egenskaper de olika jackorna hade och vilken som var snyggast, så började vi prata lite allmänt. Det började med att han sa- "You look very athletic, have you ever played soccer?" Så började vårt lilla samtal om fotboll och massa annat. Jag berättade att jag spelat fotboll i 8 år och han berättade att fotboll är hans största intresse, kan han inte sova på kvällarna så tänker han på fotboll. Det var roligt att prata lite med honom och han gick faktiskt från butiken med två stora påsar och ett glatt humör. Ett exemplariskt exempel på de toppenkunder som faktiskt finns!

Idag har jag hunnit med att jobba fyra timmar, joggat, promenerat med Moa, lagat middag (egna pannbiffar med taco smak, potatis och brunsås). Jag har även tagit hand om mina fötter, setat fotbad och filat och smörjt in, så nu känns det bra.

Nu ska jag kolla slutet av Beck, jätte spännande! Hej så länge


En trött emelie uppdaterar


Hej på er!
Inatt/idag har varit en slitsam dag för själen, oh lord. Började med att vi sov över i skolan igårkväll, eller ja natten som var. Jag kom dit strax innan klockan nio, dom flesta var redan i skolan och härjade runt medans andra satt och åt lite. Jag hade tagit med mig ett spel (Alias) som vi började spela några stycken, men det slutade att alla var med, hehe. Kan verkligen rekomendera spelet, sviiin roligt! Speciellt om man är i ett gott sällskap och är sådär lagom trött.  Hur som helst, när klockan närmade sig halv två så gick jag iväg och borstade tänderna och gick sedan och lade mig i en soffa i lärarrummet. En väldigt skön soffa. Somnade där vid tvåtiden och gick sedan upp klockan 06. Vi tjejer hjälptes åt att städa i rummet där vi sovit och sen åkte de flesta hem. Jag tog fem i sju bussen hem, och ja då menar jag allstå 06.55 bussen. Kom hem sisådär halv åtta, och då gick jag raka vägen upp till mitt rum och sov mera. Klockan ringde kvart i nio och då gick jag upp och åt frukost. Gjorde mig iordning och fick sedan skjuts in till stan av mamma. Har nämligen jobbat på Stadium idag mellan 9.50-19.10.

Nu sitter jag i fotbad för att sedan klippa naglarna, fila fötterna och smörja in. Sen ska jag SOVA! Ha en fortsatt bra kväll, godnatt

 

 


100 % hårdkörning


Hej igen, nu är jag hemma, nyduschad och färdigäten (?) och sitter på rummet och lyssnar på waka waka. Håret doftar sådär lagom gott som det brukar göra när det är nytvättat och musklerna försöker ta igen sig efter ett 100 procentligt attack pass. Av alla attack pass jag har gått på sen jag började på gympozz så har jag alltid gått ut till omklädningsrummet när armhävningslåten kommer (ni som står mig nära vet varför). Men nu de två sista attack passen så har jag kört hela den låten och därmed hela passen. Kändes så otroligt bra idag för jag fick aldrig den där känslan när kroppen bara skriker "Jag vill vila!!", idag kändes det skit bra rent ut sagt! Gosh, hur löjligt lycklig kan man egentligen vara efter ett träningspass? haha  ;)

Så vad ska jag göra nu då? Tyvär blev det inge färgning av min utväxt idag,, får ta det på onsdag förhoppningsvis. Har heller inget skolarbete som behöver göras: Religion check, Samhällskunskap check, Engelska C check, Framtidspasset check. En pluggfri måndag, det var ett tag sen, härligt! Så vad har jag för alternativ att sysselsätta mig med:

- Läsa engelska bok (Eclipse)
- Kolla på "Kungarna av Tylösand" över datorn och äta keso
- Skriva i min blåa anteckningsbok
- Plocka in alla kläder (som för tillfället ligger på sängen) i garderoben
- Packa träningsväskan inför morgondagens idrottslektion, Afro dans
- Göra en spellista på spotify med bra jogginglåtar
- Kolla efter kängor till hösten/vintern på skosidor över nätet


Nu ska jag göra någonting av de ovanstående, tror jag börjar med att plocka in kläderna i garderoben, annars är det mycket möjligt att allt hamnar på min röda byrå igen och det vill jag inte. Men hur som helst, simma lugnt!


It´s done!


Har precis haft föredrag i Engelska C, känns väldigt bra att ha det avklarat
hejdå


Vecka 42


Måndag igen och ett steg närmare höstlovet vecka 44. Ska bli så otroligt skönt att vila upp si och ladda om batterierna. Men tills dess är det ganska mycket hårdkörning i de olika kurserna som måste klaras av.

Idag står Engelska C på schemat och jag börjar 11.40 så ska ta fem över elva bussen in till stan. Hann ju som sagt klart med redovisningen igår, vilket kändes jättebra. Jag hann även läsa igenom det ett antal gånger och om jag läser upp det för klassen som jag läste det igår så kommer det hålla sig inom tidsramen 3-5 minuter. Men tyvör så har jag en tendens att stress läsa när jag blir nervös, vilket bidrar till att jag sluddrar igenom de engelska uttalen och allt blir pannkaka. Hoppas på det bättre idag, lugnt och sansat! Hur som helst, jag ska kila upp och skriva ut text dokumentet nu och sen borsta tänderna och fixa mig. Vi hörs mot kvällningen igen, ha en bra dag!



Update om lördagens händelser


Hej vänner, tänkte dela med mig lite snabbt om hur gårdagen såg ut. Hade även tänkt lägga upp en och annan bild. Men i alla fall, började lördagen med att jobba mellan 11-14.45, kilade snabbt iväg till gympozz och körde body attack mellan 15-16. Superhärligt!! Pappa kom sedan och hämtade mig fem över fyra, när jag kom hem så tog jag en smörgås och hoppade sedan in i duschen. Fixade mig sen och sådär, sen vid kvart över sex begav jag mig mot Josse. Vi åt tacos, en jättegod chokladtårta och spelade spel, vi hade det roligt vi. Tio i tio gick somliga av oss till bussen som tog oss in till stan. Blev Harrys först och sen vidare till Epic (där man kände sig lite mer bekväm bland folket). Hur som helst, lite drama hör väl till alla utekvällar, men att så mycket drama skulle kunna samlas på just den här kvällen trodde jag inte. Och inte vilken kväll som helst utan Josses 18 årsdag. Men emellan åt hade vi det roligt allihopa iallafall, dansade och skojade.  Här har ni picsen:


Snygga födelsedagsbarnet i egen hög person  <3


Lisa och Madeleine




Observera att de tre sista bilderna ser ut att vara lika, men det är Sofia och Maria som gör skillnaden


Idag har jag äntligen lyckats skriva klart engelska uppgiften som ska redovisas imorgon. Jag har även fixat ihop en power point, så det som återstår nu är bara att skriva ut dokumentet. Men det hinner jag göra innan jag går och lägger mig. Nu ska jag sätta mig och glo lite teve, kika lite på slutet av Rallybrudar som går på tv3. Men först så ska jag fixa mig lite keso så min mage slutar kurra. Senare blir det läggdags och så ska jag skriva lite viktiga saker i min blåa kalender. Gillar att anteckna.

Slutpratat för ikväll, keso och jordgubbssylt väntar. Ta hand om er, godnatt!



Varför ha linne när det är kallt?


Sitter i linne och fryser som en gråsten, förstår inte varför jag bara inte går upp och hämtar mjukiströjan som ligger och väntar på rummet. Dags att hämta den nu, även dags för att ta fram skoldatorn och skriva klart engelskan inför imorgon.

Skriver om gårdagen senare ikväll, i reklamerna av Ensam mamma söker. Ciao!


Lördag 16:e oktober


God morgon gott folk, fick en chock när jag kikade på termometern för någon timma sen, den visade nämligen at det var 6,2 minusgrader ute!! Då kan vi snacka att kylan och vintern verkligen är påväg. Usch. Känns bra att jag har införskaffat en rejäl dunjacka i alla fall och är därmed redo för istid, nästan..

Sitter och ska skriva på engelska uppgiften nu, tänkte att jag skulle jobba med den så den blir klar till klockan halv tio. Sen packa träningsväskan, göra mig iordning och sen ta bilen in till jobbet tjugo över tio (börjar jobba klockan elva). Sen jobbar jag mellan 11-15, träna body attack mellan tre och fyra, skynda hem och duscha och fixa mig och sen promenera över till Josse H som fyller 18 idag. Det ska firas med massa goa tjejor hemma hos henne, tacos och annat mumsigt och sen utgång till Epic (så som det ser ut nu). Kvällen ser lovande ut :)

Nu ska jag sätta fart med skrivandet, ha det bra i vinterkylan! Hej så länge




Här får ni bildbevis


Här kommer bilderna, nytagna och färska





Har nyss kollat idol och jag måste säga att jag är väldigt besviken på att Minna åkte ut! Väldigt besviken. Jag hade hoppats och trott att hon skulle vara med ända in i finalen, men tydligen inte.. Nej, kvällens röstning var allt ett litet fiasko. Men men, inte ska vi hänga läpp för det heller. Jag som lovade mig själv igårkväll att jag skulle skriva klart engelska uppgiften ikväll får väl försöka hålla det och skriva klart nu innan jag somnar.

By the way: Grattis i förskott till Josefine.H som fyller 18 år om 35 minuter :D

Ha en fortsatt bra fredagskväll!
/ Emelie


Nu ska jag avslöja min hemlis


Såhär är det gott folk - JAG HAR TATUERAT MIG!

Var där klockan åtta imorse och pratade lite med han som skulle tatuera mig innan jag satte mig i stolen och beredde mig på smärta. Hade absolut inte kunnat föreställa mig hur det skulle kännas, och ja det kändes och gjorde ont vissa gånger. Men det var sån smärta som gick att härda. Nu är det gjort och jag är nöjdare än någonsinn. Har dock inte tagit någon bild än, men jag lovar att ni ska få se ikväll. Då ska även pappa och brorsan få se den, har nämligen inte sagt något till dom, ha ha. Än så länge är det bara mamma och mina classmates som vet.

Hur som helst, nu ska vi nog forstätta med skolarbetet och skriva på våran affärsplan. Ha en bra dag, hejs!


Snabba ändringar - godnatt!


Ärligt talat, vem orkar sätta sig och skriva på engelska uppgiften nu? Inte jag iallafall. Visste att det skulle bli såhär, men nej jag orkar verkligen inte. Får skriva imorgon kväll i pauserna på idol. Och sen på söndag så får jag sätta ihop själva presentationen till en power point och förbereda mitt föredrag. Hur som helst, det jag kommer göra nu är såååå efterlängtat - SOVA SOVA SOVA!

God natt vi höres imorgon, <3


Restaurang besök på Akropolis


Halloj, nu sitter jag här igen vid samma plats som igår kväll, köket. Ska ta fram engelska uppgiften och skriva klart, förhoppningsvis. Annars blir det att göra klart allt på söndag, och det vore skönt att ha så lite som möjligt att göra då, en slapp söndag vore great!

Idag är det torsdag och just den här torsdagen firar mamma och pappa 10-årig bröllopsdag. Tio år är en lång tid, fast det känns verkligen som det bara swischat förbi. Vi var i alla fall ute och åt på akropolis hela familjen. Först jobbade jag mellan 16-19.10 och vi hade bordet bokat vid kvar över så jag hann precis. Gott var det också, som tusan! Hade inte ätit något sen klockan ett då vi åt skollunchen i skolan, så min mage hade gjort uppror några timmar. Till förrätt åt jag vitlöksbröd och till huvudrätt Black and white. Mumsfillibabba! Vi struntade i efterrätter och åkte istället hem till en väntande och glad vovve.

Nej ni, nog pratat om det. Nu ska jag som sagt skriva engelska och sen fixa en annan lite småhemlig grej. Imorgon kväll kommer det inte vara hemligt längre så håll er uppdaterade här på min blogg ;)   Ha en fortsatt bra kväll, ciao ciao bella!


13:e oktober 2010


Hej igen, nu har jag jobbat klart för idag och sitter här vid datorn och skriver på engelska uppgiften samtidigt som jag kikar min mail och skriver här såklart. Jobbade som sagt till sju idag sen tog jag kvart över bussen hem, åt och satte mig vid teven och nu hamnade jag här. Det var väl inget speciellt som hände på jobbet, förutom att ombyggnaden redan har börjat, kommer säkert bli jättebra när det är klart! Det som kommer bli bäst är ju att vi ska få nya rulltrappor, som inte alls kommer låta lika mycket som de vi har nu. För dom låter ska ni veta, oj oj!

Imorgon händer det väldigt mycket och det står mycket på schemat. Dagen börjar med att jag förhoppningsvis åker med moppen in till fröslunda och hämtar ut mina kängor (Vagabond kängorna som jag vann på tradera), åker sedan hem och tar sen bussen in till stan för att möta upp Camilla på gympozz klockan nio, då ska vi springa Odlaren rundan. Därefter är det dags för religion som slutar halv fyra, då går jag direkt till ica och köper lite mellanmål sen direkt till Stadium där jag börjar jobba klockan fyra. Jobbar sedan till tio över sju och då får jag skynda till akropolis där vi har bokat bord med familjen kvart över sju. Men det ska bli gott ;)

Nu ska jag skriva några rader engelska och sedan koppla av lite grann med att läsa tills jag somnar, himmelskt!


Studiedag


God morgon,
Sitter i köket och har nyss ätit en frukost bestående av te, hårdmacka med kalkon och äppelkompott. Smakade väldigt gott. Ska precis öppna dokumentet med engelska uppgiften för att skriva lite, vi har nämligen studiedag idag. Men för min del blir det inte "ledigt" hela dagen, jobbar nämligen på Stadium mellan 14.00-19.10 så ska väl ta halv två bussen in till stan.

Varje dag är ett steg närmare höstlovet och nu är det inte långt kvar alls. Cirka två veckor kvar i skolan, sen en veckas lov, sen två veckor i skolan, sen praktik 4 veckor, sen en vecka i skolan och jullov!! Så den här höstterminen är det bara att bita ihop, för vårterminen blir förhoppningsvis lite bättre, lite slappare och lite skönare. Och sen är det sommarlov och studentfirande, och därefter förhoppningsvis en tvåveckors solresa med brudarna i klassen - Magaluf!




Så var det med det, nu ska jag skriva på engelskauppgiften så jag hinner klart i tid. Skriver när jag kommer hem från jobbet ikväll, ciao!


Tisdag kväll och ännu ett bildlöst inlägg


Tja, sitter vid köksbordet och har pms ont i magen. Inte okej. Hur som helst, mamma och jag åt lax, klyftpotatis och broccoli ikväll vilket smakade utsökt, men dock så är det jag som står för disken så jag lade nyss ner allt i diskhon fylld med varmvatten. Diskmaskinen startade jag också, den var i stort sett full. På tv visas matchen mellan Holland och Sverige, jag tippar på att Holland kommer ta hem segern, men jag är inte så väldans insatt.

När vi slutade skolan idag så sprang Camilla och jag Odlaren rundan, väldigt skönt! Blir samma runda på torsdag igen, torsdagar som är våran jogging-dag. När jag kom hem så duschade jag, åt mat och satte mig sedan med engelska uppgiften. Förövrigt så har det inte hänt något särskilt, och jag har tyvär inga roliga bilder att visa heller, så detta blir ännu ett bildlöst inlägg. Nu ska jag gå och ta tag i disken, sen skriva mer på engelskan och mellan
23.05 - 23.35 ska jag kika på Paradise Hotel  ;)




Inget av intresse


God kväll kära läsare.
Idag har det varit ett fullspäckat schema för min del, om man bortser från den ljuvliga sovmorgonen som jag hade imorse..  Hade Engelska C mellan 11.40-15.30, kilade sedan iväg till gina för att prova ett par jeans (endast 200 kronor!) som jag lade undan tills imorgon eftersom jag märkte att jag glömt plånboken hemma. Väl hemma vid halv fem tiden åt jag lite yoghurt och start för att orka med resterande timmars pluggande. Sen mina vänner så har jag skrivit på hinduism uppgiften hela eftermiddagen/kvällen. Nu är jag helt slut och min hjärna förtjänar att vila. Det tänkte jag göra genom att sitta fotbad, måla naglarna och äta lite frukt.

Annars har det inte hänt så mycket mer idag som kan vara av intresse för er. Hela den här veckan kommer vara fullspäckad med plugg, men det är snart höstlov och sedan 4 veckors praktik och sen är det jullov så, bara att hålla ut ett tag till. Aja, ha en bra natt. Nu ska mina fötter få lite omvårdnad, så även mina naglar. Hejs!


10-10-10

H E J ,

Söndag igen med ett väldigt coolt datum. Den här veckan har verkligen bara flygit förbi, och helgen har gått alldeles för fort. Har inte skrivit något på hela helgen, vilket beror på att tiden inte riktigt har räckt till. Men kan börja med att berätta att i fredags var vi ute några flickor på Harrys, "Kungarna av Tylösand" kom dit senare och bjöd på riktig feststämning. Länge sen som man dansade (och svettades!!!) så mycket som i fredags. Tack underbara girls för en toppenkväll. I lördags jobbade jag mellan 11-15 och sen vid halv fem tiden så samlades vi, The Stadium crew, i vilsta för att prova våra skills på äventyrsbanan. Måste säga att det var superskoj! Lite pirrigt i magen på vissa stationer där uppe i luften, 9 meter upp, men alla grejjade det fint. Efter äventyret så gick vi tillbaka till raststugan/restaurangen och bytte om för att sedan njuta av en god tacobuffé. Jätte trevlig kväll!

Idag så har jag jobbat mellan 12-16 och väl hemma vid halv fem tiden så bytte jag om till löparkläder och drog ut på en 50 minuters joggingtur. Underbart väder, ingen motvind och ingen kluck-mage. En felfri joggingrunda helt enkelt. Klappade mig själv lite på axeln när jag väl nådde vår uppfart. Jag klarade nämligen att springa hela rundan med bara ett stopp för stretching. Annars har jag varit tvungen att stanna minst två gånger. Men idag stannade jag som sagt bara en gång plus att jag fortfarande hade krafter kvar i slutet och kunde öka.

Nu sitter jag vid köksbordet och har duschat, bastat och ätit en banan. Har även lyckats hålla mitt mål med att skippa småätandet, allt känns bra. Klockan kvart i åtta serveras det tunnbrödsrulle, så innan det måste jag hinna igång med religionen som ska vara klar på tisdag (panik)! Jag ska göra mitt bästa.
Men då vet ni lite om hur min helg har sett ut, ha det bäst.


Eclipse


Skrev kanske en rad på engelska uppgiften, bra jobbat emelie! Nej men ärligt talat så ska jag gå upp och läsa lite ur eclipse nu istället. Engelskan får jag jobba med på söndag och sen hela nästa vecka. Släcker ner här nu för ikväll, god natt alla ni som fortfarande är vakna.


Lyxfällan och sedan engelskaplugg


Tjenixen, nu började precis lyxfällan som jag faktiskt ska kolla på. Det här avsnittet handlar om att mamman och pappan i familjen inte har råd med räkningar etc, och därför får barnen betala.. hemskt helt enkelt. Därefter så ska jag skriva lite på min redovisning om Coldplay, ja det handlar om Engelska C kursen.

Sophiie, om du läser detta: Jag ska göra allt som står i min makt för att leta runt efter billiga flygresor ner till thailand. Vore ju  awesome att till exempel fira nyår därnere med dig!! Får höras mer helt enkelt.

Nu ska jag kika television, hejs!


Gonna do it for real this time!


Okej hej på er allesammans, hoppas ni alla haft en underbar dag ute i regnet. Idag har jag kommit fram till ett beslut som jag ger mig fan på att jag ska hålla. Idag börjar jag med mitt löfte i kampen mot mig själv, och endast mig själv. Ska bräcka mina inre krav och göra någe bra av det. Så från och med idag, 7/10-10, ska jag sluta äta godis helt, inklusive choklad. Ska jag äta choklad så ska det vara över 99% kakao halt (vilket jag aldrig kommer att äta eftersom jag tycker 75 % är för starkt). Sen så ska jag inte typ gå och köpa kakor och äta bara sådär. Men det är okej om det bjuds på fika hos någon eller om man bakar med vänner etc. Men inte typ "Åh vad jag är sötsugen, jag går nog till Ica och köper lite kakor"  NO WAY!  Chips äter jag ändå inte så där behövs det inget löfte. Glass är okej men inte i mängder. Popcorn, frukt, nötter etc. är fullt okej!

Så alltså: Nej till godis, chips, småätande av kakor. Detta löfte ska hållas till den 24/12-10. Nu ska jag verkligen ta hand om mig själv, genom att fortsätta träna, äta hälsosamt, mycket frukt men självklart fika eller baka med friends and family!

Inget viktigt för er som läser detta kanske, men för mig är det en vändpunkt!

Religioner gör mig snurrig


Olika religioner, om gud existerar och ditten och datten.. Hur komplicerat kan någonting vara, detta gör ju bara folk snurriga i huvudet. Har nyss haft en liten genomgång om allt detta, jag som hoppades att vi skulle få all tid till att jobba med uppgiften. Hoppas vi får all tid efter lunch i alla fall, lunch äter vi by the way om tjugo minuter. Lovely!

Imorse tog jag bussen fem i halv nio och mötte upp camilla på gympozz för en joggingrunda. Vi sprang odlaren rundan som är drygt 1 mil och duschade/fixade oss sedan sen på gympozz igen. Tog god tid på oss och gick sedan i regnet till skolan, äckliga regn väder, typiskt dålig höst.

Är som sagt på religion lektion nu så ska nog lyssna sista biten fram till lunch. Nog för att jag kan lyssna samtidigt, men aa ni förstår. Hejs svejs!


Hittade lite fakta trots allt


Jorå, efter några timmars små arbetande så har jag hittat lite information till min religonuppgift. Men det återstår fortfarande en del frågetecken som jag förhoppningsvis får svar på imorgon. Ryggen har blivit bättre och bättre under dagen, har lånat pappas värmeband till ryggen eller vad man ska kalla det, hjälper gör det i alla fall. Men ont gör det fortfarande, fast imorgon ska jag till skolan. Har ju som sagt religion och den lektionen får jag inte missa!

Under dagen så har jag betalat både kängorna och iphone fodralet från tradera. Fodralet beräknas komma om någon dag och kängorna på måndag eller tisdag. Håller tummarna för att posten inte slarvar bort något, men det ska nog vara grönt.

Nu ska jag återgå till arbetet om hinduism, därefter läsa lite ur Eclipse och sen är det läggdags. Hejs svejs!


Ryggproblem redan i unga år?


Imorse vaknade jag och skulle som vanligt rulla mig ur sängen, eller rulla men ja resa mig upp. Det gick inte. Kändes som någon stack knivar i nedre delen av ryggen och det kändes hemskt. Försökte sedan lägga mig på sida, rygg, mage men allt gjorde ont. Att försöka ta på sig strumpor gick inte heller, knappt så jag kunde sätta mig ner på toaletten. Jag ringde till skolan och sjukanmälde mig för dagen, och sedan fick jag lov att ringa till Stadium och kolla om det gick att hitta en ersättare för mitt pass 12-19.10 idag.. Det löste sig, så tack till alla underbara jobbkamrater!

Efter att ha gått och legat lite nu på morgonkvisten så börjar det kännas bättre, men det gör fortfarande ont periodvis. Det kan kännas bra ena sekunden men sen kommer det som en flodvåg med smärta. Så idag blir jag hemma hela dagen lång, inte heller blir det någon träning ikväll.
Nu ska jag nog lägga mig tillrätta uppe i sängen och läsa en bok och låta ryggen vila lite.


TRADERA IN MY HEART!


Efter att ha suttit och funderat angående mina nyinköpta kängor så bestämde jag mig för att ta en titt på tradera, kanske skulle jag finna några slitna snygga kängor där. Och vad tror ni att jag gör? Jo, jag hittar ett par jättesnygga. Vagabond kängor i storlek 40 i en snygg brunröd färg. Priset låg på 299 och det återstod 12 minuter på budgivningen. Impulsiv som jag är så lägger jag ett bud på 319 kronor.. Gissa vem som för tillfället är ägare av ett par perfekt använda Vagabond kängor i storlek 40? JAG JAG JAG!




Imorgon lämnar jag tillbaka kängorna jag köpte hem idag, och inväntar svar från säljaren. Gillar tradera skorna mycket mer plus att dom var billigare. Ett litet plus i kanten sådär. Känns som jag är uppe i extas över mina två fynd på tradera idag (fodral till iphone och kängor), men nu ska jag pallra mig upp till mitt rum och storstäda. Klockan närmar sig halv nio och känner jag mig själv rätt så kommer städningen av rummet + kläder att ta några timmar..


Indiens betydelse för hinduismen?


Hjälp mig någon? Hur sjutton ska jag hita den här informationen på en pålitlig sida på internet.. Kommer inte hända. Har redan provat med 10000 olika söksätt, formulerat om meningen och massor, men nej det kommer inte upp något av intresse. Antar att jag får söka upp Religion-Peter imorgon i skolan och fråga, eller så har vi ju religion på torsdag så får väl kanske ta det då..  Usch vad jag är skoltrött, ge mig en check på några miljoner och jag kommer resa jorden runt. Jag vill ha semester, jag vill ta studenten!

Har iallafall gjort klart en punkt på religionsuppiften, så nu har jag att välja på att 1 = städa rummet och plocka in alla kläder i garderoben, och 2 = städa rummet och plocka in alla kläder i garderoben. Jag tor jag vet vad jag kommer göra de kommande timmarna på denna tisdagskväll.

By the way: Idag efter skolan så gjorde jag och anna sällskap till banken för att uträtta ärenden. Ett härligt sammanträffande att vi båda ville dit av olika men ganska lika skäl. Hur som helst, vi kom dit och det var sisådär ganska mycket folk där. Vi tog varsinn nummerlapp och väntade ett tag. Det blev först min tur och sedan annas. Jag frågade lite om att skaffa en sån där internet dosa så jag kan föra över pengar mellan konton, betala över pengar till andra konton (typ köp på tradera), och även betala småräkningar som prenumerationer på tidningar eller mobilkostnaderna själv. Så nu har jag en dosa. Känner att det kommer bli perfekt, och jag kommer snart få prova på mina överförings skills eftersom jag köpt ett fodral till min käre iphone på tradera.

Efter bankbesöket, där både anna och jag skaffade oss varsinn dosa, så gick vi vidare till dinsko där jag köpte ett par kängor. Men börjar redan tvivla på om jag kommer kunna ha dom till jeans.. Är kär i färgen men det känns som att skaften är för höga, vilket kommer leda till att dom ej kommer användas. Får se hur jag gör.

SIMMA LUGNT!


Utomhuslek med hunden


Var nyligen ute och kastade lite frisbee med Atlanta, dags att passa på för nu smyger sig mörkret fram mycket tidigare om dagarna. Trist, i alla fall för oss som inte är speciellt förtjusta i mörka dagar. Men än så länge så ligger det fina löv i granna färger på marken. Dock inte på vår gräsmatta för där börjar alla bli sådär brun/gula. Men i stadsparken däremot (gick där häromdagen) så var riktigt vackert. Den stora fördelen med hösten är helt klart alla färger!

 

Nu tänkte jag ta tag i Hinduism uppgiften, ska skriva om deras tre vägar till befrielse från återfödelse och sedan jämföra deras tempel med andra religösa plaster och bla bla. Så jag bör väl sätta igång nu om jag vill hinna klart innan midnatt.  T a k e   c a r e




Projekt och företagande


Hej där!
Sitter i skolan och har projekt och företagande, är tyvär inte så väldans pepp men det funkar. Vi har nyss mailat en person på ICA Ekängen och kanske kanske ska vi dit på möte på tisdag.

Idag efter skolan (slutar halv ett) så ska jag till dinsko och köpa kängor, till stadium och pröva löparjacka och sedan till banken för att prata lite business. Sen hem, städa rummet, sitta fotbad och plugga. En fullspäckad tisdag. Undrar om det är något bra på teve ikväll förresten? Det återstår att se. Nu ska jag skriva lite på hinduism uppgiften.

Hej svej leverpastej


En svettig måndagskväll med Body Attack


Hallå där alla munterjökar!
Nu är vi inne i en ny vecka och vi närmar oss höstlovet (vecka 44) med stormsteg! Ska bli så himla skönt med lov, inge plugg och inge jäkt på morgonen - awesome! Med den här veckan är det fyra veckor till lovet, inte mycket alls.

Idag var det som sagt Engelska C som gällde, just nu har vi en uppgift som heter "Research a topic" och innebär att vi ska välja mellan olika områden såsom musik, film, historia eller religion. Sedan knyta an till ett Engelskspråkigt land. Jag har valt att forska om Coldplay och därmed UK, eftersom de är brittiska. Letade fakta hela lektionen idag, så har kommit en bit. Men i slutänden lär det ju bli lite jobb hemma iallafall.
Ikväll åkte jag in till Gympozz och körde attacken, som alltid så var luften inne i lokalen hemsk. Idag kändes den ännu hemskare. Det stod helt still. Lite bättre blev det väl när vi öppnade de stora dörrarna ut mot gatan. Men snälla gympozz ledning; ta och skaffa en bättre luftkonditionering! Där fick jag det sagt  ;)

Nu har jag duschat, borstat ut tovorna ur håret och ätit spaghetti och köttfärsås. Så nu är det dags att skriva lite om Hinduism. Ta hand om er så hörs vi imorgon, hejs


God morgon!


Inatt sov jag hela 8 timmar, väääldigt härligt! Nu känner jag mig utvilad och redo för Engelska C lektionen 11.40. Hade tänkt att ta tio bussen in till stan för att uträtta lite ärenden innan, men får se när jag kommer iväg, orkar inte stressa när det är sovmorgon ;)

Dagens planer efter skolan är gå in på dinsko och prova kängorna en gång till, prova vinterjacka på Stadium. Sen ta bussen hem, skriva lite på Hinduism uppgiften och därefter är det dags för Body Attack 19.30-20.30. En helt vanlig måndag alltså.

Hörs mer mot kvällen, hej så länge!



Underbart slut på den här veckan!


Ja och då menar jag verkligen underbart. Efter att jag jobbat (fick jobba till 16 istället) så åkte jag hem, bytte om och drog iväg på en joggingtur. Det var så perfekt, fint väder och fin omgivning, dock lite blåsigt men förövrigt toppenbra. Det som var så otroligt underbart med joggingturen var att jag pressade mig själv till att fortsätta springa istället för att stanna och stretcha. Och vet ni vad, jag klarade det! Hur skönt tror ni inte att det kändes när jag nådde vår dörr, amazing! Så himla glad vart jag, kändes som en liten revansch från onsdagens bodyattack pass när jag inte var så pepp. Aja, haha nog om min springtur..

Har inte hunnit gjort så mycket annat än att jobba och springa idag, jo jag har kikat Ensam mamma söker också, men det är ju en självklarhet varje söndag. Hur som helst, nu hade jag tänkt att jag skulle påbörja Engelska uppgiften som vi fick i måndags, vi ska forska lite om ett valfritt ämne inom vissa kategorier. Jag har nog valt att mitt arbete ska handla om Coldplay. Kände att det var enklare att leta fakta om en person/en grupp, istället för att skriva om någon historisk händelse. Det får bli som det blir. Jag ska sätta fart med det nu i alla fall.

Så till er läsare, ha en fortsatt trevlig super-söndag!

Idag är det söndag


Hejsan, veckorna flyger förbi känns det som, det var ju nyss söndag känns det som. Men det är bra att tiden går fort, snart är det höstlov och sen praktik i 4 veckor. Jag ska vara på Vreta förskola, ska bli jätteroligt faktiskt. Behöver ju få ihop mina barntimmar för att äns få söka som au pair, men det kommer lösa sig garanterat!

I fredags åkte jag och josse hem till anna i borsökna och vi hade en trevlig kväll bestående av idol och bakning. Hittade ett recept på chokladkakor på internet och dom verkade vääldigt goda! Det som vi tyckte var lite skumt var att det skulle vara 2 dl florsocker i..  Smeten smakade jätteäckligt, men kakorna var helt okej. Dock inte så goda som jag hade väntat mig, men det slank ner i alla fall.

Igår jobbade jag mellan 11-14.45 och så tränade jag Body Attack mellan 15-16. Tog sedan bilen hem, duschade, åt och fixade mig lite granna. Åkte sedan in till stan för att umgås lite med klasstjejerna innan dom drog ut på krogen. Kände mig inte så pepp så jag åkte hem. Mitt humör nuförtiden, gosh.. Hoppas det bara är en period.

Idag ska jag jobba på Stadium mellan 12-15, alltså bara tre timmar. Det känns inte så frestande att försöka matcha med busstider, så jag tar bilen in, det är ju trots allt söndag och gratis parkering. Nej men jag ska väl fräscha till mig lite och sen brumma iväg. Hörs mer mot kvällningen, hejs!


ä l s k a d e   l o n d o n